2014. május 16., péntek

Jogok? Szólásszabadság? Az mi az?!

Digitális besúgórendszer - nincs magánélet az interneten?
A magánélet, a szólásszabadság súlyos veszélybe kerültek a szabadság országában kongatják a vészharangot amerikai konzervatív és liberális újságírók. Noha Edward Snowden szivárogtatási botránya után az USA egyöntetűen utasította vissza az orwelli világ XXI. századi digitális változatát és az állami megfigyelőrendszert, úgy tűnik, mára digitális besúgórendszer működik, ráadásul központi irányítás helyett teljesen önkéntesen. Öt példán keresztül mutatjuk meg, hogyan jelentik fel és teszik tönkre egymást az amerikaiak csupán azért, mert nem értenek egyet valamiben.
A történet bejárta a világot. Donald Sterling, a Los Angeles Clippers profi kosárlabdacsapat 80 éves tulajdonosa 30 éves barátnőjének egy magánbeszélgetésben rasszista megjegyzéseket tett. A beszélgetés nyilvánvalóan féltékenységi jelenetből indult. Sterling nem szerette, hogy szeretője fekete sportolókkal fotóztatja magát. A felvételt illegálisan kiszivárogtatták, egy internetes bulvár portálon megjelent, és a magánéleti epizód világbotránnyá dagadt.
Amerika nyilván nem tűri a rasszizmust, Sterlinget ezért ki is tiltották az NBA-ből, arra akarják kötelezni, hogy adja el csapatát. Kímélet nincs, az öregembert meghurcolták, sőt túlzásokba esve többszörösen is meggyilkoták. Egy televíziós interjú során könnyezve kért bocsánatot mindenkitől, szégyellte, hogy vén fejével ilyen átlátszó csapdába lépett. Nincs bocsánat, és ha valaki meg meri védeni, könnyen megkaphatja a rasszista jelzőt.
Ügyvédi konzultáció minden buli előtt?
Lehet, hogy Donald Sterling visszataszító ember, és elképzelhető, hogy rasszista is. De akkor tettei alapján bizonyítsák be, annak alapján váltsák le, ne egy törvénytelenül felvett intim beszélgetés miatt – jegyzik meg a józanabb hangok.
De a dolog sokak számára nem csak erről szól. Nem Sterlinget kell megvédenünk, hanem a magánéletet; mondta Bill Maher, az HBO politikai műsorvezetője. A zsilipek felnyíltak, a magánélet valóban veszélybe került. A Sterling-ügy mérföldkő lett. Ezek után senki sem lehet biztonságban otthonában, baráti társaságban, iskolában, munkahelyen, étteremben, bárban, kocsmában. A mai technológiával bármikor bárkit meg lehet örökíteni anélkül, hogy tudna róla. Tegye fel a kezét az, aki életében nem tett rasszista, homofób, xenofób megjegyzést, nem szidta főnökét, nem intrikált, nem pletykálkodott! - írja a New York Egyetem professzora. Ezentúl ügyvédekkel konzultáljunk mielőtt buliba megyünk, hogy mit szabad és mit nem szabad mondani? - kérdezi a Wahington Post publicistája, majd hozzáteszi, lehet, hogy mielőtt belép valaki egy szobába, ellenőriznie kellene az okos telefonokat.
Lebron James kosárlabdasztár Sterling azonnali eltávolítását követeli, nem érdekli, milyen körülmények között kapták el a tulajdonost. Vajon ugyanez a Lebron James szívesen venné-e, ha az öltözőbeli vicceket titokban felvennék és feltennék az internetre?
Történelmi csók, élő adásban Múlt héten egyedülálló sportesemény volt Amerikában, amikor az első homoszexuális futballistát a profi ligába igazolták. Barack Obama maga gratulált a fiatalembernek, a sportcsatorna élőben közvetítette a történelmi csókot Michael Sam és partnere között.
Sokan üdvözölték az eseményt, de sokan nemtetszésüknek is hangot adtak. Nem véletlenül, hiszen az Egyesült Államokat a mai napig megosztja a homoszexuális kapcsolat. Példát persze a támogatókra könnyebb találni. Nemrég például bojkottot hirdettek a csirkés gyorsétterem, a Chick-fil-A, vagy a legendás rózsaszín Beverly Hills Hotel ellen, mivel tulajdonosaik az egyneműek házassága ellen léptek fel. A japán Nintendo elnézést kért, amiért legújabb családi videójátékában csak a hagyományos kapcsolatokat jeleníti meg, és kimaradtak az egynemű párok.
Amerikában egyelőre csak 18 államban ismerik el hivatalosan a meleg házasságot. Elvileg az ellenzők is elmondhatják véleményüket, hiszen az alkotmány biztosítja a szólásszabadságot. Ezt gondolhatta két sportoló, aki vette magának a bátorságot és a csók miatti ellenérzésének hangot adott a Twitteren. A New York Giants volt sztárja, Derrick Ward szerint nem kellett volna mutatni a csókot, mert gyerekek is nézték a műsort. Ward ezek után halálos fenyegetéseket kapott. A Miami Dolphins játékosa, Don Jones borzasztónak vélte a jelenetet. Ez után klubja súlyos pénzbírságra ítélte, felfüggesztette játékjogát, és nyilvános bocsánatkérésre kötelezte. Senki sem emlegette a véleményszabadságot.
A korrektség éber őrei ( Megj.: Hogy mondtad? Elírtad? Héber? ) Működik egy Right Wing Watch nevű weboldal, amelyik figyeli az emberek megnyilvánulásait és kiszerkeszti őket, ha többek között a homoszexuálisok ellen vétenek. Ennek a megfigyelőhálózatnak lett az áldozata Brendan Eich, a Mozilla internetes cég társalapítója, akit 11 nap után mentettek fel igazgatói állásából. Hogy miért került feketelistára? 2008-ban ezer dollárral támogatta azt a kaliforniai népszavazást, amely a homoszexuális házasság jogi legalizálását akarta hatálytalanítani. Eich nem aktivista, csupán konzervatív beállítottságú ember, aki a hagyományos családmodellben hisz. Alapos kutatások ellenére sem találtak semmit ellene, amivel homofóbiáját bizonyíthatták volna. (Eich egyébként bocsánatot is kért, a sajtóban ennek ellenére nem nagyon kegyelmeztek neki.) Derrick Ward, aki szerint nem kellett volna mutatni a csókot
A múlt héten két észak-karolinai fiatalembernek mondták fel televíziós szerződését, mert ugyancsak a homoszexuális házasság és az abortusz ellen léptek fel. David és Jason Benham nem ideológiai programban szerepelt volna, hanem egy építkezési műsorban, ahol kisköltségvetésű lakás-átalakításokban segítettek volna a nézőknek. De a megfigyelőszolgálat még idejében kiszűrte őket.
Akik ma a politikai korrektség nevében elnézik, sőt támogatják egymás megfigyelését, a digitális spicliskedést, a szólásszabadság tetszés szerinti korlátozását, feltehetően nem gondolnak arra, hogy a folyamat kiléphet a medréből. Mi lesz, ha muszlim a zsidót, ateista a vallásost, diák a tanárt, beteg az orvosát, barát a barátnőt figyeli és jelenti fel az interneten? A digitális kor megadja az eszközöket egy soha nem látott spiclihálózat kiépítésére.
Hogy mindez csak tengerentúli probléma lenne? Ami ma Amerikában történik, az nem áll meg az ország határainál. A digitális korban semmiképp.

Osmagyarhon

Alsókategóriás képekkel alázzák meg a magyar rendőröket

Alsókategóriás festményeket kapnak a rendőrök munkájuk elismeréseként, - a Belügyminisztérium egyre kevesebb pénzjutalmat oszt, az alacsony bér ellenére is kiválóan végzett munkát pedig megalázással jutalmazza. Mi másnak lehet nevezni, amikor a kiemelkedő teljesítményért valaki fizetés-kiegészítés vagy béremelés helyett egy ilyet kap?
Ez az úgy úgynevezett "tárgyi jutalom" az állami támogatások lenyúlása és a sikkasztás iskolapéldája. Ugye senki nem gondolja komolyan, hogy ilyen színvonalú képekért valóban 70-80 ezer forintot kellene fizetnie az államnak? Ez a tárgyi jutalmazás a rendőrök nyilvános megalázása, aminek egyetlen célja, hogy a rendszerváltó kékszalagosok kapcsolathálójából néhány tehetségtelen "művész" állami pénzekhez jusson, annak egy részét pedig visszajuttassa a megrendelőnek. Az értéktelen, művészeti értékét tekintve is nevetséges képekért a Belügyminisztérium súlyos tízmilliókat fizetett, amivel egyedül a kivitelező és a megrendelő járt jól. Az a próbálkozás, hogy ezt az intézményesített sikkasztást valamiféle jutalmazásnak állítsák be, a cinizmus felsőfoka, ami nem csak a rendőr számára megalázó, de a művészetről is ferde képet fest.
A Belügyminisztériumnak a rendelkezésre álló forrásokat a "haverok" festményeinek áron felüli felvásárlása helyett a bérek emelésére kellene fordítania. Minden normális országban a rendőr az első, aki béremelést kap, mert a rend fenntartása minden más munkakör felett áll. Oroszországban Putyin vezetése alatt a rendőrök fizetése sokszorosára nőt, emellett egyéb kiegészítő juttatásokat, lakhatási támogatást, igény esetén kedvezményes lakáshitelt is kapnak. A magyar Belügyminisztérium pedig "festményeket" oszt.
Egy rendőr nyilvános megalázására jobb módszert nem is lehetne találni. Kiváló intézkedés arra, hogy az államhatalom maga ellen fordítsa a rendfenntartást! Drágalátos politikusaink emlékezzenek majd ezekre a festményekre akkor, amikor az ország instabilitása esetén a rendőrök megkérdőjelezhető lojalitásától kezdenek tartani! Talán az ő szobájukban is elférne egy-egy ilyen remekmű - majd a börtön falára, ott lesz idejük nézegetni.
Fenyvesi Áron

Orbán megalapítja a Kétkulacsos Minisztériumot

Június 6-ától változik a Külügyminisztérium neve, - az új kormány megalakulásával párhuzamosan az átszervezések miatt az új név Külgazdasági és Külügyminisztérium lesz.
A rendszerváltás óta nem telt el úgy kormányváltás, hogy ne lett volna minisztérium átnevezve vagy átszervezve, összevonva. A mostani eset azonban jellegét tekintve különbözik az összes többitől. Az eddigi minisztériumi névcserék mind kizárólag belügyi vonatkozásúak voltak, abban az értelemben, hogy az átszervezés Magyarország nemzetközi politikában elfoglalt helyét nem változtatta meg akkor sem, ha ez nemzetközi beruházásokat is érintett.
Hídfő.net | Külügyminisztérium
A Külügyminisztérium átnevezésével nem ez a helyzet. A névváltoztatásnak külön mondandója van: a harmadik Orbán-kormány külpolitikájában a kormány politikai és gazdasági arca két külön dolog, annyira, hogy akár egymással ellentétesek is lehetnek. A kormány a geopolitikai átrendeződés közepette hozzáigazítja a hivatali rendszert saját kétkulacsos politikájához. Könnyen lehet, hogy miközben a Külügyminisztérium élesen elítéli majd Oroszország lépéseit a nemzetközi politikában, és szolgalelkűen felolvassa Washington nyilatkozatait, a Külgazdasági Minisztérium eközben tovább bővíti Moszkvával a gazdasági kapcsolatokat. Vagy épp fordítva. Annyi biztos, hogy a külügy látszata és valósága lesz elszeparálva egymástól, ami a rendszerváltás óta valóban példátlan. Újabb maszkot vesz fel ezzel a kormány, álarcot tart az egyik hatalmi tömbnek, miközben együttműködne a másikkal.
Úgy tűnik, továbbra sem tanulnak mások hibájából - a közelmúltban épp az ehhez hasonló kétkulacsos politikába bukott bele az Azarov-kormány nem is olyan messze, épp a határainkon. Az ukrán kormány megpróbálta egymás ellen kijátszani a két nagyhatalmat, de az egyetlen, amit elért vele, hogy darabokra szakadt az ország és a főváros romokban hever. Ilyen jövőt szán Magyarországnak az Orbán-kormány? Ha az Azarov-féle kétkulacsos politikát folytatják, mi sem kerülhetjük el az ukrán Majdant, annak összes következményével számolnunk kell.
Mikola Azarov ukrán kormányfő január 28-án mondott le, miután többedszerre kiújultak a tüntetések és tudható volt, hogy a felforgatást idegen erők szervezik a kormány eltávolításának céljából. Az Azarov korábban tárgyalásokat folytatott az Európai Unióval az ország EU-csatakozásáról, de eközben titokban Ukrajna vámuniós csatlakozását készítette elő. Az Azarov-kormány pályafutása végén az ukrán államfő a nyugat számára tett ígéretek ellenére mégsem írta alá az Európai Unióval a társulási szerződést. A nyugat válaszul aktivizálta az országba beszivárogtatott idegen zsoldosokat, akik civil öltözetben, de szakszerű felforgató művelettel eltávolították a hatalomból a legitim ukrán kormányt. Ukrajnában most demokratikus legitimációval nem rendelkező, a nyugat által kijelölt helytartókormány van hatalmon, ami tovább folytatja Ukrajna bevonását a nyugat hálójába. A kormány eltávolítása mostanra több száz civil halálos áldozattal járt, az ország pedig ketté szakadt és a megbomlott államhatalom alól sorban függetlenítik magukat azok a területek, ahol a nemzetiségek abszolút többségben vannak.

http://www.hidfo.net/2014/05/16/orban-megalapitja-ketkulacsos-miniszteriumot

A Visa és a MasterCard 3 milliárd dollárért maradhatnak Oroszországban

A legújabb fizetési rendszerekről szóló törvény szerint a Visa-nak és a MasterCardnak előreláthatólag 3 milliárd dollárnyi "biztonsági járulékot" kell befizetniük az orosz állam részére, amennyiben tovább kívánják folytatni a tevékenységüket Oroszországban. A jelenlegi bevételi mutatók szerint ez a két fizetési rendszerrel foglalkozó cégnek abszolúte nem profitáló.
Hídfő.net | A Visa és a MasterCard 3 milliárd dollárért maradhatnak Oroszországban
A negyedéves jelentések szerint a MasterCard összesített éves bevétele idén Oroszországban 160 millió dollár lesz hozzávetőlegesen, míg a Visa-nak 350-470 millió dollár. Ez után kellene befizetniük az új törvény szerint 1 illetve 1.9 milliárd dollárt. Természetesen mindkét cég a nemtetszését fejezte ki az ügyben. Azt viszonylag hamar elfelejtették, hogy mindkét cég még a legelső nyugati cégek között volt, akik csatlakoztak az atlantista szankciókhoz Oroszország ellen. Oroszország eljárásán meglepődniük ezek után pedig nem más, mint a tipikus atlantista "nekünk szabad, nektek nem" képmutatás újabb példája.
A MasterCard már kommentálta is az ügyet, miszerint "ez komoly hatással lesz az orosz elektronikus fizetésekre hosszútávon". Sajnos ebből a megnyilatkozásból is jól látszik, hogy a MasterCard nem tudott megbékélni az orosz nemzeti fizetési rendszer felállításával, ezért még továbbra is úgy gondolják, hogy a negatív kampányuk visszájára fordíthatja a dolgokat. Nem fogja. A dollár leváltása az ázsiai régióban a végéhez közeledik.
Nagy Kálmán

Szabotás áldozata lehetett a legfejlettebb orosz műhold

Lezuhant péntek reggel Kazahsztánban az a Proton-M rakéta, ami Oroszország legfejlettebb műholdas rendszerét állította volna Föld körüli pályára. Az Expressz-AM4R lett volna Oroszország eddigi pályára állított legfejlettebb műholdja, de a hordozórakéta a kilövéstől számított 9. percben meghibásodott. Oleg Ostapenko, a nemzeti űrügynökség vezetőjének elmondása szerint egyelőre nem lehet megállapítani a hiba okát, jelenleg is dolgoznak a helyzet kiértékelésén.
A helyi lakosok megnyugtatására közölte, hogy a rakéta darabjai és a szállított műhold elégett a légkörbe érkezve, vagyis a földön nem keletkezett kár. A hajtómű a kilövés harmadik szakaszában, 150 kilométer magasan hibásodott meg, 40 másodperccel azelőtt, hogy a műholdat pályára állíthatták volna. Az eset miatt a Bajkonur űrközpont minden, Proton-M rakétával végrehajtott indítását törölték addig, amíg a hiba pontos okát nem sikerül felderíteni.
Az Expressz-AM4R műhold ahhoz az Expressz-AM4 műholdhoz volt hasonlatos, amit augusztusban lőttek volna fel, és a kilövés során rejtélyes körülmények közt eltűnt.
Hídfő.net | Proton-M rakétaProton-M rakéta - a csúcstechnológiát jelentő orosz űreszközök feljuttatása egyre gyakrabban hiúsul meg
Az orosz űrkutatási hivatal projektjeivel rendszeresen történnek ehhez hasonló sikertelenségek, ami újra és újra felveti a szabotázs gyanúját. A liberális média az orosz technológia "fejletlenségére" hivatkozva, nem ritkán gúnyolódó írásokat közöl az ilyen esetekkel kapcsolatban. Amit ideológiai elfogultságuknál fogva figyelmen kívül hagynak, hogy mindeddig az orosz hordozórakéták juttatták fel az űrbe a NASA űreszközeit is, vagyis nem lehet ráfogni a sikertelenségre, hogy az a "nyugathoz képest elmaradt technológia" következménye. A valóság az, hogy az Egyesült Államok nem fér hozzá a Nemzetközi Űrállomáshoz az orosz hordozórakéták nélkül, mivel a nyugat számára ezek a technológiák megfizethetetlenek.
Dimitrij Rogozin orosz miniszterelnök-helyettes alig néhány napja jelentette be, nem járul hozzá ahhoz, hogy az orosz rakétatechnológiát felhasználják a nyugati űreszközök feljuttatásához. Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy az Egyesült Államok nem fér hozzá a Nemzetközi Űrállomáshoz, ami a továbbiakban orosz és kínai projektként működne, a nyugat bevonása nélkül.
A bejelentést alig néhány nappal követte az újabb rejtélyes meghibásodás. Ezek alapján feltételezhető, hogy a nyugat szabotázsakciók szervezésével kíván nyomást gyakorolni az orosz döntéshozókra. Könnyen lehet, hogy a rakéta meghibásodása kapcsán nem a technikai adatokat kell ellenőrizni, hanem a gyártásban részt vevő személyek kapcsolatrendszerét. Immár egyértelmű, hogy a Nyugat nem csak az erőforrásokért folytatott háborúk kirobbantásában követ el "emberiség elleni bűnöket", de Washington hatalmi törekvéseivel a technológiai fejlődést is hátráltatja.


http://www.hidfo.net/2014/05/16/szabotas-aldozata-lehetett-legfejlettebb-orosz-muhold



A Proton-M rakéta esete még nagyobb hátrányba hozhatja a nyugatot


Átrendezheti a Nemzetközi Űrállomáshoz hozzáférésben a hatalmi viszonyokat a Proton-M rakéta kilövésének sikertelensége. Tavaly a mostanihoz rendkívül hasonló meghibásodás történt az Expressz-AM4 műhold előző egységének fellövése során, ami így sikertelen volt. Vlagyimir Putyin orosz elnök a tavalyi baleset után kivizsgálást rendelt el, - az adatok alapján a műszaki hibát olyan beépített alkatrész okozta, amely az orosz magán vállalatok készítettek. Amikor véget ért a vizsgálat, Putyin kijelentette, még egy ilyen eset, és törölteti a magáncégeket a beszállítók listájáról.
Hídfő.net | Proton-M rakétaProton-M rakéta
Mikor Oroszország megállapodott az Egyesült Államokkal, hogy rakéta hajtóműveket szállítanak le, az USA egyetlen feltétele az volt, hogy azok a cégek is kapjanak megrendeléseket, amelyek amerikai tulajdonú oroszországi cégek. Mikor az USA bejelentette, hogy letiltja minden hi-tech technológia eladását az oroszoknak, a válasz annyi volt, hogy attól a perctől kezdve 70 millió dollárt kellett fizetnie az Egyesült Államoknak minden fellövésért, akármekkora amerikai rész volt a feljuttatott teherben.
Most, hogy kizárólag orosz teher volt a rakéta rakterében, azonnal bekövetkezett egy újabb véletlen baleset, - de véletlen volt-e? Az Egyesült Államoknak létkérdés, hogy Oroszország ne tudja pályára állítani legfejlettebb műholdjait, különösen a jelenlegi kiélezett politikai és katonai helyzetben. Tehát biztosra vehető, ha Putyin jelezte a magán vállalatok kizárását, akkor ezek a cégek szabotálják az orosz rakéta kilövéseket. A mostani szabotázzsal egy dolgot értek el a szabotőrök; valamennyi amerikai tulajdonú magáncéget kizárnak a beszállítók közül. Ezzel pedig milliárdos üzlettől estek el és még nagyobb információs hátrányba kerültek.
Oroszországnak is létkérdés, hogy ezeket a cégeket kizárják, mivel most jelentettek be egy újabb generációs rakétahajtóművet, melynek a gyártási folyamatára az amerikai cégeknek már nem lesz rálátásuk.

http://www.hidfo.net/2014/05/16/proton-m-raketa-esete-meg-nagyobb-hatranyba-hozhatja-nyugatot



A Donyecki Népi Köztársaság megnyitja határait Oroszország felé

Paul Gubarev, a donyecki Népi Köztársaság kormányzója bejelentette, hogy május 18-án az Oroszországgal közös határait meg fogják nyitni a kétoldalú közlekedés és áruszállítás könnyítése érdekében. Gubarev kijelentette, hogy a jelenleg a határátkelőhelyeken állomásozó ukrán kötelékben levő egységeknek le kell tenniük az új esküt a Donyecki Népi Köztársaság felé, vagy el kell hagyniuk a köztársaság területét. Ez a rendelkezés minden katonai, rendvédelmi, határőrségi és reptéri dolgozót érint majd Gubarev elmondása szerint.
Hídfő.net | Paul Gubarev, Donyecki Népi KöztársaságPaul Gubarev
http://www.hidfo.net/2014/05/16/donyecki-nepi-koztarsasag-megnyitja-hatarait-oroszorszag-fele



27 ezer önkéntes csatlakozna a népi milíciákhoz


Az újonnan alakult Donyeck Népi Köztársaságban elkezdődött az népi milíciák sorainak feltöltése, az újoncok kiképzése. A köztársaság társelnöke, Miroszlav Rudenko jelentése szerint fegyveres egységeikbe eddig 27 ezer fő jelentkezett és napi szinten 200-300 fővel tudják növelni a harcképes állomány létszámát. Természetesen az újoncok alapvető katonai kiképzésen esnek át, mielőtt fegyverrel látnák el őket.
A Donyecki Népi Köztársaság népi milíciájának önkéntesei és ünneplők május 9.-én Donyeck városában


http://www.hidfo.net/2014/05/16/27-ezer-onkentes-csatlakozna-nepi-miliciakhoz

Nyugalmazott ezredes feloszlatná az Egyesült Államok szövetségi kormányát

Az amerikai hadsereg egy nyugalmazott ezredese szerint több mint 30 millió embert fognak mozgósítani egy Washingtonba szervezett tüntetésre, ami az általa meghirdetett Amerikai Tavasz Hadművelet keretében kerül megszervezésre és követelni fogja Barack Obama hatalomból való eltávolítását.
Harry Riley ezredes, az Amerikai Tavasz Hadművelet nevű mozgalom alapítója beszédet fog tartani a rendezvényen, amiben felszólítja Obama mellett a meghatározó amerikai politikusokat a visszalépésre. A Riley által szervezett polgárőrség és népi milíciák tagjai fognak Washingtonban felvonulni az ország teljes területéről, hogy egy utolsó felszólítást intézzenek a kormányhoz, ami az Egyesült Államok alapító atyáinak alapelveit sárba tiporja és egy totális megfigyelésre épülő diktatúrát alakít ki.
Riley elmondása szerint a mozgalom célja az Egyesült Államok eredeti alkotmányának, alkotmányosságának helyreállítása, emellett első lépésként a megnevezett politikusok azonnali lemondását követelik; Barack Obama, Joe Biden, Harry Reid, Mitch McConnell, John Boehner, Nancy Pelosi és Eric Hoder.
Hídfő.net | Amerikai Tavasz
Riley elmondása szerint a milíciák tagjain kívül 10 és 30 millió közé tehető azoknak a száma, akik a héten Washington DC-be érkeznek a felvonulásra, ami egy utolsó békés felszólítás az országot diktatúrává alakító elszigetelt kisebbségnek. Riley felhívására amiatt került sor, mert az Obama-adminisztráció mostanra nyíltan felszámolta azokat a szabadságjogokat, melyekhez az eddigi kormányzatok mindeddig nem mertek hozzányúlni, és ezt az önvédelemhez való jog teljes felszámolásával akarja folytatni. A hadsereg visszavonult ezredesei nem nézik tétlenül a kialakult helyzetet, de első lépésként a civileket akarják mozgósítani az alapító atyák elveinek védelmében.
Riley az Egyesült Államok alapításakor megfogalmazott eszmeiséghez visszatérést a föderációs kormány feloszlatásán keresztül akarja elérni, vagyis az Egyesült Államok jelenlegi formájában megszűnne létezni, és a föderációs államból kiváló független országok szövetségeként egy új államszövetség jönne létre.


http://www.hidfo.net/2014/05/16/nyugalmazott-ezredes-feloszlatna-az-egyesult-allamok-szovetsegi-kormanyat

A Google látja az emaileink nagy részét - akkor is ha nem gmail fiókunk van

Ennek az oka pedig igen egyszerű. Hiába van bármilyen fiókunk, a levelezésünk nagy részét valószínűleg gmailos fiókokkal rendelkező partnerekkel bonyolítjuk. A google szolgáltatás ugyanis jó, könnyen használható, a magyar felülete is viszonlag korrekt fordításokat tartalmaz. Mi akkor a gond vele?
Hídfő.net | A Google látja az emaileink nagy részét - akkor is ha nem gmail fiókunk van
A legnagyobb baj, hogy az amerikai nemzetbiztonsági szolgálatok gyakorlatilag élesben tudják olvasni a levelezésünket, és a szöveges azonnali üzeneteinket (chat), amennyiben azt a Google rendszerén keresztül küldjük.
Benjamin Mako Hill, egy amerikai úriember, akinek saját saját email szerverei vannak, csinált egy felmérést, hogy vajon hány emailjához fér hozzá a Google. Az eredmény meglepő volt. Ama tény ellenére, hogy Mr. Hill több ezer dolláros szerverparkot tart fenn, köztük saját levelezőszerverekkel, csak 2013 évben a Google 57%-át az emailjeinek sikeresen látta. A Google ugyanis Mr. Hill mérése szerint még abban az esetben is, hogyha valaki saját email megoldással rendelkezik, átlagosan legkevesebb 35%-át láthatja az illető levelezésének.
Ez sajnos igaz a Yahoo, Outlook, és egyéb nyugati szolgáltatásokra is. Mielőtt bárki elfogultnak tekintene minket, a világon minden emailt olvas valaki. Nekünk annyi döntés van a kezünkben, hogy meghatározhatjuk, hogy melyik Nagy Testvér olvashatja ezeket. A Nyugati, vagy a Keleti.


http://www.hidfo.net/2014/05/16/google-latja-az-emaileink-nagy-reszet-akkor-ha-nem-gmail-fiokunk-van

Felháborító magyarellenes hadjárat évek óta a portugál közmédiában


Tisztelt Címzett! Olyanok is megkapják most ezt a levelet, akik ismernek engem személyesen, és olyanok is, akik nem. Nem először jelzem ezt a panaszom, de eddig nem kaptam visszajelzést. Talán mindenki egyetért a történtekkel?
Arról a mocsokhadjáratról szeretnék szólni, amelyik már legalább 10 éve érzékelhető a portugál közmédiában Magyarországgal szemben, és amelyik folyamatosan egy szélsőségesen beteg, fasiszta gyülevész bandának akarja beállítani a magyarságot. Az egyik nap tévés riportműsorban magyar romák sírnak-rínak, hogy halálfélelemben élnek, a másikban a zsidóság vezetői rettegnek, hogy mit hoz a holnap - lásd a legutóbbi fizetett "tényfeltáró interjút":http://www.publico.pt/mundo/noticia/os-judeus-hungaros-sao-malucos-como-eu-aceitam-tudo-1636118 Már a körzeti orvosom is azzal jön, hogy Orbán Viktor fasiszta, és mit tegyünk, hogy elsöpörjük végleg a diktatúrát? Hát ez egészen elképesztő! Ilyen interjúkat már 2002-ben is olvastam a Visão című lapban, ahol az utca emberét "találomra" megállították, és valami Ibolyának az első dolog, ami az eszébe jutott, hogy elmondja rólunk, magyarokról, az az volt, hogy még mindig fasiszták vagyunk a lelkünk mélyén.
Értjük, ugye? K. Ibolya sétál babakocsit tolva a Nagykörúton, és megjelennek ott a vidám portugál újságírók. Megkérdezik: -Do you speak English? -Ja, meine herr! -And what do you think of the Hungarians? -Well, we are fascists... this is what came to my mind first.
Kedves politikusok és a külkapcsolatokért felelős szakemberek! Tegyenek valamit ez ellen, mert ez gyomorforgató! Honnan van ennek a kamubandának pénze, hogy még az egyetemi diáklapban is kétoldalas hírdetést adjanak fel arról, hogy Orbán Viktor rémuralmát meg kell dönteni! Ez Magyarország belügyeibe beavatkozás! Már tájékoztattam a Miniszterelnöki Hivatalt erről előzőleg, és nem kaptam választ! Önök tehát egyetértenek? Akkor menjük megdönteni a Miniszterelnök úr hatalmát? Vagy csak nem fontos a magyarság érdekeinek védelme?

Tisztelettel,

Önellátó “terrorista-ellenes” büntetőhadjárat Donbasszban


Az Ukrajna keleti-délkeleti területein “büntető” zsoldoshorda önmagában sem népszerű a civil lakosság körében, ám elkövetnek mindent, hogy a lehető legjobban megútálják őket.

A dicstelen horda-amikor és ahol nem ütközik fegyveres ellenállásba-eléggé kihivóan viselkedik. Rabolgatnak, fosztogatnak, szórakozgatnak. Mint a középkori rablóbandák.
Luhanszk régióban Sztarobelszk falucskában lerohanták és kifosztották a település egyetlen üzletét. Fölfedeztek egy kecskét is-amit aztán gyorsan leöltek és nyárson megsütötték. Miután befalták a helyi lakos egyetlen jószágát, a kifosztott boltocska szeszkészletével öblitettek. A hatás sem maradt el. Páncélozott járműveikkel versenyt rendeztek-majd elkövették egyetlen jó cselekedetüket. Egymásra kezdtek lövöldözni automata fegyvereikkel. Tizenöten sebesültek meg az alkalmi paintball viadalban.
Donyeck-régióban a “nemzeti” gárda martalócai szórakozni vágytak. Betértek hát egy kávézóba. Rövid idő után kiváncsiak voltak az ott dolgozó felszolgálólány sztriptiztánc-tudására. A pincérnőnek ugyan semmi kedve nem volt a mutatványhoz, de mivel az óhaj megtagadása esetére beigértek neki néhány golyót-táncolt nekik.
Hát igy múlatja az időt Kelet-Délkelet Ukrajnában a Jaros-horda! Amikor biztonságban érzik magukat.
(Forrás: http://tvzvezda.ru)