2014. június 19., csütörtök

Görögország orosz légvédelmi rendszereket vesz

Görögország az Oroszországi Föderációt kéri meg, hogy segítsen az ország légvédelmének megreformálásában. Az Eurosatory-2014 nemzetközi katonai bemutatót követően az orosz delegáció vezetője nyilatkozott erről.
Bár Görögország több mint 50 éve NATO tagállam, a nyugati tömb egyelőre nem kommentálta Görögország döntését. Nyilvánvalóan tudnak a perifériaállam kilépési szándékáról, hiszen a "görög válság" idején az országgyűlési választásokat megelőzően gyanúsan nagy mértékű tisztogatás zajlott le az ország karhatalmi szerveiben, tucatszámra váltották le a katonai és rendőri vezetőket.
Akkor (2012-ben) fel is merült az a lehetőség, hogy a NATO egy kiugrási kísérletet hiúsított meg, mivel az ország a gazdasági összeomlás spiráljában volt, az államcsődöt és fizetésképtelenséget követően az EU-ellenes tüntetések miatt a politikusok is nyugatellenesebb hangot ütöttek meg. 2012 vége óta a nyugati tömb hitellel tartja életben az államgépezetet, az adórendszert Brüsszel ellenőrzi (német adószakértőket küldtek az országba), a nyugatellenes politikai szervezeteket pedig sikeresen kriminalizálták és politikai leszámolások kezdődtek az országban.

http://www.hidfo.net/2014/06/19/gorogorszag-orosz-legvedelmi-rendszereket-vesz

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése