2013. május 27., hétfő

Óránként 8 millió forintot kap az államtól a Közgép

2013-ban már több mint 30 milliárd forintot nyert el a Közgép közbeszerzési pályázatokon, egyedül vagy konzorciumban. Ez havi 6 milliárd forint, és ha órákra bontjuk le a történetet, akkor kiderül: 31 napos hónapokkal számolva Simicska Lajos és Nyerges Zsolt cége óránként 8 millió forintot nyert. Az Átlátszó összeszámolta, hogy az eddig is nagyon sikeres Közgép Zrt. mennyi közpénzhez jutott idén. A lap gyűjtése szerint a végösszeg 30,4 milliárd forint, ezt a pénzt hol egyedül, hol másokkal indulva nyerte meg az állami közbeszerzéseken.
Simicska Lajos és Nyerges Zsolt közös cége főleg vasúti megbízásokat szerzett meg, csak januárban ilyen munkákból 1,3 milliárd forint folyt be a céghez – írja a lap. A Közgép a Paksi Atomerőműben előbb egy 250 milliós, majd egy 3,4 milliárd forintos munkát nyert el (konzorciumban helyi cégekkel).
A szilárdhulladék-lerakók rekultivációja során elvégzendő munkájáért 4,5, illetve 1,9 milliárd forintot kap a Közgép és a vele együtt dolgozó cégek, de a legnagyobb üzletnek – eddig – a lap szerint a frissen kihirdetett autópálya- és főútépítési munkák tűnnek, melyekért összesen közel 19 milliárd forint üti majd Simicskáék markát.
(Forrás: atlatszo.hu)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése