2014. március 19., szerda

Sportbarátság a’la Döbrögi

Mi tényleg nem vagyunk se a határon túli magyarok, se a foci ellenségei. De biztosak vagyunk benne van jobb helye a jelenlegi Magyarországon 100 millió forintnak, mint egy a román bajnokságban induló magáncsapat utánpótlás klubjának támogatása.
“Százmillió forintot csoportosít át a kormány a költségvetési tartalékból a Székelyföldi Labdarúgó Akadémia működésének támogatására – derül ki abból a kormányhatározatból, amely a keddi Magyar Közlönyben jelent meg” – írja az MTI
A válság előtti évekhez képest közel kétszer annyian vannak azok Magyarországon, akik úgy érzik, még élelemre sincs elég pénzük.” – írja az OECD tegnap megjelent kutatása
Miközben a válogatott katasztrofálisan szerepel, klubcsapataink augusztust se érték meg a nemzetközi kupában a kormány és Orbán Viktor köre önti a pénzt a magyar fociba. De persze nem a tömegsport részébe, nem grundokat hoznak létre, nem focilabdát adnak a szegényeknek, nem lehetőséget adnak a játékra, hanem a versenysportra költik a pénzt.
Pedig a foci lehetne kitörési pont Magyarországon. De ameddig az elitakadémiákat támogatja a kormány, és a semmit nem érő klubokat, addig nem lesz az.
De úgy látszik a társadalmi haszon, az állam pénzének jó helyre rakása, a szegény emberek szempontjai nem számítanak a kormánynak, csak a miniszterelnök fociőrülete. Így a kormány állami pénzből támogatja Orbán magánklubjának, erdélyi magánklub barátját. Mondjuk Ceaușescu falvának focistadionja pont megmutatja mennyire hasznos tevékenység ez hosszútávon.
(mif.hu )

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése