2013. augusztus 12., hétfő

Hogy került a CÖF csizma az asztalra?

A CÖF mostani aktív kotnyeleskedése az Otthonvédők évek óta végzett áldozatos, és nem épp veszélytelen munkájában, annyira meglepő, hogy először nem is értettük, hogy került a csizma az asztalra. A devizahiteles tárgyalásokon való váratlan és indokolatlan feltűnésük kezdetben érthetetlennek tűnt. Azonban a „Ha valamit nem tudsz megakadályozni, állj az élére!” (de-Gaulle) elv mindent megmagyaráz.


A CÖF (Civil Összefogás Fórum), olyan, mint az MNB (Magyar Nemzeti Bank), vagyis a nevében szereplő egyik szó sem igaz. Ráadásul elmondhatjuk, erre a formációra is érvényes, a trójai faló-szerű működés.
Ha a háttér információk, azaz a vezetők és szervezők pártkötödése nem lenne eléggé egyértelmű, akkor a tettek és hazudott célok szöges ellentéte meggyőző.
Mint a magáról hirdeti, a polgárok erejét kívánja egyesíteni a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány néven bejegyzett vállalkozás a CÖF-ön keresztül. Hogy a vállalkozás pontosan milyen polgárokra utal, az már más kérdés.
Nézzünk egy-két kapcsolódó apróságot
A CÖF-CÖKA a CET és a PMA meg a NEA
A rövidítések mögött a FIDESZT, az első három megtévesztő rövidítés mögött pedig gyakorlatilag ugyanazt néhány személyt találjuk
A CÖF elnöke, alapító szóvivője Csizmadia László további szóvivők: Bencze Izabella, Fricz Tamás
Úgy tűnik a CÖF több száz szervezetlen magánszemélyt, és „fantom” (pár fős, semmit felmutatni nem tudó) szervezetet – hazait és külhonit – tart nyilván honlapján, mint támogatókat Bár erős a gyanúnk, hogy ezen személyek és szervezetecskék nagy többsége finoman szólva is elég laza kapcsolatban állnak a CÖF-fel, és inkább, mint aláírók, sem mint aktivisták adták a nevüket.
Anyagi forrásait, végső soron közpénzből a NEA-tól, a PMA-tól közvetlenül és ki tudja még honnan kapja közvetett módon, illetve a CÖKA számlájára érkező adományokból. Melyet Békementre, bujtatott pártkampányra (értsd a Fidesz népszerűsítésére, valamint ellenlábasainak lejáratására) és hasonló csacskaságokra fordít.
Sajnálatos módon a CÖF-CÖKA honlapján ezen pénzek felhasználásáról és származásáról mélyen hallgatnak. Noha mint közhasznú egyesületként működő vállalkozásnak ezt nyilvánosságra kéne hozniuk.
Bár ezt írják: „Ha támogatni kívánják elképzeléseinket, megtehetik az Unicredit Bank ZRt-nál vezetett Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) 10918001-00000064-35950004 bankszámlaszámon.”
A beérkező támogatásokról nyilvánosan honlapunkon számolunk el. A támogatásokat kizárólag a nemzeti és közjó ügyekre fordítjuk.”
A CET (Civil Együttműködési Tanácskozás) melyet a CÖF-CÖKA és a Magyar Civil Szervezetek Erdélyi Szövetsége alapított, a megfogalmazott hangzatos célok mögött, vélhetően valós tevékenység, munka nincsen, legalábbis ennek nyomát mi sem találtuk, épp úgy mint a fent említett fantom szervezetek esetében. A CET első embere Csizmadia László.
A NEA tavaly 2012-ben 3milliárd forint osztott el, melyekre a civil szervezetek pályázhattak.
Két és fél milliárd forint többletforrást kér 2014-re a civileknek a Nemzeti Együttműködési Alap (NEA) Tanácsa
A büdzsé 90%-nak kiosztásáról a NEA kollégiumai döntenek, bár az új civil törvény (a 2011. évi CLXXV. törvény) a NEA elnökét felhatalmazza, hogy azon kollégiumi döntéseket, melyekkel nem ért egyet, „megállítsa”, azaz hatályosulásukat megakadályozza, és azokat végleges elbírálásra a Tanács elé vigye.
A NEA elnöke Csizmadia László
PMA (Polgári Magyarországért Alapítvány) A Magyar Köztársaság Országgyűlése 2003. júliusában a parlamenti pártok egyetértésével megteremtette a lehetőséget, hogy a politikai pártok költségvetési forrásból támogatott alapítványokat hozzanak létre. Alapító elnökünk, Matolcsy György, volt gazdasági miniszter akkor a polgári közösségek támogatásában, erejük megsokszorozásában látta a PMA legfontosabb célját. Ez a feladat az óta sem változott.
2012. évi eredménye: 297.036.000Ft
Állami költségvetésből kapott támogatása: 611.700.000Ft
2012-ben támogatóktól mintegy 8.805.000Ft-ot kaptak. (az eurót 290Ft-al számolva)
További támogatók összesen 83.270.176Ft-tal támogatták a PMA-t 2004-2012-ig
A támogatók részletesen:
Konrad-Adenauer-Stiftung 246.511euro-t (71.488.086Ft)
Európai Néppárt 7.053.747Ft-ot,
International Republican Institute 176.000Ft-ot,
European Ideas Network 341.072Ft-ot adott
2012-ben külső szervezetek támogatására 212.284.000Ft-ot fordítottak, a támogatottak között találjuk a Civil Egyeztető Fórumot és a Civil Összefogás Közhasznú Alapítványt
2012-ben 2.226.000Ft volt a tisztségviselők juttatása
az alábbi tisztség viselőknek:
Az Alapítvány Kuratóriumának elnöke: Balog Zoltán
A Kuratórium tagjai: Kövér László, Borbély Györgyné
Az Alapítvány főigazgatója: Dr. Gulyás Gergely
Az Alapítvány gazdasági igazgatója: Bathelt Krisztina
Az Alapítvány külügyi igazgatója: Dr. Schaller Ernő
A gazdasági igazgató titkára: Kónya Tímea
Képzési referens: Papp Csilla
Csizma az asztalon
A CÖF tevékenysége évi egy-két kormánypártot népszerűsítő és vélhetőleg kormánypárti támogatású PR demonstrációban merült ki, – melyek rendszerint egyéb rendezvények ellen-demonstrációjaként szerveztek – valamint néhány propaganda cikkben.
Az otthonvédelem és a hitelesek, számlaadósok problémája, a munkanélküliség nem foglalkoztatja őket, ami nem is csoda, hisz ez „csak” néhány millió dolgozót vagy munkanélkülit és nyugdíjast érint.
A módszereik típusosak, önálló ötletek hiányában valódi civil kezdeményezések megtorpedózásában, (pl. ellentüntetés melyet békementnek neveznek) vagy aktivitásuk, munkájuk lefölözésében, és tömörüléseik bomlasztásában jeleskednek, az „oszd meg és uralkodj” módszerével.
A CÖF mostani aktív kotnyeleskedése az Otthonvédők évek óta végzett áldozatos, és nem épp veszélytelen munkájában, annyira meglepő, hogy először nem is értettük, hogy került a csizma az asztalra.
A devizahiteles tárgyalásokon való váratlan és indokolatlan feltűnésük kezdetben érthetetlennek tűnt. Azonban a „Ha valamit nem tudsz megakadályozni, állj az élére!” (de-Gaulle) elv mindent megmagyaráz.
Nos, reméljük, hogy ahogyan mi is és még sok Otthonvédő csoport, valamint olvasó és gondolkodó ember észrevette ezt a sunyi manipulációt.

Szabad Riport Tudósító Iroda

6 hatékony tárolási módszer a zöldségek és gyümölcsök esetében

Sokszor úgy térsz haza a vásárlásból, hogy egy helyre lepakolod az összes friss zöldséget és gyümölcsöt, aztán már le is léptél pihenni? Habár a cipekedés után jólesik a lazítás, ez mégsem helytálló megoldás – már ha hosszabb ideig szeretnéd frissen megőrizni a táplálékot!
 

Amennyiben helyesen raktározod őket, a friss élelmiszerek több ideig képesek magukban tartani tápértéküket és aromájukat. Ehhez nem kell profi szakácsnak lenned, elegendő ha tovább olvasol.

1. Paradicsom

Sose tedd a paradicsomokat a hűtőbe! Inkább tárold őket szobahőmérsékleten, amelyben képesek három napig is elállni. A hidegtől ugyanis megpuhulnak, és ízükből is sokat veszítenek.

2. Burgonya és hagyma

Mindkettő kiválóan tárolható papír- vagy textilzsákban, sötét helyen, közel egy hónapig. Viszont sose tedd őket egy helyre, ugyanazon tárolóba, mivelhogy a hagyma kiszívja a krumplik nedvét, és etilén nevű anyagot bocsát ki, amely felgyorsítja a burgonya öregedési folyamatát.

3. Alma

Amennyiben sokáig szeretnéd élvezni az erős aromáját, tedd az almát a hűtőbe, egy műanyag tasakban.

4. „Füvek”

A friss petrezselyemzöld, menta, koriander egy hétig is eláll a hűtőben, műanyag tasakban. A csombor és a rozmaring két hétig bírja, a bazsalikomnak viszont nincs mit keresnie az alacsony hőfokokban, ugyanis levelei azonnal bebarnulnak. Ez utóbbit tedd egy pohár vízbe, takard le egy műanyag tasakkal, és szobahőmérsékleten tárolhatod kb egy hétig.

5. Citrusfélék

A citrusfélék akár három hétig is elállnak a hűtőszekrényben. Ha a bennük rejlő lére volna szükséged, vedd ki őket a hűtőből, majd néhány óra melegedés után a konyhában, csavard ki őket.
Mely gyümölcsöket és zöldségeket ajánlott még hűtőben tárolni? A kajszibarackot, erdei gyümölcsöt, brokkolit, káposztát, sárgarépát, szőlőt, karfiolt, tököt, valamint gombát.
A szobahőmérsékletet a következők szeretik: banán, uborka, padlizsán, gyömbér, ananász, húsos paprika, narancs.

http://filantropikum.com/6-hatekony-tarolasi-modszer-a-zoldsegek-es-gyumolcsok-eseteben

‘Nem érdekel, fizess!’ – A GDF Suez magyarországi eljárása svájci szemmel

gáz2
Svájcból nézve különösen megdöbbentőnek látszik, hogyan viselkednek Magyarországon az ügyfeleikkel a francia tulajdonú gázszolgáltató cég, a GDF Suez Energia Magyarország Zrt. alkalmazottai. A 43 éve Svájcban élő Petró Ágnes először nem is akarta elhinni, hogy ami vele történt, az Magyarországon a cég szokásos eljárása az ügyfeleivel szemben.
Ezért az ügyfélszolgálattal való, számára abszurd levelezés után levelet írt Iváncsics Sándornak, a GDF Suez Zrt. ügyfélkapcsolati igazgatójának, azt remélve, hogy ez a nagyon nagy főnök majd nemcsak korrekt módon válaszol, hanem segít is problémája megoldásában. Az igazgató azonban az osztályvezetője által megírt, de általa is aláírt levélben szinte szó szerint megismételte mindazt, amit korábban válaszoltak az ügyfélnek. Petró Ágnes él a gyanúperrel, hogy meg sem vizsgálták az ügyét, hanem egyszerűen copy-paste-tel újra bemásolták a neki mások által korábban elküldött válaszokat. Mint az ügyfelekkel foglalkozó legfőbb vezetőnek írta, nem érti, miért nem válaszolnak a kérdéseire, miért veszik semmibe mind őt, mind az általa megjelölt jogszabályokat, üzletszabályzatokat.
Bár Svájcban él, Petró Ágnes megtartotta a magyar állampolgárságát is. Van egy üdülőjük Baján, a Nagy Pandúr-szigeten. Évente 10-12 napot töltenek ott, a többi időben az üdülő zárva van. Egyetlen gázkonvektora télen őrlángon működik. 2010-ig ennek megfelelő, elfogadható összegeket mutatott a gázóra és számlázott a GDF Suez. A vízre és a áramra a korábbiakhoz hasonló, a csekély fogyasztásnak megfelelő számlák érkeznek azóta is. A gázra azonban 2012. október végén váratlanul kibocsátottak egy 230 ezer 615 forint összegű számlát.
Petró Ágnesnek korábban volt egy helyi meghatalmazottja, aki azonban meghalt. Amikor ő október 29-én megérkezett a két gyermekével és az édesanyjával Bajára, megtalálta a felhalmozódott postát, amiben nem volt gázszámla. Ő azért bement a GDF Suez bajai kirendeltségére, hogy bemondja az óraállást, kifizesse az alapdíjat és a tényleges fogyasztást. Az ügyintéző hölgy közölte vele, hogy valami probléma van, 2010 augusztusa óta nem állítottak ki neki számlát, menjen vissza dél felé. Még dél felé sem tudott mondani semmit, csak késő délután: fizessen 230 ezer forintot.
gazora2Később fokozatosan kiderültek a következők: a korábbi, a fogyasztást Petró Ágnes szerint is megfelelően mutató órát a 2010-es nyári árvíz idején leszerelték. A gázszolgáltatónak ez törvényi kötelessége, mert áradás idején a Nagy Pandúr-szigetet elönti a víz. Az órát akkor is elviszik és leszerelik, ha nincs ott senki, aki a fogyasztót képviselné. A víz levonultával fölszereltek egy új órát. Petró Ágnes azt sem érti, miért volt szükség az ő esetükben új órára, mivel a régit sem sokkal korábban szerelték föl, és a jegyzőkönyv szerint mindössze 43 köbméter fogyasztást mutatott. Csak az övéket cserélték ki, a környező üdülőtulajdonosoknak a régit szerelték vissza.
Petró Ágnes írt egy udvarias levelet a GDF Suez Szegeden működő ügyfélszolgálatának, amelyben kérte, hogy tisztázzák a helyzetet. A válaszból kiderült, szó sem lehet érdemi tisztázásról. A szolgáltató mindössze annyit ismert el, hogy a 2010. augusztusi készülékcsere „nem megfelelően jelentkezett Társaságunk rendszerében, és ennek következtében a készülékcsere időpontjától számla a fogyasztási helyre nem készült”. Ezt feltehetően „egy akkor még nem észlelt, de azóta javított informatikai hiba” okozta. Október 5-én a szolgáltató két embere megnézte a mérőórát, de „meghibásodásra okot adó körülményt nem találtak”. A GDF Suez a magyarországi szegényekre szabott gyakorlata szerint nem engedett el egy fillért sem, de 27 hónapi részletfizetési kedvezményt ajánlott fel.
Miközben a szegedi ügyfélszolgálat ezt írta, Petró Ágnesnek a bajai kirendeltség többször is megpróbálta a számlájáról leemelni a pénzt, de nem volt rajta akkora összeg. 2012. november 28-án ismét írt Petró az ügyfélszolgálatnak, hogy miért nyúlkálnak a számlájához, illetve miért egyezne bele bármilyen részletfizetésbe, amikor ez egy folyamatban lévő ügy, amely nem az ő hibájából keletkezett. Arra hajlandó volt, hogy az alapdíjat fizesse, de azt akarta, hogy előbb tisztázzák, hogyan keletkezett az irreálisan magas fogyasztás.
A GDF Suez ügyintézői válaszleveleikben azzal érveltek, hogy ez a fogyasztás nem irreálisan magas. 2011 júniusában leolvasták az órát, akkor 669 köbméter fogyasztást mutatott 2010 augusztusa óta. 2012 júniusában már 1449 köbméter volt a mérőállás. A Petró Ágnes által 2012. október 3-án bejelentett mérőállás pedig 1500 köbméter volt. Hogyne lenne irreális, amit mutat a mérő, érvelt Petró Ágnes, amikor júniustól szeptember 29-ig 51 köbméter pluszfogyasztást jelzett, holott a konvektor nem is volt bekapcsolva a 40 fokos rekkenő hőségben, amikor senki sem járt az üdülőben, mert belülről rácsok vannak, és rendőrségi riasztó védi. Azt kérte az ügyfél, magyarázzák meg, hogy lehet ez.
Magyarázat helyett 2013. január 8-án felajánlották neki, hogy ha kéri, bevizsgálják a mérőórát. Közölték: a leszerelést végző szakember munkadíja 8-10 ezer forint (ugyan mi kerül 5 perces munkán annyiba?), ha pedig a vizsgálat azt állapítja meg, hogy a mérés az elfogadott hibaszázalékon belül van, akkor „a bevizsgálás költsége akár a 30 000-40 000 forintot is elérheti a leszerelési díjon felül, amit hiteles mérő esetén Önnek kell kiegyenlítenie”. Talán nem áll távol az igazságtól az a feltételezés, hogy ez a tárgyilagos mondat az igazságukat esetleg keresni szándékozók elrettentését szolgálja.
Két ágon haladtak tovább a dolgok. Hiába kérte Petró Ágnes, hogy a vita lezárásáig ne kelljen fizetnie, továbbra is megpróbálták leemelni a teljes összeget a számlájáról. Közölték vele, az nem lehetséges, hogy az alapdíjat – ami vitán felül jár a rendelkezésre állásért – kifizesse, de a kivetett számlát ne. Időközben kiadták a GDF Suez követelését egy pénzbehajtó cégnek.
gazoraA történet másik ágán Petró Ágnes végül úgy döntött, kéri a mérőóra vizsgálatát. Ez nem volt olyan egyszerű. Kiderült ugyanis, hogy a GDF Suez, amely a saját rendszerében két évig egyáltalán nem küldött számlát neki, nem fogadta el, hogy az asszony kérje a vizsgálatot írásban, mivel a GDF Sueznél a férje, Petró Mihály nevén volt a szerződés. Petró Ágnes számára rejtély, hogyan került az a férje nevére, aki 81 éves, évek óta egy külföldi betegotthonban él, szinte teljesen magatehetetlen. De olyan nagyon nem csodálkozott, hiszen két egész évig számlát is elfelejtettek küldeni, utána meg összekeverték a házszámot, és különböző Mókus utcai címekre küldözgették a számlákat. Az üdülő tulajdonosa egyébként soha nem volt Petró Mihály, hanem Petró Ágnes, aki később a lányának ajándékozta azt. A GDF Suez mindenesetre közölte: ha Petró Mihály nem tud felhatalmazást adni, akkor hozzanak erről hivatalos igazolást a svájci hatóságoktól.
Miközben ez a hercehurca zajlott, a GDF Suez valamilyen másik szervezete vagy partnercége megindította az eljárást, hogy a számla ki nem fizetése miatt szereljék le a gázórát. De Petró Ágnes ezt csak az új megbízottjától tudta meg, őt nem értesítették erről. Végül mégsem a tartozás miatt szerelték le – mely esetben a visszakapcsolás díja több tízezer forint –, hanem vizsgálat céljából.
Az asszony azt kérte a GDF Sueztől, hogy a leszerelt órát a kormányhivatal szegedi mérésügyi intézetébe szállítsák vizsgálatra. A GDF Suez ebbe először beleegyezett, de aztán kiderült, hogy mégiscsak Szentendrére szállították a mérőórát, mert, mint írták, az ottani cég a szerződéses partnere a gázszolgáltatónak. Felajánlották, hogy miután Szentendrén megvizsgálták, utána majd Szegedre is átviszik a készüléket – ha az ügyfél kifizeti az újabb vizsgálatot. Petró Ágnes azt felelte erre: ő kérte a vizsgálatot, joga van megválasztani, hol végezzék azt el. Úgy véli, ha egyszer a GDF Suez szerződéses partnere megbontotta a mérőt, arról többé soha semmilyen másik intézet nem fogja tudni megállapítani, milyen volt eredeti állapotában, a megbontás előtt.
Időközben hősünk a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelőségéhez fordult. Elküldte ügye teljes dokumentációját. A hivatal vizsgálatot indított, de fogalma sincs, hogy az hol tart. Július 7-re ígérték mérőórája vizsgálatát, de augusztus 2-ig nem értesítették, hogy ez megtörtént-e, hol és milyen eredménnyel.
Petró Ágnes hiába hangsúlyozta, hogy a GDF Suez az egyetemes szolgáltatói üzletszabályzatot is megszegte, amelyben az áll: a kifogás bejelentésének a számla kifizetésére csak akkor van halasztó hatálya, ha a számlán elszámolt földgázmennyiség az előző év azonos időszakára vetített mennyiség kétszeresét meghaladja. Az ő esetében az eltérés körülbelül tízszeres volt. Megkérdezte ugyancsak a GDF Suez egy svájci képviselőjét, aki azt mondta: ők hasonló esetben gyorsan megegyeznek az ügyféllel: ha nem tudják megmagyarázni, mi az eltérés oka, a korábban szokásos összeget kérik. De nem nézik csalónak az ügyfelet, pláne nem követelik azt, hogy az ügyfél bizonyítsa: nem csalt.
Ő Svájcból úgy látja a Magyarországon szolgáltató francia cég viselkedését, ahogyan egyik levelében le is írta: igaz, hogy az ő kálváriája a GDF Suez informatikai rendszerének hibájával kezdődött, hiszen ha az nincs, akkor korábban föltűnik az irreálisan magas számla, de ez a céget nem érdekli. „Nesze, itt van, fizesd ki! Igaz, hogy soha nem fogyasztottál ennyi gázt tíz évre visszamenőleg, igaz, hogy ilyen szituációra érvényes törvényi előírások vannak, de ez minket nem érdekel, fizess! Mi mossuk kezeinket, a szerződéses kötelezettség csak rád vonatkozik (ahogy levelükben írják is), miránk nem.”
Petró Ágnes azt már tudja, hogyan működik az energiaszolgáltatás Magyarországon, most arra kíváncsi, hogyan működik – működik-e egyáltalán? – a fogyasztóvédelem.
forrás: NOL

összeállította: Szegedi Bori – Szabad Riport Tudósító Iroda

Szabad Roport Komment:
Az egyik lényeg: Már mindegy nekik kiket fosztogatnak, s mivel, a szegény embert nem tudják, – jön a közép és felső középosztály.
Másik lényeg: egy vagyont, érdekkört, csak akkor lehet eredményesen védeni, – ha ott van az ember, és nem távol. – mert különben kirabolják, kifosztják.
info:
A hazai gázszolgáltatók listája (névvel címmel, kiadott engedélyük felsorolásával)
GÁZSZOLGÁLTATÓK

gaz5
DBGÁZ Debreceni Gázszolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság (DBGÁZ Kft.)
4025 Debrecen, Barna u. 1. T/F.: 06-52-415 400 T.: 06-52-531 345
Kiadott engedély tipusa: Földgázelosztási, Földgáz-kereskedelmi

E.ON Dél-dunántúli Gázhálózati Zártkörűen Működő Részvénytársaság (E.ON DDGÁZ Zrt.)
7626 Pécs, Búza tér 8/a T.: 06-72-503 290 F.: 06-72-503 115
Kiadott engedély tipusa: Földgázelosztási

GDF SUEZ Energia Magyarország Zártkörűen Működő Részvénytársaság (GDF SUEZ Energia Magyarország Zrt.)
6724 Szeged, Pulcz u. 44. T.: 06-62-569 600 F.: 06-62-473 943
Kiadott engedély tipusa: Egyetemes szolgáltatási, Földgáz-kereskedelmi

Égáz-Dégáz Földgázelosztó Zártkörűen Működő Részvénytársaság (Égáz-Dégáz Földgázelosztó Zrt.)
9027 Győr, Puskás T. u. 37. T.: 06-96-503 100 F.: 06-96-315 004
Kiadott engedély tipusa: Földgázelosztási

ISD POWER Energiatermelő és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság (ISD POWER Kft.)
2400 Dunaújváros, Vasmű tér 1-3. T.: 06-25-584 200 F.: 06-25-584 205
Kiadott engedély tipusa: Egyetemes szolgáltatási, Földgázelosztási, Földgáz-kereskedelmi

ISD DUNAFERR Dunai Vasmű Zártkörűen Működő Részvénytársaság (ISD DUNAFERR Zrt.)
2400 Dunaújváros, Vasmű tér 1-3. T.: 06-25-581 190 F.: 06-25-583 680
Kiadott engedély tipusa: Földgáz-kereskedelmi

Fővárosi Gázművek Zártkörűen Működő Részvénytársaság (FÕGÁZ ZRt.)
1081 Budapest, Köztársaság tér 20. T: 06-1-477 11-11 Ügyf.szolg: 06-40-474-474
Kiadott engedély tipusa: Egyetemes szolgáltatási, Földgáz-kereskedelmi

FŐGÁZ Földgázelosztási Korlátolt Felelősségű Társaság (FŐGÁZ Földgázelosztási Kft.)
1081 Budapest, Köztársaság tér 20. T.: 06-1-477 1373 F.: 06-1-477 1382
Kiadott engedély tipusa: Földgázelosztási

Magyar Gázszolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság (MAGÁZ Kft.)
8800 Nagykanizsa, Csengery út 9. T.: 06-93-537 547 F.: 06-93-537 549
Kiadott engedély tipusa: Földgázelosztási

Ózdi Energiaszolgáltató és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság (OERG Kft.)
3600 Ózd, Gyár út 1. T.: 06-48-574 399 F.: 06-48-471 345
Kiadott engedély tipusa: Egyetemes szolgáltatási

TIGÁZ-DSO Földgázelosztó Korlátolt Felelősségű Társaság (TIGÁZ-DSO Kft.)
4200 Hajdúszoboszló, Rákóczi Ferenc út 184. T.: 06-52-558 100 F.: 06-52-361 149
Kiadott engedély tipusa: Földgázelosztási

TIGÁZ Tiszántúli Gázszolgáltató Zártkörűen Működő Részvénytársaság (TIGÁZ ZRt.)
4200 Hajdúszoboszló, Rákóczi Ferenc út 184. T.: 06-52-361 973 F.: 06-52-362 838
Kiadott engedély tipusa: Egyetemes szolgáltatási, Földgáz-kereskedelmi

E.ON Közép-dunántúli Gázhálózati Zártkörűen Működő Részvénytársaság (E.ON KÖGÁZ Zrt.)
8800 Nagykanizsa, Zrínyi Miklós út 32. T.: 06-93-310 173 F.: 06-93-313 077
Kiadott engedély tipusa: Földgázelosztási

PANRUSGÁZ Gázkereskedelmi Zártkörűen Működő Részvénytársaság (PANRUSGÁZ Zrt.)
1123 Budapest, Alkotás u. 50. T.: 06-1-489 4500 F.: 06-1-489 4501
Kiadott engedély tipusa: Földgáz-kereskedelmi

PRIMAGÁZ-HUNGÁRIA Ipari és Kereskedelmi Zártkörűen Működő Részvénytársaság (PRIMAGÁZ ZRt.)
1117 Budapest, Irinyi József u. 4-20. T.: 06-1-209 9900 F.: 06-1-209 9999
Kiadott engedély tipusa: Propán-, butángázok és ezek elegyeinek vezetéken történő elosztására és szolgáltatására irányuló.

TOTAL Hungaria Korlátolt Felelősségű Társaság (TOTAL Hungária Kft.)
2040 Budaörs, Edison u. 2. T.: 06-23-507 500 F.: 06-23-507 507
Kiadott engedély tipusa: Propán-, butángázok és ezek elegyeinek vezetéken történő elosztására és szolgáltatására irányuló.

ELMIB Első Magyar Infrastruktúra Befektetési Zrt. (ELMIB Zrt.)
3527 Miskolc, Bajcsy-Zsilinszky u. 7. T.: 06-93-537 540 F.: 06-93-537 549
Kiadott engedély tipusa: Földgáz-kereskedelmi

EMFESZ Elsõ Magyar Földgáz- és Energiakereskedõ és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság (EMFESZ Kft.)
1054 Budapest, Szabadság tér 7. T.: 06-1-374 9019 F.: 06-1-474 8467
Kiadott engedély tipusa: -

Energy Capital Energiakereskedő Zártkörűen Működő Részvénytársaság (Energy Capital Zrt.)
1093 Budapest, Közraktár u. 30-32. T.: 06-1-353 0988 F.: 06-1-302 3091
Kiadott engedély tipusa: Földgáz-kereskedelmi

BC Energiakereskedő Korlátolt Felelősségű Társaság (BC Energiakereskedő Kft.)
3702 Kazincbarcika, Bolyai tér 1. T.: 06-48-511 563 F .: 06-48-310 356
Kiadott engedély tipusa: Földgáz-kereskedelmi

CENTREX Hungária Energetikai és Gázipari Zártkörűen Működő Részvénytársaság (CENTREX Zrt.)
1123 Budapest, Alkotás út 50. T.: 06-1-202 4143 F.: 06-1-202 4146
Kiadott engedély tipsa: Földgáz-kereskedelmi

E.ON Földgáz Trade Földgázkereskedő Zártkörűen Működő Részvénytársaság (E.ON Földgáz Trade Zrt.)
1051 Budapest, Roosevelt tér 7-8. T.: 06-1-354 7051 F.: 06-1-354 7043
Kiadott engedély tipusa: Földgáz-kereskedelmi

E.ON Földgáz Storage Zártkörűen Működő Részvénytársaság (E.ON Földgáz Storage Zrt.)
1051 Budapest, Roosevelt tér 7-8. T.: 06-1-354-70-00 F.: 06-1-354-70-45
Kiadott engedély tipusa: Földgáztárolási

FGSZ Földgázszállító Zártkörűen Működő Részvénytársaság (FGSZ Zrt.)
8600 Siófok, Tanácsház utca 5. T.: 06-84-505 064 F.: 06-84-505 218
Kiadott engedély tipusa: Földgázszállítási, Rendszerirányítási

Global NRG Zártkörűen Működő Részvénytársaság (Global NRG Zrt.)
1122 Budapest, Maros u. 12. T.: 06-1-212 5659 F.: 06-1-225 3249
Kiadott engedély tipusa: Földgáz-kereskedelmi

Shell Hungary Zártkörűen Működő Részvénytársaság (Shell Hungary Zrt.)
1036 Budapest, Lajos u. 48-66. T.: 06-1-436 3221 F.: 06-1-436 3267
Kiadott engedély tipusa: Földgáz-kereskedelmi

MOL Energiakereskedő Zártkörűen Működő Részvénytársaság (MOL Energiakereskedő Zrt.)
1117 Budapest, Október huszonharmadika u. 18. T.: 06-1-464 1166 F.: 06-1-464 0782
Kiadott engedély tipusa: Földgáz-kereskedelmi

EconGas Hungária Földgázkereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság (EconGas Hungária Kft.)
1062 Budapest, Andrássy út 70. T.: 06-1-472 3120 F.: 06-1-472 3138
Kiadott engedély tipusa: Földgáz-kereskedelmi

MOL Magyar Olaj- és Gázipari Nyilvánosan Működő Részvénytársaság (MOL Nyrt.)
1117 Budapest, Október huszonharmadika utca 18. T.: 06-1-464 1392 F.: 06-1-464 1602
Kiadott engedély tipusa: Földgáz-kereskedelmi

E.ON Energiaszolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság (E.ON Energiaszolgáltató Kft.)
1051 Budapest, Széchenyi tér 7-8. T.: 06-1-472 2300 F.: 06-1-354 3890
Kiadott engedély tipusa: Egyetemes szolgáltatási, Földgáz-kereskedelmi

UKRENERGY TRADE Energiakereskedő Zártkörűen Működő Részvénytársaság (UKRENERGY TRADE Zrt.)
1093 Budapest, Közraktár u. 30-32. V.emelet
Kiadott engedély tipusa: Földgáz-kereskedelmi

Alpiq Csepeli Erőmű Korlátolt Felelősségű Társaság (Alpiq Csepeli Erőmű Kft.)
1211 Budapest, Szinesfém u. 1-3. T.: 06-1-278 5440 F.: 06-1-278 5464
Kiadott engedély tipusa: Egyetemes szolgáltatási, Földgázelosztási, Földgáz-kereskedelmi

JAS Budapest Kereskedelmi és Szolgáltató Zártkörűen Működő Részvénytársaság (JAS Budapest Zrt.)
1141 Budapest, Mogyoródi út 168. T.: 06-1-460 9300 F.: 06-1-460 9301
Kiadott engedély tipusa: Földgáz-kereskedelmi

OTP Kereskedőház Korlátolt Felelősségű Társaság (OTP Kereskedőház Kft.)
1051 Budapest, Nádor u. 6. T.: 06-1-298 3822 F.: 06-1-298 4322
Kiadott engedély tipusa: Földgáz-kereskedelmi

NATURAL GAS SERVICE Ipari és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság (NGS Kft.)
4028 Debrecen, Laktanya u. 38. III/11. T.: 06-30-691 8966 F.: 06-52-419 258
Kiadott engedély tipusa: Földgázelosztási

HUNGARO ENERGY Földgáz és Energiakereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság (HUNGARO ENERGY Kft.)
7621 Pécs, Dischka Győző u. 2. T.: 06-72-515 830 F.: 06-72-515 831
Kiadott engedély tipusa: Földgáz-kereskedelmi

E-OS Energiakereskedő Kereskedelmi és Szolgáltató Zártkörűen Működő Részvénytársaság (E-OS Zrt.)
1132 Budapest, Victro Hugo u. 41. III. em. 18. T.: 06-1-787 8916 F.: 06-1-788 5534
Kiadott engedély tiusa: Földgáz-kereskedelmi

EMoGÁ Észak-Magyarországi Gáz Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság (EMoGÁ Kft.)
3600 Ózd, Gyár út 1. T.: 06-48-574 397 F.: 06-48-471 345
Kiadott engedély tipusa: Földgáz-kereskedelmi

MMBF Földgáztároló Zártkörűen Működő Részvénytársaság (MMBF Zrt.)
1117 Budapest, Budafoki út 79. T.: 06-1-455 9300 F.: 06-1-430 3721
Kiadott engedély tipusa: Földgáztárolási

ENLOGS South East Első Magyar Földgáz- és Energiakereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság (Enlogs Kft.)
1053 Budapest, Károly Mihály utca 12. T.: 06-1-882-0380 F.: 06-1-299-0799
Kiadott engedély tipusa: Földgáz-kereskedelmi

OPTEN TRADE OPTIMALIZÁLT Energiakereskedő Korlátolt Felelősségű Társaság (OPTEN TRADE Kft.)
1020 Budapest, Modori utca 14. B. ép. T.: 06-30-931-7660 F.: 06-1-269-5274
Kiadott engedély tipusa: Földgáz-kereskedelmi

DunaCent Vagyonkezelő, Tanácsadó Korlátolt Felelősségű Társaság (DunaCent Kft.)
2400 Dunaújváros, Építők útja 7. T.: 06-27-354-536 F.: 06-27-354-536
Kiadott engedély tipusa: Földgáz-kereskedelmi

RWE Supply &Trading Hungary Korlátolt Felelősségű Társaság (RWE Supply & Trading Hungary Kft.)
1072 Budapest, Rákóczi út 42. T.: 06-1-474-8258 F.: 06-1-474-8402
Kiadott engedély tipusa: Földgáz-kereskedelmi

MVM Partner Energiakereskedelmi Zártkörűen Működő Részvénytársaság (MVM Partner Zrt.)
1031 Budapest, Szentendrei út 207-209. T.: 06-1-304-2169 F.: 06-1-202-0134
Kiadott engedély tipusa: Földgáz-kereskedelmi

Hungarian Energy Power Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság (Hungarian Energy Power Kft.)
1134 Budapest Váci út 141. VII.em. T.: 06-1-450-5015 F.: 06-1-450-5011
Kiadott engedély tipusa: Földgáz-kereskedelmi

Magyar Telekom Távközlési Nyilvánosan működő Részvénytársaság (Magyar Telekom Nyrt.)
1013 Budapest, Krisztina krt. 55. T.: 06-1-371-3616 F.: 06-1-371-3574
Kiadott engedély tipusa: Földgáz-kereskedelmi

CALLIS ENERGIA Korlátolt Felelősségű Társaság (CALLIS ENERGIA Kft.)
1124 Budapest, Csörsz u. 45. T.: 06-1-201-7727 F.: 06-1-202-0317
Kiadott engedély tipusa: Földgáz-kereskedelmi

HUGE Földgázellátó- és Kereskedő Korlátolt Felelősségű Társaság (HUGE Kft.)
1051 Budapest, Roosevelt tér 7/8. T.: 06-1-354-7121 F.: 06-1-354-7121
Kiadott engedély tipusa: Földgáz-kereskedelmi

Central European Gas Trade Korlátolt Felelősségű Társaság (Central European Gas Trade Kft.)
1075 Budapest, Madách Imre út 13-14. T.: 06-1-235-3020 F.: 06-1-235-3021
Kiadott engedély tipusa: Földgáz-kereskedelmi

GDF SUEZ Földgáz-kereskedelmi Hungaria Korlátolt Felelősségű Társaság (GDF SUEZ Földgáz-kereskedelmi Hungária Kft.)
1072 Budapest, Rákóczi út 42. T.: 06-62-540-698 F.: 06-1-411-7440
Kiadott engedély tipusa: Földgáz-kereskedelmi

Cigángyilkosságok

Már napok óta, szinte a csapból is a Cigány "gyilkosságokkal" megvádolt négy férfi ítéletét üvölti a média. Sokan követik nyomon (akiket sikerült elhülyíteni), és megnyugtatva jelentik ki, hogy ez azért durva, és az elkövetők megérdemlik a büntetésüket. Ki így ki úgy, de egy bizonyos, a három elkövető tényleges életfogytiglani büntetést kapott, a negyedik( a sofőr), tizenhárom év szabadságvesztést. Ítélni mindenki maga ítél, és eldönti, hogy arányos e a jelenlegi rendszer döntése. 
Nyugodtan kijelenthetjük, hogy nem. Miért lenne az? Mitől lenne igazságos? Hiszen minden cigányok ellen elkövetett esetben a média rasszizmust üvölt, de ellenkező esetben, mikor cigányok bántalmaznak magyarokat, fehér népeket, olyan nagy a csönd, hogy azt leírni nem lehet. Ha meg netán, valamilyen jobb érzésű média szolga esetleg leírná a történteket, hogy a nép megtudja az igazságot, akkor az könnyen munkanélküli lehet.
Ha a jelenlegi rendszer igazságosan ítélne, akkor nyugodtan kijelenthetjük, hogy a cigányság 90% börtönben lenne. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy ez olyan magas arány, amit a hatalom a tehetetlen hozzá állásával, és dekadens erkölcsi mércéjével kezelni nem tudna. A legnagyobb gond azzal van, hogy a rendszer fordított arányosságot alkalmaz magyar testvéreinkkel szemben. Ha cigányok gyilkolnak (Kozma ügy), lopnak, garázdálkodnak, gyerekeinket terrorizálják, mindent megtesznek az eltussolás érdekében. 
Jó példa erre az a média csend, amit a keleti régióban elkövetett cigány bűncselekményekkel művelnek. Általában nem mondják be az elkövető etnikai hovatartozását (máskor nagy mellel, büszkén cigányozzák magukat), de most már olyan szintre emelkedett a média befolyásolása ezekben az esetekben, hogy sokszor a teljes eltussolást választják. Úgy látszik ilyenkor már nem olyan "menő" purdénak lenni. A nép haragja egyre nő, és ezt jól tudják ők is. Az emberek nem vakok és hülyék, csak hallgatnak, és tűrnek amíg bírnak, mert sajnos a magyar az ilyen. De meddig!? 
Egy bizonyos! A nép látja, hogy a magyart büntetik ha kell, ha nem! Sokszor aránytalanul magasan, addig meg a cigány vigad és éli világát. Úgy, hogy amikor csak tud rasszistázik, mint ebben az esetben is.
Nem kell vonyítani, mint a sánta kutyák, csak gondolkozni! Mi, miért történik.
A négy embert most lecsukják, "hatástalanítják, akiknek elegük volt ebből a tehetetlen rendszerből, és a faji kiváltságokból, amit a cigányok élveznek Magyarországon.
El kell gondolkozni azon, hogy ezzel megoldódott-e valami? Semmi! Jönni fog még sok ilyen elkövető, és ennél még százszor brutálisabb, mert a helyzetet egyre csak fokozzák! Változni kell, és nem fenyegetőzni, de ez a változás a fejekben kezdődik egy magasabb intelligenciával, amit sajnos ha keresni is akarjuk, a cigányoknál találni nem fogjuk! 
Alföldi Pál

A Nagy Bummm

A Fidesz választási ígérete volt, hogy a devizahitel kérdést megoldja. A Miniszterelnök, többször kijelentette, hogy a bankok becsapták az embereket. 2010 óta az emberek csak várnak a megoldásra.
Először a hegyek vajúdásából “egerek” születtek, olyan torzszülöttek, mint pl. a végtörlesztés, árfolyamgát, Ócsa. Közben csak vártunk, vártuk a Kúria PK. állásfoglalásait, a Kúria döntését a Kásler-ügyben, aztán megkezdődtek a tárgyalások a Bankszövetséggel… Teltek a hónapok, teltek az évek, és sehol semmi, de a banki uzsora és a végrehajtások azonban csúcsra voltak járatva. Aztán jött a Kúria 1, majd július 4-én a Kúria 2. dodonai döntése.
időMost talán itt állunk a megoldás kapujában, de a „minden nap mást mondunk és mást teszünk” szürreális magassága és mélysége között mi is hatalmas érzelmi amplitúdóval reagálunk, tovább koptatva amúgy is agyonhasznált idegrendszerünket. Tehetetlenségi hányadosunk az idő haladtával nőttön nő, és azokon vezetjük le feszültségeinket, akik kéznél vannak. A devizához kötött hitel megoldásához sem a devizahiteles szervezeteknek, sem a Bankszövetségnek nem lesz beleszólása, mert a kormány egyedül fog dönteni. Ezt tudomásul kell venni, az adósok és a Bankszövetség álláspontja több ezer fényévre van egymástól, és ezt nem lehet közös nevezőre hozni. Igaza van a kormánynak, ha úgy dönt, hogy egyedül dönt. Nincs sem idő, sem lehetőség másra. A Bankszövetség nem tanul, a bankok a legolcsóbban akarják megúszni.
Remélem, a kormány uralja a helyzetet, és tisztában van azzal, hogy időzített bombán ül, de a bomba indítógombja a mi kezünkben van. Vagy lesz egy megfelelő, minden becsapott adós számára elfogadható valódi döntés, és ennek mentén létrejövő társadalmi konszenzus, vagy lesz egy nagy BUMMM, a nép haragja elindul, és maga alá temeti a bankokkal korrumpálódott hatalmi és szakmai elitet. Remélem a hatalom gyakorlói is tisztában vannak azzal, hogy mi a tétje a megfelelő megoldási javaslatnak. Nem lehet tovább turbózni az indulatokat! Egy rosszul megválasztott megoldás lesz az a szikra, aminek beláthatatlanok lesznek a következményei valamennyiünk számára! Tisztelt kormányunk jobb, ha ezt tudomásul veszi!
Nagy Éva