2012. augusztus 20., hétfő

A Spanyol Robin Hood kirabolja a multikat, majd a zsákmányt szétosztják a szegények között

Szívmelengető és példamutató történet a magyaroknak is 
Juan Manuel Sánchez Gordillo, kit úgy neveznek mostanában, hogy a Spanyol Robin Hood, aki ráadásul a Marinaleda andalúziai kisváros polgármestere is, – elveszi az élelmiszert a gazdagoktól, majd a szegényeknek adja. Nyíltan telepakolják a bevásárlókocsikat, majd fizetés nélkül távoznak. Aztán szétosztják az élelmiszert az andalúziai szegények között. A következő célpontjaik pedig a bankok.
Az 59 éves Juan Manuel Sanchez Gordillo a Spanyol Robin Hood
A Robin Hood polgármester kampánykörutat indított, hogy az andalúziai régió vezetői ne hajtsák végre a spanyol kormány által előirányzott megszorításokat. Az út 3 hétig tart és egyre többen és többen követik őt. A menet végén pedig a célpontjaik a bankok, amelyeket elfoglalnak majd. Hiszen minden bajért, az egész válságért, a bankok a felelősek. Bűnhődniük kell a bankároknak. Börtönben a helyük. 
Az 500 fős menet más városok andalúz vezetőit is megpróbálja meggyőzni, hogy ne hajtsák végre a kormány népnyomorító intézkedéseit. Spanyolország és a nép állítólagos adósságait ily módon ne fizessék tovább, annál is inkább, mer az irreálisan magas kamatok formájában már régen visszafizették azt. Sőt, még többet is!
A jelenlegi tiltakozó menetet megelőző két Robin Hood féle akciójuk után, a “Vedd el a gazdagoktól és add a szegényeknek” jegyében, – amikor is nyíltan telepakolták a bevásárlókocsikat, majd fizetés nélkül távoztak, aztán szétosztották az élelmiszert az andalúziai szegények között, – több embert is letartóztattak.
Gordillo a Spanyol Robin Hood a tiltakozó menet élén
Hét szakszervezeti aktivistát állított elő a rendőrség ezekben a szegényeknek juttatott élelmiszerszerző akciókban, miközben a multik áruházai előtt csoportosuló éhező nép éljenezte és ünnepelte őket. A polgármestert nem tartóztatta le a rendőrség, mert mentelmi joga van, de ő azt mondta; “Boldogan lemond erről, tartóztassák le őt is!”
A Reuters tudósítójának pedig a következőt nyilatkozta:
- Szégyen, hogy éheznek az andalúziai honfitársaink, a 21. században. Miközben vannak akik nagyon is jól élnek. Például a bankárok, meg a multik tulajdonosai. No, meg a politikusok.
Külön felhívta a figyelmet arra, hogy Spanyolország a gazdasági káosz felé zuhan, az emberek éheznek, nincs munkájuk, és rengetegnek immáron lakása sincsen, – mert több tízezer embert kilakoltattak otthonaikból a bankárok megbízottai, a végrehajtók.
A menet folytatódik, – a további elszegényedett városokba és a bankok kirendeltségei felé…
Szabad Riport Tudósító Iroda

Sáfárság

Epictetus, egy sztoikus filozófus, egyszer így tanította követőit: “Sose mondjátok semmiről, hogy elvesztettétek, hanem csak azt, hogy visszaadtátok. Meghalt a gyermeketek? Visszaadtátok. Meghalt a feleségetek? Visszaadtátok. Elvették a földeteket. Rendben van, azt is visszaadtátok. Igaz, egy szélhámos vette el tőletek. De tudnotok kell, hogy ő Adományozó eszköze volt, hogy visszavegye tőletek. Amikor ad valamit, úgy kezeljétek, mintha nem a tietek volna, mint ahogy az utas betér egy vendéglőbe.” Ha ez a nem keresztyén filozófus mindent sáfárságnak tekintett, mennyivel inkább kell így tenniük a hivőknek?!