2013. május 27., hétfő

Darwinisták kontra zergék

Tovább pusztít a darwinista agyhalál. Angliában a Yorki Egyetem régészei dolgoztak ki újabb zseniális elméletet arról, miért is jár az ember két lábon?
Az új légből kapott elmélet szerint, már nem azért állt az ember két lábra, mert "le kellett ereszkedni a fákról", hanem mert így könnyebb volt mászkálni a sziklákon. 
Már a fára mászós elmélet is elég talajvesztett volt (szó szerint): a darwinisták szerint ugyanis kimászik az élet a vízből a szárazföldre, felmászik a fára, aztán lemászik... No, az új elmélet szerint meg hegyre mászik! 
"A dimbes-dombos vidék négy lábon nehezen járható." Darwinistáink nyilván sokat tapasztalt hegyi emberek, de hogy zergét nem láttak még, az is biztos! Majd fejlődik még a visszamaradott jószág!
Hadd segítsünk agyhalott darwinista embertársainknak: az ember azért jár két lábon, mert két lába van! 
Darwin tételei rég megbuktak, ideje lenne már befejezni ezt a szánalmas erőlködést! 
Bányai Péter

Lefújtak könnygázzal a rendőrök egy 7 éves kislányt egy hétvégi labdarúgó mérkőzésen.


7 éves kislányt néztek huligánnak a rendőrök!
Magyarország, 2013, május 27.
A Fradimob.hu írja:

7 éves kislányt néztek huligánnak a rendőrök!_
A tegnapi rendőri intézkedés eredménye! Tudom, hogy nem kell minket Fradistákat félteni na de…

Azért ez mindennek a legalja, hogy 6-7 éves kislányok és anyukáik kapnak egy könnygázt a Fradi buszon, Debrecenben!!!

Kubatov kiskirályunknak pár újabb kérdés:

Lesz következménye ennek bűncselekménynek? Mikor kezd végre a szurkolókkal foglalkozni? Mikor szólal fel a rendőri brutalitás ellen? Vagy ezt ön kérte? Eddig egyszer sem állt ki a szurkolók mellett (bocsánat, a szurkolókkal ment Újpestre, de akkor is csak ígérgetett, hogy lesz következmény)!

Kérdezzük mikor fog végre fellépni a rendőrterror ellen! Mert így nem lesz több ember a stadionokban! Mivel az önök “kutyái” elriasztják a családokat!

Videó:

A helyszínen felvett videóra, – a Hazánk Otthonunk Védelméért Csoport – Fb oldalán találtunk rá:


Erre már nincs is mit mondanunk. Mindennemű megjegyzés és komment fölösleges. A képek és filmkockák magukért beszélnek.

Fradimob.hu – Hazánk Otthonunk Védelméért Csoport – Szabad Riport Tudósító Iroda



Meccsre gyereket vinni, – már legalább 25 éve rizikó

 

Meccsre gyereket vinni, már legalább 25 éve rizikó. Mivel a meccsek leginkább a foci meccsek, évtizedek óta nem a szurkolásról, hanem a balhéról szólnak.
Ami nem is csoda, mert jó foci itthon nincsen, legalább 25 éve. Annak ellenére, hogy iszonyatos pénzek forognak, és rengeteget ölnek bele állami szinten is.
De sok esetben inkább a “szurkolókkal” legalábbis azok egy részével van a baj. Mivel bepiálva, a balhé kedvéért botrányt okozók, a valóban szurkolni vágyókat is ilyen helyzetbe keverik bele.
Saját tapasztalatom:
Én azóta nem mentem gyerekkel még a pályák közelébe se, amióta (kb. 25 éve) a gyerekeim hisztériás sokkot kaptak a félelemtől, amit a meccsről kijövő meglehetősen ittas “szurkolók” vandál agresszív viselkedése váltott ki.
Pedig mi csak a metrón utaztunk haza a gyerekekkel az oviból jövet.
A “szurkolók” meg a Népligetnél szálltak be a metró kocsiba. És azon kívül, hogy artikulálatlanul ordibáltak, ami már magában is ijesztő volt, törtek-zúztak. Egyetlen megálló alatt leszanálták a metrókocsit. A gyerekeim, meg rémületükben hisztérikus síró görcsöt kaptak. És utána napokig nem is tudtak szabadulni ettől a félelemtől, egy darabig nem mertek metróval utazni, ezért jóval korábban kellett indulnunk, hogy metró helyett más útvonalon tudjunk oviba meg bölcsibe menni. És figyelni kellett, hogy mikor van meccs a Fradi stadionban, hogy aznap vagy jóval korábban, vagy más útvonalon utazzunk.
Ennek ellenére egyszer még az 1-es villamoson is hasonlóan jártunk, de ott az MTK stadionból jövő balhés emtékás és fradista “szurkolók” miatt.
A fradista kézilabda meccsek alkalmával is van gyakran gond, bár most már akkora a rendőri készültség, hogy nagyobb balhé nem volt már vagy 2 éve. Meg igyekeznek a szurkolókat elválasztva kiengedni, illetve biztosítani a külön buszokig való eljutásukat.
***
Elég szomorú, de a helyzet az, hogy amíg az ilyen elemeknek a sportszeretet és a szurkolás helyett a balhézás és a berúgás a jó buli, – és ezeket ki nem emelik, – addig a szülő felelőssége, hogy a gyermekeit ne vigye olyan tömegbe, ahol várhatóan balhé lesz. – Ettől függetlenül megrázó, hogy a gyereket is lefújták könnygázzal, de szerintem nem valószínű, hogy kifejezetten a gyereket akarták lefújni a rendőrök, – hanem csak “bekerült a szórásba”.
Ha valaki kisgyerekkel van, akkor őt lehetőleg ne vigye olyan helyre, ahol feltételezhetően botrány lesz és tettlegességre is sor kerülhet, – netán rendőri beavatkozás is várható.
Bár manapság ez már előfordulhat sajnos váratlanul is, de a focimeccs, és a tüntetés nem ebbe a körbe tartozik.
(Bár nem akarunk fekete jövőképet vetíteni, de ha így durvul el a hatalom hozzáállása is, akkor akár ennél rosszabbal is számolni kell majd; pl. hogy válogatás nélkül belelőnek a tömegbe, akár gumilövedékkel, akár ennél durvább módon. – Ahogyan ez már megtörtént 2006-ban is! Példaként említve: Október 23-án, gumilövedék által vesztette el szemét Nagy László).
Mindenesetre, nagyon reméljük, hogy a labdarúgó mérkőzések előbb-utóbb mégis csak a sportról fognak szólni, és nem a balhéról, egymás ócsárlásáról. Vagy ez utópia?
Szegedi Bori – Szabad Riport Tudósító Iroda

Veszélyes politikai csoportosulás létrejöttével számolt a nemzetbiztonság

Pintér Sándor pénteken, az országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága előtti éves meghallgatásán beszámolt a szolgálatok munkásságáról, eredményeiről, terveiről. Többek között kijelentette: "olyan politikai csoportosulás, vagy ellenséges támadás, amely Magyarország nemzetbiztonságát hosszú távon, vagy nagy mértékben veszélyeztetné, teljes egészében nem tudott kialakulni, azokat időben sikerült elhárítani".
Tehát az államvédelem reálisan számolt "veszélyes" politikai erő megjelenésével, mely az idézett mondat szerint, ha nem is teljes egészében, de kialakult.
Hátradőlni még kár lenne!
Juhász Pál

Infláció vagy defláció? Netán mindkettő?

Mire számíthatunk a készülő válság során? Infláció vagy defláció vár ránk? Úgy tűnik, ebben a kérdésben a közgazdászok sem értenek egyet. Egyesek úgy gondolják, hogy az észnélküli pénznyomtatás és a túlzott kormánykiadások idővel hiperinflációhoz vezetnek, míg mások a deflációt generáló gazdasági tényezőkre próbálnak rámutatni, azt állítva, hogy amikor a jelenlegi lufi-gazdaság végül kidurran, hihetetlen mértékű deflációra számíthatunk. Mi akkor az igazság? Lehetséges, hogy mindkét jelenséget megtapasztaljuk?
Valószínűleg a következő pénzügyi pánik hatására először egy deflációs hullám indul el, amit példa nélküli infláció követ majd, a központi bankok és politikusok reakcióinak köszönhetően. Sokan azt sem fogják tudni milyen irányba induljanak, hogy mentsék, ami menthető. Egy biztos: a pénzügyi bizonytalanság egyre erősödik és a különböző helyzetek különböző stratégiákat követelnek.
Elsőként nézzük meg a deflációt gerjesztő tényezőket.

A pénzforgás 50 éves mélyponton

A pénzforgás 50 éve nem volt ilyen alacsony szinten az Egyesült Államokban, ami a gazdasági tevékenységek lassulásának egyértelmű jele. Ahogy az a mellékelt ábrán is látható, a recessziók során a pénzforgás mindig lelassul. Bár a politikusok megpróbálják elhitetni az emberekkel, hogy jelenleg nincs recesszió, a pénzforgás tovább lassul, ami komoly deflációs hatást gyakorol a gazdaságra.

Kereskedelmi mérleghiány

Minden egyes hónapban több pénz hagyja el az Egyesült Államokat, mint amennyi érkezik. Ez évi szinten körülbelül 500 milliárd dollár hiányt jelent, ami szintén a deflációt erősíti. A rendszerből tehát fogy a készpénz, és ezért gondolja a kormány, hogy növelni kell a költségvetési hiányt, a Fed pedig, hogy még több pénzt kell nyomtatni. Megpróbálják visszapumpálni a rendszerbe a kiáramló pénzt. 1975 óta 8000 milliárd dollárral több pénz távozott, mint amennyi érkezett. A kereskedelmi mérleghiány az USA legnagyobb gazdasági problémája, pedig sajnos sok amerikai azt sem tudja, hogy ez mit jelent.

Bérek és a GDP

Az egyik legnagyobb inflációgerjesztő tényező a lakossági fogyasztás. Azonban a lakosság nem tud fogyasztani, ha nincs miből. Jelenleg a bérek rekord alacsony szinten állnak a GDP-hez viszonyítva, ami megint csak a deflációt erősíti. Ahhoz, hogy a fogyasztás növekedni tudjon, az embereknek előbb pénzhez kell jutni, de inkább azt látni, hogy egyre több a munkanélküli és a jól fizető állásokat olyan munkahelyek váltják, amiből alig lehet megélni.

Amikor a lufi kidurran

A világ eddigi legnagyobb adósságlufijában élünk, és amikor ez kidurran, a pénzforgás még jobban lelassul és még kevesebb hitel lesz. Ezt láthattuk 1930-ban és 2008-ban is.
A következő válság során lesz idő, amikor úgy tűnik majd, hogy szinte senkinek nincs pénze. Az olcsó hitel fogalma már csak emlék marad.
Amikor az adósságlufi kidurran a készpénz lesz az úr, legalábbis egy ideig. Azoknak lesz a legnehezebb, akiknek semmi megtakarításuk sincs.
A jelekből úgy tűnik, hogy a pénzügyi elit is valami ilyesmire számít és készül. Például Warren Buffett, habár számos nyilatkozatban beszélt arról, hogy milyen jó részvényekbe fektetni most, ő maga 49 milliárd dollár készpénzen ül. A milliárdos befektető soha nem tartott még vissza ennyi készpénzt életében.
Vajon tud valamit?
Természetesen egy újabb válság kitörése hihetetlen nyomást helyezne az amerikai kormányra és a Fed-re. Valószínűleg a korábbiaknál is drámaibb inflációgerjesztő intézkedések mellett döntenének, hogy újra élesszék a rendszert.
A készpénz tehát nem sokáig lesz nagyúr. Sőt! Rövid idő kell csak ahhoz, hogy nagyúrból értéktelen papírszemétté váljon. Természetesen az amerikai kormány és a Fed ilyen irányú intézkedései az egész világra kihatnának, és minden bizonnyal megadnák a kegyelemdöfést a dollárnak.
Ezért számítanak jó vésztartaléknak az arany, az ezüst és egyéb kézzelfogható javak hosszú távon.
Tehát az elkövetkezendő években deflációra és inflációra egyaránt számíthatunk és egyik sem lesz kellemes.



Forrás: The Economic Collapse

“Szép Új Világ” – Országszerte fokozott rendőri ellenőrzésre számíthatunk

…”Újabb lépés a teljes diktatúra felé… New World Order…” – Ej, de nagyon megijedtek az emberek…

Fokozott ellenőrzést rendelt el Magyarország teljes területére ma hajnaltól legkésőbb július végéig az országos rendőrfőkapitány – olvasható a rendőrség honlapján.
A fokozott ellenőrzés célja az illegális migrációval, vagyis az engedély nélkül Magyarországra érkezőkkel kapcsolatos jogsértések visszaszorítása, kezelése, valamint a közterületen elkövetett bűncselekmények és szabálysértések visszaszorítása.
Az akció további célja a motorkerékpárosok, a kerékpárosok és a gyalogosok közlekedésbiztonságának javítása, a rájuk vonatkozó szabályok betartatása, a passzív biztonsági eszközök használatának ellenőrzése, valamint az ittas vagy bódult állapotban közlekedő gépjárművezetők kiszűrése.
MTI
Megjegyzés:
Már meg is van az ürügy. Újabb lépés a teljes diktatúra felé. “Szép új világ” – New World Order…
Érzi a hatalom az emberek egyre nagyobb elkeseredettségét, és az egyre jobban parázsló indulatokat és bosszúvágyat. – Gondolják, ennek jobb elejét venni.
És itt kéne beszarni a népnek? – Van egy régi jó római mondás: “Ki a padlón van, lejjebb már nem eshet.” – Vajon a kilakoltatott, vagy arra váró embereknek, van-e még veszteni valójuk?
A második negyedévben megint közel négyezer ingatlan jut a végrehajtók kezére. És minden ötödik adós nem tud fizetni! Az pedig a lakosság számához viszonyítva: 2 millió bedőlő adósság.
Csoda-e hát, hogy fél a hatalom? Most megtanulják. – Mert most már egyre inkább ők félnek, nem az emberek.
SzRTI

A Védelmi Minisztérium felrázza az orosz medvét

Oroszország védelmi minisztere váratlan harckészültségi ellenőrzést rendelt el az ország légvédelménél, illetve a nagytávú légi szállító egységek esetében. A hirtelenjött gyakorlat - amiben a légierő és a nyugati katonai körzet légtérvédelme is részt vesz - részét képezi a februárban kezdődő véletlenszerű ellenőrzés-sorozatnak, ami az orosz haderő éberségét hivatott fokozni.
A Vlagyimir Zarudnyickij vezérezredes által ellenőrzött hadgyakorlatba mintegy 8700 fős személyi állományt, 185 vadászgépet és 240 páncélozott járművet vontak be, illetve a gyakorlat részét képezik az Asztrahán térségben (Ashuluk) végzett rakétatesztek.

A februárban megkezdett ellenőrzéssorozat több olyan, rendszerszintű hiányosságra is felhívta a figyelmet - részben a központi és déli katonai körzetekben - mint a desszantos alakulatok és a légi transzport nem megfelelő készenléte. Az ellenőrzések során túl lassú volt a parancsvégrehajtás az automatizált irányítórendszereken keresztül, különösen a desszantos alakulatoknál a Tádzsikisztánban található 201-es bázison volt túl hosszú a reakcióidő. A csapatok nem végeztek megfelelő alaposságú munkát a lőgyakorlatok során sem, ez különösen a páncélos alakulatokra volt jellemző.
A Védelmi Minisztérium által kezdett átfogó ellenőrzéssorozat az elmúlt 20 év első széleskörű készenléti ellenőrzése, melynek célja a megreformált orosz katonai gépezet "rozsdapattintása" és a harci szellem fokozása. A jövőben folyamatosan tartanak majd ilyen véletlenszerű ellenőrzéseket. Az aktivitás növekedése pedig azt mutatja; Oroszország igenis aktív szerepvállalásra készül a nyugati katonai körzeten túl - és a jövőben ez az elnevezés valami egészen mást takar majd.
Hídfő.net


Már készül az orosz terroristagyilkos robot

Dmitrij Rogozin orosz miniszterelnök-helyettes szerint orosz szakértők olyan robotok kifejlesztésén dolgoznak, amik célja, hogy csökkentsék egy terrortámadás áldozatainak számát. A honvédelmi ügyekért is felelős Rogozin szerint az egyelőre be nem mutatott robotok arra is képesek lesznek, hogy a tűzvonalban fekvő, sebesült katonák, rendőrök és civilek kimentésében segítsenek.
Ennél egy kicsit érdekesebb az az információ, ami szerint a robotok a tervek szerint a terroristák kiiktatására is alkalmazhatók lesznek. Rogozin elmondása alapján a gépek nagyobb távolságból végeznek majd a támadókkal, úgy, hogy közben civileket ne sodorjanak veszélybe. A robotokat számos egyéb, kifejezetten a terrorizmus elleni harcra kifejlesztett eszköz mellett gyártják majd, korábban volt hír egy a terepakadályokon is átlátó terroristakereső kameráról is.

Emberjogi csoportok természetesen a bejelentést követő másodpercben tiltakoztak az általuk csak gyilkos robotokként emlegetett fegyverrendszerek ellen. A Human Rights Watch közleménye szerint bár az emberi beavatkozás nélkül, vagyis önállóan cselekvő harci robotok ma még ugyan nem léteznek, de szakértők szerint ez legkésőbb 20-30 éven belül megváltozik. Az egyik legfontosabb, egyelőre tisztázásra váró etikai kérdés az, hogy ki a felelős akkor, ha egy önállóan döntő robot rossz döntést hozva ártatlanokat öl meg.

Ismét vegyi fegyverrel támadtak a terroristák

Egy damaszkuszi olvasónk írta, hogy ma hajnali háromkor Damaszkusz Abbasiyyin és Tijara negyedében a lakókat felébresztették a hatóságok. Mindenkit figyelmezettek, hogy tegyék meg az ilyen korra vonatkozó intézkedéseket.
A Tijarában lakó emberek rakéta becsapódásra ébredtek és folytogató szagot éreztek. Sok ember rosszul lett kórházba kellett őket vinni. A klóros gázszag még délelőtt 10-kor is érezhető volt a levegőben.


Nem ez volt az első ilyen merénylet civil lakosok ellen. A fegyveres csoportok először Aleppo külvárosában vetettek be vegyi fegyvert. Egy hónappal ezelőtt Szarakeb városában használtak vegyi gázt a Törökországból jött zsoldos csapat. Nemrégiben meg az izraeli légierő damaszkuszi bombázása után lehetett érezni a levegőben a fojtogató maró szagot.
Szíriai Hírek - Sinoda



A Nyugat a saját sírját ássa, felfegyverzi a terroristákat


Május végén lejár a szíriai fegyverembargó, melynek értelmében tilos fegyvert eladni bármelyik harcoló szíriai félnek. A fegyverembargó feloldásában legfőképpen Anglia és Franciaország érdekelt. Az EU nem hosszabbította meg a fegyverembargót.
Benjamin Netanjahu oroszországi látogatása már nem csak feltételezések szerint, hanem az orosz hivatalos állásfoglalás szerint is teljesen eredménytelen volt. Mindenki szíriai lázadásról, forradalomról beszél, miközben ismerjük a tényt, hogy óriási tétje van az ott zajló eseményeknek. Marad-e orosz érdekövezet az arab világban, lesz-e még olyan állam, amely nem térdelt le a zsidók előtt, lesz-e Kurdisztán, megkezdődik-e az orosz stabilizációs törekvés a Közel-Keleten és a Kaukázusban. Ezek a kérdések mind most dőlnek el.
Érthető, hogy ezeket a törekvéseket az EU és a cionisták keresztül akarják húzni. Obama is tartózkodik már a közvetlen beavatkozástól, mivel túl sok kudarc érte hadseregüket az utóbbi időben. A nyugat amikor bevetette terror csapatát, az Al-Kaidát - ami szunnita szervezet, míg Szíria síita vezetésű - kezdetektől tudták, hogy ez egy vallásháborúvá fog nőni, és így is lett. Ezzel Libanon is belesodródott a háborúba akaratlanul is. Mindazonáltal Moszkva hathatós támogatása miatt Asszad nagy valószínűséggel megnyeri a háborút. A Hezbollah részvétele a kormány oldalán - veszteségei ellenére - nagy segítséget jelent, mivel harcosai kiváló kiképzést kaptak, és a legmerészebb feladatokat is szó nélkül végrehajtják. Ezek eredményeképpen Asszad serege jelentős győzelmeket vívott ki az utóbbi időkben, és a múlt vasárnap megkezdett hadjárat nem fulladt ki, hanem tovább folytatódik.
Törökország sorban gyártja a vegyi fegyverekről szóló meséit, és ilyen eszközöket ad a terroristáknak, hogy kiharcolja a NATO beavatkozást. Erdogan felmérte, hogy saját kardjába dőlt, menteni kell, ami menthető, bármi áron. Putyin jelentősen megváltoztatta az erőviszonyokat a térségben, a Szíriának leszállított S-300-as, és a Yakhont hajók elleni rakétarendszerekkel. Natanjahu meg akarta fenyegetni Putyint a szállítmányok elleni szabotázsakciókkal, viszont az elnök közölte, az eszközök már ott vannak, és a szíriai hadsereg felügyeli azokat. Ezzel kérdésessé válik egy esetleges NATO légtérzár is.
Azt is tudjuk, hogy a hadiszerencse forgandó, bármi történhet, és a nyugat már nem lát más kiutat a szíriai forradalmi helyzet fenntartására, mint hogy fegyverekkel látja el a gyerekeket mészároló, immár bizonyítottan vegyi fegyvert használó, emberevő terroristákat. Valószínűleg nem mérték fel, hogy mekkora öngólt lőnek ezzel, vagy ha igen, akkor kényszerpályán mozognak. A terroristák ezt a háborút el fogják veszíteni, ám Európa nyugati felében, főleg Franciaországban az iszlámmal való összecsapás a küszöbön áll, a fegyvereket pedig ott fogják bevetni ellenük. Ez lesz a nyugat igazi büntetése. A saját fegyvereivel kell majd megküzdenie saját területén. Úgy tűnik azért nem született döntés az embargó meghosszabbításáról, hogy a feloldása után a nyugat megkezdhesse öngyilkosságát. Ez a degenerált nyugat megérdemli a sorsát, és mire a haláltusája lezajlik, hazánk már egy másik szövetségi rendszerben lesz.
Kemény Gábor


Mellár: a permanens vagyonfelélés stádiumában vagyunk

A magyar gazdasági válság nem a világválság következménye, mivel a visszaesés Magyarországon már 2006-ban elkezdődött, a gazdaság 2002-2008 között nem fenntartható pályára állt, s hiába volt évi 4 százalékos a GDP-növekedés, ebből a gazdaság belső forrásból csak 1-2 százalékot produkált, a többi külső forrásból valósult meg – mondta Mellár Tamás egyetemi tanár a Magyar Franchise Szövetség közgyűlésén tartott előadásában hétfőn, Budapesten.

Ugyancsak tévesnek nevezte a professzor azt, hogy az unió és az eurózóna válsága okozta a magyar gazdaság válságát, mert egyrészt a Magyarország nem tagja az eurózónának, másrészt az ország évek óta az uniós átlag alatt teljesít. A mai kormány unortodoxnak nevezett gazdaságpolitikáját neokonzervatívnak minősített Mellár Tamás. Ezt mutatja szerinte például, hogy az egykulcsos jövedelemadóval növelte a jövedelmi egyenlőtlenségeket, miközben az adócsökkentés nem hozta magával a kereslet bővülését. A magyar válság strukturális jellegű, ez pedig nem kezelhető sem monetáris, sem fiskális politikával – mondta.Kifejtette, a kormányzati kiadás növelése és az olcsó hitel nem lesz hatásos. A gazdaság egyik szegmensében versenyképes, zömében nemzetközi cégek, míg a másikban hazai tulajdonban lévő és zömmel versenyképtelen cégek tevékenykednek.
Az előbbieket különadóval bünteti a kormány, az utóbbiak hiába kapnak olcsó hitelt, csak a versenyképességüket konzerválják, anélkül, hogy érdemben növelnék a munkahelyek számát. Azt kellene elérni, hogy a magyar tulajdonú cégek hozzáadott értéket adjanak azokhoz az exporttermékekhez, amelyeket a multi cégek állítanak elő – mondta a kutató. A magyar gazdaság 30-40 éve vergődik ebben a csapdában, de máig nem sikerült kitörni belőle – hangsúlyozta. Mellár Tamás kifejtette: a rendszerváltáskor 62-65 százalékos GDP-arányos adóssága volt az országnak, (Külső-belső. B-R szerk.) jelenleg az adósság 80 százalékos, de közben – a privatizációval – az ország felélte az állami vagyon 80-85 százalékát. A mostani kormány sem tudott csökkenteni érdemben a hiányon, miközben felélte a 3 ezer milliárd forintnyi magán-nyugdíjpénztári vagyon nagy részét. “Magyarország a permanens vagyonfelélés stádiumában leledzik” – vélte Mellár Tamás.
A professzor kitért arra is, hogy miközben 1969 és 1989 között a gazdaság éves átlagban 3 százalékkal növekedett, addig azóta 1 százalék az átlag. Ma már a többi visegrádi ország is megelőzte Magyarországot, amely továbbra is az EU átlag 60 százalékán áll.Hiányzik a nagy elosztó rendszerek – nyugdíj, felsőoktatás, egészségügy – reformja is. Felesleges 40 helyen képezni közgazdászt, miközben a fűnyíróelven működő megszorítás a legjobb intézményekből küldi nyugdíjba a kvalifikált oktatókat. Nem a szellemi tőke hiányzik a reformok kidolgozásához, hanem a társadalmi körülmények olyanok, hogy megakadályozzák azt – hangsúlyozta az előadó.A kitörési pontokhoz érve hármat említett a professzor. A mezőgazdaságban termelési láncokat kell létrehozni, amelyek az alapanyagból készterméket hoznak létre.
Az alapanyag termelésbe sok kis gazdaság kapcsolódhat be, munkát adva a vidéki népességnek. Jelenleg a nagybirtokokon kukoricát és búzát termel modern technológiával néhány ember, és ez az alapanyag hagyja el exportként az országot.A másik két kitörési pont lehet a helyi zöld erőművekben előállított megújuló energia, illetve a technikai-technológiai réseket kihasználó kutatás-fejlesztés.Végül a vélhetően hamarosan megszűnő túlzott deficit eljárásról szólva kiemelte: a 3 százalék alatti hiányt úgy érte el a gazdaságpolitika, hogy felszámolta a következő évek növekedési lehetőségét. Egyúttal nagy lesz a csábítás a gazdaság élénkítésére, amihez forrásként ott van az MNB devizatartaléka, illetve az államháztartás finanszírozásához is hozzájárulhat a jegybank azzal, hogy a másodlagos piacon állampapírokat vásárol. Ez a gazdaságélénkítés átmenetileg 1-2 százalékos növekedést hozhat, azonban nem gyógyítja a strukturális bajt, sőt a versenyképtelen cégek segítése növeli az importot, ami az infláció növekedésével és a forint gyengülésével járhat – mondta. A kormánynak előnyös az infláció, mivel csökkenti az adósságot – tette hozzá.Kérdésre válaszolva az előadó így jellemezte a jövő évi választások után várható helyzetet: ha a jelenlegi kormány marad, a külföldi tőke elkezdi elhagyni az országot, ha új kormány jön, az béna kacsa lesz.
(MTI)

Megszűnik a fehérvári tévégyártás, 370 embert rúgnak ki

A tévé-üzletágat a Philipstől megvásároló TP Vision centralizálja a gyártási kapacitását a TPV Technology-val , ami a székesfehérvári TV gyár bezárását vonja maga után – tudta meg Fehér megye lapja, a Feol.on.
A TP Vision és a TPV Technology költségcsökkentést tervez, ezért a TP Vision vállalat székesfehérvári gyárának termelését 2013 végén leépítik, mindez kb. 370 dolgozó számra jelenti fix munkahelyének elvesztését – írja a Feol.hu, hozzátéve, hogy a készárú elosztó központ továbbra Székesfehérváron működik majd. A lap szerint a TP Vision kedden tájékoztatta dolgozóit, hogy a vállalat a gyártási tevékenységét a TPV Technology gorzow-i gyárába (Lengyelország) koncentrálja.
A TPV Technology 70%-ban a TP Vision tulajdonosa. A TP Vision egyike a világ digitális, dedikált TV gyártóinak – emékeztet a lap. A TP Vision a Philips márkájú TV-k fejlesztésére, gyártására, és marketing tevékenységére koncentrál Európában, Oroszországban, Közép-Európában, Brazíliában, Uruguayban, Paraguayban, Argentínában, és néhány ázsiai országban.

Óránként 8 millió forintot kap az államtól a Közgép

2013-ban már több mint 30 milliárd forintot nyert el a Közgép közbeszerzési pályázatokon, egyedül vagy konzorciumban. Ez havi 6 milliárd forint, és ha órákra bontjuk le a történetet, akkor kiderül: 31 napos hónapokkal számolva Simicska Lajos és Nyerges Zsolt cége óránként 8 millió forintot nyert. Az Átlátszó összeszámolta, hogy az eddig is nagyon sikeres Közgép Zrt. mennyi közpénzhez jutott idén. A lap gyűjtése szerint a végösszeg 30,4 milliárd forint, ezt a pénzt hol egyedül, hol másokkal indulva nyerte meg az állami közbeszerzéseken.
Simicska Lajos és Nyerges Zsolt közös cége főleg vasúti megbízásokat szerzett meg, csak januárban ilyen munkákból 1,3 milliárd forint folyt be a céghez – írja a lap. A Közgép a Paksi Atomerőműben előbb egy 250 milliós, majd egy 3,4 milliárd forintos munkát nyert el (konzorciumban helyi cégekkel).
A szilárdhulladék-lerakók rekultivációja során elvégzendő munkájáért 4,5, illetve 1,9 milliárd forintot kap a Közgép és a vele együtt dolgozó cégek, de a legnagyobb üzletnek – eddig – a lap szerint a frissen kihirdetett autópálya- és főútépítési munkák tűnnek, melyekért összesen közel 19 milliárd forint üti majd Simicskáék markát.
(Forrás: atlatszo.hu)

Állampolgári engedetlenség: teljes rezsicsökkentés Somogyban

Radák Gyula eszményi állapotába jutott a rezsicsökkentésnek: lenullázta a szemétdíját. Kormányprogram azonban aligha lesz belőle. A somogyudvarhelyi nyugdíjas példáját nem javasoljuk követni, mert vannak kockázatai.
Megmakacsolta magát 68 esztendős somogyudvarhelyi olvasónk, aki éppen egy hónapja mesélte el, elégedetlen a hulladékszállítási költségekkel. Ugyanazt élte át, amit országszerte sokan mások, legfeljebb ha havonta kiteszik a kukájukat, mégis hetente kénytelenek ürítési díjat fizetni. A semmiért sokat: ez az igazságtalanság megfeküdte Radák Gyula gyomrát. A kinyilvánítottan kormánypárti szavazó nem elégedett a döntéshozókkal, és már a vidéki politikai képviselet is felkereste a zalai Manninger Jenőtől Gelencsér Attiláig. A kaposvári városkörnyék országgyűlési képviselője a minap fogadta a nyugdíjast.
– Azt mondta, várjam meg a júliust, és akkor tíz százalékkal olcsóbb lesz a szemétdíj is a rezsicsökkentés második lépcsőjében – mesélte Radák Gyula szerkesztőségünkben. – De mit érek én tíz százalékkal, amikor már hónapok óta nem teszem ki a kukát. Én a semmiért nem akarok fizetni! A falubeliek beletörődtek, nem állnak ki magukért, amit sajnálok.

A nyugdíjas persze ismeri a következményeket: a szolgáltató már kiküldte a háromhavi csekket és a felszólítást. Előbb-utóbb mintegy kilencezer forintot fognak letiltatni a nyugdíjából, ha nem fizeti ki a számlát. A kötelező közszolgáltatás díjfizetésnek elmulasztása ugyanis köztartozásként behajtható.
– Meglátjuk, de én bízom abban, hogy a tíz százaléknál sokkal többel, és sokkal értelmesebben is lehetne csökkenteni a szemétdíjakat.
Radák Gyula még két lehetőséget fontolgat: ha lehet, felére csökkenti a szerződéses kukaméretet, és máris jelentős a díjcsökkenése. Ezzel párhuzamosan levelet ír országgyűlési képviselőnek, miniszternek: kéthetente járjon a járat feljük. Ez akkor 50 százalékos költségcsökkentés is lehetne. Utóbbi, bár egészségügyi miniszteri rendelet miatt elvileg nem jogszerű, mégis ismert gyakorlat napjainkban Magyarországon. És hírek szerint az unió több államában is.
A térségben számos település Tarany polgármestere, Töreki István kezdeményezésére még áprilisban írt levelet a szaktárcának, módosítsa a heti szállítást előíró rendelelet. Tarany is hadban állt akkor a szolgáltatóval, nem fizetett, mert a legtöbb településhez hasonlóan, költségvetési forrás híján kénytelen volt a lakosságra hárítani a díjat.
(sonline.hu)

Róma: nem kapnak állami pénzt a pártok

A pártfinanszírozási törvény jelentős szigorításáról állapodott meg az olasz kormány szombaton. Az erről szóló törvénytervezet jövő héten kerülhet a parlament elé.

A jövőben nem kapnak költségvetési támogatást a politikai erők. Az intézkedés népszerű lehet a társadalom körében, hiszen a múltban számos alkalommal éltek vissza a pártok az állami támogatással. Legutóbb Silvio Berlusconi pártjánál, a Szabadság Népénél (PdL) derült fény hasonló botrányra. Lazio tartományban a PdL korábbi frakcióvezetője, Franco Fiorito sikkasztott el 1,3 millió eurót, ami hatalmas felháborodást keltett a társadalom körében már csak amiatt is, mert általános vélemény: túlfizetettek az olasz honatyák. Fiorito ügyében ma születhet ítélet. Az elfogadandó törvény azonban még nem jelenti azt, hogy a tömörülések pénz nélkül maradnak.

Magánszemélyektől elfogadhatnak támogatást, de "felkutathatóvá" kell tenniük támogatóikat, vagyis anonim személyektől nem fogadhatnak el pénzt. Ugyanakkor a pártokat támogatók adókönnyítésekben részesülhetnek. Enrico Letta kormánya a lobbitevékenységgel kapcsolatban is törvényt kíván elfogadni. Letta kormányának szüksége is lesz a népszerű intézkedések elfogadására. Egy a közszolgálati médium, a RAI által közzétett felmérés szerint már csak 31 százalék elégedett a balközép demokraták, a PdL, valamint a centristák által támogatott kabinet munkájával. Ez azt jelenti, hogy három hét alatt felére csökkent a kormány munkájával elégedettek aránya: akkor még 62 százalék szavazott bizalmat Letta csapatának.
Népszava

Angliából: Letartóztatás a nemzeti zászló miatt – Nem ismerős?

Anglia_ Letartóztatás a nemzeti zászló miattOldham, Anglia. – 2013. május 26.

Várandós asszonyt tartóztattak le, mert az arab bevándorlónak nem tetszett hogy a nő a Brit nemzeti lobogót (Union Jack), tartja a kezében.
Ide süllyedt a cionista kézben lévő Anglia.
Laszlo Vandor – USA
SzRTI

Besokallhat a Néppárt!

Miközben a magyar kormányfő tovább tüzeli itthoni híveit újabb és újabb Európa-ellenes beszédekkel, Orbán Viktor külföldön egyre jobban “elvágja magát”. Az Angela Merkelt a náci német múlttal egy lapon említő rádiónyilatkozatát követően úgy tűnik, a Fideszt is tömörítő Európai Néppárt mégis újragondolja a magyar tagpárt melletti kitartását, s komolyan fontolgatják Orbánék kizárását. Noha néhány hete hivatalosan is cáfolta, mégis mérlegeli a Fidesz kizárását az Európai Néppárt. A Frankfurter Rundschau című német lap e címmel közölt brüsszeli tudósítása szerint, noha a magyar külügy igyekszik tompítani a miniszterelnök Angela Merkelt érő provokációjának élét, az ügy túlhaladt a diplomáciai udvariaskodással rendezhető nézeteltéréseken. Idézték Markus Ferber nyilatkozatát, melyben a CSU képviselője Orbán Viktor egyre több “elfogadhatatlan megnyilvánulásáról” beszélt. “Úgy tűnik, Orbán számára nem világos, mit művel a kisded játékaival” – mondta, hozzátéve: “lábbal tapossa az európai értékeket”. Ferber a kancellártól való bocsánatkérést követelt, ellenkező esetben az Európai Néppárt az Európai Parlamentben (EP) kénytelen lesz “komolyan mérlegelni, hogyan járunk el a továbbiakban Orbánnal. Immár nem zárom ki, hogy kiteszik a Fideszt az Európai Néppártból” – fogalmazott Ferber, a Galamus.hu fordítása szerint…
(Népszava-kivonat)

Észkombájnok

Igazából nincs túl nagy jelentősége annak a múlt héten megjelent hírnek, ami Martin Schulznak, az Európai Parlament baloldali, német elnökének az előéletéről szól, de azt hiszem, hogy maga a történet azért mégiscsak elgondolkodtató és egyben árulkodó is, a mai európai politikai hátteret, a jelenleg uralkodó uniós szemléletet tekintve.

Kiderült ugyanis, hogy Schulznak nincs középiskolai végzettsége, se érettségije, se semmilyen szakmája. A korábban könyvárusítással foglalkozó, masszív alkoholistát anno egész egyszerűen kirúgták az iskolából, mert kétszer megbukott. Így most négy általánossal vezeti az Európai Parlamentet és osztja az észt többek között nekünk, magyaroknak is.


Mielőtt valaki félreértene, szeretném leszögezni: nem attól lesz valaki ember, hogy diplomája van. A végzettség nem feltétlenül tükrözi egy ember műveltségét és tájékozottságát, azonban ettől függetlenül azt gondolom, hogy minden további nélkül elvárható az, hogy vezető pozícióban, döntési helyzetben lévő emberek legalább egy szakterületen rendelkezzenek magasabb szintű jártassággal.

Manapság már – épp az EU elvárásainak és iránymutatásainak következtében – szinte a legegyszerűbb munkahely betöltéséhez is felsőfokú végzettség szükségeltetik, de érdekes mód az Európai Parlament elnöki posztjához ez nem feltétel. És hogy ez mennyire így van, azt jól szemlélteti Marcin Grajewski, elnöki szóvivő nyilatkozata az üggyel kapcsolatban: „Való igaz, hogy Martin Schulz a középiskolát sem fejezte be, de ez nem követelmény az uniós elnöki poszt betöltéséhez. Martin Schulz rendelkezik a szükséges képzettségekkel. Azért hadd idézem a híres amerikai írót, Mark Twaint, aki azt mondta, hogy soha nem keverhető össze a végzettsége a képzettségével. Az Európai Parlament elnöki tisztségének betöltéséhez nincs szükség egyetemi végzettségre. George Washington sem rendelkezett formálisan iskolai végzettséggel, és Abraham Lincoln sem. Ez persze nem jelenti azt, hogy az elnök úr ezekhez az emberekhez akarja hasonlítani magát, ez csak egy történelmi észrevétel”.

Így megy ez.

A szóvivői észrevétel pedig valóban ”történelmi”. Jól mutatja a mai ”történelmi” állapotokat. Jól bemutatja, hogy manapság Európában a legmagasabb poszt eléréséhez elegendő, ha folyamatosan mantrázod a balliberális elveket, van egy kis kapcsolati tőkéd és zsidó vagy.

Martin Schulz a mai európai politikusok prototípusa, mintapéldánya. Mi pedig itt a keleti oldalon jól ismerjük ezt a típust. Így ment ez annak idején is. A gondolkodni nem tudó, de megbízható elvtársak alkalmasak voltak minden poszt betöltésére. Ők voltak azok, akik mindenhez értettek, bárhová is helyezte őket a Párt.

És ha valaki azt gondolná, hogy ez csak egy egyedi eset, az súlyosan téved. Viviane Reding, a másik észkombájn, aki mint tudjuk az EU, jogi ügyekért felelős biztosa, nem rendelkezik jogi végzettséggel, a jogtudományokban abszolút járatlan. Mégis feljogosítva érzi magát, hogy véleményt formáljon a magyar alkotmányossági kérdésekben, mégis azt gondolja, hogy érdemben hozzá tud szólni olyan jogvitákhoz, amikben még a legfelkészültebb jogászok is ellentmondásban állnak egymással.

Manapság ilyen alakok vezetik az EU-t, manapság ilyen felkészült "szakemberek" hoznak olyan döntéseket, amelyek nagyjából 500 millió ember életét, mindennapjait befolyásolják.

Ez ma az Európai Unió. Vagy nevezzük inkább EUSSR-nek, hisz ez utóbbi sokkal jobban kifejezi azt, ami manapság az öreg kontinensen történik.