2013. április 28., vasárnap

A kommunizmusban fizikai és katonai erőszakkal uralkodtak a népeken. A kapitalizmusban pedig gazdasági erőszakkal hatalmaskodnak felettünk.

529415_148210008687176_838306991_n

A valaha előfordult legnagyobb árrögzítési botrány


A valaha előfordult legnagyobb árrögzítési botrányEgyes konspiráció teoretikusok véleménye szerint a Rothschildok, Illuminátusok és szabadkőművesek amatőrök a világ második legnagyobb felfedett hatalmas mérvű pénzügyi botrányához képest, mert ez az igazi "összeesküvés", és sajnos nem csak összeesküvés-elmélet. A világ egy manipulált játék. A "játékosok" kicsit másabbak ugyan, de mindenféleképp kapcsolódnak a fentebb felsorolt bűnözőkhöz is. A LIBOR-botrányról már korábban is beszámoltam, amely során minimum három, de talán több mint 16 túl nagy név és márka globális kamatbefolyásolási bűncselekményére derült fény 500.000.000.000.000 (500 billió) dollár értékű pénzügyi eszközök vonatkozásában. Amikor ez a fertőzésként burjánzó bűncselekmény nyilvánosságra került tavaly, még csak sejteni lehetett, hogy lesznek még hasonlók, pedig akkor a MIT professzora, Andrew Lo még azt mondta, "ez mellett a történelemben bármely pénzügyi átverés eltörpül".

Időközben bírósági per tárgya lett egy 43 ezer milliárd dolláros pénzmosási bűncselekmény sorozat, és most megszületett a LIBOR-botrány "ikertestvére" is. Kiszivárgott, hogy a londoni székhelyű cég, az ICAP, a világ legnagyobb kamat-swap brókere ellen vizsgálatot folytatnak az amerikai hatóságok. A magatartás és a hangok kísértetiesen emlékeztetnek a LIBOR "rendellenességekre". Ha szabályzókat keresünk a kamat-swap ügyleteknél, egy kis csoport brókerre akadunk, akik az ICAP -nál dolgoztak. A világ 15 legnagyobb bankja is ezt a manipulált ISDAfix "benchmark" számot használja a kamatláb-swapok esetében. A kamatswapokat eszközként használják a szuverén kormányok, a nagyvárosok és a nagy vállalatok, hogy kezelni tudják a tartozásaikat. Használatukról a skála elképzelhetetlenül nagy. A piac, mintegy 379.000.000.000.000 (379 billió) dollár, ami azt jelenti, hogy minden manipuláció hatalmas vagyonok értékét befolyásolja, és ami hozzávetőleg 100-szor nagyobb, mint az USA szövetségi költségvetése.

Nem hinném, hogy meglepne bárkit is, hogy ebben a rendszerben ugyanazok a játékosok játszanak a rögzített kamatswap árakkal, mint akik a korábbi botrányok során is reflekorfénybe kerültek. A Barclays, UBS, Bank of America, a JPMorgan Chase és a Royal Bank of Scotland szolgáltatják a Libor panelt, amely meghatározza a globális kamatokat. Tény, hogy az elmúlt években számos ilyen bank már kifizetett több millió dolláros bírságokat a versenyellenes manipulációk ilyen formái miatt. Bár egy rakás pénzügyi betűszó hangzik el mint halandzsa a laikusok számára, tény, hogy most már az árrögzítési botrányok mind LIBOR és ISDAfix, egyetlen, hatalmas összeesküvésre, összejátszásra és árrögzítésre utalnak.

Miért? Mivel a LIBOR befolyásolja az árakat a kamat-swap ügyletekben, így ez a manipuláció a manipulációban helyzetet teremt. Ha az állítások bizonyítják, hogy igazuk van, azt jelenti, hogy az ügyfelek fizették ki a két rétegű árrögzítéses korrupciót. "Ez egy dupla összeesküvés", mondja meghökkenten Michael Greenberger, a kereskedelem és a piacok felosztását végző Commodity Futures Trading Commission egykori igazgatója, most a University of Maryland professzora. "Ez a bűnözés netovábbja".

A rossz hír nem áll meg a swapnál és a kamatoknál. Márciusban az is kiderült, hogy a két szabályozó, a CFTC az USA-ban, és a madridi székhelyű Értékpapírok Nemzetközi Szervezete is ösztönözte a LIBOR kinyilatkoztatásokat. Azért, hogy megvizsgálják annak a lehetőségét, jogellenes manipuláció van-e az arany és az ezüst ára körül. A legnagyobb sokk azonban egy szövetségi tárgyalóteremből jött március végén, amikor polgári per indult a bankok LIBOR-ral kapcsolatos bűncselekményei miatt, és a bíróság elutasította az ellenük indított keresetet. Ebben az esetben a szövetségi bíró elfogadta a bankárvádlottak hihetetlen érvelését, miszerint ha a városok és más befektetők pénze elveszett a LIBOR manipuláció miatt, az a saját hibájuk.

"Hihetetlen", mondja Sylvia Sokol, ügyvéd a Constantine Cannon cégtől, amely antitröszt ügyekre specializálódott. Mindezek a történetek közösen mutatják ugyanazt: Ezek a bankok, amelyek már óriási hatalommal rendelkeznek, fogva tartják a pénzügyi gazdaságot . Az Egyesült Államokban, az első hat bank között, ugyanazt a nevet láthatjuk a LIBOR és ISDAfix paneleken. Saját vagyonuk egyenértékű az ország GDP-jének 60 százalékával, és kezdik felismerni a nagyobb és még félelmetesebb lehetőségek profitszerző és politikai erejét. Egyre inkább nyilvánvaló, hogy mind a büntető igazságszolgáltatási rendszer és a polgári bíróságok is tehetetlenek, és nem tudják megállítani őket, mert együtt dolgoznak rendszerrel, vagy helyesebben a rendszer már nekik dolgozik.

A bankok találtak egy kiskaput, egy alapvető hibát a felépítményben. Az egész pénzügyi rendszerben vannak helyek, ahol az árak vagy a hivatalos indexek beállítása alapján ellenőrzött adatokat küldhetnek és küldenek a magánbankok és a pénzügyi cégek. Más szóval, közvetlen hozzáférést kaptak a gazdasági infrastruktúra rendszeréhez. A LIBOR az, ami méri az árakat a banki díjak és egymás hitelei között. Egy tökéletes példa, és nem csak alapvető hiba az ármegállapító rendszerben. Gyenge a szabályozás rendészeti kerete, és szinte megállíthatatlan a korrupció.

Sok esetben tesznek kísérletet a manipulációra. A bankok többnyire meg-meg csúsznak. A Barclays megúszta egy viszonylag csekély bírsággal a 450 millió dolláros tartományban, az UBS beragadt egy 1,5 milliárdos büntetéssel és az RBS is kénytelen volt feladni 615 millió dollárt. Eltekintve néhány alacsony szintű közbelépéstől, eddig nem fenyegette a bankokat büntetőeljárás, bár a brit törvényhozás már a bankvezetők büntetését és büntethetőségét is lehetővé kívánja tenni. Látszólag ez utóbbi intézkedés is sértheti a bankok érdekeit, de beáldozható csótányok mindig lesznek, és a bankkáosz még a Rothschildoknak és Rockefellereknek sem hiányzik, mert az ellenőrizhetetlené váló bankok okozta hatalomátvétel, érdekeikkel ellentétesen felboríthatja az erőviszonyokat.

Összességében, még a nagybankoknak is kevés esélye van a túlélésre, vagyis arra, hogy megússzák a legnagyobbak általi bekebelezést (a "finisben" azok is egymás ellen fordulnak). Ugyanez a sors vár a "befektetőikre" is. Azokra az összelopott vagyonokra, amelyek sorra fognak eltűnni, hiába próbálják kiüríteni az eddig biztonságosnak hitt offshore számláikat tulajdonosaik. A kifosztás sebességével a harácsolás mértéke is gyorsul, növekszik. Aki tegnap milliókat lopott, az mára milliárdokat akar, és holnap már a billiók sem elegendők a számára. A stratégia világos vonalvezetést mutat. Ha már az emberektől nincs mit ellopni, egymást kezdik ki. A mohó "kisgömböc" végül kipukkad, és szertefoszlik. Mire feleszmélnek, rájöhetnek, hogy csak az az övék, amit megettek, de még azt is elvehetik tőlük, amíg...

Magyarország megszállásának a forgatókönyve:

1. lépés Hozzuk létre azokat a szabályokat , amely lehetővé teszi az ország lefoglalását a majdani látszat adósság miatt!
Az 1982. évi 6-os számú Törvényrendelet!!!!! Érted?

1982 évi Törvényrendelet!!!!!!

Az 1982. évi 6-os számú Törvényrendelet (Tvr.) 9. cikkelyének 2. szakasza alapján az IMF Magyarországon 1982. óta napjainkig korlátozás nélkül vásárolhat ingatlanokat, lakásokat, házakat, cégeket, üzemeket, vállalatokat (egyszóval mindent, ami megvehető és privatizálható adósság fejében).

A Tvr. 9. cikkely 3. szakasza mentesíti az IMF-et hazánkban mindenféle bírói és hatósági eljárás alól Magyarország területén, magyar bíróság, az IMF semmiféle ügyletébe nem avatkozhat bele. Az IMF megvásárolt tulajdonait bérlőkkel szemben is teljes ez a jogvédelem, az IMF viszont bárkivel szemben kezdeményezhet bírósági eljárást Magyarországon.

A Tvr. 5. szakasza alapján az IMF irattárai teljes mértékben sérthetetlenek az IMF semmiféle adatszolgáltatásra nem kötelezhető semmiféle hivatal részére Magyarországon.

A Tvr. 6. szakasza alapján az IMF minden vagyona és követelése mentes bármily nemű korlátozástól, rendszabályok, ellenőrzések és bármilyen természetű moratórium alól hazánkban.

A Tvr. 8. szakasza alapján az IMF valamennyi kormányzója, ügyvezetője, helyettesei, bizottsági tagjai, képviselői, tanácsadói, tisztségviselői és valamennyi alkalmazottja is mentesül mindenféle jogi eljárás alól Magyarországon.

A Tvr. 9. szakasza alapján az IMF valamennyi vagyona, jövedelmei, követelései és ügyletei teljes mértékben adómentességet, vámmentességet és illetékmentességet élveznek Magyarországon."


ÉS ÍME A FRANKÓ JOGSZABÁLY: Link

2. lépés gazdaság alapjainak kivéreztetése: Csinálj rendszerváltást. Majd privatizáld az államvagyont szarért-húgyért a csinovnyikjaidnak. Kezd az élelelmiszer iparral és a feldolgozó iparral, privatizáld azt és építsd le!

3. Szítss belső ellentéteket, hozz létre pártokat vetésforgóban, aztán uszítsd a legagresszívabb kisebbséget az anyanemzetre. Ha nincsennek elegen szaporítsd fel őket és hozass olyan törvényeket, amellyel előnyös kivételezett helyzetbe hozod őket, kivívva a kivéreztetett lakosság ellenállását.

4. Szoríts meg ha nem elég az elkeseredés a lakosság körében: Két legyet ütsz egy csapásra. Egy, hogy lakosság fiatal része elvándorol, pont azok akik értelmesek és meg tudnák akadályozni a ténykedésed és utánpótlást tudna biztosítani a nemzet megerősödéséhez.

5. Vezess be valuta alapú hitelt, told orba szájba hogy mindenki beleugorjon, elhigyjék, hogy a hosszú kilátástalan meddő időszak után kitörési pontot kaptak. Aztán emeld négyszeresére a kamatokat és törlesztőrészleteket.

6. továbbra is tüzeld az agresszív kisebbséget és tedd közzé az összes nemzettel szembeni általad jóváhagyott és támogatott visszaéléseit.

7. Alapítss egy radikálisként, rasszistaként elkönyvelt pártot, amelyben a kivéreztetett lakosság megmentőt lát. Húzd fel a semmiből, a kezedben lévő média segítségével. Ez a párt lesz a későbbi jelenléted Cassius Bellije, akik miatt mint rasszista, antiszemita gyülekezet miatt bevonulsz az országba. Ez lesz az indok!

8. Perverz módon alípts egy téged ajnározó közösséget: Hitgyüli azoknak, akik már csak Istenben bíznak. Minősítsd történelmi egyházzá. Sarcold a birkáidat!
http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=438613

9. Alapíts biztonsági szolgálatokat, amik a te kezedben vannak és légy annyira perverz, hogy kis logikával kiderüljön ez a tény... Inkal-Kahal...

10. Szükség van az aktív jelenlétedre a megszálláshoz?
Semmi gond: vidd csődbe az ország légitársaságát és miközben mindenki a csőd felháborító tényéről beszél nyugodtan leszállhatnak a katonáidat telepeseidet szállító gépek.A barba trükk: miután embereid itt vannak állíts mindent helyre, hogy eltüntesd a nyomokat.

http://index.hu/gazdasag/magyar/2012/02/03/elbaltaztak_de_lagalabb_nem_kell_fizetni/
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=WBbrbmpbmtc


11. Nemzet bosszantására, nyomd magad az arcukba: Zsidó kongesszus, zsidó kulturális fesztivál, óriásplakátok 1%-os adó felajánlás, orszéág légterébe berepülések, csinálj békemenetet és a többi és a többi.

http://www.youtube.com/watch?v=Go4vVMAUUCc

http://hvg.hu/vilag/20130318_Budapesten_ulesezik_a_Zsido_Vilagkongress

12. Rasszizmusra és antiszemitizmusra hivatkozva: hozz drónokat és tankokat az országba:

Tarcalra megérkeztek a tankok a zsidó világkongresszusra:

https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/480194_574419349264598_603494655_n.jpg

A drónos cikket és hírt cenzúrázták....

Nos fentiek tények ismeretében végre észbe kaphat mindenki, aki eddig még nem kapott! Mindenki tegye meg azt ami kötelessége!

Aramis

Orosz Külügyminisztérium: az ENSZ-et Aszad ellenfelei irányítják

Az ENSZ Titkárságát azok vezetik, akik a szíriai rendszerváltásban érdekeltek, nem pedig a vegyi fegyverek használatának a megakadályozásában,
- nyilatkozta Alekszander Lukasevics, az orosz Külügyminisztérium szóvivője, kommentálva a vegyi fegyverek lehetséges alkalmazásáról szóló kijelentéseket Szíriában.
A diplomata emlékeztetett rá, hogy miután a szíriai ellenzéki fegyveresek március 19-én, Aleppo környékén, mérgező anyagot tartalmazó lőszert vetettek be, a szíriai kormány azonnal felkérte az ENSZ Biztonsági Tanácsát, hogy teljeskörű vizsgálatot folytassanak az incidens felderítése céljából. Az ENSZ főtitkárának kezdeti pozitív reakciója azonban drámai változáson esett át számos állam befolyása hatására, ami a politizált megközelítés nyílt demonstrációja, - vélekedik Lukasevics.
ruvr.ru


Sürgős lett a nyugati katonai beavatkozás Szíriában


Nem először próbálja a nyugat eljátszani ezt az aljas színjátékot, miszerint tömegpusztító fegyverekre hivatkozva akar katonai beavatkozást. Eddig csupán a "lázadóknak" nevezett terroristákat pénzelték, most azonban fontos lett a gyors beavatkozás.
Ennek okáról a függetlennek tekinthető sajtóból kapunk választ. A szíriai kormányerők változtattak eddig alkalmazott stratégiáikon, és ennek köszönhetően jelentős sikereket értek el. A fővárosba beszivárgott terrorista csoportokat szinte teljesen felszámolták, hosszú hónapok után nyugodtabb a helyzet Damaszkuszban. Más városokban is jelentős sikereket értek el. Az amerikai kormány megijedt a szíriai hadsereg sikereitől - mondta Omran al-Zaubi, szír tájékoztatási miniszter.
A vád, miszerint a szíriai kormány vegyi fegyvert vetett be, egy koholmány. Elsősorban azért, mert ahol ezek a fizetett terroristák fellelhetőek, ott nagyon sok szíriai lakos, családok, gyerekek is élnek, és a kormány célja őket megmenteni, és nem elpusztítani. Egyetlen gyár volt Szíriában, ahol vegyi fegyver előállítására megvan a technológia, és ezt a gyárat a szíriai kormány kérésére ENSZ ellenőrzése alá akarták vonni, de kérésüket az ENSZ figyelmen kívül hagyta. Erről azonban nem tudósít a nyugati sajtó, csak a gyanúsítgatást hangoztatják.
Iraki és Afganisztán után akinek a vegyi fegyver mesét be lehet adni, az komplett idióta.
Kemény Gábor

Szíria csatlakozna a BRICS csoporthoz


Szíria információs minisztere bejelentette, hogy szándékukban áll a Sanghaj Együttműködési Szervezethez (SCO) és a fejlődő országokat tömörítő BRICS csoporthoz való csatlakozás. A közeljövőben Szíria megkezdené a felkészülést a csatlakozáshoz, és a miniszter szerint a válsághelyzet felszámolását követően jelentős orosz részvételre számítanak az ország újjáépítésében is.
A közelmúltban a BRICS dél-afrikai csúcstalálkozóján a tagországok közös nyilatkozatot adtak, hogy a szíriai helyzetet békés úton, katonai beavatkozás nélkül kell rendezni. Ez egyben azt is jelenti, hogy a BRICS csoport nem engedi az ENSZ által esetlegesen legalizált NATO beavatkozást sem.
Ez a lépés utat nyitott Szíria BRICS csatlakozása felé, mivel az államszövetség láthatóan számos országnak menedéket jelent a az agresszív atlantista terjeszkedéssel szemben.
A nyugati tömb elhibázott, agresszív politikája ahelyett, hogy eredményre vezetne, a keleti országok számára egyengeti az utat - és ha nem hajlandók az expanzív politika feladására, nemsokára valamennyi, a NATO által fenyegetett ország a felemelkedő keleti szövetségi rendszerben keres menedéket.

Gyűjtőknek és kutatóknak

A finn hadsereg jóvoltából egy igen tekintélyes mennyiségű képarchívum vált elérhetővé a kutatók számára a www.SA-kuva.fi oldalon. Több mint 170 ezer fénykép alkotja a gyűjteményt, melyek között igazi ritkaságok is megtalálhatóak (egyes képeken Kémeri Nagy Imre is ott van), igen jó minőségben.
Jó keresgélést és kutatást kívánunk minden érdeklődőnek.
Alföldi Pál

Pártok helyett civileket a parlamentbe!

BVSZ_logo2Ahogy a 2014-es választások ideje egyre közeledik, úgy élesedik a küzdelem.
Az ország problémáit reklámfogásként tűzik zászlajukra a levitézlett mentelmi jogukkal visszaélő politikusok.
Arról viszont mind hallgatnak, hogy az országot közös erővel döntötték romba, saját rohamos gazdagodásukra. Az emberek rövid politikai emlékezetében bízva, hazudoznak, vagy ferdítenek, egymásra kenve a közös bűneiket.
Be kell látni, hogy szinte az összes, a politikai porondon eddig megfordult pártpolitikus, és közméltóság jobb esetben cionista bábként, rosszabb esetben aktív ötletelőként ugyanazt az ülepet nyaldosva ücsörög a parlamentben, közszférában, minisztériumokban, önkormányzatokban.
Tetejében a választott, és a több mint fele részben listás (azaz senki által meg nem választott) képviselőként az ország egészének ártalmára tevékenykednek. Főként azért mert választóik és az ország érdekei helyett a saját (no meg a környezetükbe tartozó kivételezettek) anyagi és karrier érdekeiket tartják szem előtt. Valamint a háttérhatalomét, akiktől függenek.
Ez alól szinte nincsen kivétel. Akik letértek erről a bejárt korrupcióval kikövezett útról, azokat rendre kigolyózták. (így vagy úgy)
A pártok mára a legkártékonyabb képződmények. Az ország lakosságának semmiféle felelősséggel nem tartoznak, de nem is vállalnak.
Akik még ma is pártban gondolkodnak, azok elfogadják az ezzel járó korrupt és aljas nemzetrontó játékszabályokat, melyek behatárolják a mai pártok lehetőségeit. Vagyis még ha nem is azokkal az elképzelésekkel indulnak, mindannyian kénytelenek belesimulni a pártokrácia mai elvárásaiba.
Erre egyetlen megoldás létezik, mégpedig a nép által közvetlenül megválasztott bátor és erkölcsileg stabil egyéni képviselőknek kell elsöpörnie a pártokat gúzsba kötő, korrupcióval átszőtt pártokráciát.
BVSZ_logoA BVSZ – Bankadósok választási Szövetsége – mely elveti a pártokat és levitézlett politikusait, az egyetlen mely igazi kihívást jelenthet a jelenlegi cionista trendnek. Ez a trend az ország totális felszámolását tűzte ki célul, s mára sajnos vészesen közel is áll e cél megvalósításához.
A BVSZ nem csupán a bankadósok, hanem minden sorstársuk (számlaadósok, nyugdíjasok, fiatalok, és dolgozók és jelenleg munkanélküliek) érdekének képviseletét akarja megvalósítani. Mindezt oly módon, hogy 100%-ban felelősséget vállal a választói felé, vállalva, akár visszahívhatóságukat, fizetési korlátozásukat is.
Információikat főként a Facebook-on osztják meg, és ott szervezik magukat.
Abból, hogy a BVSZ kéthetenkénti ismertető videóit, melyek fontos kérdések megoldásaival foglalkoznak, ám valakik rendre eltüntetik a közösségi megosztó portálokról.
Ebből joggal következtethetünk arra, hogy a BVSZ jó úton jár.
A mondás is úgy tartja, “Ha lőnek rád, akkor valamit nagyon jól csinálsz.”
A logika azt súgja, hogy az eltüntetésben olyanok aktivizálták magukat, akik pártérdekeket, vélhetőleg valamelyik jelenlegi parlamenti párt érdekeit képviselik. Hiszen a BVSZ, parlamentbe törekvő civil szerveződésként, mint valós veszélyt jelentő “ellenségkép” jelenik meg agyukban.
Ráadásul nem titkoltan a pénzoligarchia, a bankok extra profit szerző érdekeivel szemben álló magyar érdekek képviseletét vállalja fel.
A rendszeres eltüntetések miatt, az alábbiakban ismét közreadjuk az levetetett eddigi videó konferencia beszélgetéseket, valamint azt a program tervezetet is mely a megvalósítandó terveiket tartalmazza.
Célunk az, hogy ezt a követésre és elterjedésre érdemes kezdeményezést ne hagyjuk elnyomni, elhallgatni.
Amennyiben a pártfüggetlen, csak és kizárólag a közvetlen választóiknak, azaz természetes – és nem jogi – személyeknek felelős és rendszeres beszámolási kötelezettséget vállaló képviselők le tudják váltani az eddig egymást váltogató cionista korrupt párthordát, akkor, és csakis akkor van esélyünk megmenteni a mostanra deformált társadalom és szétrabolt országunkat helyreállítani. Az országnak nem pártérdekek és a mögöttük meghúzódó pénzoligarchia érdekei mentén, hanem a dolgozó, az országot megtartó emberek szakági képviseletei mentén szabad csak tagozódni. Nyílt vitákban, korrekt és nyilvánosságra hozott teljes információkkal (nem az “igazság egy-egy szeletével”) lehet felelősségteljes helyes döntést hozni. Márpedig a BVSZ választott képviselőinek pontosan ez a célja.
Audie – Szabad Riport Tudósító Iroda
Íme a rövid programtervezet: A BVSZ Programtervezete
Valamint az eddig megjelent írások és videók:
1. rész
cikk: Indulnak a devizahitelesek a 2014-es választásokon
videó: Érdekképviseleti önszerveződés 2014-re 1. rész
2. rész
cikk: A BVSZ – Bankadósok-Választási Szövetsége 2.
videó: Érdekképviseleti önszerveződés 2014-re 2. rész
3. rész
cikk:BVSZ – 3.rész Semmisség, tisztességtelen feltételek
videó 3/1: Érdekképviseleti önszerveződés 2014-re 3/1. rész
videó 3/2: Érdekképviseleti önszerveződés 2014-re 3/2. rész
videó 3/3: Érdekképviseleti önszerveződés 2014-re 3/3. rész
4. rész
cikk: BVSZ 4.rész – Önszerveződés, végrehajtási kifogás + videó
videó: Érdekképviseleti önszerveződés 2014-re 4. rész
5. rész
cikk: “Ezeknek a szerződéseknek minden sora csöpög a szimbolikus vértől…”
videó: BVSZ – 5. konferencia beszélgetés 2013.02.17.
6. rész
cikk: BVSZ – konferencia beszélgetés Agárdi Jánossal és Czirmes Györggyel – 6. rész
videó: BVSZ – 6. konferencia beszélgetés 2013.03.02
7. rész
cikk: Facebook cenzúra
Otthonvédőket a Parlamentbe! – Bankadósok Választási Szövetsége 7. rész
videó: Otthonvédőket a Parlamentbe! – Bankadósok Választási Szövetsége 7.
8. rész
cikk: Bankadósokat a Parlamentbe! – BVSZ 8. konferencia beszélgetés 1-2.rész
Facebook önkény és cenzúra
videó 2/1: BVSZ 8. konferencia beszélgetés 1. rész (20130413)
videó 2/2: BVSZ 8. konferencia beszélgetés 2. rész (20130413)

Megesszük a világot?

Svájcban a kenyérgabona 4/5-e Indiából származik, abból az országból, ahol százezrek éheznek; a francia halkereskedők azt mondják, az ipari módszerrel fogott tenger gyümölcse nem evésre való, hanem eladásra; Romániában fél centes órabérért dolgoznak az asszonyok a hagymaföldeken, amelyet távoli országokba szállítanak tovább; Spanyolország legnagyobb üvegházas agrárvidéke nagyobb mint Luxemburg és Hollandia együtt - a világban mégis 5 percenként hal éhen egy gyermek. A világ élelmiszertermelése és az élelmiszer elosztása katasztrofális szintre jutott. A 3000 kilométerről importált paradicsom olcsóbb mint a hazai; az ásványvíz ugyanolyan kereskedelmi értéket képvisel mint bármely más termék; a legtöbb élelmiszert szójával dúsítják. Hová vezet ez a folyamat? Az emberiség élelmiszerellátása nem több mint néhány tucat multinacionális cég versengésének színtere?

Republic of Texas saját pénzt bocsájt ki !!!!

Tavasz áldott termőföld

Hazánk, a természeti adottságaiból következően; 30 millió embernek lenne képes megtermelni a teljes élelmiszer szükségletét, egész évre… (SzRTI)

Nevelgessünk saját fűszerkertet!

Kísérletezzünk bátran a kedvenc fűszereinkkel: elég egy napos konyhaablak vagy egy erkély is, de ha kiskertünk van, végképp ne habozzunk egy percig se.
A saját nevelésű fűszernövénnyel készített házi kosztnál jobb a világon nincs. A tartósan jó idő beálltával azonban elérkezettnek láttuk az időt, hogy kedvcsináló gyanánt szóljunk néhány szót a hétvégi házba, kertbe-hobbikertbe, erkélyre vagy ablakpárkányba ültethető, mennyei ízű és illatú fűszerrengetegről. Aki eddig is lelkesen ültetett és gondozott, tudja, miről beszélünk. Aki még nem próbálta, és akad valamelyik hétvégén egy órácskája pepecselni ezzel, mindenképpen tegyen egy próbát, és vágjon bele bátran: a saját szüretelésű rozmaring, tárkony vagy kakukkfű olyan messzire képes lehagyni a bolti, fűrészporízű „kollégákat”, hogy soha többé nem vágyunk majd a szárított, porciózott zöldekre (szezonban legalábbis semmiképpen).
Kezdjük az általános előnyökkel. Bármelyik erkélyt vagy kertet buja vadonná képesek varázsolni, de az esztétikai öröm csak az érem egyik oldala. Merthogy mesésen is illatoznak: ami nyilvánvalóan minden konyhának vagy városi erkélynek csak a javára válik. Saját tapasztalatunk továbbá, hogy nagy részük elég igénytelen is, így nem követelik meg feltétlenül a napi fáradozást – nyaralás alatt még sosem hagytak cserben. Bőséges napfényen éldegélve egészen késő őszig minőségi ízeket szavatolnak: higgye el mindenki, nem túlzás a gasztroorgazmus kifejezés.
A vízigényük azonban eltérő, erre nagyon figyeljünk akkor, ha egy ládába, cserépbe ültetünk több fűszernövényt. Aztán hogy teába, fűszerolaj készítésére, szépítkezésre, sőt gyógyításra is nagy biztonsággal alkalmazhatók, hab a tortán. Főzés során azonban sose feledjük: a frissen tépett levelek aromája, íze sokkal áthatóbb és erősebb, mint amit a szárítottaknál megszoktunk, így lényegesen kevesebbet használva is sokkal teljesebb velük az ízélmény. Fontos továbbá, hogy sose főzzük túl őket, legnagyobb részüket csak a főzés végén tegyük az ételekhez, így maradnak igazán frissek és ízesek. Ha belevágunk, első körben érdemes kertészetekben vásárolni (magot, palántát), ahol a tartással, a teleltetéssel kapcsolatban is alaposan tájékoztatnak. Lássuk hát a saját kedvenceinket, a teljesség igénye nélkül.
Tárkony
Évelő fűszernövény, magyarán évről évre kihajt – mi kiskertben nevelgetjük, és egészen egyszerű áruházi palántából ültettük ki. Savanyú levesekbe, bárány- és vadételekhez nemcsak kiváló, de elengedhetetlen is, illetve ecetes savanyúságok mellé téve is isteni.
Vesetisztító, epehajtó és étvágyfokozó hatású, várandósoknak azonban nem ajánlják a fogyasztását. Szereti a napot, de a fagytűrő képességére sincs panaszunk. A mi kertünkben nagy szaporaságról tett tanúbizonyságot, egyre csak terjeszkedik, szóval helyigényes, erre érdemes figyelni.
Zsálya
Kicsit kesernyés, de nagyon aromás, erősen illatozó fűszernövény – szintén palántából ültettük ki. Kacsához, libához tökéletes, de nyaranta a legtöbb húsos vagy zsíros ételbe teszünk belőle egy kicsit, sőt tésztákhoz is. Fertőtlenítő hatású, és menstruációs panaszokra, görcsökre is megbízható gyógyír. Évelő. Ősszel kicsit vissza szoktuk vágni, és télire lombbal betakarjuk. Bár még sosem raktuk szekrénybe, állítólag hatásosan elüldözi a rovarokat. Szereti a homokos, kicsit szárazabb talajt és a napfényt (ha otthon ültetnénk el, mindenképp meleg, napos helyre tegyük). Minél melegebb helyen tartjuk, annál ízgazdagabb, aromásabb leveleket nyerünk – szerencsére a szárazságot is igen jól tűri. Nem igényel sok vizet.
Rozmaring
Az egyik kedvencünk – még a legelkeserítőbb téli hidegben is a nyarat idézi az íze. Szintén palántából ültettük ki, vigyázni kell vele azonban, mert nagyon fagyérzékeny. Cserépbe ültetve télire tegyük fagymentes, biztonságos helyre. A rozmaring is a szárazabb, homokosabb talajt kedveli, és imádja a meleget. Gyönyörű, dús hajtásokat hoz. Nálunk szinte minden levesbe és mártásba kerül belőle – az adagolással azonban vigyázni kell, elég erős, és hamar átveszi a dominanciát, könnyen maga mögé utasítja a többi ízt. Fokhagymával és kakukkfűvel tökéletes ízharmóniát alkot, az úgynevezett „olaszos” ételekből sosem marad ki. Ha cserépben nevelgetjük, az erkélyen is nagyon szépen és gyorsan nő, szintén jól bírja a szárazságot. Gyulladáscsökkentő hatásáról, és reumás, ízületi panaszokra gyakorolt áldásos hatásáról szintén ismert, nem mellesleg a hűség, a tisztaság jelképe, sőt: sokáig a rossz álmok távoltartására, illetve boszorkányűzésre is használták. Mi megelégszünk annyival, hogy nagyon finom.
Kakukkfű
Évelő, és nemcsak kertben lehet nagy biztonsággal nevelgetni, de szobanövénynek sem utolsó. Balkonládában és kertben is szépen eléldegél. Kora ősszel kell visszavágni, hogy tavaszra megint szép, egészséges és ízes legyen. A fényt, a tűző napot imádja, és a szárazságot, sőt a fagyokat is jól tűri, sok gondunk nincs vele – kivéve talán, hogy szintén nagy a helyigénye. a mi kertünkben nagy sebességgel terjeszkedik. Túl sok vizet sose adjunk neki egyszerre. Nálunk gombás és paradicsomos ételekbe mindig kerül, és húsok mellé is, de salátákhoz is nagyon finom. Nagyon nagy előnye, hogy szárítva is szinte tökéletesen megőrzi mennyei aromáját, így nagy mennyiséget is bespájzolhatunk belőle télire. Ne spóroljunk vele, mert az öregedési folyamatokat késleltető hatásáról is ismert. De gyógynövénynek is kiváló: gyomorpanaszokra használják sűrűn, hovatovább a szellemi frissességet is elősegíti, és a reggeli köhögést is gyorsan elmulasztja egy csésze finom kakukkfűtea. Terhes és szoptató nőknek nem ajánlják a fogyasztását.
Borsmenta
Lassan kezdődik a koktélszezon, és az örök kedvenc mojito nélkülözhetetlen alapanyaga ez a jellegzetes és erős aromájú évelő növény, amit természetesen nemcsak italok keveréséhez vagy teához használhatunk, de a konyha más területein is jó hasznát vesszük. Termesztése csak az első lépésben bonyolult egy kissé, mivel nem magról vagy palántáról neveljük, hanem a kész növény gyökeréből kinövő indákat kell elültetni – és ilyet nem kapni minden sarkon. Ha azonban már megvan, csak az öntözésére kell odafigyelnünk, illetve a téli fagyok ellen ezt is takarjuk be szalmával, lombbal.
A mindennapi teázáshoz kellő mennyiséghez persze nem elég egy balkonláda, de még egy kisebb kert sem, ezért elsősorban fűszerként használjuk: például a hagyományos ecetes-olajos salátaöntetben az ecetet váltsuk ki citromlé és egy kevés menta keverékével – sokkal üdítőbb és frissebb lesz a dresszing. Ezenkívül főként édességek, gyümölcssaláták ízesítője lehet, de a bátrabbak egzotikus sültekhez, töltetlékekhez is adagolhatják, viszont „a kevesebb több” szabályát a borsmentánál fokozottan be kell tartanunk, ha nem akarjuk, hogy a várva várt fogás egy csomag rágó ízét adja – bár ezt a hibát mi is csak először követtük el. Limonádéba viszont szinte korlátlanul mehet.
Üröm az örömben
A nagy sikerek mellett persze az igazság megkívánja, hogy a kudarcokról is számot adjunk. Egyik nagy kedvencünk, a bazsalikom például már harmadik éve bojkottálja az erkélyünket és a lakás minden pontját: hiába imádnánk tépkedni nap mint nap, be kell érnünk az „egyszer használatos” bolti növénykékkel. A kisebb és a nagyobb levelű is kihal – pedig már ültettük külön, a többiek mellé, hiába. Oregánóval viszont jól állunk, ez valamennyire kárpótol a búbánatért. Ha valamelyik olvasónknak lenne házi bazsalikomtermesztésre jól bevált, biztos tippje, ne habozzon megírni. Addig is fűszeres, ízes nyarat mindenkinek!

http://borsa.hu/fuszerkert_otthon/20110519

Óriási gammakitörésben fürdött a világűr

Az eddig észlelt legfényesebb kozmikus robbanást figyelték meg amerikai és európai csillagászok. A felfedezés segíthet megérteni, hogyan alakulnak ki és mennyire fenyegetik a Földet ezek az űrbéli események. A csillagászok csütörtöki bejelentése szerint a gammakitörés (GRB) egy viszonylag közeli csillagrendszerben történt 2013. április 27-én. Szabad szemmel senki sem láthatta a jelenséget, számos űrteleszkóp és földi megfigyelőállomás azonban észlelte, a leírások négy tanulmányban is megjelentek a Science tudományos lap friss számában.
"Hirtelen rendkívül fényes gammakitörést pillantottunk meg, egy valódi szörnyeteget" – ezzel a tudományos kutatásokban szokatlan kifejezéssel számolt be a GRB 130472A-nak elnevezett jelenségről Daniele Malesani asztrofizikus, a Koppenhágai Egyetem kutatója.
Bizonyos vonásai miatt a csillagászok számára különlegesen érdekes volt a robbanás. Az egyik a távolság: az esemény a Földtől 3,7 milliárd fényévre ment végbe, ez pedig kevesebb, mint a fele a tipikus GRB-k távolságának. A másik az időtartam: a robbanás 20 órán át tartott, eddig még soha nem figyeltek meg ilyen hosszú GRB-t a kutatók. A harmadik különlegessége az energiája, mely ötször akkora volt, mint a korábban észlelt legerősebb, 1999-ben történt gammakitörésnek – közölte Rob Preece, az egyik tanulmány szerzője, az Alabamai Egyetem asztrofizikusa.
 
Szupernóva-robbanásnak is nevezett jelenség akkor megy végbe, amikor egy hatalmas, Napnál nagyobb tömegű csillag elpusztul, és fekete lyukká omlik össze. Hatalmas energiájú sugarakat bocsát ki, melyek a fény sebességével száguldanak a világűrön keresztül. Ha a robbanás eltalál egy bolygót, az azonnal elveszíti a légkörét, és parázsló hamu marad belőle – vélik a kutatók. Egy fenyegető gammakitörés jeleit talán észre lehetne venni, ám ha a Föld felé irányulna, semmit nem lehetne tenni ellene. Ennek azonban szinte semmi esélye - szögezte le Charles Dermer amerikai asztrofizikus, aki szintén részt vett a kutatásban.
A Swift műholddal és a földi űrtávcsövekkel követték a robbanás úgynevezett utóragyogását is, amely általában néhány napig, pár hétig tart. Ez a kitörés azonban annyira erőteljes volt, hogy még hónapokon át megfigyelhető volt a fénye.  Az utóragyogás fényének elemzésével a robbanás kiindulópontjául szolgáló csillag tulajdonságait is feltárhatták a kutatók. Azt fedezték fel, hogy a hatalmas égitest a Napnál húsz-harmincszor nagyobb tömegű volt, és gyorsan forgott. Az átmérője viszont csak a Nap három-négyszerese, tehát hihetetlenül sűrű lehetett. (index.hu)


Akupunktúrás pontok

A pontokat megfelelően nyomkodva és masszírozva el lehet például mulasztani az émelygést, a csuklást, fáradékonyságot, stb. Hasznosabb, mint a gyógyszerek! Nem mérgez és még ingyen is van.
akupunktrs_pontok