2014. március 4., kedd

OBAMA NEM TÁRGYAL NETANYAHUVAL




OBAMA KIBORULT NETANYAHU HÜLYESÉGEITŐL

EZ A HÉT LEGJOBB TÉMÁJA

Izrael rendkívül ideges, de ez semmilyen hírből nem jön át. Melyik nap zsidók örjöngtek egymással, mert az ortodox élősködök nem akarnak katonák lenni. Most nem soroljuk Izrael rengeteg belső baját, csak a legfontosabbat említjük, mégpedig azt, hogy a rablógyilkos terrorállam a túlélésért küzd és az USA lélegeztető készülékén van. A világ összes országa számára Izrael a „bukottak” között szerepel, sehol sem tárgyalnak velük, hiszen nincs miről. Ugyanakkor Izrael rendkívül ideges, mert nem tudják, hogy mi lesz a sorsuk? Hiszen az USA tartja őket életben, dollármilliókkal és üres igéretekkel. A közeli napokban Netanyahu elrohant Obamához, hogy mondja meg neki, hogy mi az ábra? Innentől kezdve ez már a hét legjobb vicce. Ugyanis Amerika számára nemcsak Izrael nagy gond, hanem a feltörekvő és független palesztín állam létrejötte is. Netanyahu ki akart csikarni Obamából valami bíztatót, de ehelyett Obama hidegen azt vágta a pofájába, ha nem írod alá a palesztínokkal a megegyezést, akkor nincs miről tárgyalni, Jónapot....Erre az eszelős Nyahu elővette az „Irán megtámadása” nevű nevetséges lemezt, amit Obama már nem akar hallani és az idegeire megy és szépen kitessékelte (magyarul kirugta!) a Fehér Házból a futóbolondot. A dolog annyira komoly, hogy az ATV ma esti híreiben ezzel a témával foglalkoztak részletesen, persze a lényeget elhallgatták és ködösítettek. Hogy a magyar nézőket félrevezessék a súlyos amerikai-izraeli viszonyról. Azt azonban kimondták, hogy Obama Izraelt tette felelőssé, mert még mindig nincs megegyezés a palesztínokkal. Persze az ATV idézhette volna a Haaretz című izraeli oldalt – hogy tisztábban lássunk-, amiben bemutatták azt az iráni animációs filmet (nagyon jó volt!), amin Irán bemutatja azt, hogy mi lesz Izrael sorsa, ha Amerika és esetleg Izrael megtámadná őket légi úton. Ma pedig az iráni PressTV-ben az iráni vezérkari főnök azt mondta, ha netán Iránt meg mernék támadni, akkor Amerikát a pokolra küldenék...Szóval ez az ábra pillanatnyilag.
Kép: Nyahu és az iráni parancsnok, aki viszont nem viccel

http://amagyaroldal.hu/hirek/content/obama-nem-t%C3%A1rgyal-netanyahuval

Az iráni rajzfilmet érdemes megnézni!

Az USA fegyverkezik: ha van fegyver, lesz háború is
Obama elnök azt javasolja, hogy az USA 2014-ben 496 milliárd dollárt költsön katonai célokra. Ez mintegy négyszerese Magyarország éves GDP-jének. Az USA fegyverkezik. Ha van fegyver, kell háború is. Az USA háborút akar, és ebbe a háborúba belerántja szövetségeseit is.

Meggyilkolták Janukovicsot?

Bejárta a médiát Viktor Janukovics ukrán államfő halálának híre, miután egy majdani aktivista elkezdte terjeszteni a Facebook-on, hogy az államfőt szívrohammal vitték kórházba, majd pár órával később életét vesztette.

Nem ez lenne az első eset, hogy a NATO által felforgatott ország vezetőjének halálhírét keltik. Líbia NATO-megszállása alatt Kadhafi halálának hírét ugyanígy elterjesztették, mert rá akarták venni, hogy a vezető nyilvánosan megjelenjen hívei előtt, megelőzvén a pánikot. Egy nyilvánosan megjelenő vezető politikus pedig könnyű célpont, különösen ha vadásznak rá. Nem kizárt, hogy Janukovics halálhírével is ez a helyzet: a nyugat zsoldosai vadásznak az ukrán államfőre, és el akarják érni, hogy nyilvános helyen megjelenjen.
A Rosztov-na-Donuban lévő egyetlen kórház mindenesetre nem erősítette meg a média értesüléseit. Putyin a halálestre vonatkozó kérdésre annyit felelt, "két napja személyesen találkozott vele, akkor még életben volt". Ennek ellenére, ha az ukrán államfő nem jelenik meg nyilvánosan, a közvélemény biztosra veszi majd, hogy életét vesztette. Csakhogy nem is akárhogyan. Ha Janukovics valóban halott, ez a szívroham olyan szívroham volt, mint ahogy minden USA-ellenes dél-amerikai vezető rákos lesz. Ha Janukovics meghalt, biztosra vehetjük, hogy merénylet áldozata lett. Ugyanis jelen pillanatban ő az egyetlen ukrán politikus, akinek demokratikus legitimitása van, és akinek visszatértével helyreállítható az alkotmányos rend Ukrajnában.

http://www.hidfo.net/2014/03/04/meggyilkoltak-janukovicsot

Krím létrehozza saját védelmi minisztériumát

Krím újonnan kinevezett kormányzója bejelentette, hogy a térség megalakítja saját védelmi minisztériumát. A helyi biztonsági erők - beleértve a rendőrséget és hadsereget is -, melyeket korábban Kijevből irányítottak, a helyi kormány ellenőrzése alá lesznek vonva.
Szergej Akszionov, a helyi kormány vezetője azt is bejelentette, hogy a korábban március 30.-ra tervezett népszavazást az autonóm térség sorsáról az eredetileg tervezettnél korábban megtartják. Akszionov egyelőre nem nevezte meg, hogy ki áll majd a védelmi minisztérium élén, egyelőre az ő kezében összpontosul az összes karhatalmi erő irányítása.
Mostanra Harkov mellett több nagyváros és régió is jelezte, hogy ha a Krím-félsziget függetlenedik Ukrajnától, része akarnak lenni az új államalakulatnak. Így könnyen lehet, hogy a Krímen kívül több régióban is népszavazást tartanak majd az Ukrajnából kiválásról, melynek békés átmenetét a függetlenedő krími hadsereg fogja biztosítani.

http://www.hidfo.net/2014/03/04/krim-letrehozza-sajat-vedelmi-miniszteriumat


A krími hatóságok lekapcsolhatnak bármilyen ukrán hírcsatornát


A Krími Minisztertanács határozata szerint "A megfelelő szervek lekapcsolhatnak minden olyan ukrán televízió és rádió adást, ami hazugságokkal próbálja befolyásolni a Krími Autonóm Köztársaság lakosságát". Ez amiatt került bevezetésre, mivel a jelenlegi illegitim kormány megkezdte a hazugságdömpinget a lakosság megtévesztése és egymás ellen fordítása céljából. Kedvelt torzításuk az "Orosz invázió a Krím-félszigeten" című illetve tartalmú közlemények.

Hídfő.net | Oroszpárti tüntetés a Krím-félszigetenOroszpárti tüntetés a Krím-félszigeten, Szevasztopol, 2014.03.01.


Saját tisztjeit zárta el az ukrán haditengerészet - félnek az átállásoktól


A RIA Novosztyi egy személyes kapcsolaton keresztül értesült arról a megdöbbentő helyzetről, ami mostanra az ukrán fegyveres erőknél kialakult. A kapcsolat szerint az ukrán haditengerészet személyzete szabály szerint fogva tart több mint 50 tisztet (saját tisztjeiket) a bázisokon, mert a kormány attól tart, hogy mindannyian átállnának a krími hatóságok oldalára. Most, hogy Krím létrehozta saját Védelmi Minisztériumát és haditengerészetét (melynek élére a kijevi kormány által kinevezett vezető állt át), fokozott a "veszélye" annak, hogy a haditengerészet tiszti kara összességében átáll a keleti kormány oldalára.

Berezovszkij ellentengernagy - ő már átállt, és megalapította a független krími haditengerészetet

Szergej Akszionov, Krím kormányzója újságíróknak bejelentette, hogy több mint 5500 ukrán katona már átállt a krími hatóságok oldalára. A haditengerészettől is számítanak még emberekre, akik nem hagyhatják el az ukrán flotta központját, mert vezetőik tartanak az átállástól.

http://www.hidfo.net/2014/03/05/sajat-tisztjeit-zarta-el-az-ukran-haditengereszet-felnek-az-atallasoktol


Szerb önkéntesek érkeztek Szevasztopolba


Tucatnyi önkéntes érkezett Szerbiából Szevasztopolba, hogy a helyi önkéntes milíciákhoz csatlakozzanak. A szerbek érkezését külön sajtótájékoztatón jelentették be a városházán. "Érkezésünk célja segítségnyújtás orosz testvéreinknek ezekben az időkben, amik nagyon hasonlóak a Balkáni háborúban Szerbiát ért atrocitásokhoz." - nyilatkozott a szerb kontingens vezetője, Milutin Maliszics. "Tetteinkel meg szeretnénk hálálni a sok orosz önkéntes áldozatát amit az 1999-es koszovói konfliktusban hoztak haznánkért." Hozzátette még, hogy külön a kozákok meghívására érkeztek, és az egyik ellenőrzőpont védelme és fenntartása lesz a feladatuk.
Természetesen a Magyar Kormány továbbra is nagyokat hallgat a témában.

Hídfő.net | Szerb önkéntesek érkeztek SzevasztopolbaSzerb önkéntesek érkeztek Szevasztopolba, 2014.03.05. A képen a szerbek által ellenőrzött átjáró látható.



A kijevi cionhelytartók aláírják saját halálos ítéletüket

Az illegitim kijevi kormány megszavazta, hogy felvesznek egy 610 millió eurós IMF hitelt, - 349 képviselőből 281 támogatta, ők azok, akik könnyen sikkasztható nagy összegekben reménykednek. Eközben az IMF küldöttei Kijevben tartózkodnak, a mai nap tárgyalják meg a hitel feltételeit. Igaz, nagy képzelőerő nem szükséges hozzá, mert a kölcsön feltételei már korábban kiszivárogtak, a helytartók egyébként is csak az aláírás miatt kellenek.
A nyugat által pozícióba tett helytartói kormány eladósítja az országot, majd megszorító intézkedések elnevezés leple alatt tönkrevágja a hazai vállalkozásokat. A hazai gazdaság teljes felszámolása után pedig Ukrajna is hazánkhoz hasonlatos szemétlerakóhely lesz, ahol a népnek annyi jut, hogy a nyugati multik által termelt szemetet felzabálhatja, azt is drágán és hitelre.
Akarják-e ezt az ukránok? Dehogy akarják. A kétségbeesett embereknek, akik az ország nyugati orientációját támogatják, fogalmuk sincs arról, hogy mivel jár az uniós tagság, vagy milyen következményekkel jár a felvett IMF hitel. Akkor jönnének majd rá, amikor a munkahelyre ingázás, a számlák befizetése és az élelmiszer ára a teljes bérüket felemészti.
Szerencsére odáig nem fog fajulni a helyzet, nem lesz semmilyen EU csatlakozás (akár aláírják, akár nem). Az IMF hitel törlesztése pedig az első megszorítások bejelentéséig fog tartani, utána újra feltöltődik a Majdan.
A mai tárgyalások során a kijevi helytartói kormány nem az IMF hitelszerződést írja alá, hanem a saját halálos ítéletét.
Fenyvesi Áron



A Fenevad törvényesítené az "ötödik hadoszlopot" Ukrajnában


Bejelentette az Európai Bizottság, hogy 11 milliárd euró hitelt adnának Ukrajna helytartói kormányának cserébe a reformprogram végrehajtásáért. Jose Manuel Barroso, az EB elnöke "Ukrajna fényes jövőjének" előkészítéseként emlegette a reformprogramot, ami valójában az ukrán gazdaság módszeres megsemmisítése, és melynek részletei már korábban kiszivárogtak. Épeszű ember nem fogad el egy ilyen programot, Janukovics elnök is emiatt mondta vissza a társulási szerződés aláírását.
A reformprogramért cserébe két éven keresztül tartanák infúzión a nyugat által fegyveres forradalommal hatalomra juttatott illegitim kormányt. Minden egyes újabb lépés megszavazásáért újabb hitelrészletet utalnának majd, vagyis az újabb hitel újabb helytartói prémiumnak tekinthető. Újabb elsikkasztható vagyonok, amit Brüsszel szavazógépei helytartói szolgálataikért kapnak.

Barroso emellett arra is tett utalást, hogy Ukrajnában "gyenge a civil társadalom", amit civil szervezetek támogatásával kell ellensúlyozni. Ez a nyugaton is alkalmazott tipikus támogatási rendszer felépítésére tett utalás. Nyugaton a civil szervezetnek nevezett tömörüléseken keresztül tartják fenn a többpártrendszer működtetéséhez szükséges apparátust. A civil szervezetek hálózatán keresztül mozgatják azokat a pénzeket, ami ahhoz szükséges, hogy mindig legyen egy újabb párt, melynek megválasztása valódi rendszerváltásnak tűnik, miközben az irányítás a társadalom felett stabilan megtartható.
Barroso bejelentése azt jelenti, hogy a helytartói kormány pénzelése mellett megkezdenék az ötödik hadoszlop törvényesítését Ukrajnában.

http://www.hidfo.net/2014/03/05/torvenyesitenek-az-otodik-hadoszlopot-ukrajnaban


Már Ukrajna NATO-csatlakozásáról tárgyalnak Kijevben
Ukrajna NATO-csatlakozásáról terjesztett be törvényjavaslatot az új kormánytöbbséghez tartozó, legnagyobb létszámú Haza (Batykivscsina) frakció három képviselője. Az előterjesztés szerdán megjelent a parlament hivatalos honlapján.
Az indítvány szerzői: Borisz Taraszjuk volt külügyminiszter, valamint Olekszandr Csornovolenko és Valentin Koroljuk képviselők.
A törvényjavaslat indoklásában leszögezik: “az, hogy 2010-ben Ukrajna tömbön kívüli országgá minősítette magát, nem vezetett az ország biztonságának erősödéséhez, épp ellenkezőleg, csökkentette védelmi képességeit”.
A dokumentum szerint a szerzők módosítani javasolják az Ukrajna nemzetbiztonságának alapjairól és az ország bel- és külpolitikájának alapjairól szóló törvényeket. A jogszabályokban törvényi szinten erősítenék meg, hogy Ukrajna külpolitikájának stratégiai célja az euroatlanti integráció, és a NATO-csatlakozás.
Egyelőre nem tudni, mikor kerülhet napirendre a törvényjavaslat a parlamentben. Előbb a kérdésben illetékes bizottságoknak is jóvá kell hagynia ahhoz, hogy a parlament plenáris ülésén megvitassák és szavazzanak róla.
A TSzN hírcsatorna által előző nap végzett gyorsfelmérés alapján az ukrán lakosság 79,1 százaléka úgy véli, hogy Ukrajnának sürgősen be kellene lépnie az észak-atlanti szövetségbe. A televízió hírportálján feltett kérdésre egy nap alatt rekordszámban, 32 ezren válaszoltak.
(Népszava)

Bal-Rad komm: Eddig az ötletig-azt lehet mondani-a Nyugat bosszantgatta egy kicsit Misát! Amikor aztán az mordult egyet, hirtelen visongani kezdtek ijedtükben.
Ezzel az ötlettel viszont…!
Ezzel komoly veszélybe sodorta önmagát a kijevi horda!

Ami viszont a fékevesztett cionatlantista rablóhad “takarózását” jelenti egy “televiziós közvéleménykutatás eredményével”-még ha nem is hivatkoznak rá-több mint az EMBERISÉG hülyének nézése.
Le fog csapni a buran Kijevre!

Gazprom 30 évre érvényes szerződést köt Kínával

Alekszej Miller Gazprom vezér szerint 38 milliárd köbméter gáz eladásáról szól a szerződés, ami már gyakorlatilag csak a felek ratifikációjára vár. A szerződés megvalósulását Dimitrij Medvegyev orosz miniszterelnök is kiemelt figyelemmel és támogatással kíséri. Ennyit a nyugati szakértők megállapításáról, miszerint ha oroszok nem adnak el európának gázt, akkor az a nyakukon marad.
Hídfő.net | Gazprom 30 évre érvényes szerződést köt KínávalAlekszej Miller

http://www.hidfo.net/2014/03/04/gazprom-30-evre-ervenyes-szerzodest-kot-kinaval




A Gazprom bejelentette, hogy megszünteti Ukrajna gázárkedvezményét


A bejelentésre közvetlenül azután került sor, hogy az illegitim ukrán kormány közölte a Gazprom képviselőivel, hogy nem tudják kifizetni az 1,529 milliárd dollár fennálló tartozásukat. "A Gazprom döntése ebben a helyzetben teljesen jogos" - kommentálta Vlagyimir Putyin újságírók kérdésére az eseményeket. Elképzelhető, hogy a galíciaiak elfelejtették, hogy a bál végén ki kell fizetni a számlát? Nem ez lenne az első eset.
Hídfő.net | Gyorshír: Gazprom bejelentette, hogy megszünteti Ukrajna gázárkedvezményét

Janukovics behívja az orosz hadsereget Ukrajnába

Viktor Janukovics ukrán államfő megkérte Vlagyimir Putyin orosz elnököt, hogy katonai erővel állítsa helyre a törvényt és rendet Ukrajnában.
Hídfő.net | Janukovics behívja az orosz hadsereget UkrajnábaVége a rendkívüli hadgyakorlatnak. A csapatok felkészültek a kijevi útra.

"A nyugati országok befolyására nyílt terror és erőszak zajlik, amit katonai erővel kell megfékezni".

Vitalij Csurkin orosz ENSZ nagykövet ezt az ENSZT BT harmadik rendkívüli ülésén jelentette be. Oroszország az ország legitim államfőjétől felhatalmazást kapott, hogy megkezdje a rendrakást Ukrajnában.
Janukovics ezt írásba is foglalta egy Putyinnak címzett levélben, aminek a másolatát Csurkin jóvoltából az ENSZ BT tagjai mind megkapták.
A nyugat semmit nem tehet - Ukrajnában Janukovics az egyetlen állami vezető, akinek demokratikus felhatalmazása van bármit is tenni. A nyugat által az ország élére tett bábkormány nem rendelkezik demokratikus legitimitással, mert senki nem választotta meg őket. Így az orosz hadsereg "a demokrácia védelmében" avatkozik be Ukrajnában.

http://www.hidfo.net/2014/03/04/gyorshir-janukovics-behivja-az-orosz-hadsereget-ukrajnaba


Putyin: ha törvénytelenséget látnak Kelet-Európában, támadhatnak is


Nincs szükség az orosz fegyveres erők ukrajnai bevetésére, de a lehetőség megvan – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök Moszkva környéki rezidenciáján tartott sajtótájékoztatóján.
Oroszország fenntartja magának az összes lehetőséget, ha törvénytelenséget tapasztal a kelet-európai térségben – közölte.
Putyin szerint Viktor Janukovics Ukrajna hivatalos elnöke, annak ellenére, hogy nem ő gyakorolja a hatalmat. A hatalomátvételt Putyin puccsnak minősítette. Szavai szerint Ukrajna testvéri állam.
(MTI)



Putyin: a katonai beavatkozás végső megoldás, de jogunk van hozzá


Vlagyimir Putyin orosz elnök Moszkvában médiakonferenciát tartott, ahol az orosz-ukrán háborútól rettegő újságírókat felvilágosította a helyzet valós természetéről.
Putyin kifejtette, az elmúlt hetek során Kijevben fegyveres hatalomátvétel történt, annak ellenére, hogy Janukovics elnök hajlandó volt engedményeket tenni az ellenzéknek. Putyin kiemelte, az ukrán népnek jogában áll tüntetni Janukovics ellen, tekintve az országban zajló mérhetetlen korrupciót és Janukovics elnökségének más hibáit. A fegyveres lázadással az ellenzék viszont aláásta az ország politikai stabilitását.
Putyin elmondta, hogy bár ő nem támogatta a hónapokon keresztül tiltakozó majdan tüntetőket, de szimpatizál velük és megérti, hogy megelégelték a helyzetet. Ugyanakkor azt is elmondta, hogy ami jelenleg Ukrajnában zajlik, az nem több, mint egy csoport csaló leváltása, hogy a helyére újabb csalókat ültessenek, olyan üzletembereket, akinek a hitelessége már eddig is megkérdőjelezhető volt.
Janukovics mostanra kevés befolyással rendelkezik Ukrajnában, de még mindig ő az ország legitim államfője, - mondta Putyin. Az új kijevi hatóságok nem tekinthetők felelős kormánynak.
Az orosz elnök mostanra megkapta a Föderációs Tanács jóváhagyását a hadsereg bevetésére Ukrajnában, de azt mondta, egyelőre nincs szükség ilyen akcióra. Ugyanakkor kiemelte, a radikális aktivisták több embert is meggyilkoltak, a parlament ostroma alatt is egy technikus vesztette életét, nem politikai célpontok. Emiatt Moszkva élni fog a jogával és azonnal elsöprő katonai erőt alkalmaz, amint a dél-kelet ukrajnai oroszok is veszélybe kerülnek. A fent említett incidensek adják meg a jogalapot arra, hogy Moszkva csapatokat küldjön az ukrajnai oroszok védelmére.
Az elnök kifejtette, Oroszország támogatja, hogy Ukrajna lakossága maga rendelkezzen az ország jövőjét illetően. Ezzel szemben a kijevi "kormány" nem tekinthető legitim kormánynak, mert nincs demokratikus felhatalmazása. Ha Moszkva a katonai beavatkozás mellett dönt, az a nemzetközi joggal összhangban fog történni az alkotmányos rend helyreállítása céljából. Azt viszont elmondta, az Egyesült Államoknak és szövetségeseinek annak ellenére, hogy saját érdekszférájuk növelésére katonai erőt alkalmaznak, nincs jogi alapja a katonai beavatkozásra. A nyugat viszont már Irakban és Líbiában megmutatta, hogy hajlamos az ilyen lépésekre.
Putyin elmondta, hogy a Krím-félszigeten tartózkodó, jelzés nélküli csapatok nem orosz katonák, hanem a krími önvédelmi alakulatok emberei, akik nem képzettebbek a Janukovics ellen Kijevben fellépő alakulatoknál. (A kijelentés amiatt érdekes, mert a Kijevben harcoló alakulatoknak a nyugati országok biztosítottak kiképzést és felszerelést. Vagyis ezzel Putyin indirekt módon kijelentette, hogy az önvédelmi egységeknek Moszkva biztosít kiképzést és felszerelést, de nem közvetlen az orosz hadsereg tagjai.)
Putyin több újságíró kérdésére válaszul kijelentette, Oroszország nem fog háborút kezdeni Ukrajna ellen. De az orosz csapatok beavatkoznak, amint az ukrán civilek biztonsága veszélyben forog.
Az újságírók egyike kérdezte az elnököt a Kijevben működő mesterlövészekről - róluk elmondta, hogy Janukovicstól senki nem kapott parancsot fegyver használatára, így a civilekre tüzet nyitó fegyveresekről az ellenzéki erőket kell kérdezni.
Putyin elmondta, Janukovics a jövőben már nem fog részt venni az ukrán politikában, - ezt személyesen az ukrán elnök mondta neki. Moszkva viszont menedéket ad Janukovicsnak, mert fennáll a veszélye, hogy ha Ukrajnában marad, "ismeretlen fegyveresek" egyszerűen kivégzik.
Oroszország figyelemmel fogja kísérni az elnökválasztásokat, és ha az a terror, megfélemlítés jegyében zajlik, Moszkva nem fogja elismerni a választás eredményeit. Valamint Putyin kifejtette, bármilyen együttműködésre csak akkor hajlandók az ukrán kormánnyal, ha annak demokratikus legitimitása lesz. Addig viszont semmilyen államfői megállapodás nem születhet, ugyanis Kijevben továbbra sincs államfő. Tovább, ha Ukrajnában az 1917-es orosz bolsevik forradalomhoz hasonlatos átalakulások kezdődnek, Moszkva nem fogja tartani magát semmilyen korábbi egyezményhez sem.

http://www.hidfo.net/2014/03/04/putyin-katonai-beavatkozas-vegso-megoldas-de-jogunk-van-hozza


Az orosz ajkú lakosság tiltakozó megmozdulásai Dél-és Kelet-Ukrajnában


Az orosz ajkú lakosság tiltakozó megmozdulásai dél-és kelet Ukrajnában a kijevi banditakormány ellen 2014 március Forrás rt com
Az orosz ajkú lakosság tiltakozó megmozdulásai Dél-és Kelet-Ukrajnában, – a kijevi banditakormány ellen. – 2014. március. – Forrás: rt.com .
Szabad Riport Tudósító Iroda

A titkos összeesküvés lemondási tárgyalások folytatódnak...

Magas tétekkel folyó geopolitikai póker játék kezdődött a legutóbbi ukrajnai eseményekkel, mely titokban az összeesküvés fenyegetésével csúcsosodott ki, hogy "Ukrajna amerikai gyártmányú nukleáris eszközt vet be Ororszország ellen,", ami egy nukleáris ellenfenyegetést eredményezett Washington D.C., New York, Tel Aviv, Brüsszel és London ellen, a Fehér Sárkány Társaság forrásai szerint, akik részt vettek a tárgyalásokon.

Az összeesküvés ezután lecsökkentette a nukleáris fenyegetést, és inkább azzal fenyegetőzött, hogy létrehoz egy "Rothschild tűzgyűrűt Kína és Oroszország körül," kezdve a "10 Muszlim által egy kínai vasútállomáson meggyilkolt 33 emberrel," és figyelmeztettek, hogy az "USA által támogatott támadások" lesznek soron. Ez a hetvenkedés az összeesküvés egyfajta asztalcsapkodása és pózolása a jobb bánásmódért a folyamatban lévő lemondási tárgyalásokon.

A felszín alatt, a korábbi amerikai elnök Bill Clinton, a Japán Császár egyik rokona és a japán amerikai nagykövet Caroline Kennedy felajánlotta, hogy segít beváltani egy sor Kennedy arany fedezetű kötvényt, mely alább látható: a Kennedy kötvények fejében a FST cserébe folyamatosan finanszírozza az Amerikai Egyesült Államok Vállalatot.

3.bp.blogspot.com/-waFMhEX8ep0/UxYj1NZ54bI/AAAAAAAAN7Y/0hSG9ysr35Y/s1600/ben+benjamin+fulford+titkos+t%C3%A1rsas%C3%A1gok+ukrajna+%C3%B6sszeesk%C3%BCv%C3%A9s+bank+p%C3%A9nz+p%C3%A9nz%C3%BCgyi+rendszer-2014-%C3%BAj+vil%C3%A1gtudat.jpg

Azt mondták nekik, hogy a FST csak akkor fog cselekedni, ha használható likvid pénzeszközöket helyeznek letétbe a Fehér Sárkány Társaság Alapítvány bankszámláján. Ha ez megtörténne, a FST akkor teljes átláthatósággal járna el a világ népeinek törvényei és akarata szerint. A kínai kommunista kormány és a Vatikán is felvette a kapcsolatot a FST-al a múlt héten, hogy megvitassák az ázsiai államok valamilyen egyetlen egységbe való egyesítésének lehetőségét. Az elkészült javaslat szerint ez lehetséges lenne, ha egy új fővárost hoznak létre valahol, mint Laosz vagy Nara Japánban, így mindegyik fél képes lenne megőrizni az arcát azáltal, hogy részei egy új dolog megalkotásának, ahelyett, hogy úgy éreznék, hogy elvesztik Pekinget vagy egy másik hatalmi blokkot. A Vatikán P2 páholya azt mondja, hogy ez része egy lökésnek, hogy létrehozzák a kormányok világszövetségét. Elképzelésük szerint az "Egyenlő felek világszövetségére" azért van szükség, hogy megakadályozzák a 3. Világháborút, és hogy felkészüljenek az emberi terjeszkedésre az univerzumban. Ugyanakkor szerintük: "A Kazárok az izraeli miniszterelnök Benjamin Netanyahu alatt" továbbra is szenvednek a "Cionista delíriumtól", és megtagadják, hogy feladják a 3. Világháború kirobbantásának álmát, hogy ők váljanak a "felsőbbrendű fajjá", mely rabszolgasorba dönti az emberiség többi részét. A náci/cionista katonai vezetőjük idősebb George Bush által tervezett hosszú távú forgatókönyv jelenleg Ukrajnában bontakozik ki, mely felszólít egy második "Vasfüggönyre", MI5 források szerint. Ebben a forgatókönyvben, miután az EU megszerzi Ukrajna felét, az oroszok ezt "provokatív cselekményként fogják használni egy villámháború stílusú lépéshez Európában amennyire csak lehetséges, mielőtt az új Vasfüggönyre készül javaslat." Ha az ukrán forgatókönyv eszkalálódik, akkor a Koponya és Csontok Kerry külügyminiszter és Putyin az id. Bush diktálta szerepeket játsszák, az MI5 forrás szerint. "Ez egy klasszikus hegeli lépése az összeesküvésnek, hogy létrehoznak egy problémát, biztosítva a megoldást, ellopva minden vagyont," folytatta. Tehát azt mondja: "Úgy tűnik, hogy az EU-t fel fogják áldozni, egy új hadiállapotot bevezetve ugyanúgy, ahogy a militarizált zónáknál a második világháború után," tette hozzá. Ez a terv kezdetben Kína együttműködését szükségelteti, lehetővé téve Oroszországnak, hogy mozgósíthasson Európában. Azonban ezen forgatókönyv után, hogy militarizálják Európát, a következő lépés az lenne, hogy a felfegyverzett Európa megtámadja Kínát, figyelmeztette a FST a kínaiakat. A náci/cionista terv másik része egy kalifátus életre hívására szólít fel a Közel-Keleten, részeként Oroszország és Kína bekerítésének a Kaukázustól Törökországig, és Szíriától Irakig és Iránig, nem is beszélve a kínai Ujgur Muszlimokról. Ezen terv szerint az Egyesült Államok nem játszana sok agresszív katonai szerepet ezekben a változásokban, hanem előkészíti az amerikai belbiztonságot nagyszámú lakosság internálására. Ez fog következni a nemzetközi kereskedelem összeomlása után, ami azonnali készpénz, élelmiszer és üzemanyag hiányt okoz, különösen az USA-ban, MI5 források szerint. A gnosztikus illuminátusok megerősítik az MI5 által festett képet részben azzal, hogy a jelenlegi ukrán válság mellett nagy lépéseket teveznek Törökországban és Thaiföldön. A törökországi lépés célja az lenne, hogy csökkentse az orosz ellenőrzést a gázvezetékek felett, míg a thaiföldi zűr célja az volna, hogy csökkentsék az ázsiai kontrollt az aranykészletek tekintetében. A bűnöző őrült gengszterek ezen geopolitikai sakkjátéka számtalan ártatlan ember halálát eredményezi, ezért a FST azért küzd, hogy egyszer és mindenkorra eltűnjenek. A FST javasolt egy a náci/cionista összeesküvés jövőbeli rémálom tervétől egészen különböző forgatókönyvet, melyet Bush vezér, az őrült Netanjahu és sátánimádó összeesküvő társaik terveztek. Ha a FST-nak képesek készpénzben kifizetni a Kennedy kötvényeket, lásd a fenti képet (melyek az MI5 szerint hamisak), vagy más módon használható alapokat a dollár és euro alapú központi bankrendszertől, akkor kezdeményezni fog egy hatalmas kampányt, hogy alakítsák a sivatagokat zölddé, telepítsék be az óceánokat halakkal, az űr felfedezésének elindítását stb. A terv a Mikulás Művelettel kezdődne, egy nagy lökést adva a szegénység felszámolásának és a környezeti pusztítás megállításának. Természetesen ezen tervek kivitelezéséhez új intézmények létrehozására van szükség, hogy lecseréljék vagy feljavítsák a diszfunkcionális összeesküvés intézményeket, mint a Nemzetközi Valutaalap, a Világbank, és az Egyesült Nemzetek Szervezete. Mivel a különböző kötvények, a Federal Reserve dobozok és egyéb papír elemek csillagászati számú dollárt tartalmaznak, melyet korábban már bemutattunk, de soha nem lehetett beváltani, mert a Fed folyamatosan jött a különböző kifogásokkal, szükség lehet egy drasztikusabb akcióra. Az egyik, hogy a Fed és az összeesküvők csillagászati mennyiségű aranyról beszéltek (több nagyságrenddel nagyobb értékről, mint a világ hivatalos aranytartalékai) anélkül, hogy egy unciányi bizonyíték lett volna rá, hogy létezik. A Koreába, a Fülöp-szigetekre, Kínába stb. tett kirándulások ellenére az egyetlen elrejtett valódi kincs létezését magam is meg tudom erősíteni, melyet a Taipei múzeum mögötti hegyekben temettek el Kínában. Egyre inkább nyilvánvaló, hogy a nyugati magántulajdonban lévő magán bankrendszer egy hatalmas, 300 éves Ponzi rendszer. Szükséges lehet arra, hogy leállítsák az ATM-ek, a bankkártyák stb. egész globális központi banki számítógépes hálózatát, és újraindítsák a rendszert az összeesküvés összes hamis száma nélkül. Ez azt jelentené, hogy két héten át mindenkinek elég készpénzt adnának, vagy egy alapvető ellátást és kézzel írt számlakönyveket használnának. Az új rendszer valós dolgokon alapulna, mint a föld, a nyersanyagok, gyárak, nemesfémek stb., ezek segítségével indítható el. Közben figyeljük, ahogy az összeesküvés vezetői egyesével eltűnnek.

Benjamin Fulford
http://benjaminfulford.net/
http://ujvilagtudat.blogspot.hu/2014/03/a-titkos-osszeeskuves-lemondasi.html

Putyin: tankok a bázisra, bankok a frontvonalba!

Az orosz-amerikai gazdasági kapcsolatos akár nullára csökkentésével, illetve az amerikai pénzügyi rendszer összeomlásával fenyegette meg többek között az Egyesült Államokat Vlagyimir Putyin egyik tanácsadója arra az esetre, ha életbe lépnének a tegnap az amerikaiak által meglebegtetett gazdasági és politikai szankciók. A tanácsadó szerint ezzel véget érne az Egyesült Államok dominanciája a globális pénzügyi rendszerben. Később kiderült, hogy ez a tanácsadó magánvéleménye, nem a hivatalos orosz álláspont. Vlagyimir Putyin orosz elnök egyik tanácsadója ma reggel úgy nyilatkozott, hogy amennyiben szankciókat léptetne életbe Oroszországgal szemben az Egyesült Államok, akkor Moszkva arra kényszerülhet, hogy az amerikai dollárt lecserélje más devizára a pénzügyi tranzakciókon (illetve feltehetően a devizatartalékain) belül.
A Reuters tudósítása szerint Szergej Glazjev általában keményvonalasan fogalmaz, de nincs döntési jogköre, azt is hozzátette, hogy ha az Egyesült Államok befagyasztaná a bankszámláit orosz vállalatoknak és magánszemélyeknek, akkor válaszul Moszkva eladatná az összes amerikai állampapírt (igaz ennek részleteit nem részletezte tovább, de feltehetõen erre is utalt akkor, amikor az amerikai pénzügyi összeomlással fenyegetett).
Putyin tanácsadója szerint amennyiben az említett szankciók életbe lépnek, akkor a dollártól való elfordulással párhuzamosan a saját pénzügyi elszámolási rendszerét kell létrehoznia Oroszországnak. Azt is hozzátette: kitûnõ kapcsolataik vannak Ázsiában, így képesek nullára csökkenteni az Amerikával kapcsolatos pénzügyi-gazdasági függésüket, sõt még akár jelentõs elõnyökre is szert tehetnek az említett szankciók életbe lépésétõl.
A dolgok jelenlegi állása szerint Putyin elnök visszaparancsolta bázisaikra a tankokat, és a frontvonalba vezényli a bankokat!
A Nyugat pedig morfondirozhat: melyik is fáj jobban?!

És hogy Misa nyomatékot is adjon elszántságának, ma délelőtt fel is függesztette a devizavásárlást Oroszország.
Ráadásul a kijevi horda nyugati mecenatúrája úgy döntött, hogy gyorsan átutalnak kedvenceiknek 610 millió amerika dollárt, és ebből ki is tudják fizetni a Gzprom-felé esedékes tartozást. (Hát bolond lenne Oroszország dollárt vásárokni napi száz milliót, ha egyszer egy hétre valót átutalnak az ukránok a tartozás gyanánt.)

Fölbukkant viszont a Majdan környékén az IMF! Gyors “segitségnyújtásról” kivánnak egyeztetni kijevi végrehajtóikkal. Azt már még elindulásuk előtt megüzenték, hogy NAGYON FOG FÁJNI a dolog. Na persze nem a “segitség” elköltőinek, hanem az egyszerű ukránoknak!
Kijev központja-a Majdan-most még csendes.
MOST MÉG!

http://balrad.wordpress.com/2014/03/04/putyin-tankok-a-bazisra-bankok-a-frontvonalba/



Az USA “bünteti” Oroszországot?


Az Egyesült Államok az Ukrajna elleni orosz katonai akció miatt felfüggesztette az Oroszországgal folytatott kereskedelmi és beruházási tárgyalásokat – jelentette be helyi idő szerint hétfő este az USA kereskedelmi képviselőjének hivatala. A Pentagon azt is bejelentette, leállítja a katonai együttműködést Moszkvával. “Felfüggesztettük Oroszország kormányával a soron következő kereskedelmi és beruházási tárgyalást, amely része lett volna az üzleti és kereskedelmi kapcsolatok elmélyítésének” – közölte a hivatal szóvivője.
A Pentagon hétfő este azt is bejelentette, hogy az Egyesült Államok az ukrajnai beavatkozás miatt leállítja a katonai együttműködést Oroszországgal.
John Kirby ellentengernagy, az amerikai védelmi minisztérium szóvivője szerint az intézkedés minden hadgyakorlatra, kétoldalú tárgyalásra, kikötő-látogatásra és tervezési konferenciára kiterjed. A változás nem érinti az amerikai katonai erők európai vagy földközi-tengeri elrendezését.
Orosz haditechnikai eszközök felhalmozódása figyelhető meg az orosz-ukrán határnál Oroszország területén – közölte keddre virradóra az ukrán külügyminisztérium.
A tárca az ukrán határőrség hétfő esti jelentésére hivatkozva számolt be a fejleményekről a az Interfax hírügynökség szerint.
A határőrség a Harkivi, a Luhanszki és a Donecki területek és Oroszország határánál figyelt fel orosz haditechnika felhalmozódására. Emellett orosz haditechnika és katonák összevonását figyelték meg a kercsi kompkikötőnél.
Ukrán határőrök szerint tizenöt harckocsi és tíz páncélozott katonai jármű érkezett a kikötőhöz, illetve Kercsi-szoroson való átkeléshez szükséges pontonhidakat is láttak ott. A Krím félszigetet a dél-oroszországi Krasznodari területtől elválasztó Kercsi-szoros a kompátkelőnél alig néhány kilométer széles.
Moszkva abban az esetben hajlandó megvitatni a nyugati országokkal az ukrajnai helyzetet és a válság rendezésének lehetőségeit, ha végrehajtják a február 21-i kijevi megállapodást, amelyet az akkori ukrán hatalom és az ellenzék kötött, illetve a párbeszédben széles körűen képviseltetik magukat az ukrán politikai erők – közölte egy orosz külügyi illetékes, akit keddre virradóra idézett a RIA Novosztyi orosz hírügynökség.
Oroszország az elkövetkező napokban fog tárgyalni a nemzetközi partnereivel az ukrán helyzetről és a válság rendezéséről, de – mint a névtelenül nyilatkozó tisztségviselő fogalmazott – az orosz félnek két elvi feltétele van.
Az egyik a február 21-i megállapodás végrehajtása, amely magában foglalja az alkotmányos reform végrehajtását és az egységkormány megalakítását is. A tárgyalási folyamatban részt kell vennie minden ukrán politikai erőnek – tette hozzá az orosz külügyi illetékes.
Nem sokkal a RIA Novosztyi jelentése előtt Vlagyimir Csizsov orosz EU-nagykövet bírálta az unió külügyminisztereit, amiért a hétfői brüsszeli rendkívüli tanácskozásukon elfogadott zárónyilatkozatukban említést se tettek a február 21-i megállapodásáról.
Sérelmezte, hogy az egyezményben foglaltakat kizárólag Janukovics hajtott végre, és az ellenzékiek semmit se tettek, nem szolgáltatták be a fegyvereket, nem bontották el a barikádokat, nem tették szabaddá a kormányzati épületeket…
(HVG)


Valami egészen hihetetlen, hogy micsoda wirtchaftot rendez a cionista Nyugat és bérencei Oroszország JOGOS lépései miatt.

Az a Nyugat, amely meg sem nyikkan a fél világ amerika általi agressziói miatt, már attól hideglelősen vakog, hogy Oroszország az Ukrajnával határos területein katonái menetelgetteti ide-oda!

Amerika “bünteti” Oroszországot! Ne feledjük testvéreim jó alaposan megnézni Oroszország címerét, amit sokan elfelejtenek, mivel egyszerűbb a Babilonban majmolni azokat a férgeket, akik el lesznek tüntetve, ha nem térnek észre, hogy kik akik vezetik őket. Ők sajnos sötétségben vegetálnak, nekik valami oknál fogva nem kell a kézzel fogható igazság, ők sajnos csak addig látnak, amennyit a fejedelmi igazságtól jóval elrugaszkodott igéretek visszhangoznak. Imádkozni kellene értük, engesztelni értük, de ahhoz mindenkor meg kellene tagadnunk Babilont, amelynek fogságában vagyunk mindannyian, akik csak a földi dolgokra tekintenek, amelyet előbb vagy utóbb ugyis itthagyunk, elvesztünk...


Putyin tanácsadója: Moszkva bedöntheti az amerikai gazdaságot


Vlagyimir Putyin tanácsadója, Szergej Glazijev egy a RIA Novosztyinak adott interjúban bejelentette, hogy abban az esetben, ha az amerikaiak szankciókat hirdetnek meg az ukrán helyzet miatt, Oroszország felhagy a dollár használatával és az amerikai szenátus kénytelen lesz más pénznemben intézni a kifizetéseket.

Glazijev kifejtette, a szankciók főleg a nyugatnak ártanának, miközben Oroszország könnyedén átállna más pénznem használatára, tekintve hogy kiváló kereskedelmi kapcsolataik vannak déli és kelti partnereikkel. Elmondása szerint az amerikai szankciók nem hoznák nehéz helyzetbe Moszkvát, miközben az amerikai pénzügyi rendszer összeomlana és a dollár hegemóniája egyik pillanatról a másikra véget érne.
Az amerikai szenátus arra készül, hogy szankciókat hozzon az orosz bankokkal szemben, amivel arra kényszerítené őket, hogy fagyasszák be az orosz állami intézmények és befektetők számláit. Emellett vízumkorlátozásokat vezetnének be orosz diplomaták esetében. Az Oroszország Hangja szerint egy ilyen intézkedéssorozat háborúhoz vezethet, amiből a nyugat csak térde kényszerítve és korábban kivívott pozícióitól megfosztva kerülhet ki.

http://www.hidfo.net/2014/03/04/putyin-tanacsadoja-moszkva-bedontheti-az-amerikai-gazdasagot

Ultimátum?

Az atlantista média telekürtölte az egész világot azzal a rémhírrel, hogy Krimben az orosz haderő ma reggelig adott ultimátumot azoknak az ukrán katonai egységeknek, akik még a laktanyáikba maradtak. Fegyvereik átadását, és kivonulást követeltek tőlük. Valóban van egy-két olyan katonai egység, határőr alakulat melyeknek a parancsnokai még kitartanak az új galiciai zsidó hatalombitorlók mellett, de ezek nem sok vizet zavarnak, jelentőségük egyenlő a nullával. Népi milíciák és a krimi kormány fegyveres ereje körbezártra, blokád alatt tartja ezeket az objektumokat, melyekbe se be, se ki nincs szabad mozgás. Ezeket a katonai egységeket nem kell fegyverrel felszámolni, elég ha elzárják a vizet, lekapcsolják őket a villamos hálózatról, nem biztosítják az élelmezési lehetőségeket, egyszóval megvonják tőlük az alapvető életfeltételeket biztosító eszközöket, anyagokat. Pár nap múlva el kell fogadniuk a feltételeket.
Hídfő.net | Ukrán katonák bezárva a saját laktanyájukbaUkrán katonák bezárva a saját laktanyájukba
Ezek a katonai alakulatok semmiféle veszélyt nem jelentenek, fegyverzetük gyenge, morálisan megosztottak, és ha erővel akarnák megoldani a gondjaikat, egy teljesen ellenséges közegben, nehézfegyverekkel szemben semmi esélyük sem lenne. Parancsnokaik kivárásra játszanak, de ennek a feltételeit nem ők, hanem az oroszok biztosítják - amíg biztosítják. Ezért semmi értelme sem lenne fegyverrel felszámolni azokat, akik pár nap múlva örömmel adják meg magukat egy tányér húsos káposztalevesért. Már a parancsnokaik tudják, hogy a kijevi zsidók semmiféle segítséget nem tudnak nekik adni, de mert a családjaik a galíciaiak által birtokolt területeken élnek, kénytelenek eljátszani ezt a kellemetlen politikai játékot.
Különben pedig a krimi kormány még akkor sem oldaná meg katonai erővel ezt a kérdést, ha minden kockázat nélkül (ellenállás nélkül) megtehetné. Jól tudják milyen romboló ereje van annak, hogy a magára hagyott katonai egységeket Kijev megsegíteni képtelen, így ország-világ előtt bizonyítja a galíciai zsidók tehetetlenségét. Amerikai zsoldosok már Kijevbe vannak, de ezt a kérdést megoldani nem tudják, és mert olyan katonai erővel állnának szembe, amilyennel eddig még soha, és ha akcióznának nagy valószínűséggel trágyaként hasznosulnának Krim földjében. Ez a zsoldos horda (Blackwater) csak ott vitézkedik, ahol az USA hadigépezete már kiiktatta a hathatós ellenállást. 
Kijevnek nincs ereje. Se gazdasági, se erkölcsi, se politikai, katonai pedig nem is volt, mert az elmúlt évtizedekben teljesen leromlott az egész hadserege. NATO segítségben bízni ökörség, már a galíciaiak is rájöttek. Ezért még csak álmodozási szinten sem valósítható meg részükről semmiféle katonai ellenakció. Készen vannak, le lehet írni őket.
Ilyen körülmények között mire lenne jó egy ultimátum, és az azt követő halálesetek sokasága. Csak hátráltatná az orosz tervek megvalósítását. Kijev összeomlása igen rövid időn belül bekövetkezik, a lakosság nélkülözése és ezzel együtt a reménytelensége is növekszik, és ez fogja megbuktatni a törvénytelen hatalmat. Az idő ellenük dolgozik, de nem tudnak tenni semmit. Gazdáik gyávák és gyengék, a tömegek rokonszenve elenyészett, a nyomor növekszik, és még ez csak a kezdet. Hát ez az igazi ultimátum, a Gondviselés ultimátuma.
Kassai Ferenc

Két tucat kórház dőlhet be nagyon gyorsan

Lassan lehet fogadásokat kötni, hogy még április hatodika előtt vagy csak a választás után dőlnek-e be az első kórházak. Az eladósodottságuk ismert adatai és a számviteli törvény előírásai arra utalnak, hogy már tavasszal két tucat kórház kerülhet olyan helyzetbe, hogy nem tudja megvenni a napi működéshez szükséges gyógyszereket, gyógyítási anyagokat és közüzemi szolgáltatásokat.
Lassan lehet fogadásokat kötni, hogy még április hatodika előtt vagy csak a választás után dőlnek-e be az első kórházak. Az eladósodottságuk ismert adatai és a számviteli törvény előírásai arra utalnak, hogy már tavasszal két tucat kórház kerülhet olyan helyzetbe, hogy nem tudja megvenni a napi működéshez szükséges gyógyszereket, gyógyítási anyagokat és közüzemi szolgáltatásokat. Az új számviteli szabályok szerint a kórházak nem költhetnek többet, mint amennyire az éves keretükből telik. A kincstári rendszerhez tartozók elszámolási rendszerében egy számítógépes program le is tiltja az összes olyan vásárlást, amelyre nincs fedezet. Legkorábban az eladósodottak kerülhetnek bajba, mert az érintett intézményeknél a tartozás eleve ráterhelődik az elkölthető szabad forrásokra. Azaz az év további hónapjaiban ennyivel kevesebbet költhetnek.
Lapunknak gazdasági szakemberek azt mondták: az új számviteli szabályok mellett legfeljebb négyszázaléknyi eladósodás menedzselhető, ám akinek ennél több van, előbb-utóbb képtelen lesz ellátni a napi feladatait. A négy százalékkal vagy annál kevesebbel tartozók „klubjához” azonban az intézményeknek csak alig tíz százaléka sorolható, a többiek bajban vannak – derül ki a Magyar Kórházszövetség adataiból. Az eladósodottság csúcstartói eddig is csak azért úszták meg a rendeléseik leállítását, mert a Magyar Államkincstár (MÁK) még nem töltötte fel teljes körűen az intézmények adatait a központi elszámolórendszerbe.
Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár hivatalba lépésekor a kórházi adósságok rendszeres gyűjtését, elemzését és nyilvánossá tételét ígérte. Ám nemhogy az államtitkárság nem közli jó ideje ezeket az információkat, de hónapokkal ezelőtt még a korábbi listák is eltűntek a MÁK honlapjáról. Frissek pedig egyáltalán nincsenek.
Tavaly év végén – eddig példátlan módon – csak részlegesen konszolidálta a kormány a kórházakat, így idén eleve 50 milliárd forint lejárt adóssággal indultak a fekvőbeteg-ellátók. Ez az új számviteli szabályok szerint egyben azt is jelenti, hogy a kórházak eleve átlagosan az éves keretük 7,4 százalékával költhetnek kevesebbet. Az adósságlistából az is kiderül, hogy az intézmények leginkább a közüzemi szolgáltatóknak és az áruszállítóknak nem tudnak fizetni. S valószínűleg a decemberi 30-32 milliárdos konszolidációs pénzből is csak a legszükségesebb számlákat egyenlíthették ki. A lapunk birtokába került dokumentum adataiból pedig egyértelműen kiolvasható, hogy már a tavaszi hónapokban megakadhat az ellátás a fővárosi Károlyi és a Péterfy Sándor utcai, az ajkai, a hódmezővásárhelyi, a komlói, az esztergomi, a szentesi, a Zala, illetve a Fejér megyei kórházban, az Országos Kardiológiai Intézetben és a Honvédkórházban, amelynek az éves 20,7 milliárdos költségvetéséből „máris” 2,8 milliárdos lejárt tartozása van. Az sem biztos, hogy a szekszárdi kórház be tudja lakni azt az új szárnyat, melyet pénteken Orbán Viktor miniszterelnök avatott kormánya nevében, mert ott az éves 8,4 milliárdos büdzsé 1,2 milliárdja olyan adósság, amely korlátozza a teljes összeg arányos költését. Ez pedig már bőven a kezelhetetlen tartozás kategóriájába tartozik.
A három orvostudományi egyetem közül a pécsinek 3,4, a szegedinek 2,2, a fővárosban lévő Semmelweis Egyetemnek 1,5 milliárdnyi lejárt szállítói tartozása van, ám ők egyelőre a számviteli szabályok alapján nincsenek bajban, mert az éves költségvetésük arányában ez még négy százalék alatti, azaz elvben kezelhető adósság. Sok helyütt azonban már most is nehézkes az ellátás, mind gyakrabban számolnak be betegek arról, hogy épp az nincs, amire az ellátásukhoz szükség lenne.
A kórházak kiadásainak egy része tervezhetetlen. Tavaly december közepén a Zala megyei kórház gazdasági igazgatója a Medicalonline című portálnak már arról beszélt, hogy nemrég 64 szén-monoxid-mérgezést szenvedett beteget kellett ellátniuk. Nekik ugyan gyógyszerekre nem, ám annál több oxigénre volt szükségük. Ha ez a helyzet megint előállna, akkor most képtelenek lennének kezelni, hiszen a beszerzésre fordítható keretük elvben ezekben a helyzetekben sem átléphető.
A Népszabadság megpróbálta megtudni, milyen válságstratégiával készülnek az érintett kórházi vezetők arra a helyzetre, ha netán a számítógépes program leállítja a beszerzéseiket, ám nem sok sikerrel jártunk. A nagy többség arra spekulál, hogy a választások miatt a kormány nem engedheti meg magának ezt a fiaskót, azaz valahonnan szerez forrást a „megmentésükre”. Többen is azt mondták: nyilván nem véletlen, hogy az államkincstár sem kapkod az adataik feltöltésével, mint ahogyan az adósságtáblák sem egy vírus miatt tűntek el december végén a honlapról. Volt, aki azt is megemlítette, hogy eddig elvben a kórházi főigazgatók sem írhattak volna alá fedezetlen számlákat, a gyakorlatban viszont nemigen tehettek mást, hiszen 1996 óta minden évben egy-két havi finanszírozási összeg hiányzik a kórházműködtetés kasszájából. Ezt a hiányt a beszállítók finanszírozták azzal, hogy hitelbe adtak szinte mindent a kórházaknak. Főigazgatót pedig eddig se vittek el bilincsben azért, mert intézménye eladósodott.
(NOL)

Oroszellenes ügynökök aktivizálják magukat Magyarországon

A Magyarországon létező összes ügynököt mozgósítani fogják cion felkentjei a napokban. Libásuk már gágogott is az orosz nagykövetség előtt. Össztüzet zúdítanak a médián keresztül Oroszországra, az orosz vezetésre. Hidegháborús állapotokat idéző légkör. Felforgató ügynökeik nem riadnak vissza az erőszakos kimenetelű tüntetések szervezésétől sem. Lételemük az agresszió megindítása, ezért fokozott figyelemmel kísérjük az eseményeket. Minden erejükkel az anarchia szításán munkálkodnak. Orbánt Putyinhoz hasonlítják és természetesen mindkét esetben diktatúráról vartyognak. Tele is böfögték a médiát rendesen. Feladatul kapták, hogy majdanizálják Magyarországot, destabilizálják a választások előtti állapotokat. Ők nem pártokért munkálkodnak, ők minden párt felett állnak, ők uralják a szolgaországokat. Rombolják azokat, akik nem hódoltak még be. Akár a szú az élő fában belülről rágják és marcangolják a nemzet testét. Fokozott óvatosságra és tisztánlátásra lesz szükség az elhárítást végző szakszolgálatoknál. Kiemelt kockázatú események következhetnek.
Dunai István

Egyre több a nemzőképtelen férfi

Minden ötödik pár meddő Magyarországon, és az érintett kapcsolatok egyharmadában a gyermektelenség oka kizárólag a férfi nemzőképtelensége, további egynegyedükben mindkét felet érinti a meddőség - írja keddi cikkében a Magyar Nemzet.
Mint Kopa Zsolt, a Semmelweis Egyetem Urológiai Klinika Andrológiai Centrumának vezetője a lapnak elmondta, a meddőség növekvő tendenciát mutat. Magyarországon ráadásul az átlagosnál is nagyobb a probléma, ugyanis míg a WHO szerint a világon ma a párok 15 százalékát, vagyis minden hatodik párt érinti a meddőség, nálunk ez 19 százalék, azaz majdnem minden ötödik kapcsolatban nehézséget okoz a gyermekáldás.
Az alkohol, a drog és a dohányzás mellett a mozgásszegény életmód és bizonyos gyógyszerek is hozzájárulnak a nemzőképtelenséghez. Egyre nagyobb veszélyforrást jelentenek a testépítők által használt anabolikus szteroidok. Bizonyos élelmiszerekben is előfordul a női nemi hormon, ami szintén károsan befolyásolhatja a férfiak nemzőképességét, továbbá számos tartósítószerben, csomagolóanyagban is van ösztrogén.
A szakember szerint a nemzőképtelenség hátterében állhat fejlődési rendellenesség, anatómiai eltérés, genetikai probléma, endokrinológiai vagy érrendszeri betegség, gyulladás, fertőzés, sérülés, s akár bizonyos gyógyszerek mellékhatásaként is kialakulhat. Gyereket akar? Ne mikrózzon ételt műanyag edényben!
Ebben a műanyag történetben két szereplő van: a biszfenol-A a rossz, és a polietilén-tereftalát a jó – utóbbit PET-ként ismerjük mint palack alapanyag. A PET-palackok, ha meleg folyadékot öntünk beléjük, ha hevítjük őket, nem bocsátanak ki olyan vegyületeket, ami (többek közt) a férfiak nemzőképességét is veszélyeztetné. Ám - a kemény, polikarbonátból készült műanyagok, illetve - az epoxigyantából készült ételtárolók (pl. kínaiban kapott doboz), - a befőttesüvegek tetejének, konzervdobozok belső felén lévő, valamint - az üdítős fémdobozok belső felén lévő fehér műanyag réteg biszefnol-A-t szabadít fel hő hatására.
Ez az anyag pedig - szív- és érrendszeri megbetegedéseket, - szaporodási rendellenességeket, - cukorbetegséget okoz, és - növeli a daganatos betegségek, a hormonális és idegrendszeri zavarok, az elhízás és a meddőség kockázatát (már kis mennyiségben is).
Vásároljunk helyette BPE-free, vagyis biszfenol-A-mentes műanyagot (kismamák is figyeljenek oda a műanyag cumisüvegre, hisz a tápszert forrón kell beletölteni – ma már kapható BPA-free cumisüveg, sötétebb, mint a nem mentes társai).
Hír24

A szülések optimális időpontjáról

Meredeken emelkedik Magyarországon az első gyereküket negyvenéves koruk fölött szülő nők aránya, a mostani harmincévesek csaknem negyedének pedig nincs gyereke. Ha a trend folytatódik, néhány év múlva a nők 20-35 százaléka maradhat végleg gyerek nélkül. A demográfusok és meddőségi szakemberek aggódnak, a 40-es anyák pedig boldogok. De hová lesznek a nagyszülők?
Meredeken emelkedik azoknak a nőknek a száma Magyarországon, akik 35-40 éves korukig várnak az első gyerekük megszülésével: a '70-es évektől napjainkig negyvenszeresére növekedett a 40 éves vagy idősebb első gyerekes anyák aránya. A trend a nőgyógyászokat, meddőségi szakembereket és a demográfusokat is aggasztja, mert a termékenységi idő nem hosszabbodik folyamatosan úgy, mint a várható élettartam. A soha nem látott gyermektelenségi arány pedig azt is mutatja, hogy sokan maradnak gyerek nélkül azért, mert túl sokáig vártak.
Magyarországon a szülőképes korukon túl gyermektelen nők aránya évtizedekig 10 százalék körül mozgott. „Jelenleg a 30 évesek fele, a 35 éveseknek pedig a 22-23 százaléka gyermektelen" – mondta Pongrácz Tiborné, a KSH Demográfiai Intézetének igazgató-helyettese, aki ezekből az adatokból arra következtet, hogy néhány év múlva már 20-35 százalék körül lesz a végleg gyermek nélkül maradt nők aránya.
A petesejtek nem fiatalodnak
Bár a világon most már minden ötödik nő dönt úgy, hogy csak 35 éves kora után vállal gyereket, a biológia nem tartja a lépést a megváltozott családtervezési igényekkel. „A mai 40 éves nők nem úgy néznek ki, ahogy a nagyanyáik néztek ki ennyi idősen, de a petesejtjeik ugyanolyanok" – magyarázta az Indexnek dr. Forgács Vince, a mesterséges megtermékenyítéssel foglalkozó Forgács Intézet igazgatója.
„A petesejtek minősége 40 éves kor fölött már rohamosan romlik, a sejtek 50-70 százaléka kromoszómahibás. Az ilyen sejtekből kromoszómahibás embriók lesznek, amelyeknek az 50-60 százaléka meg sem születik. Egy 43 éves nőnek például matematikailag 10-12 lombikkezelésre van szüksége egy sikeres, saját petesejtes terhességhez" – mondta Forgács doktor.
Persze egy 42 éves kismama is lehet ugyanolyan fitt és egészséges, mint egy tíz évvel fiatalabb nő. Ami a teherbe esésnél igazán számít, az a nők biológiai kora, tehát bizonyos hormonok szintje és a petesejtek minősége – hangsúlyozta a meddőségi szakember. A magyar Asszisztált Reprodukciós Társaság szigorú előírásokkal szabályozza, hogy például milyen hormonszint mellett lehet még megpróbálkozni mesterséges megtermékenyítéssel. „Nincsen meghúzva egy éles határvonal, de a tapasztalatok szerint 43 éves kornál már van egy ilyen élettani határ" –  mondta Forgács doktor, akinek a 25 éves lombikbébipraxisa során egy 45 évesen saját petesejttel sikeresen teherbe eső nő volt  a „rekordere". Neki egy százalék volt az esélye.
A 35-40 egy békés időszak
Ha sikerül teherbe esnie egy 35 éven felüli nőnek, akkor a nehezén úgy tűnik, túl van. „Tény, hogy gyakoribbak az olyan fejlődési rendellenességek, mint például a Down-kór, de ezek ma már korszerű szűrővizsgálatokkal mind kiszűrhetők. A terhesgondozásnak, a magzati medicinának az elmúlt időben alkalmazkodnia kellett a későbbre tolódott gyermekvállaláshoz” – mondta Csermely Gyula nőgyógyász. „Minden, amivel a 35 év feletti szüléssel kapcsolatban riogatnak, igaz, de ezzel együtt teljesen vállalható dolog ennyi idősen szülni" – hangsúlyozta.
Ez a nyugalmas problémamentesség volt jellemző az Indexnek nyilatkozó, 35 éves koruk felett első gyermeküket szülő nők beszámolóira is. Egyikőjük – nevezzük Ildikónak – szerint a legfontosabb, hogy nagyon jó orvost válasszon az ember, aki nem tartja ördögtől való dolognak a 35 év feletti szülést. Ildikónak ez sikerült, és ezért csak abban a három percben érték kellemetlen megjegyzések – „miért kockáztat, anyukám... stb." – , amikor genetikai vizsgálaton volt, amit egyébként ő külön kért is. 
Egy másik nő – legyen Luca –, aki sokáig a munkájának élt, és ezért 39 évesen szül először, hasonló élményekről számolt be. „Semmilyen rosszallást vagy negatív hozzállást nem tapasztaltam az orvosok részéről, sőt. Azt is mondták, nem látszom 39-nek, és hogy még jóval később is szülnek a nők, ezért a 39 ma már fiatalnak számít" – mondta.
Az orvosokon kívül persze sok idősebb korában szülő nőnek a család vagy barátok előítéleteivel is meg kell küzdenie. Ildikónak – aki 35, 37 és 42 évesen szült –, az anyja és az anyósa is sokkal durvábban beszólt, mint bármelyik orvos. „Amikor 35 évesen szültem, még nem volt semmilyen megjegyzés, amikor 37 évesen újra teherbe estem, közepesen hülyének néztek, amikor pedig 42 évesen vállaltam még egy gyereket, teljesen idiótának néztek" – mesélte, de hozzátette, hogy csak a gyerekek és az ő egészségét féltették. Lucának ilyen problémái nem voltak: „Mindenki nagyon örült, hogy alábbhagytam a munkával, és végre szülök."
Azt viszont mindenki, akivel beszéltünk, megemlítette, hogy nem a teherbe esés és a szülés nehézségei miatt nem érdemes sokáig halogatni a terhességet, hanem azért, ami utána jön. „A kisgyerekkor és az azzal járó fizikai nehézségek lehet, hogy gyorsabban kifárasztanak 40 fölött, mint mondjuk 30-35 éves kor között" – mondta például Luca, egy másik nyilatkozó anya pedig azt mesélte, hogy 39 évesen már sokkal jobban elfáradt a terhessége vége felé, mint 35 évesen.
Az apák életkora sem mindegy
A közhiedelemmel ellentétben nem csak a nők termékenysége csökken a koruk előrehaladtával. „Az élet folyamán a férfiak nemzőképessége is romlik, bár nem olyan gyorsan, mint a nőké, mert a nők egy adott számú petesejttel születnek, amelyik folyamatosan fogy, de a férfiak spermiumtermelése életük végéig tarthat" – mondta Forgács doktor.
Egy amerikai kutatás szerint a férfiak még akkor sem hajlandóak elismerni, hogy terméketlenek, ha már több mint egy éve próbálják teherbe ejteni a feleségüket, és férfiterméketlenségi klinikákra járnak, ugyanis – hibásan – az impotenciával azonosítják a problémát. Pedig a férfiak között ugyanolyan gyakori a terméketlenség, mint a nők között: a párok egyharmadánál a férfiakkal, egy harmadánál pedig a nőkkel van probléma, a maradéknál mindkét oldalon találunk gondot.
Azért sem érdemes sokáig várni az apasággal, mert egyes kutatások szerint az idősebb férfiak gyermekei sokkal nagyobb eséllyel küzdenek skizofréniával, autizmussal, vagy lesznek szellemi fogyatékosok. Negyvenöt évnél idősebb férfiak esetében már 34 százalékkal nő a gyereknél a mentális betegség esélye. A kutatók azt is megfigyelték, hogy a 25 évesnél fiatalabb szülők gyerekeit is sokkal gyakrabban diagnosztizálják mentális betegségekkel, de a nagyon fiatalok szülők esetében ennek az is lehet a magyarázata, hogy a szülők felkészületlenek voltak, és a gyerekek stresszben nőttek fel.
Európai trendek
Az EU-s országok átlagához (majdnem 30 év) képest viszonylag fiatalon, átlagosan 28 évesen szülik az első gyermeküket a magyar nők, bár ez az életkor az iskolai végzettség függvényében jelentősen változik. Az alacsony végzettségű nők átlagosan 22 évesen szülnek először, az egyetemet végzettek pedig majdnem 30 évesek az első gyerekük születésekor – mondta Pongrácz Tiborné.
Árnyalja a képet az is, hogy Nyugat-Európában hagyományosan később házasodnak és szülnek a nők, így náluk az utóbbi években sem volt olyan mértékű az első gyermeküket szülő nők életkorának az emelkedése, mint Magyarországon – tette hozzá a demográfus. Ez az OECD  adataiból  is jól látszik: bár a első gyerekes magyar anyák átlagéletkora kicsivel az OECD-átlag alatt van, azonban az 1970 és 2009 közötti életkor-emelkedésben az élbolyban vagyunk.
A növekvő gyermektelenség és a gyermekvállalás kitolódásának okát nem valamiféle értékválságban kell keresni, mert alapvetően gyerekszerető nép vagyunk. Egy 2009-es kutatásban a nők 70 százaléka azt mondta, hogy egy nő nem lehet igazán boldog gyerek nélkül, a '90-es években pedig egy felmérésben a válaszadók 92 százaléka gondolta úgy, hogy jobb annak, akinek van gyereke – mondta a demográfus.
Pongrácz Tiborné szerint azért is probléma, hogy egyre idősebb korukban szülnek először a nők, mert így a hagyományos nagyszülői szerepek elvesznek majd. „Ha egy nő 40 évesen szül, és aztán a lánya is így tesz, akkor 80 évesen lesz vagy inkább lenne nagymama" – mutatott rá Pongrácz.
(Csonka Anna, index)