2013. február 21., csütörtök

AZ ALKOTMÁNYBÍRÓSÁG BOSSZÚJA


A Fidesz a saját csapdájában vergődik. Bár hoznak kétségtelenül helyes döntéseket is, de a fő baj azzal van, hogy ellentmondásos, egymást kizáró törvényeket hoznak, amire újabban azt szokták mondani, hogy nem életszerű. 1993-ban meghülyültek a parlamentben és olyasmi ellen hoztak törvényt ami ellen nem lett volna szabad. Persze akkoriban ezzel az önkényuralmi jelképek elleni törvénnyel az volt a hátsó szándékuk, hogy mindenféle magyar szerveződést lehetetlenné tegyenek. A diktatúrákra való utalás egy nagy hülyeség, mert mást értettek ők diktatúra alatt és mást mi, a nép. A szócséplők a lényegről hallgattak. Nevezetesen arról, hogy egy poltikai rendszer lehet úgy is diktatúra, hogy nincs diktátor és nincs egypártrendszer, hanem sok párt van. Akik gondolkodnak azok rájöhettek, hogy ilyen a cionista diktatúra, amiben 23 év óta leledzünk. Nincs diktátor és van vagy harminc párt, ebből hatan a parlamentben. Gyengébbek kedvéért megjegyezzük, akik nem tudtak követni bennünket. Egy társadalmi politikai rendszer leírására a diktatúra és önkényuralom meghatározás nem jó, nem megfelelő, pontatlan és nem igaz. Láthatjuk, hogy most milyen „demokráciában” vagyunk, ahol egy erőszakos idegen kisebbség eltiporja az őshonos többséget.
Az 1993-as törvény a jelképekről azért is ostobaság volt, mert ezek a jelképek a történelmi kérdések közé tartoznak. Ezek ábrázolását büntetni, agyrém. Csakhogy Magyarországon maga a történelem is be van tiltva! Próbáljon csak valaki magyar történelemről beszélni...Azonnal beverik a fejét. A Fidesz nagyon helyesen kitalálta, hogy az Alkotmánybíróság (AB) mostantól, az új alkotmány alapján hozhat csak határozatokat és nem hivatkozhat az előző kommunista alkotmányra az indoklásokban. Na jó, mondták a fekete varjak. Akkor most hozunk teljesen friss határozatot, az új alkotmány alapján és ennek eredményeként meghozták a húsz évig tiltott jelképekről azt, hogy emiatt nem szabad büntetni senkit sem. Csak akkor, ha mondjuk egy pártot vagy mozgalmat ilyen jelképekkel akarnak bevezetni. Jellemző az álnok parlamenti bandákra, hogy a cionizmus jelképét, a Dávid csillagot nem vették a tiltott jelképek közé, hiszen most ebben a cion-diktatúrában vagyunk. Még egy apróság. Az alig fél éves hungarista-nyilas korszak nem volt önkényuralom. Éppen ellenkezőleg, a magyar rendet teremtették meg, a zavaros háborús időszakban, amikor a magyar önvédelem és túlélés volt a cél. Ezt bűnnek fölróni nem szabad.

Szolnoki zászlóügy: a rendőrség visszadobta a labdát

A rendőrség szerint nem ők intézték a beléptetést a botrányos utóéletet élő Szolnok–Holon férfi-kosárlabdamérkőzésen. A város polgármestere is tiltakozik a történtek miatt.

Szolnoki zászlóügy: a rendőrség visszadobta a labdát
Még nem tudjuk, mi az igazság (MTI)
Kedden este a Szolnoki Olaj kosárlabdacsapata hazai környezetben győzött az izraeli Hapoel Holon ellen az Eurochallenge Kupa nyolcaddöntős szakaszában, ezzel életben tartotta a továbbjutási esélyeit.
A mérkőzés másnapján és harmadnapján azonban nem a győzelem, sokkal inkább a foghíjas lelátó adott beszédtémát.
Történt ugyanis, hogy a hazai ultratábor kivonult a Tiszaligeti Sportcsarnokból, miután a rendezők nem engedték bevinni a csarnokba a szurkolók jól megszokott drapériáit, valamint a szimpatizánsok állítása szerint a magyar zászlót sem.
A hírek arról szóltak (a klub is ennyit mondott az ügyben), hogy a drukkerek a rendőrséggel egyeztettek arról, milyen drapériákat lehet bevinni a csarnokba. Közleményükben azt írták, az izraeli csapat biztonsági főnökének volt a kérése, hogy magyar zászló ne lengjen a Tiszaligeti Csarnokban.
A rendőrség aztán csütörtökön megszólalt, szűk szavú közleményt adott ki. Ezt most közöljük az alábbiakban, emlékeztetőként csatolva a drukkerek kommünikéjét.
Közlemények a magyar zászló ügyében:
A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság csütörtöki közleménye
A Szolnok városában 2013. február 19-én megrendezett Szolnok Olaj – Hapoel Holon kosárlabda-mérkőzést a Szolnoki Rendőrkapitányság érvényes szerződés alapján biztosította.
A normál biztonsági kockázatú meccsen a kapitányság két járőre látott el szolgálati feladatot. A beléptetést nem a rendőrség végezte. A mérkőzés ideje alatt rendőri intézkedésre nem került sor.
A Szolnok szurkolóinak szerdai közleménye:
Értetlenül állunk a tegnap este történetek előtt, melyre városunkban, szeretett klubunk mérkőzésein még soha nem történt példa. Meglepő volt a csarnoknál lévő rendőrök és biztonságiak létszáma, a stílusról már nem is beszélve.
A bejáratnál a biztonságiak-rendőrök nem engedték be a mérkőzésre csoportjaink drapériáit, magyar zászlókat, melyek már hosszú évek óta kint függenek minden Olaj meccsen. A válasz annyi volt, hogy a mai mérkőzésen nem lehet, mert az izraeli vendégcsapat biztonsági főnöke ezt kérte/írta elő pályára lépésük alapvető feltételeként. Se a magyar nemzeti színű zászló, se a székely zászló, se a csoportok drapériái nem tartalmaznak semmi sértőt, és nem tiltott. Így senki nem tilthatja meg ezeknek a használatát sem.
Nemzeti önérzetünkben sértettek meg, és úgy tűnik, ehhez partner volt tegnap este valamelyik hazai szerv is. Felháborító!
Válaszreakcióként nem láttunk más megoldást, mint hogy tüntetőleg bojkottáljuk a mérkőzést. Ma napvilágot látott klubunk technikai igazgatójától egy nyilatkozat, melyben azt állítja, hogy a szurkolók egyeztettek a rendőrökkel meccs előtt. Ez így igaz, viszont a helyi rendőrség részéről annyi hangzott el, hogy minden, a mérkőzéssel nem összefüggő kiírást, drapériát nem lehet bevinni, illetve ha valaki verbálisan szidalmazza a vendégcsapatot, utalva származására, annak vállalnia kell a felelősséget. Mi saját csatornáinkon keresztül erről tájékoztattuk is a szurkolókat.
Csoportjaink drapériái semmilyen jelenleg hatályos törvénnyel nincsenek ellentétben, a magyar zászlót pedig egy magyar csapat mérkőzésén oda nem illőnek tartani minden, csak nem korrekt. Sőt, ez több mint sértő!
Ezzel nem tudunk azonosulni, és teljesen elítéljük annak a gondolatát is, hogy ma Magyarországon bárhol és bárki megtiltsa a nemzeti színű zászlónk használatát bárkinek. Mert nekünk, egy idézettel élve: „Magyarnak lenni: büszke gyönyörűség!" Sajnálattal vettük tudomásul, hogy nem mindenki gondolta ezt így tegnap.
Az egész eset sok kérdést vet fel, amit nem ártana hivatalosan is tisztázni a szolnoki klub, a rendezői hátteret biztosító Védelem Holding Zrt., illetve a rendőri szervek részéről.
OilBoys – First Line – UO30 szurkolói csoportok

Az ügyben Szalay Ferenc szolnoki polgármester is megszólalt: "A nemzet jelképét egy magyar csapat mérkőzéséről senki sem zárhatja ki, megengedhetetlen, hogy ilyen előforduljon Magyarországon, aligha hiszem, hogy bárhol a világon hasonló esetet toleránsan kezelne a közvélemény" - írta közleményében a megyeszékhely polgármestere.

Szalay Ferenc, aki a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének elnöke is, hangsúlyozta: a szolnoki klub vezetőivel egyeztetve úgy tudja: ők a keddi sportesemény biztosítását végző céggel együtt jelenleg is vizsgálják a beléptetést rögzítő kamerák felvételét.

"Egyet biztosan állítottak: a Szolnoki Olaj KK nem utasított senkit a magyar zászló kitiltására" - tette hozzá a városvezető, jelezve, hogy bízik benne, a jövőben inkább a klub kiváló eredményeiről, a magyar férfi kosárlabda nemzetközi helytállásáról szólnak majd a hírek, mert "mindannyiunknak ez a legfontosabb".

Megalakult a Helyi Pénzek Szövetsége

A várakozásoknak megfelelően megalakult a Helyi Pénzek Szövetsége. A tömörülést a három már működő rendszert irányító szervezetek vezetői hozták létre.
A szövetség létrehozását Perkovátz Tamás (soproni kékfrank), Leitold László (balatoni korona) és Horváth Tibor (Bocskai korona) látta el kézjegyével. Az egyesület első nyilvános bemutatkozását március végi, soproni szakmai rendezvényükön tervezik. Céljuk, hogy kicseréljék tapasztalataikat, segítsék a saját és más utalványok biztonságos használatát, hatékonyságát, illetve a működési szabályok kidolgozását.
Minden közösségnek jogában áll önmaga gyarapodását, boldogulását minden eszközzel előmozdítani a hagyományok megőrzése, a szülőföldünk értékeinek megtartása mellett. Kultúránk fenntartása és gyarapítása csakis erős gazdasági háttérrel lehetséges, melynek egyik eszköze a közösséget is építő saját fizetőeszköz – áll a szervezet alapító okiratában. Ez hangsúlyozza: az együtt élők egymás iránti bizalma komoly és növelhető tőke, amelyet a körükben használt fizetőeszköz fokoz, növelve a saját áruk, szolgáltatások iránti keresletet és a közösség összetartó erejét. Az első hazai helyi pénz, a soproni kékfrank 2010 májusában került forgalomba. Tavaly indult a balatoni korona és a Bocskai korona.
A helyi pénzek általában a helyi önkormányzatok, területfejlesztési szervezetek és valamely pénzintézet együttműködésével kerülnek forgalomba. A kibocsátók célja jellemzően a helyi pénzforgalom felgyorsítása, a tőke helyben tartása, emellett a fizetőeszköz egyfajta turisztikai attrakcióvá is válhat.
Ezek a jogilag utalványnak számító készpénz-helyettesítő fizetőeszközök csak korlátozottan használhatóak fizetésre, mivel zárt körben használják őket: az akcióhoz csatlakozó helyi vállalkozások termékeiért és szolgáltatásiért lehet fizetni velük, így a jelenlegi szabályozási környezetben nem engedélykötelesek – írta az MTI.
(sokszinuvidek.hu )

Az amerikai Belügyminisztérium gyerekeket ábrázoló céltáblákat vásárolt

Az Egyesült Államokban botrány robbant ki a Law Enforsement Targets Inc. vállalat körül, amelyik a Belügyminisztérium számára biztosított olyan céltáblákat, amelyek felfegyverzett terhes nőket, idős embereket és gyerekeket ábrázolnak. Ahogy azt a leírás is tartalmazza, ilyen módon kell a rendőröknek megtanulniuk, hogy ne habozzanak ”szokatlan” veszély esetén.
Nem ez az első botrány, amely a BM indokolatlan kiadásait érinti, mint például az elmúlt 10 hónap során 2 milliárd lőszer vásárlása. A társadalom szeretné tudni, hogy kivel szándékoznak a bűnüldöző szervek harcolni békeidőben – számolt be az «Oroszország Hangja». 
(Oroszország Hangja)

A Meter felhívása: meg kell keresni a gyerekpornó áldozatait

A Meter Egyesület jelentése szerint az interneten továbbra is veszélyesen terjed a gyermekpornó.
Mivel a látható, vagyis a keresőmotorok által hozzáférhető oldalakról készült statisztika azt mutatja, hogy csökken a pedofil tartalmú honlapok száma, gondolhatnánk akár azt is, hogy javul a helyzet. A valóság azonban sokkal összetettebb, hiszen a gyermekpornó régóta leginkább a keresőmotorok által nem elérhető deep weboldalakon keresztül terjed. Ezekhez a tartalmakhoz az internet-rendőrség is nehezen fér hozzá.
Fortunato Di Noto szicíliai pap, a Meter Egyesület vezetője szerint ez a párhuzamos világháló 550-szer nagyobb, mint a látható világháló. A deep weben 56 ezer gyermekpornó-portált számoltak össze. A pedofil honlapok 51 százalékát Európában, főként Oroszországban készítik.
Felhívja a figyelmet arra, hogy a fényképeken, videófelvételeken látható gyermekekkel visszaéléseket követtek el: nagyon fontos felderíteni, kik ők, és segítséget nyújtani nekik. Hozzátette, hogy nagyobb nemzetközi együttműködésére van szükség. A jelenség globalizációja globális szinten való beavatkozást tesz szükségessé – tájékoztat a Vatikáni Rádió olasz nyelvű honlapja.
Magyar Kurír