2014. június 19., csütörtök

Újoroszország június 18-19.



jóreggelt
Bár tegnap Donbasszban ideiglenes tűzszünet lépett életbe, a halottak összegyűjtését és a temetéseket itt-ott mégis összecsapások zavarták.

A tvzvezda csatorna értesülései szerint a kijevi hiénahatalom banditái néhány helyen pénzt akarnak kicsikarni az elesett milicisták holttesteinek átadásáért. Az extrém “üzleti ajánlat” teljesen fölháboritotta a miliciákat, akik nem hajlandók fizetni! Válaszüzenetük rövd volt és tömör: MINDANNYIÓTOKAT ELPUSZTITUNK!
Kramatorszknál két lator BTR kiséretében egy csoport bandita Krasznyij Limany-felé akciózni akart. Mozgásukra felfigyelt a milicia, és most várják, hogy valakik jelentkezzenek még a tűzszünet vége előtt a négy fűbe harapott hordatagért.
Krasznyij Limany viztornyát viszont sikeresen legéppuskázta egy kijevi BTR. Az akció után sikeresen elmenekült. Egy civil itt megsebesült.
Mára virradóan a Karacsun-hegyről Kramatorszkot lőtte egy rövid ideig a latortüzérség. Szerencsére csak további anyagi károk keletkeztek.
A Rubezsnoje-Liszicsanszk-Szeverodonyeck-Szvatovo térségben tegnap késő délután és az éjszaka egy részén több helyen is lövöldözés tört ki. Ebben a térségben számolta fel a népi milicia a “Donbassz” latorzászlóaljat, és vélhetőleg az erdőkben kószáló zsoldosok összefogdosása miatt vannak a csetepaték.
Luhanszk térségében-a várostól északnyugati irányban-öt elhagyott, és ép T-72 tankra lelt a milicia az erdőben. Néhány lakó a közeli Metallisztban látott két KAMAZ teherautót elhajtani egy erdészeti úton, megpakolva zsoldosokkal. Ők jelezték a miliciának a karavánt, és annak kutatása közben leltek a tankokra. Úgy gondolják, hogy a legénység “utazott” a két teherautón.
Ugyanakkor tegnap az orosz védelmi minisztérium is megerősitette, hogy újragondolta az orosz katonai egységek visszavonását az ukrán-orosz határtérségból. Vélhetőleg ennek jele, hogy a Rosztov és Bjelgorod-régiók határmenti térségeiben napról-napra növekszik az orosz katonai jelenlét.
határ

http://balrad.wordpress.com/2014/06/19/ujoroszorszag-junius-18-19/


Úgy tűnik a donbasszi harci jelentésekből, hogy véget ért a “fegyvernyugvás”
Ez a hir viszont Kárpátalján idegességre adhat okot. Legalábbis azon szülők és hozzátartozók körében, akiknek fiaik, férjeik, hozzátartozóik a munkácsi 128. lövészdandárban szolgálnak.
Ночью под Луганском убиты 15 украинских военных, судьба еще 13 неизвестна | Русская весна
Mára virradóan Szcsasztye falu mellett összecsapást tört ki a kijevi junta megszálló csapatai, és a donbasszi népi erők honvédelmi erői között. A harcban meghalt az ukrán reguláris hadsereg 11 katonája, hat pedig súlyosan megsebesült. Az ütközetben részt vett a lembergi 80. légiszállitású ezred is. Hogy a veszteségek a két egység között milyen arányban oszlanak meg?-nem tudni.
Az összetűzésben a Felszabaditó Hadsereg négy katonája megsebesült. (Tegnap óta Donbassznak van reguláris hadserege, amely a Népi Felszabaditó Néphadsereg nevet viseli.)
Az éjszaka a csatáról Kijevben kiadott közlemény szerint mindössze négy ukrán katona veszett oda, de azok is a Majdan harcosaiból verbuvált “önvédelmi osztag” zsoldosai.
Hamarosan láthatjuk majd a szörnyű valóságot Kárpátalján. Az onnan érkező hirekből.
http://balrad.wordpress.com/2014/06/19/karpatalja-idegeskedhet-11-embert-vesztett-donbasszban-a-munkacsi-128-loveszdandar/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése