2014. május 16., péntek

A Visa és a MasterCard 3 milliárd dollárért maradhatnak Oroszországban

A legújabb fizetési rendszerekről szóló törvény szerint a Visa-nak és a MasterCardnak előreláthatólag 3 milliárd dollárnyi "biztonsági járulékot" kell befizetniük az orosz állam részére, amennyiben tovább kívánják folytatni a tevékenységüket Oroszországban. A jelenlegi bevételi mutatók szerint ez a két fizetési rendszerrel foglalkozó cégnek abszolúte nem profitáló.
Hídfő.net | A Visa és a MasterCard 3 milliárd dollárért maradhatnak Oroszországban
A negyedéves jelentések szerint a MasterCard összesített éves bevétele idén Oroszországban 160 millió dollár lesz hozzávetőlegesen, míg a Visa-nak 350-470 millió dollár. Ez után kellene befizetniük az új törvény szerint 1 illetve 1.9 milliárd dollárt. Természetesen mindkét cég a nemtetszését fejezte ki az ügyben. Azt viszonylag hamar elfelejtették, hogy mindkét cég még a legelső nyugati cégek között volt, akik csatlakoztak az atlantista szankciókhoz Oroszország ellen. Oroszország eljárásán meglepődniük ezek után pedig nem más, mint a tipikus atlantista "nekünk szabad, nektek nem" képmutatás újabb példája.
A MasterCard már kommentálta is az ügyet, miszerint "ez komoly hatással lesz az orosz elektronikus fizetésekre hosszútávon". Sajnos ebből a megnyilatkozásból is jól látszik, hogy a MasterCard nem tudott megbékélni az orosz nemzeti fizetési rendszer felállításával, ezért még továbbra is úgy gondolják, hogy a negatív kampányuk visszájára fordíthatja a dolgokat. Nem fogja. A dollár leváltása az ázsiai régióban a végéhez közeledik.
Nagy Kálmán

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése