2014. május 16., péntek

A Google látja az emaileink nagy részét - akkor is ha nem gmail fiókunk van

Ennek az oka pedig igen egyszerű. Hiába van bármilyen fiókunk, a levelezésünk nagy részét valószínűleg gmailos fiókokkal rendelkező partnerekkel bonyolítjuk. A google szolgáltatás ugyanis jó, könnyen használható, a magyar felülete is viszonlag korrekt fordításokat tartalmaz. Mi akkor a gond vele?
Hídfő.net | A Google látja az emaileink nagy részét - akkor is ha nem gmail fiókunk van
A legnagyobb baj, hogy az amerikai nemzetbiztonsági szolgálatok gyakorlatilag élesben tudják olvasni a levelezésünket, és a szöveges azonnali üzeneteinket (chat), amennyiben azt a Google rendszerén keresztül küldjük.
Benjamin Mako Hill, egy amerikai úriember, akinek saját saját email szerverei vannak, csinált egy felmérést, hogy vajon hány emailjához fér hozzá a Google. Az eredmény meglepő volt. Ama tény ellenére, hogy Mr. Hill több ezer dolláros szerverparkot tart fenn, köztük saját levelezőszerverekkel, csak 2013 évben a Google 57%-át az emailjeinek sikeresen látta. A Google ugyanis Mr. Hill mérése szerint még abban az esetben is, hogyha valaki saját email megoldással rendelkezik, átlagosan legkevesebb 35%-át láthatja az illető levelezésének.
Ez sajnos igaz a Yahoo, Outlook, és egyéb nyugati szolgáltatásokra is. Mielőtt bárki elfogultnak tekintene minket, a világon minden emailt olvas valaki. Nekünk annyi döntés van a kezünkben, hogy meghatározhatjuk, hogy melyik Nagy Testvér olvashatja ezeket. A Nyugati, vagy a Keleti.


http://www.hidfo.net/2014/05/16/google-latja-az-emaileink-nagy-reszet-akkor-ha-nem-gmail-fiokunk-van

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése