2014. március 19., szerda

Rekordszintre kúszik az államadósság, államadósság=80%, állami vagyon 5%!

Magyarország kedden két dollárkötvényt bocsátott ki. Az Államadósság-kezelő Központ először bejelentette, hogy négy pénzintézetnek felhatalmazást adott két új dollárkötvény-kibocsátás megszervezésére. Tegnap el is indult az 5 éves és 10 éves dollárkötvény úgynevezett könyvépítése. Végül a magyar állam 3 milliárd dollárnyi forrást vont be rendre 4,15 százalékos, illetve 5,55 százalékos dolláralapú hozam mellett. Így jelentősen növekszik a magyar államadósság. Tavaly év végén 79 százalékos volt a GDP-arányos államadósság.
Ez már az eddigi információk szerint is jelentősen emelkedett volna az első negyedév végére, hiszen az alacsony likviditás miatt jócskán meg kellett nyomni a kibocsátást az elmúlt hónapokban – írta a Portfólió.hu internetes portál. Emellett a forint gyengülése miatt jelentős átértékelődési veszteséget kell elszámolni a devizaadósságon. Ehhez jön most még a GDP mintegy 2,2-2,3 százalékát (körülbelül 660 milliárd forintot) kitevő hitelfelvétel, ami után szinte biztosak lehetünk benne, hogy az adósságrátánk jóval 80 százalék felett jár.
Az sem kizárt, hogy az első negyed végén 84-85 százalék körüli szintre emelkedik a mutató. Ez gyakorlatilag 18 éves csúcshoz közeli értéket jelentene.
(Népszava)

Orbán Viktor csúcsra járatta az államadósságot


3 milliárd dollár értékű dollárkötvényt bocsátott ki 2014.03.19.-én, kedden Magyarország. Bizony, kell a forrás Magyarország valódi urai számára, hogy továbbra is kamatrabszolgaságban tarthassák a magyarságot. Mintegy 700 milliárd forintról szól a történet, a GDP-arányos államadósság így 85%-ra kúszik fel. Orbán Viktor pénzügyeseinek sikerült 18(!) éves csúcsra járatni Magyarország államadósságát. Gratulálunk a miniszterelnöknek és kormányzati stábjának, ehhez aztán nagy fantázia kellett!
Hídfő.net | Orbán Viktor csúcsra járatta az államadósságot



Az országot birtokló rablócionelit folyamatos hitelfelvétellel próbálja működésben tartani az országot. Szüksége van a hitelre az egészségügy és az oktatásügy egyre süllyedő szinvonalú működtetéséhez, a nyugdijak folyósitásához, és elsősorban is saját luxuskörülményeinek finanszirozásához..

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése