2014. május 24., szombat

Belföld? - Elvileg...


Már idén januárban a korábbi bérlők panaszai nyomán az Orbán-rezsim – a Kehi (Kormányzati Ellenőrzési Hivatal) vizsgálatának befejezéséig – ELVILEG leállíttatta a Hortobágyi Nemzeti Park földjeinek bérbeadását. Kihangsúlyozom: ELVILEG! Most májust írunk, a Kehi vizsgálódása még mindig nem ért véget, mégis az új nyertesekkel a napokban újraindították a szerződéskötéseket. Az agrártárca álláspontja szerint ugyanakkor nincs ellentmondás a korábbi miniszterelnöki bejelentés és a mostani fejlemények között. 
 
A földpályázat január közepi eredményhirdetése nyomán sok olyan gazda is legelő nélkül maradt, aki addig bérlőként jelentős, esetenként több száz állatból álló állományt legeltetett a kérdéses területeken, az új nyertesek között pedig jelentős számban vannak helyben ismeretlen, állattartással addig nem foglalkozó emberek. Helyi forrásokból származó információink szerint most közel 1500(?) új pályázóval szerződést kötött a Nemzeti Park, bár az Orbán Viktor által kezdeményezett Kehi-vizsgálat ELVILEG még nem fejeződött be teljesen. 
A sürgős szerződéskötésre az új bitorlók(nagy részben. akik "helyieknek" számítanak) szerint azért volt szükség, mert május 15-én járt le a területalapú támogatás igénylésének határideje, és aki addig az időpontig nem kapta meg a kontraktust, az egy évre kimarad a mesterségesen feltőkésítő uniós alamizsnából. A minisztériumban viszont határozottan állítják: a Kehi darabonként vizsgálja át a kérdéses pályázatokat (a szerint a szempont szerint, hogy megfelel-e a beadott anyag a pályázati kiírásnak – azt viszont nem elemzik, hogy milyen volt maga a kiírás, illetve a bírálati folyamat), és csak ott kerül sor a szerződéskötésre, ahol a hivatal nem talált problémát. A Hortobágyon továbbra is a nagyobb államiföld-használók között van Fazekas Szabolcs, Tomajmonostora polgármestere(a polgármester 31 további földrészletet is kapott az államtól ideiglenes használatba. A tárcánál kérdésünkre azt mondták, hogy Fazekas Szabolcs az általa bérelt földek jó részét még jóval az Orbán-kormány hatalomra kerülése előtt szerezte - 1998-2002 között, véletlenül akkor is ők voltak porondon -, egyébként pedig 62 embert alkalmaz, és 1040 anyatehén, illetve 400 állategységnyi növendék jószág is legel a birtokán, ráadásul az összes földterületnek „csak” mintegy 75 százaléka jogosult területalapú támogatásra), Fazekas Sándor vidékfejlesztési és Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter közeli barátja. A polgármester (családtagjaival és a közvetlenül hozzájuk kapcsolódó gazdasági érdekeltségekkel együtt) a szaktárcától kapott adatok szerint összesen 417 hektár állami földet használ különböző jogcímeken, amelyeknek a többsége nemzeti parki terület. Érdekesség, hogy a nemrég kiszivárogtatott Nemzeti Földalap pályázataihoz hozzájutva, amely dokumentumok alapján 680 hektárra becsülhető a Fazekas-klánhoz köthető állami földek összterülete. Helyi informátoraink szerint a térségben a Fidesz-közeli gazdák területcsere útján is növelni tudták a birtokuk értékét (ennek az a módja, hogy kedvezőtlen adottságú földjeiket jobb területekre cserélik az állammal). A Vidékfejlesztési Minisztérium erre azt mondja, hogy a cserének szigorú feltételei vannak: csak birtokösszevonás, állattartó telep működtetése vagy kiemelt beruházás megvalósítása lehet az indok, az értékkülönbözet a 20 százalékot nem haladhatja meg. Átlagosan évente 5-10 cserekérelem érkezik megyénként, és a kérelmezők között ELVILEG nem tesznek különbséget – MAGYARÁZAT: az államnak is érdeke, hogy egy tagban lévő, „művelhetőbb” birtoktestek jöjjenek létre. Mint megerősítették, Jász-Nagykun-Szolnok megyében mások mellett az Orbán családhoz közel álló volt nagykövet, Kékessy Dezső fia, illetve a kormánypárti holdudvar egy másik helyi erős embere, Székely Csaba is érintett egy-egy folyamatban lévő csereügyletben. 
Hogyan lehet mégis a kormány által preferált személyeknek juttatni földbérleteket, hogy abban adott esetben a Kehi sem talál kivetnivalót? 
A válasz egyszerű! Szubjektív pontszámokkal..., a rendszer így működik és akinek tudnia kell róla az tud is bennfentes körökből. A metódus lényege, hogy a bírálati szempontok között vannak objektív és szubjektív kritériumok (előbbi például az állatlétszám, vagy az a tény, hogy fiatal gazda-e a pályázó, utóbbi pedig az üzleti terv, amelyre önmagában az összes pont 40 százaléka adható), és a bemutatott adatsorok szerint a nyertesek igen nagy hányada bizonyíthatóan a szubjektív, tehát utólag nem megfogható elemekre kapott kiemelkedő pontszámmal győzött. 
Figyelem! - kikérhető a Kehitől a hortobágyi földpályázatok vizsgálatának eredménye(ha befejeződik), a hivatal vizsgálati jelentései nyilvánosak!!! 
Gölöncsér Miklós

Vlagyimir Putyin: átmeneti lehet a megválasztott ukrán államfő


Oroszország elnöke szerint átmeneti lehet a vasárnapi ukrán elnökválasztás győztese az államfői poszton. Vlagyimir Putyin ezt a világ legnagyobb hírügynökségeinek vezető szakembereivel kezdődött szentpétervári találkozón fejtette ki ma.

Az orosz államfő az AFP francia hírügynökség képviselőjének kérdésére hozzátette: Moszkva természetesen tiszteletben tartja az ukrán nép döntését és együtt fog működni azokkal az ukrán hatalmi szervekkel, amelyek az elnökválasztást követően létrejönnek Ukrajnában.
Mindezzel együtt is Oroszország elnöke tegnap megjegyezte: Ukrajna legitim, megválasztott elnökének továbbra is Viktor Janukovicsot tekinti.
Az orosz államfő kijelentése nem sokkal azt követően hangzott el, hogy Szergej Ivanov, az Kreml adminisztrációjának vezetője ugyancsak a szentpétervári fórumon kijelentette, Oroszország attól függően ismeri el a vasárnapi ukrán elnökválasztás eredményét, hogy az hol és hogyan, milyen eredménnyel zajlik majd le.
Vlagyimir Putyin a fórumon azt is leszögezte, hogy Ukrajnában polgárháború kezdődött, káosz van, és szerinte az ukrajnai elnökválasztás körülményei nem felelnek meg a nemzetközi normáknak.
Vlagyimir Putyin tegnap arra szólította fel a “latorközösséget”, hogy hagyjanak fel az Ukrajna belügyeibe való beavatkozással.
A felhívást Vlagyimir Putyin üzenete tartalmazza, amelyet Szergej Sojgu védelmi miniszter olvasott fel a moszkvai Nemzetközi Biztonságpolitikai Konferencia pénteki nyitó ülésén. A tanácskozástól a Kreml Ukrajna-politikája és a Krím félsziget elcsatolása miatt a NATO és az Európai Unió tagállamainak képviselői távol maradtak.
Az orosz elnök szerint a világnak a stabilitás és a biztonság érdekében fel kell hagynia “a geopolitikai játékok régies logikájával”, amely semmilyen eredményre nem vezet, továbbá a más országok belügyeibe való beavatkozással, amely színes forradalmakat provokál”.
A moszkvai tanácskozáson Valerij Geraszimov orosz vezérkari főnök arra figyelmeztetett, Oroszország reagálni fog arra, hogy a NATO megerősítette jelenlétét az orosz határok mentén az ukrán válság közepette. A hadseregtábornok azt is bejelentette, hogy a vezérkar rendelkezésére álló adatok bizonyítják: “magán katonai csoportosulások vesznek részt az ukrajnai eseményekben”. Hozzátette: ezek (az események)”olyan lendületet vettek, hogy nem lehet megjósolni kimenetelüket”.
A Ria Novosztyi orosz hírügynökség közlése szerint az eddigi értesülések alapján a Blackwater és a Greystone nevű fegyveres csoportok emberei részt vettek a kijevi vezetés által indított kelet-ukrajnai terrorellenes műveletekben. A Blackwater 2009-ig az Egyesült Államok kormányával kötött szerződés alapján “katonai és biztonsági őrzési szolgáltatásokat nyújtott” Irakban. A céget nem egyszer vádolták meg békés iraki lakosok megölésével.
Valerij Geraszimov a tanácskozáson az Európai Uniót hibáztatta, mert az szerinte választás elé állította Ukrajnát és “államiságot veszélyeztető hatalmas válságot” provokált ki az Oroszországgal szomszédos országban.
Szergej Lavrov orosz külügyminiszter azt hangoztatta a NATO és az EU képviselőinek tudatos távolmaradása mellett zajló moszkvai Nemzetközi Biztonságpolitikai Konferencián, hogy a Nyugatnak le kell vonnia a megfelelő tanulságokat az ukrán válságból az Oroszországgal való kapcsolataira vonatkozóan. Szerinte a válság annak a nyugati “kísérletezésnek” a logikus eredménye, amely azon alapul, hogy kihasználja a Szovjetunió 25 évvel ezelőtti szétesését.
“Ahelyett, hogy megragadták volna a történelmi esélyt egy osztatlan Európa megteremtésére, nyugati partnereink a szokásos logikát követték, amely szerint a Keletnek ellenőrzésük alatt álló geopolitikai térségnek kell lennie” – mondta Lavrov.
(B-R )

Ukrajna következő elnöke: adok minden bérgyilkosnak…!


Tegnap kortesfellépésen vett rész a holnapi ukrajnai “elnökválasztás” legesélyesebbje.

A “Csokoládékirály”-ként emlegetett Petro Porosenko nagyivű felajánlást tett.
Naponta 1000 hrivnyát (kb. 18000ft.) fizet mindazon zsoldosoknak, akik hajlandóak szivvel-lélekkel gyilkolászni Donbasszban! Azoknak hajlandó fizetni egyszerű ukrán emberek köreiben mesés összegeket, akik hajlandóak fegyverrel ártani a Kelet-ukrajnai Népköztársaságoknak!
Emlékeztetőül: Porosenko vásárolta meg és tulajdonolja a “Bonbonetti” névre hallgató “magyar” édesipari céget, amely gyártja a “Tibi” csokoládét is!
MAGYAROK! A BAL-RAD FELSZÓLIT TITEKET, HOGY BOJKOTTÁLJÁTOK A “ROSER” CÉG TERMÉKEIT!
A következő ukrán “elnök” a Népköztársaság szellemiségének esküdt ellensége, rablóhordák, bérgyilkosok és haramiák finanszirozója, Ukrajna népének fosztogatója. Petro Porosenko a Nyugat bérence és szálláscsinálója, a liberalizmus zászlóhordozója!

http://balrad.wordpress.com/2014/05/24/ukrajna-kovetkezo-elnoke-adok-minden-bergyilkosnak-a-bal-rad-bojkottfelhivasa/

A nagybankok kivonulásához


A sajtó úgy általában katasztrófaként próbálja tálalni a nagybankok kivonulásának hírét. Ez több szempontból is érdekes. Elsősorban az az érdekes, hogy hogyan tudták elhitetni szakemberek százaival - ha nem ezreivel -, hogy a nyugatról beérkező, magyar piacról profitot kiszállító nagybankok jót tesznek a magyar gazdaságnak. Teszik ezt úgy, hogy tulajdonképpen a nagybankok közt egy kartellmegállapodás létezik, amely kizárja a piaci versenyt. Ez ugyan így nincs kimondva, de a Bankszövetség tulajdonképpen ennek az intézményesítése volt. A kartell pedig nem jó a piacnak, ami jelen esetben a magyar fogyasztó, a magyar háztartás, a magyar vállalat.
Csak úgy sorakoznak itt az érdekességek. Ott van például, hogy hogyan lehetett tényleges devizavásárlás nélkül milliárdos devizahiteleket közvetíteni, és utána ezeket az áldevizahiteleket nagyon gyorsan megsokszorozni, árfolyamváltozásra hivatkozva, majd emberek ezreit kilakoltatni, vagyonukat féláron elárverezni. Nem emelünk ki egy bankot sem, mindegyik ezt csinálta.
Az egyoldalú szerződésmódosítás a bankoknál Magyarországon elég általános, elsősorban a bankok javára. A háztartások védelmében tett látszat-beavatkozások inkább csak kicsit visszafogták a banki önkényt, hogy folytatódhasson a szabadrablás. Kettőt előre, egyet hátra.
Emellett pedig mindig is voltak a bankoknak kiemelt ügyfelei, akiknek a számlavezetési díj nulla, és jóval kedvezőbben juthatnak hitelhez, nagyobb a hitelkeretük, nagyobb kamatot kapnak a bankbetétekre. A milliárdos betétek általában ilyenek, és a nagyobb, elsősorban külföldi cégek is ilyen elbírálás alá esnek. Ők messze nem viselnek akkora kamatterhet, mint a kisember. Milyen érdekes. Elgondolkodhatunk azon is, hogy mi lenne, ha mindenki ugyanolyan feltételek mellett jutna hitelhez? Esetleg a nagy cégek sem lehetnének olyan nagyok? Nem-e a nagybankok alakítják és nyomorítják meg a hazai kisvállalkozásokat és háztartásokat, hogy a kedvező feltételekkel betelepülő óriáscégeknek egyáltalán legyen esélye?
Az atlantista gazdasági modell szerint a jegybank a világbanknak van alárendelve (ugye ezt jelenti a kormánytól, de tulajdonképpen az államtól független jegybank), tehát egy ország likviditásának és adósságának az ellenőrzése a világbanké. Ezen kívül a jegybank kénye-kedve szerint bedönthet egy gazdaságot, ha egyszerűen túl magasra emeli az alapkamatot, megdrágítva ezzel a hitelezést. A független jegybank megléte jelzi, hogy az ország maga nem független, vagy fordítva; a független jegybank nemzetbiztonsági kockázat.
Elvileg - elvileg - ha kevesebb külföld bank marad az országban, több profit marad itthon, és ha van egy kis jó szándék a kormányzatban (ilyet egyelőre nem látunk), akkor a pénzteremtés hatékonysága is fokozható.
Vajon más érdekszférába tartozó bankok megjelenése várható, vagy egy olyan átmeneti időszak a magyar történelemben, amelyből a nyugati bankok inkább köszönik, de nem kérnek?
Tamási Attila

Drámai számok a bankoktól: nem volt még ennyi becsődölt család


Történelmi csúcsra, 1242 milliárd forintra emelkedett március végére a nemtörlesztő lakossági hitelek összege – mutatják az MNB friss adatai. Ezzel a lakossági nemfizetési arány soha nem látott, 19,2%-os szintet ért el annak ellenére, hogy a Nemzeti Eszközkezelő már 60 milliárd forintnyi adósságtól szabadította meg a lakosságot. Míg a vállalati hitelek esetében az MNB szigorított banki követelményekkel és esetleg egy “rossz bank” felállításával gyorsítana fel a tisztulást, a lakosság esetében a Kúria és a kormány őszi bejelentésére várnak.
Kettős tendencia olvasható ki az MNB pénteken közzétett statisztikáiból a lakosság hiteltörlesztésére vonatkozóan. Miközben örvendetes módon egyre kisebb arányt képviselnek azok a hitelek, amelyeket csak 1-2 hónapos (vagyis 90 napon belüli) késedelemmel törleszt a lakosság, tovább emelkedett a legalább 3 hónapja nem törlesztett hitelek aránya (vagyis az úgynevezett NPL-ráta). Előbbi 14,1%, utóbbi 19,2% volt március végén.
Drámai számok a bankoktól: nem volt még ennyi becsődölt család
A lakosság 6477 milliárd forinttal tartozott e statisztika szerint a hitelintézeteknek, amelyből 4321 milliárd forintnyi (vagyis 67%) tekinthető szerződés szerint törlesztő hitelnek. Történelmi csúcsra, 1242 milliárd forintra nőtt azonban a nem teljesítő hitelek állománya. Nem egyszerűen átértékelődési hatásról van szó, bár kétségtelen, hogy a forint gyengülése is hozzájárult a növekedéshez a devizahitelek magas aránya miatt.
Drámai számok a bankoktól: nem volt még ennyi becsődölt család
Hogy nem egyszerűen devizahitel-probléma ez, arra egyszerűen világít rá az alábbi ábra. Nem a devizanem, hanem típus és felhasználási forma alapján mutathatók ki nemfizetési eltérések az egyes hitelek között. A legnagyobb gond a szabad felhasználású jelzáloghitelekkel, azon belül is a forintalapúakkal van, ahol immár 31,4% az NPL-ráta, miközben 4,1%-os mutatójukkal a támogatott forintalapú lakáshitelek muzsikálnak a legjobban.
Drámai számok a bankoktól: nem volt még ennyi becsődölt család
A devizahiteles csomagokban érintett hiteltípusok közül a devizaalapú lakáshiteleknél 17,7%, a devizaalapú szabad felhasználású jelzáloghiteleknél pedig 29,0% volt az NPL-ráta március végén. A 2012 nyarán futó, keveseket érintő forintosítás óta töretlenül emelkedik körükben a nem fizetők aránya.
Drámai számok a bankoktól: nem volt még ennyi becsődölt család
Megnéztük, mekkora arányt képviselnek a devizaalapú jelzáloghitelek (lakáscélúak + szabad felhasználásúak) a bankok teljes nem fizető hitelállományán belül. A kettő együttes aránya 64%, ezen belül a szabad felhasználásúaké 38%. A nem fizetőket érintő esetleges kormányzati megoldás tehát csak akkor lenne teljes a bankok portfóliótisztítása szempontjából, ha nem kizárólag a sokat emlegetett “devizahiteleseket” érintené.
Drámai számok a bankoktól: nem volt még ennyi becsődölt család
Hogy közel állhatunk a probléma tetőzéséhez, arra a 90 napon belül késedelmes hitelek arányának örvendetes csökkenése és a gazdasági növekedés beindulása, emellett néhány, fizetőképességet érintő kormányzati intézkedés (pl. rezsicsökkentés) is reményt ad. Valószínű, hogy a kisebb fizetési problémák enyhítésében a jogosult ügyfelek kevesebb, mint 40%-a által igénybe vett árfolyamgátnak is volt némi szerepe. Kétségtelenül rombolhatja azonban a fizetési fegyelmet a “devizahiteles mentőcsomag” folytonos ígérete, ezért illene a kormányzatnak idén végleges intézkedéscsomaggal előállnia.
Drámai számok a bankoktól: nem volt még ennyi becsődölt család
Az eddigi megoldások – akár bankiak, akár államiak – nem hoztak egyértelmű javulást, ami az átstrukturált hitelek állományának romlásában is látható. A 837 milliárd forintnyi hazai átstrukturált lakossági hitelnek több mint a fele (51,7%-a) volt március végén 90 napon túli késedelemben, szemben az egy évvel korábbi 43%-kal.
Drámai számok a bankoktól: nem volt még ennyi becsődölt család
A bankok lakossági hitelportfólió-tisztítása eközben továbbra is lassan halad. A jelzáloghitelek mögötti fedezet érvényesítésének jogi lehetőségét tovább rontja a kilakoltatási moratórium meghosszabbítása.
Drámai számok a bankoktól: nem volt még ennyi becsődölt család
Különösen gyenge volt ez a negyedév a problémás lakossági (döntően fedezetlen) hitelek értékesítése szempontjából: ezúttal a követelésvásárlók mindössze 29 milliárd forintnyi problémás hitelt vásároltak meg. A Portfolio.hu keddi hitelezési konferenciáján pedig az hangzott el, hogy működése kezdete óta a Nemzeti Eszközkezelő 60 milliárd forintnyi hitelintézeti tartozástól szabadította meg a lakosságot. Év végéig várhatóan teljesíti az intézmény a korábbi célt, miszerint 25 ezer ingatlant vesz át az adósoktól, megszabadítva őket a hitel terhétől. Látható azonban, hogy a Nemzeti Eszközkezelő tevékenysége a bajba kerültek töredéke számára nyújt csak megoldást.
Drámai számok a bankoktól: nem volt még ennyi becsődölt család
Hogy miként rendezzék a 90 napon túli késedelembe esett ügyfelek problémáját, azzal kapcsolatban megosztott volt az említett konferencia közönsége: szóba jöhet a részleges tartozáselengedéssel kombinált forintosítás (ilyen volt 2012-ben), a Nemzeti Eszközkezelő jogosultsági körének kiterjesztése és egy olcsó (pl. állami) kiváltó hitel biztosítása mellett a magáncsőd bevezetése és az elsétálási (walk-away) jog megadása is a számukra.
Drámai számok a bankoktól: nem volt még ennyi becsődölt család
(portfolio)

Az „eltünt“ malajziai Boeing 777-es ikertestvérén atombomba volt


2014. december 21 megj: Ez az egyik legnagyobb nézettségü francia állami csatornán, a "France 24"-en jött le: http://www.france24.com/en/20141218-dugain-malaysia-airlines-mh370-disappearance-diego-garcia-cover-up
"A közismert francia szerzö, Marc Dugain arról spekulál, hogy az MH370 "lehekkelés által" lett eltérítve, majd az amerikaiak löhették le, s valószínüleg az indiai-óceáni amerikai Diego Garcia katonai támaszpont közelében zuhanhatott az óceánba".
A háttérben valami ugyancsak "szikrázhat" a francia-amerikai kapcsolatokban is, ha a francia föáramú média - amely egyébként az egyik legkeményebben cenzúrázott a világon - már ilyen cikkeket hoz le!

Gondolom, nem volt nehéz ráérezni, hogy a valójában az indiai-óceáni amerikai Diego Garcia katonai támaszpontra eltérített malajziai MH370-es járat körül valami nagyon vészjósló forgatókönyv volt kibontakozóban, látva a globális médiumok által az éterbe bocsátott, egymásnak ellentmondó dezinformációk tömkelegét. A titkolózás és a dezinformációk halmaza óriási volt, így pontos részletekbe még most is csak óvatosan bocsátkoznék, de azért mégis leírom, amit „hallani“. Két dolog biztos:
1. Az MH370-es az indiai-óceáni Diego Garciára lett eltérítve
2. A gép „ikertestvérének“ pedig atombombával a fedélzetén kellett volna rázuhannia „valahová“
Én úgy tudom, hogy a hágai nukleáris csúcsértekezletre lett volna a malajziai Boeing 777-es „ikertestvére“ rávezetve, megölve a világ jelenlegi vezetöinek nagy részét.

"A 2010-es washingtoni, majd a 2012-es szöuli Nukleáris Védettségi Csúcs után 2014. március 24-25-én Hágában kerül sor a harmadik ilyen találkozóra.
... A hágai csúcson 53 állam- és kormányfő, valamint az ENSZ, az Európai Unió, a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség és az Interpol vezetői vesznek részt."
A merénylethez nem az eredeti malajziai Boeing 777-est, hanem annak 28416-os sorozatszámú „ikertestvérét“ használták volna fel. A malajziai eltérített gép sorozatszáma 28420 volt.
A kvázi „nemzetközi repülönyilvántartónak“ számító planespotters.net adatbázisa szerint is az MH-370-es „ikertestvére“ 2013. október 21-én átkerült a malajziai légitársaság tulajdonából egy kevésbé ismert légitársaság, a GA Telesis tulajdonába, mely azt 2013.november 4-töl egy tel-avivi hangárban tárolta Izraelben:

A Telesis tulajdonosa kapcsolatokkal rendelkezik az amerikai haditengerészethez, illetve annak nagyhatalmú titkosszolgálatához, az ONI-hez (mely a whatdoesitmean.com-ot is üzemelteti)
Igen, az ONI nyakig benne volt a dologban, mint ahogy anno a szept. 11-i merényletekben is . Az ONI-ról tudni kell, hogy pozitív és nagyon negatív elemensek egyaránt megtalálhatóak benne.
A malajziai gép „ikertestvére“ késöbb Izraelböl elrepült Floridába, ahol az ONI sötét elemensei, egy ún. „deep black-op“ (mélységi fekete müvelet) keretében felszerelték mindenféle „láthatatlansági berendezésekkel“ (amikkel egyébként a kábítószereket tonnaszám szállító CIA-s repülök is újabban fel vannak szerelve) illetve az atombombával.
A világ sorsát az mentette meg, hogy ezek a „láthatatlansági berendezések“ valamiért nem müködtek tökéletesen, s a gépet észrevették a hollandiai radarok.
2014. március 24:
Két F-16-os fogott el egy teherszállító gépet
(Twee F-16's onderscheppen vrachttoestel )
„Mint kiderült, egy a LAN Cargo tulajdonában levö Boeing 777-esröl van szó, ... mely Miamiból repült, de a holland légtérben az irányítótornyok nem tudtak kapcsolatba lépni vele.
(„Naar later bleek ging het om een vrachtvliegtuig, een Boeing 777F van LAN Cargo, ... Het toestel uit Miami vloog in het Nederlandse luchtruim en men kon geen verbinding met het toestel krijgen.“)
A malajziai gép „ikertestvére“ egy amerikai teherszállító légitársaság, a LAN Cargo színeire lett átfestve, így próbált volna rázuhanni a hágai nukleáris csúcsértekezletre, ha nem veszik észre a hollandiai radarok. A LAN Cargo fö szimbóluma egy „dinamikus“ kinézetü pentagram.
Hogy pontosan mi történt, azt nem tudni, de szerintem az ONI pozitív elemensei állíthatták be a „láthatatlansági berendezéseket“ szándékosan tökéletlenül , melyek amúgy a kábítószereket csempészö CIA-s gépek esetében többnyire kifogástalanul müködnek.
Amennyiben az akció sikerült volna, a globális médiumok természetesen úgy tálalták volna a dolgot, hogy az eredeti malajziai MH370-est vezették rá a csúcsértekezletre „iráni terroristák“.
E célból lett bedobva a médiumokba az a kitalált információ, miszerint „hamis útlevelekkel“ rendelkezö irániak utaztak a malajziai MH 370-es járaton. A fiktív sztori készítöi viszont elkövették azt az ostoba-tragikomikus hibát, hogy mindkét állítólagos „iráninak“ ugyanazokat a lábakat másolták oda grafikus szoftverrel a médiumokba bedobott felvételeken:
Félö az MH370-es körül valami rejtegetve van, mivel az (iráni) utasoknak ugyanazok a lábaik vannak
(Fears of a cover-up amid claims pictures show passengers with the same set of legs)
(itt javasolnám, hogy a legközelebbi akciókor 13-szor másolják oda ugyanazokat a lábakat...!)
Bizarr illuminátus piramis volt a hágai nukleáris értekezlet fö szimbóluma
(World Leaders Wear Bizarre Illuminati Pyramid at Nuclear Summit)
A legtöbb világvezetö viselte is a ruhájára kitüzve. A Sátán minden bizonnyal szabadulni próbált tölük, az emberiséggel együtt..
A merényletkísérletet sokan összefüggésbe hozzák ezzel a Vatikánban történt rendkívül bizarr incidenssel is:
Dolllár ezermilliárdnyi értékü „hamis kötvényt“ próbált meg elhelyezni két férfi a Vatikán bankjában
A kulisszák mögött a harc továbbra is gátlástalanul folyik a nemzetközi pénzügyi rendszerért is, s mindez arra vall, hogy a harcnak a nukleáris fegyverekkel vívott zsarolás is szerves részét képezi.
Aggasztó, hogy pár hónapon belül ez már a második olyan súlyos incidens volt, mely miatt szószerint az egész világ sorsa forgott kockán, az elöbbi a 2013 októberi sikertelen charleston-i nukleáris merényletkísérlet volt, mely mellesleg szintén „hemzsegett“ az illuminátus szimbolikától. Mint már az Emberiség származása - 2. rész c. írásban is említettem:

„Mit gondolsz, miért pont 33 fokozata van a valamikor a 16-17. században létrejött szabadkömüvességnek? Azért mert a Hermon hegy a 33.-ik földrajzi szélességi fokon fekszik.
Az amerikai szabadkömüves központnak számító dél-karolinai Charleston egyike azon kevés nagyvárosoknak a világban, mely - akárcsak a Hermon hegy Izraelben – a 33.-ik földrajzi szélességi fokon fekszik. Charlestonban alakult meg az elsö nagy „Scottish rite“ szabadkömüves páholy az USA-ban valamikor a 18. század végén, s itt kezdödött volna el az USA elpusztításának folyamata is a 21. század elején, a szimbolikus 13-ik esztendöben.

http://www.pokolraveluk.com/content/index.php?option=com_content&view=article&id=128:malaj-gep&catid=21:kuelfoeld&Itemid=58

Orosz csapatok el-amerikai hajók be!


Miközben Oroszország “udvariasan” visszavonja csapatait (saját területen) az orosz-ukrán határtérségből, az amerikai haditengerészet egyre közelebb oson a Fekete-tengeren Oroszországhoz.
vella

Az agenda-u.org az Itar-Tassz orosz hirügynökségre hivatkozva jelenti, hogy tegnap este fél hétkor, az amerikai haditerngerészet Vella Gulf nevű rakétahordozója áthajózott a Fekete-tengerre.

A jelentés szerint a hajó a Fekete-tenger keleti-medencéjében lát el “feladatokat.”
(Forrás: http://agenda-u.org)

Valami “bűzlik” Ukrajnában! A Népszava szerint (majdnem) minden rendben!


A kijevi vezetés elismerte, hogy a kelet-ukrajnai Donyeck és Luhanszk megye egyes területein nem fogják tudni lebonyolítani vasárnap az előre hozott elnökválasztásokat. A belügyminisztérium szombati közlése szerint a szeparatisták miatt a helyi választási bizottságoknak a fele nem működik a két megyében.
Volodimir Hrinyak, a belügyminisztérium közbiztonsági osztályának vezetője közölte, hogy a Donyeck megyei 22 körzeti választási bizottságából 9, a Luhanszk megyei 12-ből pedig 8 nem működik. A szakadárok több területen megszállták a választási bizottságok épületeit, elkobozták a dokumentumokat és a pecséteket, megfenyegették a testületek tagjait.
Súlyos a helyzet a megyeközpontban, Donyeck városában, továbbá északon Kramatorszkban, Szlovjanszkban és Horlivka környékén, valamint délen Mariupolban.
Arszenyij Jacenyuk miniszterelnök szombaton üzenetet intézett a választókhoz, arra kérve őket, hogy “meggyőződésük és lelkiismeretük” szerint szavazzanak. “Holnap megmutatjuk a világnak, de elsősorban magunknak, hogy nem lehet bennünket megfélemlíteni, mi és csak mi döntjük el, hogyan építsük otthonunkat, és miként gazdálkodjunk benne” – hangoztatta a kormányfő.
Olekszandr Turcsinov ügyvivő államfő is felhívta a választókat, hogy menjenek el szavazni. Szavai szerint az elnökválasztással lezárul az új hatalom megalakításának időszaka.
Szombattól életbe lépett a kampánycsend, amely vasárnap helyi idő szerint este nyolcig, azaz urnazárásig tart. Ez idő alatt tilos bármely jelölt mellett agitációt folytatni, választási szórólapokat osztogatni, nagygyűlést tartani.
A szavazócédulákon 21 elnökjelölt neve szerepel majd. Közülük négyen visszaléptek, de túl későn jelezték, ezért nevük rajtamaradt a szavazólapokon.
A választás napján két exit poll is készül: egy televíziós, amelyet négy ukrán tévécsatorna urnazárás után egy időben hoz nyilvánosságra, és egy úgynevezett nemzeti felmérés, amelyet három neves közvélemény-kutató, a Razumkov intézet, a Demokratikus Kezdeményezések nevű alapítvány és a kijevi Nemzetközi Szociológiai Intézet (KMISZ) készít.
A választásokon a közrend biztosításában részt vesz a Nemzeti Gárda több mint 5100 tagja is.
(Népszava)
Bal-Rad komm: “A választásokon a közrend biztosításában részt vesz a Nemzeti Gárda több mint 5100 tagja is.”
-Ez a leggyönyörűbb az egész hirben, amit a Népszava lehozott.
Mindig el vagyunk szörnyedve, hogy a “fősodratú”-amelnek aztán van pénze meg informatikai háttere-milyen ordas hazugságokat képes állitani!
Pl: azt irja, hogy Kelet-Ukrajna néhány településén komoly gondok vannak a stb. stb.-mert a “szakadárok”…
Hát valóban komoly gondok vannak, EGÉSZ UKRAJNA SZERTE! Olyan komoly gondok, hogy csak na!
kibir
Ugyanis lebénult, működésképtelen a választási elektronikus informatikai rendszer! A “KIBERBERKUT” nevű, az “ANONYMUS”-hoz hasonló hackercsoport tegnap egyszerűen használhatatlanná tette.
Ime a tájékoztatójuk:

23.05.2014 г. Электронная система ЦИК Украины уничтожена за три дня до выборов

Мы, Киберберкут, в знак протеста против легитимизации преступлений киевской хунты полностью уничтожили сетевую и компьютерную инфраструктуру Центральной Избирательной Комиссии Украины. Мы с полной ответственностью утверждаем, что созданная под полным контролем США “Единая информационно-аналитическая система “Выборы” прекратила свое существование.
В нашем распоряжении имеется закрытая почтовая переписка членов ЦИК Украины:
http://filefactory.com/file/2hhlueo8k067/emails1.7z
http://filefactory.com/file/8fcalizvvl9/emails2.7z

http://www.mediafire.com/download/nv3tm7j7bu3fvzw/emails1.7z
http://www.mediafire.com/download/33scil16ax7x2a0/emails2.7z

Техническая документация системных администраторов ЦИК и окружных избирательных комиссий:
http://filefactory.com/file/k9vx1qmgoo5/tech.7z
http://www.mediafire.com/download/exka9sfyy9yd3jg/tech.7z

Отчет о взломе:
http://www.filefactory.com/file/2e3s7kestivr/razb_vzlom.docx

Мы, КиберБеркут! Мы не забудем! Не простим!
2014/05/23-án az Ukrán Központi Választási Bizottság (CIK) elektronikus rendszere három nappal a választások előtt elpusztult.
“Mi a “KIBERBERKUT”-tiltakozásul a kijevi junta bűncselekményeinek legitimizálása ellen, teljesen megsemmisitettük az Ukrán Központi Választási Bizottság számitástechnikai infrastruktúráját és hálózatát…”
Márpedig ez minden valószinűség szerint igy igaz, mert Kijevből Oleg arról számolt be ma délelőtt, hogy az egész rendszer áll! “Mindenki a fejét fogja, mindenki tehetetlen. Bármit is próbálnak tenni, újabb és újabb problémák lépnek fel. Mire orvosolnak valamit-száz újabb probléma bukkan elő. Elképesztően szervezett és roppant hatékony-folyamatos ostrom alatt van a rendszer! Pillanatnyilag szinte biztosra vehető, hogy nem fog működni, pedig már az amerikaiak is dolgoznak rajta”
-Márpedig az nem létezik, hogy a Népszava és a “fősodratú” ilyesmikről nem szerez tudomást!
Persze akkor azt is közölni kellene, hogy a holnapi “elnökválasztás” kihirdetett eredményei HAMISAK LESZNEK!
http://balrad.wordpress.com/2014/05/24/valami-buzlik-ukrajnaban-a-nepszava-szerint-majdnem-minden-rendben/