2012. október 2., kedd

Rákot diagnosztizáltak a kolumbiai elnöknél

Juan Manuel Santos kolumbiai elnöknél prosztatarákot diagnosztizáltak. A műtétet a napokban elvégzik, az orvosok kedvező kilátásokról beszélnek. A latin-amerikai vezető kezelőorvosa szerint a daganatot kezdeti stádiumban észlelték, így nem lesz szükség sugárkezelésre és kemoterápiára. „Santos kiváló egészségnek örvend, a prognózis a legkedvezőbb, a rehabilitáció nem sok időt vesz igénybe” - jelentette ki a doktor.
A hír már-már rémisztő!
Juan Manuel Santos már a sokadik Latin-amerikai államfő, akinél rákot diagnosztizáltak. Fernando Lugo paraguayi elnököt, Dilma Rousseff, a jelenlegi, és Ignácio Lula da Silva, a volt brazil államfőt, Cristina Fernandez Kirchner Argentína első emberét és Hugo Chávezt is megtámadta ez a szörnyű kór.
Hugo Chávez venezuelai elnök nemrégiben egy több mint érdekes felvetéssel állt elő. Jelesül, hogy az Egyesült Államok egy titkos technológiát fejlesztett ki, amellyel elülteti a rákot a baloldali latin-amerikai államfők szervezetében. A kissé meghökkentő, ugyanakkor nem elvetendő feltevését Chávez egy támaszpont katonái előtt tette, ámbár sietve hozzátette, csak hangosan gondolkodik, és nem akar elhamarkodott vádakat megfogalmazni. Szerinte mindenesetre a valószínűség törvényeivel nehezen magyarázható, hogy a rák miért annyira elterjedt Latin-Amerika baloldali államfőinek körében. Egyben emlékeztetett arra is, hogy amerikai kutatók a negyvenes években guatemalaiak tömegét fertőzték meg szifilisszel, ám üzelmeikre csak tavaly derült fény.
Felvetése talán azért is elgondolkodtató, mert viszonylag rövid időn belül az Egyesült Államokkal nyíltan szembeszálló több latin-amerikai vezető egészsége romlott le váratlanul. Ha eddig volt is aki megmosolyogta Chávez felvetését, mostantól az is komolyabban oda fog figyelni a Latin-amerikai államfők egészségi állapotára.

Szekeres Pál

Drasztikusan csökkentik a Bécsi Főegyházmegye plébániáinak számát

Tíz év alatt a főegyházmegye 660 plébániájából mindössze 150 marad – jelentette be szeptember 20-án a sajtó képviselőinek Christoph Schönborn bíboros, bécsi érsek.
Az átszervezés oka elsősorban a paphiány és a templomba járók számának csökkenése. Az egyházmegye leendő plébániái jóval nagyobbak lesznek, három-öt pap látja majd el őket, egyikük kapcsolatot tart az érsekkel. A nagy plébániákon a papok katolikus világiakkal együtt fognak munkálkodni. Schönborn bíboros szerint ez a lépés „valószínűleg kétszáz év óta a legnagyobb strukturális átszervezés a Bécsi Főegyházmegyében” – tudósít a CathNews.

Magyar Kurír

Politikai bűn-, bűncselekmény

Ezek szerint minden politikust le lehetne törvényesen csukatni a parlamentben? :)

6.§ (1) Politikai bűnt-, bűncselekményt követel az a személy vagy párt, aki: a többség befolyásolatlan akaratát, szándékát, törekvését, értékrendszerét ,kultúráját, hagyományait, szemléletét felvállalja, magáénak fogadja el, ezt a közösség felé meghirdetett politikai-, cselekvési programjában megjeleníti, kifejezésre juttatja, de a hatalom megszerzése után a választói akarata, szándéka-, törekvése ellenében cselekszik ,tesz, nyilatkozik, hazudik, és ezáltal választóit megtévesztve nekik : kellemetlenséget, csalódást , szenvedést, veszteséget, kárt okoz. (!)

(2) A politikai bűnt és bűncselekményt elkövető párt-, népképviselő azonnal elveszíti képviseleti jogát, azt nem gyakorolhatja, és azt nem folytathatja, semmilyen módon és semmilyen eszközzel. A politikai bűnt és bűncselekményt elkövető pártot-, népképviselőt az általa sértett, kizsákmányolt, megkárosított, becsapott, szenvedtetett választók ítélhetik el, a választók határozzák meg a büntetés mértékét és módját. A választók többségének befolyásolatlan akarata kötelező érvényű!

Josefus Flavius krónikás ie. 37-ben írta: Magóg és Gomer népei már a vízözön után itt voltak olyan területen, ahol előtte még senki nem járt. Területük Spanyol-ország déli tájaitól a Don folyóig terjedt. Magóg a róla elnevezett magarokat alapította, a görögök őket szkítáknak nevezik. Azaz szűzfoglalással, a Vízözön után érkeztünk a Kárpát-medencébe és nem más népektől sajátítottuk ki 1000 évvel ezelőtt a területet! Ez alapján történelmünk sem csupán az elmúlt 1000 évből áll!