2013. május 27., hétfő

Megszűnik a fehérvári tévégyártás, 370 embert rúgnak ki

A tévé-üzletágat a Philipstől megvásároló TP Vision centralizálja a gyártási kapacitását a TPV Technology-val , ami a székesfehérvári TV gyár bezárását vonja maga után – tudta meg Fehér megye lapja, a Feol.on.
A TP Vision és a TPV Technology költségcsökkentést tervez, ezért a TP Vision vállalat székesfehérvári gyárának termelését 2013 végén leépítik, mindez kb. 370 dolgozó számra jelenti fix munkahelyének elvesztését – írja a Feol.hu, hozzátéve, hogy a készárú elosztó központ továbbra Székesfehérváron működik majd. A lap szerint a TP Vision kedden tájékoztatta dolgozóit, hogy a vállalat a gyártási tevékenységét a TPV Technology gorzow-i gyárába (Lengyelország) koncentrálja.
A TPV Technology 70%-ban a TP Vision tulajdonosa. A TP Vision egyike a világ digitális, dedikált TV gyártóinak – emékeztet a lap. A TP Vision a Philips márkájú TV-k fejlesztésére, gyártására, és marketing tevékenységére koncentrál Európában, Oroszországban, Közép-Európában, Brazíliában, Uruguayban, Paraguayban, Argentínában, és néhány ázsiai országban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése