2011. január 20., csütörtök

Kadarkúti Égi Beszédek - 90. Szűzanya:„…Mennynek és Földnek teremtőjében…”

2011. január 19.
Szűzanya:„…Mennynek és Földnek teremtőjében…” (Hiszekegy)
Szűzanya: Drága Gyermekeim! Édesanyai szívem nagyon örül, hogy ma Én taníthatlak benneteket. Szeretettel köszöntelek mindnyájatokat. Köszönöm, hogy eljöttetek.
Ma a „Hiszekegy” harmadik része következik: „…Mennynek és Földnek teremtőjében.”
Kivétel nélkül minden, ami létezik a világban Isten alkotása. Semmi nem lenne, ha Isten nem teremtette volna meg. A Bibliában azt olvashatjátok, hogy 6 nap alatt teremtette meg a Földet és az eget.
A Teremtés könyvében ez van: „Így készült el a Föld minden bennelevővel együtt. Isten a 7. napon befejezte művét, amit alkotott.  A 7. napon megpihent munkája után, amit végzett. Isten megáldotta és megszentelte a 7. napot, mert azon megpihent egész teremtő munkája után. Ez a története az ég és föld teremtésének, ahogy az lefolyt.” A teremtéstörténet leírása sok emberben kételkedést okoz.
Egy gimnazista kislány, Anna 16 éves éppen így kételkedik. Hittanóráról hazatérve így szólt szüleihez:
- Látjátok? Ezért nem veszik komolyan a társaim a hittant, mert ilyeneket állít a Biblia. Már hogy is tudta volna Isten hat nap alatt megalkotni az egész világot? A tudomány szerint hosszú idő alatt, évmilliók alatt alakult ki az anyagi világ.
Akkor most kinek higgyek: A Bibliának vagy a tudománynak? Édesanyja így válaszolt:
- Annám! A tudományban emlegetett evolúció, nincs ellentétben a Szentírással. A 6 nap a teremtéstörténetben 6 hosszú időszakot jelent, nem pedig 6x24 órát. Itt nem az a lényeg, hogy mennyi ideig tartott a teremtés, hanem azt kell elhinnünk, Annám, hogy Isten alkotó ereje nélkül a semmiből nem lett volna se élettelen, se élő anyag.
-És mondd, Anyu, Isten hogyan teremtette a világot? Olyan sorrendben, ahogy a Bibliában le van írva? Nappalt, éjszakát, vizeket, szárazföldeket, stb?
Édesanyja így válaszolt: A sorrendet se kell mindenáron pontosan tudnunk, csak amennyit a Biblián keresztül Isten szava elárul nekünk. Amikor majd Isten színe elé kerülünk, megértjük az egész teremtést. Van, aki úgy képzeli el, hogy amikor még csak Isten létezett és nem volt semmi, létrehozott egy formátlan vagy bármilyen anyagot, vagy akár egy sejtet, és az fejlődésnek indult, minden kifejlődött benne, ami most van, és egyszer csak kiformálódott rajta az élő és élettelen világ. A legjobb, ha a sorrendet illetően a Bibliára támaszkodunk, mert az Isten szava.
Drága Gyermekeim! Ezzel anya és kislánya beszélgetése lezárult és Anna megnyugodott. Belátta, hogy nincs is olyan kibékíthetetlen ellentét a tudomány és a Szentírás álláspontja között. Ma már az Egyház és a tudósok tudják, hogy a teremtés és a fejlődés összekapcsolható. Vagy még jobb megfogalmazásban a teremtés fejlődésben (evolúcióban) áll. Csupán ennek alapján érthető meg, mit jelent, hogy az ember egészen Isten alkotása és ugyanakkor mégis a fejlődés terméke. Hogyha manapság ateisták még mindig a teremtés és fejlődés közti állítólagos kibékíthetetlen ellentétekre hivatkoznak, nyugodtan mondhatjátok nekik, hogy rég túlhaladott álláspontot igyekeznek védeni. Tehát az evolúció megfelel a bibliai teremtés leírásának. A tudomány és a vallás is egyaránt azt vallja, hogy a mindenség nem kész valami, hanem a dolgok sorozata, melyek folyamatosan teremtődnek, az egyik a másikból kiindulva. Tehát egy befejezetlen és fejlődő világban éltek.
Viszont nektek, akik hisztek Istenben, tudnotok kell, hogy a fejlődés, az evolúció nem önmagától van, hanem azt is az Örökkévaló teremtette és irányítja. Aki a semmiből létre tudta hozni az anyagi világot, az miért is ne tudná számára magát a fejlődést is biztosítani. Nem is az a kérdés, hogy van-e fejlődés, hanem hogy jó irányba vezet-e?! Mert ha azt vesszük figyelembe, hogy tudósok az atomfegyverek kitalálásával fel tudnák robbantani az egész Földet, akkor ez a fejlődés rossz iránya. De ne aggódjatok, mert Földetek Isten kezében van, és ezt nem engedi.
Azt mondjátok a Hiszekegyben: Hiszek Mennynek és Földnek teremtőjében… Először a Mennyet teremtette meg Isten, aki önmagától való, és kezdetben egyedül volt. A Szentháromságos egy Isten együttes műve volt a Menny megteremtése, mely a semmiből, a sötétségből alakult, mint ragyogó fényesség. Ezt benépesítette az angyalokkal. Ezután következett az anyagi világ teremtése, az egész univerzum: Napok, naprendszerek, bolygók, csillagok és köztük a ti Földetek.
A Biblia oly szépen leírja, hogy a Föld puszta volt és üres, sötétség borította. Majd megteremtette a nappalokat és éjszakákat. Hogyan? A Földet mozgásba hozta a tengelye körül, hogy rendszeresen váltakozva kapja a fényt, a már megteremtett Naptól. Azután bolygótokon megalkotta a vizeket és szárazföldeket és körülötte az éltető levegőt, majd a zöldellő növényeket és az állatokat. Végül megteremtette az embert saját képmására. A Teremtés Könyve (1, 27-28) ezt így írja le. „Isten képmására teremtette őt, férfinak és nőnek teremtette őket. Szaporodjatok, töltsétek be a Földet és vonjátok uralmatok alá. Uralkodjatok a tenger halai, és az ég madarai és minden állat fölött, amely a földön mozog… Nézzétek, nektek adok minden növényt az egész földön, amely magot terem, és minden fát, amely magot rejtő gyümölcsöt érlel, hogy táplálékotok legyen. A mező vadjainak, az ég madarainak és mindennek, ami a Földön mozog és lélegzik, minden növényt táplálékul adok.”
Ma, Drága Kicsinyeim, egészen különös dolog fog itt történni. Míg Én, Édesanyátok eszközöm jobb oldalán állok és mondom a tanítást nektek a Hiszekegyről, a másik oldalon veletek szemben áll a teljes Szentháromság. Látni, nem láthatjátok Őket, de higgyetek Szavamnak. Hófehér ruhában állnak, mint három ifjú. Az Atya középen, az arca időtlen, sima, a haja, szakálla őszül. Jézus, Tőle jobbra áll, arca szépségesen szép és komoly. Balra áll a Szentlélek, szeretet és bölcsesség sugárzik belőle.
Kicsinyeim! Most hunyjátok be szemeteket és képzeljétek el, hogy e három fényes alakot sötét űr veszi körül. Egyszer csak a Mennyei Atya fejéből egy fényes szikra pattan ki és a szikrából gömb alakú fények tőrnek elő, mint megannyi Nap, és ezekből a fényes gömbökből sok kicsi gömb válik ki és ezek elkezdenek körülöttük, mint Napok körül keringeni. Kialakulnak a Naprendszerek: bolygók, Napok, Holdak, csillagok. Most a Mennyei Atya különös dolgot tesz. A Naprendszerek már nem látszanak, a bolygók közül csak a Föld. Bolygótok egyre jobban közeledik az Atyához. Egy üres sötét gömb, csak a Szentháromság fénye világítja meg. Atyánk a kezébe veszi. Jézus és a Szentlélek Isten szeretettel fölé hajol és kezeikkel Ők is érintik. Az üres földgolyó kezd elváltozni: mélyedések, kiemelkedések, szárazföldek és tengerek képződnek rajta. Kezd a Föld színesedni, erdők, rétek, csillogó folyók, patakok, tengerek borítják el. Majd a Szentháromság mindhárom személye rálehel e szép bolygóra, életet lehelnek bele, s benépesítik a növények, állatok, megteremtik az első emberpárt, hogy sokasodjanak. Isten, az ős-lét, mindennek alkotója és teremtője ezután visszahelyezi pályájára a Földet és nagy atyai szeretettel megcsókolja, ezt teszi Jézus és a Szentlélek is. Így indítják útjára.
Drágáim! Amit most elmondtam jelképek, szimbólumok voltak. Hogy hogyan történt a teremtés, azt valóságosan elmesélni nem tudnám, mert testbe zárt értelmetek nem tudná felfogni. De ígérem nektek, hogy ha röpke földi életetek után üdvözültök, az egész teremtéstörténetet a maga valóságában meg fogjátok érteni. Édesanyai szeretetem összes melegével Megáldalak titeket a mély hit kegyelmével az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében. Amen.

Magyar Családellátó paródia: Patrik elmondta az igazságot a Családellatókról