2014. május 11., vasárnap

Angliában a kokainhasználat miatt szennyeződik az ivóvíz

Londoni tudósok szerint a kokainhasználók száma olyan magas már a városban, hogy komoly kihatással van az ivóvíz minőségére, annak ellenére, hogy az többszörös szűrési és tisztítási eljárásokon esik át. A tudósok kimutatták a londoni csapvízben a benzoylecgonine nagy arányú jelenlétét, ami a kokain maradéka, miután az emeberi test feldolgozza, és üríti. A vállalati és állami szúrópróba teszteken az alkalmazottak körében a nyugati országokban a benzoylecgonine jelenlétét szokták figyelni, és ha pozitív, akkor az illetőt úgy tekintik, hogy kokaint használt.
Hídfő.net | Fiatal angol kokaincsempészekFiatal angol kokaincsempészek, Peruból akarták behozni az "árut".
Steve Rolles, a kutatócsoport egyik tagja a Sunday Times-nak nyilatkozta, hogy "Európában hamarosan eléri Nagy-Britannia a kokainhasználás tekintetében az első helyet. A kokain ára ugyanis egyre csökken." A kutatások szerint évi 700.000 ember használ kokaint a szigetországban rendszeresen, ebből 180.000 ember kimondott függő is. A mért korosztály 16-59 év közöttiek. Ugyanakkor a kutatás kimondja, hogy a 16-24 év közöttiek körében már csökken a használata, mert ez a korosztály nem tartja már a "csillogás" jelképének. Persze nem lehetünk ettől meghatva, mert ha átpártolnak más drogra, az ugyanolyan rossz.
Képzelhetjük, hogy ezeknek az embereknek milyenek lehetnek a gyerekeik. Egy kis elismertségért ugyanis a helyi házibuliba kokainozgatnak, majd egyszer csak csodálkoznak, hogy a napi rutin része lett. Éljünk tisztán, gondoljunk az utódainkra! Nemcsoda, hogy a nyugati dekadencia első fegyvere a keleti családközpontúság ellen a kábítószer, és ennek népszerűsítése a zenén és videoklippeken keresztül. Utasítsuk el a mocskot, vagy ellep minket, megesz, szétrágja a jövőnket! Válasszuk az életet!

http://www.hidfo.net/2014/05/11/angliaban-kokainhasznalat-miatt-szennyezodik-az-ivoviz

Demokrácia nyugati módra - Kijev fegyveresei elfoglalták a szavazóhelységeket

Ukrajna - Donyeck régióban az ukrán csapatok elfoglaltak négy szavazóhelységet. Mintegy 15 páncélozott csapatszállító érkezett a térségbe, amit a helyi önvédelmi alakulatok megpróbáltak megakadályozni, de mostanra Kijev fegyveresei elfoglalták a szavazóhelységeket, ahova a választókat nem engedik be.
A külső megjelenés pedig árulkodó. Többen frissen toborzott katonák, valószínűleg a Jobb Szektor tagjai
A helyi önvédelmi alakulatok beszámolói szerint a mai nap folyamán szinte valamennyi régióban láttak újabb csapatokat érkezni, Luganszk régióba újra nagyobb számú haditechnika érkezett. Egy jelentés szerint legalább 45 páncélozott csapatszállító jármű haladt Harkov irányából Luganszk felé.
Donyeckben a lerohant területekről a választási bizottságok tagjait evakuálták az önvédelmi alakulatok. A nyugati országok által hatalomra juttatott kijevi kormány annak ellenére, hogy a nyugat rendszerint a demokratikus választások meglétét kérik számon egy kormány legitimitásának megítélése során, nem rendelkezik demokratikus "legitimitással". A nyugat különleges alakulatai által szervezett fegyveres hatalomátvétellel került hatalomra a kijevi kormány, amit a demokratikusan megválasztott ukrán kormány és államfő eltávolításával hajtottak végre.
Most a nyugati bábkormány mindent megtesz, hogy ellehetetlenítse a választásokat. Az általuk felmagasztalt demokrácia csak addig kell nekik, ameddig azzal saját hatalmukat támasztják alá. Ha más akar demokratikus választást rendezni, amin nincsenek biztosítva számukra a csalás feltételei, az a demokrácia nekik illegitim. Nem ez az első eset, hogy a nyugat polgárháborúba taszítja egy szomszédos országunkat. Ahogyan Szerbiát, Ukrajnát is belső káoszba taszította a NATO, ami a térségben az instabilitás forrásává vált.

http://www.hidfo.net/2014/05/11/demokracia-nyugati-modra-kijev-fegyveresei-elfoglaltak-szavazohelysegeket


Levél Turcsinovnak! Újabb ok az izgalomra a hiénafalka főnökének

A Moldovában élő orosz nemzetiségűek közössége levelet irt a kijevi falkavezérnek-Turcsinovnak. Nem éppen magasztaló irás! Sőt! Nem ártana, ha figyelmesen elolvasná a klánfőnök! És megszivlelné a levélben foglaltakat!
A levél eképpen fogalmazódott:
Alekszandr Turcsinovnak, Ukrajna illegitim elnökének.
Elnök Úr!
Ön paranvsot adott Ukrajna fegyveres erőinek, hogy öljenek meg minden olyan állampolgárt, akik nem értenek egyet a jelenlegi politikai kurzussal, Ukrajna mostani központi vezetésével.
Segédtisztje azonnal illegális fegyveres bűnbandákat szervezett, többek között a kegyetlenségeiről elhiresült “Jobb Szektor” nevű zsoldossereget.
Az eredmény ismert! Legyilkoltak rengeteg ártatlan embert, többségükben orosz anyanyelvű ukrán állampolgárokat.
Pontosan ezért a Moldovai Köztársaság Orosz Közössége Kongresszusa úgy döntött, hogy minden erejével és tehetségével haladéktalanul az Ukrajnában élő orosz anyanyelvű honfitársaink védelmére kelünk.
Amennyiben Ukrajnában a továbbiakban is katonai erőt vetnek be a civil társadalommal szemben, közel négyezer jól képzett katonánk indul orosz anyanyelvű honfitársaink védelmezésére Ukrajnába.
Biztosak vagyunk abban, hogy Moldova példáját több ország önkéntesei is követni fogják.
Ez Ukrajna számára katasztrófális következményekkel járna.
Ezért aztán Moldova orosz közössége felszólitja Turcsinovot, hogy azonnal állitsa le a mészárlást!-vagy elindulunk Keletre!
Azonnal állitsa le a katonai erő alkalmazását, és haladéktalanul kezdjen tárgyalásokat az érintett térség településeinek képviselőivel a konfliktus rendezéséről!
A határidő május 12!
Ha eddig a határidőig nem változtat eddigi magatartásán, és továbbra is orosz honfitársaink vérét ontja-seregünk megindul Kelet felé!
Higgye el nekünk: NEM ISMERÜNK HATÁROKAT, NEM TUDNAK MEGÁLLITANI BENNÜNKET!
levél
Русская община Молдовы Турчинову: Остановите бойню или мы двинемся на Восток!( Срок — до 12 мая)
Нелегитимному президенту Украины Александру Турчинову:
«Господин Президент!
Вооруженным силам Украины вы отдали приказ убивать граждан своей страны, не согласных с политическим курсом нынешнего центрального руководства Украины. Себе в помощники власть привлекла незаконные вооруженные формирования, в том числе известный своей жестокостью «Правый сектор».
Результатом начавшейся бойни стала гибель огромного количества мирных людей, среди которых много и российских соотечественников — потомственных жителей и граждан Украины.
В связи с этим российские соотечественники Молдовы требуют от Конгресса русских общин Республики Молдова немедленно начать работу по мобилизации добровольцев из Молдовы для защиты российских соотечественников в Украине. С каждым днем эти требования нарастают. Далее мы уже не в состоянии сдерживать людей.
Если в Украине будет продолжаться военное противостояние с гражданским обществом — вы откроете шлюзы для почти четырех тысяч хорошо подготовленных бойцов, готовых защитить от солдатских штыков российских соотечественников в Украине.
Уверен, что вслед за добровольцами из Молдовы в Украину хлынут добровольцы из других стран.
Для Украины это станет катастрофой.
Русская община Молдовы Турчинову: Остановите бойню или мы двинемся на Восток!
Поэтому я призываю вас, господин Президент, немедленно прекратить любые силовые действия и начать переговоры об урегулировании конфликта со всеми заинтересованными сторонами. Срок — до 12 мая. Если до этой даты ничего не изменится и будет дальше проливаться кровь российских соотечественников — отряды двинутся на Восток. И поверьте: никакие границы не смогут остановить их.
http://balrad.wordpress.com/2014/05/11/level-turcsinovnak-ujabb-ok-az-izgalomra-a-hienafalka-fonokenek/


Orosz küldöttség járt hivatalosan a Dnyeszter Menti Köztársaságban


Az orosz miniszterelnök-helyettes, és az általa vezetett orosz küldöttség 2014. május 10-én járt a Dnyeszter Menti Köztársaságban. A delegáció Tiraspolban találkozott a kormány képviselőivel, akik az ország lakosainak nevében 30.000 aláírást tartalmazó ívet adtak át Dimitrij Rogozinnak.
Dnyeszter Menti Köztársaság
Az aláírók mind támogatják az "Oroszországgal való újraegyesülés" kezdeményezést. A kezdeményezést a Dnyeszter Menti Köztársaságban működő "Egyesült orosz közösségek" nevű szervezet tartotta. Az orosz küldöttség ezután résztvett a Május 9 tiszteletére rendezett parádén, és elindult volna haza egy Yak 42-es fedélzetén.
Hídfő.net | Dimitrij Rogozin orosz miniszterelnök-helyettes átveszi az aláírásokat
Dimitrij Rogozin orosz miniszterelnök-helyettes átveszi az aláírásokat, Dnyeszter Menti Köztársaság, 2014.05.10.
A gép áthaladását azonban Ukrajna megtagadta a légterén, tekintettel, hogy az orosz miniszterelnök-helyettes nem kívánatos személy Ukrajnában. Ekkor a pilóta Románia felé próbálkozott, ám az áthaladást Románia is megtagadta, a hivatalos indoklás szerint "Az Egyesült Államok kérésére." Miután Románia is megtagadta a légtérbe való belépést, a delegéció gépe leszállni kényszerült Moldovában, ahol a legközelebbi orosz nagykövetség volt a gép akkori pozíciójához képest. Moldovában a gép leszállása után moldáv kommandósok rohamozták meg az orosz miniszterelnök-helyettes gépét, és elkobozták az "Oroszországgal való újraegyesülés" kezdeményezés aláírt íveit, és elhagyták a gépet. Ez több kérdést is felvet, azonfelül, hogy súlyos biztonsági kockázat 30.000 ember aláírásának átkerülése a moldáv kormányzathoz, tekintettel, hogy a Dnyeszter Menti Köztársaság Moldovából szakadt ki népszavazással.
Rogozin és kísérete, amiben részt vett több magas rangú tagja az orosz állami Dumának, egy civil járattal repültek haza Moszkvába.
Rogozin Twitteren reagált az eseményekre, miszerint "Romána tehát az USA kérésére lezárta a légterét előttünk. Ukrajna se enged át minket. Legközelebb egy TU-160-assal jövök majd." A TU-160 egyike a legmodernebb orosz vadászbombázóknak. A román külügy természetesen azonnal összecsinálta magát, és magyarázatot kezdett "követelni", hogy vajon Rogozin álláspontja tükrözi-e a hivatalos orosz álláspontot Románia felé. Rögtön magyarázkodásba is fogtak a román külügynél, értesítve az orosz külügyminisztériumot, hogy "Ők csak egyszerűen követték az EU és USA által megfogalmazott szankciókat".
A hírt a Dnyeszter Menti "Egyesült Orosz Közösségek" se hagyta szó nélkül, kijelentették, hogy 4000 jól képzett háborús veterán fegyverest küldenek Ukrajna azon részeire, ahol az orosz ajkú lakosságot atrocitások érik. A Dnyeszter Menti Köztársaság lakosainak 90%-a oroszul beszél.
Az ügy pikantériája, hogy Rogozin ma adott sajtótájékoztatóján kifejtette, hogy a moldovai kommandósok a rakománynak nem azt a részét vitték el, ami az aláírás íveket tartalmazta. Rogozin sejtelmesen csak annyit mondott hogy "A rakomány azon részéről, ami az aláírásokat tartalmazta, már felszállás előtt gondoskodtunk". Legalább az oroszok mostmár tudják kivel hányadán állnak a régióban.

Assad elnök beszéde Damaszkuszban


"Amióta az ember megjelent a világon, keresi a világképét ( ideológiáját ) és vele összefüggésben a hitét. Az ember és az állat között az a különbség, hogy az embernek képessége van a világról gondolkodni, fogalmat alkotni, "ideologizálni". S bár az állatnak és az embernek is ösztönei vannak, az állat is szerethet, gyűlölhet, hiányérzete is lehet, együtt is tud érezni, dühöt is érezhet, sok emberi tulajdonsága lehet, de még sem lehet neki világképe, "ideológiája". Ezért ha megfosztják az embereket, mint szellemi lényt az "ideológiától", szellemi világképétől, világnézetétől, világlátásától, akkor állattá változnak, átváltoznak egy csordává, melyet úgy irányítanak, ahogy akarnak.”Dr. Bashar Al-Assad
A szíriai konfliktus egy része egy identitás konfliktus, melyről az előbb is beszéltem, az arabság és az Iszlám közötti harc. Ahelyett hogy összefogna a kettő, és kiegészítenék egymást testvériesen. Az Iszlám és az arabság közötti harc egy mesterségesen generált állapot, mely egy identitásharchoz vezetett. Egyesek már nem tudták magukról eldönteni, hogy ők kik is valójában? Muszlimok? Arabok? Vagy nyugatiak talán, akik a Nyugathoz akarnak tartozni? Ez a globalizációs sokk, mely közel 20 éve keletkezett, az egész arab világra nagy hatással volt. Identitás zavart hozott létre, és ha az ember egy ilyen sokkot elszenved, akkor egy ideológiai és lelki üresség és gondolkodásra képtelen állapotba kerül. Távolodik a moráltól meg az elvektől, csak az ösztönök vezérlik.
Ekkor volt könnyű a szélsőséges gondolkodásnak betörnie társadalmunkba, és olyan önkénteseket találni, hogy megerősödjön, olyanokkal, akiknek Istennel való kapcsolatuk is ösztönön alapuló kapcsolat. Innen jöttek az olyan torz szülemények, mint a szex dzsihad.
Sokan úgy gondolkoznak, hogy amikor a vallásban nincs olyan, ami az ösztönt is kielégíti, akkor egyáltalán minek legyenek hívők? Az ember átváltozik egy sík, egyoldalú emberré, ahelyett, hogy többoldalú lenne, mint amilyennek Isten is megteremtette őt. Szíriában ezen felül még sokaknál volt egy olyan hatása is ennek a lelki és ideológiai zavarnak, hogy elvesztették a hazában való hitet, a hazafiasságot. Nem csak az arabsághoz meg az Iszlámhoz, hanem a hazához is tartozni kell. Tartozni kell Szíriához is. Ezt a nehéz valóságot minden esetre ki lehet kezelni.
Egy nagyon fontos sajátossága van Iraknak, Egyiptomnak és Szíriának. Mégpedig az, hogy az arab civilizáció ezekben az országokban jött létre. Nem Marokkóban, nem a nyugati arab országokban, se nem az arab öböl országaiban, hanem Egyiptomban, Irakban és Szíriában. Éppen ezért, egy folyamatos harc van, hogy ezeket az országokat irányítani tudják. Részben az olaj birtoklása miatt szenvednek folyton ezek az országok támadást, részben politikai értelemben, részben pedig vallási értelemben.
Ha a vallási részéről beszélünk, akkor a vahabizmus beszivárgására kell gondolni az arab világba, de főleg ebbe a három országba, az elmúlt 40 év folyamán, a 70es évek kezdetétől. Ez nem újdonság. Van egy politikai támadás is az uralom miatt, mert aki nem tudja Levante országait uralni, valamint Irakot meg Egyiptomot, az nem tudja irányítani a politikát sem a régióban. Ezek az országok rendelkeznek a legősibb civilizációkkal a világon, és ellenük ma olyan országokat látunk harcolni, melyekbe a civilizáció a mai napig nem kopogtatott be. Ez a szín tiszta valóság! Példának vetem fel az Umajjád államot. Az umajjádok nem szírek voltak, bár sokan mondják, hogy szírek voltak. Az umajjádok eredetileg a sivatag lakói a Quraish törzsből. Qurasj büszkélkedik is a próféta hozzátartozásával, mi meg tiszteljük a rashidi kalifákat, kik a próféta után voltak, meg mindazokat, akik kiálltak a próféta oldalán abban az időben, de aki felépítette az Omajjád államot, azok a szírek, azok Levante lakosai, meg a damaszkusziak voltak. Ha ők létre tudták volna hozni a civilizációjukat Mekka meg Medina területén, akkor nem jöttek volna Levantébe anno, nem jöttek volna Damaszkuszba, és nem indult volna el a civilizáció innen. Igazságosnak kell lennünk. Ez a harc egy történelmi harc, és nem fogjuk megengedni nekik sem politikailag, sem pedig vallásilag, hogy irányítani tudjanak minket. Levante vallása, Levante Iszlámja az, aki az igazi Iszlámot védelmezi.
A harmadik pont, melyről azt tudom mondani, hogy csak Szíriára vonatkozik, az a morál és erkölcs konfliktusa. Ahány vallástudóssal beszélgettem életemben, mindig azzal kezdtem, hogy mi egy igazi morális konfliktusban élünk. Az persze az előbb említetthez kapcsolódik, amikor látjuk a gyűlöletet, meg az utálatot, a mindennapi emberrablásokat, a lopásokat, a morál megszűnését. A szegények kihasználását a gazdagok által és minden más részletet, amit önök is nagyon jól ismernek, mint szír állampolgárok. A hit iránytűje rossz felé irányul sokaknál, amikor muszlimnak nevezik magukat, de moráljukban semmit sem követnek az Iszlámból! Ezek azok a kihívások, melyekkel mindannyian szembenézünk, mint arabok és muszlimok.
Mi a megoldás, hogy szembe tudjunk szállni ezekkel a tényekkel? Biztos van megoldás. Az első dolog, amit maguk is végeznek, az a szélsőségességnek a kezelése, a helyes nevelés és társadalmi szerepvállalás. Maguk minden városban, minden utcában ott vannak, a haza minden részén. Részben jól is teszik a dolgukat, de jobban kell az emberi morálra koncentrálni, ha vallástanításról van szó! A minőségre kell helyezni a hangsúlyt és nem a mennyiségre! Bizonyos fogalmakat kell elültetnünk a szír állampolgárokban! Sok szíriai követi látszólag a vallást, de semmi morállal nem rendelkezik!
Egy másik nagyon fontos dolog, hogy muszáj távol tartani az Iszlám hitet a politikától! El kell magyarázni, hogy mi az igaz Dzsihad és más fogalmak. A vallás alapja az emberi morál, ezért nem is különülhet el a vallástól a maguk munkájában. Nem elég elítélni a szélsőségességet, hanem az egész vallási ideológia felújításán kell dolgozni! Együtt kell haladnunk a korral, mert egy társadalom, ha nem követi a technológiai fejlődést, akkor képtelen létezni. Itt nem csak arról van szó, hogy akkor most számítógépeket kell, hogy használjunk, meg facebookozzunk vagy twitterezzünk, hanem a gondolkodásunkban kell fejlődni! Mert ha nem frissítjük a gondolkodásunkat, akkor képtelenek leszünk szembeszállni a szélsőségességgel. A szélsőséges okos és nem buta, mint ahogy gondoljuk, és fejlődő technológiákat is alkalmaz. Ha nem így cselekszünk, akkor sok muszlimot megint elveszítünk majd, akik vagy a szélsőséges irányba mennek, vagy teljesen eltávolodnak az Iszlámtól. Az elmét kell fejleszteni, és nem másokat utánozni papagáj módra a gondolkodásban! Erősíteni kell a tárgyaló készséget, mert az elme, a szellem az, ami meg tudja magyarázni a dolgokat.
Emlékszem rá, mikor 1992-ben Angliába voltam, és egy kint élő szíriaival vitatkoztam vallási dolgokon, majd ő azt mondta nekem, hogy ezt a témát ne feszegessük, ez így van, nem szabad belemélyülni, mert a Koránban is így van megírva! Én azt válaszoltam neki, hogy a Korán sosem mondta nekünk, hogy ne gondolkodjunk, és ne vitassuk meg a benne említett dolgokat. Ezért megkérdeztem Al-Bouty mártír sejket, hogy mik a határai a gondolkodásnak az Iszlámban? Nagy kérdés volt, de a válasz röviden, kétsoros faxban érkezett: nincsenek határai a gondolkodásnak a vallásban!
Vagy Szíria, vagy Izrael oldalán
Miután lemosódott minden szépítőszer és arcpúder, és lehullott minden maszk és lepel az "ellen forradalamról" Szíriában, a Szíriai arab köztársaság ellen.. és miután rákényszerült Izrael és az Amerikai Egyesült Államok hogy publikusan is kimutassa a végtelen támogatását ennek az "ellen forradalomnak"..
Már mindenki aki nem áll a hazafi szíriai állam oldalán, legyen személy csoport párt, vagy állam, akkor egyértelműen az amerikai-izraeli oldalon áll, még akkor is ha maga szent "Kába" kő leplével is akarja fedni magát..
Bahdzsat Szuleimán, Szíria nagykövete Ammánban. 2014,05,10
Nekünk nyíltan és nyitott módon kell tárgyalnunk. Nekünk a gyengehitűeket kell megcéloznunk, a zavart hitűeket, azokat, akik még határozatlanok, a hitetleneket és a valláselleneseket! Őket kell meggyőznünk. A hívő az hívő. Egy hívővel belebonyolódhatunk a részletek mélységeibe is, de alapvetően a hívő emberrel nincsen semmi gond.
Ez szintén egy fontos pont, mely a mérsékeltségről szól. Én biztosíthatom Önöket, hogy a magam részéről a mérsékeltség nem csak a vallásra vonatkozik, hanem egész gondolkodásra. Én nem lehetek mérsékelt a vallásban, és szélsőséges a társadalmamban. Én mérsékelt vagyok a politikában, meg a vallásban, meg az emberek iránti viselkedésemben is egyaránt. Az én személyiségem mérsékelt mindenben, mely az emberi élethez kapcsolódik, minden emberrel, bármelyik országban is legyen!
Ami tőlünk elvárt a szélsőségesség elleni harcon kívül, az a fogalmak kijavítása a tendenciózus fogalmakkal szemben. Itt nekem más fogalmakra kell most összpontosítani, mint amiket már eddig említettem.
A családra és az államra gondolok. Miért is beszélnék most a családról? Az Iszlámban a dolgok egyértelműek a családról. Több idézet van a Koránban, több Hadith van, amit a próféta mondott a családról, melyben a legfontosabb a gyermekek és a szülők közötti kapcsolat és a szülők iránti engedelmesség. Az engedelmesség mindenben kötelező és elvárt, kivéve az Isten elleni bűnök. Vagyis, még ha hitetlenek is a szülők, akkor is hallgatni kell rájuk. Miért? Mert az alapegység a társadalomban a család, és ha ez az alapegység sérül, akkor minden más tant, mely az Iszlámmal kapcsolatos, már nem lehet végrehajtani. Ha az alapegység megromlik, akkor az egész társadalom vele együtt romlik meg. Meg kell óvni az alapegységet, meg kell tartani a szülők iránti tiszteletet, de nem kell rájuk hallgatni, ha istenkáromlásról van szó. Ugyan ez vonatkozik az államra is. Az állam fogalma, akár csak a haza fogalma, a régi időkben még nem létezett (Mohamed idején). Ha létezett volna, akkor biztosan lettek volna olyan Korán idézetek, melyben felmerülnek ezek a fogalmak és meg is magyarázzák azt. Az állam a mi számunkra olyan, mint az apa meg az anya. Ha összeomlik, akkor vele együtt omlik össze a társadalom is a modern fogalmak értelmében. Meg kell értenünk ezt a tényt. Sok szíriai, akik akkoriban a krízis kezdetén megmozdultak, akár jó szándékból akartak javítani, akár azt hitték, hogy a nagy igazságtalanság és a korrupció ellen lépnek fel, akár azok, akik rossz, hátsó szándékból mozdultak meg, azok mind az állam ellen léptek fel.
Kérdezzük miért? Mert ez az állam gonosz, ez az állam korrupt, ez az állam zsarnok és igazságtalan - mondták. De hát ezek emberi tulajdonságok! Az állam viszont egy politikai rendszer, lehet akár királyság, köztársaság, parlamenti demokrácia vagy bármi más! Nincs olyan a világon, hogy romlott rendszer, vagy olyan, hogy egy rendszer megfelel egy társadalomnak vagy nem! A vezetőszemély lehet korrupt, lehet romlott, lehet diktátor, nekünk pedig természetes, hogy ellene kell lennünk, de ez egy külön dolog, és egy másik dolog az egész állam ellen lenni! Ezt nem csak politikai alapon kell megmagyarázni az embereknek, hanem vallási alapon is. Ez nagyon fontos pont, mert ezt sokszor hallhattuk, hogy az állam ellen kell megmozdulni! Nem egy beszéde van Mohamed prófétának ezzel kapcsolatosan, mely az uralkodó iránti engedelmességre utal, de ez nem azt jelenti, hogy ne akarjuk leváltani vagy tenni ellene, ha rossznak tartjuk. De csak ésszel!

Fordította: Szíriai Hírek és Siroi Isi
Utóirat: Minden állampolgártól elvárjuk, hogy lépjen fel a korrupció, az igazságtalanság és elnyomás ellen, de az állam szerkezetein keresztül! Mert olyan nincs, hogy mindenki korrupt egy rendszerben! Semmi sem abszolút ebben az életben, olyat senki sem mondhat, hogy egy becsületes ember sincs egy államban, aki segítene az állampolgárnak, ha az állampolgárnak igaza van! Olyan nincs, hogy egy egész állam romlott. Lehetetlen, hogy egymillió ember legyen Szíriában aki romlott!

Gölöncsér Miklós összeállítása

Európai parlamenti választás


Hazánkban május 25-én kerül sor az EU parlament képviselőinek a megválasztására. A pártok megnevezték a képviselőjelöltjeiket és a nagyközönség majd dönt arról, hogy ki utazhat Brüsszelbe. A képviselőjelöltek döntő többségét nem ismeri senki, de ennek nincs is jelentősége. Annak sem sok, hogy melyik párt színeiben indulnak. A legnagyobb jelentőségű kérdés az, hogy a szavazók tudják-e, mire és miért szavaznak?
Az EU választások hivatalos jelmondata: „Vedd észre. Tégy érte. Légy része.” Hát akkor vegyük észre azt, hogy mit is képvisel Nyugat-Európa. A totális degenerációt és semmi mást. Nyugat Európa a buzik, a leszbikusok, a transzvesztiták világa. Erkölcstelenség, korrupció, magzatgyilkosság, kényelemhajhászás, lelketlenség jellemzi ezt a térséget. Minden közszereplő, elismert személyiség valamilyen szinten érintett a negatívumok vonatkozásában, tehát fizikai, vagy szellemi torzszülött.
A választások előtt került sor az eurovíziós dalfesztiválra, melyet teljes joggal nevezhetünk a választások előtti propagandaműsornak. Egy abszolút degenerált, szakállas, magát nőnek nevező transzvesztita bányarém nyerte egy semmirevaló visítozással ezt a dalversenyt. Politikai döntés eredményeként. Nem az a gond, hogy ilyen torzszülöttek léteznek, Magyarországon is mutogattak valamikor a legalsóbb népréteg örömére a Városligetben egy szakállas nőt. Sikeresen, mert a nagyérdemű boldog volt, mivel látott egy magánál is nyomorultabbat. Ez némi vigaszt jelentett számára. Az eurovíziós dalfesztiválon azonban más volt a helyzet. Ugyanis a közönség nem röhögött, hanem csodálta ezt a förtelmet. Ez azt jelenti, hogy kulturális, erkölcsi és szellemi szinten jogosan nevezhetjük torzszülötteknek mindazokat, akik tetszésüket bármilyen módon kinyilvánították. Az egész világ szeme láttára. Ez az EU egyik arca. Ezt is észrevettük!
A másik sem különb semmivel. Demokráciát, toleranciát hirdetnek, miközben a legpiszkosabb terrort alkalmazzák mindazokkal szemben, akik ellenvéleményt nyilvánítanak. Gyilkosoknak kijáró büntetéseket szabnak ki azokra, akik kételkedni mernek a dogmáikban, akik elénekelnek egy nekik nem tetsző dalt, vagy csak egy régi köszöntéssel üdvözlik egymást. Ilyen az emberiség történelmében még soha nem fordult elő. A népakaratra hivatkoznak, de a valódi népakaratot nemhogy semmibe veszik, hanem aljas és erőszakos eszközökkel el is nyomják. Most épp Kelet-Ukrajnában. Hát ezt is észrevettük!
Mint ahogy észrevettük azt is, hogy a világ minden olyan pontján, ahol ezreket ölnek meg, nőket, gyermekeket, időseket, fiatalokat, ott az EU az egyik előidézője a tragédiáknak. Szíria, Irak, Afganisztán, és most Ukrajna. Az USA lakájaként, de részese.
Sok minden mást is észrevettünk még, de a lényegest, a kulturális rombolást, a diktatórikus módszereket és az alattomos politizálást elég ismertetni ahhoz, hogy eleget tegyünk a "Vedd észre!" felszólításnak.
"Tégy érte!" - hangzik a felszólítás. Miért tegyünk? A degeneráltságért, vagy a természetes rendért? Nyilván a degeneráltak a degeneráltság mellett, a még természetes életvitelűek a természetes rend mellett állnak ki. Ezért, annak ellenére, hogy nincsenek illúzióink a választás kimenetelét illetően (mivel csalnak, lopnak, hazudnak), mégis azt javasoljuk, május 25-én a természetes rend hívei is menjenek el szavazni és a sok rossz közül a legkevésbé rosszra szavazzanak. Már csak azért is, hogy ne a buzik, leszbikusok, transzvesztiták és közismert pedofilok töltsék be a rendkívül jól megfizetett EU parlament képviselői helyeit.
Tehát nincs más lehetőségük, mint a Jobbik. Ha megfelelő számban kerülnek be az EU parlamentbe a hasonló gondolkodású, más országokbeli társaikkal, valami keveset talán javíthatnak az összképen. Sok a gond a Jobbikkal is. Egy kicsit amolyan politikai Hofi Géza szerű tömörüléssé alakult, de még mindig jobb, mint a liberális és nyílt hazaárulók bandája. Nem sokat, de valamit tehetne, mely talán megteremti a további javulás lehetőségét. Így a "Tégy érte!" - felszólítást is a kiagyalói ellenében érvényesítjük.
Még hátra van a "Légy része!" felhívásnak való megfelelés. Igen, készülünk, hogy részei legyünk annak, aminek részesei akarunk lenni. De ez már egy másik történet lesz.
Kassai Ferenc



Tisztelt Hölgyeim és Uraim !

Jó néhány nappal ezelőtt úgy döntöttem, hogy a jövőben nem írok a honlapra, de a mostani egyszeri alkalommal megszegem a magamnak tett ígéretet. Ha valaki vissza nézi, láthatja, hogy amikor először került fel ez a genetikai "osztrák" hulladék a honlapra "dalával", leírtam, hogy meg fogja nyerni ! Megnyerte. Ez a történet ami itt Eurovizió címen zajlik, úgy talán utoljára az ABBA Waterloo-jánál szólt a zenéről, azóta színtiszta politika és kultúr kampf ! A rohasztás magasiskolája, jó zsidó módra. Maga a tény, hogy egy ilyen hermafrodita genetikai gennycsomót ráerőltetnek nem akármilyen nyomással a korábban már szellemi söpredékké átnevelt gennycsomókra, ( gyengébbek kedvéért ez az "európai nép"), az azt jelenti, hogy a Világ elvesztette a túléléséért vívott harcát. Mondjuk ki, bevégeztetett ! Ez a legújabb fejlemény rávilágít tökéletesen, hogy miért van teljes vereségben a "fény", mert évszázadok szorgos és szisztematikus munkája nyomán, sikerült elültetni a totális sötétséget az emberek agyában azt fénynek hazudva. Nem tudok képesebben írni, talán érthető vagyok. De mondhatnám azt is, vagy úgy is, íme, a kereszténység révbe kormányozta az emberiséget. Az út véget ért. Most szakította át a zuhanó emberiség iszonyú tömege az áttörhetetlennek hitt Pokol fenekét, hogy onnan végleg a nincsbe, a teljes és visszavonhatatlan Nihilbe zuhanjon. Az ezutáni kis, vagy nagy viták feleslegesek . A honlapról meg csak annyit, az itt eltöltött időt újra magamra fordítom, a Világ megváltásának lehetőségét pedig átengedem, továbbá elnézést kérek mindenkitől, hogy időnként merészeltem szellemi óriásokkal, tévedhetetlenekkel vitatkozni. Mea culpa !

Detonator

Civil kezdeményezés az önkormányzati választásokra

Mi civilek, mint az áprilisi választások nagy vesztesei, talán eszmélünk és legalább a helyi választásokon meg tudnánk erősödni úgy, hogy pártonkívüli civil képviselőket juttatunk a testületekbe.
Ehhez megfelelő program kellene és nem ellenségkép keresése, mint ahogy azt áprilisban láttuk.
Mi Budapesten élők e tekintetben kifejezetten fontos szerepet tölthetnénk be, mert a főváros, ha már a Parlamentben nincs számottevő ellenzék, mintegy ellensúlyt képezhetnénk az egyoldalú hatalmi koncentrációval szemben.
Természetesen a javasolt “program” adott tétele másolható szerte az országban.
Választási programjavaslatok azoknak, akik egyéni jelöltként és nem pártszínekben kívánnak indulni az ősszel (nem nagyképűen mondva a korábbi programunk kifacsarva és legyengítve, plagizálva választási győzelemhez, illetve 2o-22%-os szavazatnyeréshez vezetett egyes pártok tekintetében  ( lásd: rezsicsökkentés, devizaadósok helyzetének formális felvállalása).
Fővárosi tennivalók – amely az országi további nagyvárosaiban és városaiban is esetenként alkalmazhatók:
A közterületeken az ingyenes parkolás visszaállítása.
(A parkolási díj szedése Alkotmányellenes, lásd Szlovák Legfelsőbb Bíróság ítéletét – Pozsonyban, – továbbá a bevételek 8o%-a a működtető cégek fenntartására fordítódik).
A település tulajdonában álló közműcégeknél, tényleges és nem csak szimbolikus rezsicsökkentés végrehajtása.
Tömegközlekedés javítása.
A metró-földalatti hálózat nagyarányú fejlesztése a meglévő vonalak meghosszabbítása, új vonalak létesítésével.
A kis földalatti vonalának meghosszabbítása a Bosnyák térig.
A piros metró vonalának meghosszabbításai.
A Déli pu. végállomástól a Móricz Zs körtérig (megállók. Márvány u. BAH csomópont, Szüret u.)
Az Örs vezértéri végállomástól Mátyásföld HÉV állomásig (kéregvasútként a HÉV vonal megszüntetése mellett.
A kék metró vonalának meghosszabbítása.
Újpest városközponttól káposztásmegyeri lakótelepig
Kőbánya-Kispest végállomástól a Ferihegyi- Liszt F. repülőtérig.
4-es metró a Kelenföldi végállomástól Budaörs lakótelepekig.
Új vonalak:
A Szentendrei Hév vonal megszüntetése mellett a Déli pu. metróállomástól szárnyvonal a Békásmegyeri lakótelepig (részben kéregvasút) esetleg Szentendre városközpontig.
Deák tértől a Ráckevei Hév vonal kiváltásával kéregvasút Pesterzsébet városközpontig.
Az összesített vonalhosszabbítás kb. 80-100 km.
Költségek kb. 10-15 Milliárd Ft/km, szemben a  4-es metró  70-80 Milliárd Ft/km-vel.
A kivitelezés a tervezett 4 éves ciklus alatt kb. 5o-8o.ooo munkahelyet teremt, a multi cégek helyett kézi „alagútfúrással” (lásd 6o-as évek piros metró építése)
Duna hidak építése:
Az Északi-vasúti-összekötő híd meglévő szabad pilléreire közúti híd kiegészítése.
A lebontott Kossuth híd felépítése a Parlament mellett Batthyány tér Kossuth tér között.
Csepelen a meglévő Pesterzsébeti híd „folytatásaként”-Csepel sziget és Budatétény között Duna híd építése.
Közúti felüljárók építése az egyszintes kereszteződések kiküszöbölésére:
Véleményünk szerint legalább 5o-6o kereszteződés tekintetében szükséges felüljáró építése.
Csak példálózva:
Budai oldal :Déli pu., BAH Csomópont, további felüljáró a meglévőhöz, Széll Kálmán tér (Moszkva tér) Móricz Zs körtér, Gellért tér, Kosztolányi D tér, Zsigmond tér, Flórián ér, további felüljáró a meglévőhöz:
Pesti oldal: Deák tér, Astoria, Blaha L tér, Kálvin tér, Keleti pu. további felüljáró a meglévőhöz, Kerepesi –Hungária kereszteződés, Örs vezér tér, Hungária-Thököly u kereszteződés, Hungária krt-Kőbányai u Könyves K krt kereszteződés, Újpest városközpont.
Ezek az építkezések további 6o-8o.ooo új munkahelyet teremtenének és ennyivel csökkentenék az eltartott munkanélküli járadékosok számát.
A 4 éves választási cikluson túlmutató beruházások:
Budapest alatt 2-x3 sávos közforgalmi alagút létesítése járművek részére, egyrészt Észak – Dél irányban, másrészt Kelet-Nyugat  irányban, az áthaladó felszíni közlekedés csökkentése érdekében (Lásd az USA beli Boston város példáját).
Anyagi fedezet:
Főváros költségvetése. EU támogatás. Állami támogatás. A fővárosi-kerületi adminisztráció felére csökkentésével megspórolt összeg. Az alkalmazott munkásoknak járó munkanélküli segély megszüntetésével megspórolt összeg
Bp. 2014.05.11.
Czirmes György

Megkezdődött a népszavazás Kelet-Ukrajnában

Reggel nyolc órakor megnyíltak a szavazóhelységek Kelet-Ukrajnában. A helyi önvédelmi erők biztosítják a szavazó helységeket, - 22:00-ig lehet leadni a voksokat. A népszavazás itt követhető élőben.
Hídfő.net | Megkezdődött a népszavazás Kelet-Ukrajnában
Beszámolók szerint a szavazófülkék megnyitásával együtt tüzérségi és kézi fegyverek hangját lehet hallani több város határában. A szavazóhelységek előtt hatalmas sorok állnak a városokban. Luganszkban már az első két órában leadta voksát a lakosság 20 %-a. A várható részvételi arány nagyon magas lesz a közvélemény-kutatások alapján.
Hídfő.net | Megkezdődött a népszavazás Kelet-Ukrajnában
Lugnaszk megyében harminc nemzetközi megfigyelő kíséri figyelemmel a szavazásokat. Donyeck megyében azonban nincsenek külföldi megfigyelők, mivel ebben a régióban az elmúlt napok véres összecsapásai miatt senki nem vállalta a részvételt. Ennek ellenére, a helyi választási elnök szerint a kapuk nyitva állnak, bármilyen megfigyelő jöhet. Attrocitásról idáig egy helyen szólt hír, egy kisebb csoport - 3 fő - próbálta elvenni a szavazólapokat, de a helyi önvédelmi erők eltávolították őket.
A nyugati kormányok már most jelezték, hogy nem ismerik el a népek önrendelkezését, megtagadják a demokratikus jogokat, mivel a szavazás eredményét előre "illegitimnek" nyilvánították. Jellemzően a nyugatra, a demokrácia csak addig tart, ameddig nekik abból hasznuk származik.
A térségi vezetők egyértelműen kijelentették; amennyiben a szavazáson a szakadás mellett dönt a terület, már minden jogalap, demokratikus felhatalmazás megvan arra, hogy hivatalosan is elszakadjanak Ukrajnától, és a kijevi junta fennhatósága alól.

http://www.hidfo.net/2014/05/11/megkezdodott-nepszavazas-kelet-ukrajnaban



Putyin ravasz trükkel fejezte ki támogatását a kelet-ukrajnai népszavazáshoz

2014. május 10-én Vlagyimir Putyin egy jótékonysági jégkorong meccsen vett részt, mint játékos. A hivatalos sajtóközlemény szerint az orosz elnök egy amatőr jégkorongosokból álló csapat tagja, akik orosz jégkoronlegendákkal küzdöttek meg a sportág további népszerűsítése érdekében. A meccsre a téli olimpiai játékok helyszínén, Szocsiban kerult sor. Eddig alapvetően ez nem is lenne érdekes hír, azonban, az orosz elnök figyelmesen elrejtett egy üzenetet, ami egész meccs alatt látható volt. Putyin mezének száma a 11-es volt, ezzel fejezte ki támogatását a Kelet-Ukrajnában ma folyamatban levő népszavazáshoz.
Hídfő.net | Putyin ravasz trükkel fejezte ki támogatását a kelet-ukrajnai népszavazáshoz
http://www.youtube.com/watch?v=K-Pd9uMwdkg


Nagy a választói aktivitás Donbasszban!


A Luhanszk-területen a referendumon délelőtt 10-óráig a jogosultak 22 százaléka szavazott!-tájékoztatta a RIA Novosztyi hirügynökséget Vaszilij Nyikityin az önvédelmi erők szóvivője.
Местные жители в очереди во время выездного голосования на референдуме о статусе самопровозглашенной Луганской народной республики в селе Терновое под Луганском.
Borisz Litvinov a Donyecki Népköztársaság Központi Választási Bizottságának koordinátora arról tájékoztatott, hogy a Donyeck-régióban is elindult a népszavazás.
Очередь на избирательный участок в Мариуполе на референдуме по вопросу о независимости самопровозглашенной Донецкой народной республики
A főbb helyeken zavartalan a referendum menete. 1527 szavazóhelyen voksolhatnak a szavazók. Nyilvánvaló, hogy a legnehezebb helyzetben Mariupol van e téren, de ott is zajlik a népszavazás.
Kommunikációs problémák miatt jelenleg nem lehet átfogó képet alkotni a dolgok menetéről, és a koordinátor tájékoztatása szerint Donyeck 118 választókerületéből 12-ről kevés az információjuk.
Artyemovszkban és Kramatorszkban 35 szavazóhelység és öt mobil szavazatgyűjtő működik. Ebből a két városból azt jelentették, hogy a “nemzeti” gárda harci kutyái a környéken ólálkodnak.
Szlavjanszkban 53 szavazókörben voksolhatnak a választók, Andrejevka faluból viszont azt jelentették, hogy hajnali három óráig a faluban koslattak a Jaros-kutyák.
(Forrás: RIA Novosztyi)


Referendum Donyeckben és Luhanszkban! Kövesse élőben! (Frissitve)
Mint olvasóink már tudják, mára a kelet-ukrajnai térség két régiójában, az úgynevezett Donbasszban-Donyeck és Luhanszk régiókban-referendumot irt ki tart meg a Donyecki Népköztársaság és a Luhanszki Népköztársaság ideiglenes kormánya.
ref1
A népszavazáson a két Népköztársaság lakossága eldöntheti, hogy független államokként kivánnak a továbbiakban létezni, vagy az USA-Izrael-Eu-NATO-bérenc kijevi cionfasiszta horda kiszolgálója és alávetettje lesz.
ref2
Polgárháborús körülmények között, a Turcsinov-Jacenyjuk klán gyilkos ösztönű martalóchadának vérengző bosszúhadjárata közepette kerül ma sor a referendum megtartására. Prognosztizálható, hogy a mai napőon is erőszakos cselekmények fognak történni a két Népköztársaság területén.
ref3
Mind Ukrajna, mind pedig a nyugati világ közvéleménye roppantul félretájékoztatott az elfogult, és a hóditók szándékait kiszolgáló mainstream médiák egyoldalú hirözöne által. http://www.youtube.com/watch?v=v-JfO34vFDk
A mai nap történéseiről ezért a közvélemény más hirforrásokból is, akár azonnal értesülhet az alábbi helyi online hirforrásokon keresztül:
http://vk.com/public70830331Война-Онлайн
http://www.voicesevas.ru/mapsВоенный Маркер – Наносите на карту передвижения войск фашистов
http://voicesevas.ru/mail.html – Доложить о ситуации на Юго-Востоке
http://www.voicesevas.ru/stream – Стрим-трансляции из городов Юго-Востока
https://www.youtube.com/user/GolosSevastopol/videos – наш канал на YouTube
http://colonelcassad.livejournal.com/1548575.html – сбор средств для Юго-Востока
http://www.voicesevas.ru/news/yugo-vostok/voina-na-yugo-vostoke-onlain-10-05-2014-.html – трансляция на “Голосе Севастополя”.
Прямое включение с избирательных участков!
с 8-00 по Киеву:
ustream.tv/channel/newsfront – Луганск
ustream.tv/channel/newsfront1 – Донецк |Саша
ustream.tv/channel/newsfront4 – Мариуполь |Влад
És hát nyilvánvaló, hogy a Bal-Rad is folyamatosan fogja tájékoztatni olvasóit az eseményekről.
A referendum kijevi idő szerint reggel nyolc órakor (magyar idő szerint hét órakor)-a jelen cikk közzétételekor kezdődik.
Frissités 11-órakor:
A nyugati “fősodratú” károgva számol be a Donbasszban zajló referendumról, akárcsak a kijevi hiénaklán médiái.
voks1
Az igazság pedig az, hogy óriási a választói aktivitás a térségben. A valószinűsithető részvételi arány 80 százalék körül lesz.
voks2
Tömegek várnak hosszú-tömött sorokban Donyevkben és Luhanszkban, hogy szavahassanak. Az erről szóló, és az ezt tanúsitó képeket Szveta küldte.
voks3voks4voks5voks6voks7voks8voks9
A két érintett régióban egyébként valamivel több mint 7 millió ember él, ami Ukrajna teljes népességének majd’ 16 százaléka.
Frissités 11:30
Dacára a gyásznak és minden nehézségnek, Mariupolban is zajlik a referendum.

http://www.youtube.com/watch?v=Jh5L8dnvgxo
A szavazóhelyiségeknél nagy sorok alakultak ki!

http://balrad.wordpress.com/2014/05/11/referendum-donyeckben-es-luhanszkban-kovesse-eloben/


“Szörnyület” Bonnban! Szovjet zászló a volt Nyugatnémet fővárosban!

A németországi Bonnban (az egykori NSZK-fővárosában) tiltakozó demonstrációt tartottak antifasiszta és NATO-ellenes aktivisták.
bonn1bonn2bonn3bonn4bonn5
A demonstrálók Oroszország és Sziria melletti szimpátiájuk kifejezésével együtt jelezték az ukrajnai fasizmus, valamint a NATO iránti undorukat!
Prágában is volt a héten hasonló megmozdulás.
Rómában is komoly demonstrációt szervezett az ukrán cionfasiszta rezsim ellen Ukrajna római nagykövetsége elé a “Magazzini Popolari” nevű munkásszövetség.
róma1róma2róma3

http://balrad.wordpress.com/2014/05/11/szornyulet-bonnban-szovjet-zaszlo-a-volt-nyugatnemet-fovarosban/

Amerikai magánhadsereg is harcol Ukrajnában

Több száz amerikai zsoldos harcol Kelet-Ukrajnában a kijevi kormány oldalán – írta a Bild am Sonntag című vasárnapi német lap hírszerzési értesülésekre hivatkozva.
A berlini kancellári hivatalban április 29-én tartott értekezleten a szövetségi hírszerző szolgálat (BND) képviselői egyebek között arról tájékoztatták a kormányt, hogy az Academi – korábbi nevén Blackwater – amerikai biztonsági cég 400 zsoldosa tevékenykedik Ukrajna keleti részén a hadsereggel és a rendőrséggel együttműködve. A világ legerősebb magánhadseregét fenntartó társaság fegyveresei az oroszbarát szakadárok megtörését célzó gerillaakciókat szerveznek és hajtanak végre Szlavjanszk térségében – közölték a BND vezetői a Bild am Sonntag beszámolója szerint.

Az Academi ukrajnai tevékenységéről először a Ria Novosztyi orosz állami hírügynökség számolt be néhány hete, jelentése szerint a zsoldosok az ukrán rendőrség Szokol nevű különleges egységek egyenruháját viselik, Szergej Lavrov orosz külügyminiszter pedig azt mondta, hogy az Academihez tartozó Greystone 150 fegyverese harcol az ukrán hadsereg oldalán.
Az Egyesült Államok kijevi nagykövete, Geoffrey Pyatt badarságnak nevezte ezeket az állításokat, az Academi pedig egy március 17-én kiadott sajtóközleményben tagadta és orosz propagandának minősítette a társaság ukrajnai szerepvállalásáról szóló híreket.
Ugyanakkor a BND-nek éppen az amerikai partnerszolgálatok erősítették meg, hogy a magánhadsereg fegyveresei fedett műveleteket hajtanak végre Ukrajnában. Az azonban nem ismert, hogy az Academi kitől kapta a megbízást – írta a Bild am Sonntag.
A lap felvilágosítást kért a Fehér Háztól és a BND-től. Caitlin Hayden, az amerikai elnöki hivatal nemzetbiztonsági tanácsának szóvivője csupán annyit közölt, hogy nem kommentálja az amerikai titkosszolgálatok és Németország együttműködésének részleteit. A BND nem kívánt nyilatkozni az ügyben.
A Bild am Sonntag írása szerint a BND a kancellári hivatalban tartott hírszerzési helyzetértékelő tanácskozáson arról is tájékoztatta a kormányt, hogy az orosz hadsereg felső vezetésének az informatikai hírszerzéssel foglalkozó amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) által rögzített és megfejtett rádióüzenetei alapján az orosz légierő szándékosan megsértette az ukrán légteret. Az üzenetek alapján orosz gépek pilótái egyértelműen azt a parancsot kapták, hogy hatoljanak be a szomszédos ország légterébe.
Ezzel kapcsolatban Arszenyij Jacenyuk ukrán miniszterelnök április 26-án bejelentette, hogy orosz katonai repülőgépek aznap éjjel hét alkalommal megsértették az ukrán légteret, azzal a szándékkal, hogy provokálják Ukrajnát és háborút idézzenek elő. A Kreml tagadta az ukrán kormányfő állítását, de az NSA bizonyítékai alapján a moszkvai vezetés hazudott – írta a német lap.
(HVG)
Bal-Rad komm : Meglehetősen nagy késéssel értesül a nyugati közvélemény (egy része) arról a tényről, hogy Kelet-Ukrajnában a Jaros-kutyafalka külföldi-zömmel amerikai-zsoldosokkal van feltöltve. Persze most is tagadja a nyilvánvaló tényt a latorszövetség, de ez a hir már félig nyilvános beismerése annak, hogy az amerikaiak közvetlen felforgatást és háborús cselekményeket folytatnak Kelet-Ukrajnában.
DE IGY VAN EZ MÁR JANUÁR ÓTA! A MAJDAN-CIRKUSZT IS ZÖMMEL ŐK FINANSZIROZTÁK, SZERVEZTÉK, ÉS GYILKOLÁSZTAK!

Kijev csapatai visszavonultak

Nagy veszteségeket szenvedtek el eddig a Kijevet kiszolgáló csapatok. A népszavazás megakadályozására több várost próbáltak meg elfoglalni az elmúlt két napban. Szlavjanszk határában markolóval ástak árkot, hogy a halottakat eltemessék. A halottak nagy része az összecsapások helyszínen maradt, akiket megpróbáltak beazonosítani. Így világos képet kaptak a szabadságharcosok, kik ellen harcolnak valójában.
Több támadást időzítettek az éjszakákra, mivel a nyugati zsoldosok nagyon jól felszereltek, mindenkinél éjjellátó, a járműveik szintén felszereltek, de sikereket így sem tudtak elérni. A harcok továbbra is a városok határaiban zajlanak. Szórványos lövöldözések vannak legfőképpen Szlavjank, Kramatorszk, Donyeck környékén.
Akikről tudni az elesettek közül:
 - 130 fő a Nemzeti Gárdából - többnyire a Jobb Szektor tagjai, számukra hozták létre hivatalos formának a Nemzeti Gárdát
 - 20 katona a Zsitomir dandárból
 - 10 belügyi katona
 - 60 fő az "Alfa" csapat, amely ezzel szinte teljesen megsemmisült
 - 20 fő olyan személy, akik külföldi iratokkal rendelkeztek őket CIA ügynökként jegyezték
 - 10 külföldi zsoldos 3 fő lengyel "ASBS Othago" valamint 7 fő "Greystone" alakulatokból
 - 7 darab helikopter
 - 1 darab Tank
 - 1 darab BTR
 - 1 darab BMP
 9 darab járművet zsákmányoltak a szabadságharcosok
A veszteségek következtében a Kijevet kiszolgáló erők visszavonultak a városok határába. A jelentések szerint a halottak közül legtöbben visszavonulás közben estek el. A Nemzeti Gárda magas veszteségei két okra vezethető vissza, az oda belépett Jobb Szektor tagjai csak gyengén kiképzettek és indulatból harcolnak. A másik legnagyobb vesztes a felmorzsolódott ALFA alakulat, mivel őket vetették be elsőként mindenhol. Láthatóan nem lesznek képesek a kitűzött célt elérni: megakadályozni a népszavazást.

http://www.hidfo.net/2014/05/11/kijev-csapatai-visszavonultak