2014. március 19., szerda

Megaláztak egy autista lányt a Vitézy pribékek

Annak ellenére büntettek meg egy autista lányt a BKV-ellenőrök, hogy érvényes bérlete volt – írja a lány hozzátartozója, aki a bkvfigyelo.blog.hu-nak küldte el az esetet leíró levelét. Barbarát pénteken szállították le a buszról az ellenőrök azzal, hogy biztosan hamis a bérlete, “azt mondták neki, hogy a gyogyósoknak nincs munkájuk, így pénzük se bérletre. Valószínűleg úgy szerezhette, tudják, hogy árulnak hamis bérleteket olcsóbban, amit a nincstelen hülyék megvesznek.” A lány barátja állítja, a bérlet valódi volt, három nappal korábban együtt vették meg a pénztárban, ráadásul Barbara megmutatta a blokkot és a munkáltatói igazolását is.

Mint Tamás írja: “Elkérték tőle az iratait. Mivel nagyon megijedt és félt, hogy megverik, ezért odaadta. Felírták az adatait és közölték vele, ha még egyszer meglátják a buszon, rendőrt hívnak rá és bevitetik. Azt tanácsolták neki, hogy maradjon otthon és babázzon vagy nézze a Mazsolát a tévében, de ne mások adóján foglalja a helyet a buszon. Ezt követően ő gyalog jött haza a Bosnyák tértől Újpalotára eléggé zaklatott állapotban.”
Barbara enyhe fokban autista, ami barátja szerint kívülről is látszik rajta. A lány azonban önálló, teljes életet szeretne élni, ezért dolgozik. “Mivel a kommunikációs készségeivel van probléma, kizárt, hogy végig tudna csinálni egy bírósági hercehurcát. Abba pedig szintén nem menne bele, hogy ezek után őt valaki kísérgesse. Hangsúlyozom, ő nem fogyatékos, hanem enyhén autista. Tanult, dolgozik, fizeti az adót és becsülettel megveszi a bérletet is abból a kevésből, amit fizetés gyanánt kap.”
Az Index megkereste a BKK-t, hogy kommentálják az esetet.
A BKK közölte: a történtek tisztázása érdekében azonnal vizsgálatot indítottak. A pótdíjazottak között egyelőre nem találtak olyan személyt, akire illene a blogon olvasható leírás, és az ügyfélszolgálathoz sem érkezett panasz az állítólagos esettel kapcsolatban a blognak bejelentést tevő hozzátartozó, illetve az utas részéről.
Ettől függetlenül tovább folytatják a minden részletre kiterjedő, alapos vizsgálatot. Ehhez azonban a pótdíjazott utas együttműködése is szükséges, ezért arra kérik a bejegyzés íróját, haladéktalanul vegye fel a kapcsolatot a BKK ügyfélszolgálatával.
A Budapesti Közlekedési Központ kiemelt figyelemmel kíséri jegyellenőrei tevékenységét, az utasok panaszát ezért minden esetben teljes körűen kivizsgálják. A leírthoz hasonló eseteket a leghatározottabban elítélik. Amennyiben bebizonyosodik, hogy egyik ellenőr valóban nem az előírások szerint végezte a munkáját, megteszik a szükséges munkajogi lépéseket, jelenleg azonban a blogbejegyzésen kívül a leírtakat nem támasztja alá semmi.
(index)

Bal-Rad komm : “…ne mások adóján foglalja a helyet a buszon…”-acsarogtak a Vitézy-fogdmegek!
Többszörösen is szerepet tévesztettek már-ám ezúttal nagyon melléfogtak! Eltekintve attól, hogy a lánynak ÉRVÉNYES BÉRLETE VOLT!
Mert ha Vitézy martalócai az adóinkból élősködőket kifogásolják, hát azokat talán nem a BKV járatainak utasközönsége körében kellene vélniük föllelni. Hanem a Duna-parti soktornyú nagy házban tobzódók között!
Na ott kellene kifogásolniuk az adóinkból élősködők sokaságát. Meg még néhány dolgot. Amit az adóinkból való élősködésük során elkövetnek. Pl. hazaárulás! Magyarok millióinak tönretétele.
De ha lusták, nem is kell messzire menniük. A BKK-palotában is rábukkannak egy csomó élősdi féregre! Keresgélniük sem kell.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése