Elődeink hetven évvel ezelőtt már készítettek teljes rováskönyvet. Szabó Gyula metszette az egyetlen fennmaradt oldal képét.

A rovásos könyvnyomtatás történetéből
A régiségpiacon felbukkant "Magyar Könyv" rovásfeliratú füzetben találhatjuk meg Mészáros Dezső cikkét a rovásról. Ennek illusztrálására szögletesen róható rovás abc-t tették be. Különlegessége, hogy az ősmagyar írást rovásnak nevezi (s nem rovásírásnak):
A másik ábra talán még érdekesebb, mert Kós Károly sorait linómetszetbe rajzolta át Szabó Gyula:
A fenti oldalkép alatt ismertető található:
A Debrecenben kiadott "rovás könyv" egyik oldala, Szabó Gyula linoleummetszete, Kós Károly következő szövegével:
"Nagy régi időkről emlékezem mostan, haj. Öreg királról, nagy régi időben. Hallottad e hirit Atilla királnak, Isten ostorának." (Kós Károly)
Rovás könyv és rovás ujság kapható a "Magyar könyv" szerkesztőségénél és Szabó Gyulánál (Debrecen, Hajnal-utcai bérház, II em.). A tervbe vett rovásnyomda előállításához való anyagi megajánlásokat fenti címre kérjük küldeni.
Nem 21. századi ötlet
Íme, ez az idézet bizonyságul szolgál arra, hogy rovásos könyveket forgalmaztak hetven évvel ezelőtt, valamint előkészület alatt volt a rovás-nyomda is. Ez csak mostanra valósult meg. Kérjük olvasóinkat, hogy aki tud a "Rovás könyv" esetleges fennmaradt példányáról, kérjük jelezze a rovas.info szerkesztőségének.

Rovás.info