2012. november 9., péntek

Irán haditengerészeti bázist létesít a Hormuzi-szorosnál

Az Iráni Iszlám Forradalmi Gárda új haditengerészeti bázist létesített a Hormuzi-szorosnál, ahol a világ olaj exportjának 25%-a halad át. A bázis az ötödik a régióban, mely Irán déli kikötő városa, Bandar Lengeh mellett fekszik Hormuzgan tartományban. A bázis mintegy 1000 kilométerre délre található az iráni fővárostól, Teherántól.
"Az ötödik tengerészeti bázis azért lett létrehozva, hogy műveleti támogatást tudjon nyújtani a Naze'aat szigeteknek. A műveleti zóna lefedi a Qeshm és a Naze'aat szigetektől a Kish sziget nyugati partjáig húzódó területet." - nyilatkozta Ali Fadavi ellentengernagy a támaszpont ünnepélyes megnyitóján.
Irán már több alkalommal felhívta a világközösség figyelmét, hogy amennyiben bármilyen támadás éri, úgy válaszul le fogja zárni a Hormuzi-szorost. Irán legnagyobb haditengerészeti bázisa 450 kilométerre található a szorostól, ami mindössze 45 kilométer széles a legkeskenyebb pontján.
(RIA Novosti)
Fordította: Tordai Mihály

Betiltatnák az EU-val a hagyományos családmodellt ábrázoló könyveket

Az Európai Parlament nőjogi és esélyegyenlőségi (pontosabban „genderegyenlőségi”) bizottsága azt javasolja, tiltsák ki az iskolai oktatásból azokat a könyveket, amelyek a hagyományos nemi, szülői szerepekben ábrázolják a nőket és férfiakat.
A bizottság szerint ugyanis az ilyen könyvek a „nemi sztereotípiákat” erősítik a lányokban és fiúkban, és ezzel a nők jövőbeni karrierlehetőséget is csökkentik – írja a Daily Mail brit napilap. A javaslat ellenzői szerint így számos klasszikus is kikerülne az iskolai oktatásból.
A bizottság javaslata szerint az EU-nak szabályoznia kellene azt is, hogy miként ábrázolhatják a nőket a tévés reklámokban, valamint kifogásolják az EP-ben helyet foglaló képviselőnők alacsony számát, és ennek orvoslására a kötelező női kvóta bevezetését javasolják.
A bizottság jelentése szerint olyan oktatási segédanyagokra és oktatási programokra van szükség, amelyek nem a hagyományos szerepekben ábrázolják az embereket, mivel ez már korán meghatározza azt, hogy később milyen lesz a lányok önbecsülése, illetve hogy milyen pályát választanak.
June O’Sullivan, a London Early Years Foundation ügyvezető igazgatója a lapnak azt mondta: egyszerűen az a helyzet, hogy a nők többsége gyermeket szeretne nevelni, a férfiak meg dolgozni, ezért nem tartja jó ötletnek a mostani javaslatot. Hozzátette: a gyermekeket nem lehet becsapni, „látják, amit látnak”.
Az Európai Bizottság londoni irodájának ügyvezetője ugyanakkor a Daily Mailnek azt mondta: a javaslat nonszensz, mivel az EU-nak nincs jogi lehetősége beavatkozni abba, hogy milyen könyveket olvastatnak a diákokkal a tagállamok iskoláiban.
Magyar Kurír

Döbbenetes felfedezés! A szív és az agy

A HeartMath Institute újfajta kutatásokat végzett az érzelmek fiziológiájának, valamint a szív és az agy kölcsönhatásainak terén.
1993-ban azt vizsgálták, miként gyakorolnak hatalmat az érzelmek az emberi test fölött. Az eredmény döbbenetes volt!
„Könnyebb egy atomot szétrombolni, mint egy előítéletet.”
ALBERT EINSTEIN
Ez azt jelenti, hogy a szív jóval nagyobb erőteret generál, mint az agy. A tudósok addig azt feltételezték, hogy a maga elektromágneses impulzusaival az agy adóköre hatékonyabb.
A HeartMath Institute még azt is bebizonyította, hogy a szív és az agy összeköttetésben áll egymással, és a szív jelzi az agynak, milyen hormonokat, endorfinokat vagy más vegyületeket termeljen a testben.

AZ AGY NEM ÖNÁLLÓAN CSELEKSZIK, HANEM A SZÍV JELZÉSEI ALAPJÁN

Vagyis a szív osztja szét az információkat. Az információkat pedig az érzelmek továbbítják. A kutatások azt is bebizonyították, hogy a szív által gerjesztett elektromos és mágneses mezőt nem csupán érzelmeink alkotják.
Szívünk az erejét a meggyőződéseinkből is meríti, vagyis mindazokból a dolgokból, amelyekben mélységesen hiszünk s amelyek szerint az életünket irányítjuk.
Meggyőződéseink a szív által sugárzott elektromos és mágneses hullámok formájában lépnek kölcsönhatásba a fizikai világgal.
A HeartMath Institute kimutatta a szív mágneses mezeje 5000-szer erősebb, mint az agy mágnese mezeje.
Ha úgy mondogatjuk a megerősítéseket, vagy jelenítünk meg lelki szemeink előtt bizonyos képeket, hogy a szívünk mélyén nem vagyunk meggyőződve vágyunk valóra válásának lehetőségéről, akkor csak az agyunk bocsát ki elektromágneses hullámokat, míg érzelmeink központja, a szív, ötezerszer nagyobb erővel sugározza valódi meggyőződésünket.
Ez azt jelenti, életünkben csakis az válhat valóra, amiben a szívünk mélyén hiszünk.
A Mental Focus program megerősítései 4 kategóriában jelenik meg:
1.  Kijelentések, azaz maga a megerősítő mondat. Pld. „Meggyógyulok.”
2.  Döntés, azaz a megerősítés fokozása döntésre vonatkozóan. Pld. „Úgy döntöttem, hogy meggyógyulok.”
3.  Érzés, vagyis az érzelmekre való hatás erősítése. Pld. „Érzem, hogy meggyógyulok.”
4.  Hit, vagyis a megerősítés hitre vonatkozó erősítése. Pld. „Hiszem, hogy meggyógyulok.”
Ezt a 4 kategóriát akár egyszerre, de akár külön-külön is használható, amit a beállításokban személyre lehet szabni.

http://www.mentalfocus.hu/cikkek/dobbenetes-felfedezes-a-heartmath-institute-kutatasi-eredmenye-a-megerositesekrol