2013. január 11., péntek


A hitetlen ember az áldások özönében is folyton zúgolódik, a hívő lélek pedig a legsúlyosabb csapások alatt is talál okot a hálaadásra.

Búcsú a 15 milliótól


Az év utolsó és első napjai általában az összegzések időszaka. Most egy kevésbé "monarchista", de nem kevésbé fontos témáról lesz szó. A népességcsökkenésről.



Aki olvasta Margittai Gábor könyvét a kárpát-medencei magyar szórványokról (Utazás a végeken) bizonyára nem mondana már olyasmit, mint legutóbb, október 23-án Bajnai Gordon volt miniszterelnök. Sajnos napjainkra a 15 millió magyar, a 15 milliós nemzet olyannyira beleégett a köztudatba, hogy komoly, magukat művelt embernek tartó politikusok és közszereplők is előszeretettel használják, anélkül, hogy például utánaszámolnának. Lássuk, hányadán állunk így 2012 végén, amikor szinte az összes környező országban sikerült már összesíteni a népszámlálási adatokat, csak Magyarországon nem.

Legutóbb éppen a horvátországi népszámlálási eredményeket tették közzé. Ahol 2010-ben már csak 14048 magyar maradt. De a többi környező országban is hasonlóan rossz a helyzet. Nézzük a számokat:

Ez a felsorolás némi bizonytalansággal, de egyértelműen megmutatja, hogy a világ többi részén még találni kellene 3,5 millió magyart, hogy a "bűvös" 15 millió meglegyen.
Ezek a számok két okból elkeserítőek. Egyfelől számos olyan határon túli magyar faluról hallani, ahol már csak egy öreg embernek tart misét a plébános, ahol a régen 200 fős gyülekezet templomából már csak a falak vannak meg. A Bánságban, ahol szinte minden faluban más nemzetiség élt olyan fokú etnikai homogenizáció zajlott le az elmúlt évtizedekben, amire a Magyar Királyságban addig sosem volt példa. Régen a Bánságban az iskolás gyerekek csak az utcán magukra szedtek 4-5 nyelvet, most meg az angol is alig megy. Sok régi, felvidéki szabad királyi városban egyetlen magyar polgár sem maradt, miközben az erdélyi, szlavóniai szórványok szinte észrevétlenül tűnnek el. És akkor még nem is szóltunk olyan tragikus sorsú közösségekről, mint az erdélyi szászok.

Másrészt sajnos ugyanez zajlik/zajlott Magyarországon is. És nem csak a magyarok fogynak rohamosan. Mi ugyanúgy elkergettünk, beolvasztottunk már mindenkit aki németül, szlovákul, szerbül beszélt. Ezt nem árt figyelembe venni, amikor másokat kritizálunk nemzetiségi politikája miatt. Számomra ugyanannyira fájó, hogy Szentendréről eltűnt a szerb-dalmát szó, hogy a régi Sváb-Törökországból (Tolna-Baranya) eltűntek a németek,  Békéscsabán, Tótkomlóson alig maradtak szlovákok. A népességcsökkenés okai sokrétűek, és komoly doktori dolgozatokat lehetne belőlük írni. A magyarországi népességfogyás okai kapcsán szokás a kivándorlást említeni. Kivándorlás létezett az előző századfordulón is, csak azt nem szabad elfelejteni, hogy azzal együtt is 2 millióval nőtt az ország népessége tíz évenként (és ezzel együtt minden nemzetiség száma is).

A pre-nacionalista magyar rendi állam sokkal példaértékűbb volt uralkodóhű Hungarus-tudatával, mind a "modern" homogenizált nacionalista és multikulturalista állam. Vajon újra lehet ezt teremteni? Vannak ennek még emlékei az utódállamokban? Nehéz erre válaszolni, törekedni rá valamivel talán könnyebb. De az biztosnak tűnik, hogy csakis a Hungarus-tudat és a nemzetek felett álló uralkodó alapján lehet a Kárpát-medence egyesítésén fáradozni. Mert ha így folytatjuk, lassan a 10 milliós magyar nemzet is puszta ábránd lesz.

Ajánlott olvasmány:
  • A történelmi Magyarország atlasza és adattára 1914. Talma kiadó, Pécs 2003.
  • Margittai Gábor: Utazás a végeken. Scolar, 2011.
http://monarchista.blogspot.hu/2013/01/bucsu-15-milliotol.html

Jó Étvágyat!

A FATAH megbékélt a HAMASZ-szal


A FATAH és a HAMASZ palesztin csoportok vezetői - Mahmud Abbász és  Háled Mesál - megállapodott Kairóban, hogy azonnal megkezdik a megbékélést.

A közvetítő szerepet vállaló Egyiptom elnöki kancelláriája közölte, hogy a felek felújítják a konzultációkat a nemzeti egységkormány kialakítása témakörében. Egyezmény született a Palesztin Felszabadító Mozgalom reformálását szolgáló intézkedések kidolgozásáról.
Azóta, hogy 2007-ben a HAMASZ erőszakkal megkaparintotta a hatalmat a gázai övezetben, a két viszálykodó fél közötti viszonya rendkívül feszült volt.
(Oroszország Hangja)


A Hamász háborúra készül


A Felhőoszlop izraeli hadművelet nemrég ért véget, de állítólag a Hamász újabb harcokra készül. Palesztin hírek szerint a katonai szárny nemrég rakétateszteket hajtott végre. A rakéták hatótávolsága több tíz kilométer. Izraeli hírek szerint a rakéták iráni technológiák szerint lettek legyártva.
Malahi László

Izrael nem hajlandó engedményeket tenni a palesztinoknak

Izrael nem tesz semmilyen területi engedményt a palesztinoknak - jelentette be szerdán a zsidó állam miniszterelnöke, Benjámin Netanjahu. "Tudjuk, hogy minden területet, amelyről távozunk, a HAMASZ és Irán kaparintja meg, ezt pedig nem engedhetjük meg" - mondta a politikus.

Korábban Netanjahu annak a véleménynek adott hangot, hogy a HAMASZ bármely pillanatban hatalomra kerülhet a palesztin autonómiában.

(Oroszország Hangja)


Az izraeli TV második csatornája szerint, Izraelben a világ több országának légierői nagyszabású hadgyakorlatot tartanak. A manőverekben csaknem száz vadászrepülőgép vesz részt.

A pilóták és a gépek néhány nappal ezelőtt érkeztek Izraelbe, ahol   tanulmányozni fogják a szíriai események összes elképzelhető forgatókönyvét, beleértve a lehetséges vegyi fegyverek alkalmazását is.

Izrael nem ad információt arról, mely országok pilótái vesznek részt a gyakorlatban. A múlt héten az izraeli TV közölte, hogy a manőverek során a bombázást és a légi harc technikáját fogják gyakorolni.

(Oroszország Hangja)


Az orosz hadgyakorlat Szíria partjainál lesz


A Földközi-, Balti-, Északi-, Fekete-tengeri flotta haditengerészeti gyakorlata január végén, a korábbi hírrel ellentétben Szíria partjainál fog zajlani. Állítólag már az összes flotta a Földközi-tenger térségében tartózkodik, Spanyolország, Málta, Görögország és Ciprus kikötőiben, ahol feltöltik ivóvíz- s élelmiszerkészleteiket... Január közepén az Ádeni-öbölben állítólag kalóztevékenység elleni gyakorlat lesz.
A gyakorlat egyik részét képezi az idegen tengeralattjárók felderítése és megsemmisítése Ka-27 helikopterekkel. A Nyugat már azzal gyanúsítgatja Oroszországot, hogy beleszólhat majd a szíriai polgárháborús helyzetbe. Miközben Oroszország nemzetközi szinten elutasítja külföldi beavatkozást...
Malahi László

A Hezbollah 5 ezer fegyverese csatlakozott al-Aszad hadseregéhez

A libanoni iszlámista csoport, a Hezbollah csaknem 5 ezer fegyverese lépte át a szíriai határt, hogy Basar al-Aszad csapataihoz k csatlakozzon és részt vegyen a felkelők ellen Damaszkuszban folyó harcokban - jelenti az Alwatan arab lap.

A lap értesülései szerint kifejezetten a Hezbollah tagjait terheli a felelősség az utóbbi napokban megölt 3 ezer ember haláláért. Azonban ezek az információk egyelőre nem erősítik meg más hírforrások.

(Oroszország Hangja)


Assad parancsba adta, hogy halála esetén bombázzák le Izraelt


Assad tábornokainak kifejtette elégedetlenségét, hogy a modern amerikai rakéta rendszerekkel a terroristák fenyegethetik a szíriai vezetést. Izraeli források szerint Assad tudatta a tábornokaival, ha Muammar Kaddafi sorsára jutna, hogy indítsanak rakétatámadásokat Izrael és Egyiptom ellen. Az egyiptomi vezetés azért bűnös, mert a főleg külföldi ellenzéket támogatja Szíriával szemben...
Malahi László



A NATO megerősítette, hogy megkezdte a Patriot telepítését Törökországban

A NATO megerősítette, hogy pénteken megkezdte a Patriot első légvédelmi rakéta-komplexumok telepítését Törökországban, a szíriai határ közelében. A hír megjelent az USA európai katonai parancsnokságának a honlapján. A csapatok és a felszerelések egy része már megérkezett az Incirlik légi bázisra.

November második felében Törökország megkérte a NATO-t, hogy bocsássa rendelkezésére a Patriot légvédelmi rendszert Szíria esetleges légi támadása visszaverésére. A NATO Tanács úgy döntött, hogy december 4-én megkezdi a rakéták telepítését

(Oroszország Hangja)


US atomtengeralattjáró balesete a Hormuz-szorosban


Az amerikai, ötödik flotta atomtengeralattjárója ma reggel öt órai helyi idő szerint ismeretlen hajóval ütközött a Hormuz-szorosnál. A tengeralattjáró elvesztette a periszkópját, mivel éppen akkor periszkóp-mélységbe tartott...
A periszkópot egy ismeretlen hajó aljának ütközve veszítették el, az atomreaktor nem sérült meg. Az ismeretlen hajó valószínűleg halászhajó lehetett, de az az az érdekesség, hogy légi felderítéssel az eset után a helyszínen nem találtak roncsokat.
Az állítólagos halászhajó tovább mozog a térségben, de segítségkérő jelzést nem adott le...
Malahi László