2014. március 13., csütörtök

Rabság, vagy szabadság?! – A krími népszavazás valódi tétje

Ez a népszavazás tétje a krímiek szerint stlr
Rabság, vagy szabadság?! – Ez a krími népszavazás valódi tétje, – a Krím egyszerű népe szerint.
A félsziget lakossága 60 %-ban orosz ajkú. A kisebbségben lévő krími tatárok is elfogadnák az orosz fennhatóságot.
Minden nyugati hazugság ellenére, a Krím félsziget valójában orosz föld, melyet Szovjet Ukrajna 54-ben csak ajándékba kapott az oroszoktól. (Pontosabban Hruscsovtól). De mára már kiderült, hogy ez az ajándékozás nem volt jogszerű.
Mikor a Szovjetunió felbomlott, a félszigetnek vissza kellett volna kerülnie Oroszországhoz, – de az akkori ukrán vezetés, (kik már akkor is a nyugati geopolitikai érdekeknek megfelelően cselekedtek), ehhez nem járultak hozzá. – 92-ben pedig, az akkori orosz elnök Jelcin, aki szintén ezen érdekek mentén alakította politikáját, ugyanúgy nem forszírozta a Krím jogos orosz tulajdonba való visszakerülését.
Jacenyuk: “A krími népszavazás, ellentétes az Ukrán alkotmánnyal!”
Mondja ezt egy bandita, – akinek fasiszta csapatai, – halomra gyilkolták a rendőröket Kijevben. Csak február 18. és március 3. között, 20 rendőr vesztete életét, – a nyíltan nemzetiszocialista, s a Nyugattal és Izraellel szövetséges martalócok fegyvereitől.
A krímiek nem akarnak még egy Majdant. – Nem is lesz
És nem akarják, hogy idegen banditák uralkodjanak fölöttük. – A Krím orosz föld. S végre visszatér “Oroszország Anyácskához”, – ahogyan ők mondják.
A krímiek készek harcolni a nyugat-európaiak és a törökök után (Első Krími háború, – 1853–1856), - a német fasiszták után (A Krím és Szevasztopol ostroma, 1941-42.),
Szevasztopol hősei 1942 Festmény Denejka
- Ezek után készek harcolni a nyugatiak által felbérelt Majdan neonácijaival is, a Jobb Szektor bandájával, – de az ő szövetségeseiktől sem ijednek meg. Sem Amerikától, sem Izraeltől, sem pedig az Európai Uniótól.
A krímiek nem fognak arra a rabszolga sorsra jutni, – mint eddig Közép-Európa népei, s most pedig az ukránok. Nem fognak, – mert harcolnak önmagukért. A családjukért, a népükért, s a saját földjükért. Mely Oroszország része.
Krím Oroszország része Fotó AP Getty
Szabad Riport / Fort András

A Kijevből és USA-ból érkező hackertámadások elérhetetlenné tették a krími referendum weboldalát, ezért az új címre költözött. http://referendum2014.ru/ oldalon tudják követni az érdeklődők az eseményeket hivatalos forrásokból.
Hídfő.net | Új weboldal a március 16.-án esedékes krími referendumnak
A felirat szerint "Március 16.-án döntünk [jobb kép] vagy [bal kép]."

A krími lakosok 90%-a támogatja az Oroszországhoz csatlakozást
Hídfő.net | Szevasztopol, most
Hídfő.net | Szevasztopol, most
Hídfő.net | Szevasztopol, most
Hídfő.net | Szevasztopol, most
Hídfő.net | Szevasztopol, most
Egy frissen publikált közvélemény-kutatás eredményei szerint a krími lakosság több mint 90%-a támogatja az Oroszországi Föderációhoz csatlakozást.
A válaszadók abszolút többsége (97 %-a) elítélte a Kijevben történt puccsot és illegitimnek tartja az új kijevi kormányt. 90% szintén negatív véleménnyel van a Jobboldali Szektorról és a felforgatásban részt vevő nacionalista szervezetekről, melyek korlátoznák a kisebbségek jogait a felforgatott Ukrajnában. Mindez azt mutatja, hogy a krími orosz lakosság egységes véleményen van, a térségben forradalmi hangulat uralkodik.
Hídfő.net | Anti-NATO transzparens az utcán, Szevasztopol, 2014.03.11
Anti-NATO transzparens az utcán, Szevasztopol, 2014.03.11.
A válaszadók egyharmada egyetért azzal, hogy egyes nyugati országok célzott hazugságokat terjesztenek a Krímben történtekkel kapcsolatban.
A vasárnapra tervezett referendumon szintén ezek az eredmények várhatóak. A krími orosz lakosság egy emberként támogatja az Oroszországhoz csatlakozást, ezzel szemben a függetlenedést a néhány százaléknyi tatár kisebbség ellenzi, amit Szergej Akszionov kormányzó azzal igyekezett ellensúlyozni, hogy kibővített jogokat és vezető politikai pozíciókat ad a tatár kisebbségi vezetőknek.

http://www.hidfo.net/2014/03/14/krimi-lakosok-90-tamogatja-az-oroszorszaghoz-csatlakozast

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése