2013. április 1., hétfő

A ciprusi parlament elnöke Izland példáját követné: „a trojka szorításában nincs jövő”

A múlt héten Yiannakis Omirou, a ciprusi képviselőház elnöke azt hangoztatta, hogy országa számára eljött az idő, hogy „vállalják a felelősséget”, miközben a végső megoldást keresték. Ugyanakkor vasárnap már úgy gondolja, hogy a „trojka által követelt felelősség a létező legrosszabb fajta gyarmattá minősíti Ciprust.”
Az izlandi mintára javasolt megoldása szerint az országnak „el kell hagyni a trojkát és az Európai Stabilitási Mechanizmust,” hogy ezáltal biztosíthassák az ország „nemzeti függetlenségét, szuverenitását, erkölcsi integritását és gazdasági függetlenségét.”
Lehet, hogy igaza van.
Az alábbi táblázat alapján ítélve az EU-EKB-IMF trojka kezelte országok mintapéldájának számító Görögország nem áll túl jól Izlandhoz képest.
Munkanélküliségi adatok Görögországban és Izlandon
„Amennyiben kötjük magunkat a trojkához és a memorandumhoz, Ciprus sorsa meg van pecsételve és az országnak nincs jövője,” mondta Omirou.
A Famagusta Gazette a következőket írta:
„Nincs egyéb alternatíva, mint kiszabadítani Ciprust a trojka és a memorandum szorításából,” nyilatkozta Yiannakis Omiru, házelnök.
Omiru kifejezte meggyőződését, hogy nincs az a főügyész, amelyik ne akarná kivizsgálni egy független bizottság által feltárható bizonyítékokat arra vonatkozóan, hogy ki felelős az ország gazdaságának tönkretételéért és a bankszektor összeomlásáért.
Omiru beszélt a trojka követeléseiről, amelyek szerinte idővel meg fognak sokszorozódni és Ciprust a létező legrosszabb fajta gyarmattá minősítik.
„Azt üzenem Ciprus népének, hogy nincs más út, nincs más mód kiszabadítani (az országot) a trojka és a memorandum szorításából.”
Hozzátette, hogy nyilván „ez az út áldozatokat követel majd… de a trojka és az EMS elhagyásával biztosíthatjuk nemzeti függetlenségünket, szuverenitásunkat, erkölcsi integritásunkat és gazdasági függetlenségünket.”
„Amennyiben kötjük magunkat a trojkához és a memorandumhoz, Ciprus sorsa meg van pecsételve és az országnak nincs jövője,” mondta Omirou.
 Forrás: Zerohedge.com

A Gazpromnak nem tetszik a magyar-ukrán megállapodás

Nyikolaj Azarov ukrán miniszterelnök múlt heti budapesti tárgyalásai során megállapodás született arról, hogy Ukrajna Magyarországon keresztül importálna gázt, Oroszország – a Gazprom – megkerülésével. 
Ukrajna céltudatosan szabadulni akar a Gazprom öleléséből, aminek az orosz konszern természetesen nem örül, aminek nyíltan hangot is adott a társaság vezetője. A magyar-ukrán megállapodásról kritikusan ír a regnum.ru hasábjain Dmitrij Szemusin, az internetes lap szemleírója. 
Magyarország orosz gázt kíván ugyanis eladni Ukrajnának. Pénzügyi operációk révén a Naftogaz így 7 százalékkal olcsóbban juthat orosz gázhoz, mintha egyenesen Oroszországból importálná.
Alekszej Miller, a Gazprom vezetője szerint abban, hogy Ukrajna Európából kíván gázt vásárolni, a csalás elemi fedezhetők fel. Ezt Miller március 30-án nyilatkozta a föderális Vesztyi músorában. Talán erre válaszul az MTI április 1-jén idézte Andrej Asztapovot, az AstapovLawyers tulajdonosát, miszerint a magyar-ukrán megállapodás teljesen jogszerű. 
Mint Szemusin cikke megjegyzi, Magyarország válik Ukrajna fő európai szállítójává. Míg a német RWE-vel kötött megállapodás szerint Ukrajna évi 600 millió köbméter gázhoz juthat évente Lengyelországon keresztül, Magyarországon közvetítésével évi 4,2 milliárd köbméter gáz érkezhet északkeleti szomszédunkhoz. Ukrajna ezzel nyugati szomszédaitól vásárolja meg az orosz gázt, az ötödét annak a mennyiségnek, amire vonatkozóan megállapodást kötött a Gazprommal. 
Szemusin szerint a magyar-ukrán megállapodás „politikai jellegű döntés”, mely mögött Orbán Viktor miniszterelnök áll. Miközben küszöbön állnak a tárgyalások a Gazprommal a gázszállítási szerződések meghosszabbításáról, a magyar kormány „szimbolikus konfliktusba keveredett a társasággal.” A magyar gáz „nem menti meg Ukrajnát”, de kedvezőtlenül hatnak a magyar-orosz kapcsolatokra – véli a szerző. 
(oroszvilag.hu )

Hatalmas melléfogás az ukrán gázüzlet



Mikola Azarov ukrán miniszterelnök nemrég Budapesten járt, hogy a magyarországi kormánnyal egy új gázüzletről tárgyaljon. A megállapodás szerint Magyarország évi 10 milliárd köbméter kapacitással venne részt a gáztranzitban, amit Ukrajna az Európai Unióval bonyolít.
Az ukrán kormány ezzel a gázfolyosóval törekszik az Oroszországtól való energiafüggőség csökkentésére, ami valamennyi európai uniós tagállam és potenciális tagállam számára előírás. Úgy tűnik azonban, hogy az Európai Unió mintegy évtizedes fáziskéséssel - ráadásul meglehetősen ügyetlenül - az orosz módszert kezdi másolni, abban az értelemben, hogy az energiapolitikán keresztül próbál újabb tagállamokat integrálni. Az ukrán energiapolitika épp csak egyvalamit tévesztett el: Magyarország már fél lábbal az Európai Unión kívül van.
Ukrajna tovább folytatná azt a kétkulacsos politikát, amiről már bebizonyosodott, hogy a jövőben egyik nagyhatalom sem fogja tolerálni. Miközben Azarov az ország térségi hatalmi pozícióját érzi fenyegetve, az energetikában Oroszországgal fennálló kapcsolatokat az Európai Unió felé közeledéssel akarja ellensúlyozni. Ennek köszönhető az a hihetetlen melléfogás, hogy az Európai Unióból hazánkon keresztül akarnak gázt importálni.
Súlyos árat fognak még fizetni ezért, mert az azarovi politika miközben az ország térségi hatalmi pozíciójának megőrzését tűzi a zászlajára, épp módszeresen leépíti azt. Jó esetben Magyarország és az Európai Unió között határvonal és védővám lesz. Rossz esetben Ukrajna ugyanazt a gázt fogja megvásárolni Magyarországtól, amit a jelenlegi helyzetben még közvetítő nélkül Oroszországból megvehetne. Két szék közt a pad alá esnek, miközben mind az Európai Unió, mind pedig a közvetítést vállaló Orbán-kormány tudatában van ennek.
A megállapodást sikerként feltüntető hurráoptimizmus ellenére pedig jól kivehető, hogy az Orbán-kormány külpolitikája nemcsak hogy a zavarosban halászik, de hosszú távon az ország számára káros megállapodásokat köt. Ezzel az egyezménnyel a kormány készségesen közreműködött egy megállapodásban, amiről már most nyilvánvaló, hogy a közeljövőben a két ország közt feszültség forrása lesz.

Méztermelésben Európa legjobbjai között jegyzik Magyarországot

Magyarországon a legnagyobb a fajlagos méhsűrűség az Európai Unióban: a méhpopuláció sűrűsége meghaladja a tizenegy családot négyzetkilométerenként.
A Vidékfejlesztési Minisztérium MTI-hez eljuttatott közleménye szerint 2010-ben 1 millió, 2012-ben pedig több mint 1,2 millió méhcsaládot tartottak nyilván.
A közlemény szerint a magyar méhészet a mezőgazdaság bruttó termelési értékének 1 százalékát, azaz mintegy 22,3 milliárd forintot tett ki tavaly, az állattenyésztésnek mintegy 3 százalékát adja. A méhészeti ágazat jelenleg mintegy 18-20 ezer család megélhetéséhez nyújt kiegészítő vagy fő jövedelemforrást. Így közvetve hozzájárul a vidék népességmegtartó képességéhez. Emellett kiváló minőségű méhészeti termékekkel látja el az ágazat mind a belföldi piacot, mind pedig az Európai Unió többi tagállamának piacát.
Magyarországon a méztermelés olyan mezőgazdasági területeken is folyik, ahol az elmúlt tíz évben, évente több mint egymillió hektárt (kukorica, napraforgó, repce) vettetek be neonikotinoid hatóanyagú növényvédő szerrel kezelt - csávázott - vetőmagokkal. Ennek ellenére Magyarországon nem fordult elő méhpusztulás a neonikotinoid tartalmú csávázószerek használatától, ezt az Országos Magyar Méhészeti Egyesület vizsgálatai alátámasztják.
Fontos azonban kiemelni, ha kivonják a neonikotinoid alapú növényvédő szereket - az EU korábbi szándékának megfelelően -, akkor megfelelő védelem nélkül maradhat a kukorica-, a napraforgó- és a repcetermelés, mert nincs helyettesítő termék.
A méhészeti és a növénytermesztési ágazat egymásra épül - emlékeztet a közlemény. Az említett haszonnövények termőterületeinek csökkenésével megnőhet a szabadon porzó kalászosok vetésterülete, ezzel csökken a méhlegelők nagysága, a termesztett növényfajok változatossága, ami a természetes egyensúly felbomlásához vezethet.
Azzal, hogy a méhek beporozzák a haszonnövények virágait, javul azok szemkötődése, ami a növénytermesztőknek is hasznos. A méhészetek ezen túlmenően létfontosságú szerepet töltenek be az ökológiai egyensúly fenntartásában is.
A neonikotinoid hatóanyagú növényvédő szerekkel kapcsolatos álláspont kialakítása során Magyarország továbbra is folytatni kívánja a széles körű társadalmi egyeztetést, a szakmai és a társadalmi szervetek bevonásával.
Az unióban a legutóbbi tanácsi ülésen egy brit javaslat alapján felmerült, hogy a bizottság csak további tudományos vizsgálatok, és szántóföldön végzett kísérletek után hozza meg döntését a neonikotinoid hatóanyag-tartalmú növényvédő szerek esetleges tiltásáról. Magyarország mellett további 10 tagország támogatta a brit véleményt, és kérte a bizottságot, hogy vizsgálja felül javaslatát és végezzen további hatástanulmányokat. Így a közeljövőben az Európai Unió fellebbviteli bizottsága tárgyalhatja a kérdést.
(sokszinuvidek.hu )

"A HATÁRTÓL DÉLRE" CÍMŰ FILM LELEPLEZI A CION-GLOBALISTA TERRORRENDSZERT
































"A HATÁRTÓL DÉLRE" CÍMŰ FILM LELEPLEZI A CION-GLOBALISTA TERRORRENDSZERT
Aki a YT-on megnézi O. Stone filmjét,  már az első percek után rájön arra, hogy ezt a filmet nálunk nem fogják leadni, még a tévékben sem. Pedig ilyen filmre nagy szükség lenne. Éppen most, amikor az EU rablók dáridójukat ülik. Képek a film fontos részleteiből.
1 képen az amerikai szennylapokat mutatták, amelyek Chavezt kezdettől fogva gyalázták és mocskolták.
2 képen a két háborús bűnös egymást kitünteti.
3 képen Chavez fiatal katonaként amikor a puccsot szervezett, de a fővárosban ez nem sikerült és a tévében bejelentette, hogy leteszik a fegyvert.
4 képen amikor győztesként elnök lett.
5 képen amikor mutatja országa nagy szabadságharcosát, Simon Bolivárnak a képét.
6 képen a legocsmányabb amerikai tévé mocsolta Chavezt és Moralest.
7 képen mutatják, hogy Venezuela példája átment Boliviába, majd Argentinába és Braziliába, Ecuadorba, Uruguayba és Peruba, más országok mellett.
8 képen az összefogott dél-amerikai vezetők az amerikai sajtó gyülölettüzében évtizedek óta. A filmben megszólaló minden politikus elmondta Amerika piszkos módszereit, hogyan akarták országaikat elpusztítani és kirabolni.
9 képen Morales elnök elmondja, hogy Tupac Katari indián szabadságharcosukat a spanyol gyarmatosítók kegyetlenül megkínozták és földarabolták. Bolivia nagy példaképe.
10 képen Morales elmondja, hogy Katari utolsó szava az volt, hogy „én meghalok, de milliók fognak követni.” Törvényszerű, hogy most Chavez után is ez a helyzet.
11 képen Chavez azt nyilatkozta a kérdésekre, hogy a népe győzni fog mindig, ha optimisták lesznek, ha harcolnak és reménykednek. Sajnos a mai magyar népről ez nem mondható el. Itt az ostoba csodavárás folyik.