2014. április 27., vasárnap

A mai napon történt:

Édesanyám Székesfehérváron sétált a buszmegálló felé,amikor egy 30 év körüli fiatal nő odament hozzá és alázatosan megkérte,hogy venne-e neki egy szendvicset,mert nagyon éhes. Mivel a közelben nem volt olyan hely ahol megvehette volna neki a szendvicset,így a magával vitt 2db szendvicset adta oda,mert már tudta,hogy időben haza fog érni(azért mert cukorbeteg)... A nő hálásan megköszönte és eltette a táskájába... Na mármost! Nem pénzt kért és nem cigarettát...hanem ételt!!!! És mivel elrakta, félő, hogy nem is magának kellett, hanem éppen a gyerekeinek vagy családtagjának....Emberek? Merre tart ez az ország? Ő nem hajléktalan volt, hanem egy tisztességesen felöltözött és normálisan viselkedő ember...alázatos volt!! Elszorult a torkom, amikor Anyu mesélte! Mi lesz itt? Mi van a harácsoló politikusokkal az egész világon és kis hazánkban? Mi van az európai unióval? Félelmetes belegondolni, hogy akár tíz év múlva én is kéregethetek, mert nem vagyok tolvaj és adócsaló, prostituáltakat futtató, sógor, koma, jó barát alapon földeket kapó, csak egy egyszerű adózó(most még egyenlőre,mert van munkám) állampolgár akiről évről évre az utolsót is lehúzzák, amikor pedig nem lesz jó semmire, teljesen magára hagyják és a szemétdombra hajítják, mert ugye mindenki annyit ér amennyit elért(by Lázár János)! Meddig mehet ez így? Meddig tudják a fillérekért a jövőjüket is eladó magyar állampolgárokkal ezt csinálni és elhitetni, hogy itt minden jól megy és sikertörténet ez az ország! Meddig tart ez az erkölcsi és morális válság és mélység, amiben nem csak a politikusaink, hanem sajnos nagyon sok egyszerű ember is érintett? Ébredjetek fel magatokat fillérekért eladók, mert ha eljön újra a vész, akkor egyformán mindenkinek rossz lesz nem csak a még ételt koldulóknak......Szégyen!!!

Tisztelettel: Molnár János

A britt MI5 titkosszolgálat oroszul beszélő "munkatársakat" keres - meglettek az eltűnt EBESZ tagok

Úgy néz ki, hogy a titkosszolgálatok manapság már a látszatra se adnak. Az MI5 álláshirdetésében "orosz hírszerzési elemző"-t keres, nem is túl diplomatikusan. A jelentkező feladata lenne orosz nyelvű telefonbeszélgetések és email-ek fordítása és elemzése, ezzel is támogatva a nyomozók munkáját. A jelentkezőknek természetesen képesnek kell lenniük "világos és érthető elemzések készítésére különféle eljárásokkal", hogy ezzel is "segítsenek az ország biztonságának a szavatolásában".
Hídfő.net | MI5 főbejárata, LondonAz MI5 főbejárata, London.
A jelentkezőknek továbbá együtt kell majd működnie az MI6-al, illetve ismertebb nevén a SIS (Secret Intelligence Service) munkatársaival is. A sikeres felvételizőknek az MI5 évi 30.000 GBP fizetést kínál, ez hozzávetőlegesen 940.000 HUF havi fizetést jelent. Az MI5 indoklása szerint a munkatársak létszámának bővítésére a Szovjetúnió volt tagállama, Ukrajna miatt van szükség. Érthető, térjünk vissza a hidegháborús retorikához.
A munkatársakra bizony szükség is lesz, mert az eltűnt EBESZ megfigyelők előkerültek, a Donyecki Népi Milícia fogságában vannak, mert kiderült, hogy a "megfigyelési" indokkal kémgyanús tevékenységet végeztek, tovább az EBESZ megfigyelők közül nyolcról kiderült, hogy volt titkosszolgálati tisztek.
Hídfő.net | EBESZ kémek papírjai, Ukrajna, DonyeckMagukat EBESZ megfigyelőknek kiadott kémek papírjai,  Donyeck.

http://www.hidfo.net/2014/04/27/britt-mi5-titkosszolgalat-oroszul-beszelo-munkatarsakat-keres-meglettek-az-eltunt-ebesz

Műholdas képek - haderő-összpontosítás zajlik Szlavjanszk környékén


A Ria Novosztyi hozzájutott azokhoz a műholdas képekhez, melyeken látható, hogy az ukrán hadsereg egyre nagyobb számú haditechnikát vonultat fel az orosz határon, valamint Szlavjanszk környékén, ahol Kijev elrettentő erővel akar fellépni az oroszpárti tüntetők ellen.
Oroszország Védelmi Minisztériuma szerint Szlavjanszk környékén az ukrán hadsereg több mint 15 ezer fegyverese van jelen, emellett a közelben áll bevetésre készen 160 tank és 230 egyéb páncélozott harcjármű. Emellett mintegy 150 főre tehető rakétaerő is jelen van a térségben. A Donyeck régió északi részén folytatott haderő-összpontosítás felér egy Oroszország elleni háborús provokációval, mert a szlavjanszki önvédelmi alakulatok közül is csak keveseknek van fegyvere, az önszerveződést nagyrészt közelharci eszközökkel felfegyverzett civilek alkotják.
Alig két napja megszakadt a kapcsolat a régióba küldött EBESZ misszióval. Most a nyugati országok Oroszországot vádolják az EBESZ "katonai szakértőinek" fogva tartásával. Az eltűnt EBESZ misszió szervezésében Magyarország is részt vett, - hazánk ismét a nyugati kapcsolatoknak köszönhetően került egy háborús helyzet kellős közepébe. A NATO-tagságunk mindeddig semmi egyéb eredményt nem tudott felmutatni, minthogy Magyarország is közvetlenül érintett lett a nyugati országok háborús bűntetteiben.

http://www.hidfo.net/2014/04/27/muholdas-kepek-hadero-osszpontositas-zajlik-szvaljanszk-kornyeken


Elszakadáspárti tüntetők elfoglalták a TV adót Donyeckben


Az elszakadáspárti tüntetők Donyeck Ukrajnától való elszakadásának folyamatában a következő fázisba léptek. A tüntetők elfoglalták a helyi TV adót, ezután megkezdték a rendszerek átállítását az orosz TV csatornák sugárzására, és minden ukrán adót lekapcsoltak. Emellett az elszakadáspárti tüntetők követelik a donyecki Népköztársaság TV csatornájának elindítását. A tüntetők ma, kora délután hatoltak be a TV székház területére, kifejezve elégedetlenségüket a műsorszolgáltatás minősége iránt. Emlékeztetőül: az illegitim ukrán vezetés hatalomra kerülése után azonnal betiltatta az orosz adókat az országban, mivel szerintük azok folyamatosan veszélyt jelentettek ukrajna területi épségére.

Hídfő.net | Elszakadáspárti tüntetők a donyecki TV székház bejáratánálElszakadáspárti tüntetők a donyecki TV székház bejáratánál.

Kapcsolódó hír, hogy a Donyecki Népköztársaság megkezdte a szavazóívek nyomtatását. Összesen 3.2 millió ívet kell kinyomtatni, mivel ennyi szavazásra jogosult ember él Donyeck régióban. Boris Litvinov, a Donyecki Népköztársaság szóvívője szerint hozzávetőlegesen a regionális választási bizottságok 90%-a már beregisztrált a központi választási hivatalnál. Kifejtette, hogy elképzelhető, hogy bizonyos településeken a még ukrán vezetés irányába hű hatósági ellenállásba fog ütközni a referendum megtartása, de meglátása szerint tudják majd kezelni a helyzetet.
A népszavazásra május 6.-án kerül sor előreláthatólag.

http://www.hidfo.net/2014/04/27/elszakadasparti-tuntetok-elfoglaltak-tv-adot-donyeckben


Fosztogatják a lakosságot a kijevi puccsista kormány fegyveresei


Ősi módszerek Szlavjanszknál

Ősi módszerek Szlavjanszknál

…”Tudósítónk szerint a környéken élők legnagyobb gondja pillanatnyilag a baromfiak és a lábasjószágok elrejtése az idegen fegyveresek elől…”

A Turcsinov-Avakov duó délkelet-ukrajnai büntetőhadjáratát alaposan előkészítette. Fölszerelték a hadat, kijelölték a tennivalókat, és ráuszították a martalócseregletet Donbasszra.
De mert csak paripát és fegyvert (azaz CSAK járműveket és fegyvereket) adtak a martalócaiknak a háború három kötelező kellékéből, (melyek leginkább; PÉNZ, paripa és fegyver, – de még inkább csak: PÉNZ, PÉNZ ÉS PÉNZ), – ezért hát fegyvereseik az ősi módszerekhez folyamodtak. Nekiálltak fosztogatni.
Mivel sem élelmiszert, gyógyszert nem biztosított számukra megbízójuk, a kijevi banditakormány, – hát maguk gondoskodtak a “beszerzésről”! – Természetesen a lerohant vidék kifosztásával. Így szerzik be mindennapi betevőt. De nem vetik meg a készpénzt, az ékszereket, a mobiltelefonokat, vagy más egyéb értékeket sem!
Április 24-én is korgó gyomorral, mohó rablási vágytól űzve kajtattak ennivaló és más egyéb zsákmány után a “műveleti területen”.
Szveta beszámolója szerin; elképesztő jelenetek zajlottak a Szlavjanszk ostroma során. – A kert végében még lövöldözött a horda, de már az istállóban “szakavatott kezek” fejték a kecskéket és a teheneket, míg mások már a kamrákat fosztották ki.
A kiéhezett martalócok aztán faltak kicsit két rövid sorozat között, mígnem hírét vették hogy a határ túloldalán Misa fölfigyelt a lármára.
Ez aztán véget is vetett a garázdálkodásnak! Úgyhogy most a környék tele van korgó gyomrú martalóccal, akik igyekeznek minél távolabb kerülni a dühös medvétől.
A helyiek meg rejtik ami rejthető. Élelmiszert, vizet, tyúkot, tehenet. Tudósítónk szerint a környéken élők legnagyobb gondja pillanatnyilag a baromfiak és a lábasjószágok elrejtése az idegen fegyveresek elől.
A Turcsinov-Avakov féle rablóhorda nem számíthat a lakosság segítőkészségére, – nem úgy mint az eredeti ukrán hadsereg!
Ők viszont nem hajlandók háborúzni a nép ellen!
Szveta / Bal-Rad

Szélmalmok: A molnárok élete és hanyatlása - Lehet-e új reneszánsz?

A növekvő energiaáraknak köszönhetően a megújuló energiaforrások egyre népszerűbbek. Amikor Ausztria felé tartunk, csodálkozva nézzük az egyre sűrűsödő szélmalom-erdőt, miközben elfelejtjük, hogy egykor az Alföld arculatához is hozzátartoztak a szélmalmok. Ezek a „erőművek” azonban klasszikus szépséget képviseltek, miközben a közösségi élet elengedhetetlen színterének is számítottak. Abban az időben, amikor mindenki maga őröltette a gabonáját, a malmoknál vidáman teltek a várakozás órái.
A különleges tudású molnárok által, természetes erővel működtetett malmok szerepét azonban a 19. század végétől a gombamód szaporodó gőzmalmok, a „tüzesmalmok” vették át. Ehhez azonban arra volt szükség, hogy a magyar vasúthálózat kiépüljön, hiszen a gőzmalmokhoz szükséges kőszenet másként nem lehetett az alföldi vidékekre eljuttatni.
A hollandi típusú hazai szélmalmok néhány évtized alatt elárvultak. A sokszor a malmot lakásul is használó molnárcsaládok tönkrementek, és más megélhetés után néztek. Kivételt jelentettek azok a vidékek, ahová nem jutott el a vasút. A hódmezővásárhelyi tanyák közelében még 1924-ben is 21 szélmalom működött. Sőt az Alföldön volt olyan vitorlás építmény, amely még az 1950-es években is gabonát őrölt.
Működési elv
A hollandi típusú malmok jellemző tulajdonsága, hogy belül több szintre osztott épületük tetején, körpályán elmozdítható foglalatban van a vitorlaszárnyakkal felszerelt tengely és a vele egybeépített szeleskerék, az a fogaskerék, amelyik a vitorlákon keletkező forgónyomatékot átadja a malomgépezet főtengelyének. A malmok előnyös tulajdonsága volt, hogy túlzottan erős szélben a malom forgását szabályozni lehetett, a malom vitorláinak helyzetét kellően és gyorsan változtathatták, adott esetben a gépezeteket ki is kapcsolhatták.
Ezeknek a saját idejükön túl működő malmoknak köszönhetjük, hogy ma is megcsodálhatjuk a magyar népi építészet legmonumentálisabb alkotásait. Az egykori falu technikai ismeretei számtalan oldalról megismerhetők a múzeumként működő malmok falai között.
Némelyikük fafelépítménnyel, vályogból, sártapasztással készült, és meszelték őket. Gyakori, hogy vályogból falazták a szélmalmot, amely később téglaköpenyt kapott. Máshol pedig tégla- vagy kőfallal építették.
Belsejük, födémszerkezeteik, tetőszékeik szép ácsmunkák emlékei. Berendezéseik elkészítése nagy pontosságú faragótudást igényelt, de a kovácsoltvas, acélalkatrészek beépítéséhez is érteniük kellett a szélmolnároknak, hiszen a kőpadok forgótengelyeit, csapágyait, csuklószerkezeteit a vasalkatrészek nélkül nem készíthették volna el. A kőpadokat úgy tervezték, hogy a kövek egymás feletti magassága tetszés szerint változtatható legyen aszerint, hogy mit őrölnek, és milyen minőségű őrleményre lesz szükség. A szélmalom belsejének faszerkezeteit rendkívül szép, esztétikus formában, tudatos műgonddal készítették.
Nézz körül kirándulásaid során, és csodáld meg a települések határában sokszor megtalálható malmokat
Szegvár
A szegvári szélmalom egy mesterséges dombra épült, a falu keleti szélén 1865 körül. Falazata a földszinten egy méter vastag, felfelé haladva fokozatosan vékonyodik. A harmadik szinten 80 centiméter, a legfelső szinten pedig már csak 45 centiméter vastagságú. A fal három rétegből áll: kívül és belül tégla, középen vályog. A két téglafal között a vályog remekül elnyelte a működés közben keletkezett rezgést.
A tornyos típusú, felülhajtós, két kőpáros szélmalom utolsó tulajdonosa, Pusztai Pál az 1937. október 18-án kelt adásvételi szerződés szerint 3000 pengőért vásárolta meg az épületet. A Pusztai család még 1938 tavaszán elkezdte a működő, de helyreállítást igénylő szélmalom egyes részeinek felújítását. A felújítás után néhány évvel egy nagy szélvihar letört két vitorlát. Ettől fogva a malom a maradék kettővel üzemelt tovább. Egy ideig az egyik kőpárt motorral is működtették, de az üzemanyag drágának bizonyult, ezért visszatértek az eredeti erőforráshoz, a szélhez.
A ma műemléki védettséget élvező malomban szívesen várják a vendégeket. Telefonos bejelentkezés után szinte mindent megtudhatsz a régi malmok világáról.
Karcag
Karcagon a környék egyik legértékesebb műemléke az 1858-ban épített, népi stílusú Barna-féle szélmalom. A városban régen hatvan malom működött, közülük tizenegy szélmalom – mára csak ez az egy maradt fenn. A malmot Gál Ferenc építette a város szélén, egy téglafallal körbekerített, dombszerű emelkedésen, hogy vitorlái jobban kihasználják a szelek energiáját. A szélmalom forgó tetőrésszel és négy széllapáttal készült. A négyemeletes malmot téglából építették. A felújított, szépen rendben tartott szélmalomban 1949-ig folyt a munka. Az államosítás után kalapácsos darálót üzemeltettek az épület földszintjén. Belső berendezése épen maradt, olyan, mintha a hatalmas malomkerekek, malomkövek még tegnap is őröltek volna.

Várhegyi Kálmán összeállítása

Merkelt helyretették Washingtonban


Angela Merkel német kancellár látogatást tesz Washingtonban 2014. május 1-3 között, hivatalosan az Oroszországgal szembeni további szankciókról folytat megbeszélést, valamint találkozik az IMF vezetőjével, Christine Lagarde-vel. Merkel előzetesen már jelezte, hogy meg szeretné tekinteni azokat az adatokat, amiket az NSA (National Security Agency, Nemzetbiztonsági Szolgálat) gyűjtött róla. Mindezt annak fényében, hogy a német látogatással az USA jelezni kívánja a többi szövetségesének szerte a világon, hogy "helyreállt a bizalom" az Egyesült Államok és legnagyobb európai szolgaállama szövetségese között.
Hídfő.net | Merkelt helyretették WashingtonbanAngela Merkel
Obama személyesen ígérte meg Merkelnek 2013 októberében, hogy többet nem hallgatják le a német kancellár telefonját. Ennek ellenére a német kormány hivatalos kérésére, még 2013 október 24-én, miszerint szeretnék látni a rögzített telefonbeszélgetéseket a kancellár és a német kormány többi tagja között, nemleges választ kaptak. Az ügy azért is pikáns, mert az NSA szerint legalább 300 (a valós adat ennek a tízszerese lehet) beszélgetést rögzítettek Merkel és a kormány többi tagja, valamint magas rangú német tisztviselők között. A német belügyminiszter, Thomas de Maiziere egy a Der Spiegelnek adott interjúban nyilatkozott az ügyről, és "nagyon nem megfelelő"-nek nevezte az amerikai fél hozzáállását.
Sejthető, hogy a német fél nem túl elégedett azzal, hogy Németország első emberét gyakorlatilag hülyének nézi Washington tavaly október óta. Gyanítjuk, hogy előbb-utóbb a németek is az orosz útra lépnek információbiztonság tekintetében. A németek nagyon komolyan vették a demokrácia-mesét, ez az ügy az egész társadalmat sokkolta. Ami a legérdekesebb, hogy Washington ezzen nyílt üzenetet küldött, hogy mit is gondol német szövetségeséről, hol is képzeli el Németországot a világpolitikában. Merkel kancellár asszony pedig, jó "szövetséges" révén nem is nagyon fogja feszegetni az egész kémhistóriát. Hiszen a barátok ilyent nem tesznek.

http://www.hidfo.net/2014/04/27/merkelt-helyretettek-washingtonban

Mindennapi mérgeink

Miből gyártják a kozmetikumokat? Kőolajból. Nézzünk egy nagyon csúnya aránypárt, mert a valóságban nem így van, de az arányai körülbelül stimmelnek. Tételezzük fel, hogy 1 liter kőolajból tudnak csinálni **1 liter** benzint. Azt az 1 liter benzint mondjuk eladják 400 forintért. Marad hátra egy kőolaj hulladék, amit úgy hívnak, hogy pakura. Erről általános iskolában tanultuk, hogy egy ragacsos, gusztustalan, semmire nem jó, mérgező, büdös maradványtermék. Mindent tudunk róla. Most képzeljétek el, hogy ezt a pakurát elkezdik feldolgozni kocsizsírnak vagy kenőolajnak és ennek is lesz egy hulladéka, tehát ami már kocsizsírnak meg kenőolajnak sem jó, na abból gyártják a kozmetikumokat. Sajnos döbbenetes, de ez az igazság!
Most úgy képzeljétek el, hogy **1 liter** kőolajból legyártanak **1 liter** benzint, amit eladnak 400 forintért, majd ebből a maradék kocsizsírból, ebből a kenőanyagból, ebből a hulladékból le tudnak gyártani legalább 4 db testápolóra való anyagot. Na most 4 db testápolót - ha csak egy olcsóbb árkategóriát nézünk - eladnak 500 forintért, akkor máris látszik, hogy mi éri meg jobban, hogyha kétezer forintot keres rajta, vagy négyszázat.
És akkor ezzel még nincs vége, mert azt nem tudom, hogy tudjátok-e, hogy egy ilyen kőolajhulladék maradékból, ami **1 liter** benzin legyártása után marad, abból 40 darab kemoterápiára való anyagot le tudnak gyártani, ugyanis a kemoterápia egy az egyben kőolajhulladékból készül.
Jelenleg a Magyar Állam - utána lehet nézni az OEP-nél -, egy kemoterápiáért a gyártó cégnek 4 millió forintot fizet ki. 40 x 4 MFt az 160 MFt. Ennyit keres 1 liter kőolajon. Így már érthető, miért folynak a kőolajháborúk az üzemanyagért, meg az energiahordozókért vagy a gyógyszeriparért. Tehát az egész kőolajharc azért megy, mert a gyógyszeripar egy az egyben kőolajból szintetizálja az összes létező gyógyszert!
Ezért van ennyi mellékhatásuk. Mert a szervezetnek idegen anyag, nem tud vele mit kezdeni. Na, most, ha egy liter kőolajon ő nyer 160 milliót, akkor mi az érdeke? Hát hogy minél több kemot eladjon. Mikor tudja eladni a kemot? Akkor, ha van rákos. És ha nincs rákos? Akkor csinál. Mivel tud rákost csinálni? A kajával meg a kozmetikummal. Teljesen logikus. Tehát eleve gyerekkorod óta folyamatosan mérgez téged azért, hogy te garantáltan 40 éves korod fölött rákos legyél és vegyed meg a kemoterápiát, ami most az orvostudomány szerint az egy szem dolog, ami gyógyítja a rákot. Holott nem igaz, mert 1914 óta , amióta Otto Heinrich Warburg felfedezte, tudják a rák ellenszerét csak hamvába fojtják. Ennek is utána lehet nézni.


http://jovonk.info/2014/04/27/mindennapi-mergeink