ÉGI ÜZENETEK   2015. december 15.   
Jézus:  A kilencedik parancs: Felebarátod feleségét ne kívánd! 1.
Jézus: Drága Engesztelőim! Szeretettől lángoló szívvel állok itt előttetek és öröm tölti be lelkemet, hogy Atyám e rendkívül fontos parancsát, a kilencediket Én magyarázhatom el nektek, mely így szól:
„Felebarátod feleségét ne kívánd!”
Talán emlékeztek rá, hogy hat évvel ezelőtt ugyancsak Én tanítottalak erről benneteket. Akkoriban rávilágítottam, hogy ez a parancs összefüggésben van a hatodikkal („Ne paráznákodjál”), ugyanis aki megszegi a kilencedik parancsot egyben paráználkodik is, sőt, házasságot tör.
Olvashatjátok a Szentírásban, hogy Isten egy férfit és egy nőt teremtett és köztük hozta létre az első házasságot: a házasság eredetileg tehát egy férfi és egy nő között jött létre, azaz monogamikus volt. A házasság legrégibb formája minden népnél a monogámia volt, a többnejűség és többférjűség már egy későbbi eltévelyedés, melynek a neve poligámia. Ma is vannak olyan társadalmak, ahol egy férfinek több felesége van, egész háremet tart, és ezt a törvény megengedi. A keresztény államok törvényei igaz, hogy tiltják a poligámiát, de ez a forma rejtve jelen van, mert az elválás és újraházasodás tulajdonképpen szintén többnejüség vagy többférjűség. Nézzetek csak körül szűk környezetetekben, és figyeljétek meg milyen sok pár él együtt második, harmadik vagy ki tudja hányadik feleségével vagy férjével. A török basa háremjével összehasonlítva csak az a különbség, hogy míg ott a feleségek egyidejűleg, egyszerre vannak jelen, addig a mai nők egymás után következnek. A Mi szemünkben mindkét forma egyaránt házasságtörés és paráznaság.
Egy nem követendő példát szeretnék elétek állítani. Jutka férjével katolikus templomban esküdött, szerelmi házasság volt. Első évben egy kislányuk született, a fiatalasszony szüleinél laktak. Az ifjú férj és az anyós egyre nehezebben tudtak kijönni egymással. Elhatározták, hogy évek óta gyűjtögetett pénzükből és hitelből vesznek egy régi házat és saját otthont alapítanak. A tartozás elhúzódott és a feszültség egyre nőtt. Észrevették egymás hibáit, idegesek, ingerlékenyek lettek, folyton veszekedtek. Elmúlt a szerelem, mindketten egy ballépésnek, súlyos tévedésnek látták ezt a házasságot. Közös megegyezésre beadták a válópert és elváltak. Az 5 éves kislányt, Annát édesanyjának ítélték. Az anyagiakat elrendezték: a felújított házat eladták és az árát elfelezték. Jutka elkezdte az elvált asszonyok új életét. Szabadnak érezte magát, édesanyja, aki felszabadult a nyomás alól, jobb keze lett a lányának. Jutka minden délután levitte a játszótérre a kis Annát és a padon ülve nézegette, hogyan játszik a többiekkel. Egyik nap egy fiatal apa érkezett a 6 éves kisfiával, köszönt és megkérdezte a fiatalasszonyt, hogy mellé ülhet-e. Élénk beszélgetésbe kezdtek. Kiderült, hogy a férfit Attillának hívják, és szintén elvált. Felesége már harmadszor megcsalta, és ez annyira bántotta az önérzetét, hogy nem bírta tovább. Két gyermeke van, ez a kisfiú és egy 13 éves kislány. A nagyobbik az anyjával maradt. A játszótéri találkozások rendszeressé váltak. Megtetszettek egymásnak és eleinte négyesben a két gyerekkel közös programokat találtak ki. Hamarosan megszervezték, hogy időnként kettesben lehessenek. Attila lakása remek hely volt, mert felesége és a kislányuk hazaköltöztek a mamához. Egy félév sem telt el és összeházasodtak. Jutka meghívta a polgári esküvőre egy régi, vallásos barátnőjét. Felelevenedett a 10 évvel ezelőtti kapcsolatuk, és gyakrabban eljött hozzájuk Marika. Egyik nap egyedül volt otthon Jutka, mert a férje a két gyereket a nagymamához vitte. Leültek és bensőséges beszélgetésbe kezdtek.
-Jutkám, boldog vagy? – kérdezte Marika.
-Igen, Attila nagyon szeret minket.
-Emlékszel? Együtt voltunk elsőáldozók, és míg el nem kerültél a főiskolára, minden vasárnapi szentmisén ott voltunk és áldoztunk. Mondd! Nem hiányzik Jézus valóságos jelenléte a szívedben?
-Ó, dehogynem! Marikám, adj tanácsot, mit tegyek?
-Ez nem egyszerű! Te most halálos bűnben élsz, a 6. és 9. parancsot szeged meg. A lelked nagy veszélyben van, Attiláé szintén. Az Egyház nem fogja érvényteleníteni első szentségi házasságodat, mert semmi nyomós indokot nem tudsz felhozni.
-Hát akkor mi a megoldás? Hogyan fogad vissza engem az Egyház? Hogyan járulhatok szentségekhez?
-Ha rendbe akarod tenni életedet, ha vissza akarod kapni lelked békéjét, szakítanod kell új férjeddel és vissza kell menned a kis Annával anyukádhoz. Majd egy alapos gyónással meg kell tisztítani lelkedet és ezután szabad lesz az út az Oltáriszentség felé.
-Marikám! Hálás vagyok neked, hogy felnyitottad a szememet és megvilágosítottad az egyetlen utat. Csak az a gond, hogy szeretjük egymást.
-Éppen ezért üljetek le és döntsetek lelketek sorsáról. Mi az okosabb? Élvezni az ideiglenes földi boldogságot és a halál után elkárhozni, vagy lemondani az élvezetekről, legyőzni a test kívánságait, Isten felé fordulni és elnyerni a gyönyörűséges örök életet? Nézd! Attila is vallását gyakorló katolikus volt. Meg fogja érteni. Ha valóban szeretitek egymást, jót akartok a lelketeknek.
Drága Engesztelőim! Látjátok, hogy ez a barátnő milyen bátran és bölcsen próbálta megmenteni Jutkát? Ha rokonaitok, ismerőseitek között van ilyen pár, akin lehetne segíteni, ne hallgassatok! Közülük azokon a házasságtörőkön, akik hitben közömbösek vagy teljesen hitetlenek, nem tudtok eredményt elérni meggyőzéssel. Értük imádkoznotok kell. Az olyan újraházasodottaknál sem szabad a szakítást javosolni, akiknek közös gyermekük született. Ők felelősek az új kis élet felneveléséért. A hivő újraházasodottaknak, akik szenvednek amiatt, hogy el vannak zárva a szentségektől, van egy megnyugtató megoldás: „a József házasság”. Ha elhatározták és úgy élnek egymás mellett, mint a testvérek, akkor egyházi engedéllyel szentégekhez járulhatnak. Igen. Vannak ilyen elszánt, erős akaratú gyermekeim, akiket nem hagyok magukra, erősítem őket és segítem az önmegtartóztatás erényének gyakorlásában. Ez akkora erőt megpróbáló lemondás, áldozat, hogy őket haláluk után különös nagy jutalomban fogom részesíteni a Mennyben. Itt a földön pedig, hátralévő életükben megkülönböztetett lelki és szellemi örömökkel halmozom el.
Szeretném alaposabban, egészen közelről megértetni veletek, hogy mit jelent ez a parancs: „Felebarátod feleségét ne kívánd!” Ez úgy is érvényes, hogy felebarátod férjét ne kívánd. Halljátok? Már maga a kívánság is bűn! Pl. egy házaspár áll a buszmegállóban és érkezik egy csinos, fiatal, feltűnően öltözködő, erősen festett arcú nő. A férj egészen fellvillanyozódik, és nem törődve megalázott, megbántódott feleségével, le se tudja venni a szemét a leányról és szíve megtelik érzéki vággyal. Ez a gyermekem már is házasságtörést követett el – gondolatban. Úgy tudta volna elkerülni a bűnt, hogy hátat fordít az elbűvölő hölgynek és beszélgetni kezd feleségével vagy nézelődik. Az a tény, hogy észreveszi a lányt azzal, hogy ránéz, az nem bűn, csak kísértés. A bűn ott kezdődik, mikor tekintetével elidőzik rajta és akaratával vágyat kelt magában. Gyermekeim, a szem az oka a kísértésnek, mert csak akkor estek kísértésbe, ha olyanra néztek, ami bűnös. Uralkodjatok a szemeteken, ne legeltessétek olyasmin, ami bűnre csábít. A házasságtörések mindig úgy kezdődnek, hogy a férj vagy a feleség meglát valakit, akit vonzóbbnak talál a párjánál és addig gyönyörködik benne, amíg bűnös vágyak lobbanak fel benne. Persze nem elégszik meg a gondolatbeli házasságtöréssel, csábító beszélgetésbe kezd, amit tettek követnek. Ez a kilencedik parancs egyrészt azoknak szól, akik megcsalják férjüket vagy feleségüket, másrészt, és talán még konkrétabban azoknak, akik elcsábítják más férjét vagy feleségét. Ez az utóbbi nemcsak paráznaság és házasságtörés, hanem „lopás” is. Hogyan? Ezt egy életből ellesett történettel fogom nektek bemutatni. Régen történt egy iskolában. Az igazgató egy fiatal férfi volt, boldogan élt szorgos, hűséges, korban hozzávaló feleségével és 3 gyermekével. Odakerült tanítani egy fiatal lány, akin nagyon tudott bánni a férfiakkal, csábító tekintettel nézett rájuk, kedves, hízelgő hangon szólt hozzájuk. A szünetben körülvették, és szórakoztatták. Mivel karrierista volt, gondolt egy nagyot és kikezdett a 30 éves igazgatóval, Miklóssal. Hamar levette a lábáról és annyira behálózta, hogy elhagyta családját, és elvette feleségül Verát, a kis tanítónőt.  Az egész tantestület megbotránkozott. Volt egy igazságszerető, szókimondó idősebb tanárnő, aki félrevonta a csábító Verát, aki akkor már az igazgató új felesége volt, és így szólt hozzá:
-Te Vera! Tudod-e, hogy tolvaj vagy?
-Hogy merészelsz ilyet mondani! Én még soha nem loptam semmit. Ez rágalmazás!
- Mondd, Vera, mit tesz, aki más pénzéhez nyúl?
-Természetesen lop.
-Mit tesz, aki egy lakásba betörve elviszi az ékszereket?
-Az is lop.
-Mit tesz, aki más férjét elveszi a családjától?
Erre a lány nagy haragra gerjedt és rikácsolva felelte:
-Ezt még megbánod!
Néhány nap múlva a tanárnőt elbocsátották az állásából egy kitalált ürüggyel.
Gyermekeim! Ma szóltam a kilencedik parancson keresztül a monogám házasságról, az újraházasodottak helyzetéről és a házasságtörésről, mint lopásról. Legközelebb arról lesz szó, hogyan kell harcolni ennek a törvénynek a betartásáért, tehát a tisztaságért.
Drága Kicsinyeim! Szomorú, misztikus képeket fogok elétek tárni. Meg akarlak győzni benneteket az igazságról, hogy igenis van pokol. Eljöttök-e velem egy haldoklóhoz? ... Megkérem az őrangyalotokat, hogy lélekben vezessen benneteket kezeteket fogva. Ők biztonságérzetet adnak majd nektek. Előre megyek, kövessetek!
Egy kórház intenzív osztályán vagyunk egy 40 éves férfi  haldoklik, a tüdőrák végső stádiumának utolsó pillanataiban van. A gép már egyenes vonalat mutat, beállt a halál. Lelki szemeitek előtt mutatom, hogy az ember lelke kiemelkedik a testéből, és annak tökéletes mása. Ott áll előttem, csak néz Felém, nem ismer fel és nem érez bűnbánatot. Mellette jobbról az őrangyala és balról egy csábító, vonzó, tökéletes női alak, nagy dekoltázzsal, mini szoknyában, sugárzóan szép arcvonásokkal. Ez a férfi már az 5. feleségével élt. Ahogy megunta az egyiket, már le is cserélte a másikkal. Siker, gazdagság, hatalom töltötte ki egész életét. Gyermekkorában vallásos nevelést kapott, de a környezeti hatásokra mindezt levetette magáról. Meg kell jegyeznem, hogy édesanyja most 70 éves és 20 éve imádkozik fia megtéréséért. A kórházba is odavitte a papot az utolsó kenettel és Oltáriszentséggel, de ő villámló szemekkel, rikoltozó hangon elzavarta. Most itt áll, Engem káromolva. Hiába szólítom fel, hogy kérjen bocsánatot, ő csak az őt ölelgető, csókolgató szexis nőben bízik, hízelgő , csalárd szavaiban. Fájó szívvel átadom a nőnek, aki ölébe veszi és azonnal átalakul igazi, szörnyű, hatalmas alakká. Mancsaival szorosan tartja, vihogó szájából kénes leheletet fúj rá, és diadalmasan viszi zsákmányát, indul a pokol felé. Jöjjetek, kísérjük el! A föld felszínén, ahol állunk egy feneketlen mélyedés keletkezik és fekete lépcsők vezetnek lefelé. Én, Jézusotok megyek a gonosz után, ne féljetek, kövessetek! Egyre melegebb lesz, és undorító kénszag terjed. Az őrangyal fogja a kezeteket. Lent a mélyben látható egy hatalmas tölcsér, melyben tűz lobog. A Sátán kárörömmel pofáján, magasra emeli áldozatát és be akarja hajítani, de Én, a Megváltó fentről egy ragyogó, fényes sugarat kapok a Szívembe. A halott férfi édesanyjának, zokogó, kérő imája volt. Erre irgalmam megmozdult, kiragadtam ellenségem karmai közül a reszkető lelket és Szent Szívemre szorítva megindultam vele fölfelé, ti pedig jöttök utánam. A tisztítótűz legmélyebb fokozatához vittem. Leállítottam magam elé. Térdreborult és sűrűn kérte bocsánatomat. Kitártam a kaput és megengedtem, hogy elfoglalja a helyét.
Drága Kicsinyeim! Titeket felvezetlek a Föld felszínére. Itt vagyunk az engesztelés helyén, és most irgalmunkért, hogy ez a lélek megszabadult a kárhozattól énekelve dicsőítsétek a Szentháromságot!
„Atyám tied vagyok és szüntelen imádlak
Dicsőség szent Nevednek,
Dicsőség Nevednek
Dicsőség Nevednek
Dicsőség szent Nevednek...
Jézus tied vagyok...
Lélek tied vagyok...”
Kedveseim! Köszönöm a dicsőítést az egész Szentháromság nevében. Megáldalak benneteket a hűség és tisztaság lelkületével az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében. Amen.
ÉGI ÜZENETEK 2015.12.22. 
Szentlélek: Kilencedik parancs II.
Szentlélek: Drága Gyermekeim! Mint fehérruhás ifjú e percben érkeztem közétek kiterjesztett szárnyakkal, ragyogó fényben Én, a harmadik Isteni Személy, a Szentlélek. Egy fenyőágat tartok a kezemben, melyen egy lobogó gyertya világít és egy szép karácsonyfadísz függ rajta. Aranyszínű csillogó üveggömb a jászolos képével. Nyissátok ki szívetek ajtaját, mert mielőtt még tanítani kezdelek benneteket, szeretném lelketekbe helyezni ezt a kis ajándékot, hogy még bensőségesebben tudjátok várni Jézus születésnapját.
Folytatom a kilencedik parancsot, mely így szól: „Felebarátod feleségét ne kívánd!” A Katolikus Egyház Katekizmusa megfogalmazza: „a megkeresztelt embernek harcot kell folytatnia a test kívánsága és a rendetlen vágyak ellen. Egyrészt a tisztaság erényével és ajándékával, mert a tisztaság lehetővé teszi, hogy egyenes szívvel és osztatlanul szeressen. Másrészt a szándék tisztaságával, amely azt jelenti, hogy mindig szem előtt tartja az ember igazi célját… Harmadszor a külső és belső látás tisztaságával, az érzékek és a képzelet megfegyelmezésével, a tisztátalan gondolatokban való gyönyörködés elutasításával… és negyedszer az imádság által.” Ezt az utóbbit úgy kell érteni, hogy senki nem képes egyedül rendetlen vágyait legyőzni, csak aki imáiban kéri hozzá Isten segítségét.
Ez a parancs a házastárs iránti hűségre és szeretetre és mások házasságának tiszteletbe tartására szólít fel. A gonosz minden áron arra törekszik, hogy ezt a két fontos és szép erényt tönkretegye és ezáltal a házasok lelkét megkaparintsa. Amikor az ifjú pár ünnepi ruhában térdel az oltár előtt és örök hűséget esküszik egymásnak, akkor még lobogó szerelemmel tekintenek egymásra. Ez az érzelem nem lángolhat ilyen intenzitással egy egész életen át, mert felemésztené a szívüket. A jó házasságban a szerelem megmarad, de más színezetet ölt: egyetértés, egymás segítése, támogatása, gondoskodás, mély szeretet és időnként fel-fel lángoló vágy jellemzi. Ezt a csendes, egymás felé forduló halálig tartó szerelmet csak az a házaspár tudja megőrizni, akiben tisztaság és hűség van. Nincs olyan férfi és nő, aki ne találkozna kísértéssel, bármilyen jó házasságban is él. Hiszen nem egy magányos szigeten laknak, kettesben, mindenkitől elzárva, hanem emberek között mozognak kitéve a csábításoknak. Csak az tudja legyőzni a negatív hatásokat, aki felügyel lelke tisztaságára és erős akarat van benne, hogy kerülje az alkalmakat a kísértésre.
Ó, Gyermekeim! Lépten-nyomon kínálkoznak az ilyen alkalmak. Péter munkahelyére, az irodába új kolléganő került. Nyugodt, kiegyensúlyozott házasságban él, még sosem csalta meg a feleségét. Most mégis rajta felejti a szemét a csinos, ápolt, feltűnően jól öltözködő munkatársnőjén, és gondolatban összehasonlítja feleségével, aki nem sokat törődik külsejével, otthon elnyűtt ruhákba jár és mindig holt fáradt, mire végre végigfürdeti és lefekteti a három gyereket. Felébred benne a vágy a bájos, csicsergő, kedves és nagyon fiatal nő iránt. Szívében máris házasságtörést követett el. Gyakran előfordul a kísértés külföldön dolgozó férjek vagy feleségek esetében: ha messze került, nem tud gyakran hazautazni, hiányérzete van és könnyen az első csábító horgára akad. A nyaralások és külföldi utazások is veszélyt rejtenek magukban, ezért jobb, ha a házaspár mindenhová együtt megy. Kínálkozó alkalom lehet egy szanatóriumi beutalás, ahová egyedül érkezik mindenki, nem a házastársával. Pár hét alatt előfordulhat, hogy megismer valakit és hűtlenné válik. Vannak férjek vagy feleségek, akik szánt-szándékkal keresik a lehetőséget, és interneten keresztül próbálnak megismerni valakit, szinte elébe mennek a kísértésnek.
Alkalom mindenfelé van a kilencedik parancs megszegésére, de ezeket szilárd akarattal és szemérmes magatartással el lehet kerülni. A szemérmes asszony vagy férj mértékletes. Tudja, meddig lehet elmenni a kedvességben, a barátságos közeledésben. Még a tekintetét és a gesztusait is úgy vezérli, hogy másra nézve ne legyen csábító. Az öltözködésben nem feltűnő, nem akarja felhívni magára a figyelmet. Ha valaki túlzott kíváncsisággal közeledik felé, hallgatag és tartózkodó lesz. Aki szemérmességbe burkolózik, azt nem tekintik prédának a csábítók, inkább odébb állnak és könnyebb, elérhetőbb alanyokkal foglalkoznak.
A házastársi hűség megőrzésében nemcsak a szemérmesség segít, hanem az önmegtartóztatás is. Nem csak a bűnös cselekedetben, hanem már az azt megelőző akaratban is győzni kell annak, akinek már van hitvestársa. A bűnös szándékot kell elfojtani, mely arra irányul, hogy megcsalja, akivel Isten előtt megesküdött.
Eddig arról beszéltem nektek, mennyire fontos a házastársak közötti hűség megőrzése, melyben segítenek a szemérmesség és önmegtartóztatás. Most viszont nézzük a parancs konkrét oldalát: „Felebarátod feleségét ne kívánd!” Ha körülnéztek a világban rengeteg szerelmi háromszöggel találkoztok. Van a házaspár és van egy csábító. Nézzünk egy példát a mai életből! Zsuzsa 30 éves lány, eddig még nem találta meg élete párját, pedig már nagyon vágyódik saját családra. Művészi képességei vannak: amatőr festő és gyönyörűen zongorázik. Minden nyáron művésztelepen vesz részt, ahol fejlesztheti tudását, és vidám társaságban kipihenheti magát. Itt ismerkedett meg Gézával, akivel összebarátkoztak és együtt jártak festeni. Kiderült, hogy a fiúnak 4 gyermeke van és egy rendes felesége. A három hét elég volt arra, hogy egymásba habarodjanak. Jól tudták, hogy helytelen, amit tesznek, mégsem szakítottak. Géza aki építészmérnök, visszament dolgozni, és hazament a családjához, Zsuzsi, aki tanítónő volt, folytatta a tanítást és hazatért szüleihez. Senkinek nem szóltak semmit és hétvégeken később már hétköznap is, titokban találkozgattak. Hamarosan kitudódott a viszonyuk, és a két család felháborodva és tehetetlenül vette tudomásul. Ők ketten elhatározták, hogy Ausztriába mennek dolgozni. A fiú testvére már évek óta ott élt, ő fogadta be őket. Az elhagyott fiatalasszony gyermekeivel anyagi gondokkal küzd és idegösszeroppanás szélén áll.
Ez a leány, drága Gyermekeim, emberi szemmel nézve is kegyetlen és meggondolatlan volt, mert galád módon, érzéki vágyaitól vezettetve egy férjet és egy többszörös apát rabolt el. Géza pedig gondolkozás nélkül elhagyta családját, házasságtörésben él. Ha nem hagyják abba eszeveszett játékukat és nem szakítanak, ha nem bánják és gyónják meg bűnüket, a pokolban kötnek ki. Ők nem csak családtagjaik ellen vétettek megszégyenítve és megalázva őket, hanem Istent is mélyen megsértették, mert a kilencedik parancsot semmibe vették. Se Zsuzsában, se Gézában nem volt erő és akarat az elején, ott a művésztelepen, mikor a közös festőprogramoknál otthagyták a többieket és külön utakon kezdtek festeni járni. A leány hiúságát legyezgette a férfi csábítása és nem mérte fel, hogy mekkora bánatot, bajt okoz annak a szegény családnak. Csak a saját testi örömét kereste. A bűn mindig az akarati elhatározással kezdődik azután a cselekedetben teljesedik ki. Ezért mondja az Úr a parancsában, hogy már a házastársának a puszta megkívánása is halálos bűn. Ha Zsuzsa kellő önuralommal és szemérmességgel rendelkezett volna, nem ment volna bele ebbe a bűnös kapcsolatba.
Drágáim! Jól jegyezzétek meg, hogy embernek lenni annyi, mint az ösztönök hangos szavának parancsolni tudni. Embernek lenni annyi, mint a vak érzéki vágyakat erős kézzel féken tartani.
Én Szentlélek arra buzdítalak benneteket, imádkozzatok azokért a mai felebarátaitokért, akik ösztönös, érzéki vágyaikkal szétszakítanak jól működő szentségi házasságban élő házastársakat.
Most pedig egy misztikus karácsonyi élményben akarlak benneteket részesíteni. Meghívlak titeket az űrbe, a bolygók és csillagok közé. Két nappal előrébb járunk. Szenteste van. Eljöttök Velem a Szentlélek Istennel? … Akkor kapaszkodjatok a szárnyaimba. Sötétség vesz minket körül és már látjuk is a Földet, messziről. Nézzétek, mi történik! Óriás méretben felülről a betlehemi Kis Jézus jászolán ülve közeledik a Földgolyóhoz. A felette lévő fényes felhőre leszáll. Ragyogó fény veszi körül, de lelki szemeitekkel láthatjátok szőke göndör hajacskáját, piros kis arcocskáját, csöpp kis száját. Két karját szélesre tárva ül, mintha minden embert magához akarna ölelni. A sok gyermekünk hangya méretű hozzá képest. Jobb kis kezét előrenyújtja és megáldja a Földet és szólásra nyitja az ajkát: Testvéreim! Szeretetet hoztam nektek, mennyei szeretetet… Már éppen ki akarja fejteni, milyen is az a mennyei szeretet, mikor a többmillió hangyányi ember, mégpedig házasságtörők sokasága, akik a kilencedik parancsot megsértik, megfeszítik fegyverüket és mérgezett nyilakkal megcélozzák a mosolygó, beszélő kicsi Jézus Szívét. Már betelt a Szíve, nincs több hely, most az arcát veszik célba, a nyakát, a mellét, a karjait, lábait, a többi nyíl a jászolba fúródik. Ragyogó két gyermekszemét elborítja a könny, felemeli fejét és sírva mondja:
-Atyám, segíts! Mit tegyek?
-Drága Fiam! Áraszd el e bűnös házasságtörőket megváltói szereteteddel!
-Megteszem, Atyám.
De a Kis Jézus egyelőre nem tudja megnyitni Szent Szívét a nyilak sokaságától. Felétek fordul:
-Jöjjetek, áldott Engesztelő Testvérkéim! Húzzátok ki a nyilakat Szent Szívemből és egész Testemből! Ó, köszönöm! Milyen jó, hogy akad, aki még szeret Engem!
Nézzétek csak, Kedveseim - szólok Én, a Szentlélek Isten - mit tesz a ti szeretett Jézusotok? Kinyitja Szívét és sokmillió szeretetsugár árad belőle. Az elsőket ti kapjátok Kicsinyeim, akik segítettetek Neki. Majd a töménytelenül sok fénysugarat, mely az Ő szeretetéből árad, leárasztja a Földgolyóra a rengeteg házasságtörő szívébe. Közülük sokan megdöbbenve néznek maguk elé, megtelődnek bűnbánattal és Isten szertettel. Életük 180 fokos fordulatot vesz. Visszatérnek házastársukhoz és bocsánatot kérnek tőlük. De sajnos sokan vannak, akik nem engedik be szívükbe a tiszta szeretetet, a karácsonyi ajándékot, visszautasítják és folytatják romlott, erkölcstelen életüket. Kérlek benneteket, most együtt imádkozzatok értük Mennyei Édesanyátokhoz!... Most segíts meg Mária… Már itt is van Szűz Mária. Felemeli két karját a Mennyei Atya felé, irgalmat kér a házasságtörők számára és a szentségi házasságot megrontók számára, hogy még haláluk előtt adjon lehetőséget nekik a bűnbánatra.
Újra Én beszélek hozzátok, a Szentlélek Isten. Kapaszkodjatok Belém, mert indulunk haza az engesztelés helyére. Jászolából a kis Jézus egy utolsó áldást küld felétek, integessetek neki.
Megáldalak benneteket az isteni szeretet és tisztaság lelkületével az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében. Amen.