2013. június 13., csütörtök

Németország vége?

Németország lejtőn van, a legújabb, pontosabban a legelső népszámlálási adatok szerint. A németeknél az újraegyesítés óta nem volt népszámlálás. Az NDK-ban 1981-ben, az NSZK-ban 1987-ben volt az utolsó népszámlálás. A helyzet, amit a számok mutatnak aggasztónak mondhatók. Ne csodálkozzunk, hiszen a németek olyan tévútra tévedtek, hogy csak egy új Führer tudná kihúzni őket a gödörből, amit maguknak ástak nagyon szorgalmasan. 
A multikulturalizmus megtette hatását, ami érződik a kialakult demográfiai helyzeten is. 80,2 millió ember él jelenleg a német határok között. Ez 1,5 millióval kevesebb, mint amit becsültek. 6,2 millió külföldi él az országban. 15 millió embernek külföldi gyökerei vannak, magyarán az ország negyede nem is német. A külföldiek 18-20 százaléka török. Az ország 55-60 százaléka 50 éven felüli. Elöregedő társadalom, ami gyereket nem akar, és nagyrészt a nyugati egyke gyermekkel rendelkező család, vagy a szingli élet a jellemző. Házasság 18,2 millió van, de a németek büszkélkedhetnek már 34 000 meleg házassággal is. Hát ez lett az egykori büszke németekből, elöregedő, buzi-imádó, gyermektelen, elkorcsosuló haldokló ország. 
Fazekas József

Így karcsúsodhatnak az állami nyugdíjak

A következő években a nyugdíjasok és az aktív dolgozók aránya jelentősen változik. Az eltartottak hosszabb élettartamuknak köszönhetően tovább részesülnek majd társadalombiztosítási ellátásban, míg egyre kevesebben fognak dolgozni a születések visszaesése miatt. A KSH Népességtudományi Kutatóintézetének népesség-előreszámításai szerint a következő 10 évben, 2014 és 2024 között mintegy 412 ezerrel csökken majd Magyarország teljes népessége, ám ennél jóval, csaknem 40 százalékkal lesz nagyobb mértékű a fogyás (mintegy 579 ezer fő) az aktív életkorúak, a 20–64 évesek körében. Ezzel párhuzamosan, 2020-ig az újszülöttek várható élettartama a fiúk esetében a 2009-ben számított 69 évről 71–74 évre, a leányoknál pedig 78 évről 79–82 évre emelkedik.

Csökkenni fognak a nyugdíjak
A következő években tehát a nyugdíjasok aktív korúakhoz viszonyított aránya jelentősen megemelkedik, ráadásul az eltartottak hosszabb élettartamuknak köszönhetően tovább részesülnek majd társadalombiztosítási ellátásban. A trend persze nem új keletű: míg például 1980-ban Magyarországon 4 aktív keresőre még csak 2 nyugdíjas jutott, addig 2013-ban 4 aktív kereső már 3 nyugdíjast tartott el. A nem is olyan távoli jövőben, 2050-re 4 aktív keresőnek nagy valószínűséggel már 6 nyugdíjasról kell majd gondoskodnia.
A fenti demográfiai adatokból is jól látható, hogy állami finanszírozás nélkül már a tíz év múlva nyugdíjba vonulóknak is várhatóan lényegesen alacsonyabb összegű állami nyugdíj jut majd, mint a manapság öregségi nyugdíjban részesülőknek, a 20-30 év múlva nyugdíjba vonulóknak pedig még kevesebb állami nyugdíjból kell majd gazdálkodniuk. Az állami nyugdíj összegének fokozatos csökkenésével párhuzamosan tehát az időskorúaknak jelentős életszínvonalbeli kompromisszumokat kell majd kötniük, hacsak várható nyugdíjukat nem egészítik ki életük aktív időszakában felhalmozott saját megtakarításaikkal – mondja Bunghardt Csaba, az AXA Biztosító vezérigazgató-helyettese.
Érzi a lakosság is
Érzik ezt a biztosító tavaly decemberben elvégzett, nem és életkor szerint reprezentatív online kérdőíves felmérésében megkérdezettek is: az 510 válaszadó 87,6 százaléka fontosnak tartja azt, hogy az állami nyugdíjon kívül más nyugdíj célú megtakarítással is rendelkezzen.
Bár az AXA felmérésében résztvevő 35-55 éves korú válaszadók 55 százaléka jelenleg nem rendelkezik nyugdíjcélú megtakarítással, 81 százalékuk gondolja úgy, hogy 40 éves kor alatt érdemes elkezdeni a nyugdíj előtakarékoskodást (52 százalékuk szerint már 20-29 éves korban érdemes elkezdeni ezt).
(privatbankar)

Bal-Rad komm : “…1980-ban Magyarországon 4 aktív keresőre még csak 2 nyugdíjas jutott, addig 2013-ban 4 aktív kereső már 3 nyugdíjast “tartott” el…tíz év múlva nyugdíjba vonulóknak is várhatóan lényegesen alacsonyabb összegű állami nyugdíj jut…”
-Körül is van irva szépen, hogy miért? Ám néhány valós okot előszeretettel “kifelejtenek” a megmondók!
1. A rendszerváltással MEGSZŰNT MÁSFÉL MILLIÓ MUNKAHELY Magyarországon! (Azóta sem sikerült pótolni! Ergo: másfél millió befizető folyamatosan hiányzik a nyugdijrendszerből!)
2. HÁTRÁNYOSAN MEGVÁLTOZOTT Magyarország etnikai összetétele, ami folyamatos terhet ró a költségvetésre!
3. A másfél millió MUNKANÉLKÜLIVÉ TETT ellátása olyan mértékű kiadásokat rótt az elmúlt közel negyed évszázad alatt a szociális szférára (költségvetésre) amely KIJAVITHATATLAN ÉS HELYREHOZHATATLAN KÁROKAT OKOZOTT!

A jelenlegi foglalkoztatási struktúra csak tovább rontja a helyzetet! El kell fogadnunk azokat a “pletykákat”, miszerint a jelenleg folyósitott nyugdijaknak mintegy ötven százalékát MÁR HITELEKBŐL (államkötvények folyamatos kibocsájtása) TUDJA MEGOLDANI A NYUFI! (Nyugdijfolyósitó Intézet!)
Mindezek alapján pedig valószinűsithető a magyarországi nyugdijrendszer RÖVID IDŐN BELÜLI ÖSSZEOMLÁSA!
BÁTRAN KIJELENTHETJÜK, HOGY MINDEZ A RENDSZERVÁLTÁS KÖVETKEZMÉNYE!
MAGYARORSZÁG A TOTÁLIS PÉNZÜGYI ÖSSZEOMLÁS HATÁRÁN!

Fideszesített tákolmány – se nyugdíj, se tébé

Az alábbi videóban taglalják, hogy hogyan verte át a népet a Fidesz az új tákolmányban a nyugdíj és a tb ügyében.
Orban_nyugdijas_kezcsokÚgy volt, hogy 6 hónap alatt kidolgozzák a azokat az intézkedéseket, intézményeket melyekkel helyettesítik az eddigi állalmilag kötelező társadalombiztosítási szolgáltatásokat; fókuszban nyugdíjjal és egészségügyi ellátásokkal, ennek ellenére az alkotmány módosításáig még hozzá sem fogtak.
2012 áprilisa óta négyszer is módosította a Fidesz az Alaptörvényt. (Az iromány adatai 2010-) A megelőző 120 éven át működő társadalom biztosítást elsőként törölte belőle (egyebek mellett).
Deklarálta, hogy a képzeletbeli fizetésünk (ezt nevezték szuperbruttósításnak) alapján nyugdíj-, egészségügyi-, és szociális ellátás címén összesen kötelezően elvont, 53%-nyi bevételünkért nem köteles az állam cserében semmit sem nyújtani, tehát, ha kapunk valamit, azt köszönjük meg, mert azt csak az állam nagylelkűségéből kapjuk, nem azért mert jár nekünk.
Ahogyan a (további 16%-os jövedelem adónkért, a 27%-nyi ÁFA-ért és egyéb adófajtákért sem igen kapunk semmit sem cserében.
Ha jól összeszámoljuk a bevételeink mintegy 85%-át veszi el tőlünk az állam, valamilyen kiagyalt jogcímen, és a maradékból lehet tengődni, vagy éhen dögleni. (a fenti adatok a 2013. évi százalékok.)
Az akkor hatályos nyugdíjtörvények szerint 2013.01.01-től már új nyugdíj törvénynek kellett volna életbe lépnie, viszont a beszélgetés idején, 2012 áprilisában még hozzá sem fogtak.

Jelenleg is üres, sőt egyre üresebb a nyugdíj kassza, sőt, az emberek elrevolverezett nyugdíj-megtakarításainak, további 3 ezer milliárd forintnak (3.000.000.000.000HUF) is csak alig 5%-a maradt meg a kasszában 2013 őszére.

A nyugdíj törvény is áldozatul esett a gengszterváltásnak
Nyugdij_korhatárok2013-ban már Csak az kaphat nyugdíjat, aki betölti a számára előírt öregségi nyugdíjkorhatárt. melyet 55 évben határoztak meg anno, aztán folyamatosan el kezdték emeltgetni. Ez az, amit bátran emelnek most is, méghozzá a születéskor várható élettartam olyan figyelembevételével, mely annak legvégső határáig is mehet, azaz a jelenlegi 65-ről, akár 70 éves korig is kitolható majd. Ez a gyakorlatban lényegében azt teszi lehetővé az állam számára, hogy az ellátásokat, különböző jogcímen megadott nyugdíjat visszavegye.
korfa_KSH_1910_2012_20482014-ben még megmarad, hogy a nők hogy kortól függetlenül teljes értékű öregkori nyugdíjba mehessenek, amennyiben rendelkeznek 40 év szolgálati viszonnyal, amiből minimum 32 év valóban ledolgozott biztosított időszak.
Öregségi nyugdíjban csak az a személy részesülhet, aki legalább 20 év biztosított jarulekfizetok_nyugdíjasok_20505időszakkal rendelkezik, résznyugdíjat pedig az a személy, aki legalább 15 év jogviszonnyal rendelkezik, és amennyiben elérte a nyugdíjkorhatárt.
A nyugdíjakat új számítási mód alapján lecsökkentik 2013-tól.Ez a százalék 40 éves jogviszony esetén 2008 előtt még 80% volt, de 2013-tól már csak 66%.
A korhatár előtti nyugdíjakat pedig megszüntették.
A kormány tervei szerint 2013-tól az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóságnál kezelik majd az egyéni nyugdíjszámlákat.
A tervezet szerint “a társadalombiztosítási nyugellátásról szóló 1997. évi LXXXI. törvény végrehajtásáról szóló 168/1997. (X. 6.) Korm. rendelet „Nyilvántartási és adatszolgáltatási kötelezettség” alcíme a következő 89/A. §-sal egészül ki:
89/A. § A társadalombiztosítási egyéni számlát [Tny. 96/A. §] 2013. január 1-jétől a Központi Nyugdíjnyilvántartó és Informatikai Igazgatóság vezeti.”
Hogyan számítják ki a nyugdíjat?
A nyugdíj alapjául 2014. január 1-jétől is a kereset nettó értéke szolgál
A nyugdíjmérték skála
- 15 év szolgálati időtől indul, amelyhez a havi átlagkereset 43 százaléka tartozik,
- 25 év szolgálati időig (63 százalék) évi 2-2 százalékkal, majd
- 26 év szolgálati időtől (64 százalék)
- 36 év szolgálati időig (74 százalék) évi 1-1 százalékkal,
- 37 év szolgálati időtől (75,5 százalék)
- 40 év szolgálati időig (80 százalék) évi 1,5-1,5 százalékkal,
nyugdijas_bevasarlasLenni vagy nem lenni – játék a számokkal
A létminimum a háztartás minimális jövedelemszükségletét jelenti, az az összeg, melyből egy ember szerény körülmények között még biztosítani tudja a folyamatos életvitelét.
A nyugdíjminimum összege 28.500FT 2009.1.1-től 4. éve változatlan, csak a kormány döntése az emelés vagy csökkentés. A Fidesz kormány nem tartotta szükségesnek emelni egészen most a választásokig, amikor is hatalmas, 2,4%-os emelést ígértek. ez 684Ft-os emelést jelent vagyis a nyugdíj minimum 29.184Ft-ra emelkedik az idén. Ehhez képest a KSH szerint a létminimum 2012-ben 86.000Ft volt, és 2013-ban 93.000Ft; a minimálbér pedig 2012-ben 96.000Ft, 2013-ban pedig 98.000Ft (az összegek bruttó összegek, és 40 órás munkahétre vonatkoznak)
A tervezett 2,8%-os inflációt 2,4%-ra módosították. Ezzel szemben az alapvető élelmiszerek árának növekedése két számjegyű.
Orban_nyugdijas_kezcsok2A fenti tények elég egyértelművé teszik, hogy a most 65 év felettieket, illetve ha majd 70 évre emelik a nyugdíjkorhatárt akkor a 70 év feletti embereket a gengszterváltás rezsimjei halálra ítélték közös erővel. Méghozzá éhhalálra, fagyhalálra, és ellátatlan betegségekre. Persze mindezért a felelősök még őket hibáztatják, mert nem gondoskodtak magukról, miközben egyik napról a másikra éltek és gyermekeiket unokáikat támogatták. Ráadásul megtakarításaikat is erre herdálták el, már amit az állam nem vett el tőlük. Ha vegetálhatnak, legyenek hát hálásak a dőzsölő kormányok könyöradományáért! A rokkantaknak és mozgássérülteknek is van miért hálálkodniuk, hiszen egy tollvonással “meggyógyították” őket – bár őket még e könyöradománytól is megfosztották.
Sajátos módon az egészségügyi ellátás is legalább ennyire katasztrofális állapotban van. Így eme gazdasági ág állapota is pontosan belepasszol a gengszterváltó trendbe, ahogy még sok más ágazat.

Szabad Riport – Audie

forrás: blogolog.com/parlament.hu/nyugdij.adohirek.hu/hvg.hu

Felperzselt föld? Ez már háború! – Robbantás veszély miatt, már a TEK is a helyszínen – Kilakoltatás Újpesten

Elmondások szerint: Mesterlövészek érkeztek a helyszínre!

Feljegyzéseink az időpontok szerint, – az új frissítések alul olvashatók:
9:40 – Zajlik a kilakoltatás Újpesten, a Béla utca 17-ben. A Balázs családot akarja kilakoltatni Zoltán Levente önálló bírósági végrehajtó, a karhatalmat is igénybe véve.
A rendőrség hatalmas készültséggel vonult fel, ugyanakkora készültséggel, mint 2 nappal ezelőtt Kőbányán. – Az egész utcát lezárták, jó távolra a háztól. A média képviselőit sem engedik oda.
Ám a mi munkatársaink élő kapcsolatban állnak a védőkkel. Egyikük tájékoztatása szerint:
Már folyik a csata. A kommandósok a ház elbarikádozott földszintjét már elfoglalták, – a védők, ketchuppal védekeznek.
A végrehajró is kapott már a ketchupből, meg az új tulajdonos képviselője (strómanja) is.
Most próbálnak felmászni a készenléti rendőrök a tetőre, hogy felülről jussanak be az emeleti lakásba.
- A lakásban lévők ezután nem veszik fel a telefont.
10:10 – SoDI élő tudósítása a neten, a kordonon kívülről: http://www.ustream.tv/channel/sodi-live
SoDI élő tudósítása Újpestről 2013 június 13
10:20 – SoDI szerint annyi hír szivárgott ki, hogy a bent lévő hölgy kinyitotta a gázt, és azzal fenyegetőzik, hogy fölrobbantja a lakást. – Hogy ne maradjon semmi az őket kifosztó új tulajdonosnak.
Balogh Béla, a Koppány csoport vezetője felajánlotta, hogy bemegy és lebeszéli a hölgyet erről, – de e rendőrség nem engedi be.
Úgy látjuk életbe lép a “Felperzselt föld” taktika. – Semmit sem adnak a kilakoltatottak a kifosztóiknak!
10:26 – Némi lökdösődés támad a kordon környékén. Valakik az ellenség közül nagyon futkároztak, nem tudjuk, pontosan kik. – Az otthonvédők derülnek rajtuk.
10:30 – Az otthonvédők szerint megjöttek a terrorelhárítók. Símaszkban.
10:35 – Tatár József szerint: Odabenn a védők kinyitották a gázpalackot, és ott állnak mellette az öngyújtóval. – Ezért kijöttek a terrorelhárítók. (TEK).
10:43 – A helyzet egyre súlyosabb. Az otthonvédők a lakás felé rohanó álarcos fegyveres kommandóst láttak. – Jött a mentő valakiért. – Azt mondják, egy rendőr kidobott valakit a lakás ablakából.
10:49 – A tekesek kezdenek idegesek lenni. SoDI szerint nevetséges és felháborító egyben, hogy gázpalack mellett öngyújtóval álló nő miatt, pajzzsal rohangálnak a kommandósok.
10:58 – Valószínű, hogy könnygázt fognak bevetni, a lakás védői ellen. Gázálarcos kommandósok rohangálnak.
11:13 – Elmondások szerint: Mesterlövészek érkeztek a helyszínre!
SzRTI

Cobra: A Terv / A Föld bolygó felszabadítása

(A tervezett forgatókönyv: /a kezdő dátumot „mi határozzuk meg” azzal, hogy…/)*
1.Fázis: Az Esemény (3 -7nap)
A háttérhatalom tagjainak/az Illuminátusoknak a tömeges letartóztatása
· 1 napos előzetes tömegtájékoztatás, mind az interneten mind pedig a fősodratú médiában
· 1 napig tartó letartóztatások
· Legfeljebb 3 napig terjedő leállás ( határok lezárása. a szerk.)
· 5-6 napos bírósági tárgyalások
2.Fázis: Újjáépítés, restrukturálás (3-6 hónap)
Arany/ezüst fedezetű új pénzügyi rendszer felállítása
· A Federal Reserve** megszűnik, a dollár helyét a kincstár(US Treasury) által nyomtatott, arany fedezetű pénz veszi át
· A valuták egy szűk csoportja (körülbelül 6) marad forgalomban és alkotják az alapját az új pénzügyi rendszernek
· Országok adósságainak eltörlése
· Magánadósságok eltörlése (hitelek, jelzálogkölcsönök, hitelkártya adósságok,stb)
· Bankok újraengedélyeztetése, kamatmentes hitelek kibocsátása (uzsora eltörlése)
· Multinacionális vállalatok felosztása és államosítása
Újrafelosztása a világ vagyonának
· Jóléti alapok elindítása
· Humanitárius és környezetvédelmi, a környezetet helyreállító projektek finanszírozása
Ingyen energián/nullponti energián alapuló technológia és fejlett gyógyászati eszközök, gyógyszerek mindenki számára elérhetővé tétele
A különböző kormányok UFO dossziéinak megnyitása, az Amerikai Egyesült Államok 80 évre visszanyúló, földönkívüliekkel létrejött egyezségeinek nyilvánosságra hozása
Az Illuminátusok nemzetközi bírósági tárgyalása
Visszatérés a szokásjoghoz/közös joghoz, a törvényen alapuló jog helyett (Common Law instead of Statutory Law, Magyarországon ezek a jogfogalmak nincsenek érvényben***. a szerk.)
Átmeneti kormányok, azután pedig választások
Világszerte a háborúk leállítása, a katonai csapatok hazahívása, és átalakítása békefenntartó erőkké, a nukleáris arzenál leszerelése
3.Fázis: Első Kapcsolatfelvétel (1-3hónap)
Kontakt, először kiválasztott egyénekkel
Az emberiség felvilágosítása az évszázadok alatt elhallgatott tényekről, a valós történelmünkről, beleértve Atlantisz és Lemúria történetét. Ez világszerte a TV-n és az interneten keresztül fog megtörténni.
UFO észlelések erőteljes növekedése, majd a folyamat betetőzése egy masszív, több tízezer űrhajó részvételével történő demonstrációban, amely meggyőző erejű bizonyítékként fog szolgálni a galaktikus társadalmak létéről.
Két hetes feldolgozási, megértési szakasz
Első Kapcsolatfelvétel: Hivatalos kapcsolatfelvétel az ENSZen keresztül
Az Első Kapcsolatfelvétel után
· Találkozás, a munka elkezdése a Galaktikus Konföderációval és a Felemelkedett mesterekkel
· A Galaktikus Konföderáció technológiájának megismerése, a földi emberek számára is elérhetővé tétele, oktatási programok indítása
· A Föld ökoszisztémájának megújítása, megtisztítása, a környezetszennyezés nyomainak eltűntetése
· A teljes tudatosságra való felkészítés
· Újraegyesülés a Konföderációs flottával és a Belső Föld lakóival
CoCobra
Fordította: FehérVándor
Kiegészítések:
* A tervezett forgatókönyv: a kezdő dátumot „mi határozzuk meg” azzal, hogy hogyan készülünk fel, hogyan készítjük fel MAGunkat és embertársainkat a VÁLTOZÁS-ra.
Azaz: ez időpont teljes mértékben RAJTUNK MÚLIK! Mert rajtunk múlik, hogyan és mikor múlik el a régi, az avitt, az elaggott, és teremtjük meg az újat.
A MI ÚJ VILÁGUNKAT! Hittel,új akarattal és az egyetemes szeretet alkalmazásával.
** Az USA „központi bankjának” feltüntetett magánbank. Ez az a bank, amelyet 1910-es, 20-as években kis bankok és ezek hálózatainak a tönkretételével hozott létre a háttérhatalom az összeesküvés (elméletek helyett) gyakorlatának hatékony alkalmazásával. Háttérhatalom: 3-4 család (pl. Morgan, Rotschild, Warburg) és a mögöttük állók (pl. a reptiliánok, kis szürkék).
*** Hogy pontosan a szerkesztő mit ért az általa írtakon, az jó kérdés. Jelenleg nincs érvényben! Azt viszont szögezzük le: Magyarországon ez ismert fogalom. Nagyon gyorsan visszatérünk a Szent Korona-tanon és értékrenden alapuló több ezer éven át megélt és alkalmazott ún. kötelességrendünkhöz. Mindezt alkalmazzuk a jelenlegi korszakunkra a megfelelő elméleti és gyakorlati szakembereink segítségével. Belénk van kódolva. Sikerül, még hozzá jól sikerül!

Solyman

Lesújtó vélemény a magyar egészségügyről, még Argentínában is jobb!

A magyarok szerint alapvetően romlott az egészségügyi ellátás. A szakorvosokra sokkal többen panaszkodtak, mint korábban. Van azonban, ahol javulást láttak az emberek. Alapvetően negatív változásokat tapasztaltak az egészségügyben az elmúlt öt évben a magyarok, általánosságban és a konkrét szolgáltatásokban is. Az különböző szolgáltatásokhoz való általános hozzáférés a magyar lakosság 42 százaléka szerint nehezebb, mint öt évvel ezelőtt volt, s csak 19 százalék tapasztal könnyebbséget ezen a téren – derül ki az Ipsos felméréséből. Ezekkel az adatokkal az egészségügyi rendszer egészét minősítő rangsor vége felé szerepel Magyarország.
Voltak, akik szerint javult
A válaszadók a konkrét szolgáltatások közül a háziorvosi hálózat és a gyógyszerellátás változásairól nyilatkoztak a leginkább kedvezően a magyarok, de a 15 ország közül így is mezőny harmadik harmadába tartozunk. A lakosság 21 százaléka úgy érzi, hogy jelenleg könnyebben igénybe tudják venni a háziorvosok szolgáltatásait, mint öt évvel ezelőtt, de ugyanekkora hányaduk szerint ezen a téren romlott a helyzet.
Felemás értékelést adtak a magyarok a gyógyszerellátás elmúlt öt esztendejéről: 24 százalékuk szerint most jobban működik ez a terület, 25 százalék szerint rosszabbul.
A szakorvosi ellátásra panaszkodtak leginkább
Az orvosi diagnózist elősegítő vizsgálatokhoz, labortesztekhez való aktuális hozzáférést sokkal negatívabban ítélik meg, mint a korábbi állapotot: 2008-hoz képest a lakosság 39 százaléka romlást tapasztalt, 18 százaléka javulást. Hasonlóképpen kedvezőtlen összkép rajzolódik ki a kórházi ellátás elterjedtségéről, igénybevételének lehetőségeiről: 38 százalék szerint ez öt év alatt szűkösebbé vált, s csak 15 százalék szerint lett bőségesebb.
Az elmúlt öt évre visszatekintve a szakorvosi ellátás állapotáról változott meg leginkább az emberek véleménye, mégpedig negatívan: a lakosság közel fele, 45 százaléka szerint rosszabb lett a helyzet, s mindössze 16 százaléknyian észleltek pozitív fejleményeket. E három terület mérlegét más országokéval összehasonlítva a 14. helyen vagyunk, csupán a spanyolok 2008-hoz való viszonyítása vált a miénknél negatívabbá.
A sor végére kerültünk
Az egészségügyi ellátásban való közvetlen, betegként való részvételre alapozott tapasztalatokat összegezve is elég kritikusak a magyarok, a tájékoztatás alaposságát – összességében pozitív véleménnyel – illetően a sorban 11. helyen, a többi dimenzióban a 13-14. helyre kerültünk. A magyar lakosság alapvetően pozitívan minősíti az orvosoktól kapott tájékoztatásban bekövetkezett változásokat: 29 százalékuk szerint bőségesebb a felvilágosítás, mint 2008-ban, 17 százaléknak viszont ezzel ellentétesek a közvetlen benyomásai.

Kiegyensúlyozott tapasztalatai vannak a magyaroknak a kezelési módok sokféleségét illetően, 22 százalékuk arra hívta fel a figyelmet, hogy többféle gyógyulási lehetőséget ajánlanak neki mostanában, mint régebben (24 százalék ezt nem tapasztalta). A magyar páciensek nagyjából egyötöde (19-22 százaléka) számolt be arról, hogy 2008-hoz képest jobb minőségű és magasabb színvonalú az egészségügyi ellátás, magasabb fokú a szervezettség, s jobban odafigyelnek a betegekre. Negatív változásokat (alacsonyabb színvonalat és minőséget, a szervezetlenség jeleit valamint a kisebb empátiát) viszont nagyobb arányban, nagyjából 27-29 százaléknyian érzékeltek. A leginkább kedvezőtlen változásokat a magyarok a gyógyítási folyamat ütemében tapasztalták meg: 36 százalék úgy érzi, hogy az ellátás lassabbá vált az elmúlt öt évben, míg 21 százalék szerint gyorsabb.

Az egészségügyi viszonyok alakulásában a leginkább pozitív változásokról a dél-koreaiak számoltak be, s mellettük még az argentinoknak és az ausztráloknak, az európai országok közül a belgáknak és a németeknek javult a véleménye erről a szektorról az elmúlt öt évben. Az egészségügyről való értékelések alapján a magyarok a 15 ország összesített rangsorának 14. helyén szerepelnek, de a spanyolok még kedvezőtlenebb folyamatokat érzékeltek az ellátásban, mint mi.
(privatbankar)

Népi ellenállás közepette kilakoltatták otthonából a 11 fős kőbányai családot

Kovács Róbert kőbányai fideszes polgármester utasítására a végrehajtó kedd délután kilakoltatta otthonából Faragó Ferenc Mihály 11 fős családját. A népes família kilakoltatása népi ellenállásba ütközött, és csak rendőri erő bevetésével tudták végrehajtani. A család az utcára került – jelentette a Magyar Szociális Fórum kedd este.
Az Otthonvédők reggel óta szembesültek Sóváry végrehajtóval, és rendőri kíséretével, és abban bíztak, hogy a kerületi vezetésen felülkerekedik a józan ész, és legalább addig otthonában hagyja a családot, amíg a tanév be nem fejeződik. De Kovács polgármester az utolsó lehetőséget is elszalasztotta a békés megoldásra: elutasította a Jobbikos Z. Kárpáti Dániel országgyűlési képviselő közbenjárását, valamint a Magyar Szociális Fórum szervezőjének felszólítását is, hogy halasszák el a kilakoltatást. Ezután 30-40 készenléti rendőr vette ostrom alá a Kápolna utca 13. szám alatti panelház ötödik emeleti lakását, szétvágták a köteleket, szétzúzták a védőpajzsot, és behatoltak Faragóék otthonába. A rendőrök sem gumibotot, sem gázsprayt nem használtak – tudatta Balogh Béla, a lakást belülről védő Koppány csoport vezetője. Horzsolásoktól eltekintve sebesülés nem történt. Négy személyt állítottak elő, köztük Tatár Józsefet, az Otthonvédő Tanács vezetőjét. Őket a X. kerületi rendőrkapitányságra szállították. A Koppány csoport ezért a rendőrkapitánysághoz vonult, hogy kiálljon odavitt tagjaiért, és szolidaritásáról biztosítsa őket. „A rendőrök durvák voltak, de a védők, beleértve a nőket is bátran viselkedtek a túlerővel szemben” – mondta Balogh Béla az MSZF szervezőjének. Volt, aki odaláncolta magát, és csak úgy tudták elvinni, hogy szétvágták a láncot – fűzte hozzá.
A rendőri akció 17.30 órakor fejeződött be. A család az utcára került. Faragó Ferenc Mihályné az épület előtt állt tanácstalanul, hiszen nincs hová menniük. Gyermekjogászra várt, hogy segítsen nekik.
A Magyar Szociális Fórum elismerését fejezte ki a három szervezet, a Koppány csoport, az Otthonvédő Tanács és saját aktivistáinak kiállásáért a kilakoltatás ellen. Kiemelte azoknak a bátor kiállását, akik fizikailag is védelmezték az asszonyt és gyermekeit.
Simó Endre, az MSZF szervezője embertelen, aljas eljárásnak minősítette a 11 fős család kilakoltatását, és emlékeztetett másik két hasonlóan embertelen és aljas eljárásra: a mindkét lábára amputált 68 éves Emma néni újpalotai kilakoltatására, és szétválasztására unokájától, akit egyhetes kora óta gyámként nevelt, valamint a 8 hónapos terhes asszonnyal szembeni kilakoltatási kísérletre, melyet társadalmi összefogással szerencsésen sikerült meghiúsítani. Simó fontosnak tartotta hangsúlyozni, hogy az Otthonvédő összefogás különböző világnézetű személyek és szervezetek között teremtődött meg, a Munkáspárttól a Koppány csoportig, mert mindnyájan erkölcsi kötelességüknek érezték a kiállást a család mellett. Hangot adott továbbá annak a tapasztalatának is, hogy a rendőrséget az állomány tagjainak akarata ellenére használják fel eszközként a társadalmi igazságossággal, és az élethez való jog tiszteletben tartásával össze nem egyeztethető célokra. A történtekért a közvetlen felelősség a végrehajtót és az önkormányzatot terheli ugyan, de ennél sokkal nagyobb felelősség terheli az ország politikai vezetését, mely eltűrte. Faragóék nem jószántukból váltak fizetésképtelenné, hanem azért, mert nincs munkájuk, nincs kellő jövedelmük ahhoz, hogy táplálkozásukon és gyermekeik iskoláztatásán kívül fizetni tudják a közüzemi terheket is. Ez a politika a jómódú, gazdag réteget szolgálja, nem a bérből és fizetésből élő dolgozó többséget. Ez a politika magára hagyja a legelesettebbeket, és úgy viselkedik velük szemben, mintha nem is volna rájuk szükség. Az ember semmibe vevésének ékes bizonyítéka az, amit a Faragó családdal műveltek – mondta.
Magyar Szociális Fórum, Szabad Riport Tudósító Iroda


Az otthonvédők győzelemre vannak ítélve!

Régen látott otthonvédő demonstráció Kőbányán, régen látott rendőri készültség és vereségbe csomagolt GYŐZELEM!
Mert dacára annak, hogy a tegnapi kőbányai kilakoltatás rendőri erő bevetésével mégiscsak megvalósult, nem volt hiábavaló az otthonvédők akciója!
Mert dacára annak, hogy az otthonvédő csoportok mintha kicsit “árnyékra vetődtek” volna tegnap, – Kőbányán árnyék mégsem vetülhet a mozgalomra!
“MINDEN RÁSZORULÓ MAGYAR EMBER SZÁMÍTHAT AZ OTTHONVÉDŐK FELTÉTLEN SEGÍTSÉGÉRE, AMENNYIBEN LAKÓINGATLANÁT NEM EGY ELKÖVETETT BŰNCSELEKMÉNY MIATT ÁRVEREZIK EL!”
Tegnap megvertek bennünket, de mi győztünk! A rendőrattak kezdetére igencsak megfogyatkozott létszámú védősereget a “Birodalmi Lépegető” kinézésű ifjonc sündőrök gond és szerencsére könnygáz nélkül, viszonylag kevés sérülést okozva felszámolták-miközben a Kápolna útról tömeg harsogta a GYILKOSOK! – GYILKOSOK! – rigmust, egyre közelebb-és közelebb araszolva a rendőrkordonhoz. Hirek szerint nem egy fiatal Sintér pribék arcán félelem ült, és volt olyan, aki a mai napon történő leszerelést forgatta fejében az átélt élmények hatására.
Tegnap fizikailag legyűrt bennünket a kapitalizmus! Hogy mennyire elszánt volt a döbrögista kőbányai helytartóság: a tűzoltók-miután felmérték a várható csata színhelyét-légvárakat telepítettek az esetleg vagy leugró, vagy a szűk folyosón való dulakodás lezuhanóinak felfogására. De ott voltak a mentők és a katasztrófavédelem is.
Megvertek bennünket tegnap! Minket, otthonvédőket! De álltuk a verést!
Márpedig az igazi keménység az, ha ütésállók vagyunk! Álltuk az “ütéseket”-de nem hátráltunk!
Hét otthonvédőt előállítottak Sintér pribékjei! Munkatársunk fültanúja volt egy beszélgetésnek, amely egy Kádár- címeres előállított és egy nyegle “kigyúrt fiatal droid” között zajlott le:
A “vytéz” szóvá tette a vörös csillagot a MAGYAR NÉPKÖZTÁRSASÁG címerében. A címeres-pólós így válaszolt:
- EZ A CÍMER AZ EMBERSÉG CÍMERE! Amikor ez a címer volt Magyarország hivatalos jelképe. – ez a lakótelep akkor épült a kőbányaiaknak! Amióta a jelenleg használatos címer dívik, csak lakóparkok épültek!
-De, amikor ez a címer volt divatban – habzott az ifjú vytéz, – az én sváb nagyszüleimet a Gulagra deportálták!
A címeres pólós rövid válasza így hangzott:
- Amikor ez a címer volt használatos-már nem voltak gulagok!
A vita elfajulásának egy idősebb rendőrhadnagy vetett véget! A címeres pólóst kacsintgatások közepette be is terelte gyorsan a mentőautóba ”alig sebeit elláttatni” az eü-személyzettel.
Amikor pedig ezt a Kádár címeres pólót viselő embert megbilincselve vezette két-viszonylag jóindulatú droid, a rendőrségi előállító kisbuszhoz, – felhangzott a “Vissza a Kádár rendszert!” – kórus!
De ha már itt tartunk!
Tegnap a Munkáspárt otthonvédőit (nem kevesen voltak együtt Simó Endrével és a Magyar Szociális Fórum csapatával), – vezető Urbánné Éva akciókészsége egészen magával ragadó volt! Egyfolytában a kilakoltatást elrendelő Helytartóság különböző szintű fogdmegjeivel veszekedett telefonon keresztül, megpróbálva kompromisszumos megállapodást kicsikarni a kerület uraitól, legalább a tanév végéig! Sajnos kitartását nem koronázta siker, pedig tudott “emelt hangon” is “tárgyalni”
Amikor pedig már ő is reménytelennek látta a dolgot, kalapozni kezdett! Piros sapkájába a jelenlévők és a járókelők körében rendezett gyűjtést 5 forintos alapon, a fuvarozó fogdmegek számára, hogy kifizeti nekik a fuvarköltséget, csak tekintsenek el az aljas megbízás teljesítésétől. A mogorva fuvarosok haragjától egy kordonos fiatal rendőr szimpátiája védte meg.
Végül is 1500 ft-ot kalapozott össze Éva, amely összeget ma banki úton a kilakoltatott család nevében átutalt a Helytartóság Vagyonkezelője számlájára! (Talán egy szendvicsre elég lesz valamelyik kényes gyomrú döbrögista nyaloncnak!)
Az otthonvédők ellen kivezényelt rendőri erő fizikai értelemben legyűrte az ellenállást!
DE MEGACÉLOZTA AZ OTTHONVÉDŐKET ÉS NAGYON KOMOLY TÁRSADALMI SZIMPÁTIÁT GERJESZTETT A MOZGALOM IRÁNT!
Márpedig az acélosságra nagy szükség lesz! Csak Kőbányán NYOLCSZÁZ EMBER KILAKOLTATÁSÁT TERVEZI RÖVID IDŐN BELÜL A DÖBRÖGISTA HELYI NYALONCGÁRDA!
De nem csak Kőbánya van terítéken Budapesten! A prolikerületek célközönségének sorra kerítése megkezdődött!
Holnap-június 13.-án Újpesten (Bp. IV.k.) a Béla-u. 17. számú házból kívánja kilakoltatni a Balázs házaspárt a politikusmaffia.
Reggel fél kilencre “kaptak” időpontot!
A hírt természetesen megosztották az otthonvédők egymással és a széles nagyközönséggel is, amelynek tegnapi kiállását és biztatását a Mozgalom mellett ezúttal is köszönik.
Ám a holnapi programajánlót újfent megismételjük:
BUDAPEST IV: K. BÉLA U. 17. DÉLELŐTT FÉL KILENC!  BALÁZSÉK!
(Az Újpest FC. stadionjához közel)
HOLNAP A KAPITALISTA HATALOM ISMÉT EGY MAGYAR CSALÁDOT KÍVÁN FÖLDÖNFUTÓVÁ TENNI!
Az otthonvédők ott lesznek Újpesten is!
Oda várunk minden szimpatizánst, sorstársat, és otthonvédőt!
Elszántak vagyunk! Akár meg is ölhetnek bennünket, de legyőzni sohasem fog nekik sikerülni!
Mert mi vagyunk győzelemre ítélve!
(Az előállítottak éjjel fél kettő tájban szabadultak! A meglehetősen kései-vagy inkább nagyon is korai időpont dacára, népes szurkolótábor lelkes ovációja közepette! Ők a X. kerületi Rendőrkapitányság épülete előtt várták a lefogottak szabadulását! Köszönjük ezúton is a kitartást és a biztatást az előállítottak nevében! A velük-velünk szimpatizáló, rendkívül barátságos és szolgálatkész X. kerületi rendőröknek pedig az emberséges-barátságos bánásmódot!)

 

Kilenc órán át tartottak ki az otthonvédők Kőbányán

  Szerző:

Kilakoltatás – Gyorsjelentés

- Kollégánkat is előállította a rendőrség -
2013. június 11. – Budapest, X. kerület (Kőbánya), Kápolna utca 13.
Reggel 8 órakor kezdődött volna a 11 gyermekes család hatósági kilakoltatása az önkormányzati bérlakásukból, egyetlen otthonukból, – mely kilakoltatást a tulajdonos fideszes X. kerületi önkormányzat rendelte el, a család tekintélyes számlatartozásaira hivatkozva. Ám az események olyan fordulatot vettek, hogy már akkor nyilvánvaló volt, hogy ez a kilakoltatás nem fog olyan simán menni mint, mint ahogyan az a X. kerületben az utóbbi időben már megszokott volt.
Mert 8 órakor, a ház bejárata előtt a kilakoltatás ellen tiltakozó demonstráció kezdődött, – ezalatt több tucatnyi otthonvédő aktivista elbarikádozta magát odafönn a család V. emeleti lakásában.
Munkatársaink már az esemény kezdetekor azt érzékelték, hogy az embertelen kilakoltatások elleni tiltakozás az igazi közös pont, mely széles társadalmi összefogást valósít meg. Mind a kormány családellenes politikája ellen tiltakozó bal és jobboldal, valamint a széles néptömegek részéről.
A ház bejárata előtti törvényesen bejelentett demonstrációt a Magyar Szociális Fórum szervezte, Simó Endre vezetésével. Jelen voltak még: a Magyar Munkáspárt aktivistái, Urbán Éva vezetésével, valamint Fogarasi Zsuzsa, a Munkáspárt alelnöke.
De találkoztunk a demonstráción a kispesti jobbik tagjaival is, és később megjelent Tóth Balázs az LMP X. kerületi önkormányzati képviselője, majd Z Kárpát Dániel, a Jobbik országgyűlési képviselője is.
Ezalatt, mint már korábban említettük, az Otthonvédő Tanács, a Koppány  csoport, a Nem adom a házam mozgalom, valamint a hozzájuk önként csatlakozott civil otthonvédők elbarikádozták magukat fönn a lakásban.
És mint később kiderült: Több, mint 9 órát ki is tartottak odafönt.
Alább a 9 órás kitartás, s az ezután következő eseményeknek a gyorsjelentését olvashatják, a feljegyzéseink időpontjaira bontva:
8:00 – A kapu előtt elkezdődött a tiltakozó demonstráció. Transzparensek molinók és a kilakoltatások elleni tiltakozó táblák.
Velük szemben a rendőrök, a végrehajtó, valamint kísérői. Simó Endre és Urbán Éva tárgyalnak a rendőrség képviselőjével, és a végrehajtóval azért, hogy függesszék fel a kilakoltatási eljárást.
A kilakoltatási eljárást foganatosító végrehajtó; Sóvári Ferenc (jelvény száma: 0014). – a sajtó előtt is vállalva nevét és arcát, – a következőket mondotta:
“Ő a saját hatáskörében nem függesztheti fel a kilakoltatási eljárást, ez csakis a X. kerületi önkormányzaton múlik. Ha az önkormányzat felfüggeszti, akkor ő azonnal leáll, és hazaküldi az embereit. A végső döntés az önkormányzaté. A végrehajtó a törvényes bírói ítéletnek szerez érvényt, – emberiességi és humánus szempontokat nem vehet figyelembe, a bírósági ítélettel szemben. De a végrehajtást bármikor fel lehet függeszteni, ha – a X. kerületi önkormányzat egy felelős döntéshozó képviselője kéri ezt.”
(Az a bírói gyakorlat és politikai célú törvénykezés, mely antihumánus és szembe megy az írott és íratlan erkölccsel, nem csupán embertelen, kártékony, hanem antidemokratikus is – a szerk.)
A végrehajtó ezen szavai után, a tüntetés szervezői telefonon próbálták elérni, az ügyben felelős döntést hozható személyeket. A X. kerületi polgármester nem volt elérhető, ezért Urbán Éva, a X. kerületi önkormányzat jogtanácsosát próbálta meggyőzni arról, hogy függesszék fel a végrehajtási eljárást, s ezzel együtt a mai kilakoltatást. Amikor nemleges választ kapott, kifejezte abbeli véleményét; miszerint szívből kívánja az önkormányzat tisztelt képviselőjének, hogy nemsokára hasonló helyzetbe kerüljön ő is, mint ez a család.
Ezalatt Simó Endre a rendőrség képviselőjével tárgyalt. Elmondta neki, hogy az önkormányzat hiába próbálja a végrehajtóra áthárítani a felelősség egy részét, – az igazság az, hogy a végrehajtó tájékoztatása szerint, – eddig még senki nem beszélt vele az önkormányzattól.
A rendőrség hivatalos jelenlévő képviselője; Varga Attila alezredes, a helyszín un. “rendbiztosa”. – Ez a státusz nem azonos a helyszínparancsnokéval, – hanem lényegében az érintett felekkel történő tárgyalásokra hivatott tiszt, a felmerülő gondok békés rendezése érdekében. (Ezt a tévénéző átlag ember “túsztárgyalónak” szokta nevezni, – ami igaz is, de csak részben, mert a tárgyaló rendbiztos tisztnek minden komolyabb természetű konfliktus békés megoldása a feladata).
8:30 – A ház kapujában megjelent egy felfokozott idegállapotú fiatal nő, – a kilakoltatandó család egyik tagja, aki kiabálva az öngyilkosságot említette a rendőröknek, ha bármilyen erőszakos cselekmény történik részükről.
Ekkor a jelenlévők, a rendőrség jelenlévő tisztjeit figyelmeztették arra súlyos felelősségre mely a vállukat nyomja abban az esetben, ha valaki a mai eljárás során komolyan megsérül, netán meg is hal, ahogyan az nem egyszer előfordult már a kilakoltatások során, az utóbbi években.
A lépcsőházból hallatszó ingerült hangok nemcsak a várható eseményekről is tájékoztatták az embereket, hanem arról is, hogy a helyiek szerint, mi lehet a tömeges kilakoltatások háttere Kőbányán? (Ismeretes; a X. kerületi önkormányzat, még 800 családot készül kilakoltatni a lakásából, az elkövetkező időben).
A helyi lakosok szerint azért, hogy a rezsit, és a lakbért nem, vagy nehezen fizető családok lakásait, a kilakoltatásuk után, a kínaiaknak adják. Akik a munkásaikat költöztetnék a kilakoltatott magyar állampolgárok helyére.
9:00 – Megjelent a helyszínen a Készenléti rendőrség egysége is. Az otthonvédők felismerték bennük a speciális kilakoltató csapatot. Ismerős arcok.
9:05 – Az LMP X. kerületi önkormányzati képviselője, Tóth Balázs is megjelent a demonstrálók között.
9:10 – A Készenléti rendőrség kilakoltató egysége megfordult és elhagyta a helyszínt. A ház mögül előszaladó otthonvédők hírnökei szerint a lépcsőház másik bejáratához mentek, amelyet nem őrzött senki. A rendőrség egysége egy perc alatt elfoglalta, – így biztosítván számukra a könnyű bejutást, melyet nem zavar semmiféle izgága otthonvédő demonstráció.
9:15 – Erről értesülvén, a helyszínen lévő munkatársaink, a Szabad Riport és Bal-Rad szövetséges tudósító csapata kettévált, – tudván, hogy a másik lépcsőházat is rövidesen lezárják, – egyik tudósítónk fölment a lakásba a magukat elbarikádozott otthonvédők közé. – A többiek lent maradtak az egyre gyarapodó rendőri sorfalnál.
10:00 – Nagy szirénázással megjelentek a helyszínen a tűzoltók is. – Két hatalmas gumimatracot hoztak, (gumivárat, – ahogy jellemezték az egyre többen lévő helyi lakosok), – és elkezdték felfújni ezeket a lakás ablakai alatt. A kompresszorok dübörögtek. Kérdésünkre, hogy miért, – az egyik rendőrtiszttől azt a tájékoztatást kaptuk, hogy ezekkel az eszközökkel az esetlegesen a lakásból kiugró emberek halálát akarják megakadályozni.
10:15 – A helyi cigány lakosok közül többen is csatlakoznak az otthonvédő demonstrációhoz. Mondván, hogy a kerületi önkormányzat erőszakos kilakoltatási kampánya őket is éppúgy érinti. – Így már mindkét oldalon lehet látni cigányokat; a végrehajtási eljárást segítők között is, meg az ellenük demonstrálók között is.
10:35 – A rendőrség egyre nagyobb körben zárja le a környéket.
10:40 – Lezárják a ház előtti Kápolna utca egyik oldalát. Már több tucat rendőr, tűzoltó és mentőautó parkol ezen az oldalon. – Megjelenik a külső lépcsőháznál a X. kerületi rendőrkapitány.
10:45 – Egyre nő a ház előtt a tömeg. – Míg a hivatalos bejelentett demonstráció a ház másik, park felőli oldalán zajlik, – a tömeg kinn a főúton, a Kápolna utcán, – már spontán gyülekezés. Akkora területű és folyamatosan gyarapodó, cserélődő, – hogy a rendőrségnek eszébe sem jut feloszlatni. Az egész környék kezd felbolydulni. – A csődület már messziről, – Kőbánya Alsó vasúti megállóból is látható.
Eközben a ház nyitott 5. emeleti függő-folyosóján, a magukat elbarikádozott otthonvédők biztatják a lent álló embereket.
11:00 – Póka László otthonvédő, a Nem adom a házam mozgalom tagja, egy hangosbeszélőn bejelenti az alant összegyűlt tömegnek, hogy “A forradalom elindult”. Látván mennyien vannak már lenn az utcán és együtt éreznek az otthonvédőkkel.  És ez indokolt is, mert nemsokára 800 családot fognak kilakoltatni Kőbányán.
11:15 – A negatív hangok: Mindezek ellenére odalenn az utcán sem mindenki áll a kilakoltatandó család mellett. A helyiek között nemcsak szimpatizánsok vannak, hanem olyanok is, akik azt beszélik, – hogy; “A 11 gyermekes családból, csak 3 gyerek kiskorú, a többi pedig keresőképes. Akik (őszerintük), nem nagyon akarnak dolgozni. Még az önkormányzat által felajánlott (nem tudni miféle) közmunkát sem fogadták el. – A családnak ezen mostani helyett 5 lakást ajánlottak fel, (mi háromról tudunk, két katasztrofális állapotú, és egy egyszobás szükséglakásról – a szerk), amiből egyet sem fogadtak el. – A család rezsiadóssága már 15 évre nyúlik vissza. Melyet ezidő alatt mások helyettük már kétszer kifizettek. Ezúttal viszont már nem. – Ha valaki ennyi gyereket csinál, azt felelősséggel tegye, úgy, hogy őket rendesen el tudja tartani, és normális életkörülményeket biztosítani számukra. – Ezen kívül a környékről az utóbbi időben kilakoltatott más családoknak egyetlen szükséglakást, de még egy lukat sem ajánlott fel az önkormányzat, nemhogy ötöt, mint ennek a családnak.”
Tudósítóink elgondolkodtak a hallottakon, – amelyeknek nem kevés valóságalapjuk lehet, – hiszen a helyiek azért jobban tudhatják ezeket a dolgokat, – persze a pletyka, az azért pletyka. – Egy viszont tény:
A normális lakhatás, az alapvető emberi jog, – legalábbis annak kellene lennie. És rezsitartozás ide, számlatartozás oda; ennek a problémának nem az a megoldása, hogy kilakoltatják az egész családot. Az erőszakos rendőri kilakoltatásnál kegyetlenebb és gyalázatosabb cselekmény, csak kevés van a földön.
(Ne feledkezzünk meg arról a tényről sem, hogy még a jól képzett emberek sem könnyen találnak munkahelyet, és a fizetések gyakran alig fedezik a legelemibb megélhetési költségeket, nem hogy az irreálisan magasra srófolt rezsi költségeket!)
11:30 – Patthelyzet. – Igaz, hogy a hivatalosan bejelentett tiltakozó demonstráció már véget ért, – ám az otthonvédők még mindig a “barikádok” mögött vannak, sőt leszólongatnak a ház előtt spontán összegyűlt tömegnek, – úgy látszik, a rendőrség taktikája, a kifárasztás lett.
A lakásban tartózkodó munkatársunk jelentése szerint, a készenlétisek egyszer már elindultak fölfelé, de visszafordultak. Rettenetesen szűk a hely odafönn. A tömeges rendőri nyomás nem nagyon érvényesíthető.
A rendőrség ezen felül tart a komoly tragédia lehetőségétől is, – hogy valaki öngyilkosságot akar elkövetni a család tagjai közül. – Ugyanakkor az utcán összegyűlt tömeg növekvő éles közfigyelme is mind kellemetlenebb. – Ezt a kilakoltatást, már nem lehet alattomban végrehajtani. – Úgyhogy elválik, ki bírja tovább.
12:00 – Kilyukadt az a hatalmas gumimatrac, amit a tűzoltók fújtak fel a parkra néző ablakok tövében. Állítólag addig nem indítják el az akciót, amíg nem hoznak egy újat.
13:10 – Póka László otthonvédő, hangosbeszélőn azt mondja az utcán összegyűlt népnek: “Köszönjük, hogy itt vagytok! És bármi is lesz a mai nap vége, – ez már győzelem!” – Éljenzés.
13:20 – Elered az eső. Az emberek áznak, fedelet keresnek, de nem mennek el. “Veri az ördög a feleségét!” – mondogatják. A nap süt, az eső meg esik.
14:00 – Z.Kárpát Dániel, a Jobbik országgyűlési képviselője a helyszínre érkezik. Tárgyalásba kezd a rendőrtisztekkel. – Majd fölmegy az elbarikádozott lakásba.
14:15 – Póka László a megafonon lefelé: “Jobb lett volna megütközni a rendőrökkel, – mint itt hosszú órákig várni.”
14:30 – Z.Kárpát Dániel lejön a lakásból, Tatár József, az Otthonvédő tanács szóvivője kíséretében. Tárgyalásba kezdenek a végrehajtóval, kérik, hogy függessze fel saját hatáskörében a kilakoltatási eljárást. A végrehajtó azt mondja; “Ő ezt nem teheti meg, erről csakis a végrehajtást kérő önkormányzat illetékese dönthet.”
Z.Kárpát azt mondja, hogy ő tárgyalna velük is, de polgármester titkárnőjénél nem tud tovább jutni.
A végrehajtó hangsúlyozza, hogy a békés megoldás híve, – a helyzet megoldása az lenne, ha az otthonvédők békésen elvonulnának, senki nem zavarná meg őket ebben.
Z.Kárpát Dániel reakciója erre a következő: “És hagyják kilakoltatni a családot? Nem. A békés megoldás az lenne, ha az önálló bírósági végrehajtó státuszt “ledózerolnák” és a végrehajtók újra szigorú állami felügyelet  alá kerülnének. A NAV rendszeres és alapos ellenőrzéseivel együtt.
14:40 – Tudósítónk kamerájának telepei végleg lemerültek. – Mostantól nem tud képanyagot rögzíteni. (A fotókat később töltjük fel az oldalra – a szerk.)
14:45 – A rendőrök váltják egymást. Az otthonvédők a “barikádok” mögött nem tudják ezt megtenni.
14:50 – Z.Kárpát Dániel a X. kerületi önkormányzat épülete felé indul.
15:15 – Még nagyobb területet zár le a rendőrség.
15:30 – A lakásban lévő tudósítónk információi szerint, – a kerületi fideszes önkormányzat egy, a mai eseményekről szóló közleményében, “Anarchistáknak” bélyegezte a lakásban önmagukat elbarikádozott otthonvédőket.
Ezek szerint, ha valaki tevőlegesen is fellép a gyalázatos kilakoltatások ellen, az a fideszes politikusok szerint már anarchista? – A nép szerint viszont, ahogy halljuk a válaszreakciókat, – ez meg pont fordítva van. A másokat megbélyegző, a kétharmadukat (mely valójában a fél kétharmada – vagyis még egyharmad sincs), mindenhatónak gondoló, – mutyizó pökhendi banda, – maga az anarchista. Kiknek semmi más céljuk nincs, csak a saját zsebük megtömése.
15:55 – Z.Kárpát Dániel visszatér az önkormányzat épületéből. Tudósítónknak adott tájékoztatása szerint az önkormányzat nem tárgyal, hajlíthatatlan, nem egyezkedik, végleges döntése, a család kilakoltatása.
(Ha a fideszes politika és önkormányzat számára a rezsi költség nem túl magas, akkor vállalják át annak felét/kétharmadát ideiglenesen a munkanélküliséggel küzdő családoktól, amíg reális fizetésű munkahelyeket teremtenek a számukra, ha pedig szerintük is irreálisan magas, akkor meg tegyenek ellene! – a szerk)
16:00 – A külső helyszínekről tudósító kollégáink elhagyják a helyszínt, hogy a gép elé ülve, feldolgozzák az információkat. – És a X. kerületi önkormányzat lesújtóan szégyenletes hozzáállását, egyoldalú és antihumánus kommunikációját a nyilvánosság felé, – a saját tudósításunkkal kiegyensúlyozzák.
A továbbiakban a lakásban lévő munkatársunk információira hagyatkozunk.
16:55 – Az elbarikádozott lakásban lévő kollégánk már nem veszi föl a telefont.
16:58 – Egy, a ház előtt álló otthonvédő információi szerint, a rendőrség akciója elkezdődött, a lakásban önmagukat elbarikádozó otthonvédők ellen. Folyamatosan hozzák le az embereket.
17:08 – A lakásban tartózkodó kollégánk utolsó telefon értesítése: már nem tud tudósítani, mert éppen előállítás alatt van.
21.15 – Kollégánk telefonja nem válaszol azóta. – Ezek szerint még mindig előállítás van.
Egy otthonvédő szemtanú szerint a kilakoltatás a következőképpen történt:
Fél hatkor végül kilakoltatták a családot. A ház előtt összeverődött már tekintélyes tömeg egyre nagyobb felháborodására, a rendőrségi akció elég durván zajlott le. Az egyik otthonvédő hölgy karját brutálisan össze-vissza csavarták az erős rendőrök, közben a Koppány csoport vezetője, Balogh Béla rosszul lett. Légzési nehézségei voltak.
Egyenként lehoztak mindenkit, a végrehajtó fenn maradt, hogy a család ingóságait leltárba vegye, lefényképezze.
Odalenn az utcán már akkor nagyon idegesek voltak az emberek. A rendőrök az utcán nem keménykedtek, viszont információk szerint fenn a lakásban a tömeg szemei elől rejtve, nem nagyon fogták vissza magukat. Éppen ezért az otthonvédők feljelentést tesznek, a rendőri brutalitás miatt.
A szemtanú szerint: otthonvédőt nem vittek el a rendőrök, – csak feljelentik őket, – pénzbüntetésre számíthatnak.
Ezzel szemben viszont a szemtanú azt mondja, hogy az összes újságírót, riportert, aki a lakásban tartózkodott, – előállították a rendőrök.
(Mint később kiderült Tatár Józsefet, az Otthonvédő Tanács szóvivőjét, Póka Lászlót, a Nem adom házam mozgalom vezetőjét és feleségét is előállították).
***
2013. június 12. – 7:15 – Munkatársunk végre felvette a telefont. Elmondása szerint éjjel kettő óra magasságában engedték ki a kapitányságról, – reggelre ért haza.
Bal-Rad/Szabad Riport – tudósítói csapata

Cigányisztán Borsodban?

Friss hír: Ózd után Kazincbarcikán is nagyszabású cigányajnározási projekt kezdődik, 200 milliós keretből fel akarják számolni a putrik egy részét, és a cigányokat be tervezik költöztetni a panelokba, lépcsőházanként két családjával. Az alpolgármester persze tagadni és maszatolni próbálja a hírt, amit Jakab Péter, a Megyei Közgyűlés tagja és a Jobbik borsodi alelnöke tett közzé, de hát ismerjük már a menetrendet – mihelyt zöld lámpát kapnak a projektjükhöz, attól kezdve már végképp azt tesznek, amit akarnak, és úgy módosítgatják a tartalmát, ahogy nem szégyellik.

Barcikán nagy a felháborodás.


Az eset önmagában is érdekes. De sokkal elgondolkodtatóbb, ha hozzávesszük, hogy a Kazincbarcika szomszédságában lévő Ózdon már hetek óta áll a bál a Cigánysátor nevű több mint zavaros, de egészen nagy méretű, már első lépcsőben is 1700 millió forintos projektjének tervezett odahelyezése miatt.

A kettő együtt egy legalább 100 ezer fős régió, egy egész országrész szisztematikus elcigányosítását rajzolja elénk. A hivatkozási alap a sokat emlegetett „romastratégia”, ami lényegében csak egy varázsszó, abrakadabra, mert a tényleges tartalma csak a szokásos blabla.

Az ország szerencsésebb részeiben élők, de akár maguk a borsodiak is egy-egy szkeptikus pillanatukban azt mondják: ez a terület már amúgy is elcigányosodott, és nem csoda, ha a mindenkori kormány a már fennálló helyzetet szentesíti, és nem csoda, ha cigányok lepakolására hasznosítják a Bükk mögötti félreeső régióban. Persze ez csak keserű önirónia, és várják, hogy az erre hivatottak megtalálják a megoldásokat.

Kovács Zoltán társadalmi felzárkóztatásért felelős államtitkár viszont egy interjúban ezt mondja:
- Többször járt már Ózdon, ismeri a város sajátságos helyzetét, tudja, hogy a lakosság egyharmada cigány. Ebben a környezetben mit tud adni a Cigánysátor a romáknak és mit a nem romáknak?
- Ezek az adottságok még akár Borsod megyén belül is sajátosnak számítanak. Tükrözik a realitásokat, amelyek az ország egyes részein az elmúlt években, évtizedekben előálltak. Mi nem dugjuk és nem is dugtuk homokba a fejünket ezekkel a kérdésekkel kapcsolatban, amelyekkel megfelelő érzékenységgel rendkívül őszintén, nagyon nyitottan kell szembesülni. Teljesen ellentétes álláspontot képviselünk mindazokkal szemben, akik a cigányságban, a magyar romákkal kapcsolatban felvetődött kérdésekben problémákat látnak. Mi lehetőségeket látunk, egy rejtett erőforrást a legnagyobb, nemzetet alkotó kisebbségünkben.
A hablaty sorai közt nem nehéz felfedezni a lényeget – már egyáltalán nem is tűztek ki célul olyan megoldást, amilyet a magyar lakosság szeretne.

Kazincbarcikán még csak a sokk első napjait élik, Ózdon viszont már lendületesen folyik a Cigánysátorral és vele a folyamat visszafordíthatatlanná tételével szembeni ellenállás szervezése. Helyi ügydöntő népszavazás kiírása érdekében aláírásgyűjtés folyik, és a közakarat egyértelműségét mi sem mutatja jobban, mint hogy öt nap alatt összegyűlt a szükséges hatezer aláírás fele. A másik fele a hátralévő bő három hét alatt vastagon meglesz. A barcikai cigánybeköltöztetés híre csak fokozza az ózdiak elszántságát.

A fidesznyikek és a koncnokok az összefogás és a nemzeti ellenállás résztvevőit előszeretettel nevezik csőcseléknek. Kovács államtitkár pedig így fogalmaz: - Azok, akik a Cigánysátor ellen mennek és uszítanak, nem is tudják, mit beszélnek. Egy téves koncepciót, illetve hazugságokat terjesztenek magáról az elképzelésről, és ennek alapján próbálják támadni azt a reményt, illetve azokat a lehetőségeket, amelyeket ezek a beruházások jelentenek.

Vagyis az államtitkár szerint a lakosságnak nincs önálló világos véleménye, hanem gyermek, és csak néhány uszító vezeti őket félre.

Neki ilyen a világképe. Ki mint él, úgy ítél.

Persze lehet, hogy magában egészen mást gondol, de neki ezt az álláspontot kell képviselnie a fizetéséért cserébe, és titokban lenézi a maroknyi vakegér cigányfajvédőt is, saját pártja és kormánya maradék beájult tapsoncát is.

Na de mindegy. A Fidesz-kormány ráhúzott még egy lapot az ózdi kártyára, Barcikát, és elég világos, hogy a két projekt (a két hazaárulás) vagy együtt sikerül, vagy együtt bukik.

Máris kezdhetik keservesen megbánni, hogy belekezdtek.


Freca

Jóléti államok vége

Birodalmak jöttek, birodalmak mentek, de az átmeneti időben mindig megvoltak az emberek valahogy . Történelmünk elhallgatott fejezeteiben nagy jelentőségű Atilla hun király szerepe, aki megakadályozta a Római Birodalom terjeszkedését egy rövid időre . Isten Ostora végigvert a kufárokon, megakadályozta, hogy átvegyék Jézus földi helytartóságának szerepét abban a formátumban, amit Atilla seregei szétvertek Cataleum mezején . Hazaszaladtak . Elbújtak a hunok elől, de valójában egy második esélyt kaptak arra, hogy rendbe tegyék mind azt, amit elrontottak korábban .

Arkangyaloknak tulajdonítják az örök város megmentését . Eszükbe sem jut, hogy vannak olyan népek is a világon, akiket nem a bosszú vezérel, hanem a hosszú távú építkezés . Ezeket az épületeket "nem faragják márványból, sem nem építik kőből, hanem apró homokszemcsékből, és a homokszemcséket köddel kötik össze" . A hunok istenhite eltért a rómaiak gondolkodásától . A politeizmus helyett egy isten, az öregisten létezését vallották . A Nap és a Hold kettősségét ! Nyelvünk eredetét tagadják írástudóink, mert az ő érdekeiknek ez jobban megfelel, mint a bizonyított igazság, amelyet még sokan kutattak a XIX-ik század első felében .

Szerencsétlenségünkre a jószándékkal alapított Magyar Tudományos Akadémia lett mára a legnagyobb kerékkötője feltámadásunknak . Elismert régészeinket, korábbi művészettörténészeinket határainkon belűl megtagadtatják velünk a tudomány nevében . Birodalmi érdek volt a nyugati kereszténység átvétele ! Bizánc szövetségeseiként élő Erdély vezetőit is rákényszerítették erre . A velencei templomépítők folytatták a letünt birodalom építészeti hagyományait, amit a XVIII-ik század során új életre keltett az ipari forradalom után szárnyakat kapott nagytőke ereje . Napoleon háborúi után eladósodtak Európa királyi családjai, akik rokonságban álltak egymással . Átengedték a különféle vámok behajtását a bankároknak, akik mindenféle fölösleges kiadásokra vették rá az uralkodókat .

A Habsbourg uralkodóházra rátelepült bankárok, a Fuggerek utódai már Mátyás halálát követően szemet vetettek hazánk területére, amit a törökkel egy időben szálltak meg nyugaton . Százötven évig tartó török hódoltsággal egy időben kezdődő négyszáz éves osztrák elnyomás többet ártott hazánknak, mint amiről beszélnek napjainkban . Szabadságharcaink sora követte egymást a XVII és a XVIII-ik század fordulóján, ami II-ik Rákóczy Ferenc vezette szabadságharcban csúcsosodott ki . Másfél évszázados beletörődés után 1848-ban fellázadtak megint a magyarok, kihasználva a Párizsból érkező forradalmi hullámot, amit úgy meglovagoltunk, hogy még az orosz cárt is mozgósítani kellett .

A sors iróniája, hogy a bennünket lerohanó dsidások ura is áldozatul esett ennek a láthatatlanul szerveződő birodalomnak, akiket megsegített hetven évvel korábban . Merénylet merényletet követett ebben az időben a kereskedő nép vélt sérelmei miatt, amit megkoronázott a bolsevizmus hetven évet meghaladó uralkodása Oroszország felett . Sok minden történt azóta . Rengeteg víz elfolyt a Dunán, de a feszültségek megmaradtak ma is . A kereskedő népek hálózatát alkotó hontalan zsidóság egységét jelentette az üldöztetésük hamis fenntartása . A korai Selyem út, és a fűszerkereskedelem működtetői szervezték meg Spanyolország, majd később Anglia tengeri birodalmát .

Akik rajtuk kívül próbáltak tevékenykedni, azokra erdei rablókat küldtek, vagy nyílt tengerek kalózait, akiktől átvették a rablott javakat . A holland hajógyárosok nem tűrtek meguk között versenytársakat . Monte Christó grófjának története is ebben a korban játszódik ugyanúgy, mint a Három testőr és a Nyomorultak nagyszerű történetei is segítik megvilágítani e kor eseményeit . A Púpos lovag Orleans-i hercege sem más, mint a Francia Forradalom főszervezője, aki elintézte a kenyérgabona kivonásával a francia éhséglázadást .

A gyalázatosság útjai kifürkészhetetlenek, bár egyes esetekben belső információkat kaphatunk olyan emberektől mint a George Orwell néven író ember, aki beavatott bennünket a bölcsek határozatait követő új világrend rejtelmeibe . 1948-ban még újnak tűnhetett a pénzhatalmi diktatúra, amit a demokrácia furcsa elméletével nyomnak le az emberek torkán . Minden a Te érdekedben történik, gondolkoznod sem kell, de egyebet nem is tehetsz, mert ha igen, akkor az egész rendszerrel találod szemközt magad . Szeretik összemosni Hitler nemzeti szocializmusát ezzel a nemzetek feletti szürke masszával, amit a nemzetek megsemmisítése jelképez .

Egyik a saját népe érdekében tesz meg mindent a rabszolgaság felszámolására, míg a másik álnéven, hamis cselekedetek sorával szerez híveket magának . Örök gazdagságot igér, miközben nyomorúságot hoz a világra . Ha van menekvés még egyáltalán ettől a vörös pajzsos embertől és családi vállalkozásától, ahhoz el kell kergetni őket a hatalom közeléből . Államosítani mindent, amit ellenünk kiépítettek maguknak a nevünkben . Templomainkat is meg kell tisztítani, mert a zsidó-kereszténység elmélete úgy hamis ahogyan van . Isten fiának gyilkosai ne álljanak Jézus egyházának az élére ! Körülöttünk kiépített hamis világukat meg kell tisztítani a rákos sejtek halmazától, ami megfertőz minden jó gondolatot és korrupttá tesz a levegőből előállított pénz segítségével mindent .

Európa jóléti államainak vége, mert úgy akarják a hazugságot gyártó "elit" bölcs vezetői . Milyen érdekes, hogy Bizánc központja, Konstantinápoly elfoglalása után mindössze három évvel, már hazánk alsó határainál gyülekeztek a törökök ? Európát akkor még mi jelentettük . Cserben hagytak bennünket akkor, mint később annyiszor, majd Trianon szégyenével keresztre feszítették Magyarországot . 93 éve lesz ennek az idén . Negyvenöt éves kommunista diktatúra idején, meg sem említhettük nyomorúságunk valódi okait, de negyedszáz évvel a rendszerváltás után sem foglalkoztak sokan ezzel a kérdéssel .

Hazánkat támadják most is ugyanúgy, mint 907-ben tették az egyesült európai hadak, akik szégyenteljes vereséget szenvedtek a néhány évvel azelőtt hazát foglaló magyaroktól . Arról elfelejtenek szólni, hogy az őket megelőző avarok és hunok mindannyian a magyarok korábbi nemzettségei voltak, akik a Római Birodalom által veszélyeztetett Kárpátmedencét jöttek megvédeni . Akadémikusaink erőszakkal hirdetik kicsinységünket, a habsbourgok által reánk erőszakolt történelem szemléletet, pedig a finnugrizmus ideje lejárt ugyanúgy, mint a nyugati társadalmak jóléti rendszerei, amit csak mézesmadzag helyett alkalmaztak a pénzhatalom szemfényvesztői .

VGB - Facebook