2012. április 20., péntek

Az amerikai hatóságok meg fogják kapni az európai utasok személyes adatait

Az Európai Parlament törvényt fogadott el, amelyik megnyitja az amerikai hatóságok előtt az Európából az Egyesült Államokba közlekedő légijáratok utasai személyes adatait. Az információs kiterjednek az utasok nevére, lakáscímére, hitelkártya- és telefonszámára, valamint egészségi állapotára, mi több, ízlésére is.
A törvény 409 szavazattal és 226 ellenszavazattal fogadták el. Az új jognorma hívei szerint ez fontos előrelépés a terrorizmus elleni harcban. Az új törvény ellen szavazó EP-tagok kijelentették, hogy túl sok kérdés merül fel vele kapcsolatban, többek között az, hogy miként őrzik majd a megkapott adatokat és konkrétan ki férhet hozzá az adatokhoz.
ruvr.ru

Hogyan találok jó lelkivezetőt? - Négy jó tanács

Ki legyen a lelkivezetőm? Kérjem meg a saját papunkat? Vagy egy barátot? Merjek olyanhoz fordulni, akit még nem is ismerek?
Először is érdemes tisztázni, mit is jelent a lelkivezetés. A lelkivezetőnek nem az a dolga, hogy mint valami főnök, megmondja, mit tegyünk, hanem az, hogy segítsen felismernünk és elfogadnunk Isten működését és akaratát az életünkben. A lelkivezetés folyamatos beszélgetés a hívő, a lelkivezető és a Szentlélek között arról, hogyan tudja az illető jobban megismerni, szeretni és követni Krisztust.

Másodszor, érdemes átgondolni, milyen embert keressen, aki jó lelkivezetőt keres. Objektív szempontból fontos, hogy bölcs, kiegyensúlyozott, gyakorlati érzékkel is rendelkező személy legyen, ugyanakkor jártas a hit és a lelki élet kérdéseiben. A jó lelkivezető jól tud meghallgatni másokat, mer hozzájuk őszinte lenni, mer követelni, és el tudja érni, hogy az ember saját magához mindig őszinte legyen. Nem szükséges, hogy többszörös doktor legyen, fontos viszont, hogy naivitás nélküli derű és optimizmus jellemezze. Látsszon rajta, hogy lelkesedik Isten ügyéért, és szívből dolgozzon saját megszentelődésén, hogy ne csupán elméleti alapon, hanem tapasztalatból tudjon beszélni. Szubjektív oldalról nézve olyan valaki legyen, akiben bízni tudunk – vagy mert eleve megbízunk benne, vagy mert az első néhány találkozás után könnyen, természetesen bizalmunkba tudjuk fogadni.

Harmadszor: imádkozzunk! Ne feledjük: mennyei Atyánk „tudja, mire van szükségünk, még mielőtt kérnénk.” Őszinte vágykozásunk, hogy a lelki életben előrébb haladjunk, már maga is Isten ajándéka. Az Úr el fog vezetni ahhoz, aki segíteni tud.

Negyedszer: kezdjünk keresni! Jó, ha először egy papot próbálunk találni. Általában van valamiféle kiindulópont: egy ismerős ajánl valakit, vagy egy paptól tartalmas, jó prédikációkat hallunk vagy lelkileg tápláló gondolatokat olvasunk; egy pap sokat gyóntat, és egy-két alkalommal atyai szeretettel fogadott a gyóntatószékben. Talán már eszünkbe is jutott valaki, akit meg lehetne kérni – a plébánián... vagy egy pap barátunk... esetleg egy olyan pap, akiről hallottunk. Ha nem, akkor érdemes kérdezősködni vagy körülnézni, van-e a környéken sokak által nagyrabecsült lelkigyakorlatvezető vagy iskolai spirituális. Egy-egy nyugdíjas pap is megfontolandó jelölt lehet.

Ha töprengésünk során elsőre nem pap jut eszünkbe, hanem például egy idős világi keresztény, szerzetes vagy régi tanár, az is nagyszerű. II. János Pál első lelkivezetője - egyetemista korában - világi ember volt. Egy pap általában több saját lelki tapasztalattal és átfogóbb teológiai képzettséggel rendelkezik, ám ez nem törvényszerű. Ha találunk velünk azonos nemű világi személyt, akiben megvannak a fent leírt tulajdonságok, és vállalja lelki kísérésünket – remek.

Ha sikerült megtalálnunk a megfelelő személyt - lehet, hogy nem fog menni egyik napról a másikra -, tegyük fel neki a kérdést, vállalja-e, hogy a lelkivezetőnk legyen, vagy legalábbis megpróbál az életszentség felé terelgetni. Ne feledjük azonban: attól, hogy sikerül találnunk egy lelkivezetőt, az életünk felelős irányítói továbbra is mi magunk vagyunk. Az ember sokszor arra számít, vagy azt akarja, hogy a lelkivezető gondolkozzon és döntsön helyette. A dolog azonban nem erről szól. A lelkivezető olyan, mint egy tanácsadó. Ha nem vesszük kezünkbe a saját életünket, őszintén, a vezető iránymutatása és javaslatai iránti megfelelő nyitottsággal, akkor végül egyik lelkivezetőtől a másikhoz fogunk csapódni, s közben hiábavaló lesz minden erőfeszítésünk, hogy kényelmi zónánk elhagyása nélkül megszentelődjünk.

Forrás: rcspiritualdirection.com

Magyar Kurír (mk)

Nagy zöld olajpénz: a Royal Dutch-Shell WWF alapja

Amikor valaki veszi a bátorságot, hogy megkérdőjelezze a globális felmelegedés dogmát, a zöld hit papjai megpróbálják lejáratni kijelentve, hogy az illetőt biztosan a nagy olajtársaságok pénzelik.
Ez rendkívül ironikus, ha figyelembe vesszük, hogy ki biztosította a modern zöldmozgalom egyik legnagyobb szervezetének indulásához szükséges pénzügyi alapokat.
Donna Laframboise egyik újabb, a „WWF óriási olajpénz tengere” címen megjelent cikkéből megtudhatjuk, hogyan emelkedett hatalomra a globalista zöldmozgalom a globális olajóriás Royal Dutch Shell pénzéből, akinek egyik korábbi elnöke John Loudon, négy évig volt a WWF (Természetvédelmi Világalap) elnöke is. (Érdemes végigolvasni milyen nevek szegélyezik a WWF történelmét. Olyan ismerősökre találhatunk, mint Fülöp herceg vagy Julian Huxley.)
1961-ben a Shell Oil 10,000 fontot (mai pénzben számolva 151 millió forintnak megfelelő 418,000 fontot) adományozott a WWF-UK megalapítására.
Ez azonban csak a kezdet. A WWF további 40 éven keresztül, egészen 2000-ig működött a BP, a Shell és hasonló olajóriások által adományozott pénzekből.
Nem meglepő, hogy a Greenpeace önjelölt szocialista technokratái, saját weboldalaikon azt hirdetik, hogy a szólás szabadsága nem vonatkozik a klímaváltozással kapcsolatos kérdésekre és az ember okozta globális felmelegedést megkérdőjelezőket olajipari kapcsolatokkal vádolják.
A Greenpeace alap szerint:
„Van különbség a szólás szabadsága és a klímaváltozás leküzdésére indított nemzetközi összefogás aláásása érdekében, a klímatudomány ellen indított kampány között… A szólás szabadsága nem vonatkozik a félreinformálásra és a propagandára.”
Saját militáns hozzáállásuk tükrében még érdekesebb információ, hogy magát a Greenpeace mozgalmat, vagy a Sierra Klubot is a Standard Oil finanszírozza. Az Activist Cash oldalán bárki ellenőrizheti:
A Rockefeller Brothers Foundation, egyebek mellett, a következő szervezeteknek nyújtott támogatást:
Greenpeace 1,080,000.00 dollár, 1997 – 2005
Sierra Club 710,000.00 dollár, 1995 – 2001
ACORN 10,000.00  dollár, 2002 – 2002
A Rockefeller Family Fund pedig:
Greenpeace 115,000.00 dollár, 2002 – 2005
Sierra Club 105,000.00 dollár, 1996 – 2002
ACORN 25,000.00 dollár, 1998 – 1998
Illetve a Rockefeller Foundation:
Greenpeace 20,285.00 dollár, 1996 – 2001
Vagy a Rockefeller Philanthropy Advisors:
Sierra Club 38,250.00 dollár, 1997 – 2000
A fenti adatokból elég egyértelmű, hogy ezek a szervezetek, a Greenpeace és a WWF, a globális olajóriások anyagi támogatása nélkül nem léteznének.
Még egy apró kényelmetlen igazságot azért érdemes megemlíteni: Al Gore, a globális felmelegedés kimondatlan vezetője, vagy ha tetszik vezető alakja, komoly befektetésekkel rendelkezik az olajiparban.
A becslések szerint Occidental Petroleum részvényeinek összértéke 500,000 dollár körül mozog, ami azt is megmagyarázza miért intézte el, hogy az Egyesült Államok Tengerészeti Olajtartalékát az Occidental Petroleum-nak adják el, pályázati kiírás nélkül, természetesen.
Ennek ellenére sokan tisztelik Al Gore-t a „környezetvédelemért végzett munkájáért”, bár lehet, hogy ebben az esetben is arról van szó, hogy a nyáj követi a leghangosabb birkát. 

Forrás: Infowars.com