2014. március 19., szerda

A Gyermekrák Alapítvány igazgatója egy közönséges csaló

A gyermekek "megmentőjének", név szerint Balogh Istvánnak, Floridában is van egy villája, amiről a szervezet gazdálkodása körül zajló vitákban sem tesz említést. -írja az összes vezető hírportál. Miért is tenne, hiszen ez a kis házikó alig 150 négyzetméteres. A Fort Myers-i tóparti villa tulajdonosa, Balogh "úr" nem nyilatkozik. Érdekesség az is, hogy 2011-ben, amikor az ingatlant vásárolta, abban az időben jegyezték be az Egyesült Államokban a Gyermekrák Alapítvány tükörszervezetét, a Childrens Cancer Foundation Inc.-t.
Hídfő.net | A Gyermekrák Alapítvány igazgatója egy közönséges csalóA floridai 150 nm-es vityilló...
Az alapítvány vezetőségének tagja a felesége és lánya is, úgyhogy lényegében elmondható, hogy családi vállalkozásról van szó. Persze nem csak az USA-ban van Baloghéknak villája, hanem Budán is. Szintén egy "szerény" villa. De van üdülőjük Veszprémben és egy kis lakásuk is a VI. kerületben is, a Nyugati pályaudvarhoz közel, Budapesten. Ne is firtassuk, mennyit érnek az ingatlanok, az viszont leszögezhető, hogy munkával ennyi pénzt képtelenség előteremteni. Nagyon valószínű, hogy a jóhiszemű adakozók pénzét hitte Balogh a magáénak és fektette be saját részére. Adományként felajánlott, óriási pénzeket zsebelt be. A kérdés csak az, hogy a jelenlegi törvények lehetővé teszik-e a felelősségre vonást és vagyonelkobzást.
Hídfő.net | A Gyermekrák Alapítvány igazgatója egy közönséges csaló...és a szerény budai villa. Szintén a gyerekektől ellopott pénzen.
Olyan világot szeretnénk, ahol a bűnös elnyeri neki kijáró büntetését. A hűtlen kezelés, vagyis a lopás pedig a legszigorúbb retorzióban részesül, főleg, ha beteg gyerekektől lopnak. Balogh Istvánnak hosszú évekbe fog ez még kerülni valamelyik munkatáborban, távol a napsütötte Floridától.
Hadnagy Ármin

Bevándorlók verekedtek a villamoson

Kedd este, a budapesti 6-os villamoson a bevándorlók adtak egy kis ízelítőt nekünk, hogy milyen is lesz a magyar jövő arabokkal, négerekkel és ki tudja kivel. Bizony egyre több színes bevándorló özönlik Magyarországra. Így kezdődött ez Angliában, Franciaországban és Németországban is. A támadók a Harminckettesek terénél szálltak fel részegen. Nyomban hozzá is fogtak az utasok inzultálásához.
Mivel a sofőr közölte a hangosbemondón, hogy nem indul tovább míg poharak és üvegek vannak náluk, a négy garázda a megállóba és az úttestre hajította a üvegeket. Ezek után minden előzmény nélkül az egyik utast kezdték elütlegelni, ezután pedig a villamos sofőrjét is jól helyben hagyták. P.D.M.Lincoln (30 éves), P.D.M.Bruno (28 éves), T.Alves (31 éves), S.T.Marafa (24 éves) elkövetőket a VIII. kerületi rendőrség gyorsan elfogta, mivel a támadás után egy közeli bárban folytatták az ivást. Az pedig egyszerűen felháborító, hogy ezek a senkiháziak szabadlábon védekezhetnek.
Idepofátlankodnak Magyarországra, nem tisztelik a törvényeinket és még meg is verik a magyarokat. Még ezeket hagyják szabadlábon? Közben ezerszám érkeznek menekültként hazánkba a színesbőrűek, mindenfajta ellenőrzés és orvosi vizsgálat nélkül. Aggasztó belegondolni, milyen következményei lesznek ennek néhány év múlva. Nő a bűnözés, a nemi erőszakok száma, illegális drogfogyasztás, csak hogy néhányat említsünk. Vegyük végre észre, hogy az emberi szemét befogadásával csak a fajtánk halálát készítjük elő.
Dunai István

A lator Izrael bőre megint viszket!

Egy ember életét vesztette, s legalább heten megsebesültek, amikor Izrael légitámadást intézett szíriai katonai célpontok ellen, jelentették tegnap a damaszkuszi biztonsági erők. A szíriai hadsereg figyelmeztetett, a hasonló támadások veszélyeztetik a régió stabilitását.
A célpontok között egy katonai támaszpont, egy kiképzőközpont és egy tüzérségi állás is volt el-Kuneitránál. A város az izraeli-szíriai határon fekszik, gyakorlatilag átkelőhelyként funkcionál, azonban hivatalosan az ENSZ által felügyelt tűzszüneti zónában helyezkedik el.
Peter Lerner, az izraeli hadsereg szóvivője megerősítette, a vadászrepülőik által, éjszaka végrehajtott akció válaszcsapás volt a keddi pokolgépes támadásra. Az izraeli védelmi erők tagjai kedden a határvonal mentén, Madzsd-el-Samsz városához közel járőröztek, amikor egy útmentén elhelyezett robbanószerkezet működésbe lépett.
Négy katona sérült meg a detonáció során, egyikük súlyosan. Lerner hozzátette, a katonák “gyanús mozgást” észleltek a határ mentén, azonban amint ki akarták nyomozni azt, megtörtént a robbantás. Kimberly Halkett, az al-Dzsazíra jeruzsálemi tudósítója közölte, Izrael azért hajtotta végre a támadást, mert úgy hiszi, a szerkezetet szíriai területről hozták működésbe.
A zsidó állam Damaszkuszt tette felelőssé a merényletért, habár az észak-szíriai területeket a felkelők, illetve az oldalukon harcoló szélsőséges, az al-Kaida nemzetközi terrorszervezettel szövetséges csoportok uralják. A katonai szóvivő jelezte, a szíriai elnök, Bassár el-Aszad hadseregét segítő libanoni, síita Hezbollah is jelen van a Golán-fennsíkon.
Az izraeli védelmi miniszter közleményében tegnap azt írta, Aszad elnök “komoly árat” fizet, amiért Izrael-ellenes fegyveres csoportokat támogat. “Az Aszad rezsimet tekintjük felelősnek mindenért, ami a fennhatósága alatt történik. Ha továbbra is olyan terrorista elemekkel működik együtt, amelyek Izrael megtámadásán munkálkodnak, azért komoly árat fog fizetni” – jelentette ki Móse Jaloon, védelmi miniszter.
Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök a tegnapi kormányülésen úgy fogalmazott: “Politikánk nagyon egyszerű e téren: bántjuk azokat, akik minket bántanak”. A keddi volt a legsúlyosabb támadás izraeliek ellen a Golánon a szíriai polgárháború három évvel ezelőtti kirobbanása óta. A fennsíkot 1967-ben szállta meg Izrael, fennhatóságát a nemzetközi közösség nem ismeri el.
(Népszava)

Átrajzolt határok Európában - csak Trianon börtöne örök?

1990 óta, amióta felbomlott az ún. kétpólusú világrend, Közép- és Kelet Európa államainak határai teljesen átrajzolódtak, mi több, néhány mesterséges leviatán tákolmány el is tűnt a térképről. A teljesség igénye és a történelmi elemzés aprólékossága nélkül említsük meg a német újraegyesülést, a Szovjetunió atomjaira hullásának eredményeképpen államiságukat visszanyerő balti köztársaságok újjászületését, továbbá 1991-ben a szuverén Ukrajna megalakulását. De a sort folytathatjuk Jugoszlávia véres háborúk árán történt széthullásával, továbbá az ugyancsak mesterségesen, a versailles-i íróasztaloknál fabrikált Csehszlovákia megszűnésével 1993-ban, végül a délszláv állam haláltusájának záró aktusaként Szerbia NATO általi bombázásával 1999-ben, illetve Montenegro függetlenedésével.
Miközben ezek a nagy horderejű események zajlottak körülöttünk Európában, egyetlen megváltoztathatatlan és örök életűnek tűnő politikai tényező volt és maradt kontinensünkön: Trianon. S ez nem valami antik sorstragédiákra jellemző megfellebbezhetetlen végzetből fakadt, hanem a magyarországi, de nem magyar lelkű és magyar nemzeti érdekeket képviselő vezető réteg magyar- és nemzetellenes politikai és ideológiai beállítódásából. Tudniillik a viharos európai fejlemények közepette több alkalommal is felvethette volna a budapesti kormányzat a határrevízió - esetleg a területi autonómia - kérdését, mégsem tette egyetlen egyszer sem.
1991-ben, Ukrajna megalakulásakor Antallék nem jelentették be Magyarország igényét Kárpátaljára, 1993-ban úgyszintén elmulasztották ezt, legalább az 1938-as Hitler és Mussolini által meghozott első bécsi döntés által érintett felvidéki területek vonatkozásában, végül Orbánék sem kötötték semmiféle revíziós feltételhez Magyarország területének a NATO által logisztikai bázisként való használatát 1999-ben Szerbia bombázásakor.
Ugyanaz a recsegő, karcos lemezről felhangzó, az unalomig ismételt és ismert szlogen hangzott el mindannyiszor: Magyarország a második világháború utáni 1947-es párizsi béke által szentesített államhatárokat szentnek, örökkévalónak és megváltoztathatatlannak ismeri el, nem törekszik egyetlen négyzetcentiméternyi elcsatolt magyar föld és az ott ősidők óta élő élő magyar testvéreink visszaszerzésére, ergo a trianoni-párizsi határokat örökéletűnek ismeri el. Mintha a történelemben bármilyen béke, alku, területi rendezés valaha is megváltoztathatatlannak bizonyult volna... Arról már nem is szólva, hogy egy felelős nemzeti kormány efféle nemzetellenes kijelentést még a legreménytelenebb politikai széljárás ideje alatt sem tesz.
S így érkezünk el napjaink ukrajnai válságához. Közismert, hogy a múlt vasárnapon a Krímben tartott népszavazás eredményeképpen 96%-os többséggel deklarálták, miszerint a félsziget nem Ukrajnához, hanem Oroszországhoz kíván a jövőben tartozni, s ezt a tényt a duma napokon belül be is fogja cikkelyezni. A krími referendummal együtt az a példátlan helyzet - akár csodának is mondhatnánk - állt elő, hogy egy világhatalom számos befolyásos katonapolitikai elemzője, közszereplője már több alkalommal is felvetette, miszerint Kárpátalja birtoka Magyarországot illeti. Kis túlzással állíthatjuk, hogy most világhatalmi támogatással kínálják fel hazánk számára a területi revíziót. Ami egyúttal történeti-politikai precedenst is teremtene arra, hogy más elcsatolt területeken élő nemzettestvéreink is joggal reménykedhessenek a jövőben abban, hogy Trianon is megváltoztatható, ami hihetetlen lelki erőt biztosítana számukra, és nagymértékben erősítené a magyar összetartozás tudatát is, a jelenlegi határokon innen és túl, illetve azokon keresztül.


Amikor még volt revíziós politika
Sajnos a fentebb mondottak tükrében nem kell csodálkoznunk azon, ha a szabadkőműves-bilderberges főnökei utasításait lakáj módon végrehajtó Martonyi János "külügyminiszter" sietett bejelenteni, hogy hazánknak természetesen semmiféle területi igénye nincsen Kárpátaljára, egyúttal mélységesen "aggasztja" Putyin agressziója, és reméli, hogy az orosz politika "jó útra" tér, értsd, követi a cionista atlanti és európai birodalom parancsait, tehát szembemegy a saját alapvető nemzeti érdekeivel. Itt tartunk tehát ma is. Egy - egyébként minden tekintetben - nemzetvesztő, hazaáruló és külhoni magyar testvéreinket leíró atlantista-cionista helytartóság irányítja az anyaország politikáját.
Ez a politikai marionett-alvilág, amely 1990 óta vezeti Magyarországot, még saját hatalmi-választási érdekeivel is szembemegy, ám ez legyen az ő baja. Sokkal tragikusabb ennél, hogy olyan fájó sebeket tép fel újra és újra elszakított nemzettestvéreink szívében, amelyek kétségesek, hogy valaha is begyógyulnak. Gondoljunk itt 2004. december 5-ének gyalázatára, amely miatt még nekünk, tisztességes anyaországi magyaroknak is szégyenpír öntötte el az arcunkat, s persze gondoljunk a fentebb említett eseményekre, amelyekkel a Martonyi-féle nemzetidegenek rendre kinyilvánították-kinyilvánítják, hogy voltaképpen egy idegen állam belügyének tekintik őseik földjén élő magyar testvéreink (persze, nekik nem azok) sorsát, s kiszolgáltatják őket a szerbek, ukránok, románok és tótok kényének-kedvének, önkényuraskodásának.
Végezetül Németh László szavait idézve, miszerint "Marathónnál is a reménytelenség győzött", csak abban bízhatunk, hogy ennek a história ítélőszéke által már halálra ítélt kompániának a napjai meg vannak számlálva, s mihamarabb a történelem szemétdombjára kerülnek.

„Szeretnék újra üldözött népi kisiparos lenni”

Szeretnék inkább újra üldözött népi kisiparos lenni, és nem támogatott kisvállalkozó – sommázta a jelenlegi helyzetet Nepp Dénes, szekszárdi szíjgyártómester. A 35 éve kisiparosként dolgozó népi iparművész szerint a pályázati lehetőségek ugyan segíthetnének, ám nehéz a feltételeknek megfelelni. A legtöbb esetben 2-3 ember alkalmazását írják elő a támogatás követelményeként, megfelelő kereslet nélkül azonban nem lehet a bérüket megtermelni. Ráadásul nemcsak a különböző járulékok kifizetése terheli ma a kisvállalkozókat, hanem sok egyéb apró összeggel is számolniuk kell.

Nepp Dénes népi iparművész (Fotó: Mártonfai D.) Nepp Dénes úgy látja, ha csak a mesterségéből akarna megélni, már rég bezárhatta volna a boltot. A talpon maradást az jelentette számára, hogy a kereskedelmi tevékenységgel bővített, és már nemcsak saját készítésű lószerszámait árusítja, hanem más bőrárukat is – főként magyar gyártók termékeit. És bár soha nem gondolta volna, bevétele nagy részét már a kereskedelmi tevékenység teszi ki.
A szíjgyártómester egy 103 éves céget vezet, a népi iparművészetben viszont bajosnak látja az utánpótlást. Mégsem szeretne borúlátónak tűnni. A fiatalok számára az jelentheti a jövőt, hogy nemrégiben „modern” néven új kategóriával bővült a Népi Iparművészeti Bírálóbizottság szempontrendszere. Ez lehetővé teszi a magyar népművészeti hagyományok tovább fejlesztését, ezzel együtt a kézműves tárgyak jobban tükrözhetik alkotójuk egyéniségét, és könnyebben egymásra találhatnak a modern ízlésű vevőkkel.
(teol)

A gázai övezet szintén Oroszország része kíván lenni

A Krím Oroszországhoz csatlakozásáról szóló szerződés aláírása mellett a Palesztin információs központ honlapjának orosz nyelvű verzióján olyan információk jelentek meg, hogy Gázában egy csoport alakult meg, amelyik az Izrael területén létező palesztin enkláve kormányzatához kíván fordulni azzal a javaslattal, hogy rendezzenek népszavazást a területen Oroszországhoz való csatlakozás céljából.
ruvr.ru

Putyin erőteljes szavail a Krímről és a Nyugat felháborodásáról

Vlagyimir Putyin kedd délutáni beszédében sok olyan dolgot kimondott, amit eddig nem: Megérti a majdani tüntetőket, érti a világpolitikai sakkjátszmát, de Krím újra Oroszország lesz.

Óriási taps fogadta az orosz elnököt, amikor belépett az orosz politikusok, civilek, újságírók, valamint a krími vezetők által telített terembe. Még nagyobb taps tört ki, amikor köszöntötte a félsziget vezetőit.
Oroszország, Ukrajna és Belarusz történelme közös. Krím a mi erődünk - mondta Putyin. Úgy folytatta, hogy 350 ezer ukrán, 1,5 millió orosz és 300 ezer krími tatár él a Krímben. És olyan népek is, akik nem asszimilálódtak, hanem a terület sokszínűségét adják. Hozzátette: A krími tatárok és az ukránok többsége is Oroszországhoz húz a Krímben.
A krími tatárok sérelmeiről és deportálásáról azt mondta, hogy másokat is ért megbocsájthatatlan igazságtalanság a történelemben, de ezután biztosítva lesznek jogaik. Leszögezte, hogy Krím ezentúl háromnyelvű lesz, orosz, ukrán, krími tatár.
1954-ben az Ukrán Tagköztársasághoz csatolták az Orosz Tagköztársaságtól Krímet, a Szovjetunión belől. Ez Hruscsov kezdeményezése volt, Putyin pedig erről úgy szólt, hogy szerinte a történészek dolga, hogy eldöntsék, ez miért történt. Mindenestre ténynek tekinti, hogy ez az akkori joggal is ellentétesen zajlott.
A Szovjetunió szétesését nem tudta pótolni a Független Államok Közössége. A széteséssel Oroszországot kirabolták - mondta az elnök. Putyin úgy fogalmazott, hogy egy országban aludtak el, de másnap egy másikban ébredtek. Lenyelték a sérelmet, hiszen nem tudták megvédeni az érdekeiket egy széteső birodalom romjain. De ezzel az orosz nép sosem békült meg. "Krím orosz terület, Szevasztopol orosz város. Ezt mindannyian éreztük."
A fenti mondatot követően is komoly tapsot kapott, de a legnagyobb tapsvihart akkor söpörte be, amikor azt mondta: Ukrajna az oroszok testvére - és az is marad.
Az orosz elnök eddig nem tapasztalt megértéssel beszélt a majdaniakról: Ukrajnán élősködtek a vezető politikusai, akik egyáltalán nem érdeklődtek aziránt, hogyan is él a nép. Az ukrajnaiak elhagyták az országukat, mert ott nem látnak jövőképet. Oroszországban 3 millióan dolgoztak legálisan, akik 20 milliárd dollárt kerestek. "Megértem mindazokat, akik a korrupció és a kevéssé hatékony állam érdekében békésen kivonultak a Majdanra. Igazuk volt. Ez azonban nem vonatkozik az erőszakos akciókra, amelynek végén jött a nacionalista, oroszgyűlölő, antiszemita fegyveresek puccsa. Ha kételkednek, tudok mutatni bizonyítékot is: Az új, úgynevezett vezetés első lépése a nyelvtörvény érvénytelenítése volt."
Bár Turcsinov leállította a törvény aktiválását, de az orosz vezető szerint Sztyepan Bandera utódai később végigvinnék a nemzetiségeket sértő tervet. Ez a krími tatárokat, románokat és magyarokat éppúgy érintené, mint az oroszokat.
"Nem lehetett nem lépni a kérésre, árulás lett volna, ha nem segítünk. Fontos, hogy először a világtörténelemben tényleg a nép mondott véleményt. Azt mondják a nyugatiak, hogy megsértettük a nemzetközi jogot. Hát ez remek. Már az is valami, hogy elismerik, hogy van nemzetközi jog. Ezt köszönjük."
Úgy folytatta, hogy: "Nem kellett bevonulnunk Krímbe. Ott voltunk."
Putyin szerint, ha a Nyugat megtehette Koszovó egyoldalú elismerését, akkor a Krím is elszakadhat. 2010-ben az ENSZ is elismerte, hogy nincs akadálya a függetlenség egyoldalú kikiáltásának, ez nem következik az ENSZ BT gyakorlatából. Márpedig, ha ez így van, akkor nem lehet arra hivatkozni, hogy azért nem érvényes egy népszavazás, mert az adott anyaország alkotmányával ellenes. Ilyen alapon soha, egyetlen terület sem nyerhetne függetlenséget, mert nincs az a vezető, aki hagyná, hogy elszakítsanak a területéből egy darabot.
"Telekiabálták ezzel az érvvel a világot, most pedig tiltakoznak. Amit lehet a koszovói albánoknak, azt nem lehet a krími oroszoknak? Jogi érv, hogy Koszovóban sokan haltak meg? Ez nem is kettős mérce, hanem egyszerű primitív cinizmus. Tehát sokaknak meg kell halniuk? Hála Istennek, hogy ez nem történt meg." Ezt követően megköszönve a 22 ezer krími ukrán katonának azt, hogy a Krímben nem hallgattak Ukrajna utasítására.
Putyin szerint a gyakorlat megmutatta, hogy a Nyugat csak az erőben hisz, nem a jogban. Ha kell, ignorálják az ENSZ BT-t és az ENSZ-t. Így volt 1999-ben Szerbiával szemben is, amit hihetetlen, de a huszadik században lebombáztak. "Volt talán ENSZ BT határozat erről? Nem. És Líbiában ugyanez történt.?"
A jelenlévő újságírók szerint az orosz elnök főleg a beszéde végén jött bele az érvelésbe: "Valóban jogos volt a népek felháborodása Ukrajnában 2004-ben vagy Észak-Afrikában. De a demokrácia helyett csak káosz jött el ezekre a térségekre, mert a Nyugat cinikusan kezelte az eseményeket. Szankciókkal fenyegetnek, de ma is korlátozva kereskedhetünk. COCOM-lista ugyan nincs, de a gyakorlatban ma is sok olyan technológia létezik, amit Oroszország nem vásárolhat meg. Az velünk a baj, hogy nevükön nevezzük a dolgokat, van saját álláspontunk, és megvédjük azt. Nem úgy látjuk a világot, ahogy Amerika. De mindennek van határa. Átlépték ezt a határt, álnokul és amatőr módon viselkedtek. Ideje véget vetni a hidegháborús retorikának. Oroszországnak vannak nemzeti érdekei, amikkel számolni kell, és tisztelni."
"Ukrajna szétesését nem Oroszország provokálja. Nem akarjuk Ukrajna szétesését, nem akarjuk a déli és a keleti részek elszakítását. Ami a Krímmel kapcsolatos: Volt és marad is orosz, ukrán, krími tatár. De sosem lesz Banderáé. Ukrajnához és Oroszországhoz szólok: ha nem fogunk össze, mindannyian elveszíthetjük a Krímet - jelentette ki Ukrajna NATO-csatlakozási terveiről szólva. Nem a NATO ellen vagyunk, csak az ellen, hogy a saját kertünk alatt igazgassunk. El nem tudom képzelni, hogy mi vendégségbe menjünk a NATO katonáihoz a Krímbe. Nagyszerű gyerekek vannak a NATO-ban, de inkább ők jöjjenek hozzánk vendégségbe a Krímbe, és ne mi. Ha nem döntöttek volna vasárnap a krímiek úgy, ahogy döntöttek, akkor hamarosan NATO-erők jelentek volna meg a Krímben. Köszönet a döntésért a krímieknek."
Ezt követően aláírták Krím kérelmét az Orosz Föderációhoz történő csatlakozásához. Putyin pedig felkérte az orosz parlamentet annak elfogadására.


Cristina Kirchner argentin elnök is az oroszok mellett áll

"Azt mondják megsértjük a nemzetközi jogot. Jó hogy emlékeznek, hogy létezik nemzetközi jog. Jobb később, mint soha!"


"Nyugati partnereink, élen az USÁ-val, nem követik a nemzetközi jogot ... Csak a fegyverek uralmát."


"Ha túl erősen nyomod a rugót, az visszarúg... Ez mindig jusson eszetekbe!"

Forrás: Rt.com

Oroszország átvette az ukrán haditengerészeti központ igazgatását

Több mint 30 (más források szerint mostanra 50) ukrán katona hagyta el a korábbi ukrán haditengerészet krími irányító központját, miután az orosz népi milíciák körbevették az épületet. A kivonulók közt volt Szergej Gaiduk ellentengernagy, akit a népi alakulatok őrizetbe vettek. A létesítményből távozó ukrán katonáknak a népi fegyveres erők szabad utat engedtek.
Hajnalban kezdődött spontán tüntetés a főhadiszállás előtt, több ezer ember vonult fel az épület elfoglalására. Végül az önvédelmi alakulatok biztosították a békés elvonulást. A kiürítést követően pedig felhúzták az orosz haditengerészet által használt Szent András- és orosz zászlókat, mire a tömeg hangosan kezdte énekelni az orosz himnuszt.
Krím az Oroszországi Föderáció része, de a katonai létesítmények átvétele még folyamatban van. Az átrendeződést mindenhol civilek tömeges felvonulása kíséri, a bevonuló orosz fegyvereseket gyakorlatilag mindenhol népünnepély fogadja.

http://www.hidfo.net/2014/03/19/oroszorszag-atvette-az-ukran-haditengereszeti-kozpont-igazgatasat

Veréssel mondatták az ukrán állami tévé vezetőjét – felvétel


A nacionalista Szabadság párt parlamenti képviselői ököllel kényszerítették az ukrán állami rádió- és televíziótársaság vezetőjét arra, hogy írja alá lemondását.

Ihor Mirosnyicsenkóval az élükön három képviselő felkereste irodájában Olekszandr Pantelejmonov igazgatót, és ordítozva kérték számon rajta a kijevi hatalomellenes tüntetésekről a Egyes tévécsatornán közzétett, szerintük elferdített beszámolókat. A tévé vezetőjét belenyomták székébe, papírt tettek elé, és arra kényszerítették, hogy írja alá felmondását. Közben többször meg is ütötték. A történtekről videófelvételt készítettek és közzétették az interneten.

A kedd este történt incidenst élesen elítélte Arszenyij Jacenyuk ukrán miniszterelnök, aki kijelentette: egy európai integrációra törekvő, demokratikus társadalomban elfogadhatatlan, hogy parlamenti képviselők erőszakkal oldják meg a kádercseréket.

Mirosnycsenko szerdai sajtótájékoztatóján kijelentette, hogy “békeidőben udvariasabban is viselkedhetett volna” Pantelejmonovval. Ugyanakkor megismételte, hogy a állami televízió hosszú időn át eltorzította az információkat, egyebek között a Majdanon, azaz a kijevi főtéren tartott tüntetésekkel kapcsolatosan. Hozzátette, hogy a hatalomváltás után sem változott semmit a televízió politikája. Szavai szerint számára az utolsó csepp a pohárban az volt, hogy amikor megöltek egy ukrán katonát a Krímben, a csatorna a félsziget Oroszországhoz való csatlakozásának moszkvai ünneplését közvetítette.

A helyi média megjegyezte, hogy a moszkvai ünneplést mindössze öt percig közvetítette az ukrán Egyes televízió.

Markukba röhögnek a bankok – Ma még megtehetik, – holnap már nem biztos


Az alkotmánybírók a döntés bejelentésekor  _ Fotó MTI Szigetváry Zsolt
Az alkotmánybírók a döntés bejelentésekor az Esztergomi sötétségben – Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A devizahitelezésről szóló alkotmánybírósági határozat értékelései – 6 oldalról nézve

1. A Portfolio, – 2. A Nemzeti Civil Kontroll, – 3. A Bankszövetség – 4. A PITEE, – 5. A Bal-Rad – 6. És a Szabad Riport véleményeivel, – értékeléseivel

Bankszövetség: …”Az Alkotmánybíróság hétfői határozata nem teremtett új helyzetet a devizahiteles szerződéseket érintően. A határozat egyértelművé tette, hogy az Alkotmánybíróságnak nem hatásköre az egyedi szerződések vizsgálata…

A szerződésekkel és a bírósági gyakorlattal kapcsolatban a Kúria által kiadott múlt év decemberi vélemény továbbra is a mérvadó, amely általánosságban megerősítette a devizahitel szerződések érvényességét – áll a bankszövetség közleményében…”

Pitee: …”Az igazságszolgáltatás minden tekintetben kiszolgáltatja a magyar társadalmat a politikai elit kénye kedvének… A hitelszerződések módosításának a haszonélvezői a bankok lesznek…

A hitelszerződések utólagos módosítására valójában azért van szükség, mert a bankok nem tartották be Magyarország törvényeit. Nem tájékoztatták a fogyasztókat a hitelekhez kapcsolódó költségekről és kockázatokról és nem mérték fel megfelelően a fogyasztók kockázatviselési képességeit… A fogyasztók érdeke a hitelszerződések felbontása. Egy jogállamban senkit nem lehet kötelezni arra, hogy üzleti kapcsolatban maradjon egy olyan intézménnyel, amelyik nem tartja be a törvényeket…”

0. Határozatot hozott az Alkotmánybíróság a devizahitelezések ügyében, 2014 március 17-én:

Alkotmánybíróság
X/1769/2013.
Az Alkotmánybíróság teljes ülése a közigazgatási és igazságügyi miniszternek a Kormány nevében az Alaptörvény értelmezése tárgyában előterjesztett indítványa alapján – dr. Juhász Imre, dr. Lenkovics Barnabás és dr. Salamon László alkotmánybírók párhuzamos indokolásával, valamint dr. Pokol Béla alkotmánybíró különvéleményével – meghozta a következő határozatot: Teljes szöveg itt >>

1. A legfontosabb részletek

Portfolio.hu:
A Portfolio.hu már közvetlenül a határozat kihirdetése után kiemelte az általa fontosnak tartott részeket:
A határozathirdetésnek azért is van nagy jelentősége, mert erre a határozatra, illetve a Kúria hónapokon belül várható jogegységi döntésére alapozza majd a kormány a közeljövő devizahiteles intézkedéseit. Az Alkotmánybíróság megállapította, hogy a meglévő szerződésekbe kivételes esetekben bele lehet nyúlni.
A fontosabb részletek tehát:
- Kivételes esetekben módosíthatók a meglévő szerződések jogszabállyal.
- Társadalmi hatásaikat tekintve a devizahitelek ide sorolhatók.
- Csak úgy lehet megváltoztatni a meglévő szerződéseket jogszabállyal, ahogy ezt a bíróságok ma is megtehetik.
- A bírói döntéseket és a jogszabályokat azonban felülvizsgálhatja az Alkotmánybíróság – alkotmányellenesség esetén semmissé tehetõk.
- A döntés utána Fidesz a végtörlesztést jó példának nevezte a cselekvésre…

2. ‘Devizaügy’ – Itt az Alkotmánybíróság ítélete

Nemzeti Civil Kontroll, Világgazdaság:
Törvénnyel módosíthatók korábban megkötött szerződések, ám ebben az esetben is figyelembe kell venni minden fél méltányos érdekeit, a megváltozott körülmények között is érdekegyensúlyra kell törekedni – mondta ki devizahitelekkel kapcsolatos alaptörvény-értelmezésében az Alkotmánybíróság (Ab) hétfőn.
A nyilvánosan kihirdetett határozat indoklása szerint a jogbiztonság követelménye akkor érvényesül, ha az állam jogszabállyal a szerződések tartalmát ugyanolyan feltételek fennállása esetén változtathatja meg, mint amit a rendes bírósági út követel meg, azaz ha a felek tartós jogviszonyában a szerződéskötést követően olyan körülmény áll be, amely folytán a szerződés valamelyik fél lényeges jogos érdekét sérti.
Az Ab eljárását kezdeményező kormány indítványának másik felvetésére reagálva az Ab kimondta: rendes bírósági ítéletnek azokat a konkrét jellemzőit, amelyek közvetlenül a fogyasztók jogainak védelmével kapcsolatos alaptörvény-ellenességet okoznák, alkotmányértelmezési hatáskörben nem lehet megállapítani. A gazdasági erőfölénnyel visszaélés elleni fellépésre és a fogyasztók jogainak védelmére irányuló alaptörvényi rendelkezésből közvetlenül következhet ugyan jogszabály alkotmányellenessége, de ennek megítélése függ a szabályozási környezettől.
'Minőségi emberek' - A Bankszövetség képviselői Fotó_NOL
‘Minőségi emberek’ – A Bankármaffia szószóló képviselői – Fotó: NOL

3. Így értékelik a bankok a devizahiteles AB határozatot

Privátbankár.hu:
Az Alkotmánybíróság hétfői határozata nem teremtett új helyzetet a devizahiteles szerződéseket érintően – közölte a Magyar Bankszövetség. A határozat egyértelművé tette, hogy az Alkotmánybíróságnak nem hatásköre az egyedi szerződések vizsgálata.
A szerződésekkel és a bírósági gyakorlattal kapcsolatban a Kúria által kiadott múlt év decemberi vélemény továbbra is a mérvadó, amely általánosságban megerősítette a devizahitel szerződések érvényességét – áll a bankszövetség közleményében.
Az Alkotmánybíróság (Ab) hétfőn a devizahitelekkel kapcsolatos alaptörvény-értelmezésében megállapította: törvénnyel módosíthatók a korábban megkötött szerződések, ám ebben az esetben is figyelembe kell venni minden fél méltányos érdekeit, a megváltozott körülmények között is érdekegyensúlyra kell törekedni.
A nyilvánosan kihirdetett határozat indoklása szerint a jogbiztonság követelménye akkor érvényesül, ha az állam jogszabállyal a szerződések tartalmát ugyanolyan feltételek fennállása esetén változtathatja meg, mint amit a rendes bírósági út követel meg, azaz ha a felek tartós jogviszonyában a szerződéskötést követően olyan körülmény áll be, amely folytán a szerződés valamelyik fél lényeges jogos érdekét sérti.
Az Ab eljárását kezdeményező kormány indítványának másik felvetésére reagálva az Ab kimondta: rendes bírósági ítéletnek azokat a konkrét jellemzőit, amelyek közvetlenül a fogyasztók jogainak védelmével kapcsolatos alaptörvény-ellenességet okoznák, alkotmányértelmezési hatáskörben nem lehet megállapítani. A gazdasági erőfölénnyel visszaélés elleni fellépésre és a fogyasztók jogainak védelmére irányuló alaptörvényi rendelkezésből közvetlenül következhet ugyan jogszabály alkotmányellenessége, de ennek megítélése függ a szabályozási környezettől.

4. Az Alkotmánybíróság szembe megy a jogállami hagyományokkal

Pitee (Pénzügyi Ismeretterjesztő és Érdek-képviseleti Egyesület):
Az Alkotmánybíróság 2014. március 17. napján kihirdetett döntése világosan mutatja, hogy a Magyarország távolodik az európai jogállamok közösségétől.
Az igazságszolgáltatás minden tekintetben kiszolgáltatja a magyar társadalmat a politikai elit kénye kedvének.
Az Alkotmánybíróság döntése szerint megfelel a jogbiztonság követelményének az, ha az állam jogszabállyal módosít magánjogi szerződéseket.
Az Alkotmánybíróság álláspontja szerint ugyanis a törvényhozás “a szerződéseket ugyanolyan feltételek fennállása esetén változtathatja meg alkotmányosan, mint amilyen feltételek fennállását a bírósági úton való szerződésmódosítás is megkövetel“.
“Az állam jogszabállyal a szerződések tartalmát általában csak ugyanolyan feltételek fennállása esetén változtathatja meg alkotmányosan, mint amilyen feltételek fennállását a bírósági úton való szerződésmódosítás is megköveteli.“
A jogállamok egyik legfontosabb alappillére a hatalmi ágak szétválasztása. A hatalmi ágak szétválasztásának pedig az egyik logikus következménye az, hogy a bíróságok és a törvényhozás alkotmányos jogosítványai nem fedik át egymást.
Ha egy jogállamban a szerződések tartalmának a módosítása a bíróságok feladata, akkor ez kizárja, hogy ugyanezt a jogosítványt a törvényhozás is gyakorolja.
Az Alkotmánybíróság által hivatkozott római jogi alapelv (clausula rebus sic stantibus) szerint, ha a felek tartós jogviszonyában a szerződéskötést követően olyan körülmény áll be, amely folytán a szerződés valamelyik fél lényeges jogos érdekét sérti, akkor a bíróságok jogosultak a szerződést módosítani.
Ez a római jogi alapelv csak és kizárólag a bíróságokra vonatkozik. Ha egy törvényhozás erre az elvre hivatkozva törvényt alkot, akkor átlépi a saját alkotmányos jogkörét.
Az alkotmánybírák pökhendiségét mutatja, hogy a latin kifejezés megemlítésével akarják azt a benyomást kelteni, mintha ennek a döntésnek jogtörténeti megalapozottsága lenne.
Azzal, hogy az Alkotmánybíróság kimondja, hogy a törvényhozás ugyanazokkal a jogosítványokkal rendelkezik, mint a bíróságok, nyilvánvalóvá teszi, hogy Magyarországon a hatalmi ágak szétválasztása csak a papíron létezik.
Egy jogállamban az alkotmánybíróság feladata megvédeni a társadalmat a hatalmi elit túlkapásaitól. Ezzel szemben Magyarországon az alkotmánybíróság kiszolgáltatja a társadalmat a hatalmi elit önkényének. Az alkotmánybíróság által adott felhatalmazás alapján ugyanis a magyar politikai elit a saját kénye-kedve szerint módosíthatja a megkötött hitelszerződéseket.
A hitelszerződések módosításának a haszonélvezői a bankok lesznek.
A hitelszerződések utólagos módosítására ugyanis nem(!) azért van szükség, mert a felek tartós jogviszonyában a szerződéskötést követően olyan körülmény állt volna be, amely folytán a szerződés valamelyik fél lényeges jogos érdekét sérti.
A hitelszerződések utólagos módosítására valójában azért van szükség, mert a bankok nem tartották be Magyarország törvényeit. Nem tájékoztatták a fogyasztókat a hitelekhez kapcsolódó költségekről és kockázatokról és nem mérték fel megfelelően a fogyasztók kockázatviselési képességeit.
A fogyasztók érdeke a hitelszerződések felbontása. Egy jogállamban senkit nem lehet kötelezni arra, hogy üzleti kapcsolatban maradjon egy olyan intézménnyel, amelyik nem tartja be a törvényeket.

5. Igét hirdetett a döbrögista horda hiteles ügyben! – “MAJD…!”

Bal-Rad, Portfolio.hu:
A Fidesz arra tud ígéretet tenni, hogy az Alkotmánybíróság, illetve a Kúria döntését követően a következő ciklus végére lehet megoldás a devizahitelek ügyében – mondta Gulyás Gergely szerdán a TV2 Mokka című műsorában.
A Fidesz frakcióvezető-helyettese hangsúlyozta, hogy a helyzet kezelése során fontos érdek a bankrendszer stabilitása is.
A politikus elmondta: üdvözlik az Alkotmánybíróságnak a devizahitelezéssel kapcsolatos döntését, mert az lehetőséget biztosít a törvényhozásnak arra, hogy módosítsa a szerződések tartalmát.
Leghamarabb májusban kerülhet sor törvénymódosításra, ugyanis meg kell várni az Európai Bíróság és a Kúria döntését – tette hozzá Gulyás Gergely.
(portfolio)
Bal-Rad komm:
“…fontos érdek a bankrendszer stabilitása…” – az viszont mindenek előtt való, vallotta be a döbrögista ifjú hiéna.
MAJD…! – hangzott el ismét, – immáron ki tudja hányadszor, a döbrögista horda vissza-vissza térő homályos ígérgetése. Majd…! – Konkrétumok nélkül.
És a magyarok milliói beérik ennyivel! “MAJD”!
MAJD minden szép lesz! – rikácsolja a papagájkommandója, a Vezér ködös jövőképét! – MAJD!
Majd rendeződik ez a kérdés autentikus módon! – Ha kormányzati segítség nem lesz, – akkor is! De azt se Gulyás Nyalonc, se főnökei ne akarják kivárni!…

6. Tömeges kilakoltatások várhatók

A Szabad Riport véleménye:
A Magyar Nemzeti Bank Pénzügyi Felügyeletének legfrissebb adatai szerint 2014 első negyedévében összesen 4783 fedezeti lakóingatlant jelöltek értékesítésre a bankok, ami a korábbi számoknál jóval magasabb. – És ez csak az első negyedév! – Ez, átlagosan 4 főnyi lakót számolva, majd 20 ezer ember otthonvesztése, csak az első negyedévben.
Ha ezt a számot nézzük egész évre, vagyis megszorozzuk néggyel, – az 80 ezer ember. – De akár meghaladhatja a 100 ezret is!
Csak a miheztartás végett: Eger lakossága: mindössze 57 ezer, – Szolnok lakosság: 75 ezer, Szombathely: 79 ezer, Székesfehérvár lakossága: 102 ezer.
Emberek! Egy városnyi embert vágnak ki otthonából a választások, s a kilakoltatási moratórium lejárta után.
Ha pedig összességében nézzük: A bedőlt hitelek biztosítékait összesen 118.595 ingatlan jelenti az idei első negyedévben. Márpedig ez minimum, 474.000 magyar ember földönfutóvá tételét jelenti. Magyarország lakosságának közel öt százalékát!
És, akkor még nem beszéltünk a számlaadósokról, a multi szolgáltatóknak, s önkormányzatoknak tartozó mesterségesen ellehetetlenített számlaadósokról, – kik legalább ugyanennyien vannak, ha nem többen, – s kiket úgyszintén a kilakoltatás réme fenyeget.
Ez a példátlan fosztogatás nem fog végbemenni a társadalmi katasztrófa nélkül.
Mi eleget figyelmeztettük már rá, – a kormányt is, a bankárokat is, a végrehajtókat is. Magukra vessenek majd, hogy nem hallgattak ránk.




Szabad Riport Tudósító Iroda
Felhasznált források: Alkotmánybíróság,Portfolio.hu,Nemzeti Civil Kontroll,Privátbankár.huPénzügyi Ismeretterjesztő és Érdek-képviseleti Egyesület,Bal-Rad,MNB

Az orosz külügy ma kiadott nyilatkozata a Budapesti Memorandumról


Az Orosz Föderáció Külügyminisztérima a mai napon hivatalos nyilatkozatot adott ki.

ЕС и США нарушили Будапештский меморандум – МИД РФ
A nyilatkozat szerint az Európai Unió és a USA megsértették a Budapesti Memorandumot, az abban vállalt kötelezettségeikkel ellentétbenhatóságaik aktivan közreműködtek az Ukrajna törvényes kormánya elleni puccs megszervezésében.
A közlemény utal arra, hogy a Budapesti Memorandumban Oroszország, az Egyesült Államok és Nagy Britannia garanciákat vállaltak Ukrajna szuverén státuszára.
Az ukrajnai helyzet kapcsán az Orosz Föderáció megemliti az 1994-es Budapesti Memorandum néhány pontját, ami a kötelezettségek betartásáról és kikényszeritésről rendelkezik.
“A Budapesti Memorandum aláirói Oroszország, az USA és Nagy Britannia igéretett tettek arra, hogy garantálják Ukrajna szuverenitását. Szeretnénk megkérdezni, hogy hogyan illeszkedik ezen garanciák sorába az, hogy az EU és az USA a kijevi zavargások ideje alatt szankciókkal fenyegették Ukrajna törvényes kormányát. Mi ez, ha nem gazdasági kényszer egy szuverén állam ellen?
Miként kell kezelni például azt a tényt, hogy a nyugati államok delegációi szinte állandóan a Függetlenség-téren virrasztottak?
Miként lehet értelmezni azt a tényt, hogy az USA és az EU a legitim ukrán kormánnyal folytatott tárgyalásokat követően már az új-puccsal hatalomra jutott vezetést tekinti alkotmányosnak?
Mindezen példák tanúsitják azt, hogy az USA és az EU összejátszott a kijevi puccsistákkal, és ezzel megszegték a Budapesti Memorandum Ukrajna függetlenségét és szuverenitását garantáló rendelkezéseit”-áll az Orosz Külügyminisztérium közleményében.
“Emlékeztetünk, hogy az 2994-es Budapesti Memorandum alapján szerződést kötött Ukrajna, Oroszország, az USA és Nagy-Brittania Ukrajna nukleáris fegyverektől mentes státusáról. Ez a megállapodás tartalmaz olyan rendelkezéseket, amelyek garantálják Ukrajna szuverenitását és biztonságát.
A szerződét nem ratifikálták. Vlagyimir Putyin elnök viszont bejelentette, hogy készen áll erre, és a Memorandum rendelkezéseinek betartására.
(http://vybor.ua/news/es_i_ssha_narushili_budapeshtskiy_memorandum)

Kadarkúti Égi Üzenetek 192-254. : Mennyei Atya-Jézus-Szentlélek -Szűzanya: Jézus élete

ÉGI ÜZENETEK
2014.02.11
Szűzanya: Jézus élete XIX. A hegyi beszéd I.
Szűzanya: Drága Gyermekeim! Szívem összes melegével köszöntelek benneteket a mai engesztelésen. Boldoggá tesztek, hogy most is sok lelket fogtok megmenteni. Nagyon szép részlet jutott Nekem Szent Fiam életének történetéből: a hegyi beszéd.
A múlt héten arról volt szó, hogy egyre növekszik Ellene a farizeusok és írástudók gyűlölete. Míg ezek tanácskozásra gyülekeztek egyre gyakrabban, megbeszélni, hogyan veszejtsék el Őt, addig csak nőttön-nőtt a nép érdeklődése Iránta. Csak úgy tódult a tömeg Kafarnaumba minden felől, nemcsak Galileából, hanem Júdeából, Jeruzsálemből, Tiruszból, Szidonból, Föníciából és Szíriából. Jézus némelykor kénytelen a sokaság elől egy kis időre elmenekülni, hogy kipihenje fáradalmait. Most is fölment egy hegyre, mely Kafarnaumtól 3 órányi járásra volt. Ezt a magaslatot a Szent Hagyomány Hattin Szarvá-nak nevezi. Lejtői kopár kőtörmelékkel borítottak. Van itt egy kisebb, enyhén rézsútos síkság, amely kiválóan alkalmas a tanítást hallgató nép letelepedésére. Szent Fiam ezen a helyen töltötte az éjszakát. Itt elmélkedett és imádkozott a következő napra eltervezett nagy beszédjéről. Akkorra már mind a 12 apostolt kiválasztotta, a hegyen is vele voltak. Másnap gyülekezett a nép nagy lelkesedéssel. Leültette őket és szeretettel nézett végig rajtuk. Apostolai felé fordulva így szólt: Nézzétek őket! Pásztor nélkül tévelygő, elhagyott nyáj. Majd búzamezőhöz hasonlítja a tömeget. A termés ugyan nagy, mondja tanítványainak, de a munkás kevés. Kérjétek azért az aratás Urát, hogy küldjön munkásokat az Ő aratásába. Ez nektek is szól, kedves Engesztelő Gyermekeim! Oly kevés a felszentelt szolgánk! Imádkozzatok új papi hivatásokért! Bizony oly kevesen vannak a papok, különösen vidéken, hogy 8-10 falut is el kell egy papnak látnia. Nem csoda, ha a sok feladat mellett a hívek lelkével már nem tudnak eleget törődni, ha nem vezetik a szentségimádásokat, litániákat, zarándokutakat.
Drága Gyermekeim! A hegyi beszédnek nagy jelentősége van Jézus nyilvános életében és messiási hivatásának gyakorlásában. Nem úgy beszélt a néphez, mint az egyszerű próféták, akik Isten sugallatait közvetítik, hanem saját nevében szólt. Nem vetette el Mózest és Istentől kapott törvényeit, csak kiegészítette. Visszautasította az írástudók merev, szabályokat hirdető tanítását és vádolta őket a képmutatásuk miatt. Jól tudta, hogy minden ember szívében ott él a boldogság utáni vágy, ezért a hegyi beszédet a „nyolc boldogsággal” kezdte:
  1. Boldogok a lelki szegények, mert övék a mennyek országa.
Sok mai gyermekem nem jól értelmezi ezt a fogalmat, hogy lelki szegények. Azt hiszik, hogy ez a nyomorgó, nélkülöző, éhező szegénységet jelenti. Szó sincs róla! A gazdag ember is lehet „lelki szegény”. Hát akkor mit tartalmaz ez a kifejezés?
A lélek kiüresítését, amikor az ember lemond mindenről, ami testének és szellemének kedves és vonzó. Tehát élvezeti cikkekről, mint a cigaretta, az alkohol, az édességek, az üdítőitalok, az ínyenc ételek, a feketekávé, és a szellemét szórakoztató szellemi termékekről, minta az üres, tartalmatlan TV sorozatokról, az erőszakot sugárzó horrorfilmekről, erkölcstelen szex-filmekről, értéktelen képes-folyóiratokról, a bömbölő rock zenéről, heavy metal koncertekről. Tehát boldog, aki képes lemondani a világi élvezetekről, minden földi dologról, mert ez a szegénység Isten Országába vezet.
  1. Boldogok a szelídek, mert ők lesznek birtokosai a földnek.
Az öntelt, gőgös, erőszakos, könyöklő, taposó emberek, akik csak a saját akaratukat akarják érvényesíteni, és halálukig ilyenek maradnak, nem nyerhetik el az Örök Boldogságot. Csak abból lehet szent, csak az juthat be a Mennyországba, aki szelíd és alázatos és mindig alárendeli magát az Atya akaratának. Egy példát hozok fel nektek erre a mai életből. Az egyik imacsoportban van egy gyermekem, aki minden héten ott van az imaórán, napi áldozó, zarándokolni jár, és aki felületesen ismeri, azt gondolja róla, hogy olyan, mint egy szent. De Én, a ti Édesanyátok látom az ő igazi „én”-jét. Úgy érzi, hogy ő jobb, különb, buzgóbb és okosabb, mint hittestvérei. Nem ő az imacsoport vezető, mégis diktálja, hogy mikor, mit imádkozzanak. Ő választja ki a következő éneket. Ha valaki ellenkezik, bűbájos, lehengerlő mosolyával, bőbeszédűségével mindig megmagyarázza, miért az a jó, amit ő akar. Zarándokutakon a buszon előretolakszik, hogy az első székre üljön. Meggyőzi a zarándokvezető testvért, hogy majd segít a mikrofonnál. Már az elején kedves hangon kéri a mikrofonon keresztül, hogy akinek nincs jó hallása, inkább ne énekeljen, mert rontja a színvonalat. A szálláson négyen fekszenek egy szobában. Azon az éjszakán rekkenő hőség van, és az egyik szobatárs ablakot akar nyitni, de ő könyörögve kéri, hogy csukja be gyorsan, mert nagyon érzékeny a torka és megfázik. A másik 3 kénytelen miatta szenvedni a melegtől. Ez az akaratos, öntelt leányom, aki csak mindig önmagára gondol, mindent ő akar irányítani, ha nem lesz szelídebb és alázatosabb, bizony nem jut a mennybe.
  1. Boldogok, akik sírnak, mert ők vigasztalást találnak.
Sok gonoszság van a földön, temérdek bűn, mely következtében gyermekeink szíve tele van lelki sebekkel. Van, aki a bántások miatt hangosan sír és ömlik a könnye, és van, aki a szívével sír, befele. Ez az utóbbi a rosszabbik, mert depresszióhoz vezethet. A mi eszközünk, Éva telefonon sok ilyen kesergő embert hallgat. Az egyik a nemrég meghalt férjét siratja, a másik kábítószerező leányát, a harmadik a fiatalok miatt sír, mert elöregedett, tehetetlenné vált és öregek otthonába akarják tenni. Jézus mindegyiket meg tudja vigasztalni különböző tanácsokkal, szerető szavakkal, de egy vonás közös minden vigasztalásban: nekik is azt mondja, amit a hegyi beszédben a tömegnek: „Boldogok, akik sírnak.” Ugyanis ez a lelki bánat - ha elfogadják és felajánlják - lelki kinccsé alakul, érdem lesz belőle, majd a Mennyben megvigasztalják érte.
  1. Boldogok akik éhezik és szomjúhozzák az igazságot, mert ők kielégítést nyernek.
Tapasztalhatjátok, Gyermekeim, hogy itt a földön nincs igazság. A nagyszájúak, az erőszakosak és a gőgösek tartják kezükben a hatalmat, a sok pénzt, az anyagi javakat, a szerény, jószándékú, istenszerető, alázatos embereket kihagyják mindenből, elnyomják, lenézik, kihasználják és becsapják. A földi igazságszolgáltatás sem áll hivatása magaslatán. Van egy 3 gyermekes fiatalasszony. Férje egy másik nő miatt elhagyta. 4,7,10 évesek a kicsik, egyedül kell felnevelnie őket. Takarítónő egy iskolában, alacsony fizetéssel. Mielőtt megtörtént volna a tárgyalás a gyermektartásról, a férfi busásan lefizette, megvesztegette az ügyvédet és a bírót is. A feleségről hamis vádakat sorakoztattak fel, és a volt férj pedig hamis orvosi igazolásokat mutatott be, hogy betegsége miatt nem képes gyermektartást fizetni. Szegény asszony elvesztette a pert. Számtalan ehhez hasonló eset van az életben. El kell fogadnotok a tényt, hogy ti, akik most szenvednek az igazságtalanságtól, boldogok lesztek az Örök Életben, mert ott majd kárpótolnak titeket.
  1. Boldogok az irgalmasok, mert majd őnekik is irgalmaznak.
Azt hiszem, drága Kicsinyeim, egy sincs köztetek, aki ne érezte volna Isten irgalmas szeretetét. Életének egy olyan periódusában, amikor hanyagoltátok a lelketeket, esetleg ima címén az esti fogmosás alatt eldaráltatok gondolatban egy Miatyánkot és gépiesen leültetek a TV elé, ha akkor szólít el az Úr, vajon hová kerültetek volna? Ha életetek legnagyobb bűne elkövetése közben kellett volna Szent Fiam ítélőszéke elé állni, lehet, hogy a pokolban kötöttetek volna ki. De Isten végtelenül irgalmas és türelmes volt hozzátok. Követnetek kell őt, és minden felebarátotokkal – aki rászorul – nektek is irgalmasnak kell lenni. Minden esetben gyakorolnotok kell az irgalmasság testi-lelki cselekedeteit. Segítsetek a nélkülözőkön, betegeken, magányosokon, vigasztaljátok a szomorúakat, imádkozzatok a szenvedő lelkekért, és a közömbös, hitetlen és bűnös testvéreitekért! Ha így tesztek, veletek is irgalmas lesz Mennyei Atyátok.
  1. Boldogok a tisztaszívűek, mert meg fogják látni az Istent.
A tiszta szív nagyon kedves Szent Fiam előtt. Kimondhatatlan öröm számára, mikor a szentáldozásban egy tiszta szívbe térhet be. Ragyogó, meleg fehérség veszi körül és az ilyen lélekből szeretetsugarak áradnak az Ő Testébe, Lelkébe, melyek simogatják, dédelgetik. Az ilyen gyermeke szívét nem kell Szent Vérével megtisztítania, mert semmi homály, folt nincs rajta. Az Én édes sokat szenvedett Fiam legdrágább pihenőhelye az ilyen lélek. Egy üdítő oázis a bűnös emberiség sivatagában. Kicsikéim! Ha szeretitek Istent, akkor minden erővel arra törekedtek, hogy szívetek tiszta legyen. Ezt a mindennapi lelkiismeretvizsgálattal, bűnbánattal, gyakori szentgyónással és a teljes búcsú igénybevételével lehet elérni. Leírhatatlan boldogságban lesz részetek, ha kiáradásakor egészen tiszta lélekkel talál benneteket Szentlelkem.
  1. Boldogok a békességesek, mert Isten fiainak fognak hivatni.
Sok gyermekem panaszkodik, hogy nincs béke és nyugalom benne. Ideges, minden kihozza a sodrából, a bántásokat nem tudja megbocsátani. Ezt a zaklatottságot a bűn okozza, ami benne van. Figyeljétek csak meg, hogy egy jó szentgyónás, szentáldozás és teljes búcsú elnyerése után, milyen kellemesen érzitek magatokat. Még a sértések, szurkálások sem fájnak, egy boldog megelégedettség uralkodik a szívetekben. Még a legnagyobb gondok is eltörpülnek, teljes gyermeki ráhagyatkozást éreztek, mert az Atya tenyerén vagytok. Tehát nem a körülményeken múlik a belső béke, hanem rajtatok. Az a titka, hogy nem kell gyűjtögetni a bűnöket, meg kell szabadulni tőlük.
  1. Boldogok, aki üldözést szenvednek az igazságért, mert övék a mennyek országa.
Jézus, itt a 8. boldogságnál így szól az Őt elmerülten hallgató tömeghez: „Bizony, bizony mondom nektek, igen boldogok vagytok, midőn szidalmaznak és üldöznek titeket és hazudván, minden rosszat beszélnek ellenetek, én érettem… De örüljetek és vigadjatok, mert bőséges lesz jutalmatok a mennyekben.” Ez most nagyon aktuális nektek, hűséges engesztelőim. Amiért idejártok tanításainkat hallgatni, szektásoknak neveznek titeket, és eljön majd az idő, hogy templomotokból kizárással fognak fenyegetni. Mindez azért lesz, mert bátran Jézus Krisztus mellé álltok, az egyetlen Igazság mellé. Jól választottatok, mert a másik út a pokol felé vezet. Ezzel a választással megalapoztátok lelketek örök sorsát, üdvösségeteket.
Drága Kicsinyeim! Én is mondom Jézussal együtt, hogy ne féljetek az üldözéstől. Csukjátok be földi szemeteket és lelketekkel nézzétek, mit történik itt. Most már nem egyedül állok előttetek, hanem az angyalok sokasága vesz körül. Ruhájuk a szivárvány minden szívében tündököl. Fejük körül glória csillog. Leveszem magamról hosszú, bő, világoskék csillagokkal borított palástomat. Ők megfogják a szegélyét körbe, magasabbra emelve kiterítik és beborítanak benneteket vele. Ez a láthatatlan anyai palást meg fog védeni benneteket és szeretteiteket minden megpróbáltatás idején. Először is a gonosz lelkek belső támadásaitól, akik egymás ellen akarnak uszítani benneteket, megvédi palástom családotokat a viszályoktól, békétlenségtől. Oltalmat nyújtok nektek, engesztelőknek az üldözőitekkel szemben, akik eleinte hittestvéreitek soraiból kerülnek majd ki. Védelmet ad a ragályos betegségek ellen, megóv a fenevad bélyegétől és a háborútól. Sokan közületek, különösen az egészen tisztalelkű felnőttek és kisgyermekek nem fogják mindezt átélni, mert elragadják és csak az Új Világba hozzák vissza őket. Lesznek vértanúk is, és lesznek, akik e borzalmak között sértetlenül megmaradnak és élve lépnek a gyönyörűséges Új Világba, ahol Szent Fiam és Én várjuk őket. Mi minden gyermekünket üdvözíteni akarjuk. Ti, engesztelők nagyon sokat tudtok segíteni nekünk ebben: felajánlott imáitokkal, áldozataitokkal, szenvedéseitekkel. Az összes ima kedves előttem, de most mutatok nektek 3 rózsafüzért, melyek nagyon hatásosak a lélekmentésben.
Az első rózsafüzér, amit felemelek az Irgalmasság Rózsafüzére. Minden szeme egy csillogó vércsepp, mely azt jelenti, hogy minden fohásszal egy vércsepp hullik azokra, akikért mondjátok, Krisztus Vére.
A levegőbe emelem a második rózsafüzért, a Keresztút Rózsafüzért. Minden szeme egy piros kereszt, Jézus kínhalálának és kínszenvedésének szimbóluma, mely által ezrek és ezrek menekülnek meg a kárhozattól.
Felemelek egy rövid, csillagokból álló rózsafüzért, a medugorjei rózsafüzért. Miközben imádkozzátok, e csillagocskák ráhullanak a tisztuló lelkekre és kiszabadulnak.
Drága Gyermekeim! E hosszú tanítás után búcsúzom tőletek, és megáldalak benneteket a nyolc boldogság lelkületével az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében. Amen.
Szűzanya: Drága Gyermekeim! Szívem összes melegével köszöntelek benneteket a mai engesztelésen. Boldoggá tesztek, hogy most is sok lelket fogtok megmenteni. Nagyon szép részlet jutott Nekem Szent Fiam életének történetéből: a hegyi beszéd.
A múlt héten arról volt szó, hogy egyre növekszik Ellene a farizeusok és írástudók gyűlölete. Míg ezek tanácskozásra gyülekeztek egyre gyakrabban, megbeszélni, hogyan veszejtsék el Őt, addig csak nőttön-nőtt a nép érdeklődése Iránta. Csak úgy tódult a tömeg Kafarnaumba minden felől, nemcsak Galileából, hanem Júdeából, Jeruzsálemből, Tiruszból, Szidonból, Föníciából és Szíriából. Jézus némelykor kénytelen a sokaság elől egy kis időre elmenekülni, hogy kipihenje fáradalmait. Most is fölment egy hegyre, mely Kafarnaumtól 3 órányi járásra volt. Ezt a magaslatot a Szent Hagyomány Hattin Szarvá-nak nevezi. Lejtői kopár kőtörmelékkel borítottak. Van itt egy kisebb, enyhén rézsútos síkság, amely kiválóan alkalmas a tanítást hallgató nép letelepedésére. Szent Fiam ezen a helyen töltötte az éjszakát. Itt elmélkedett és imádkozott a következő napra eltervezett nagy beszédjéről. Akkorra már mind a 12 apostolt kiválasztotta, a hegyen is vele voltak. Másnap gyülekezett a nép nagy lelkesedéssel. Leültette őket és szeretettel nézett végig rajtuk. Apostolai felé fordulva így szólt: Nézzétek őket! Pásztor nélkül tévelygő, elhagyott nyáj. Majd búzamezőhöz hasonlítja a tömeget. A termés ugyan nagy, mondja tanítványainak, de a munkás kevés. Kérjétek azért az aratás Urát, hogy küldjön munkásokat az Ő aratásába. Ez nektek is szól, kedves Engesztelő Gyermekeim! Oly kevés a felszentelt szolgánk! Imádkozzatok új papi hivatásokért! Bizony oly kevesen vannak a papok, különösen vidéken, hogy 8-10 falut is el kell egy papnak látnia. Nem csoda, ha a sok feladat mellett a hívek lelkével már nem tudnak eleget törődni, ha nem vezetik a szentségimádásokat, litániákat, zarándokutakat.
Drága Gyermekeim! A hegyi beszédnek nagy jelentősége van Jézus nyilvános életében és messiási hivatásának gyakorlásában. Nem úgy beszélt a néphez, mint az egyszerű próféták, akik Isten sugallatait közvetítik, hanem saját nevében szólt. Nem vetette el Mózest és Istentől kapott törvényeit, csak kiegészítette. Visszautasította az írástudók merev, szabályokat hirdető tanítását és vádolta őket a képmutatásuk miatt. Jól tudta, hogy minden ember szívében ott él a boldogság utáni vágy, ezért a hegyi beszédet a „nyolc boldogsággal” kezdte:
  1. Boldogok a lelki szegények, mert övék a mennyek országa.
Sok mai gyermekem nem jól értelmezi ezt a fogalmat, hogy lelki szegények. Azt hiszik, hogy ez a nyomorgó, nélkülöző, éhező szegénységet jelenti. Szó sincs róla! A gazdag ember is lehet „lelki szegény”. Hát akkor mit tartalmaz ez a kifejezés?
A lélek kiüresítését, amikor az ember lemond mindenről, ami testének és szellemének kedves és vonzó. Tehát élvezeti cikkekről, mint a cigaretta, az alkohol, az édességek, az üdítőitalok, az ínyenc ételek, a feketekávé, és a szellemét szórakoztató szellemi termékekről, minta az üres, tartalmatlan TV sorozatokról, az erőszakot sugárzó horrorfilmekről, erkölcstelen szex-filmekről, értéktelen képes-folyóiratokról, a bömbölő rock zenéről, heavy metal koncertekről. Tehát boldog, aki képes lemondani a világi élvezetekről, minden földi dologról, mert ez a szegénység Isten Országába vezet.
  1. Boldogok a szelídek, mert ők lesznek birtokosai a földnek.
Az öntelt, gőgös, erőszakos, könyöklő, taposó emberek, akik csak a saját akaratukat akarják érvényesíteni, és halálukig ilyenek maradnak, nem nyerhetik el az Örök Boldogságot. Csak abból lehet szent, csak az juthat be a Mennyországba, aki szelíd és alázatos és mindig alárendeli magát az Atya akaratának. Egy példát hozok fel nektek erre a mai életből. Az egyik imacsoportban van egy gyermekem, aki minden héten ott van az imaórán, napi áldozó, zarándokolni jár, és aki felületesen ismeri, azt gondolja róla, hogy olyan, mint egy szent. De Én, a ti Édesanyátok látom az ő igazi „én”-jét. Úgy érzi, hogy ő jobb, különb, buzgóbb és okosabb, mint hittestvérei. Nem ő az imacsoport vezető, mégis diktálja, hogy mikor, mit imádkozzanak. Ő választja ki a következő éneket. Ha valaki ellenkezik, bűbájos, lehengerlő mosolyával, bőbeszédűségével mindig megmagyarázza, miért az a jó, amit ő akar. Zarándokutakon a buszon előretolakszik, hogy az első székre üljön. Meggyőzi a zarándokvezető testvért, hogy majd segít a mikrofonnál. Már az elején kedves hangon kéri a mikrofonon keresztül, hogy akinek nincs jó hallása, inkább ne énekeljen, mert rontja a színvonalat. A szálláson négyen fekszenek egy szobában. Azon az éjszakán rekkenő hőség van, és az egyik szobatárs ablakot akar nyitni, de ő könyörögve kéri, hogy csukja be gyorsan, mert nagyon érzékeny a torka és megfázik. A másik 3 kénytelen miatta szenvedni a melegtől. Ez az akaratos, öntelt leányom, aki csak mindig önmagára gondol, mindent ő akar irányítani, ha nem lesz szelídebb és alázatosabb, bizony nem jut a mennybe.
  1. Boldogok, akik sírnak, mert ők vigasztalást találnak.
Sok gonoszság van a földön, temérdek bűn, mely következtében gyermekeink szíve tele van lelki sebekkel. Van, aki a bántások miatt hangosan sír és ömlik a könnye, és van, aki a szívével sír, befele. Ez az utóbbi a rosszabbik, mert depresszióhoz vezethet. A mi eszközünk, Éva telefonon sok ilyen kesergő embert hallgat. Az egyik a nemrég meghalt férjét siratja, a másik kábítószerező leányát, a harmadik a fiatalok miatt sír, mert elöregedett, tehetetlenné vált és öregek otthonába akarják tenni. Jézus mindegyiket meg tudja vigasztalni különböző tanácsokkal, szerető szavakkal, de egy vonás közös minden vigasztalásban: nekik is azt mondja, amit a hegyi beszédben a tömegnek: „Boldogok, akik sírnak.” Ugyanis ez a lelki bánat - ha elfogadják és felajánlják - lelki kinccsé alakul, érdem lesz belőle, majd a Mennyben megvigasztalják érte.
  1. Boldogok akik éhezik és szomjúhozzák az igazságot, mert ők kielégítést nyernek.
Tapasztalhatjátok, Gyermekeim, hogy itt a földön nincs igazság. A nagyszájúak, az erőszakosak és a gőgösek tartják kezükben a hatalmat, a sok pénzt, az anyagi javakat, a szerény, jószándékú, istenszerető, alázatos embereket kihagyják mindenből, elnyomják, lenézik, kihasználják és becsapják. A földi igazságszolgáltatás sem áll hivatása magaslatán. Van egy 3 gyermekes fiatalasszony. Férje egy másik nő miatt elhagyta. 4,7,10 évesek a kicsik, egyedül kell felnevelnie őket. Takarítónő egy iskolában, alacsony fizetéssel. Mielőtt megtörtént volna a tárgyalás a gyermektartásról, a férfi busásan lefizette, megvesztegette az ügyvédet és a bírót is. A feleségről hamis vádakat sorakoztattak fel, és a volt férj pedig hamis orvosi igazolásokat mutatott be, hogy betegsége miatt nem képes gyermektartást fizetni. Szegény asszony elvesztette a pert. Számtalan ehhez hasonló eset van az életben. El kell fogadnotok a tényt, hogy ti, akik most szenvednek az igazságtalanságtól, boldogok lesztek az Örök Életben, mert ott majd kárpótolnak titeket.
  1. Boldogok az irgalmasok, mert majd őnekik is irgalmaznak.
Azt hiszem, drága Kicsinyeim, egy sincs köztetek, aki ne érezte volna Isten irgalmas szeretetét. Életének egy olyan periódusában, amikor hanyagoltátok a lelketeket, esetleg ima címén az esti fogmosás alatt eldaráltatok gondolatban egy Miatyánkot és gépiesen leültetek a TV elé, ha akkor szólít el az Úr, vajon hová kerültetek volna? Ha életetek legnagyobb bűne elkövetése közben kellett volna Szent Fiam ítélőszéke elé állni, lehet, hogy a pokolban kötöttetek volna ki. De Isten végtelenül irgalmas és türelmes volt hozzátok. Követnetek kell őt, és minden felebarátotokkal – aki rászorul – nektek is irgalmasnak kell lenni. Minden esetben gyakorolnotok kell az irgalmasság testi-lelki cselekedeteit. Segítsetek a nélkülözőkön, betegeken, magányosokon, vigasztaljátok a szomorúakat, imádkozzatok a szenvedő lelkekért, és a közömbös, hitetlen és bűnös testvéreitekért! Ha így tesztek, veletek is irgalmas lesz Mennyei Atyátok.
  1. Boldogok a tisztaszívűek, mert meg fogják látni az Istent.
A tiszta szív nagyon kedves Szent Fiam előtt. Kimondhatatlan öröm számára, mikor a szentáldozásban egy tiszta szívbe térhet be. Ragyogó, meleg fehérség veszi körül és az ilyen lélekből szeretetsugarak áradnak az Ő Testébe, Lelkébe, melyek simogatják, dédelgetik. Az ilyen gyermeke szívét nem kell Szent Vérével megtisztítania, mert semmi homály, folt nincs rajta. Az Én édes sokat szenvedett Fiam legdrágább pihenőhelye az ilyen lélek. Egy üdítő oázis a bűnös emberiség sivatagában. Kicsikéim! Ha szeretitek Istent, akkor minden erővel arra törekedtek, hogy szívetek tiszta legyen. Ezt a mindennapi lelkiismeretvizsgálattal, bűnbánattal, gyakori szentgyónással és a teljes búcsú igénybevételével lehet elérni. Leírhatatlan boldogságban lesz részetek, ha kiáradásakor egészen tiszta lélekkel talál benneteket Szentlelkem.
  1. Boldogok a békességesek, mert Isten fiainak fognak hivatni.
Sok gyermekem panaszkodik, hogy nincs béke és nyugalom benne. Ideges, minden kihozza a sodrából, a bántásokat nem tudja megbocsátani. Ezt a zaklatottságot a bűn okozza, ami benne van. Figyeljétek csak meg, hogy egy jó szentgyónás, szentáldozás és teljes búcsú elnyerése után, milyen kellemesen érzitek magatokat. Még a sértések, szurkálások sem fájnak, egy boldog megelégedettség uralkodik a szívetekben. Még a legnagyobb gondok is eltörpülnek, teljes gyermeki ráhagyatkozást éreztek, mert az Atya tenyerén vagytok. Tehát nem a körülményeken múlik a belső béke, hanem rajtatok. Az a titka, hogy nem kell gyűjtögetni a bűnöket, meg kell szabadulni tőlük.
  1. Boldogok, aki üldözést szenvednek az igazságért, mert övék a mennyek országa.
Jézus, itt a 8. boldogságnál így szól az Őt elmerülten hallgató tömeghez: „Bizony, bizony mondom nektek, igen boldogok vagytok, midőn szidalmaznak és üldöznek titeket és hazudván, minden rosszat beszélnek ellenetek, én érettem… De örüljetek és vigadjatok, mert bőséges lesz jutalmatok a mennyekben.” Ez most nagyon aktuális nektek, hűséges engesztelőim. Amiért idejártok tanításainkat hallgatni, szektásoknak neveznek titeket, és eljön majd az idő, hogy templomotokból kizárással fognak fenyegetni. Mindez azért lesz, mert bátran Jézus Krisztus mellé álltok, az egyetlen Igazság mellé. Jól választottatok, mert a másik út a pokol felé vezet. Ezzel a választással megalapoztátok lelketek örök sorsát, üdvösségeteket.
Drága Kicsinyeim! Én is mondom Jézussal együtt, hogy ne féljetek az üldözéstől. Csukjátok be földi szemeteket és lelketekkel nézzétek, mit történik itt. Most már nem egyedül állok előttetek, hanem az angyalok sokasága vesz körül. Ruhájuk a szivárvány minden szívében tündököl. Fejük körül glória csillog. Leveszem magamról hosszú, bő, világoskék csillagokkal borított palástomat. Ők megfogják a szegélyét körbe, magasabbra emelve kiterítik és beborítanak benneteket vele. Ez a láthatatlan anyai palást meg fog védeni benneteket és szeretteiteket minden megpróbáltatás idején. Először is a gonosz lelkek belső támadásaitól, akik egymás ellen akarnak uszítani benneteket, megvédi palástom családotokat a viszályoktól, békétlenségtől. Oltalmat nyújtok nektek, engesztelőknek az üldözőitekkel szemben, akik eleinte hittestvéreitek soraiból kerülnek majd ki. Védelmet ad a ragályos betegségek ellen, megóv a fenevad bélyegétől és a háborútól. Sokan közületek, különösen az egészen tisztalelkű felnőttek és kisgyermekek nem fogják mindezt átélni, mert elragadják és csak az Új Világba hozzák vissza őket. Lesznek vértanúk is, és lesznek, akik e borzalmak között sértetlenül megmaradnak és élve lépnek a gyönyörűséges Új Világba, ahol Szent Fiam és Én várjuk őket. Mi minden gyermekünket üdvözíteni akarjuk. Ti, engesztelők nagyon sokat tudtok segíteni nekünk ebben: felajánlott imáitokkal, áldozataitokkal, szenvedéseitekkel. Az összes ima kedves előttem, de most mutatok nektek 3 rózsafüzért, melyek nagyon hatásosak a lélekmentésben.
Az első rózsafüzér, amit felemelek az Irgalmasság Rózsafüzére. Minden szeme egy csillogó vércsepp, mely azt jelenti, hogy minden fohásszal egy vércsepp hullik azokra, akikért mondjátok, Krisztus Vére.
A levegőbe emelem a második rózsafüzért, a Keresztút Rózsafüzért. Minden szeme egy piros kereszt, Jézus kínhalálának és kínszenvedésének szimbóluma, mely által ezrek és ezrek menekülnek meg a kárhozattól.
Felemelek egy rövid, csillagokból álló rózsafüzért, a medugorjei rózsafüzért. Miközben imádkozzátok, e csillagocskák ráhullanak a tisztuló lelkekre és kiszabadulnak.
Drága Gyermekeim! E hosszú tanítás után búcsúzom tőletek, és megáldalak benneteket a nyolc boldogság lelkületével az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében. Amen.
ÉGI ÜZENETEK
2014.02.18
Szentlélek: Jézus élete XX. A hegyi beszéd II.
Szentlélek: Forrón szeretett Engesztelő Gyermekeim! Köszöntelek benneteket, Én a Szentlélek Isten, a 3. isteni személy. Kitárt karral, mosolyogva állok itt előttetek, és Éva hangján szólok hozzátok. A Hegyi Beszédben nemcsak a „8 boldogság” hangzott el, hanem Jézus Krisztus, egészen lenyűgözve a hallgatóságot, sok bölcs és lényeges dologra tanította őket. Fényt derített az emberek értelmében arról, hogy óriási különbség van a mózesi Törvény és az írástudók hagyományai között. A farizeusok összezavarták a törvényt a hagyományokkal, megtoldották a törvényeket, megnehezítették, hogy elviselhetetlen teherként zúdultak a népre. Ezt a kritikát hallván, haragra gerjedtek, Jézust fölforgatónak nevezték és szembeállították Mózessel. A Mester, hogy tanítványai el ne higgyék ezt a rágalmat, kijelentette, hogy Ő nem azért jött, hogy eltörölje a törvényt, hanem hogy beteljesítse. Szerinte ég és föld elmúlhatnak, de a törvényből egyetlen szó se maradhat ki. Drága Engesztelőim! Beléptetek a harmadik évezredbe, és a Tízparancsolat ugyanúgy érvényben van, mint mikor a nagy próféta kapta. Csakhogy ezt mai gyermekeim figyelmen kívül hagyják. A hitetlenségnek ebben a zűrzavarában sokan nem is hallottak róla. A bűn és az erény szívükben össze-vissza keveredik. Jézus korában senki sem fedte fel a kőtáblákba vésett törvények igaz értelmét, úgy mint Ő. Itt van pl. az V. parancs: Ne ölj! Az írástudók vitatkoztak az emberölés különböző eseteiről, mikor is az megengedett. Ő szembeszállt ezzel, mert embernek nincs joga kioltani a másik életét. Sőt, továbbmegy ennél: mindaz, aki haragszik felebarátjára, méltó az ítéletre. Aki pedig azt mondja „bolond”, „istentelen”, méltó a gyehenna tüzére. Elgondolkoztató, hogy hányszor és hányszor mondtátok ki erre vagy arra az emberre, hogy „bolond” vagy „istentelen”. Soha ne tegyétek, Gyermekeim, mert ezért súlyosan felelnetek kell. Nemcsak az vét a másik ellen, aki megöli, hanem az is, aki szóban sértegeti. Amikor keményen, szeretetlenül és igazságtalanul megbántjátok egy családtagotokat vagy másvalakit, esetleg egyenes, bátor viselkedésnek gondoljátok ezt, mert nem a háta mögött, hanem a szemében mondjátok. Tévedtek! A szeretetlenség az V. parancs elleni súlyos bűn. A harag szintén az. Hiába gyónjátok meg, ha nem engesztelődtök ki. De mi van akkor, ha a haragosod nem akar békülni, annak ellenére sem, ha bocsánatot kértél tőle? Az már nem a te bűnöd. Neked ilyenkor az a feladatod, hogy imádkozz a lelkéért, és ha úgy adódik az életben, hogy rád van utalva, segíts rajta. Ezzel tökéletesen megszűnik a te haragod, és teljes megbocsátást nyersz Istentől. A veszekedés és verekedés is ez ellen a törvény ellen vét. A testi sértést még a földi törvényszék is bünteti.
A hegyi beszédben Jézus a VI. és IX. paranccsal kapcsolatos házasságtörésről is beszél.
- Hallottátok, hogy mondatott a régieknek: Ne törj házasságot! Én pedig mondom nektek, hogy mindaz, aki asszonyra néz, hogy megkívánja, már házasságtörést követett el vele szívében… Az asszonyok megkívánását úgy kell megfékezni, hogy már csírájában elfojtassék a tilos vágy. Ezzel a tanításával a Mester visszaállítja a házasság fölbonthatatlanságát.
Gyermekeim! Ha a mai időkben visszajönne a ti Üdvözítőtök hegyi beszédet tartani, lenne mit tanítania a házasságtörésről. Hiszen már alig akad szentségi házasság és egészen eltűnőben van a hűség. Még a polgári házasságkötés is csak szórványos. A férfiak és nők rövidebb-hosszabb lejáratú bűnös kapcsolatban élnek. Még büszkék is rá, és kigúnyolják azokat, akik nem így tesznek. A testi kapcsolatokon épülő együttélést hamar megunják, szétköltöznek és új élettárs után néznek. Az a szomorú, hogy mindezt nem is érzik bűnnek, pedig szegénykéim a pokol felé vezető, széles úton járnak.
A VIII. parancs a hazugságon, a rágalmazáson kívül magába foglalja a hamis esküt. Erről is beszélt Jézus ott a népnek. Egy súlyos vallási tévedése volt a zsidóknak az esküről megfogalmazott törvény. „Ne esküdjél hamisan!” – hagyta rá népére Mózes Isten szavát. A farizeus írástudók hagyták az embereket hadd esküdözzenek csip-csup dolgokról fölöslegesen, csak azzal törődtek, hogy igazat bizonyít-e az eskü. Megszaporították az eskü fajtákat. Jézus ezzel szemben figyelmeztet, hogy nemcsak a hamis esküt, hanem a hiábavaló esküt is kerülni kell. Azt mondja, hogy egyáltalán ne esküdözzetek semmire se. Legyen a ti beszédetek: igen, igen…nem, nem! Aki esküszik, gyanakszik másra, hogy nem hisz neki. Akik szeretik egymást, azok között bizalom van, nincs szükségük esküdözésre.
Az ókorban szinte miden népre a megtorlás vastörvénye nehezedett. A zsidók törvényében is ott állt: a szemet-szemért, fogat-fogért elv. A megtorlás joga növelte az emberekben a bosszúvágyat. Ez a vágy eleinte testi büntetésekben realizálódott, de a későbbiek folyamán a zsidó hagyomány pénzbüntetésre változtatta. Ez enyhítette a bosszú-vezette megtorlást, de az alapelv megmaradt. Megváltótok erre így reagált: -Ne álljatok ellen a gonosznak, hanem aki megüti jobb orcádat, fordítsd oda neki a másikat is. És annak, aki pörölni akar veled, hogy elvegye köntösödet, engedd át a palástodat is. És ha valaki kényszerít 1000 lépésnyire, menj vele kétannyira. Aki kér tőled, adj neki, és attól, aki kölcsön akar kérni tőled, el ne fordulj. Ugyanis az ellenállás csak megfékezi a gonoszt, a szelídség viszont, megtérítheti. Tetteivel bizonyította nektek Üdvözítőtök, hogy Ő nem azok közé tartozik, akik bort isznak és vizet prédikálnak, hiszen ellenállás nélkül tűrve, szelíden szenvedett. Gondoljatok bele, Kicsinyeim, hogy hányszor estek nektek rosszakaróitok igazságtalan, vádló szavakkal! És mit tettetek? Védeni kezdtétek magatokat, elborított a méltatlankodás. Veszekedésbe torkollott az egész. Fölháborodásotokban eszetekbe se jutott az ártatlan, szelíd Jézus, ahogy szó nélkül állt a főpap és a hamis tanúk előtt. Itt az ideje, hogy példát vegyetek Róla.
A híres hegyi beszédben Jézus sokat beszélt a szeretetről. „- Hallottátok, hogy mondatott? Szeresd felebarátodat és gyűlöld ellenségedet. Én pedig mondom nektek: Szeressétek ellenségeiteket, tegyetek jót azokkal, kik titeket gyűlölnek, és imádkozzatok üldözőitekért és rágalmazóitokért, hogy fiai legyetek Atyátoknak… Mert micsoda jutalmatok lesz, ha azokat szeretitek, kik titeket szeretnek? Nem azt cselekszik a vámosok is? És ha csak atyátok fiait köszöntitek, mi különöset műveltek? Nem azt cselekszik-e a pogányok is?”
Jézus a gőgöt úgy emlegeti tanításában, mint a legnagyobb bűnt. Óva inti tanítványait attól, hogy kevélyek legyenek, mint a farizeusok, akik jobban szeretik önmagukat, mint Istent, és minden tettükben saját dicsőségüket keresik. Nagyon jámbornak és vallásosnak tüntetik fel magukat. Csak pereg az idő a történelem lapjain, de az ember mindig ugyanaz. Van egy középkorú asszony, aki az idős asszonyokat meghaladó buzgósággal, zengő hangon elmélkedik a templomban az imaórákon a rózsafüzér alatt. Gyakran látogatja az egyedülálló beteg öregeket, és ezt mindenkinek elmondja, szerettei lelkéért nagyon sok szentmisét fizet be. Mindig észreveszi a nélkülözőt és gyűjtést rendez számára. Megszólja a többieket, hogy nem követik példáját, elhanyagolják a hitéletet. Környezetétől szomjasan várja az elismerést. A vele együtt imádkozóknál minden apró hibát észrevesz és szóvá tesz. Érzékeny, hamar megsértődik. Sok rosszakarója van és állandóan valami belső gyűlölet fűti vélt ellenségeivel kapcsolatban. Ő a mai kor farizeusainak egyik megtestesítője. „Mikor alamizsnát adsz- mondja Jézus a hallgatóinak – ne kürtöltess magad előtt, mint a képmutatók teszik a zsinagógában és az utcákon, hogy dicsérjék őket az emberek. Bizony mondom nektek, megkapták a jutalmukat… Te ellenben, mikor alamizsnát adsz, ne tudja balkezed, hogy mit cselekszik a jobb kezed… és egyedül Atyád kedvéért cselekedd azt… mert Atyád, ki lát a rejtekben, megfizet neked.” A farizeusok olyan álszentek voltak, hogy még az imádkozásukkal is kérkedtek. A zsinagógákban állva, fennszóval, jó hangosan imádkoztak, hogy felhívják magukra a figyelmet. Ezt tették az utcákon, tereken, hogy az egész város lássa, hogy ők milyen jámborok. Jézus pedig, így oktatta tanítványait: „… mikor imádkozol, menj be kamarádba és ajtódat becsukva imádkozzál Atyádhoz a rejtekben, és Atyád, ki lát a rejtekben, megfizet neked… Mikor böjtöltök ne legyetek szomorúak, mint a képmutatók; meghervasztják orcáikat, hogy böjtölni lássák őket az emberek. Bizony mondom nektek, megkapták jutalmukat. Te pedig, mikor böjtölsz kend meg fejedet és orcádat mosd meg, hogy ne lássanak böjtölni az emberek, hanem a te Atyád, ki a rejtekben vagyon. És Atyád ki lát e rejtekben, megfizet neked.”
Mit is jelent ez nektek, a mai kor engesztelőinek? Ne beszéljetek egymás között arról, hogy hetente hányszor és hogyan böjtöltök, mert ezzel a dicsekvéssel elvész az értéke az áldozatnak. Így az emberek elismerésével már meg is van jutalmatok. Van egy férfi az engesztelők között, aki szenvedélyesen böjtöl, de sose szól róla. Arca mindig csupa mosoly és derű. Nem panaszkodik, hogy éhes. Tele van rejtett áldozatkészséggel, kitartóan imádkozik, vezetés közben az autóutakon, bárhova utazik. Közben vigyáz rá a Szentháromság és gazdag, titkos áldozatait mennyei kincsekké alakítja.
Az örökérvényű hegyi beszédben Jézus az Istenbe vetett bizalomról és felesleges aggódásról is beszél: „… ne aggódjatok, hogy mit egyetek és mibe öltözzetek… Nézzétek az ég madarait, hogy nem vetnek, nem aratnak, sem csűrökbe nem gyűjtenek és a ti mennyei Atyátok táplálja azokat. Nem értek-e ti többet azoknál? Nézzétek meg a mezők liliomát, mint növekednek, nem dolgoznak és nem fonnak; pedig mondom nektek, hogy Salamon minden dicsőségében sem volt úgy öltözve, mint egy ezek közül… Ha pedig a mezei füvet, mely ma van és holnap kemencébe vetik az Isten így ruházza, mennyivel inkább titeket, kicsinyhitűek… Ne aggódjatok tehát a holnapért; a holnapi nap majd gondoskodik magáról, elég a napnak a mai baja.”
Itt a hegyen az ítélkezést is emlegeti Jézus, mint gyakran előforduló bűnt: - „Ne ítéljetek, hogy ne ítéltessetek, mert amilyen ítélettel ítéltek, olyannal fognak megítélni titeket… Mit látod meg a szálkát atyádfia szemében, magad szemében pedig a gerendát nem veszed észre?”
Kicsinyeim! Ugye észrevettétek, hogy az összes ember közül magatokat ismeritek legkevésbé? Elfogultak vagytok önmagatokkal szemben. Erre utal Megváltótok a szálka és gerenda hasonlattal. Egyik telefonáló panaszkodik eszközömnek, Évának, hogy szomszédja ítélkezik, mindenkiről az utcában van néhány rossz szava. Törődve inkább saját hibáival, hiszen folyton különböző ürügyekkel utazgat. Mindenki tudja, hogy a barátjához megy, megcsalja a férjét. Mástól hallotta, hogy az ő fiát is kibeszélte, elújságolta a fél falunak, hogy megbukott matematikából. Jézus, Éva hangján keresztül felvilágosította a panaszkodót, hogy ő semmivel sem különb ítélkező szomszédjánál. Először bánja meg és gyónja meg saját ítélkezését, és csak azután segítsen felismerni hibáit a szomszédasszonynak.
Amint hallottátok, a ti Mesteretek magasan túlszárnyalta az ókori bölcsek és a zsidó főpapok erkölcsi tanításait, mert Ő úgy tanított, mint még soha senki, az abszolút igazságot, szeretetet, szelídséget, áldozatosságot, bölcsességet oltotta bele az Őt hallgató nép és a mai nemzedékek szívébe. A hegyi beszéd örökérvényű igazságként, kincsként tündöklik az evangélium lapjain. Minden szavát raktározzátok el magatokban, mert az örök üdvösségre vezet el titeket.
Drága engesztelő Gyermekeim! Most egy misztikus dolog következik. Én, a Szentlélek Isten egy magas hegyet látok, melyet ragyogó fény vesz körül. A hegy csúcsán áll Jézus Krisztus fehér ruhában, arany övvel a derekán és kezében egy csengőt tart, a másik kezében egy díszes arany pásztorbotot. Ő a jó pásztor. Juhai szorosan körülveszik. Leül egy sziklára. Az egyik bárány nem tudja leküzdeni lángoló szeretetét és felugrik az ölébe. Van, amelyik lábához dörgölőzik, sokan békésen legelésznek. Drága Engesztelőim, ti vagytok körülötte a szelíd bárányok. A hegy lábánál sötétség van. Hirtelen farkasüvöltés hallatszik. A pásztor megsimogatja az ölében lévő báránykát és leteszi a földre. Rövid keresgélés után kiválaszt egyet közülük és a csengőt a nyakába teszi. Így szól hozzá: Akadt egy kis dolgom, hamar visszajövök. Helyettesíts, legeltesd nyájamat! Néhány bátor, elszánt bárány könyörögve kéri, engedje meg, hogy kövessék Őt, segíteni akarnak. Jézus lehajol, megsimogatja őket, és közben szent kézsebeiből erőt sugároz beléjük. Megengedi, hogy kövessék. A hang irányába mennek és odaérnek a sötét helyre, és látják, hogy egy farkascsorda körben áll körülzárva sok bégető, reszkető bárányt. Hol egyik, hol másik farkas befut a körbe és beléjük harap. A Jézussal érkező bátor bárányok segíteni próbálnak testvéreiken, de a farkasok megtámadják és szétszaggatják őket. Vérüket a föld issza fel. Erre Jézus felemeli botját és így szól a farkasokhoz: Takarodjatok! Ők az Enyémek. A pásztorból és botjából természetfeletti fény árad, mely megvakítja az ellenséget, és fejveszetten futnak szerte-széjjel. Először letérdel hős juhainak maradványai előtt, és lelküket szívére ölelve felküldi őket Atyjához. Ők a vértanúkat szimbolizálják, akik közületek, Engesztelők véreteket fogjátok adni testvéreitekért.
Majd odalép az egymáshoz simuló, reszkető bárányaihoz, akik még időben nem hallották meg a csengő szavát. Simogatásaival begyógyítja sebeiket és hívja, hogy kövessék Őt. Ők a megtért bűnösök. Visszaérnek a fénybe, és elvegyülnek a többi boldogan legelésző társuk között. Szívük tele van hálával, alig tudnak tágítani Megmentőjük mellől. Ó, Gyermekeim, újra Én állok előttetek, a Szentlélek. A jövő-kép eltűnt. Jelenleg, Jézus hűséges nyája, még nem életeteket kell áldozni testvéreitekért, hanem sokat kell imádkoznotok értük, hogy megmeneküljenek a farkasok, tehát a gonosz lelkek kezéből, kísértéseiből. E hosszú tanítás után megáldalak benneteket a határtalan felebaráti szeretet lelkületével az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében. Amen.
Szentlélek: Forrón szeretett Engesztelő Gyermekeim! Köszöntelek benneteket, Én a Szentlélek Isten, a 3. isteni személy. Kitárt karral, mosolyogva állok itt előttetek, és Éva hangján szólok hozzátok. A Hegyi Beszédben nemcsak a „8 boldogság” hangzott el, hanem Jézus Krisztus, egészen lenyűgözve a hallgatóságot, sok bölcs és lényeges dologra tanította őket. Fényt derített az emberek értelmében arról, hogy óriási különbség van a mózesi Törvény és az írástudók hagyományai között. A farizeusok összezavarták a törvényt a hagyományokkal, megtoldották a törvényeket, megnehezítették, hogy elviselhetetlen teherként zúdultak a népre. Ezt a kritikát hallván, haragra gerjedtek, Jézust fölforgatónak nevezték és szembeállították Mózessel. A Mester, hogy tanítványai el ne higgyék ezt a rágalmat, kijelentette, hogy Ő nem azért jött, hogy eltörölje a törvényt, hanem hogy beteljesítse. Szerinte ég és föld elmúlhatnak, de a törvényből egyetlen szó se maradhat ki. Drága Engesztelőim! Beléptetek a harmadik évezredbe, és a Tízparancsolat ugyanúgy érvényben van, mint mikor a nagy próféta kapta. Csakhogy ezt mai gyermekeim figyelmen kívül hagyják. A hitetlenségnek ebben a zűrzavarában sokan nem is hallottak róla. A bűn és az erény szívükben össze-vissza keveredik. Jézus korában senki sem fedte fel a kőtáblákba vésett törvények igaz értelmét, úgy mint Ő. Itt van pl. az V. parancs: Ne ölj! Az írástudók vitatkoztak az emberölés különböző eseteiről, mikor is az megengedett. Ő szembeszállt ezzel, mert embernek nincs joga kioltani a másik életét. Sőt, továbbmegy ennél: mindaz, aki haragszik felebarátjára, méltó az ítéletre. Aki pedig azt mondja „bolond”, „istentelen”, méltó a gyehenna tüzére. Elgondolkoztató, hogy hányszor és hányszor mondtátok ki erre vagy arra az emberre, hogy „bolond” vagy „istentelen”. Soha ne tegyétek, Gyermekeim, mert ezért súlyosan felelnetek kell. Nemcsak az vét a másik ellen, aki megöli, hanem az is, aki szóban sértegeti. Amikor keményen, szeretetlenül és igazságtalanul megbántjátok egy családtagotokat vagy másvalakit, esetleg egyenes, bátor viselkedésnek gondoljátok ezt, mert nem a háta mögött, hanem a szemében mondjátok. Tévedtek! A szeretetlenség az V. parancs elleni súlyos bűn. A harag szintén az. Hiába gyónjátok meg, ha nem engesztelődtök ki. De mi van akkor, ha a haragosod nem akar békülni, annak ellenére sem, ha bocsánatot kértél tőle? Az már nem a te bűnöd. Neked ilyenkor az a feladatod, hogy imádkozz a lelkéért, és ha úgy adódik az életben, hogy rád van utalva, segíts rajta. Ezzel tökéletesen megszűnik a te haragod, és teljes megbocsátást nyersz Istentől. A veszekedés és verekedés is ez ellen a törvény ellen vét. A testi sértést még a földi törvényszék is bünteti.
A hegyi beszédben Jézus a VI. és IX. paranccsal kapcsolatos házasságtörésről is beszél.
- Hallottátok, hogy mondatott a régieknek: Ne törj házasságot! Én pedig mondom nektek, hogy mindaz, aki asszonyra néz, hogy megkívánja, már házasságtörést követett el vele szívében… Az asszonyok megkívánását úgy kell megfékezni, hogy már csírájában elfojtassék a tilos vágy. Ezzel a tanításával a Mester visszaállítja a házasság fölbonthatatlanságát.
Gyermekeim! Ha a mai időkben visszajönne a ti Üdvözítőtök hegyi beszédet tartani, lenne mit tanítania a házasságtörésről. Hiszen már alig akad szentségi házasság és egészen eltűnőben van a hűség. Még a polgári házasságkötés is csak szórványos. A férfiak és nők rövidebb-hosszabb lejáratú bűnös kapcsolatban élnek. Még büszkék is rá, és kigúnyolják azokat, akik nem így tesznek. A testi kapcsolatokon épülő együttélést hamar megunják, szétköltöznek és új élettárs után néznek. Az a szomorú, hogy mindezt nem is érzik bűnnek, pedig szegénykéim a pokol felé vezető, széles úton járnak.
A VIII. parancs a hazugságon, a rágalmazáson kívül magába foglalja a hamis esküt. Erről is beszélt Jézus ott a népnek. Egy súlyos vallási tévedése volt a zsidóknak az esküről megfogalmazott törvény. „Ne esküdjél hamisan!” – hagyta rá népére Mózes Isten szavát. A farizeus írástudók hagyták az embereket hadd esküdözzenek csip-csup dolgokról fölöslegesen, csak azzal törődtek, hogy igazat bizonyít-e az eskü. Megszaporították az eskü fajtákat. Jézus ezzel szemben figyelmeztet, hogy nemcsak a hamis esküt, hanem a hiábavaló esküt is kerülni kell. Azt mondja, hogy egyáltalán ne esküdözzetek semmire se. Legyen a ti beszédetek: igen, igen…nem, nem! Aki esküszik, gyanakszik másra, hogy nem hisz neki. Akik szeretik egymást, azok között bizalom van, nincs szükségük esküdözésre.
Az ókorban szinte miden népre a megtorlás vastörvénye nehezedett. A zsidók törvényében is ott állt: a szemet-szemért, fogat-fogért elv. A megtorlás joga növelte az emberekben a bosszúvágyat. Ez a vágy eleinte testi büntetésekben realizálódott, de a későbbiek folyamán a zsidó hagyomány pénzbüntetésre változtatta. Ez enyhítette a bosszú-vezette megtorlást, de az alapelv megmaradt. Megváltótok erre így reagált: -Ne álljatok ellen a gonosznak, hanem aki megüti jobb orcádat, fordítsd oda neki a másikat is. És annak, aki pörölni akar veled, hogy elvegye köntösödet, engedd át a palástodat is. És ha valaki kényszerít 1000 lépésnyire, menj vele kétannyira. Aki kér tőled, adj neki, és attól, aki kölcsön akar kérni tőled, el ne fordulj. Ugyanis az ellenállás csak megfékezi a gonoszt, a szelídség viszont, megtérítheti. Tetteivel bizonyította nektek Üdvözítőtök, hogy Ő nem azok közé tartozik, akik bort isznak és vizet prédikálnak, hiszen ellenállás nélkül tűrve, szelíden szenvedett. Gondoljatok bele, Kicsinyeim, hogy hányszor estek nektek rosszakaróitok igazságtalan, vádló szavakkal! És mit tettetek? Védeni kezdtétek magatokat, elborított a méltatlankodás. Veszekedésbe torkollott az egész. Fölháborodásotokban eszetekbe se jutott az ártatlan, szelíd Jézus, ahogy szó nélkül állt a főpap és a hamis tanúk előtt. Itt az ideje, hogy példát vegyetek Róla.
A híres hegyi beszédben Jézus sokat beszélt a szeretetről. „- Hallottátok, hogy mondatott? Szeresd felebarátodat és gyűlöld ellenségedet. Én pedig mondom nektek: Szeressétek ellenségeiteket, tegyetek jót azokkal, kik titeket gyűlölnek, és imádkozzatok üldözőitekért és rágalmazóitokért, hogy fiai legyetek Atyátoknak… Mert micsoda jutalmatok lesz, ha azokat szeretitek, kik titeket szeretnek? Nem azt cselekszik a vámosok is? És ha csak atyátok fiait köszöntitek, mi különöset műveltek? Nem azt cselekszik-e a pogányok is?”
Jézus a gőgöt úgy emlegeti tanításában, mint a legnagyobb bűnt. Óva inti tanítványait attól, hogy kevélyek legyenek, mint a farizeusok, akik jobban szeretik önmagukat, mint Istent, és minden tettükben saját dicsőségüket keresik. Nagyon jámbornak és vallásosnak tüntetik fel magukat. Csak pereg az idő a történelem lapjain, de az ember mindig ugyanaz. Van egy középkorú asszony, aki az idős asszonyokat meghaladó buzgósággal, zengő hangon elmélkedik a templomban az imaórákon a rózsafüzér alatt. Gyakran látogatja az egyedülálló beteg öregeket, és ezt mindenkinek elmondja, szerettei lelkéért nagyon sok szentmisét fizet be. Mindig észreveszi a nélkülözőt és gyűjtést rendez számára. Megszólja a többieket, hogy nem követik példáját, elhanyagolják a hitéletet. Környezetétől szomjasan várja az elismerést. A vele együtt imádkozóknál minden apró hibát észrevesz és szóvá tesz. Érzékeny, hamar megsértődik. Sok rosszakarója van és állandóan valami belső gyűlölet fűti vélt ellenségeivel kapcsolatban. Ő a mai kor farizeusainak egyik megtestesítője. „Mikor alamizsnát adsz- mondja Jézus a hallgatóinak – ne kürtöltess magad előtt, mint a képmutatók teszik a zsinagógában és az utcákon, hogy dicsérjék őket az emberek. Bizony mondom nektek, megkapták a jutalmukat… Te ellenben, mikor alamizsnát adsz, ne tudja balkezed, hogy mit cselekszik a jobb kezed… és egyedül Atyád kedvéért cselekedd azt… mert Atyád, ki lát a rejtekben, megfizet neked.” A farizeusok olyan álszentek voltak, hogy még az imádkozásukkal is kérkedtek. A zsinagógákban állva, fennszóval, jó hangosan imádkoztak, hogy felhívják magukra a figyelmet. Ezt tették az utcákon, tereken, hogy az egész város lássa, hogy ők milyen jámborok. Jézus pedig, így oktatta tanítványait: „… mikor imádkozol, menj be kamarádba és ajtódat becsukva imádkozzál Atyádhoz a rejtekben, és Atyád, ki lát a rejtekben, megfizet neked… Mikor böjtöltök ne legyetek szomorúak, mint a képmutatók; meghervasztják orcáikat, hogy böjtölni lássák őket az emberek. Bizony mondom nektek, megkapták jutalmukat. Te pedig, mikor böjtölsz kend meg fejedet és orcádat mosd meg, hogy ne lássanak böjtölni az emberek, hanem a te Atyád, ki a rejtekben vagyon. És Atyád ki lát e rejtekben, megfizet neked.”
Mit is jelent ez nektek, a mai kor engesztelőinek? Ne beszéljetek egymás között arról, hogy hetente hányszor és hogyan böjtöltök, mert ezzel a dicsekvéssel elvész az értéke az áldozatnak. Így az emberek elismerésével már meg is van jutalmatok. Van egy férfi az engesztelők között, aki szenvedélyesen böjtöl, de sose szól róla. Arca mindig csupa mosoly és derű. Nem panaszkodik, hogy éhes. Tele van rejtett áldozatkészséggel, kitartóan imádkozik, vezetés közben az autóutakon, bárhova utazik. Közben vigyáz rá a Szentháromság és gazdag, titkos áldozatait mennyei kincsekké alakítja.
Az örökérvényű hegyi beszédben Jézus az Istenbe vetett bizalomról és felesleges aggódásról is beszél: „… ne aggódjatok, hogy mit egyetek és mibe öltözzetek… Nézzétek az ég madarait, hogy nem vetnek, nem aratnak, sem csűrökbe nem gyűjtenek és a ti mennyei Atyátok táplálja azokat. Nem értek-e ti többet azoknál? Nézzétek meg a mezők liliomát, mint növekednek, nem dolgoznak és nem fonnak; pedig mondom nektek, hogy Salamon minden dicsőségében sem volt úgy öltözve, mint egy ezek közül… Ha pedig a mezei füvet, mely ma van és holnap kemencébe vetik az Isten így ruházza, mennyivel inkább titeket, kicsinyhitűek… Ne aggódjatok tehát a holnapért; a holnapi nap majd gondoskodik magáról, elég a napnak a mai baja.”
Itt a hegyen az ítélkezést is emlegeti Jézus, mint gyakran előforduló bűnt: - „Ne ítéljetek, hogy ne ítéltessetek, mert amilyen ítélettel ítéltek, olyannal fognak megítélni titeket… Mit látod meg a szálkát atyádfia szemében, magad szemében pedig a gerendát nem veszed észre?”
Kicsinyeim! Ugye észrevettétek, hogy az összes ember közül magatokat ismeritek legkevésbé? Elfogultak vagytok önmagatokkal szemben. Erre utal Megváltótok a szálka és gerenda hasonlattal. Egyik telefonáló panaszkodik eszközömnek, Évának, hogy szomszédja ítélkezik, mindenkiről az utcában van néhány rossz szava. Törődve inkább saját hibáival, hiszen folyton különböző ürügyekkel utazgat. Mindenki tudja, hogy a barátjához megy, megcsalja a férjét. Mástól hallotta, hogy az ő fiát is kibeszélte, elújságolta a fél falunak, hogy megbukott matematikából. Jézus, Éva hangján keresztül felvilágosította a panaszkodót, hogy ő semmivel sem különb ítélkező szomszédjánál. Először bánja meg és gyónja meg saját ítélkezését, és csak azután segítsen felismerni hibáit a szomszédasszonynak.
Amint hallottátok, a ti Mesteretek magasan túlszárnyalta az ókori bölcsek és a zsidó főpapok erkölcsi tanításait, mert Ő úgy tanított, mint még soha senki, az abszolút igazságot, szeretetet, szelídséget, áldozatosságot, bölcsességet oltotta bele az Őt hallgató nép és a mai nemzedékek szívébe. A hegyi beszéd örökérvényű igazságként, kincsként tündöklik az evangélium lapjain. Minden szavát raktározzátok el magatokban, mert az örök üdvösségre vezet el titeket.
Drága engesztelő Gyermekeim! Most egy misztikus dolog következik. Én, a Szentlélek Isten egy magas hegyet látok, melyet ragyogó fény vesz körül. A hegy csúcsán áll Jézus Krisztus fehér ruhában, arany övvel a derekán és kezében egy csengőt tart, a másik kezében egy díszes arany pásztorbotot. Ő a jó pásztor. Juhai szorosan körülveszik. Leül egy sziklára. Az egyik bárány nem tudja leküzdeni lángoló szeretetét és felugrik az ölébe. Van, amelyik lábához dörgölőzik, sokan békésen legelésznek. Drága Engesztelőim, ti vagytok körülötte a szelíd bárányok. A hegy lábánál sötétség van. Hirtelen farkasüvöltés hallatszik. A pásztor megsimogatja az ölében lévő báránykát és leteszi a földre. Rövid keresgélés után kiválaszt egyet közülük és a csengőt a nyakába teszi. Így szól hozzá: Akadt egy kis dolgom, hamar visszajövök. Helyettesíts, legeltesd nyájamat! Néhány bátor, elszánt bárány könyörögve kéri, engedje meg, hogy kövessék Őt, segíteni akarnak. Jézus lehajol, megsimogatja őket, és közben szent kézsebeiből erőt sugároz beléjük. Megengedi, hogy kövessék. A hang irányába mennek és odaérnek a sötét helyre, és látják, hogy egy farkascsorda körben áll körülzárva sok bégető, reszkető bárányt. Hol egyik, hol másik farkas befut a körbe és beléjük harap. A Jézussal érkező bátor bárányok segíteni próbálnak testvéreiken, de a farkasok megtámadják és szétszaggatják őket. Vérüket a föld issza fel. Erre Jézus felemeli botját és így szól a farkasokhoz: Takarodjatok! Ők az Enyémek. A pásztorból és botjából természetfeletti fény árad, mely megvakítja az ellenséget, és fejveszetten futnak szerte-széjjel. Először letérdel hős juhainak maradványai előtt, és lelküket szívére ölelve felküldi őket Atyjához. Ők a vértanúkat szimbolizálják, akik közületek, Engesztelők véreteket fogjátok adni testvéreitekért.
Majd odalép az egymáshoz simuló, reszkető bárányaihoz, akik még időben nem hallották meg a csengő szavát. Simogatásaival begyógyítja sebeiket és hívja, hogy kövessék Őt. Ők a megtért bűnösök. Visszaérnek a fénybe, és elvegyülnek a többi boldogan legelésző társuk között. Szívük tele van hálával, alig tudnak tágítani Megmentőjük mellől. Ó, Gyermekeim, újra Én állok előttetek, a Szentlélek. A jövő-kép eltűnt. Jelenleg, Jézus hűséges nyája, még nem életeteket kell áldozni testvéreitekért, hanem sokat kell imádkoznotok értük, hogy megmeneküljenek a farkasok, tehát a gonosz lelkek kezéből, kísértéseiből. E hosszú tanítás után megáldalak benneteket a határtalan felebaráti szeretet lelkületével az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében. Amen.
 
ÉGI ÜZENETEK 2014.03.04 Mennyei Atya: Jézus élete XXII. Példabeszédek
Mennyei Atya: Drága Gyermekeim! Édesapai szeretetem minden melegével köszöntelek benneteket. Én azt szeretném megmagyarázni nektek, hogy Szent Fiam miért használta oly sokszor a példabeszédeket tanításaiban.
Az ókorban minden népnek megvolt a maga előadás stílusa. A hinduknak a meseszerű, fantasztikus hősi mondakörük, a görögöknek és rómaiaknak a mese és a hitregék világa, a zsidó szónokok pedig, a példabeszédekben és közmondásokban tanították a hallgatóikat. Jézus is így tett, de a régi rabbik, a farizeus papok fellengzős, hangzatos beszédeit nem utánozta. Magát a példabeszédet, mint népszerű előadásformát felhasználta, de leegyszerűsítette. Megtöltötte józan életbölcselettel, természetes logikával és igazsággal. A példabeszéd nem más, mint jelkép, allegória, a lényege az összehasonlítás. Az elvont dolgokat és igazságokat látható, kézzel fogható dolgokhoz hasonlítja. Jézus, mint legkiválóbb szónok, tudta, hogyan kell a nép elé tárni az igazságot. Tapintatosan, óvatosan, nehogy a konkrét megfogalmazást közömbösen, vagy megvetéssel hallgassák. Hogy megértsék, egy példát hozott fel rá, a Magvető példáját. A világvégi igazságszolgáltatásról kellett felvilágosítania a köré sereglett népet. Nem így szólt: Reszkessetek, mert hamarosan itt a világvége és a bűnös, gonosz emberek az örök tűzre vettetnek, a jók pedig üdvözülnek. Ő a világ végét aratáshoz hasonlította, a rosszakat a konkolyhoz, a jókat a búzakalászokhoz, az ellenségét, aki a rossz magot veti a Sátánhoz, azt aki a jó magot veti az Emberfiához hasonlította. Gyakran hozzátette, hogy akinek füle van a halláshoz, az fel tudja fogni a példabeszéd rejtett értelmét. Figyeljétek meg, kedves engesztelő Gyermekeim, hogy a mai idők prófétáin keresztül már sokkal konkrétabban szólnak az Égiek. Pl. La Salett-ben Melániának mondja a Szűzanya: „A Földet mindenféle csapások érik a járványok és éhínségek mellett… háborúk sorozatai lesznek az utolsó háborúig, az Antikrisztus egyeduralkodója lesz a Földnek… Az évszakok megváltoznak. A föld nem terem mást, csak rossz gyümölcsöt. A csillagok eltérnek megszokott pályájuktól. A Hold elmosódott, pirosas fényt ad ki…” Borzalmas földrengések lesznek, amelyek elnyelnek hegyeket és városokat. Róma elveszti hitét és az Antikrisztus székhelye lesz… Rettenetes jégesőben állatok fognak a földre hullani… az emberek halálukért esdekelnek.
Jézus kortársai nem akarta lesújtani a meztelen nyers igazság erejével, mert akkor még nem jött el annak az ideje, hanem szelíd fénnyel árasztja a világosságot, ezért tanított rejtélyes szavakkal, példabeszédekben. De mikor beesteledett, eloszlott a tömeg és egyedül maradt apostolaival, pihenés közben kitárta előttük legbensőbb gondolatait, bölcsességének és szentségének kincseit, melyekről a világnak sejtelme sem volt. Ugye, kedves Engesztelőim, ti is úgy vagytok, hogy legrejtettebb lelki titkaitokat csak itt beszélitek meg egymás között, hiszen nem tartozik a világra. Szent Fiam miért is beszélt volna nyíltan, kendőzetlenül a Mennyország kimondhatatlan gyönyörűségeiről és a pokol elviselhetetlen szenvedéseiről a köré sereglő népnek, mikor ők csak a látható, megérinthető világról tudtak képet alkotni magukban, a láthatatlanról, a természetfelettiről nem.
Jézus tanításának alapeszméje Isten országa volt. Városról-városra, faluról-falura haladva mindenütt a mennyek országát hirdette. Apostolai mindenhová követték. Szent asszonyokat állítottam Neki segítségül. Ilyen volt az Ő Édesanyja, Mária, Mária Magdolna, Johanna, aki Heródes felügyelőjének a felesége volt, és Zsuzsanna. Ők hárman gazdagok és bőkezűek voltak, fedezték utazásai költségeit, gondoskodtak a kis társaság élelmezéséről és kiválasztották a házakat, ahol vendégszeretettel fogadták őket. Isten országának evangéliumát vagy egyik hegyen, vagy a genezáreti tó partján egy bárkából vízen ringatózva hirdette a Mester. Egyszer így szólt:
-Hasonló a mennyek országa a mustármaghoz, melyet az ember elvetett a földjébe; mely kisebb ugyan minden magnál, de mikor felnő, nagyobb minden veteménynél, fa lesz belőle, az égi madarak eljönnek és ágai között laknak.
Bizony ez igazi jelképe Krisztus Egyházának. Ott, az utolsó vacsorán, mikor megalapította, még kicsiny volt, mint a mustármag, de az évszázadok során egyre erősödött, növekedett és a Föld nemzetei megpihennek és boldogan laknak ágai között.
-Hasonló a mennyek országa a tengerbe vetett hálóhoz – magyarázza Szent Fiam tanítványaimnak – mindenféle halat összefog. Kihúzzák a partra, leülnek, kiválogatják a javát edényekbe, a selejteset pedig kivetik. Így lesz a világ végén is. Majd kimennek az angyalok és az igazak közül kiválasztják a gonoszokat és a tüzes kemencébe vetik őket. Ott lészen aztán sírás és fogak csikorgatása.
-Hasonló a mennyek országa a szántóföldön elrejtett kincshez, melyet az ember, aki megtalálta, eldugott, és azon való örömében megy, és eladja minden vagyonát, és megveszi a szántóföldet.
-Hasonló a mennyek országa a kereskedőhöz, ki szép gyöngyöket keres. Találván pedig egy drágagyöngyöt, elment és eladta minden vagyonát és megvette azt.
Bizony, Gyermekeim, ha a Mennyországba akartok jutni, fel kell áldozni önmagatokat, minden világi dologról le kell mondanotok, hogy megvehessétek a szántóföldbe ásott kincset vagy a drágagyöngyöt, mely nem más, mint az Örök Élet. Vizsgáljátok meg lelketeket este, mikor egyedül vagytok. Soroljátok fel magatokban, miről sikerült eddig lemondanotok, amihez ragaszkodtatok, és kedves számotokra. Vannak-e még olyan élvezeti cikkek, melyekhez erősen kötődtök? Kávé, szeszesital, üdítőital, édességek, cigaretta, üres, de szórakoztató TV filmsorozatok, túlzott internetezés, számítógépezés, szerencsejátékok stb. Ide tartozik a felesleges időtöltés haszontalan, végnélküli fecsegésekkel, személyesen vagy telefonon. Nem egyszerre kell mindenről lemondani, hanem fokozatosan. Ha csak az édességet tekinted, először a csokoládét kell mellőzni, majd a fagylaltot. És ha ehhez sikerült hozzászoknod, jöhet a jégkrém, a gyümölcsjoghurt. Ha ez már jól megy, elmaradhatnak a krémes-habos sütemények. Hidd el, Gyermekem, csak a kezdet nehéz. Egyszer csak szokásoddá válik a lemondás, és kincseket szerzel vele magadnak a Mennyben. Persze csak akkor válik áldozattá, ha felajánlod valami nemes célra. Pl. lélekmentésre, valaki megtéréséért, halottaid szabadulásáért, engesztelésül a világ bűneiért, stb.
Most még azt szeretném, drága Kicsinyeim kifejteni előttetek, hogy mi mindent jelent a Mennyek Országa, amit Jézus példabeszédekben mutatott be. Először is magát a Mennyországot jelenti, ahol lakik a Szentháromság, és ahol laknak a Szentek és az angyalok. Másodszor Isten földi országát, a Paradicsomot, amit Szent Fiam második dicsőséges eljövetelekor ad nektek. Harmadszor a tiszta, áldozatos, alázatos gyermekeim szívében is ott van a Mennyek Országa. Ott trónol benne a Szentháromság, akit az ő szívében dicsőítenek az angyalok és szentek.
Drága Engesztelő Gyermekeim! Most egy nagyon kedves, ünnepélyes élményben szeretnélek benneteket részesíteni. Eljönnétek-e Velem jövendő otthonotokba? … Fogjátok meg a kezemet, és már indulunk is. Az Oltáriszentség hirtelen elkezd növekedni, 2 m átmérőjű körlappá változik. Van rajta egy ajtó két szárnnyal és Én, Atyátok kitárom előttetek. Szépen sorban lépjetek be rajta. Én leszek az utolsó és becsukom magam után az ajtót. Egy hosszú tündöklő szivárvány úton lépkedünk. Ugye milyen puha? Az ég nem kék, hanem aranyló sárga. Az út két oldalán arany színben játszó selymes fű van tele egészen különleges színekben pompázó virágokkal. A fű is és a virágok is hajladoznak, mintha minket köszöntenének. Egy magas dombhoz közeledünk, melynek a tetején kerítéssel körülvett hatalmas kristálypalota látható. A szivárványútról rálépünk egy hófehér végelláthatatlan, hosszú lépcsősorra, mely puha felhőkből készült. Jobbról-balról mosolygós angyalok állnak, mindegyik karján a megszentelő kegyelem fehér ruhája. Csak az léphet be a Mennyországba, akin ilyen ruha van. Emeljétek fel a karotokat, hogy rátok adhassa az angyal. Nézzétek rá van hímezve a nevetek, de nem az, amit most hordotok, hanem az új név, amit Én adok majd nektek üdvözülésetekkor. Ez a név csak a tiétek lesz, mást nem neveznek így. Ez a név magába foglalja teljes egyéniségedet, személyiségedet, a Hozzám való viszonyodat, Istenszereteted fokát. E palotának sok kapuja van és mindegyik bejárat előtt két gyönyörű angyal áll. A kapuk fényből vannak, nem kell kinyitni, mert akadálytalanul át lehet hatolni rajtuk. Az angyalok térdet hajtanak előttem, és mi bevonulunk. Először egy halványkék fényben úszó terembe lépünk be. Nézzétek ki fogad benneteket?! Mennyei Édesanyátok. Boldogan mosolyog és köszönt titeket. Mellette gyermekangyalok pompás virágkoszorúkat tartanak és egyenként nyújtják a Szűzanyának, aki megölel benneteket és fejetekre illeszti az ajándékot. Így szól: Ezt azért kaptátok, drága Kincseim, mert az utóbbi időben többszázezer lelket mentettetek nekünk. Mindnyájatok homlokára egy kis keresztet rajzol, így búcsúzik tőletek. Tovább megyünk és benyitunk egy piros fénnyel teli szobába. Azonnal észreveszitek, hogy a fény forrása egy nagy piros szív, tetején szeretetláng lobog. Hatalmas töviskoszorú fut körbe rajta, és lejjebb ott van Jézus Szívsebe, melyből kihúzták a lándzsát. E Szent Sebből árad szüntelenül a piros fény, mely betölti az egész termet. Gyermekeim! Aki ide belép, az feltöltődik a Megváltó szenvedése iránti együttérző szeretettel, és e szentséges Szívből áradó piros fény lelkéről minden homályt eltüntet.
Az egész Mennyországot nem fogom megmutatni nektek, de egy fontos helyet még megtekinthettek: a könyvtárszobát. Itt Szent Fiam várakozik ránk. Nagyon örül nektek. Mindenkit Szívére ölel és rámutat a könyvekkel teli polcokra: „Nézzétek, itt tartom az életkönyveket, a tiétek is itt sorakoznak a polcon.” Egy pillanat alatt végighordozza tekintetét a ruhátokra hímzett neveken és levesz annyi könyvet, ahányan vagytok. A kezetekbe adja. A tetején arany színnel ugyanaz az új név van, ami fehér mennyei ruhátokon. Elkezdtek lapozni a könyvben. Különböző színű írások vannak benne. Kékkel a bocsánatos bűnök, pirossal a felajánlott szenvedések, lemondások, önmegtagadások vannak feljegyezve, arannyal az imádságok. „Tudjátok, gyermekeim – folytatja Jézus – az életkönyvekben szoktak lenni fekete írások is, ezek a halálos bűnök, de ti a könyvetekben egy sincs ilyen, mert a meggyónt bűnöket örökre eltöröltem. Mi, amint látjátok, mindent rögzítünk, ami történik veletek földi életetek folyamán. A piros és arany bejegyzésekért sok mennyei kincset fogtok kapni. Boldog vagyok, hogy Atyám elhozott ide benneteket, és örülök, hogy mindezt megmutathattam nektek.”
Üdvözítőtök szívére ölel mindenkit, és szeretetcsókot lehel homlokotokra. Észreveszi, hogy közületek egyik engesztelőnek elered a könnye. Odamegy, letörli szemét egy fehér selyemkendővel és így szól: „Ezek örömkönnyek-drágagyöngyök.”
Kedveseim! Mai tanításomnak vége. Köszönöm figyelmeteket. Hazaérkeztünk a csodálatos utazásból. Megáldalak titeket édesapai kezemmel az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében.
Mennyei Atya: Drága Gyermekeim! Édesapai szeretetem minden melegével köszöntelek benneteket. Én azt szeretném megmagyarázni nektek, hogy Szent Fiam miért használta oly sokszor a példabeszédeket tanításaiban.
Az ókorban minden népnek megvolt a maga előadás stílusa. A hinduknak a meseszerű, fantasztikus hősi mondakörük, a görögöknek és rómaiaknak a mese és a hitregék világa, a zsidó szónokok pedig, a példabeszédekben és közmondásokban tanították a hallgatóikat. Jézus is így tett, de a régi rabbik, a farizeus papok fellengzős, hangzatos beszédeit nem utánozta. Magát a példabeszédet, mint népszerű előadásformát felhasználta, de leegyszerűsítette. Megtöltötte józan életbölcselettel, természetes logikával és igazsággal. A példabeszéd nem más, mint jelkép, allegória, a lényege az összehasonlítás. Az elvont dolgokat és igazságokat látható, kézzel fogható dolgokhoz hasonlítja. Jézus, mint legkiválóbb szónok, tudta, hogyan kell a nép elé tárni az igazságot. Tapintatosan, óvatosan, nehogy a konkrét megfogalmazást közömbösen, vagy megvetéssel hallgassák. Hogy megértsék, egy példát hozott fel rá, a Magvető példáját. A világvégi igazságszolgáltatásról kellett felvilágosítania a köré sereglett népet. Nem így szólt: Reszkessetek, mert hamarosan itt a világvége és a bűnös, gonosz emberek az örök tűzre vettetnek, a jók pedig üdvözülnek. Ő a világ végét aratáshoz hasonlította, a rosszakat a konkolyhoz, a jókat a búzakalászokhoz, az ellenségét, aki a rossz magot veti a Sátánhoz, azt aki a jó magot veti az Emberfiához hasonlította. Gyakran hozzátette, hogy akinek füle van a halláshoz, az fel tudja fogni a példabeszéd rejtett értelmét. Figyeljétek meg, kedves engesztelő Gyermekeim, hogy a mai idők prófétáin keresztül már sokkal konkrétabban szólnak az Égiek. Pl. La Salett-ben Melániának mondja a Szűzanya: „A Földet mindenféle csapások érik a járványok és éhínségek mellett… háborúk sorozatai lesznek az utolsó háborúig, az Antikrisztus egyeduralkodója lesz a Földnek… Az évszakok megváltoznak. A föld nem terem mást, csak rossz gyümölcsöt. A csillagok eltérnek megszokott pályájuktól. A Hold elmosódott, pirosas fényt ad ki…” Borzalmas földrengések lesznek, amelyek elnyelnek hegyeket és városokat. Róma elveszti hitét és az Antikrisztus székhelye lesz… Rettenetes jégesőben állatok fognak a földre hullani… az emberek halálukért esdekelnek.
Jézus kortársai nem akarta lesújtani a meztelen nyers igazság erejével, mert akkor még nem jött el annak az ideje, hanem szelíd fénnyel árasztja a világosságot, ezért tanított rejtélyes szavakkal, példabeszédekben. De mikor beesteledett, eloszlott a tömeg és egyedül maradt apostolaival, pihenés közben kitárta előttük legbensőbb gondolatait, bölcsességének és szentségének kincseit, melyekről a világnak sejtelme sem volt. Ugye, kedves Engesztelőim, ti is úgy vagytok, hogy legrejtettebb lelki titkaitokat csak itt beszélitek meg egymás között, hiszen nem tartozik a világra. Szent Fiam miért is beszélt volna nyíltan, kendőzetlenül a Mennyország kimondhatatlan gyönyörűségeiről és a pokol elviselhetetlen szenvedéseiről a köré sereglő népnek, mikor ők csak a látható, megérinthető világról tudtak képet alkotni magukban, a láthatatlanról, a természetfelettiről nem.
Jézus tanításának alapeszméje Isten országa volt. Városról-városra, faluról-falura haladva mindenütt a mennyek országát hirdette. Apostolai mindenhová követték. Szent asszonyokat állítottam Neki segítségül. Ilyen volt az Ő Édesanyja, Mária, Mária Magdolna, Johanna, aki Heródes felügyelőjének a felesége volt, és Zsuzsanna. Ők hárman gazdagok és bőkezűek voltak, fedezték utazásai költségeit, gondoskodtak a kis társaság élelmezéséről és kiválasztották a házakat, ahol vendégszeretettel fogadták őket. Isten országának evangéliumát vagy egyik hegyen, vagy a genezáreti tó partján egy bárkából vízen ringatózva hirdette a Mester. Egyszer így szólt:
-Hasonló a mennyek országa a mustármaghoz, melyet az ember elvetett a földjébe; mely kisebb ugyan minden magnál, de mikor felnő, nagyobb minden veteménynél, fa lesz belőle, az égi madarak eljönnek és ágai között laknak.
Bizony ez igazi jelképe Krisztus Egyházának. Ott, az utolsó vacsorán, mikor megalapította, még kicsiny volt, mint a mustármag, de az évszázadok során egyre erősödött, növekedett és a Föld nemzetei megpihennek és boldogan laknak ágai között.
-Hasonló a mennyek országa a tengerbe vetett hálóhoz – magyarázza Szent Fiam tanítványaimnak – mindenféle halat összefog. Kihúzzák a partra, leülnek, kiválogatják a javát edényekbe, a selejteset pedig kivetik. Így lesz a világ végén is. Majd kimennek az angyalok és az igazak közül kiválasztják a gonoszokat és a tüzes kemencébe vetik őket. Ott lészen aztán sírás és fogak csikorgatása.
-Hasonló a mennyek országa a szántóföldön elrejtett kincshez, melyet az ember, aki megtalálta, eldugott, és azon való örömében megy, és eladja minden vagyonát, és megveszi a szántóföldet.
-Hasonló a mennyek országa a kereskedőhöz, ki szép gyöngyöket keres. Találván pedig egy drágagyöngyöt, elment és eladta minden vagyonát és megvette azt.
Bizony, Gyermekeim, ha a Mennyországba akartok jutni, fel kell áldozni önmagatokat, minden világi dologról le kell mondanotok, hogy megvehessétek a szántóföldbe ásott kincset vagy a drágagyöngyöt, mely nem más, mint az Örök Élet. Vizsgáljátok meg lelketeket este, mikor egyedül vagytok. Soroljátok fel magatokban, miről sikerült eddig lemondanotok, amihez ragaszkodtatok, és kedves számotokra. Vannak-e még olyan élvezeti cikkek, melyekhez erősen kötődtök? Kávé, szeszesital, üdítőital, édességek, cigaretta, üres, de szórakoztató TV filmsorozatok, túlzott internetezés, számítógépezés, szerencsejátékok stb. Ide tartozik a felesleges időtöltés haszontalan, végnélküli fecsegésekkel, személyesen vagy telefonon. Nem egyszerre kell mindenről lemondani, hanem fokozatosan. Ha csak az édességet tekinted, először a csokoládét kell mellőzni, majd a fagylaltot. És ha ehhez sikerült hozzászoknod, jöhet a jégkrém, a gyümölcsjoghurt. Ha ez már jól megy, elmaradhatnak a krémes-habos sütemények. Hidd el, Gyermekem, csak a kezdet nehéz. Egyszer csak szokásoddá válik a lemondás, és kincseket szerzel vele magadnak a Mennyben. Persze csak akkor válik áldozattá, ha felajánlod valami nemes célra. Pl. lélekmentésre, valaki megtéréséért, halottaid szabadulásáért, engesztelésül a világ bűneiért, stb.
Most még azt szeretném, drága Kicsinyeim kifejteni előttetek, hogy mi mindent jelent a Mennyek Országa, amit Jézus példabeszédekben mutatott be. Először is magát a Mennyországot jelenti, ahol lakik a Szentháromság, és ahol laknak a Szentek és az angyalok. Másodszor Isten földi országát, a Paradicsomot, amit Szent Fiam második dicsőséges eljövetelekor ad nektek. Harmadszor a tiszta, áldozatos, alázatos gyermekeim szívében is ott van a Mennyek Országa. Ott trónol benne a Szentháromság, akit az ő szívében dicsőítenek az angyalok és szentek.
Drága Engesztelő Gyermekeim! Most egy nagyon kedves, ünnepélyes élményben szeretnélek benneteket részesíteni. Eljönnétek-e Velem jövendő otthonotokba? … Fogjátok meg a kezemet, és már indulunk is. Az Oltáriszentség hirtelen elkezd növekedni, 2 m átmérőjű körlappá változik. Van rajta egy ajtó két szárnnyal és Én, Atyátok kitárom előttetek. Szépen sorban lépjetek be rajta. Én leszek az utolsó és becsukom magam után az ajtót. Egy hosszú tündöklő szivárvány úton lépkedünk. Ugye milyen puha? Az ég nem kék, hanem aranyló sárga. Az út két oldalán arany színben játszó selymes fű van tele egészen különleges színekben pompázó virágokkal. A fű is és a virágok is hajladoznak, mintha minket köszöntenének. Egy magas dombhoz közeledünk, melynek a tetején kerítéssel körülvett hatalmas kristálypalota látható. A szivárványútról rálépünk egy hófehér végelláthatatlan, hosszú lépcsősorra, mely puha felhőkből készült. Jobbról-balról mosolygós angyalok állnak, mindegyik karján a megszentelő kegyelem fehér ruhája. Csak az léphet be a Mennyországba, akin ilyen ruha van. Emeljétek fel a karotokat, hogy rátok adhassa az angyal. Nézzétek rá van hímezve a nevetek, de nem az, amit most hordotok, hanem az új név, amit Én adok majd nektek üdvözülésetekkor. Ez a név csak a tiétek lesz, mást nem neveznek így. Ez a név magába foglalja teljes egyéniségedet, személyiségedet, a Hozzám való viszonyodat, Istenszereteted fokát. E palotának sok kapuja van és mindegyik bejárat előtt két gyönyörű angyal áll. A kapuk fényből vannak, nem kell kinyitni, mert akadálytalanul át lehet hatolni rajtuk. Az angyalok térdet hajtanak előttem, és mi bevonulunk. Először egy halványkék fényben úszó terembe lépünk be. Nézzétek ki fogad benneteket?! Mennyei Édesanyátok. Boldogan mosolyog és köszönt titeket. Mellette gyermekangyalok pompás virágkoszorúkat tartanak és egyenként nyújtják a Szűzanyának, aki megölel benneteket és fejetekre illeszti az ajándékot. Így szól: Ezt azért kaptátok, drága Kincseim, mert az utóbbi időben többszázezer lelket mentettetek nekünk. Mindnyájatok homlokára egy kis keresztet rajzol, így búcsúzik tőletek. Tovább megyünk és benyitunk egy piros fénnyel teli szobába. Azonnal észreveszitek, hogy a fény forrása egy nagy piros szív, tetején szeretetláng lobog. Hatalmas töviskoszorú fut körbe rajta, és lejjebb ott van Jézus Szívsebe, melyből kihúzták a lándzsát. E Szent Sebből árad szüntelenül a piros fény, mely betölti az egész termet. Gyermekeim! Aki ide belép, az feltöltődik a Megváltó szenvedése iránti együttérző szeretettel, és e szentséges Szívből áradó piros fény lelkéről minden homályt eltüntet.
Az egész Mennyországot nem fogom megmutatni nektek, de egy fontos helyet még megtekinthettek: a könyvtárszobát. Itt Szent Fiam várakozik ránk. Nagyon örül nektek. Mindenkit Szívére ölel és rámutat a könyvekkel teli polcokra: „Nézzétek, itt tartom az életkönyveket, a tiétek is itt sorakoznak a polcon.” Egy pillanat alatt végighordozza tekintetét a ruhátokra hímzett neveken és levesz annyi könyvet, ahányan vagytok. A kezetekbe adja. A tetején arany színnel ugyanaz az új név van, ami fehér mennyei ruhátokon. Elkezdtek lapozni a könyvben. Különböző színű írások vannak benne. Kékkel a bocsánatos bűnök, pirossal a felajánlott szenvedések, lemondások, önmegtagadások vannak feljegyezve, arannyal az imádságok. „Tudjátok, gyermekeim – folytatja Jézus – az életkönyvekben szoktak lenni fekete írások is, ezek a halálos bűnök, de ti a könyvetekben egy sincs ilyen, mert a meggyónt bűnöket örökre eltöröltem. Mi, amint látjátok, mindent rögzítünk, ami történik veletek földi életetek folyamán. A piros és arany bejegyzésekért sok mennyei kincset fogtok kapni. Boldog vagyok, hogy Atyám elhozott ide benneteket, és örülök, hogy mindezt megmutathattam nektek.”
Üdvözítőtök szívére ölel mindenkit, és szeretetcsókot lehel homlokotokra. Észreveszi, hogy közületek egyik engesztelőnek elered a könnye. Odamegy, letörli szemét egy fehér selyemkendővel és így szól: „Ezek örömkönnyek-drágagyöngyök.”
Kedveseim! Mai tanításomnak vége. Köszönöm figyelmeteket. Hazaérkeztünk a csodálatos utazásból. Megáldalak titeket édesapai kezemmel az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében.
ÉGI ÜZENETEK
2014.03.11
Szentlélek: Jézus élete XXIII. A farizeusok megbocsáthatatlan rágalma
Szentlélek: Drága Engesztelőim! Ne féljetek, Én vagyok a 3. isteni személy, és Éva hangján szólok hozzátok. Fehér ruhás ifjú alakjában állok előttetek és tenyeremen lobogó szeretetlángomat nyújtom felétek. Lángra lobbantom vele szíveteket, hogy tanításom alatt lángoljon, hiszen a számotokra oly forrón szeretett Üdvözítőtökről fogtok hallani Tőlem.
Kafarnaum, a tóparti város egyre híresebbé vált Jézus nyilvános működése során. A nép csodálta és lelkesedett az új próféta iránt. Messzi vidékről tódultak az emberek, hogy láthassák és hallhassák Őt. Viszont tanításai és csodái az itteni farizeusokban és írástudókban is hódolat és elismerés helyett gyűlöletet, féltékenységet keltettek ellene. A gyűlölet legravaszabb és leghatásosabb eszköze a rágalom. A lelkendező tömeg között elterjesztették a leggyalázatosabb rágalmat, hogy ne hallgassák Jézust, mert nem Isten lakozik benne, hanem az ördög. Ez a fogás kísértetiesen hasonlít ahhoz az aljas rágalomhoz, amivel egyesek a ti engesztelőcsoportotokat megnyirbálták: „Ne menjetek oda, mert ott már nem a Szentlélek működik!” Ha valakinek tekintélye és jó rábeszélő készsége van, akkor a rosszat könnyen elhiszik neki. Így történt Kafarnaumban is. Volt, aki elmaradozott a Mester mellől, de azért megmaradt a hűséges, hívő serege, akik továbbra is követték mindenhová. Közben a farizeusok ráfogták, hogy varázsló és ördöngös. Azt állították, hogy a gonosz lélek parancsol neki: Belzebub nevében űzi ki az ördögöket. Jézus nem bátortalanodott el ettől. Továbbra is hirdette az igazságot, tette a csodákat és szabadította a megszállottakat, de keményen visszautasította a rágalmakat és így szólt a farizeusokhoz: - Hogyan űzheti ki a Sátán a sátánt? Ha valamely ország önmagában meghasonlik, nem állhat fönn az az ország. És ha a ház önmagában meghasonlik, nem állhat fönn az a ház. És ha a Sátán önmaga ellen támad és meghasonlott, nem maradhat fönn, hanem vége van. És ha Én Belzebub által űzöm ki az ördögöket, a ti fiaitok ki által űzik ki? … Ti azt mondjátok, hogy Isten nevében: de miért nem mondjátok rám is ugyanezt? … Ha pedig Én Isten lelke által űzöm ki az ördögöket: akkor elérkezett hozzátok az Isten országa… Aki nincs velem, az ellenem van.
Ezzel azt akarta mondani, hogy ha Ő Isten Lelke által cselekszik, akkor az, aki nincs Ővele, Isten Lelke ellen van. Aki nem gyűjt ebben a Lélekben, az csak szétszórhat. És még ezeket a szavakat vágta oda a farizeusoknak: - Azért mondom nektek: minden bűn és káromlás megbocsáttatik az embereknek, de a Lélek elleni káromlás meg nem bocsáttatik. És ha valaki az Emberfia ellen szól valamit, megbocsáttatik neki, de aki a Szentlélek ellen szól, annak meg nem bocsáttatik sem ezen a világon, sem a jövendőben.
Tehát Jézus szerint, aki a gonosz léleknek tulajdonítja az Ő isteni cselekedeteit: az ördögök kiűzését, a halottak föltámasztását és számos csodát, az a Szentlelket sérti meg. Sőt, ha Őt magát is gonosz léleknek nevezi, az istenkáromlás és nem bocsátható meg.
Gyermekeim! Ezeket a szavakat nyugodtan a jelenlegi végső időkre is vonatkoztathatjuk. Ugyanis, aki a mai kor igaz prófétáinak üzeneteit az ördögnek tulajdonítja, akkor a Szentlelket káromolja, és olyan halálos bűnben él, ami megbocsáthatatlan. Vigyázzatok, Kicsinyeim, mielőtt ítéletet mondotok egy üzenetről, mert háromféle helyről származhat az: vagy Istentől, vagy az ember saját gondolataiból, vagy a gonosz lélektől. Mint ahogy gyümölcseiről lehet felismerni a jó fát és rossz fát, ugyanígy gyümölcseiről lehet következtetni az igaz prófétára vagy a hamisra. Az igaz próféta tanítása nyomán megtérések, lelki előrehaladások, lelki megújulások fakadnak. Az ilyen választottat nem hajtja a feltűnési vágy, a szereplési ösztön. Nagyon alázatos, és érdemeit nem magának tulajdonítja, hanem a Szentlélektől kapott ajándéknak. Nem várja hallgatóságától az elismerést, a dicséretet. Ha személyes üzenetet kell átadnia valakinek a tiszta, hízelgés-mentes igazságot közvetíti, mert célja, hogy az illető lelke egyre jobban tisztuljon, csiszolódjon, fényesedjen az égiek hiteles üzenetei által. Az igaz választottat onnan is fel lehet ismerni, hogy rajta keresztül Isten nem fedi fel a személyes jövőt, nem sorolja fel mások bűneit, hibáit, és eltakarja az égi titkokat. Pl. ide tartozik, hogy a túlvilágon az elhunytak hová jutottak. Isten, eszközén át a betegről sosem állít fel diagnózist. Ez az orvostudomány feladata. Azt sem jósolja meg, hogy meggyógyul-e vagy meghal. Az igazi próféta nem anyagias, nem húz hasznot a kegyelemből. Nem irigy és féltékeny a többi választottra, mások lelki ajándékaira.
Mindezeknek gyökeres ellentéte a hamis próféta, akit valóban a sátán vezet. A jövőről mindig rózsaszín képet fest, eltakarja az igazságot. Célja, hogy hangzatos beszédeivel, kívülről betanult szentírási idézeteivel, színészi tehetségével elbűvölje az őt hallgató közösséget. Az igaz prófétákat leszólja, elhitelteleníti. Anyagi haszonra törekszik. A személyes üzeneteiben mindig úgy beszél, hogy az őt kérdezők tetszését hízelgéssel, sima szavaival elnyerje. Hamis jósolásaival – amit az ördög sugall neki – félrevezeti őket. Veszélyes és ravasz módszere, hogy a sok szép és igaznak tűnő mondata közé rejt egy-egy hamis megtévesztő eszmét. A hamis próféta gyümölcsei romlottak. Az őt hallgatók lelke visszahanyatlik, lelkiismeretük elalszik, prédái lesznek a gonosznak, hiszen az ő eszköze vezeti őket. Sok-sok ember, aki tanítványává válik, a széles tágas útra lép, mely a pokolba vezet.
Sajnos az ördög az igaz prófétákat is megtámadja néha. Ez azért van, mert Isten próbára teszi őket. Beleköltöznek az Égiek alakjába, szavaiba és mézédes, fennkölt hangon, nagyon megtévesztően tudnak szólni. Ravasz módon jónak látszó tanácsot adnak, de Isten embere a Szentlélek segítségével előbb-utóbb rájön, hogy a gonosz incselkedett vele. Az ördögnek ilyenkor az a célja, hogy elbizonytalanítsa az illetőt, el akarja hitetni vele, hogy nem az Égiek szólnak hozzá, hanem saját agya szüleménye ez a kommunikálás. Az Én eszközömet, Évát egyszer majdnem egészen elszakította Tőlünk. Több mint 10 évvel ezelőtt, mikor kezdődött ez a kegyelem, a benső szó ajándéka, naplót kezdett írni. Már 40 oldal kézirat volt belőle, mikor a következő dolog történt. A gonosz lélek két napon át tartó kételkedést bocsátott rá. Úgy érezte, egy szó sem igaz ebből a párbeszédből, már hogy is szólhatna hozzá Jézus, hiszen Ő egy méltatlan porszem. Tépelődött, sírt, bánkódott. Megfogta a naplóját, és lement a kazánhoz, hogy elégesse. De az Úr Jézus nem engedte. A lépcsőn egy kimondhatatlanul nagy szeretettel és gyengédséggel beburkolta és így szólt hozzá: „Gyermekem, az ördög tudja, hogy nagy terveim vannak veled, e napló által sok lélek felém fordul, majd és nagy lépésekben megindul az életszentség felé. Írd tovább szavaimat, higgy Nekem! Én szólok hozzád. Ez komoly próbatétel volt, hited próbája, hogy ezután is fogsz-e Velem beszélgetni, vagy sem.” A mi gyermekünk engedelmesen fölment a lakásba és folytatta a naplóírást. Így tudott kifejlődni városotokban az engesztelés műve, és terjedtek szét az országban általa küldött üzeneteink, tanításaink.
Gyermekeim! Mai beszédem elején kifejtettem nektek, milyen súlyos következménnyel jár, ha valaki Isten igaz üzeneteit a sátán szavának tekinti. Nincs számára bocsánat. De vajon mi történik azzal a gyermekünkkel, aki túlzott óvatosságból igaz égi szavainkat emberi agyszüleményének gondolja? Talán azért teszi, nehogy csorba essen az Egyház tanításainak tisztaságán. Ezt a tévedést segítünk, mi Égiek helyretenni benne, és ez a Mi szemünkben megbocsátható. Az interneten olvasható próféciákat alaposan vizsgáljátok meg, hasonlítsátok össze a Szentírással, és meggondolatlanul sose vonjátok le a következtetést, hogy a sátántól vannak. Ha hamis üzenetről van szó, akkor ezoterikus elemeket találtok benne: pl. univerzum-imádat, energia, reinkarnáció, meditáció, önmegváltás, ufó-hit, jóga, agykontroll stb. Ezek mind az okkultizmus területei és bátran megállapíthatjátok róluk, hogy az ördögtől valók, az ilyesmiket tartalmazó üzenetektől óvakodjatok!
Drága Engesztelőim! Szomorú valóság, hogy ebben az Istentől eltávolodott, hitetlen világban nagy teret hódít az okkultizmus. Terjed a fekete és fehér mágia, a jóslások, asztrológia, boszorkányság. Közömbös gyermekeink szívében hiányérzet van, valláspótlékot keresnek, és ellenségem gazdag kínálatot nyújt nekik. Aki belekeveredik ebbe az okkult világba, lelkét eladja a sátánnak. A haldoklók közül egyre több ilyen lélek hull a pokolba. Szeretném, ha lélekmentés céljából most eljönnétek velem egy szegény szerencsétlen haldoklóhoz. Eljöttök? Felülünk a gondolatunk szárnyára és elindulunk. Forgalmas autópályára érkezünk. Egy meggondolatlan előzés miatt két kocsi összeütközött. Több súlyos sérült fekszik az út szélén, az egyik haldoklik. Középkorú nő vörös festett hajjal, csillogó műkörmökkel, arany ékszerekkel feldíszítve. Én, a Szentlélek ott állok mellette és ti körülöttem, várjátok mi fog történni. A mentők először a haldoklót próbálják élesztgetni, oxigénpalackot tesznek rá, de úgy látszik már késő. Hirtelen fény támad, és megjelenik Jézus, itt tartja a különítéletet. Nem egyedül van. A nő másik oldalán a sátán várakozik. Nagyon biztos a dolgában. Az orvos nem tud segíteni, a másik sérülthöz lép. Ti nem láthatjátok, de a nőből a fején keresztül kicsúszik a lelke és talpra áll. Ugyanolyan formája van, mint a testének. Bodorított hosszú haja, kövér arca, elomló formája. Csodálkozik, alig ismeri fel saját holttestét. Ámulva látja Jézust, és mellette egy feketeruhás jómegjelenésű fiatalembert. Próbál visszaemlékezni gyermekkorára, amikor nagymamája a templomba vitte és egy szentképet adott neki az imakönyvéből: a fehérruhás feltámadt Üdvözítőt ábrázolta. Azt hitte, hogy csak a mesében létezik, most itt áll előtte a valóságban. A másik, a fekete öltönyös kedvesen és csábítóan közeledett hozzá, megfogta a kezét, magához húzta és ígérte, hogy nagyon boldoggá és gazdaggá teszi, mert évtizedek óta hűségesen szolgálja. Jézus is odalép mellé és így szól: Leányom! Jézus vagyok, Megváltó Istened. Életemet adtam érted, bánd meg bűneidet és megmentelek. Ne higgy ellenségemnek, a pokolba taszít. – Nem ismerlek. Ő gazdagságot, sikert, gyönyöröket adott nekem a földön, most is ezt kínálja, vele megyek. Jézus szeméből bánatában egy könny csordul ki, felétek fordul, Engesztelők, és ezt mondja: Segítsetek! Hívjátok Szent Mihály arkangyalt az ismert imával!... Szent Mihály arkangyal… Szent Mihály arkangyal fehér lovon érkezik, leszáll róla, kivonja a kardját és megérinti vele a fekete ruhás fiatalembere szívét, aki e pillanatban felveszi rút, ijesztő sátánformáját. A nő sikoltozni kezd és igyekszik kiszabadulni a gonosz karmainak szorításából. Ezt kiáltozza: Jézus, segíts! Jézus erélyesen ráparancsol a gonoszra, aki elengedi, és dühösen, káromkodva eltűnik onnan. A lélek leroskad Megváltója lába elé, nem mer a szemébe nézni, csak irgalomért könyörög, és egyfolytában zokog. Jézus felemeli, megsimogatja az arcát, és rátok mutat. Engedi, hogy megpillantson benneteket. „Rajtam kívül nekik köszönheted menekülésedet. Sokat kell még vezekelned, Gyermekem, őrangyalod fog a tisztítóhelyre kísérni.”
Átveszem a szót, Én a Szentlélek elbúcsúzom tőletek, Drágáim! Köszönöm, hogy türelmesen végighallgattatok. Megáldalak benneteket Megváltótok iránti szeretetetek növekedésének kegyelmével az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében. Amen.
ÉGI ÜZENETEK
2014.03.18
Szűzanya: Jézus élete XXIV. A süllyedő bárka
Szűzanya: Drága Engesztelő Gyermekeim! Köszönöm, hogy újra eljöttetek lelkeket menteni és tanításainkat meghallgatni. Szeretettel nézek végig rajtatok és gyönyörködöm a hűségetekben és kitartásotokban. Ugye megígérte nektek Szent Fiam, hogy a ti engesztelő csoportotok meg fog maradni végig, de a külső és belső támadások hatására létszáma lecsökken? Akik ma idejárnak, azoknak a szíve telve van Istenszeretettel és felebaráti szeretettel, hiába próbál a gonosz titeket egymás ellen fordítani, nem sikerül neki, mert édesanyai védelmem alatt álltok. Nézzük Szent Fiam életének további eseményeit!
Miután a farizeusok a legszörnyűbb rágalommal illették, hogy Belzebub nevében űzi ki az ördögöket és Ő keményen visszautasította őket, elhagyták a házat. A nép egyszerű fiai körbevették és vigasztalták szomorú lelkét. Egyre többen érkeztek, már be se fértek az épületbe. Én, Édesanyátok néhány rokonommal ott várakoztam a tömeg között. Valaki észrevett minket, bement és így szólt Jézusnak: -Íme, anyád és atyádfiai kinn állnak, keresve téged. – Kik az én anyám, és kik az én atyámfiai? –kérdezte. Rámutatva a népre így folytatta: – Íme, az én anyám és atyámfiai. Mert aki Atyám akaratát cselekszi, aki mennyekben vagyon: az az én fivérem és anyám.
Odahallatszott, amit mondott és a mellettem álló asszony megkérdezte: – Csak nem tagad meg téged a fiad? Első pillanatra magam is megdöbbentem, de a Szentlélek megvilágosított, ezért így válaszoltam a szomszédomnak: – Fiamnak nem fontosak a test és vér kötelékei, hidd el, azért nagyon szeret engem. A többit elhallgattam előtte, mert úgysem értette volna meg. De nektek, Engesztelőim elmondom: Ha ugyanaz a lélek lakozik bennetek, mint Jézusban, akkor mindnyájan a mennyei családba tartoztok. Jézus a Szentlélektől született, és Ő tölti el. Ha tibennetek is a Szentlélek él, akkor mindannyian anyja, húga, fivére vagytok az én Szent Fiamnak.
Egy csodálatos eseményt mesélek el nektek, amit jól ismertek a Szentírásból. A Mester egész nap a Genezáreti tó partján tanított és estére nagyon elfáradt. A tanítványok ezt látva elbocsátották az összesereglett népet és Jézus így szólt hozzájuk: – Menjünk át a túlsó partra.
Úgy látszik, a Mennyei Atya terveiben benne volt, hogy az apostolokban megerősítse Fia természetfeletti hatalmába vetett hitét. Beszálltak a bárkába, és kifeszítették a vitorlákat. Jézus fáradtan leheveredett és elaludt a hajó hátuljában. Hirtelen vihar kerekedett. A nagy hullámok között vészesen himbálódzott a bárka és megtelt vízzel. Már a tó közepén voltak, és nagyon féltek, hogy elsüllyednek. Felrázták a mélyen alvó Mesterüket:
– Uram, szabadíts meg minket, mert elveszünk!
– Mit féltek kicsinyhitűek? – mondta nekik. Fölkelt, kiterjesztette karjait a hullámok fölé. Parancsolt a szeleknek és egészen lecsendesítette a tengert.
– Még sincs hitetek? – kérdezte a tanítványokat.
Azok pedig ámulva mondogatták: – Kicsoda ez, hogy még a szelek és tenger is engedelmeskedik neki?
Bizony ti is így vagytok, kedves Gyermekeim, ha veszélyhelyzetbe kerültök. Ó, hisztek ti Isten létezésében, gondoskodásában, és ezt szavaitokkal meg is valljátok, de a bajban közületek többen megijednek, és nem tudják rábízni magukat és szeretteiket a Gondviselésre. Egy példát mondok erre. Egy édesanya sírva hívta fel eszközömet, Évát, hogy leánya missziós küldetést vállalt és egy kis csoporttal elment Afrikába néhány hónapra. Vallását gyakorló jó katolikus, és mégis egészen összetört ennek a hatására. Minden szörnyűséget elképzelt, hogy egyetlen gyermekét ott az őslakók megbecstelenítik, megölik, vagy valami ragályos betegséggel megfertőzik. Az én drága Fiam szerető, együttérző szavakkal nyugtatta: – Ne félj! Leányodat én választottam ki e nemes feladatra. Ott is vele vagyok, vigyázok rá, a tenyeremen hordozom. Az egész földkerekségen mindenütt ott van az Én jelenlétem. Bízz Bennem, légy türelmes! Felesleges aggodalmaidat ajánld fel hitetlen férjed megtéréséért!
Három hónap múlva nagy öröm érte, mert hazaért a leány boldogan, tele szép lelki élményekkel. Nem győzött hálát adni Istennek, hogy vigyázott gyermekére.
Drágáim! Ugye tapasztaltátok már nem is egyszer, hogy lelketek olyan, mint a viharos tenger. Ilyenkor gondok emésztenek, lelki fájdalmak gyötörnek, még imádkozni se tudtok rendesen. Minden olyan reménytelennek tűnik. Ti tudjátok, hogy ilyen nehéz helyzetekben Jézushoz kell fordulni. Ő nemcsak a szeleknek és a tengernek tud parancsolni, hanem lelketek ura is. Ha hívjátok, hogy segítsen, már ott is terem. Ott áll előttetek láthatatlanul, hosszú, fehér ruhájában. Együttérzően átöleli vállatokat és átlyuggatott kezét zaklatott, feldúlt, remegő szívetekre helyezi, és értelmetekbe ezeket a gondolatokat adja:
– Drága nyugtalan, szenvedő Gyermekem! Ezt a lelki sötétséget és vihart a szívedben ellenségem okozza. Én csak boldogságot, nyugalmat és szeretetet tudok adni neked. Azért engedem meg a gonosznak, hogy némelykor bántson, incselkedjen veled vagy kísértsen, mert ezáltal növelem benned az alázatot. Időnként éreztetem kicsinységedet, kiszolgáltatottságodat, gyengeségedet, hogy fordulj Felém, és kérd segítségemet. Legtöbbször az ördög legközelebbi hozzátartozóid, hittestvéreid, munkatársaid, szomszédjaid által sérteget, kínoz téged. Ilyen esetben ne hibáztasd őket, hanem a mögöttük álló ellenségemet. Így nem lesz a szívedben harag. Most pedig elveszem lelkedből, értelmedből a zaklatottságot és az Én tökéletes békémet helyezem beléd.
Drága Engesztelőim! Gondoltatok-e arra, hogy a vihar lecsendesítésének csodája nem más, mint allegória? Péter bárkája; az Egyház. A vihar az emberiség történelmének felkorbácsolt tengerét jelenti, most a végső időkben, amelyben éltek. A bárka, az Egyház, ezen a viharos tengeren, elindul az örök révbe. Ott van Krisztus a bárkán, nem hagyja el Egyházát, de alszik, azaz láthatatlan. Gyermekeink – akik hisznek szent Fiamban – látván a tornyosuló hullámokat, katasztrófákat, zűrzavart a világban és Egyházban, megijednek és imádkoznak. Az Oltáriszentségben rejtőző, láthatatlan Krisztus megfedd benneteket, hogy féltek, nem elég erős a hitetek. Rajtam és prófétáin keresztül beszél nektek a rátok váró megpróbáltatásokról, és harcba hív. Fegyvert ad a kezetekbe: rózsafüzért, imahadjáratot, önmegtagadásokat, lemondásokat és a szenvedések, böjtök felajánlását. Valójában Jézus kormányozza az Egyház bárkáját, ezért nem süllyed el sohasem.
Kicsinyeim! Most engedjétek el magatokat, hunyjátok be földi szemeteket, mert a képzelet szárnyán egy nagy tenger partjára viszlek benneteket. Nyújtom a kezem. Ugye eljöttök velem, Édesanyátokkal? / … – Igen… /Köszönöm.
Ez a tenger az Örök Élet vize, melynek forrása Mennyei Édesapátok trónja. A parton egy hatalmas, díszes hajó van kikötve. A hajó orra felett egy nagy, 2 méteres átmérőjű Szentostya lebeg. Hosszanti irányban 3 felé törik és átalalkul 3 fényes, fehérruhás ifjúvá és ott áll előttük a teljes Szentháromság: az Atya és jobbra tőle a Fiú, balra a Szentlélek. Ők hárman elsőként lépnek be a bárkába, majd felénk fordulnak, akik a parton állunk. Atyám először Engem szólít:
– Jöjj, legszentebb Leányom! A te segítségedre az Egyháznak nagy szüksége van.
Jézus felém nyújtja kezét, mosolyogva, segít beszállni. Majd mindhárman kitárják karjukat és ti egyenként röpültök hozzájuk. Az idősebbeknek segítenek beszállni. Ahogy a bárkából visszatekintetek a partra, csodálkozva veszitek észre, hogy nemcsak a ti közösségetek várakozik ott, hanem a világból sok-sok engesztelő csoport, rózsafüzérrel a nyakukban és imafüzetekkel a kezükben. Fehérek, sárgabőrűek, feketék egyaránt. A hajóról azt is láthatjátok, hogy nagy kígyó tekereg a kavicsos parton és körülötte fekete öltönyös emberek várakoznak. A kígyó felemeli a fejét és sziszeg nekik valamit, majd elvegyülnek a tömegben. Mindegyikük kezében egy nagy ékszerláda van, és csak úgy csillog-villog bennük a sok drágaság. A népből sokan körülveszik őket. Ravaszul mosolyogva mondják: – Semmi akadálya, hogy válogassatok magatoknak ezekből a drágakövekből, de cserében egy csekélységet kérünk, azt ami nálatok van: a rózsafüzért és az imafüzetet.
A tömegnek körülbelül harmadrésze engedett a csábításnak és beleegyezett a cserébe. A többiek pedig futottak a bárka felé, amit majdnem lekéstek. Ó, drága Gyermekeim! Mennyire örülök, hogy ti itt vagytok Velem az Egyház bárkáján. Bizony a többiek pórul járnak. A feketeruhások, az Antikrisztus csatlósai azokat, akiket meg tudnak vesztegetni a széles útra terelik, és testüket, lelküket elpusztítják. Jézus Krisztus a kormányhoz lép, Ő vezeti a hajót az Örök Élet felé. A Mennyei Atya, a Szentlélek Isten és Én ott járunk-kelünk az engesztelők között. Segítünk az imádkozásban, böjtben, engesztelésben, áldozatok vállalásában és jó tanácsokkal látjuk el őket. Méltóságteljesen halad a bárka a történelem alkonyán a nyugodt tengeren, de néha feltámadnak a hullámok. Még vannak kételkedők, akik próbálják meggyőzni a többieket, hogy talán mégse kellett volna beszállni, talán jobb lett volna a feketeruhásokra hallgatni. Háborog a lelkük. De Jézus ilyenkor feláll a kormány mellől, lecsendesíti a vihart és békét ad a szívükbe. Mert Ő mindenkit üdvözíteni akar.
Drága Kicsinyeim! Most hagyjuk ringatózni az Egyház képzeletbeli bárkáját az örök élet nyugodt vizén és menjünk vissza az engesztelés termébe.
Higgyétek el, hogy aki mélyen hívő, akár kételkedő, akár botladozó, az nem vész el, mert Isten irgalma mindenen átsegíti.
Megáldalak benneteket az erős hit és gyermeki bizalom lelkületével az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében. Amen.