2013. szeptember 21., szombat

Éjjellátó kamerától rejt el a szuperanyag

Az infravörös fény elől bármit elrejtő anyag kifejlesztését a tintahal testműködése ihlette.
A Kaliforniai Egyetem (UC, Irvine) kutatói olyan álcázásra használható anyagot alkottak meg, amely tárgyakat vagy embereket is képes elrejteni infravörös fénysugarak elől. Ilyen sugarakat használnak a legtöbb éjjellátó készülékben. A kutatók egy olyan réteget hoztak létre, amellyel bármely hagyományos anyag bevonható. Ehhez egy olyan fehérjét kellett mesterségesen létrehozni, amely a tintahalak bőrében is szerepet játszik abban, hogy az állatok képesek legyenek megváltoztatni bőrük színét, vagyis fényvisszaverő tulajdonságait.
A mesterségesen előállított réteg optikai tulajdonságait stimulánsokkal szabályozzák, egyelőre azonban csak infravörös fényhez közeli, nagyjából 700 és 1200 nanométeres hullámhosszú elektromágneses tartományban működik a rejtés. Ez azonban így is alkalmassá teszi a megoldást arra, hogy akár katonai éjjellátó eszközök elől is képes legyen elrejteni tárgyat vagy embert. A megfelelő stimuláns alkalmazásával a rejtés bármikor kikapcsolható, és az objektum újra megjelenik az infravörös kamerák képén - olvasható az egyetem közleményében.
A kutatók célja egy olyan anyag létrehozása, amelynek optikai tulajdonságai, így színe vagy mintázata bármikor szabadon változtatható. Ez már gyakorlatilag a sci-fi filmekből ismert, színváltó ruha lesz - nyilatkozta Alon Gorodetsky, a UC Irvine adjunktusa. A jelenleg létező prototípus esetében az optikai tulajdonságok szabályozása még bonyolult kémiai beavatkozással lehetséges, a gyakorlati használathoz ennek alkalmazását jelentősen le kell egyszerűsíteni kell.

Ilyen katonai éjjellátó elől már el tud rejteni az amerikai réteg.
Varró Péter

Elvetette a NAÜ az Izraelt bíráló arab javaslatot

Atomenergia-ügynökség (NAÜ) közgyűlése pénteken leszavazta azt az arab országok által benyújtott határozattervezetet, amely elítélte volna Izraelt feltételezett nukleáris fegyverzetéért.

Ez volt az első alkalom 2010 óta, hogy az arab államok Izraelt bíráló határozatot akartak elfogadtatni a NAÜ közgyűlésével. A nem kötelező erejű határozattal hangot akartak adni elégedetlenségüknek amiatt, hogy nem mutatkozik haladás a közel-keleti térség tömegpusztító fegyverektől való mentesítése ügyében.

A tervezet szövege az atomsorompó-szerződéshez (NPT) való csatlakozásra szólította fel Izraelt. A többség, 51 tagállam képviselője azonban leszavazta a javaslatot, 43 ország támogatásával szemben, míg 32-en tartózkodtak.
A határozatot ellenző nyugati hatalmak számára az eredmény diplomáciai győzelem.

Izraelt széles körben a Közel-Kelet egyedüli atomhatalmaként tartják számon, az arab országok és Irán gyakran fejezik ki ezzel kapcsolatos aggodalmukat, mondván, hogy az izraeli nukleáris arzenál veszélyezteti a nemzetközi békét és biztonságot.

Amerikai és izraeli tisztségviselők ezel szemben azt hangoztatták, hogy a Közel-Kelet atomfegyvermentessé tételének két előfeltétele van: a széles körű arab-izraeli béke megteremtése, valamint az iráni nukleáris program felszámolása.
"Ma nem születtek győztesek" - mondta Joseph Macmanus, az Egyesült Államok NAÜ-höz akkreditált nagykövete, hozzátéve, hogy Washington sajnálatosnak tartja, hogy egyáltalán szavazásra kellett bocsátani a tervezetet.

A nagyhatalmak 2010-ben abban állapodtak meg, hogy két évvel később konferenciát tartanak arról, hogyan lehet a nukleáris és más tömegpusztító fegyverektől mentessé tenni a térséget. Tavaly azonban az Egyesült Államok, a konferencia egyik legnagyobb szponzora közölte, hogy nem tartják meg a rendezvényt a tervezett decemberi időpontban, új időpontot viszont nem javasolt.

Az arab országoknak 1991-ben és 2009-ben is sikerült keresztülvinniük egy mostanihoz hasonló határozatot a NAÜ közgyűlésében. A 2009-es határozat szorgalmazta, hogy Izrael engedélyezze a NAÜ vizsgálatait minden nukleáris létesítményében és csatlakozzon az atomsorompó-szerződéshez. Hasonló javaslatukat egy évvel később, 2010-ben az arab országok már nem tudták elfogadtatni a közgyűlésben.
Híradó



Elkobozták a palesztinoknak szánt segélyt európai diplomatáktól izraeli katonák


Izraeli katonák európai diplomatákat bántalmaztak, és elkobozták tőlük a hontalanná vált Palesztinoknak szánt segélyt az azt szállító teherautóval együtt pénteken Ciszjordániában.

A Reuters brit hírügynökség helyszínen tartózkodó tudósítója szerint a katonák hanggránátokat vetettek be diplomaták, segélymunkások és helyi palesztin lakosok egy csoportja ellen. Egy francia diplomatát kirángattak a segélyeket szállító teherautóból, a földre teperték, majd elhajtottak a megrakodott járművel.

"Itt ennyire tisztelik a nemzetközi jogot" - mondta a letepert diplomata, Marion Castaign, aki többek között arra panaszkodott, hogy megsértették a számára a nemzetközi jog által garantált diplomáciai mentességet (személyi immunitást élvező diplomatákkal szemben nem intézkedhetnek a fogadó állam hatóságai).

A francia, brit, spanyol, ír, ausztrál és európai uniós diplomatákból álló küldöttség sátrakat szállított a ciszjordániai al-Makul régióban fekvő településre, ahol a hadsereg hétfőn elbontotta a nagyjából 120 palesztin lakos házait, istállóit és egy óvodát is, miután az izraeli legfelsőbb bíróság kimondta, hogy nem volt rájuk megfelelő építési engedély.

A hadsereg szóvivője szerint a katonák a bírósági döntés értelmében akadályozták meg, hogy sátrakat állítsanak fel a területen, a palesztinok pedig kövekkel dobálták meg a rendőröket az incidens során. A szóvivő azt is hozzátette: vizsgálatot indítanak, hogy az érintett diplomaták visszaéltek-e kiváltságaikkal.

A diplomaták azután csatlakoztak a segélyakcióhoz, hogy kedden és szerdán izraeli katonák megakadályozták, hogy a Vöröskereszt Nemzetközi Bizottságának munkatársai sátrakat emeljenek a területen, ahol a juhtenyésztő palesztinok állításuk szerint több emberöltő óta élnek.
A jeruzsálemi brit konzulátus "súlyos aggodalmának" adott hangot a történtekkel kapcsolatban, a diplomaták pedig felháborítónak nevezték az esetet, amelyet elmondásuk szerint jelenteni fognak kormányaiknak.

Híradó



Most legalább megtudták az adott országok diplomatái is, kik a világ legmocskosabb egyetlen igazi náci faja. Kaptak egy kis ízelítőt a zsidó vendégszeretetből. Azt most lehet kicsit háborogni, majd elfelejtve ami történt újra támogatni a világ egyetlen terrorista faját, a legmocskosabb férgeket a Földön, a zsidó cionistát. Jó lenne ha ezek után kicsit utána olvasnának a kedves diplomaták az igazi zsidó történelemnek, hagyományaiknak, hogy ha ez még nem volt elég szemnyitogatónak, végre teljes képet kapjanak arról, kiket is támogat az országuk, hosszú évtizedek óta.Egyébként engem nagyon emlékeztet ez az egész arra, amit az indiánokkal csináltak Észak-Amerikában, annak idején. Tudjuk, hogy abban is könyékig benne volt a zsidók keze, így vagy úgy. Ha nyíltan még nem is volt akkora hatalmuk a háttérben már akkor is kifejtették áldásosnak semmikép sem nevezhető tevékenységüket. Az indiánoknak is adtak egy területet, aztán a saját szerződésüket leköpve, felrúgva az akkori amcsik arról a területről is elűzték az őslakosokat. Most már nálunk is ez folyik a primitív cigányság hathatós közreműködésével. Azt hiszem nem csak nekünk van meg a bajunk ezzel a nem ember söpredék fajjal, de a minket körülvevő országoknak is. Bár kétségtelen, hogy nálunk és Németországban, meg a lengyeleknél van jelen koncentráltabban leginkább a világ zsidósága. No meg Erdélyben.

Lelőni a bűnözőt! – Amikor civil lakosság fegyverrel állítja meg a bitangokat


Mikor a másodpecek számítanak, akkor a rendőrség percekre van tőled

“Amikor a másodpecek számítanak, – akkor a rendőrség percekre van tőled”


Ha menekülés már nem lehetséges – már csak egy választásod maradt: lelőni a bűnözőt! – “Választanod kell; te, vagy ő!…”


Amikor menekülés már nem lehetségesHol van a rendőr, amikor baj van? – Hányszor, de hányszor tettük már föl ezt a kérdést. Hol van, amikor megtámadják szeretteinket, – feleségünket, gyermekünket, – szüleinket? – Akik többnyire fegyvertelenek. (Magyarországon legalábbis).

Az alábbi videó tanúsága szerint is, a bűnöző akkor a legbátrabb, amikor tudja, hogy az áldozata fegyvertelen. – Éppen ezért támogatják Amerikában a bűnözők, – a fegyverviselés szigorítását, tiltását.

Mert jelenleg simán lelőheti akár a családanya is azt a személyt, aki betör az otthonába. Meg tudja védeni magát, mert tarthat fegyvert, (egyenlőre), – s az esetek jó részében azt használni is tudja.

Ugyanez a helyzet a kisboltok tulajdonosainál is.

Az alábbi videó éppen erről szól. Ha menekülés már nem lehetséges – már csak egy választásod maradt: lelőni a bűnözőt! – És, ahogy a videó befejező kockáin is olvashatjuk a szomorú, de valós igazságot: “Amikor a másodpecek számítanak, – akkor a rendőrség percekre van tőled”

Itt hazánkban is egyre súlyosabb a közbiztonság helyzete. Szinte minden nap történik egy súlyos bűncselekmény, melyek áldozatai többnyire az elkövetőknél sokkal gyengébb és minden esetben fegyvertelen személyek! (Lásd előző cikkünket is a meggyilkolt fiatal anyáról, ITT >>).

A gyengék tehát jóformán védtelenek, a rendőr pedig inkább büntet, mint megvéd, (tisztelet a kivételnek), – s az esetek legnagyobb részében a kizsákmányoló bankokat és a parazita kapitalista államot szolgálja és védi.

A kisember pedig magára hagyatott. Ezért egyre inkább önmagának kell gondoskodnia a saját és szerettei védelméről. – Aki nem akarja hagyni, hogy birka módra őt, vagy családját lemészárolják, az nézze meg minta és okulásképpen az alábbi kisfilmet. – Mely arról szól, hogy milyen az, – amikor civil lakosság fegyverrel állítja meg a bűnözőket: 

***

A védelmező és gondoskodó

Mi a magunk részéről maximálisan támogatjuk hazánkban a halálbüntetés visszaállítását, – valamint a lakosság fegyverviselésének liberalizálását, – vagyis a teljes mértékben való engedélyezését. – Hogy az egyrészt az életellenes bűncselekmények elnyerjék a méltó büntetésüket, – másrészt a lakosságnak is módja legyen arra, hogy megvédje önmagát, a szeretteit és értékeit.

(Zárójelben meg kell jegyeznünk, hogy a fegyveres bűncselekményeket túlnyomó részben a nyilvántartásban nem szereplő, illegálisan tartott fegyverekkel követik el).

A fegyvertartás engedélyezését támogató, illetve az ezt ellenző véleményeket egy következő cikkben tárgyaljuk majd…


Szabad Riport Tudósító Iroda

“Amerika és Magyarország, – Fegyvertartás: érvek és ellenérvek


1. “A lőfegyver sokkal veszélyesebb mint a kés.”

Nem igaz. Késsel és más eszközökkel pont ugyanúgy lehet ölni, mint lőfegyverekkel. Mikor őrültek támadnak másokra, akkor a fegyveres támadásokat kiélezi a média, de fegyver nélküli támadások sokszor még több áldozatot követelnek mint a fegyveres mészárlások.

Néhány példa:

Kína, Shaankxi tartomány: egy férfi 4 embert ölt meg egy baltával
Hong Kong: 5 halottat hagyott hátra egy késes őrült
Xinjiang: Egy férfi 6 embert ölt meg és 8-at megsebesített egy késsel
Kína: 8 embert ölt a késes őrült. Az áldozatokból 3 a férfi rokona.
17 éves kínai fiú ölt meg 9 embert, egy késes támadás során.
17 éves lány gyilkolt meg 30 férfit.
Kínai férfi 67 embert ölt meg.
Beijing, Kína: 5 halálos áldozatot követelt, hogy egy férfi berontott egy rendőrőrsre és sorra késelte meg az ott dolgozó rendőröket.
Kína, 2013: 47 ember halt meg, mikor valaki szándékosan gyújtogatott egy buszon. 2009-ben 27 embert követelt egy pont ilyen eset. Ugyanabban az évben 24
halálos áldozata volt egy másik buszos gyújtogatásnak.
Kína: 36 halott maradt hátra, mikor 10 késes támadó rohant le egy rendőrőrsöt.

2. “Emberek aknavetőket, gránátokat és M-16-osokat is vásárolnak. Miért engedi ezt az amerikai törvény?”

Nem engedi. Ilyesmiket tilos vásárolni. Az M-16-osból pedig csak egy pár van civil kézben. 25 ezer dollártól kezdődik az áruk, – bűnözők és félbolondok nem jutnak hozzá automata fegyverekhez, főleg hogy rengeteg papírmunkával is jár a beszerzése. Rendkívül bonyolult és drága. A média automata fegyverekről ír, de ez csak azt bizonyítja, hogy egyáltalán nem tudják hogy miről beszélnek és egyszerűen félretájékoztatják az embereket.

3. “A magyar emberek túl hülyék, buták, felelőtlenek a fegyvertartáshoz.”

Miért lennének azok? Mégis ki gondolja saját magát hülyébbnek mint akármelyik másik külföldit? Na és mi a helyzet a másfél millió Amerikában élő magyar származású emberrel? Ők nem “hülyék”? Ha egy magyar Amerikában születik akkor okos lesz, ha Pesten akkor meg buta? Mi van azokkal, akik az óceánt átszelve utaznak az Egyesült Államokba? Ők hirtelen megokosodnak? A magyar ember nem butább másoknál. – (Ebben maximálisan egyet értünk. Sőt!… – SzRTI.)

Magyarországon az IQ átlag 98 pont. Az Egyesült Államokban szintén 98 pont. Az intelligenciát tekintve a világ ranglistáján Magyarország az első 10 között van.

4. “Akkor a cigányok is kapnának fegyvert.”

Senki nem kap, hanem vesz. A vásárlást törvények szabályozzák. Nem bőrszín és származás szerint, hanem aszerint hogy valaki büntetlen előéletű és mentálisan is egészséges. Amerikában többek között ezeknek a krtitériumoknak kell megfelelni olyan dolgok mellett mint például az életkor és a tartózkodási státusz.

Egy dolgozó, tisztességes, kétgyermekes cigány családapától miért vennéd el az önvédelem jogát? Vannak olyanok is. Ahogy rendes feketék is vásárolnak lőfegyvert az USÁ-ban.

(A Szabad Riport megjegyzése: Amellett, hogy a fegyverhez való jutás Magyarországon, az önvédelem alapjoga kellene, hogy legyen, – ez nem jelenti azt, hogy nyakra főre, bármelyik hülye, akinek van némi pénze, fegyvert vegyen. – Való igaz; a vásárlást törvényeknek kell szabályozniuk, külön kiemelve a büntetlen előéletet és a mentális egészséget!)

5. “De az amerikai fegyverkultúra 400 éves.”

Ez egy semmitmondó állítás. Hogy 400 évvel ezelőtt valahol mi volt a szokás, az egy most élő emberre semmilyen hatással nincs. Számítógép használat nem volt szokás se 400, se 200, se 50 éve. Azért csak beleszokott a társadalom, nem igaz?

Ha egy olyan amerikai vesz lőfegyvert aki előtte sose lőtt, az miért másabb attól, mintha olyan magyar vesz lőfegyvert aki előtte még sose lőtt?

Magyarországon még volt sorkatonaság is, Amerikában az sincs. A 30-35 éven túli magyar férfiaknak bizony van tapasztalatuk a lőfegyvereket illetően. Sokkal több mint egy olyan amerikainak, aki még csak a Call of Duty-ban látott puskát.

(Szabad Riport megjegyzés: És bizony még sok ilyen katonaviselt férfi él még az országban, akik meg tudják tanítani a fiataloknak a fegyver használatát. És mindezek mellett a katonai kiképzésük alapján, mintául szolgálhatnak a fiataloknak az erkölcsben, és a felelősségérzet elsajátításában, – melynek párosulnia kell a fegyver birtoklásával.)

6. “Ahol sok a lőfegyver, ott magas az öngyilkosságok száma.”

Nem igaz. 110 országból az USA csak a 33. a listán. Olyan országok előzik meg mint Magyarország, Japán, Franciaország, Lengyelország, Oroszország, Ukrajna, Kína és még sok másik.

Magyarországon az öngyilkossági ráta a duplája az Egyesült Államokénak.

7. “Ha magyaroknak lenne fegyverük, megölnék egymást.”

Miért, most megölik egymást késekkel, botokkal és egyéb tárgyakkal? A magyar ember nem gyilkolja meg a másikat, ha nem ad elsőbbséget valaki a kereszteződésben. Volt valaki akit agyonvertek, de az az eset pont a fegyvertartás szükségességét bizonyítja. Ha lett volna az áldozatnál lőfegyver, akkor valószínűleg még most is élne.

(Pontosan akkor nem ölnek meg, ha komoly fegyverrel meg tudod védeni önmagad és családodat, értékeidet. Mint tudjuk; a bűnöző felbátorodik ha tudja, hogy leendő áldozata fegyertelen. – SzRTI.)

8. “Akkor atombombát is adnál a civileknek?”

Ostoba kérdésekre nem érdemes válaszolni. Aki nem tudja mi a különbség egy puska és egy atombomba között, azzal nincs értelme leállni beszélgetni.

9. “A lőfegyver még nem biztosíték arra, hogy a támadást meg tudod akadályozni.”

Nem biztosíték, de ez alapján elvehetnék a lőfegyvereket az összes rendőrtől és katonától is. – Nem biztosíték, de igen jó eséllyel háríthatsz el egy téged vagy mást ért támadást.

10. “Azokban az országokban kevesebb gyilkosság történik, ahol tilos illetve nagyon szigorú a civil fegyvertartás.”

A gyilkossági rátában megelőzi az Egyesült Államokat sok másik ország. Igazából az USA egyáltalán nem is áll olyan rosszul, ha akármelyik dél-amerikai vagy afrikai országot nézzük, ahogy több ázsiai ország is megelőzi.

Az Egyesült Államokat Svájccal hasonlítgatni nem igazán érdemes. Az Államokban nem svájciak, hanem dél-amerikai származásúak (latino) élnek és sok afrikai.

A “kevesebb fegyver = kevesebb bűnözés” – helyi szinten is hamis. Vannak olyan települések ahol kötelező a fegyvertartás minden házban, azok a kisvárosok a legbiztonságosabb helyek az Egyesült Államokban.

Kennesaw, GA, – az egyik ilyen város. 30.000 lakosa van, a bűnözési ráta alig 1/3-a az országos átlagnak. Van hogy éveken át nem történik egy gyilkosság sem.

(Na, ezt a rendeletet, csak üdvözölni tudjuk! – SzRTI.)

11. “Amerikában az Alkotmányra hivatkozva az őrültek és a bűnözők is vehetnek fegyvereket.”

Nem vehetnek. Tiltja a törvény.

12. “A fegyvertartás vita nem a sportfegyverekről szól.”

Akkor mikről? Az AK sporter és az AR-15-ös sportpuskák vannak a fegyvertiltást követelők célkeresztjében.

13. “Korlátozni kell azt hogy ki mennyi lőszert vehessen és tarthasson otthon.”

Miért? Ha a lőtérre megy valaki, akkor 1000-2000 darabot is ellő. Sportlövészetnél és gyakorlásnál ez nem nagy szám. Hogy valaki egyszerre vesz sokat, az pedig azért van, mert minél többet veszel annál olcsóbban jön ki darabra. És persze a postaköltségen is így lehet spórolni.

Ha valaki rosszra készül, az meg úgyse tud magára aggatni 6000 darab lőszert. 6000 darab 223-as lőszer az 79 kiló. – (Azért 6000 darabot mondok példának, mert az egyik őrült lövöldözőnek annyi darab lőszere volt otthon és emiatt kezdték a lőszervásárlási korlátozást forszírozni.)

14. “Miért nem elég a nem-halálos önvédelmi fegyver?”

A rendőrségnek miért nem elég? Azért mert a lőfegyver hatásosabb mint egy tubus gázdezodor, vagy néhány gumibogyó.

(És azért nem, mert az illegálisan felfegyverzett bűnöző, – kiröhög, majd pofán lő, ha meglát a kezedben egy gumipuskát. – SzRTI)

15. “Kevesebb az önvédelemből elkövetett emberölések száma, mint a gyilkosságok száma.”

Ez azért van, mert mikor a tisztességes ember elővesz egy lőfegyvert, akkor a bűnözők elmenekülnek. A fegyverhasználatra még csak sor sem kerül, a legtöbbször már az is elég ha megmutatja az áldozat, hogy nem védtelen.

16. “Ha a sok fegyver nagyobb biztonságot jelent, akkor az USÁ-ban miért nem szűnt meg a bűnözés?”

Nem szűnt meg teljesen -mert olyan csak a mesében van-, de folyamatosan csökken. Egyre több lőfegyver, egyre csökkenő bűnözés, egyre kevesebb gyilkosság. Ezek tények, a számadatok megtekinthetőek a hatósági weboldalakon.

17. “Ha van a fegyvered, akkor a bűnöző is majd inkább meg akar ölni.”

Nem, ha van az áldozatnál fegyver, akkor a bűnöző menekül. (Lásd az előző anyagunk videóját ITT >> – SzRTI.)

Az áldozat az életét félti ha megtámadják, a bűnöző pedig pénzt akar, ékszereket, értékeket, de a saját életét nem adná egy pénztárcáért, úgyhogy menekülni fog. Tömegével vannak erről hírek az Interneten, illetve videókat is lehet látni Youtubeon, ahogyan a bűnözők menekülnek a fegyveres áldozatuk elől.

18. “Majd megvéd a rendőr.”

Nem véd, mert nincs elég, azok se járőröznek. Amelyik igen, az pont nem ott van ahol te vagy. A rendőrt ki is kell hívni. Ha van telefonod, még nem biztos hogy felveszik az őrsön. Már ha van időd arra hogy felhívd őket. Ha sikerülne is és küldenének is hozzád egy járőrt, az is 10-20-30 perc, ha egyáltalán odaér, annyi idő alatt meg bármilyen bűncselekményt elkövet a támadód, felül egy buszra és mikor a rendőr 20-30 perc múlva odaér hozzád, addigra a bűnöző már messze jár.
Ha megúsztad élve, akkor kórház, feljelentés, sajnálkozás az elveszített értékeid miatt. Mind eső után köpönyeg.

19. “Az itthon én csak magamat/otthonomat/családomat akarnám megvédeni.”

Bűnöző nem megy oda, ahol fegyveres ellenállásra számít. Ez miért lenne másképp Magyarországon mint az Egyesült Államokban?

20. “Talán a jogoknak és a hatóságoknak kéne rendet tartani. 21. század van!”

Bent ülsz a szobádban a számítógép előtt. Nézz a hátad mögé! Látsz rendőrt? Ugye hogy nem? Akkor hogy védene meg most azonnal, ha nincs ott?

Az Egyesült Államokban már a bíróság is kimondta, hogy a rendőrségnek nem feladata a lakosság védelme.

21. “De a lőfegyverbalesetek! Minden évben 3.000 fegyveres baleset van az USÁ-ban!”

Autóbalesetből az USA területén 2009-ben 10.800.000 történt. (Kormány weboldaláról van az adat.) 3600-szor annyi autóbaleset, mint fegyveres baleset.

22. “Ha valakinek fegyvere van, az azzal követ el öngyilkosságot.”

Akinek meg nincs, az meg leugrik a pesti lánchíd pilléréről az aszfaltra. Vagy felakasztja magát. Vagy mérget vesz be. Vagy más utat választ. Nem tudom hogy az aszfalton szétkenődés miért lenne jobb.

23. “A lőfegyverek csak ölésre valók.”

Ez sem igaz. Itt van pár másik példa: sportlövészet, vadászat, önvédelem-, otthon és vagyonvédelem, befektetés, munkaeszköz, gyűjtemény, hobbi és szabadidőtöltés. A fegyvertartás és viselés az Egyesült Államokban még alkotmányos jog is.

És az utolsó pont:

24. “menj a fenébe” “fegyverbuzi” “hülye” “idióta” “önjelölt Rambó” “rohadj meg”

Az ilyesmikre nem érdemes reagálni. Az ilyen szavak és kifejezések csak arra utalnak, hogy a használójukkal nem lehetséges észérveken alapuló vitát folytatni.

A végére maradt két észrevétel:

A legtöbben a nagy vitatkozók közül sose jártak Amerikában, de meg próbálják mondani másoknak, hogy az Egyesült Államokban hogy megy a lőfegyvertartás dolog és tömegével írnak cikkeket és hozzászólásokat lőfegyverekről, holott sose vettek és sose próbáltak ki egyet sem.

A magyar sajtó és média folyamatosan természetesen a külföldi liberális sajtó és média anyagát veszi át. A statisztikákkal is ez a helyzet. Ha valaki valódi adatokat és statisztikákat szeretne, akkor azokat hatósági oldalakról érdemes kikeresni, és nem fegyvertartás-ellenes hírportálokról.”

Túlélő blogról

Két magyar erőműből is elküldenek embereket

Ötven embert bocsát el nyíregyházi és debreceni erőművéből az E.ON Hungária Zrt. – írta szombati számában a Kelet-Magyarország. Egyházi Nikoletta, a cég sajtószóvivője a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei napilapnak elmondta: a kedvezőtlen piaci helyzet miatt kényszerülnek a veszteségesen működő két erőműben a leépítésre, amely együttesen közel 30 százalékos mértékű lesz.
Az érdekképviseleti szervezetekkel már megkezdték az egyeztetést; a vállalat a kollektív szerződésben rögzített kompenzációt mindenképpen biztosítja, minden érintett dolgozónak a lehető legtöbb segítséget megadja.
A szóvivő megemlítette, hogy az üzemeltetését már szüneteltető nyíregyházi és debreceni kombinált ciklusú erőműben – melyek éves szinten két és fél milliárd forint veszteséget okoztak – minden lehetőséget megvizsgáltak a gazdaságossá tételhez, de a mostani piaci helyzetben és a regulált távhő jelenlegi árszintje mellett nem tudtak megoldást találni.
Az erőművek működésének szüneteltetése a két nagyvárosban nincs hatással a távhőellátásra, a szolgáltatást kazánokkal biztosítja az E.ON – közölte a Kelet-Magyarország.
(MTI)

Az első világháború az amerikai indiánok kiirtása volt...


b_200_200_16777215_00___images_watermarks_hqdefault_2.jpgA második világháborúig az amerikai indiánok száma 60 millióról 800 ezerre csökkent. Az ezt megelőző első világháború a Hopi indiánok hite szerint nem az 1914-ben kezdődött volt, hanem az, ami akkor nyílt meg, amikor Kolombusz Kristóf a földjükre lépett.
Ezzel vette kezdetét ugyanis az agresszív európaiak térhódítása, mely térhódítást a hirtelen felemelkedő ifjú Amerika szisztematikusan folytatott. Ugyanettől az időponttól viszont más is elkezdődött, ez pedig az azóta világuralomra tört nagyhatalom összeomlása.
Legalábbis erről szól az az indián jövendölés, melyről film is készült nemrégiben. (A film itt tekinthető meg: ) Az összeomlás jelei ma már kétségtelenül tapasztalhatók az Újvilágban, melynek okai mind egy irányba mutatnak. Az amerikai ember elszakadt a természettől, azt kizsákmányolja, a hopik szerint pl. pusztítja a környezetet, leginkább a vizet és a levegőt. Ez eltart egy ideig, taglalja a film, de a földanya egyszer visszavág, megszünteti ezt az áldatlan állapotot.
Akár a fenntartható fejlődés témaköreit is elemezhetné a film, úgy beszél a képkockákon az öreg hopi indián. Az összehasonlítást azonban e helyen nem végeznénk el, helyette inkább javasoljuk a film megtekintését.
Annyit azonban hozzáfűznénk, hogy az indiánoknak talán elsőként kellett volna felállítaniuk a Bevándorlási Hivatalt, mikor a hódítók Amerika partjaira léptek. Ha ezt megtették volna, elképzelhető, hogy Kolombusz sohasem kapott volna "zöld kártyát", így a hopi világháború is másként alakult volna...
Találgatni persze még lehetne, mi történt volna, ha... Ehelyett azonban inkább két dologra érdemes koncentrálni, ha már a fenntarthatóság szóba került. Egy emberi közösségnek, ha támadás éri, - legyen az bármilyen, gazdasági, fegyveres, politikai, stb. - két dolgot kell tennie. Alkalmazkodnia szükséges, ha túl akar élni, emellett pedig ezt érvényre is kell juttatnia.
Kérdés, megy-e ez majd az elkövetkezendő évtizedekben a filmben is megjelenített egész emberiségnek, vagy maradnak az "agresszív támadók", akiket (ma még) túlságosan nem foglalkoztat sem a klímaválság, sem a felmelegedés, sem más negatív globális jelenség. Kiderül. Még ebben az évszázadban.

Út a Jövőbe

Menekülés a Facebookról

11 millió felhasználó törölte a saját Facebook-oldalát. A felmérések szerint ezen felhasználók fele adatvédelmi okokból cselekedett így. A felhasználói fiókok törléséhez nagy lendületet adtak azok a közelmúltban napvilágot látott jelentések, amelyekből kiderült, hogy az amerikai Nemzetvédelmi Hivatal megfigyelést hajt végre az interneten.
Közel 9 millió amerikai és 2 millió brit állampolgár szabadult meg azoktól a fényképektől, videóktól és egyéb információktól, amelyeket sok éven át nagy gonddal halmoztak fel a Facebook-oldalaikon. Ugyanakkor nem minden országban vették komolyan a megfigyelés veszélyét és a magánélet megsértését. Az Oroszország Hangja internetes honlap által végzett felmérésből kiderült, hogy Németországban a megkérdezetteknek csupán a a 10%-a törölte saját magát. A francia ajkúak 13%-a már megszabadult a felhasználói fiókjától, míg további 23% a közeljövőben tervezi megtenni azt. Az angolul beszélőket már jobban megfélemlítette a megfigyelés veszélye, így 57%-uk törölte magát a Facebookról. Az oroszoknak viszont mindössze 4%-a követte ezt a példát.
Érdemes megemlíteni, hogy a Facebookot elhagyó felhasználók aligha pillanatnyi felindulásból cselekszenek. Inkább egy alaposan megfontolt döntésről van szó, mivel nem olyan egyszerű elhagyni a közösségi hálót – mondta az Oroszország Hangjának adott interjújában Michael Macy, a Cornell Egyetem szociológiai professzora.
A fiók eltávolítása rendkívül nehéz, sokkal egyszerűbb nem használni azt. Annál is inkább, mivel annak törlése során elveszítenek minden tartalmat, fényképet és így tovább. Mindent megtesznek annak érdekében, hogy visszatartsák ettől a felhasználót. Amennyiben azonban az emberek mégis az oldaluk törlése mellett döntenek, az egyértelműen a személyes adatok védelmének az aggályát jelzi.
Folytatódik-e a felhasználói fiókok tömeges törlése? És mihez vezethet ez? – az Oroszország Hangja ezen kérdéseire válaszolt Jim Killok, a digitális jogokkal foglalkozó brit Open Rights Group vállalat ügyvezető igazgatója:
Ez mindenképpen tükröződik az üzleten: többek között a Facebook jövedelemtől esik el. Ez azonban egy pozitív hírnek számít, mivel ebben az esetben a vállalatoknak át kell gondolniuk az amerikai hírszerző ügynökségekkel való kapcsolatukat és sokkal több figyelmet fordítani azoknak a törvényeknek a betartására, amelyek lehetővé teszik a kormányok számára, hogy megsértsék a titoktartást.
Van azonban egy másik oldala is a problémának. A felhasználók viselkedése az internet világában messze nem nevezhető ideálisnak. A hozzáférhetetlenséget egyszerűen lehet biztosítani, amennyiben bizonyos ”előírásokat” betartanak a hálón való munka során – állítja Gabriel Carrillo híres mexikói politológus.
Én úgy használom a Facebookot, hogy senki se tudjon meg rólam felesleges információt. Ennek a legjobb és talán az egyetlen módja, ha nem közlünk semmilyen személyes információt a közösségi hálókon. Nem teszem fel a telefonjaimat, a személyes fényképeimet, a hitelkártya-számomat. Számomra a Facebook egy médiaforrás, nem pedig személyes információk tárháza. Véleményem szerint sokan nincsenek tisztában a személyes ”higiénia” betartásával az internet világában.
Miután kitört a megfigyelési botrány, a Facebook, a Google és a Yahoo vállalatok új ”nyitottsági” szabályok bevezetését javasolták, amelyek lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy ellenőrizhessék, milyen információkat és milyen mennyiségben gyűjtenek a titkosszolgálatok. A szakértők szerint az ilyen átláthatóság segítene valamilyen szinten. A legfontosabb lépést azonban a kormányoknak kell meghozniuk, törvényileg szabályozva az emberek bírósági végzés nélküli megfigyelését.
ruvr.ru

Töviskesné Dsupin Judit Ibolya: A közjegyzői bűnözés árnyoldalai

I. rész: Mire használták fel a közjegyzői okiratot?

Mostantól jobban kell figyelnünk, miből iszunk

Nem kell több bizonyítékot gyűjteni arról, hogy a műanyagpalackokból szivárgó vegyület, a biszfenol-A (BPA) káros az emberi egészségre - írják legújabb tanulmányukban a Missouri Egyetem kutatói. A vegyületről több tucat korábbi állatkísérlet mutatta ki, hogy a szervezetbe kerülve az ösztrogénhez hasonlóan viselkedik, és volt néhány embereken elvégzett elemzés is - az USA-ban már benyújtották a BPA ipari használatát korlátozó törvényjavaslatot.

"Tanulmányunk alapján kellő mennyiségű és meggyőző bizonyíték áll rendelkezésre ahhoz, hogy kormányzati szinten is döntés szülessen a biszfenol-A-tartalmú termékek korlátozásáról" - írja Fredrick vom Saal és munkatársainak tanulmánya az amerikai Nemzeti Egészség Intézetek (NIH) lapjában, az Environmental Health Perspectives-ben. A kutatás szerint - amelyben az emberek BPA-nak való mindennapi kitettségeit is megbecsülték - a vegyület sokkal nagyobb mennyiségben kerül a szervezetünkbe, mint ami még nem befolyásolja károsan az egészségünket.
hirdetés
Az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerhatóság (FDA) az 1970-es évek végén egyetlen, a BPA nagy dózisának hatását felnőtt patkányokon vizsgáló tanulmány alapján állította fel a biszfenol-A-ra vonatkozó standard biztonsági értékeket. 2008-ban két, az ipar által finanszírozott nagyszabású tanulmány alapján döntött úgy az FDA, hogy ezeket az értékeket továbbra is fenntartja. A toxikológiában általában a vegyületek nagy adagjainak hatását vizsgálják: ilyenkor abból indulnak ki, hogy ha egy vegyszer káros hatású, akkor ez legegyszerűbben úgy mutatható ki, ha a szer magas dózisának élőlényekre gyakorolt hatását nézik. Az elmúlt évtized BPA-t és más hormonszerű anyagokat vizsgáló tanulmányai azonban kimutatták, hogy ezeknek a szereknek már igen kis mennyisége is káros hatást gyakorol a fejlődő szervezetekre.
A Missouri Egyetem kutatócsoportja most azt is megállapította, hogy a női szervezet feltűnően hasonlóan bontja le a BPA-t, mint ahogy az a nőstény majmok és egerek anyagcsere-folyamataiban is végbemegy. Az egérkísérletekből nyert adatok így az emberi szervezetre is érvényesnek tekinthetőek, vagyis nincs szükség további állatvizsgálatokra ahhoz, hogy bizonyítsuk a vegyület emberi egészségre káros hatását - írják a szerzők.
A BPA-nak való mindennapos emberi kitettség a tanulmány becslései szerint jóval magasabb annál, mint amit a korábbi felmérések mutattak. Ennek egyik oka, hogy a vegyület - a már ismert források mellett - mostanáig ismeretlen helyekről is a szervezetünkbe kerülhet. A kormányzati szerveknek ezért az lenne a feladata, hogy minél előbb azonosítsanak minden olyan terméket, amelyben BPA található - írja a tanulmány.
Az USA több államában - köztük Washingtonban és New York-ban is - benyújtották már azokat a törvényjavaslatokat, amelyek csökkentenék a BPA-nak való mindennapi kitettségünket. "A biszfenol-A-t gyártó ipari szervezetek a jövőben már nem hagyhatják figyelmen kívül azt a több mint 200 tanulmányt, amely állatokon alacsony koncentrációban is igazolta a BPA egészségkárosító hatását" - mondta Julia Taylor kutatásvezető.
A BPA az ösztrogén nevű női hormonhoz hasonló hatású
A BPA ösztrogénhez hasonló hatása már az 1930-as évek óta ismert. A brit orvoskutató, Edward Charles Dobbs ekkor azonosított több olyan vegyületet, amely szintetikus ösztrogénként is számításba jöhet. Ezek közé tartozott a biszfenol-A is, melyből végül ipari kemikália lett. Először epoxigyanták adalékanyagaként, az 1950-es évektől pedig polikarbonát műanyagok előállítására használták ezt a vegyületet.
Jelenleg BPA felhasználásával készül például egyes élelmiszerkonzervek belső műanyagborítása, sok italosflakon, cumisüveg és egyéb műanyag ételtároló, műanyag tányér és konyhai eszköz is. Az emberi szervezetbe többek között akkor kerülhet be a BPA, amikor az a műanyagból a benne tárolt italba vagy ételbe szivárog (ez elsősorban a meleg italokra lehet igaz, de hideg folyadékoknál sem zárható ki).
A Harvard Egyetem közegészségügyi intézetének 2009-es kutatása szerint a polikarbonátból készített italosflakonokból igazolhatóan BPA szivárog a bennük tárolt folyadékba. Ezt a megállapítást a vizsgálatban résztvevő személyek vizeletbeli BPA-szintjének emelkedésével támasztották alá. Az újratölthető flaskák az USA-ban nagy népszerűségnek örvendenek: gyakorlatilag minden korosztály, egyetemisták, sportolók, kempingezők, de a városokban úton lévők is gyakran használják őket.
"Ha valaki egy héten keresztül minden hideg folyadékot ilyen italosflakonból vesz magához, vizeletében az eredeti kétharmadával növekszik meg a BPA-szintje. A flakonok melegítése a vizeletbeli BPA-szintet valószínűleg még ennél is jóval magasabbra emeli. Ez aggodalomra adhat okot például a csecsemőknél, hiszen a BPA vélhetően az emberi szervezetben is képes a belső elválasztású mirigyek rombolására" - írták a szerzők.
A hazánkban forgalmazott cumisüvegek egyelőre készülhetnek akár polikarbonátból is, amennyiben a jelenleg érvényben lévő biztonságossági követelményeknek megfelelnek. Az üvegből készült cumisüvegek használatakor viszont egészen biztosan nem kell az említett kockázatokkal számolni - mondta az [origo]-nak korábban Csonkáné Kojnok Magdolna, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság vezető főtanácsosa.

Origo

Halálraítéltek harcolnak Assad ellen

Egy titkos dokumentum szerint, több mint 1200 halálra ítélt harcolt Assad kormánya ellen, hogy megússzák a kivégzésüket.
Egy kiszivárgott titkos dokumentumból kiderült, hogy Szaúd-Arábia több, mint 1200 kard általi halálra ítélt, bűnözőkből verbuvált zsoldosokat küldött harcolni, Assad kormány hadserege ellen.
Az AINA nemzetközi, asszír hírügynökség tudósítása szerint, 1,239 elítélt kaphatott fellebbezést, és az elítéltek családjai havi zsoldban, valamint tartózkodási engedélyben részesültek a Szunita Arab királyság területén.
Dokumentumból kiderült adatok alapján, a szaúdiak mellett az elítéltek között szerepelnek: afgánok, egyiptomiak, jordániaiak, kuwaitiak, pakisztániak, palesztinaiak, szomáliaiak, szíriaiak, illetve yemeniek. Az elítélteket az alábbi bűnök elkövetése végett ítélték halálra: gyilkosság, nemi erőszak, drogkereskedelem.
A dokumentum szerint, az irakiak nagy része, azaz 29 fő hazatért, illetve a yemeniek bizonyos része is, a többi elítélt sorsáról nem tudni, hogy hányan estek fogságba, vagy haltak meg a harcok alatt.
A hírek valódiságát igazolta, egy meg nem nevezett, iraki parlament volt minisztere, így nagy eséllyel nem hamisítványról van szó, és az adatok valósak. Állítása szerint Oroszország kérvényt nyújtott be, hogy az ügyet az ENSZ napirendi pontjára vigyék.
Megjegyzés: Ismerős recept a történelem során. Emlékezzünk vissza, amikor a szovjet elítélteket besorozták, majd a zsidó Ehrenburg röpiratai által feltüzelve, erőszakolták meg Európát.
Thorwald Rudolf

Miért éppen 2014 lesz a holokauszt éve ?

Amikor a magyarság számára fontos keresztény ünnepeket nézzük, sokszor azt látjuk, hogy a szocializmus óta célirányosan valamilyen másik emléknapot tartanak ezeken az ünnepnapokon.
Ezen logika alapján 2014-ben ismét megpróbálnak elfeledtetni egy nagyon-nagyon fontos tényt ; 1914-ben, tehát kereken 100éve tört ki az I.Világháboru !!
Minden, ismétlem minden cionista összeesküvés felszinre kerülne ennek kapcsán !
De a figyelmet el kell terelni erről az egészről...
Rá lehetne kérdezni, Linder Béla , a puccsista zsidókormány hadügyminisztere hogy mondhatta a háború legfontosabb időszakában, hogy "Nem kell hadsereg többé.Soha többé katonát látni nem akarok.Fegyvert többé szolgálaton kívül nem viselünk, sem tisztek, sem legénység "
Ezután hetekig lőtték minden fronton a Linder Béla által tétlenségre kárhoztatott magyar hadsereget - rengeteg katona halt meg értelmetlenül.
Lehetne elemezni, Demecser mellett a Székely hadosztály hogy tette le a fegyvert, miközben keletről a Magyarországra beözönlő román csapatok ,nyugatról a zsidók által vezetett Kun-Kóhn Béla Vörös hadserege támadta hátba ...Magyarországon, magyar csapatokat, zsidók támadtak hátba ...
Hogy kapta meg Erdélyt és a Partiumot Románia 1920-ban Trianonban, amikor még 1918 május 7.-én a Bukaresti béke alapján békét kötött és kiszállt a háborúból ?
- Hoppá ! Erről miért nem tanulunk az iskolában ? Kinek az érdeke ez a nagy hallgatás ?
Majd 2014-ben minden héten bemutatják a Sorstalanság cimü valamit,amiben a Nobel díjas zseni azt mutatja be a sok idiótának, amint 14 évesen haláltáborból haláltáborba jut és bár 14-éves, mégsem gázosítják el sehol - mint azt a "dokumentumok" belénk sulykolják ...Ekkora logikai ellentmondásra Irodalmi Nobel díjat adni és etetni az embereket, több, mint hiba !!
Olaszországban 2014 egyébként emlékév lesz, amiben méltósággal emlékeznek többek között a magyar katonák bajtársiasságáról . Értetlenkedve fogják Magyarországot figyelni az olaszok, miért nem szállítják haza a több ezernyi , mai napig a Doberdó környéki templomok kriptáiban, bezsákolva heverő magyar hős holttestét.
Akkor idehaza arról fog mindenki beszélni, Anna Frank hogyan nyomkodta a pattanásait, mielőtt a csúnya, gonosz nácik elvitték a lágerbe !
(Arról szintén nem beszélhetünk, hogy a kicsi Anna Frank a naplója golyóstollal íródott, amit akkor még fel sem fedeztek !Meg Anna Frank apukája összeveszett egy íróval, mert nem tudtak megegyezni a sikerkönyv tiszteletdíján !A vitát New Yorkba a bíróság döntötte el, de ez olyan kellemetlen tény, mert hát akkor ki is írta a könyvet ??)
Senki nem fogja megkérdezni a legfontosabbat;a magyarok 1918 november 2.-án megkötötték Magyarország ezeréves határait garantáló békeszerződést az olasz Diaz főparancsnokkal...
Erre Károlyi Mihály a zsidókkal villámgyorsan kiutazott Belgrádba és 1918 november 8.-án Magyarországra nézve új, katasztrofális békét kötött, Franchet D Esperay tábornokkal.A francia tábornok sorbaállítja a küldöttséget , végigmegy előttük és legelső , - azóta legendás és sokatmondóvá vált - szavai ezek hozzájuk "Maguk zsidók ? Maguk is mindannyian zsidók ?".
- Kinek állt ez érdekében ? Miért kötöttek a Patkányköztársaság zsidajai új békét a már meglevő helyett ?
Azért nem lehet Tormay Ceciléről utcát elnevezni, mert a majdnem irodalmi Nobeldíjas a " Bujdosó könyv" cimü könyvében pontosan dokumentálta ezt az időszakot.
Ha mindezt megtárgyalnánk,feldolgoznánk akkor robbanna a bomba ; TRIANON !!!
Nos, akkor hogyan volt az, hogy az I Világháború ÖSSZES FRONTJA a történelmi Magyarország, ezeréves határán kívül volt és mégis elvették e területünk kétharmadát...
Aztán az I. Világháború 1914-től 1918-ig tartott , de csak két év múlva, 1920 junius 4.-én kötötték meg a Trianoni békediktátumot !! Mi történt ez alatt a két év alatt ??
Ezek érdekes kérdések lennének.
Nekünk mindig csak a lelkiismeretfurdalás, vesztes csaták, a szégyen jut ?!A magyarokat összeugrasztották a kettős állampolgárság miatt 2004 december 5.-én.Ez a szégyen napja. De arról mikor beszélünk, hogy a magyar hadsereg 1916 december 6.-án elfoglalta Bukarestet, Románia fővárosát ??
Ehelyett kötelező jelleggel elkezdik majd 2014-ben Auschwitzba kiszállítani a magyarokat.Már előre látom a botrányokat, a Facebookos bejegyzéseket...Hogy volt ez a nagynagy holokamu ?Mikor elindultunk, a magyar lexikonok, régi tankönyvek 4 millió áldozatról szóltak...Mire kiértünk, 1,5 millió lett belőle ...
Láttátok a gázkamrát az "Arbeit macht frei" felirattal szemben ? Ebben a rozoga , üvegezett, befelényíló, hátul ajtó nélküli helyiségben ölték meg cyklon-B gázzal az emberek millióit ? De hát ez fizikai képtelenség !!
Szóval, aki sokat hazudik, egy idő múlva orra esik a hazugságai tömegében ...Már nem tud olyan döntést hozni, amiből ne származna baja.
Úgy látom, lassan hátradőlhetek a székben és már csak mosolyogva figyelem a világ eseményeit...
Közben elmondhatom magamról, meg néhány értelmesen gondolkodó embertársamról ...azért vannak időszakok, amikor nem is rossz oktalan állatnak, akarom mondani GOJnak lenni....
Nos, érdekes lesz ez a 2014-es év, a megemlékezések, évfordulók tekintetében !

dr Nagy Levente

Kunhegyes

Tudsz jobbat?

Ma Magyarország, nem egy szabad, független ország. Ki van szolgáltatva az EU döntéshozóinak, a nemzetközi pénzügyi oligarchiák kényének, kedvének. Adóság csapdában, kamatrabszolgaságban sínylődünk, és terveik szerint fogunk is az idők végezetéig.

A Szent Korona Alkotmánya kimondja:
Magyarország örökké szabad. Magyarországon, magyar embereknek, magyar emberek által, magyar érdekeknek megfelelő törvények szülessenek.
Tudsz ennél jobbat?

Ma Magyarország földi javai, természeti kincsei, stratégiai üzletágai külföldi tulajdonban vannak.
A Szent Korona Alkotmánya kimondja:
Magyarország területén minden, ami a földön, az alatt és felett található a Szent Korona - soha el nem idegeníthető - tulajdonát képezi. A birtokos jogokat - ami ez esetben megegyezik a tulajdonjogokkal, a külföldi kézre való átjátszás kivételével - a Szent Korona Országának tagja gyakorolhatja. Amit eddig elvettek így, úgy, vagy amúgy, visszajár!
Tudsz ennél jobbat?

Ma Magyarországon annak van igaza, kiváltsága, helyzeti előnye, akinek hatalma, pénze van.
A Szent Korona Alkotmánya kimondja:
A kötelezettségek és jogok tekintetében a Szent Korona minden tagja egy és ugyanazon szabadságot élvez.
Tudsz ennél jobbat?

Ma Magyarországon - és persze a világon - a pénz hatalma alá rendelődik minden. Akár a természet kárára is. Korszakalkotó, természet és ember kímélő találmányok kerülnek íróasztalok fiókjaiba, vagy lehetetlenülnek el, ha a nemzetközi olaj, gyógyszer és politikai maffia érdekeibe ütközve.
A Szent Korona Alkotmánya kimondja:
Minden magyar érték - szellemi és anyagi -, a természet és a magyarság érdekeit kell, hogy szolgálja.
Tudsz ennél jobbat?

Ma Magyarországon demokrácia van, ami idegen érdekek által irányított, pártok által működtetett diktatúrát jelent. A "szabad" választások alkalmával, arra adhatjuk voksainkat, akiket a háttérhatalom e célra kijelöl, vagyis az "Ő" befolyása alatt áll. Bizonyíték erre az elmúlt húsz év során megtízszereződött államadósság, és a nyom nélkül elherdált állami vagyon. Felelős nincs. Az egymást váltó kormányok egymást mossák tisztára, néhány pojácán elverve tessék-lássék a port. Érdekeink érvényesítéséhez nincsenek megfelelő eszközök, nincs média tájékoztatás és persze akarat sem hozzá. Ha felemeled a hangod, te vagy az antiszemita, a rasszista, a fasiszta. Ha az utcán merészelsz tiltakozni, csőcselék és/vagy terrorista leszel.
A Szent Korona Alkotmánya kimondja:
Mindazok vezetőkkel szemben, akik visszaélnek a bizalommal, és megsértik a Szent Korona Alkotmányát, nem csakhogy joga, hanem kötelessége a Szent Korona tagjának ellentmondani, ellenállni. Ez az ellenállási jog. 1222-től az Aranybullában foglaltak szerint, ÖRÖKÉRVÉNYŰ jogunk!
Tudsz ennél jobbat?

Ma Magyarországon a parlamenti demokratikusnak nevezett önkény játékszabályai szerint, az irányítás, végrehajtás és az ellenőrzés teljesen összemosódik. Minden a pártérdekek alá rendeződik, figyelmen kívül hagyva a Nemzet igazi érdekeit.
A Szent Korona Alkotmánya kimondja:
Az irányítás, a végrehajtás és az ellenőrzés háromlábú biztos talapzaton állva, elkülönülten, érdekösszefüggések nélkül, a vezetésben résztvevő személyek visszahívhatóságával valósuljon meg.
Tudsz ennél jobbat?

Ma Magyarországon egy szűk politikai elit dönt a megtermelt többletjavak, adóbevételek ezermilliárdjainak elosztásáról.
A Szent Korona Alkotmánya kimondja:
Az adóforintok formájában kifejezhető bevétel a keletkezés helyszínén, vagyis a települések közösségei által kerüljenek felhasználásra. Abból részesüljön a központi irányítás. Ne fordítva, ahogy manapság. A helyi közösség jobban el tudja dönteni, hogy arra van-e szüksége, hogy meglegyen a téli tüzelő az iskolába, vagy esetleg gigantikus völgyhidakra, mezőn felépített alagutakra, vagy aranyárban épülő autópályára van-e szüksége a településnek. Tudsz ennél jobbat?

Ma Magyarországon hallottál már arról, hogy egy sztrájkoló közösség érdemben elért volna valamit? Nem? Hallottál már olyat, hogy a nép által kezdeményezett népszavazást kitűztek volna? Nem? Még akkor sem, amikor 600 ezer aláírás gyűlt e célból össze? Hallottál már olyat, hogy bármilyen jogi lépés, ami a hatalom ellen irányult a felperes igazával zárult? Nem? Hogy lehet ez? Hát nem demokráciában élünk? De igen! Pontosan ott. A legaljasabb találmány a világon, mert elhiteti, hogy jogaid, lehetőségeid vannak. Azért arra gondosan ügyelnek, hogy megosszák a Nemzetet, mert az egyetlenegy ellenszere a diktatúrának az EGYSÉG! Az ellen nincs orvossága, csak az erőszak! Ez az eset viszont már máslapra tartozik.
Tudsz ennél jobbat?

Ha igen, akkor mondd, és tegyünk úgy! De tegyünk! A csodában reménykedés, a várakozás, a 2014-es választási eredményekben való bizakodás, ha mégsem akkor majd az azt négy év múlva követő választások fényes jövő képe, Nemzetünk halálát jelenti.

Tennünk, cselekednünk kell, hogy gyermekeinknek lehessen magyar múltja és jövője!

Orosházi Ferenc
a Zászlós


domonyi.aries.hu/Zaszlos.jpg


http://domonyi.aries.hu/Szent-Korona-Alkotmanya.htm#.Uj6O6YbIXYX