2014. március 13., csütörtök

Összecsapás Donyeckben is, halálos áldozatoklal és súlyos sérültekkel


Az este leszálltával tegnap a Donyeckbe érkezett majdanista csürhe tagjai rátámadtak a városban az oroszbarát demonstrálókra.

Донецк: боевики напали на донбассцев. Те их разогнали и ловят по городуA tegnapi békés demonstráció képe Donyeckből

A 19 óra után néhány perccel kezdődött támadásban a Lenin-emlékműnél összegyűlt demonstrálók közé a buszokkal érkezett fegyveres majdanisták köveket és petárdákat dobáltak.

Донецк: боевики напали на донбассцев. Те их разогнали и ловят по городу

De este megjött a kijevi csürhe

A demonstrációt védő milicia aktivistái a város lakóival együtt szembeszálltak a felforgatókkal. Az összecsapásokban három ember meghalt, több tucatnyian könnyebben vagy súlyosabban megsérültek. A “jevromajdanistákat” szállitó buszokat a demonstrálók “lekapcsolták”-a hordát pedig széjjelszórták. A rendőrség és a donyecki önvédelmi milliciák hajtóvadászatot inditottak a szanaszéjjel menekülő banderisták kézre keritésére.

Донецк: боевики напали на донбассцев. Те их разогнали и ловят по городу

Sok felforgatót már el is kaptak.
Hídfő.net | Ukrajna: Donyeckben az oroszajkú mílícia Majdan párti fegyvereseket fogott el
A majdanista galíciai-cion bérencekre elfér még egy-két nevelő célzatú fizikai behatás.




Donyecki informátorunk tájékoztatása szerint az éjszaka nyugodtan telt a városban, bár a rendőrautók szirénái elég sűrűn megtörik az éjszaka viszonylagos csendjét.

A városban a hangulat feszült. A mai napra a szélsőjobb ellen, és Oroszország mellett szimpatizáló újabb demonstráció lesz, de igaz ez Harkovra és Dnyepropetrovszkra is.
A kijevi junta szemmel láthatólag elszánta magát egy polgárháború kirobbantására, és folyamatosan provokálja Kelet, és Dél-Kelet Ukrajna oroszajkú kisebbségét.

A Bal-Rad orosz diplomáciai forrása arról tájékoztatott, hogy John Kerry amerikai külügyminiszter már naponta többször is hivogatja telefonon Szergej Lavrov orosz külügyminisztert, hogy találkozzanak már végre, és vitassák meg Ukrajna helyzetét.

Oroszország külügyminisztere azonban Kerry ajánlkozásait mindeddig folyamatosan elháritotta, tekintettel arra, hogy az ukrajnai exlex állapotok előidézéséből az USA is alaposan kivette a részét, és Moszkva nem tekinti legitimnek a kijevi új hatalmat.

http://balrad.wordpress.com/2014/03/14/osszecsapas-donyeckben-is-halalos-aldozatoklal-es-sulyos-serultekkel/
Az alábbi felvételeken-a Donyeck régióban lévő Budennyovszk városka Auchan bevásárlóközpontjában-vásárolgató NATO katonákat fényképeztek le a döbbent helybéliek.


18 óra után néhány perccel mintegy ötven, különböző NATO tagország nemzetiségi jelzését viselő katona érkezett. Köztük baltiak, magyarok, lengyelek, franciák, britek és amerikaiak.

A 25-40 év közötti katonák két civil vezetése mellett teljesen szabadon flangráltak, a helybéliek nem kis megrökönyödésére.


Rögvest be is indultak az elemezgetések. Tekintettel a viszonylag közeli Rosztovban zajló orosz csapatösszevonásokra, az “elemzők” arról tárgyalgattak, hogy a felbukkant NATO-katonák egy szokásos forgatókönyv részei. Mind Őfelsége Nagy Britannia hadserede, mind az USA haderő azt az elvet követi, hogy amennyiben állampolgárait támadás éri, azt meg kell torolni. Igy szokott előfordulni az, hogy néhány katonájukat áldozatként a tűzfészekbe küldik, ahol aztán előbb-otóbb “érdeksérelem” következik be. Ami pedig-alap a beavatkozásra.


Most pedig, hogy több NATO tagország is a forrongó vidékre vezéyelte “állampolgárait”-erősiti a gyanút a forgatókönyv életbe léptetése iránt.
(Forrás: korrespondent.net )

EJC-elnök: Az ukrán jelenség rendkívül veszélyes


Vjacseszlav Kantor orosz állampolgár, az Európai Zsidó Kongresszus (EJC) elnöke ezen a héten Románia legmagasabb állami kitüntetését kapta: a Nemzeti Érdemrend Nagykeresztjét.
A magas kitüntetést Bukarestben Traian Basescu román elnök nyújtottá át Kántornak. Az EJC elnökét a toleranciához, a megbékéléshez, a felekezetközi párbeszéd fejlesztéséhez, az idegengyűlölet és az antiszemitizmus elleni küzdelemhez való hozzájárulásáért tüntették ki. A kitüntetés átnyújtása után Kantor exkluzív interjút adott az Oroszország Hangjának:
Nagyon örülök, hogy megkaptam ezt a kitüntetést, mert azt hiszem, Európa nem idegen a zsidóknak. Ez a mi otthonunk. Az EJC-beli kollégáim, köztük a román közösség is, jómagam és a családom nagyrabecsüljük ezt a magas elismerést. Ez igazi barátságnak és a valódi toleranciának a jele. És az esemény, amelyen Ön is jelen volt, szintén az igazi toleranciának a jele Románia részéről.
A román elnök beszédében megjegyezte, hogy 70 évvel ezelőtt Európa túlélte a holokauszt tragikus eseményeit. Most viszont ismét szembe találja magát a jobboldali és a nacionalista erők aktivitásával.
Basescu emlékeztetett arra, hogy vannak problémák Magyarországon, Görögországban, Franciaországban. De van egy másik probléma is: ez a májusban esedékes „Európai Parlamenti választás”. Ha most az ultrajobboldal konszolidálódik az ultrabaloldallal, akkor 20%-os küszöbhez közelednek az Európai Parlamentben.
Ha megjelenik egy ilyen koalíció, akkor a választásokat megnyerő párt kénytelen lesz megosztani a helyeket a szélsőjobboldali és szélsőbaloldali képviselőkkel az Európai Bizottságban. És akkor a szélsőségesek behatolnak az Európai Unió vezető struktúráiba.
Mit gondol Ön az ukrajnai helyzetről?
Ukrajna egy másik rendkívül veszélyes jelenség. Igen, az ellenzék néhány hónapig állt a Majdanon. Minden a demokratikus forgatókönyv szerint ment. De később, a szocsi olimpia kellős közepén megjelennek az ultrajobboldali, nacionalista, sőt neo-náci erők. Ők kisebbségben vannak, lehet, hogy egy-kétezren az egész Ukrajnában. De fel vannak fegyverezve, nagyon agresszívek, és a jelenlegi kormány enged nekik. A kormány ilyen viselkedése a szélsőségesekkel szemben nagyon jellemző az egész Európára.
Hogyan lehet megoldani az ukrán válságot?
Minden félnek javasolnám, hogy a lehető legnagyobb önuralmat tanúsítson, és kizárólag tárgyalások utján dolgozza ki saját állásfoglalását. Látjuk, hogy az ukrán kérdésben mindenki érzelmileg annyira túlterhelt, hogy nem veszi észre a valóságot.
Hamarosan sor kerül népszavazásra Skóciában, nem is beszélve a balkáni precedensekről. E kérdésekben elsődleges jelenőségű, hogyan dönt a régió lakossága. Ha a lakosság demokratikusan fejezi ki álláspontját, azt figyelembe kell venni.
Teljes szöveg: Oroszország Hangja

A pénzünk felét elvenné az IMF

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) legújabb tanulmánya szerint a világszerte növekvő jövedelmi egyenlőtlenségek lassítják a gazdasági növekedést, és növelik a politikai instabilitást. A szervezet szerint a megoldást a vagyoni újraelosztás jelenti, ehhez 50 százalék körüli legfelső szja-kulcs lehet optimális.
Az IMF csütörtökön kiadott tanulmánya szerint számos fejlett országban a jövedelmi egyenlőtlenség utoljára az 1930-as évek nagy gazdasági világválsága idején volt ilyen magas.
Ahová beteszik a lábukat, nő a szegénység
A Világbank és az IMF szerepét leplezte le korábban Karen Hudes, a Világbank egykori jogi vezetője. Hudes elmondta: a világ pénzügyeinek és médiumainak döntő része egy globális szuperelit kezében van, bár a Világbank azt hangoztatja, hogy szegénységmentes világot akar megvalósítani.
Hudes húsz éven át azt tapasztalta, hogy a megsegített délkelet-ázsiai, latin-amerikai és afrikai országokban a világbanki programok elsorvasztották a helyi gazdaságot, nemzetközi óriáscégeket hoztak helyzetbe, miközben a munkahelyek száma csökkent.
A kiugrott vezető leszögezte: nagyra becsüli a magyarok küzdelmét, amellyel ebből a globális pénzügyi hálóból próbálnak kitörni, és nincs semmi meglepő abban, hogy ezért a kormányt médiatámadások érik külföldről, és megpróbálják negatív színben feltüntetni.
Társadalmi elégedetlenséghez vezet
A nemzetközi szervezet szerint az elmúlt években több országban (Egyiptom, Nigéria, Venezuela, Ukrajna) is látni lehetett, hogy a vagyoni egyenlőtlenségek és a rossz gazdaságpolitika együttesen társadalmi elégedetlenséghez vezet.
Az IMF vezérigazgatója, Christine Lagarde februárban úgy fogalmazott: "manapság már jobban tudatában vagyunk a jövedelmi egyenlőtlenség okozta károknak, tisztán látható, hogy ez árt a gazdasági növekedésnek".
A csütörtöki tanulmány nem ad országokra szabott akciótervet, de számos általános javaslatot megfogalmaz. A valutaalap szerint sok ország csökkenteni tudja a vagyoni egyenlőtlenséget szigorúbb ingatlanadókkal és progresszív személyi jövedelemadókkal.
50-60 százalékos sarcot szednének
Az IMF felhívja a figyelmet, hogy a világon a legmagasabb szja-ráta mediánja 30 százalék körül van, ez feleannyi, mint a nyolcvanas években. A szervezet szerint a legtöbb állami bevétel 50-60 százalékos ráta mellett keletkezne, az optimális adószint pedig ez alatt van néhány százalékkal.
Ha nőnek az állami jövedelmek, akkor többet lehet fordítani célzott szociális támogatásokra, leginkább egészségügyi és oktatásügyi juttatásokra, mert így csökkenthető legjobban a szegénység. Hosszú távon ez mindenkinek jó, mert a kisebb szegénység erősebb gazdasági növekedéshez vezet.
Több pénz: több bevétel
A Nemzetközi Valutaalap szakértői rámutatnak: a fejlett országokban ez a megközelítés jóval hatékonyabb, mint a fejlődőkben, hiszen az első csoportban magasabb a lakossági jövedelem, így több lesz az extra állami bevétel is.
A fejlődő gazdaságú országoknak a szociális kiadások átszervezése lehet a kitörési pont. Több országban komoly költségvetési teher az élelmiszerárak és az üzemanyagár mesterségesen alacsony szinten tartása támogatásokkal, de ez az IMF szerint nem tartós megoldás.

MTI

Orosz csapatok és újabb vadászgépek érkeznek Belorussziába


Oroszország Szu-27-es vadászgépeket és három csapatszállító gépet küld Belorussziába, hogy ellensúlyozza a NATO csapatmozgásait az ukrán határ mentén és a balti államokban. Az orosz védelmi minisztérium közleménye szerint a nyugati katonai körzetből helyeznek át hat vadászgépet a Babruiszk légibázisra. A vonatkozó államközi megállapodásoknak megfelelően az orosz légierő biztosítja a két állam uniójának légterét, és Lukasenko elnök nemrég jelezte, hogy a NATO fokozott fenyegetése miatt több egységre lenne szükségük az ország légterének biztosításához.
Lukasenko elnök azt követően kérte a védelem fokozását, hogy a Krím-félszigeten két amerikai drónt is lelőttek. A NATO keleti terjeszkedésében Belorusszia egy a következő célpont-országok közül, így indokolttá váltak a fokozott biztonsági intézkedések.

Lukasenko elnök az illegitim kijevi kormány "beiktatását" követően jelentette be, hogy náluk nem lesz euromajdan, ők már az első provokátorokkal szemben demonstratív erőt fognak alkalmazni.
A NATO fokozott katonai nyomást gyakorol Belorussziára is - a napokban kezdődött meg Lengyelországban egy NATO hadgyakorlat, valamint amerikai vadászgépek járőröznek Lengyelország felett és a balti országok légterében. Az amerikai légierő a múlt hét folyamán újabb 12 F-16 vadászgépet csoportosított át olaszországi bázisairól Lengyelországba. Romániában szintén fokozódott a NATO aktivitása, az amerikai drónok a román légtérben járőröznek és készek csapást mérni Ukrajna területén, ha közvetlen katonai összeütközés veszi kezdetét.


http://www.hidfo.net/2014/03/13/orosz-csapatok-es-ujabb-vadaszgepek-erkeznek-belorussziaba

Rabság, vagy szabadság?! – A krími népszavazás valódi tétje

Ez a népszavazás tétje a krímiek szerint stlr
Rabság, vagy szabadság?! – Ez a krími népszavazás valódi tétje, – a Krím egyszerű népe szerint.
A félsziget lakossága 60 %-ban orosz ajkú. A kisebbségben lévő krími tatárok is elfogadnák az orosz fennhatóságot.
Minden nyugati hazugság ellenére, a Krím félsziget valójában orosz föld, melyet Szovjet Ukrajna 54-ben csak ajándékba kapott az oroszoktól. (Pontosabban Hruscsovtól). De mára már kiderült, hogy ez az ajándékozás nem volt jogszerű.
Mikor a Szovjetunió felbomlott, a félszigetnek vissza kellett volna kerülnie Oroszországhoz, – de az akkori ukrán vezetés, (kik már akkor is a nyugati geopolitikai érdekeknek megfelelően cselekedtek), ehhez nem járultak hozzá. – 92-ben pedig, az akkori orosz elnök Jelcin, aki szintén ezen érdekek mentén alakította politikáját, ugyanúgy nem forszírozta a Krím jogos orosz tulajdonba való visszakerülését.
Jacenyuk: “A krími népszavazás, ellentétes az Ukrán alkotmánnyal!”
Mondja ezt egy bandita, – akinek fasiszta csapatai, – halomra gyilkolták a rendőröket Kijevben. Csak február 18. és március 3. között, 20 rendőr vesztete életét, – a nyíltan nemzetiszocialista, s a Nyugattal és Izraellel szövetséges martalócok fegyvereitől.
A krímiek nem akarnak még egy Majdant. – Nem is lesz
És nem akarják, hogy idegen banditák uralkodjanak fölöttük. – A Krím orosz föld. S végre visszatér “Oroszország Anyácskához”, – ahogyan ők mondják.
A krímiek készek harcolni a nyugat-európaiak és a törökök után (Első Krími háború, – 1853–1856), - a német fasiszták után (A Krím és Szevasztopol ostroma, 1941-42.),
Szevasztopol hősei 1942 Festmény Denejka
- Ezek után készek harcolni a nyugatiak által felbérelt Majdan neonácijaival is, a Jobb Szektor bandájával, – de az ő szövetségeseiktől sem ijednek meg. Sem Amerikától, sem Izraeltől, sem pedig az Európai Uniótól.
A krímiek nem fognak arra a rabszolga sorsra jutni, – mint eddig Közép-Európa népei, s most pedig az ukránok. Nem fognak, – mert harcolnak önmagukért. A családjukért, a népükért, s a saját földjükért. Mely Oroszország része.
Krím Oroszország része Fotó AP Getty
Szabad Riport / Fort András

A Kijevből és USA-ból érkező hackertámadások elérhetetlenné tették a krími referendum weboldalát, ezért az új címre költözött. http://referendum2014.ru/ oldalon tudják követni az érdeklődők az eseményeket hivatalos forrásokból.
Hídfő.net | Új weboldal a március 16.-án esedékes krími referendumnak
A felirat szerint "Március 16.-án döntünk [jobb kép] vagy [bal kép]."

A krími lakosok 90%-a támogatja az Oroszországhoz csatlakozást
Hídfő.net | Szevasztopol, most
Hídfő.net | Szevasztopol, most
Hídfő.net | Szevasztopol, most
Hídfő.net | Szevasztopol, most
Hídfő.net | Szevasztopol, most
Egy frissen publikált közvélemény-kutatás eredményei szerint a krími lakosság több mint 90%-a támogatja az Oroszországi Föderációhoz csatlakozást.
A válaszadók abszolút többsége (97 %-a) elítélte a Kijevben történt puccsot és illegitimnek tartja az új kijevi kormányt. 90% szintén negatív véleménnyel van a Jobboldali Szektorról és a felforgatásban részt vevő nacionalista szervezetekről, melyek korlátoznák a kisebbségek jogait a felforgatott Ukrajnában. Mindez azt mutatja, hogy a krími orosz lakosság egységes véleményen van, a térségben forradalmi hangulat uralkodik.
Hídfő.net | Anti-NATO transzparens az utcán, Szevasztopol, 2014.03.11
Anti-NATO transzparens az utcán, Szevasztopol, 2014.03.11.
A válaszadók egyharmada egyetért azzal, hogy egyes nyugati országok célzott hazugságokat terjesztenek a Krímben történtekkel kapcsolatban.
A vasárnapra tervezett referendumon szintén ezek az eredmények várhatóak. A krími orosz lakosság egy emberként támogatja az Oroszországhoz csatlakozást, ezzel szemben a függetlenedést a néhány százaléknyi tatár kisebbség ellenzi, amit Szergej Akszionov kormányzó azzal igyekezett ellensúlyozni, hogy kibővített jogokat és vezető politikai pozíciókat ad a tatár kisebbségi vezetőknek.

http://www.hidfo.net/2014/03/14/krimi-lakosok-90-tamogatja-az-oroszorszaghoz-csatlakozast

Gerilla-gyógyászat: A borostyán


A kerekrepkény, más néven földi borostyán egy igen gyorsan terjeszkedő, ősi gyógynövény, mely többnyire az egész országban fellelhető. A kerekrepkényt két iksz-repkénynek is nevezik, mivel két porzószála hosszabb, és a porzacskók páronként egymáshoz hajolva, egy-egy ,,X"-et mutatnak.A tavasszal valóságos virágszőnyeget alkotó kerekrepkényt, amellett hogy egész dekoratív, már az ókorban használták gyógyításra, például légúti, emésztési és lázas betegségekre, míg Bingeni Szent Hildegard, a XII. századi gyógyító apáca ,,főfájásra" ajánlotta tea és pépes borogatás formájában.
Állatok réme, emberek orvoslója
A kerekrepkényt elfogyasztó állat (ló, ritkábban szarvasmarha) mérgezést kaphat, ennek a tünete a súlyos légzési nehézség. Emberekre azonban teljesen veszélytelen a növény, bár a drog erős hatású, ezért önmagában ritkán és rövid ideig alkalmazzák. Teakeverékek részeként inkább használatos. Hatóanyaga, mely illóolajat, cseranyagot, szaponint, glechomin keserűanyagot, kolint, gyantát, és viaszt is tartalmaz, a föld feletti részben található. A kerekrepkényt általában teljes virágzáskor, vagy utána (június-július) szedjük. Klasszikus alkalmazási területe a tüdőasztma: tüdőbajra hajlamos egyének légzőszervei megbetegedése esetében rendelik a virágos növényt (herba) rendesen más nyálkaoldókkal, míg a népi gyógyászatban gyomor/bél hurutra, köhögésre és hörghurutra javallják, nyilván a benne található szaponin hurutoldó és köhögéscsillapító hatása miatt.Enyhe vízhajtó tulajdonsága miatt emésztési zavarok ellen is, illetve teakeverékekben epe-, vese-, megbetegedések ellen ajánlják, sőt orvosi feljegyzések szerint vérhányásnál és fövenyesedés (homok a vesében) esetén is kitűnőnek bizonyult. Mindezzel persze még nem ért véget a kerekrepkény gyógyító ereje, hiszen külsőleg alkalmazva is számos kellemetlen betegségre jó. Amellett, hogy nehezen gyógyuló sebekre és bőrbántalmakra készíthetünk belőle lemosószert (orbáncfűolajjal kombinálva, csodaszerű gyógyulásokat tapasztalhatunk), a népi gyógyászat száj-, és sebgyulladásra, bőr- és mirigybajokra, kankóra (más néven tripper-re, vagy gonorrhea-ra) illetve fehérfolyásra is a kerek repkényt javasolja.A középkori angol gyógyászat szemgyulladásra és fülzúgásra is alkalmazta, bőrkeményedésnél pedig borogatásnak használják a megfőzött, vagy forrázott leveleket.
Sebgyógyításra; szakított vagy nagy nyílású sebek kezelésére gyenge főzetét itatják, és erős főzetével mossák a sebet.

Drótos Tamás - Hernád Völgye Háztáji Közösség

Moszkva szankciókat vezethet be a nyugat ellen


Oroszország gazdasági és fejlesztési miniszter-helyettese bejelentette, nem zárják ki annak lehetőségét, hogy abban az esetben, ha a nyugati országok szankciókat léptetnek életbe, ők is beiktassák ugyanezen szankciók megfelelőit. Alekszej Lukacsev hozzátette, Oroszország nem támogat semmiféle szankciót a nemzetközi politikában, ennek ellenére, az ország védelme érdekében a nyugati nyomásgyakorlással szimmetrikusan ők is kénytelenek lesznek intézkedni.
Ugyanakkor elmondta, a nyugat részéről csak egyszerűbb, politikai jellegű korlátozásokat tud elképzelni, mert a gazdasági szankciók ellenlépés nélkül is alapjaiban rengetnék meg a nyugati gazdaságot.
Hídfő.net | Moszkva szankciókat vezethet be a nyugat ellen
A Fehér Ház korábban vízumkorlátozásokról beszélt egyelőre meg nem nevezett diplomaták esetében. Mint mondják, a szankciók azokat a személyeket célozzák, akik közvetlen felelősek a Krím-félsziget Oroszországhoz csatlakozásáért. Pedig a dél-kelet Ukrajnában alakuló helyzet egyedül a nyugati vezető politikusoknak köszönhető. A nyugat ballépései nélkül Moszkva talán soha nem jutott volna ennyire kézenfekvő lehetőséghez a megcsonkított Oroszország területi egységének helyreállítására.

http://www.hidfo.net/2014/03/13/moszkva-szankciokat-vezethet-be-nyugat-ellen

Az EU kivágatná az erdőink negyedét


Átmenetileg nem kell kivágnunk az EU miatt az erdőink egynegyedét és az ország teljes faállományának mintegy egyharmadát.
Hatalmas sikerként tálalja a hazai média, hogy az Európai Unióban egyelőre sikerült blokkolni azt a kezdeményezést, ami uniós tiltólistára tenné a fehér akácot. A Brüsszel politikai-gazdasági elit negyedében megfogant ötlet szerint a fehér akác veszélyes inváziós faj, ezért ki kell irtani az Európai Unió területéről. Igaz, az akác mint faj feltűnően szívós és gyorsan terjed. Ettől függetlenül a fehér akác adja a hazai méztermelés 50%-át, az ország faállományának több mint 34%-át, természetes erdőinknek pedig mintegy 25%-át.
Emiatt olyan ez a javaslat, mint az összes többi, amit az EU keresztülvitt. A magyar ipar túlnyomó részét éppen így semmisítették meg a rendszerváltást követően: egyetlen tollvonással. Brüsszelben papír született arról, az országban nem kell 10 cukorgyár, elég lesz 1 is. A helytartók pedig végrehajtották. Papír született arról, hogy nekünk bányászat, nehézipar, élelmiszeripar és hadsereg sem kell. A helytartók pedig megcsinálták. Adtak neki egy szép nevet, hogy jobban hangozzon a hazai ipar lerombolása, elnevezték kvótarendszernek. Ezek után meg sem lepődnénk, ha az EU miatt az erdőink negyedét is ki kellene vágni, a korrupt politikusok megcsinálnák, a birka nép pedig eltűrné.
A két évtizedes rombolás után van még valami, amit elfelejtettek megsemmisíteni: a magyar méz, amiért a nyugati ember bármennyi pénzt megad, mert minőségileg hozzá sem hasonlítható a nyugaton méz néven árult, üvegben lötyögő moslékhoz. Most az akác inváziós faj, ki kell vágni, gyorsan, lehetőleg mielőtt még kilépnénk az EU-ból, nehogy Magyarország bármiben is versenyképes maradjon.
Miért kellett ezt a javaslatot blokkolni? Nekünk semmi közünk ahhoz, hogy a nyugati országokban milyen erdőket vágnak ki, hogyan teszik tönkre a természetet, majd a saját iparukat. Nem kell elfogadni, és kész. Ha az EU olyan rendeleteket hoz, ami a tagállamokra kötelező jellegű, nekünk pedig nem elfogadható, nem az Európai Uniót kell megváltoztatni, hanem ki kell lépni, ők pedig csináljanak amit akarnak.
Nem vágjuk ki az erdőinket és kész, ennyivel el van intézve.
Akad-e az országban egyetlen politikus, aki meg meri ezt lépni? Még a választások előtt, kampányidőszakban sem? Pedig a nép ezt akarja. Senki nem meri azt mondani, hogy mi nem az EU-t akarjuk megváltoztatni, hanem ha az EU rendeletei ártanak a hazának, akkor kilépünk? Mindenkinek kötve van a keze és a szája, mozdulni nem tudnak az anyagi támogatóktól?
Fenyvesi Áron


Az Európai Uniónak semmi köze nincs ahhoz, hogy Magyarországon milyen fák nőnek – jelentette ki Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter szerdán Kunhegyesen tartott sajtótájékoztatóján.

Az EU illetékes bizottsága egy olyan szabályozást kíván megvalósítani, amelynek révén beleszólhat abba, milyen fák legyenek a hazai erdőkben, és milyeneket ültessenek. Ezek az uniós törekvések elfogadhatatlanok, mert a magyar tájhoz évszázadok óta hozzátartozó akácfák tiltására, kiirtására irányulnak, és ezt a kormány nem támogatja – ismertette a magyar álláspontot a vidékfejlesztési miniszter.
Az Európai Unió az elmúlt év végén terjesztett elő egy olyan javaslatot, amely az úgynevezett özönnövények visszaszorítására vonatkozik, és az inváziós fajoknak tituláltak közé az akác is bekerült – emlékeztetett Fazekas Sándor. Megjegyezte, hogy az ügy a korábbi szocialista kormányok felelősségét is felveti. A 2009-ben elfogadott erdőtörvény egyik végrehajtási rendeletében ugyanis káros, agresszíven terjeszkedő növényként nevesítik az akácot, és ez ad egyfajta jogalapot az ellene való fellépésnek.
Az akác adja ma a hazai faállomány egyharmadát, az erdőterületek 25 százalékát, és ipari faként, erdősítésre alkalmas növényként pótolhatatlan. A magyar méhészeti ágazatban, ahol 18-19 ezer méhészet működik megélhetést adva 80 ezer embernek, a termelt méz fele akácerdőkből származik – mutatott rá a miniszter.
Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter Fotó Pelsőczy Csaba“Nekünk az a felfogásunk, hogy az akácot hungarikummá kell nyilvánítani, és nem üldözni kell, hanem telepíteni” – húzta alá Fazekas Sándor. Újságírói kérdésre elmondta: az uniós rendelet még szövegezés alatt áll, és ha véglegesítésekor az akácot özönfajjá nyilvánítják, akkor már nem lesz olyan nemzeti mozgástér, amivel élni lehet. Ezért mindent el kell követni azért, hogy ezt megakadályozzuk – jegyezte meg.
Janez Potocnik környezetvédelmi biztos szóvivője kedden az MTI-nek megerősítette, hogy a biztos megkapta Fazekas Sándor levelét, amelyben a vidékfejlesztési miniszter azt kérte, hogy az akácméz alapanyagát adó fehér akác ne kerüljön fel az uniós listára. Joe Hennon tudatta, hogy az erre vonatkozó rendelet számos olyan rendelkezést tartalmaz, amely alapján a bizottság köteles figyelembe venni, hogy egy-egy faj mióta van jelen Európában és milyen gazdasági-társadalmi haszon származik belőle.”Ezek a megfontolások szerves részét képezik majd annak az elemzésnek, amely alapján össze fog állni a lista” – ismertette a szóvivő.
Hennon azt is világossá tette, hogy abban az esetben, ha a fehér akác mégis rákerülne a listára, Magyarországnak elsősorban arról kellene gondoskodnia, hogy ne terjedjen tovább. Ez nem jelentené azt, hogy Magyarországnak teljes mértékben ki kellene irtania az akácosokat.
A bizottság tavaly szeptemberben ismertette javaslatát az úgynevezett nem őshonos özönfajok visszaszorítására, amelyek a brüsszeli testület szerint évente 12 milliárd euró értékű kárt okoznak az európai agráriumnak. A tiltólistára tett fajokat tilos lesz importálni, forgalomba hozni, felhasználni és szabadon engedni a környezetben.
A fehér akác Észak-Amerikából származik, Magyarországon Mária Terézia uralkodása idején, a XVIII. században kezdték telepíteni a homokos területek megkötésére. Joe Hennon arra is rámutatott, hogy a bizottság olyan fajokról állít össze listát, amelyek uniós szinten is aggodalomra adnak okot. A listát a bizottság a tagállamokkal közösen, kockázatelemzés és tudományos bizonyítékok figyelembe vételével állítja össze – hangsúlyozta a szóvivő.
(MTI/VM Sajtóiroda) – Kormany.hu

Vélemény:

A Szabad Riport kiegészítése: Az Unió, az akácosok kiirtásával nemcsak elvenné Magyarországtól az akácmézet, – hanem valódi félsivataggá kívánná tenni a a magyarországi síkságok egy jelentős részét, – és nem utolsósorban elvenné ezzel az egyszerű vidéki magyar lakosság legfontosabb tüzelőanyagát is.
Az akác gyorsan nő, kitűnő energia növény, – és a lehető legjobb tüzelőanyag a magyar falvak kályháiban. – Semmilyen más fa nem ég olyan jól, mint az akác, – vidéki kollégánk elmondása szerint kevés benne a csersav, - magas a fűtőértéke, – jó meleget ad, – tisztán ég, hamu is alig marad utána.
A “Duna-Tisza közi homokhátságon” pedig, kitűnően megköti a homokot, – s nem engedi elsivatagosodni az egyre kevesebb vízhez jutó tájegységet.
Olyan merényletet terveznek tehát hazánk ellen az EU gyarmatosítói, mely az akácméz megszüntetésén kívül, – meggyorsítaná egyes tájegységeink elsivatagosodását, – s megfosztaná az egyszerű magyar embereket a tüzelőjüktől.
De ez, – nem jön nekik össze, mert a kormány nagyon helyesen ellenáll az Uniónak. Őszintén reméljük, hogy ezúttal keményen és eredményesen.
***
Így folytatódna az elsivatagosodás Közép-Magyarországon, – ha az EU-nak sikerülne kiirtattnia a futóhomokot jól megkötő akácosokat:

Lenyomja-e Lammily az anorexiás Barbie-t?

A Barbie-baba már régóta közellenség a pszichológusok – és sokak mások – körében, hiszen a szakemberek szerint nagyban hozzájárul a lányok és a nők testképzavaraihoz. A népszerű babáról már számtalanszor leírták, hogy alakja, ami kislányok milliói számára a követendő etalon, mennyire elrugaszkodott a valóságtól. Éppen ezért próbálják a gyártók időről időre megreformálni Barbie-t (erre jó példa például mellméretének változása az idők során), de valódi, drasztikus változást nem mertek végrehajtani rajta. Most azonban feltűnt a színen egy grafikus dizájner művész, Nickolay Lamm, aki az áttervezgetés helyett egyszerűen az alapoktól újratervezte az irreális testképű babát. Az eredmény egy sokkal realisztikusabb felépítésű változat, Lammily - de felveszi-e a versenyt a szőke ciklonnal?

Lamm célja az egészséges, átlagos amerikai nő testalkatának leképezése volt, ezért amerikai egészségügyi intézmények adatait használta fel babája megalkotásához. Lammily névre keresztelt babája egy átlagos (de sportos testalkatú) 19 éves adottságaival rendelkezik: nincs szinte fehérre hidrogénezett sörénye, darázsdereka, szexéhes tekintete és sminkje sem. Helyette viszont van rendes, gömbölyű feneke és csípője, normális hosszúságú a lába és a nyaka, természetes árnyalatú a haja és illetve egészségesen kipárnázott hasa. Lammnek ugyan nincsenek tesztalanynak befogható lányai, de a CafeMom.com -nak adott interjújában azt mondta, unokahúgok és egyéb kiskorú nőrokonok tesztelésével és véleményei felhasználásával született meg Lammily végleges formája (akinek neve, épp a családi koprodukciót megörökítendő, lett Lamm és a család (family) szavak összeolvasztásából Lammily). A babát ugyanakkor nem anti-Barbie-nak szánja: szerinte ő csak felismerte, hogy létezik igény ilyen alkatú babákra is.

Barbie se volt mindig ugyanolyan
A Barbie baba az idők folyamán folyamatos átalakulásokon esett át, követve az épp aktuális divatirányzatokat - így aztán nem meglepő, hogy a kor leghíresebb divattervezői is rendszeresen terveztek neki. A mashable.com összeállításában például a legdrágább darabokat szedte össze, melyeket a Mattel (az eredeti Barbie-k gyártója) csak korlátozott darabszámban, különböző neves ruha-és ékszertervezőkkel együttműködve dobott piacra. Az eddigi legdrágább Stefano Canturi ausztrál ékszertervező rózsaszín és fehér gyémántjait viselő babája volt, melyért 302 ezer dollárt (ez több mint 68 millió forint) fizettek egy aukción.
Persze nem ez volt az egyetlen, amikor a Mattel újdonsággal állt elő, hiszen rendszeresen megalkotják Barbie celeb kiadásait is. Így vált apró plasztik babává többek között Marilyn Monroe, Robert Pattinson, Kristen Stewart, Jennifer Lopez vagy Jennifer Lawrence is.
Nickolay Lamm a fastcoexist.com -nak elárulta, úgy érzi, projektje remek lehetőség arra, hogy a babák hassanak a fiatal lányokra – persze jó irányban, hiszen az egészséges életmódot, a hétköznapi öltözködést és a natúr sminkelést hirdetik. Nem hiába lett Lammily mottója a következő: „Az átlagos is lehet szép!”.
A Lammily piacra dobásához tervezőjének 95 ezer dollárra volt szüksége, amit egy közösségi finanszírozó oldalon tervezett összehozni 30 nap alatt. Arra viszont nem számított, hogy már az első nap összejön neki az összeg többszöröse, azóta pedig már közel 400 ezer dollárnál tart. Így aztán a babák a Lammily oldalon már előrendelhetőek, és előreláthatólag 2014 novemberében szállítják is őket.
(dívány )

A bukás kezdete

Könnyeivel küszködő kifütyült szónok. Vezérelhetetlen, öntörvényű atyafiak. Szélsőjobbos anarchista csoport garázdálkodása. Ez a hétfői székely szabadság napi nagygyűlés negatív tükre a médiában. Nemcsak a román, hanem a Székely Nemzeti Tanáccsal szimpatizáló magyar sajtóban is. Az idei postaréti megemlékezés és polgári séta köszönő viszonyban sincs a tavalyi méltóságteljes rendezvénnyel és rezesbandás felvonulással.

Egyrészt ez a román városvezetés gáncsoskodó, a felvonulást betiltó provokatív határozatának a következménye. Másrészt Izsák Balázsék képességeiket meghaladó feladatra vállalkoztak. Így Dorin Florea számítása bevált, és a hatvannégy vármegyés fiatalok balhékereső viszketegségükben eljátszották a rájuk kiosztott szerepet. De nem csak ők. A szélsőséges importpolitikusok gyergyói táborozásokban és erdélyi kampánykörutakon elhintett összeférhetetlenségi ideológiája befogadó közegre talált a székely fiatalokban.
Ezért nem csoda, hogy a rendezvény szervezői ellen fordultak. A reálpolitikai megoldást felvázoló Izsák Balázst lehurrogták. Hiába könyörgött a szónoki emelvényről, az általa felvázolt, románokkal együttműködő megoldás nem nyerte el az egybegyűltek tetszését. Rá kellett döbbennie, hogy az öntörvényű székelyek eltaposhatják őt is. Ezen a napon többször vágták a fejéhez, hogy áruló. Vezéri tekintélyének elvesztése még jobban bebizonyosodott a polgári séta alkalmával. Jelképesnek is mondható, ami a Szentgyörgy utcában történt. A több száz méterre leszakadt tüntetők mozgósítására kellett visszafordulnia.
Eredménytelenül rimánkodott, hogy az ország területi egységét kétségbe vonó jelszavakat ne skandáljanak. A szervezőtársak és "tisztikarának" tehetetlenségét látva maga próbálta feloszlatni a Kultúrpalota előtt útzárat képező radikális tömeget. A Nagy Menetelésen csúcsosodott dicsősége itt kezdett porladni. Jól kitapintható a hitelvesztése és félő, hogy radikálisabb erők veszik át az SZNT vezetését, vagy egy szélsőségesebb székely szervezet fog létrejönni. Talán most utólag belátja, hogy Marosvásárhely magyarsága a méltóságteljes, elhajlásoktól mentes ünneplést igényli.
Összefogva az RMDSZ-szel - ahonnan az idén is felkérést kapott a Székely Nemzeti Tanács a közös március 15-i ünnepelésre -, a többi magyar civil és politikai szervezettel közösségünk erejét is bizonyíthatnánk. És hogy jogaink kivívására csak így van esély. Sokat harcoltunk, amíg a templomokba száműzött nemzeti ünnepünket kiszabadítottuk, ezért senki átutazótól nem tűrjük el a kioktatást. Mi a fejünk akkor is felemeltük, amikor ütöttek. Szombaton vidám kokárdás emberekkel szeretnénk találkozni és nem fekete álarcos provokátorokkal.
Karácsonyi Zsigmond - e-nepujsag.ro

Jacenyuk Obamával tárgyalt az EU-csatlakozásról

Ukrajna helytartója, Arszenij Jacenyuk bejelentette, hogy jövő héten aláírja az Európai Unióval a társulási egyezmény politikai részét. Ezt Jacenyuk egy Barack Obama amerikai elnökkel tartott megbeszélést követően jelentette be, ebből is látható, valójában kinek az érdeke az EU bővítése, és kinek az előretolt helyőrségét jelenti az Európai Unió.
"Kit kell felhívnom, ha Európával akarok beszélni?" - Az amerikai elnököt.
Csütörtökön egy John McCain által vezetett delegáció utazik majd Ukrajnába, hogy az amerikaiak helytartóival találkozzanak Kijevben. Cain (Káin) hivatalosan a Krím-félszigeten kialakult helyzet miatt megy tárgyalni, vagyis pénzt, fegyvert és logisztikát szervez a Krím-félsziget felforgatásához.
Káin Korábban az Ukrajnával szomszédos országokban tett egy körutat, ahol a nagyobb pártokkal és katonai vezetőkkel tárgyalt Ukrajna felforgatásáról. Most, hogy a megbízatást teljesítették a felek és fél Ukrajnát bekebelezte a nyugat, Káin elmegy Kijevbe is a kinevezett helytartókhoz, hogy a további terjeszkedés megszervezésére adjon utasításokat és támogatást.
Káin egy igazi felforgató, az évek során bebizonyította, hogy nevéhez hűen cselekszik. Korábban hasonló körutakat tartott Líbia körül és az arab országokban, akik mind részt vettek Líbia felforgatásában. Amikor személyesen is megjelent az országban, onnan lehetett tudni, hogy a műveletet befejezettnek tekintik.
Most a nagy ukrajnai művet is befejezettnek tekintik. Igaz, Jacenyuk aláírása semmit nem ér, demokratikusan megválasztott vezetők helyére puccsal beültetett zsidók aláírása semmilyen kötelezettséget nem jelent Ukrajnára nézve, miután a rendet helyreállítják az országban.

http://www.hidfo.net/2014/03/13/jacenyuk-obamaval-targyalt-az-eu-csatlakozasrol






Egymást bátoritgatták a hiénák Washingtonban


Az Egyesült Államok teljes mértékben elutasítja a krími népszavazás tervét – jelentette ki szerdán az amerikai feketerabbi Obama, miután a Fehér Házban szine elé járulhatott a kijevi puccsisták egyik főnöke, Arszenyij Jacenyuk. Obama-Ábrahám leszármazottainak főmegbizottja-azt hiszi, hogy rá tudják beszélni Oroszországot, hogy ne védje meg az ukrajnai orosz kisebbséget. Az amerikai majom előrebocsátotta, hogy Washington nem fogja elismerni a félszigeti referendum eredményét, mert az a cionistáknak nem tetszik.
Референдум разнообразят народными гуляниями / REUTERS Arról vartyogott, hogy az Egyesült Államok és a “világ” kénytelen lesz “megfizettetni” Oroszországgal annak az árát, ha nem változtat ukrajnai politikáján és “megsérti” az általuk-mármint a cionfasiszták által a népekre kényszeritendő “nemzetközi jogot”. Hangsúlyozta, hogy Washington ki fog állni Ukrajna mellett. Azt nem emlitette, hogy az ukrán aranytartalékot már “meg is mentették” nagy szimpátiájukban.
Van egy másik lehetséges út is, és reméljük, hogy Putyin elnök ezt az utat választja – mármint a zsidóság által kijelöltet. “De ha nem így tesz, akkor biztos vagyok benne, hogy a nemzetközi közösség erőteljesen kiáll majd az ukrán kormány mellett” – kaffogott.
Jacenyuk-kijevi hatalombitorló és országkiárusitó- Obama oldalán kuksolva azt nyüszikelte , hogy Ukrajna sohasem adja meg magát a területért vívott harcban. Ukrajnát mi már a nyugati világnak adományoztuk, az már a Nyugat része és az is marad – vicsorgott mentora biztatásain fölbátorodva. Meg is igérte rögvest, hogy ő és puccsista csürhéle már a jövő héten aláirják Ukrajna elajándékozási szerződését, ami a hangzatos Társulási Szerződés nevet viseli. A megajándékozott pedig az EU! Bővebben: a zsidó gyarmatositók.
A cionbérenc Jacenyuk ma az ENSZ Biztonsági Tanácsának ülésén kivánja tovább pocskondiázni Oroszországot, és isteniteni Ukrajna kifosztóit, a cionfasiszta hóditókat.

http://balrad.wordpress.com/2014/03/13/egymast-batoritgattak-a-hienak-washingtonban/

Merkel háborúmentes zsákmányszerzést akar!


Angela Merkel a német törvényhozás alsóházában azon sopánkodott, hogy Oroszország ragaszkodik  érdekeinek érvényesitéséhez akkor, amikor a kijevi zsidópuccs után az ukrajnai orosz anyanyelvűek védelmére hivatkozva szembeszegül a cionfasiszta törekvésekkel.  Azzal vádolta Moszkvát, hogy “az orosz vezetés visszatért a 19. és a 20. század hatalmi politikájához, és csak saját érdekeit érvényesíti, amivel megsérti Ukrajna területi egységét és veszélyezteti a nemzetközi stabilitást. Ezért egységesen és határozottan fel kell lépni Oroszország ellen, a fegyveres erő alkalmazása azonban szóba sem jöhet” – horkant fel a német kancellár. (A medvekarmoktól amúgy ijedeznek-de a zsákmány meg kellene!)
Amennyiben a politikai rendezés megindítása továbbra sem sikerül, mert Moszkva nem változtat politikáján, Ukrajnát katasztrófa fenyegeti, de nem ez lenne az egyetlen következmény, mert a ragaszkodás a letűnt századok erőpolitikájához gyökeresen átalakítaná az EU és Oroszország viszonyát, amit „Oroszország súlyosan megszenvedne gazdaságilag és politikailag”-hüppögött Angela Merkel, de azt valahogy elfelejtette megemliteni, hogy a puccsisták alig két nappal azt követően, hogy aláirták Ukrajna törvényesen megválasztott elnökével a nagy kinok árán nemzetközi közvetitéssel kiszenvedett rendezési megállapodást, a zsidóság által finanszirozott horda azt felrúgta. Azaz: a politikai rendezés lehetőségét a Nyugat beleegyezésével és tudtával számolták fel Klicskoék.
Arról sem pityergett Ukrajna elszegényedése fölötti bánatában Angela Merkel, hogy azért a leszegényitésben talán közrejátszik az ukrán aranytartalék ellopása is!
“Moszkvának napokon belül változtatnia kell, különben…”-horkant fel a német kancellár. Különben szankciók lesznek. Bár tegnap már utalt arra, hogy ezeket a szankciókat a fényes úri klub is megsinyli majd!-de hát a cionfasiszta körök ezt parancsolják.
“Az EU nemcsak Ukrajnával vállal szolidaritást, hanem Moldovával és Grúziával is. De Oroszországnak kussolnia kéne, és tűrni a horda ámokfutását és acsarkodását.
Az EU keleti partnerségi politikája azonban nem a hatalmi érdekeken alapuló „geopolitika, hanem szomszédságpolitika”, amely a békés együttélést szolgálja – fejtette ki Angela Merkel, ami viszont az ő és megbizói értelmezésében annyit jelent, hogy ŐK BÁRMIT megtehetnek egy világhatalom-Oroszország-szomszédságában, az meg tűrje békésen, hogy megalázzák, fosztogassák, fenyegessék!
Valószinűsithető, hogy Merkel kancellárasszony és megbizói ilyetén javaslata nem fogja elnyerni Moszkva tetszését! Amely viszont számithat népének általános támogatására, ellentétben a cionfasiszták által eluralt országok közvéleményének komoly megosztottságára uraik akaratát illetően!

https://balrad.wordpress.com/2014/03/13/merkel-haborumentes-zsakmanyszerzest-akar/

Zuschlag beletenyerelt az MSZP képébe

Érdekes, hogy a nagyon nagy érdeklődésre számot tartó Zuschlag-könyv állításai miatt a megvádolt és hírbe hozott szereplők egyike sem kezdeményezett eljárást, nem tett feljelentést. Természetes, - ha valaki azt hiszi csak 50 millió tűnt így el, nagyon naiv lenne. Zuschlag János eleve koránál és beosztásánál fogva sem lehetett más mint végrehajtó. Gyakorlatilag egy ország teljes vagyona tűnt el 24 év alatt. Ennek a mérhetetlen lopás világának egy szeletébe enged betekintést az úgynevezett "botránykönyv". Mi az érdekes ennek kapcsán?
Hídfő.net | Zuschlag beletenyerelt az MSZP képébe
Hát az, hogy most érdekes módon senki nincs az utcán, hogy elszámoltatást követeljen. Ez azt jelenti, hogy ebben az országban az emberek tudomásul vették, hogy a parlamentben vég nélkül lehet lopni, azt teljesen normálisnak fogadják el. Emiatt nem is csoda, ha a politikusok sem számítják igazán bűnözésnek, - mert nem érdekli az embereket. Ami pedig senkit sem érdekel, az hogyan lenne bűn? Ha megerőszakolnak egy 10 éves kislányt, az emberek felháborodnak, és büntetésért kiáltanak. Itt már nem is kiállt senki sehová, van és kész
Ennek ellenére Zuschlag jól beletenyerelt az MSZP képébe. A liberális baloldal propagandája rém gyenge, mondhatni kapaszkodója sincs. Pedig lehetne, - de nem banditákkal. Úgy fest, más viszont nincs a tarsolyban. Elvesztik a Fidesznek és a Jobbiknak a választást anélkül, hogy azért Orbánnak vagy Vonának az ujját kellene mozdítania. A Fidesz nyomás alatt tartja a baloldalt, az MSZP és társai folyamatos védekezésben hátrálnak. Mire felállnának az egyik horogütésből, már kapják a másikat. Még egy hónap; ebben az egy hónapban még be kell dobni valamit. Néhányan már készítik a nevetőizmokat.
Zuschlag pedig teljes joggal dühös a bűntársaira. Ha a politikának valakiből sikerül igazi antiszemitát varázsolni, akkor az ő lesz, - mert egyetlen, zsidókat nagyon enyhén kifigurázó mondatért ült 6 évet. Lopott vagy nem, ez ott senkit nem érdekelt valójában, - hiszen a feljebbvalói beleegyezésével lopott, abban a közegben mindenki más is lop. Amikor a Terror háza előtt a hidegben ácsorogva kijelentette, hogy a zsidók legalább nem fáztak, mikor állítólag befűtőttek neki, akkor dőlt el, hogy el fogják gáncsolni. Azt az egy mondatot igazából észre sem kellett volna venni - ha nem a zsidókról lenne szó benne.
Az ilyen esetekből mérhető fel a zsidók igazi bosszúszomja. Annyit kapott majdnem, mint egy gyilkos, - pedig amit tett, azt minden más politikus gátlástalanul csinálja. Már csak egy kérdés maradt; ha Zuschlag ült 6 évet, a többi miért nem? A költői kérdés költői is marad...
Kemény Gábor

Az államadósság kitűnően teljesít

Ismét történelmi csúcsot ért el a központi költségvetés bruttó adóssága. Az Államadósság Kezelő Központ legfrissebb adatai szerint február végén 23 ezer 392 milliárd forint volt a központi költségvetés adóssága, állításuk szerint ez a 2014-es várható GDP  79,5 százaléka. A kormánynak mindössze 2 hónap alatt sikerült 1400 milliárd forinttal növelnie az államadósságot, azaz napi majd 25 milliárddal. Ez a kormány korábbi két negatív rekordját is felülmúlja. Az első csúcsot rögtön kormányra kerülésük utáni 2. hónapban felállították, igaz akkor „csak” 1150 milliárddal növelték az adósságot, ennek ellenére még államcsőddel is riogattak.A második adósságcsúcsot a manyup-lenyúlás utáni 2. hónapban sikerült elérniük (2011. júl.-sze.), amikor 1300 milliárddal növelték a bruttó adósságot.
A ciklus végére azonban sikerült elérni minden idők legmagasabb adósságát, amiért szerintük 4 év után is az ellenzékben lévő baloldal a hibás. Valójában nyilvánvalóan a kormányzó erők felelnek az államadósság kordában tartásáért, így kijelenthetjük: a II. Orbán-kormány végleg elbukott fő ellenségével, az államadóssággal vívott harcban.
20131029horvatorszag-es-szlovakia-is-megelozi2.jpg Akkor számoljunk
A KSH adatai szerint a 2013-as GDP folyó áron 29114 milliárd forint volt. Ekkor a központi költségvetés adóssága 21 ezer 998 milliárdon állt. Ez utóbbira jön rá némi önkormányzati, TB és egyéb adósság, amelyek az MNB adatai szerint 23 ezer 068 milliárdra egészítették ki az előbbi adatot. A két számot elosztva máris megkapjuk a 2013 év végi adósságunkat, 23068 / 29114 = 79,23 százalék.
Ez kissé eltér az MNB által közölt 79,0 százaléktól, amelynek oka, hogy az MNB a KSH február közepén közzétett előzetes GDP-adatokkal számolt a publikálás idején, mi pedig már a március eleji friss adatokkal.
Önkormányzati adósságok
Az állam idén lezárja az önkormányzati adósságok átvállalását. Ez növeli a központi költségvetés adósságát, míg az államadósságot érintetlenül hagyja, hiszen annak eddig is része volt ez a tétel. A kormany.hu szerint az intézkedés február 28-án lezárult, ezzel mintegy 456 milliárddal növelve a központi költségvetés adósságát és kb. ugyanennyivel csökkentve a különbséget az MNB adataihoz képest.
Az első két hónap 1394 milliárdos költségvetési adósság növekménye tehát 938 milliárdos valós növekedést takar az államadósságban, ami GDP 3,2 százalékának felel meg, ez körülbelül 82,4 százalékos aktuális államadósság-rátát jelent.
államadósság.bmp Mi várható?
Az ÁKK nem írja, hogy az év végi 79,5 százalékos várakozásuk a központi költségvetésre, vagy az államadósságra vonatkozik. Valószínűbb az utóbbi. Ez esetben a 2014 év végi GDP-nek 30 ezer 196 milliárd forintnak kellene lennie, ami 3,7 százalékos éves növekedést jelentene. Ez megegyezik a 2013-as éves növekedéssel folyó áron, így akár reális is lehet. Ugyanakkor az ÁKK azt sem köti az orrunkra, hogy milyen év végi államadósságszintet vár. Nehezen hihető, hogy az elkövetkezendő 10 hónapban nem veszünk fel új hitelt. Márpedig, ha az év végi várható GDP-vel számolnak, akkor illene az év végi várható adósságot mellérakni. A februári adatokat összehasonlítani az év végivel ugyanis nem csak értelmetlen, de az ÁKK szakmai hozzáértését is erősen megkérdőjelezi.
Mitől ugrott ekkorát az adósság 2 hónap alatt?
A növekmény mintegy harmada pontosan 456 milliárd forint, tehát az önkormányzati adósságok átvállalásából fakad. Erről már írtunk részletesen, akkor kifejtettük, hogy az 5000 fő feletti települések önkormányzati adósságállományát kénye-kedve szerint, az általa alkotott szabályoktól lényegesen eltérve vállalta át az állam. Budapest például negyven helyett hatvan százalékos adósságátvállalást nyert, ami 104 milliárd forintot jelent.
Egy jókora részt minden bizonnyal az árfolyamváltozás rovására írhatunk, az év végi 297 forintos euró és 216 forintos dollár árfolyamok rendre 310 és 226 forintra emelkedtek, azaz mintegy 4 százalékkal. Ez körülbelül újabb 350-400 milliárd forintot magyarázhat. Az idei költségvetést egyébként 295 forintos euró árfolyam mellett tervezték, sajnos az ÁKK nem közli azt sem, ebben mi a várakozásuk.
Mintegy 300 milliárd forintot pedig sima trükközés miatt ugrott. Tavaly év végén visszafogták a kibocsátást, ezzel kozmetikázva az év végi adatokat, majd januárban gyorsan bepótolták. Így az adósság papíron csökkent 2012-höz képest. Az egyetlen baj ezzel, hogy idén év végén már majd ehhez az adathoz fogjuk hasonlítani az új számokat. De az már a jövő problémája, és ami talán még fontosabb: elég a választások után aggódni miatta. Vagy majd aggódik miatta egy másik kormány …
A tények viszont makacs dolgok, ebben az esetben pedig egyértelműek: a ciklus végére sikerült elérni minden idők legmagasabb adósságát, így kijelenthetjük: A II. Orbán-kormány végleg elbukott fő ellenségével, az államadóssággal vívott harcban.
(tenytar)

“Véres Hanuka” Zsidó rituális bosszú Ukrajnában! (Oroszul értő, és erős idegzetű olvasóinknak ajánljuk ennek a videonak a megtekintését.)



A fentii videón Jelena Mazur odesszai ujságirónő mesél. Történetének lényege, hogy egy zsidó rituális bosszú zajlik a Kijevi Rusz ellen. (Kijev az orosz kultúra megtestesitője. B-R) Egy Új Kazáriát szeretnének a zsidók a Krimben létrehozni. Ennek első felvonása volt az Ahmetov, Kolomojszki, Schifrin, Schneider és cimboráik által finanszirozott Majdan.
Az ún. “Jevromajdannal” vette kezdetét egy véres Hanuka. Egy vidám, véres ünnep-a Purim.
Márcis 16-án (akkor lesz a Krimben a népszavazás a félsziget Oroszországhoz csatlakozásáról B-R) LEGYETEK ÉBEREK!
Sajnálatos módon az “európai” médiák mélyen hallgatnak ezekről a hihetetlenül aljas cionista törekvésekről.
http://balrad.wordpress.com/2014/03/13/veres-hanuka-zsido-ritualis-bosszu-ukrajnaban/

Orosz nyelvű ismeretterjesztő: Hogyan finanszirozzák a zsidók, és az orosz rablóelit a Majdant?

Áttekintő interjú az ukrán dráma valódi okairól. Az interjú rávilágit az orosz rablóelit árulására, és arra, hogy miként próbálja magához ragadni Ukrajnában a hatalmat a “Jobb Szektor” nevű zsidó banditahad.

Putyin: Ukrajna nem teljesen legálisan lépett ki a Szovjetunióból

Az Orosz Föderáció elnöke ezeket a szavakat egy telefonbeszélgetés során mondta a krími tatárok volt vezetőjének, Mustafa Dzhemilevnek. Dzhemilev, aki jelenleg az ukrajnában működő Nép Tanács helyettes elnöke, a beszélgetés alatt kifejtette, hogy "A legfontosabb számunkra Ukrajna területi integritása, amit három nagyhatalom is garantált az 1994-es budapesti egyezményben. Amennyiben ez megszegésre kerülne, Ukrajna bizonyára rendelkezik azokkal a pénzösszegekkel, hogy újra atomfegyverhez jusson."
Hídfő.net | Putyin: Ukrajna nem teljesen legálisan lépett ki a Szovjetúnióból
Putyin reakciója erre az volt, hogy szerinte "Ukrajna önmaga kinyilvánított függetlensége nem volt teljesen összhangban a szovjet normákkal, a Szovjetunióból való elszakadási folyamat egészére nézve".
Ezzel Putyin igen érdekes pozíciót vesz fel ismét, hiszen ezzel arra utalt, hogy az egész ukrán államiság a jelenlegi formájában nem is létezhetne legitim formában, az megint egy meglepően új szituáció elé állítja a nyugatot.

http://www.hidfo.net/2014/03/13/putyin-ukrajna-nem-teljesen-legalisan-lepett-ki-szovjetuniobol