2011. november 17., csütörtök


A sárkány hét feje

Nagyon küzdelmes évtizeden van túl a világ, és ez a folyamat még erősödik, nem gyengül. Mondhatjuk azt, hogy 2001-ben Afganisztánnal kezdődött, tehát éppen tíz éve. Majd jött Irak, több állam folyamatos fenyegetettsége, Irán, Korea, és Venezuela.
Ez a hatalmas teher lassan, de biztosan vezetett a gazdasági válsághoz. De nem azért, mert a háborúk gazdasági válsághoz vezetnek. A háború egy hadi gazdaságnak csak jót tesz, serkenti az ipari termelést, emeli a bevételeket. Azért vezetett válsághoz, mert az USA egyre inkább képtelen a már - mondjuk úgy - legyőzött ellenlábasait mindenhol a legmélyebb szintekig felügyelni. Kína ipara termelékenységével elszívta a munkát a világ vezető államainak lakosságától. A milliomosaitól nem, hiszen éppen ők vitték a cégeket Kínába, Tajvanba, Koreába gyártani. Az ő bevételeik megmaradtak, csak éppen az embereknek nincs munkája. Ez a folyamat oda vezetett, hogy pár felhízott ország és azok milliárdosai feneketlenül költik a pénzt, mellette mindenhol iszonyat magas a munkanélküliség, a reálbérek csökkennek, a gazdaságilag gyengébb országok a csőd szélére kerültek. Ezt így tervezték volna? Nem, dehogy tervezték. Ha a világ gazdasági vezetői ezt előre tudják, egészen máshogy tettek volna - de utólag könnyű okosnak lenni. Ebből is látszik, hogy a mindent előre tudó cionista mítosza csak mítosz.
Vannak folyamatok, melyek törvényszerűségek alapján kényszerpályán mozognak. Gazdasági vonatkozásban is. Okos és értelmes gazdasági szakemberek, de józanul gondolkodó emberek is jó előre látták, ezeknek a folyamatoknak ez lesz a vége. Ők akkor miért nem? Mert nem látták előre - ugyanis ha látták volna, akkor nem utólag kellene okosnak lenniük. Előre nem voltak azok. És ez így van, ezek az emberek szakmailag megbuktak. Legyen az bankelnök, miniszter, gazdasági szakértő, ez mind nem számít. Megbuktak. Most a világ gazdasági tőkéjének jelentős hányadát a megbukottak tartják kézben.
Viszont ha van egy hatalmas csatahajóm (gazdasági tőke) azt használhatom a hazám védelmezésére, de használhatom kalózkodásra is!
Ennek a csúfos folyamatnak vagyunk tanúi. A bukottak az elmúlt tíz év alatt sorban buknak meg mindenből, ezért egyetlen lehetőség maradt, a teljes káosz és anarchia a világon, amibe igyekeznek valami tervszerűséget vinni. Merre megy az "arab tavasz"? Még senki nem tudja, mi sül ki a legvégén belőle.
Ezek a háborúk, ezek az országok mind-mind a sárkány fejei. Csakhogy nagyon úgy fest, akár a görög mitológia sárkánya, ha egy fejet levágnak, kettő lesz belőle. Amint valahol enyhül a harc, és békesség felé fordul a helyzet, másik két helyen üti fel a fejét, mintha valami csúf ragály járna a világban.
Ennek a ragálynak neve van, úgy hívják: szabadkőműves páholyok. Ezek kezében pedig a sárkány fészke az Amerikai Egyesült Államok. Innen ered minden baj, minden nyomorúság, amely ma a világban terjed.
Ennek a társaságnak bőven megvan a gazdasági tőkéje hozzá, hogy még egy jó darabig elháborúzzon. És hiába vágja le valaki egy fejét, tesz rendet, békét valahol, kiújul, elfekélyesedik, állandó ellentétbe süllyesztve a vidéket. Oszétia és Grúzia közt hiába tett rendet Oroszország. Kivonta katonáit Grúziából, a háborús készülődés újrakezdődött. Az USA és Izrael megint tonnaszám hordja a fegyvert és a hadieszközöket Grúziába. Van értelme egy fejet levágni? Szinte semmi - némi levegőhöz jut a világ egy sarka, hogy aztán újrakezdje az egésze előröl.
A sárkány azonban se nem olyan okos, se nem olyan erős, mint az látszik. No nem azért, mert nincs hadserege, dehogy nincs! Ezekben a percekben is pusztítja a fél világot. Azért, mert a sárkány egyáltalán nem olyan okos, mint azt el akarja hitetni magáról. Ugyanis ha okos lenne, akkor ezeket a jól látható folyamatokat bizony a hozzánk hasonló egyszerű, józan paraszti ésszel felmérte volna. Ugyanis a helyzet bizony rendkívül instabil neki, csak nem mutatja. Míg minden néppel azt hiteti el, hogy legyőzöttek vagytok, hogy kuss a nevetek, addig magáról a legkörmönfontabb legendákat igyekszik a köztudatba préselni. Ezeknek bizony a fele sem igaz. A szabadkőműves mesterek nem azért hatalmasok, mert okosak! Azért, mert az eszüket mások becsapására, kihasználására, elpusztítására használják, miközben nyíltan rabolnak és fosztogatnak, az általuk hozott törvények értelmében.
A sárkány bajban van. Háborúzik minden felé. Látszólag ez nem fárasztja, sőt, mintha hízna mások véréből. A világ érzékeli ezt. Az emberek egyre inkább elvesztik a reményt. Nincs kiút, a sárkány mindenkinél erősebb. Apátia! Ezt látni és érzékelni a világban! Hazánkban olyan erősen jelent meg az apátia, hogy szinte fáj a tenni akaró embereknek. Eszes Tamás öngyilkos lett. Ennyire elvesztette a reményt egy harcos ember? Egy katona? Egy katona akkor lesz öngyilkos, mikor minden elveszett és nem akar az ellensége kezére kerülni. Ilyen mértékű a félelem és az apátia. Az apátia ellen pedig nincs más fegyver, mint a hit! De a sárkány mégis bajban van. Amint egyetlen erővel rendelkező rá fog jönni arra, hogy a sárkány lényege nem a karjaiban, és a fejeiben van. A sárkány lényege a szívében van. Azt kell támadni.
Amerika gyenge. Katonai ereje van, de ettől függetlenül gyenge. A népben nincs összetartás. Keveredett lakosság, ahol a néger utálja a fehéret, a fehér a kínait, a spanyolajkú a négert, az indián mindenkit, és amúgy alapvetően mindenki utál mindenkit. Egy kis szélvésszel, esővel New Orleans hetekre a káoszba zuhant. Erőszak, öldöklés. Mikor New York egyetlen éjszakára teljes sötétségbe borult, kitört az anarchia, a fél várost kirabolták, napok kellettek, mire valamelyest visszaállt a rend. Amerika belső rendje rendkívül sebezhető.
A sárkány bizony gyenge. Okosnak képzelt okosai egyáltalán nem azok, és a háborún kívül nem látnak megoldásokat. A sárkány fészke pedig egy sebtében összetákolt akól. Abban a pillanatban, amint egyetlen erővel rendelkező állam rájön, hogy a sárkány szívére kell csapást mérni, az egész sárkánybirodalom összedől. Nem kell katonai erő hozzá. Csapást másként is lehet mérni. Valószínűleg ezért rettegnek Irántól, mert Irán ezt vallási alapon már tudja, de még nincs elég ereje hozzá. Az amerikai tüntetésektől rettegnek - már a veteránok is tüntetnek és minden társadalmi réteg a 99%-ból. Pár napja úgy verték szét őket, mint itt a Kossuth téren. Felszámolták a táborukat és kukás autóba lapátolták az összes holmijukat sátrastól. Ha ott megborul a rend és elkezdődik a belső anarchia, kiütközik ez a sebezhetőség. Egyszerre mindenhol nem lehet háborúzni. Az egész világ ellen és saját maga ellen. Ha kihirdetik a rendkívüli állapotot, mi lesz? Egy külső - támadó - hatalomnak sem egyszerű a művelet, mert az irániaknak és az oroszoknak is megvan a maga belső ellenzéke, ami fellázítható, talán csak Kína elég erős ahhoz, hogy azonnal fölszámolja a sajátját. Ezzel kölcsönösen sakkban tarthatják egymást.
Hogyan lehet szíven szúrni a sárkányt? Millió lehetősége van, és aki megteszi, tudni fogja. A sárkány most erős. Tombol. De amint megjelenik az első, aki megpróbálja szíven szúrni, azonnal tudja, hogy vége van. Rájöttek a titkára. És az elsőnek vagy az ötödiknek, de egyiküknek sikerül.
Kemény Gábor

Ilyen közel a vég?

Elemzőintézetünk rendszeresen figyelemmel kíséri a politikai, társadalmi és gazdasági folyamatokat. Az alábbiakban az önkormányzati rendszerrel, illetve a politikai részvétellel kapcsolatos legújabb felmérések eredményeit ismertetjük és foglaljuk egy elemzés keretébe. Nem járhat messze az összeomlástól a 89-es rendszer, illetve annak utolsó állomása, a jelenlegi miniszterelnök által üzembe helyezett politikai modell, ha a kormánypárthoz informálisan közel álló források ilyen árulkodó információkat tárnak a nyilvánosság elé, mint amikről legújabb elemzésünk szól.
Az Állami Számvevőszék fideszes elnöke, Domokos László szerint akár heteken belül egész intézményrendszerek dőlhetnek össze állami segítség hiányában. Az önkormányzati szféra - a 19 megye, 23 megyei jogú város és Budapest - pénzügyi helyzetét vizsgáló friss számvevőszéki jelentést Domokos az InfoRádióban kommentálta.
Az ÁSZ-elnök szerint égető szükség van a kormány és a parlament segítségére, mert már csak napok kérdése, hogy az önkormányzatok tudják-e fizetni a béreket és a számláikat. Az ország 19 megyéje nagyrészt napi finanszírozási gondokkal küzd, a megyei jogú városok 40 százaléka kiemelten nehéz helyzetben van, Budapestet pedig a nagy beruházások teszik kockázatossá. Domokos - tavaly év végi adatokkal, a helyzet drámaiságát mintegy tompítva - számszerűsítette az általa felvázoltakat: Budapest adóssága 220 milliárd forint, a 23 megyei jogú város adóssága 310 milliárd forintot, a 19 megyei önkormányzaté pedig 190 milliárd forintot tesz ki. Kiemelte, hogy a külső banki finanszírozás növekedése, illetve beszállítói hitelek nélkül - és ezekre nem lát esélyt - a rendszer bedől. Szükség van tehát állami forrásokra az egyre nagyobb lyukak befoltozásához, kérdéses azonban, hogy miként teremti majd elő ezeket a kormányzat.
Az önkormányzatok tehát már az utolsó órában vannak, de a politikai rendszer legitimációvesztése is egyre szembetűnőbb. A Fidesz-holdudvarhoz tartozó Nézőpont Intézet meglepő elemzést tett közzé a pártok támogatottságával kapcsolatban. Ez az elemzői kör is tisztában van a rendszer agóniájával, ezért Mráz Ágoston Sámuel csapata kénytelen volt egy fogalmi trükkel élni. Az „aktív szavazó” fogalmának bevezetésére gondolunk, mely szegmens a felmérés alkalmával a választási részvételét biztosra ígérőket hivatott jelölni. E trükk hátterében az húzódik meg, hogy a kormányzati kutatási igények kielégítését biztosító Nézőpontnál minél nagyobb arányt kell kihozniuk a Fidesz-szavazók számát tekintve, ám az érvényes választásokhoz már nincs meg az elegendő szavazó, ezért szűkíteniük kellett az összegzést „aktív szavazókra”. Tehát odáig jutottak a dolgok, hogy a félhivatalos kormányzati műhely is trükközni kénytelen. A Jövőnk Társadalmi és Politikai Stratégiai Elemző Intézet egyébként legfeljebb 20-30% közé teszi az összes biztos szavazók arányát az arra jogosultakhoz mérten.
A - politológiai kifejezéssel élve - politikai participáció, tehát a demokratikus politikában való választói részvétel minimalizálódása a Nézőpont Intézetet az „aktív szavazók” fogalmának bevezetésére késztette. Intézetünket pedig az alábbiakban bizonyos alapvető tendenciák összegzésére. Amennyiben szigorúan az 1989-ben megalapított rendszer politikai szférájára tekintünk, egy romhalmazt látunk. Ennek legfőbb okai az alábbiak:
1. A kormányzó párt - és az önmagát minden eszmei alapot nélkülözve kereszténynek tituláló csökevénye - képtelen a paradgimaváltásra. Belső magját a liberáldemokrácia kiterjesztésére szocializálták, és ez a szellemiség világszinten képtelen a változtatásra.
2. A jelenlegi miniszterelnök által kiépített politikai modell ellenzéke ugyanannak a liberáldemokráciának a letéteményese, de több kormányzati ciklusa volt arra, hogy teljes hitelét veszítse. A régi és az új jakobinusok okozhatnak némi zavart egy valós paradigmaváltás folyamatában, de szerepük elenyésző lesz.
3. A parlamentáris jobboldali alternatíva gyakorlatilag fából vaskarika, a Jobbik betagozódása fennálló keretekbe a demokratikus politika ékes példája. Kommunikáció szintjén lehetnek még akcióik, de ezek csak egy bizonyos szintig tudnak eljutni. Teljességében szemlélve a Jobbikot, ez a párt sem képes a paradigmaváltásra.
Jövőnk Társadalmi és Politikai Stratégiai Elemző Intézet


A legújabb felmérést a Nézőpont Intézet készítette a Heti Válasz megbízásából november 7-10. között, amely csupán ezer fő telefonos megkérdezését jelentette, így reprezentatívnak nem nevezhetjük, ám még ennek az eredményét is csak kozmetikázva merték közölni a nyilvánossággal. Akit még esetleg érdekel, hogy a megközelítőleg harminc százalékos részvételi arány mellett milyen eredmények születnének a politikai pártok között, az megtekintheti az Intézet honlapján, de mi már ezeket nem tartottuk közlésre érdemesnek (a Jobbik egyébként pár százalékkal megelőzi az MSZP-t – már akit ez még izgalomba tud hozni...).
Mi következik mindebből? Pánikszerűen ki kell találni valamit demokratáéknak a legitimációs válság áthidalására. Ezt szolgálná Orbánék mentőötlete is, mely szerint a szavazási részvételt regisztrációhoz kötnék,  így a maradék 20-30 százaléknyi választásra jogosult konzumidióta (őket nevezik most „aktív szavazóknak”) döntené el, hogy a 'demokrácia' szabályai szerint kiket szeretne kormánytényezővé emelni – akiket azonban a görög és az olasz példához hasonlóan bármikor eltávolíthat a senki által meg nem választott cionista-szabadkőműves háttérhatalom, és a saját „szakértőire” cserélhet le.
Nagyjából így néz ki az a képlet, amelyet még megpróbálnak a 'pártok támogatottságát' elemezgetve ködösíteni derék vakolóink.
Kun András

A kanadai Ojibwa indiánok csodatévő teája


ojibwa2006 elején találkoztam először ezzel a teakeverékkel, és azonnal rabul ejtett nem csak a hatása, hanem a története is. A titkos teakeverék ősidőktől fogva a mai Kanada területén élő Ojibwa indiánok szent itala volt. A törzs testi-lelki gyógyítói észak-amerika gyógyfüveiből olyan orvosságot készítettek, „amely megtisztítja a testet, és ismét harmóniába hozza azt a Nagy Szellemmel”. Az ősi, eredeti teakeveréket a múlt század elején Rene Caisse kanadai nővér tette közismertté, aki később együtt dolgozott a híres Dr. Charles Brusch- sal, John F. Kennedy orvosával, akivel közösen tökéletesítették a receptúráját. Brusch volt az, aki a teakeverék újkori üldöztetése ellenére bátran kimondta: "Ez a tea rákgyógyító. Minden tanulmány róla, amit az Egyesült Államokban és Kanadában végeztek, alátámasztja ezt az állítást."Kik azok az ojibwa indiánok?
Az Ojibwa (vagy Ojibwe, Ojibway) indiánok alkották az egyik legnagyobb indián törzset Észak-Mexikóban. Ma két csoportban élnek: Kanadában és az Amerikai Egyesült Államokban. Kanadában az Első Nemzedék harmadik legnépesebb törzse a Cree és az Inuit után. Az USA-ban pedig a negyedik legnagyobbként szerepelnek. Az Ojibwák többsége történelmileg főként a Nagy Tavak körül táborozott, amit a franciák Sault Ste Marie-nak nevez, ezért e csoportot a Saulteurs nevet kapta. Egy másik csoportot pedig, akik a Mississagi folyó körül telepedett le Mississaugas-nak neveztek el.

Az Ojibwa indiánok száma az USA-ban közel meghaladja az 56.500 főt, Kanadában pedig körülbelül 80.000-re tehető a számuk. Ők voltak az elsők az indián törzsek közül, akik egyezségre jutottak a fehérekkel: 1745-ben még fegyvereket is fogadtak el a britektől, hogy legyőzzék a másik nagy indián törzset a dakotákat.
ojibwe_indianok
Honnan ered a nevük?
Ezek az indiánok egymás között Ojibwe-nek hívják magukat, de a világon az angolosított használatot ismerik inkább (Ojibwa, Ojibway). Ugyanakkor hívják őket Chippewa-ként is, ami szintén egy angolosított névváltozat. Az USA-ban inkább a Chippewa-t használják, Kanadában az Ojibwa ismertebb, de mindkét terminus létezik mindkét országban.

Az Ojibwe pontos jelentése nem ismert, de itt van néhány lehetséges megoldás
  • ojiibwabwe: „aki főz” – ez a kifejezés referál a tűz- és vízálló mokaszinukra. Néhány más értelmezés szerint pedig azokra a szertartásokra utal, amit ezek az indiánok végeztek az ellenségeik távoltartása érdekében
  • ozhibii’iwe: „akik lejegyzik a szertartásokat” – ez a szó utal a képírásra, a piktogramokra, amiket a szent rítusoknál használtak
  • ojiibwe: „aki mereven beszél” – ezt a nevet a Cree törzstől kaphatták, mivel nyelvük hangzásban jelentősen eltér.
Fontos tudni azt is, hogy ezek az indiánok pontosan ismerték a közelükben levő gyógyfüvek hatásait, így bármilyen betegséget meg tudtak vele gyógyítani: különböző főzeteket, teákat készítettek az egyes bajok ellen. A Canadian Essence tea is olyan füveket tartalmaz, melyeket ezek az indiánok is előszeretettel használnak immunerősítésre, tisztításra és gyógyításra.
Ki volt René Caisse?
rene_caisseRené Caisse (1888-1978) egy kanadai 11 gyermekes katolikus nagycsalád tagjaként nevelkedett, majd felnőttként teljesen a hivatásának szentelte magát: nővérként a rászorulók segítésének élt. Az általa tökéletesített teát több mint 5 évtizeden keresztül alkalmazva több ezer emberen segített úgy, hogy nem fogadott el pénzt a betegeitől. Mély hitében számára ez nem munka volt, hanem a Szeretet küldetése, Isten tervének megvalósítása. Ő maga is fogyasztotta a teát, 90 éves korában húnyt el. A kép nem sokkal halála előtt készült.

Az indián méregtelenítő tea újkori története
1922-ben, az akkor 33 éves René Caisse főnővérként dolgozott a Gondviselés Nővérei  kórházban, Kanada Haileybury városában. Egyik este megakadt a pillantása egy idősebb nőbetegen, akinek a mellén furcsa heget lehetett látni. A beteg hölgy elmesélte, hogy több mint 20 évvel azelőtt vándorolt ki Angliából Kanadába, hogy csatlakozzon férjéhez, aki Ontario északi részén ásványkincsek kutatásával foglalkozott. Táborhelyük az Ojibwa indiánok földjén állt.
Kevéssel ezután az asszony mellében kemény csomó keletkezett. Addigra összebarátkoztak az indiánok öreg gyógyítójával, aki azt mondta, van erre egy olyan gyógyír, amit még a Kegyes Ősapák hagyományoztak rájuk. „Szent ital ez, amely megtisztítja a testet, és ismét harmóniába hozza azt a Nagy Szellemmel”.
Az öreg indián kellemes ízű gyógyteát adott neki, amiből naponta kétszer kellett innia, egészen addig, amíg teste ismét „összhangba kerül a Nagy Szellemmel”. Az idős bennszülött a gyógytea elkészítésének titkait is elmondta az asszonynak.
René feljegyezte a betegétől hallott receptet, de valahogy csak 1924-ben, két évvel később adódott először alkalom, hogy ki is próbálhassa. Nagynénjénél gyógyíthatatlan gyomor- és májrákot állapítottak meg. René tisztában volt az ilyen esetekben várható tünetekkel, hiszen naponta ápolt szenvedő, agonizáló rákbetegeket. Jól ismerte az akkor legkorszerűbb rákkezelési módszert is, a rádiumkezelést. Ennek mellékhatása nemegyszer pokoli fájdalmakkal járó kínhalál volt. René megkérdezte nagynénje kezelőorvosát, dr. Fischert, hogy megpróbálkozhat-e az öreg indián teájával. Fischer doktor ugyan erősen kételkedett a főzet hatásában, de mivel bevallotta, hogy ebben a stádiumban már semmit sem tehet, hozzájárult a próbálkozáshoz.
Két hónapon át naponta alkalmazott teakúra hatására a nagynéni jobban lett. Olyannyira, hogy utána még húsz évet élt.
René borzasztó lelkes lett. 2 év kisérletezés után az eredeti 8 komponensű Ojibwa receptből Dr. Fischerrel kidolgozta a mai napig használatos összetételt: rebarbara, lósóskagyökér (birkasóska), bojtorjángyökér és amerikai mezei szil őrölt kérgének speciális arányban kialakított elegyét. Ekkortól használatos az Essiac név, mely René neve visszafelé olvasva.
Egyre több orvos hallott a meglepő eredményekről, s ezért reménytelen állapotú betegeiket elkezdték Renéhez küldözgetni. Egy 80 éves férfi például, J. Smith, arcán vérző, rosszindulatú daganattal jelentkezett. A kezelés megkezdése után 24 órával a tumor vérzése elállt, majd pár további kezelés nyomán a daganat mérete is csökkenésnek indult, s a beteg arcán éktelenkedő nagy lyukak feltöltődtek és begyógyultak.
A legelső döbbenetes eredmények után René teljesen beletemetkezett a rákos betegek kezelésébe. Föladta ápolónői állását, lakást bérelt és ott fogadta a betegeket. Naponta harmincnál is többen jelentkeztek nála, hosszú sorban várakozva ajtaja előtt. Nemsokára az egészségügyi hatóságok letartóztatási parancsot állítanak ki René ellen kuruzslás miatt, ám Caisse nővér sosem fogadott el pénzt a kezelésekért, így nem találnak támadási pontot. Elrendelik azonban, hogy csak orvosi diagnózissal igazolt gyógyíthatatlan eseteket kezelhet.
1934-ben Dr. A. F. Bastedo orvos Renéhez küldte kezelésre gyógyíthatatlan bélrákos betegét. Amikor a páciens meggyógyult, Bastedo doktort annyira lenyűgözte az eredmény, hogy rávette Bracebridge önkormányzatát, hogy egy szállodát bocsássanak René rendelkezésére, egy új rákklinika és rendelőintézet céljaira.
Idézet egy akkori lapból:
„A Dominion utca leginkább a közismert lourdes-i szentély csodaváró hangulatát idézi, ahol a bizalommal eltelt zarándokok egy új élet lehetőségét remélik meglelni. A környéken minden talpalatnyi hely foglalt, egymást érik a parkoló kocsik. A legkülönbözőbb származású és társadalmi helyzetű emberek itt egyenlőkként és türelmesen várnak sorukra, hogy bejuthassanak a piros téglás épületbe. Egyesek a maguk lábán érkeznek, másokat kísérőik hoznak és emelnek egyre feljebb a lépcsőn, ahogy lassan halad előre a hosszú emberkígyó.”
1937. végén petíció született. Több, mint tizenhétezer önkéntes aláíró követelte, hogy hivatalosan is szentesítsék René intézményét. Közben meghívták az Egyesült Államokba, hogy hajlandó-e harminc, reménytelen állapotú, önkéntesen jelentkező rákbetegen kipróbálni módszerét. Öt orvos felügyelné a kísérletet. René igent mondott, és másfél évig rendszeresen átjárt Chicagóba. A kísérletet felügyelők meghajoltak az eredmények láttán. Arra a végkövetkeztetésre jutottak, hogy „az Essiac-kezelés valóban meghosszabbítja a betegek életét, visszafejleszt daganatokat, és csillapítja a fájdalmat”.
rene_caisse
Számos, többnyire kétkedő orvos is látogatást tett René nővér intézetében. Tanulmányozták a klinikán folyó gyógyító munkát, kikérdezték a kezelés alatt álló betegeket. Az egyik legkétkedőbb orvos dr. Benjamin Guyett volt, a Torontói Egyetem anatómiaintézetének kurátora.  Idézet írásából:
„Legtöbb esetben a kezelés előrehaladtával a betegek meggyötört arca kisimult, és a fájdalom csökkent. Ez igencsak figyelemre méltó jel, hiszen a legtöbb tumoros betegnél nagyon nehéz azt uralni. Egyértelmű rákbetegek eseteit megvizsgálva elmondhatom, hogy sok súlyos állapotban lévő betegnél megállt a vérzés; ajak- és emlőrák okozta sebek begyógyultak; rosszindulatú méhnyak-, végbél- és hólyagdaganatok nyomtalanul visszafejlődtek; és elismert orvosok és sebészek által diagnosztizált gyomorrákos betegek tudtak ismét teljes és normális életet élni.
Állítom, hogy ezen a klinikán olyan kezelési eljárásnak lehettem tanúja, ami az állapot helyreállását egyrészt a daganatos szövetek elpusztítása révén éri el, másrészt azáltal, hogy táplálja azt a valamit, ami javítja a betegek lelkiállapotát és elősegíti a természetes, élettani folyamatok helyreállását.”
Dr. Emma Carson Kaliforniából érkezett, eredetileg csak egy napra. Részlet följegyzéseiből:
„Szilárdan elhatároztam, hogy vizsgálódásaim során minden előítéletemet félreteszem. A Caisse kisasszonyhoz érkező betegek szinte mindegyike olyan gyógyíthatatlannak minősített eset volt, akik már átestek műtéten, rádium- vagy egyéb, drasztikus kezelésen, ám azok eredménytelennek bizonyultak. Az Essiac-kezeléssel elérhető javulás és a tényleges eredmények abszolút lenyűgözőek, és ezeket látni kell ahhoz, hogy el lehessen őket hinni. Éberen őrködtem, hogy szigorú szkepticizmusomat se ne erősítse, se ne gyengítse az a remény és hit, ami oly egyértelműen sugárzott a betegekből és rokonaikból. Adataimat, feljegyzéseimet és esettanulmányaimat áttekintve elmondhatom, hogy szkepticizmusom elpárolgott. Érkezésemkor még úgy terveztem, hogy legfeljebb 12 órát maradok a helyszínen. Ebből az időből végül 24 nap lett. 400 beteg esetét vizsgáltam át.”
1938-ban újabb petíció 55 ezer aláírással. Követelték, hogy René nővér kapja meg a jogot, hogy képesítés nélkül is folytathasson orvosi gyakorlatot. Frank Kelly parlamenti képviselő ekkor magánindítványt terjesztett az országgyűlés elé:
„René Caisse Kanada Ontario államának teljes területén orvosi tevékenységet folytathasson a rákbetegség bármilyen megjelenési formája, illetve az abból eredő elváltozások gyógykezelésére.”
Az orvosok ugyanis csak akkor küldték hozzá daganatos betegeiket, amikor azok már túljutottak mindenféle kezelési próbálkozáson és a végstádiumába kerültek. René úgy érezte, hogy félig már "kivégzett" betegeket kap, hogy az utolsó pillanatban ő még próbálkozhasson.
Harold Kirby egészségügyi miniszter így nyilatkozott:
„Nem tűröm el, hogy a modern orvostudomány makulátlan becsületére akár a leghalványabb szégyenfolt gyanúja is rávetődhessen.”
Kirby is az országgyűlés elé terjesztett egy törvényjavaslatot. Lényege: Minden daganatellenes módszerrel kapcsolatban az alkalmazott szer pontos összetételét közölni kell. Aki úgy fog betegek kezelésébe, hogy előzetesen nem árulja el módszere titkát, azt tettenéréskor pénzbírság fizetésére vagy akár 6 hónapig is terjedő börtönbüntetésre kötelezik. A Kirby-törvény fő támadási célpontja természetesen René Caisse kezelési módszere volt.
René mélységesen fölháborodott, amikor tudomást szerzett a határozatról. Ha letenné azt a rákbizottság asztalára, szerének összetétele egy percig sem maradna titokban. René hívei minden igyekezetükkel azon voltak, hogy a Kirby-törvényt ne szavazza meg a parlament.
„A betegek és rokonaik arról számolnak be, hogy sok orvos már nem hajlandó igazolást adni a rák diagnózisáról René számára. A jelek szerint az orvostársadalom összeesküvést szőtt ellene.”
1938-ban a törvényhozói testületben hárommal szavazaton múlt, hogy René alulmaradt. Hiába volt hát a tömeges támogatottság, mégsem bizonyult elegendőnek. Ezek után René nővér így nyilatkozik:
„Sajgó szívvel, de bezárom a Bracebridge-i rákklinikát. Kitartóan harcoltam az orvosszakmával, de a tartomány törvényeivel való küzdelem már meghaladja erőmet.”
Ezután szinte lincshangulat uralkodott el, és a „nép” nyomásának engedve Hepburn miniszterelnök és Kirby miniszter politikai szempontból bölcsnek tartotta fölkérni Caisse kisasszonyt, hogy újra nyissa meg rákklinikáját. Biztosították arról, hogy a Kirby-törvény rá nem vonatkozik. René beleegyezett, s így páciensei örömmámorban úszhattak. De vizsgáló bizottságot küldtek a klinikára „az igazságot kideríteni”.
Pár hónap bizottsági vizsgálódás után tárgyalás ült össze. Tudták, hogy ha az Essiac receptjét kérik majd, azt René biztosan visszautasítja. Ez közvetlen és nyilvánvaló bizonyíték lehetne, hogy az Essiac nem is rendelkezik gyógyhatással. Hisz mi másért nem engedi meg, hogy találmányát a "megfelelő hatóságok" elemezzék? Megkérdezték tehát René nővért, hogy hajlandó-e beszolgáltatni receptjét. Ő újfent nemet mondott, mert úgy vélte, hogy akkor azt, jelentéktelen valamiként, egy fiókban süllyesztenék el.
1942-ben René nővér így másodszor is, 20 év gyógyítással a háta mögött, végleg bezárta klinikáját. Ezután 17 csendesebb év következett... Az 1959-es esztendő vízválasztó lett az akkor 70 éves René életében. Felkérik, hogy dolgozzon együtt az Egyesült Államok akkori egyik legtekintélyesebb orvosával, dr. Charles Brusch-sal, aki John F. Kennedy elnök magánorvosa és egyben bizalmas barátja is volt. Dr. Charles A. Brusch a saját vastagbél rákját kezeltette sikeresen Caissevel, ezzel a tea híve lett. Dr. Brusch volt az első nyugati orvos, aki klinikáján pénztelen embereket gyógykezelt. Ő nem kérdezte a tea összetételét. Ha az Essiacot alaposan letesztelik a Brusch Klinikán, akkor a szer kikezdhetetlenné válik.
„…mindössze három hónap alatt elért hatás, továbbá Caisse kisasszony 25 évi munkájának eredményei meggyőzték a Brusch Klinikát arról, hogy az Essiac valóban hatékony a rák kezelésében. Azt nem állítjuk, hogy az Essiac meggyógyítja a rákot, azt viszont igen, hogy használ a rákbetegeknek. Az Essiac nem toxikus (nem mérgező), és szájon át, illetve izomba adott injekció formájában adható.”
1962-ig René együtt dolgozott dr. Brusch-sal. Az Essiac más betegségnél is hasznosnak bizonyult, mint például cukorbajban. Kiderült, hogy az Essiac fantasztikus méregtelenítő szer. A nővér végre olyan emberre akadt, akiben megbízhatott.
1962-ben René hazaköltözött Kanadába.
rene_caisse1978. december 26-án, combnyaktörése szövődményei következtében, René befejezte földi pályafutását. Utolsó útjára százak kísérték el, akik nem csak Kanadából, hanem a világ számos más tájáról érkeztek. "Szent" René különleges életútja véget ért hát, és álma, hogy az Essiac eljusson a szenvedő emberiséghez, néhány éven belül meg is megvalósult. Pedig közvetlenül René Caisse halála után a Kanadai Egészségügyi Minisztérium minden fellelhetõ iratot megsemmisített. A nõvér háza mögött "55 gallon iratot" égettek el. Az összes összegyûjtött statisztikát, betegkezelési jegyzõkönyveket, feljegyzést, leveleket, mindent! Azt remélték, hogy ezzel sikerül örökre eltüntetni ezt a szert, vagy legalábbis a tanúleleteket. De nem sikerült!
A formula titka már nem titok
Az Essiac titkát René Caisse sokáig nem árulta el. Attól tartott, hogy a szert vagy túlságosan drágán fogják árulni, vagy egyszerûen eltüntetik. Tisztán átlátta a gyógyászat profitérdekeltségeit, sõt a saját maga bõrén tapasztalta a hatóságok neheztelését. Élete vége felé a szer titkát eladta a torontói Resperin Company-nak (jelképes 1 dollárért), és így védjegy alá helyezték az "Essiac®"-ot. A Resperin miután hozzájutott a szer titkához, nem tartott igényt Caisse további szolgálatára és a nõvér által összegyûjtött információkra sem. Csak a profit érdekelte. Ha az ® védjegy szimbólumot és Caisse nõvér fényképét is látjuk a termék dobozán, akkor azt egészen biztosan a Resperin készítette. Erõsen megkérdőjelezhető, hogy õk vajon a napon szárítják-e a gyógynövényeket, és vajon mennyire törõdnek azzal hogymegbízható forrásból származzon a növény, és tartósítószer és adalék ne kerüljön be a végtermékbe?
Szerencsére a titkot nem csak a gyógyszergyár tudta meg, hanem René legalább elmondta egy nagyon közeli barátnõjének is. René közvetlen közeli barátnõje, Mary McPherson, aki Renét még a 30'-as évektõl ismerte, és akinek a rákos édesanyját és a férjét René korábban sikeresen kezelte, az akkor saját tulajdonában levõ egy-két doboznyi iratot megmentette. Ma ezeket az iratokat egy könyvtárban õrzik. Mary adta tovább e gyógynövény formulát dr. Gary L. Glumnak, aki könyvében utalt rá, és késõbb bárkinek ingyen továbbadta, majd a honlapján is nyilvánosságra tárta.
Ezzel a formula ma már közkincsnek tekinthetõ, akár otthon is elkészíthetõ. Itt van (a gyógynövények latin neveivel):
  • 21 egységnyi Arctium Lappa (Burdock) bojtorján frissen szedett, apróra vágott, napon szárított gyökere
  • 16 egységnyi Rumex Acetosella (Sheep's soorrel) ('birkasóska') frissen szedett, napon szárított levelei, szára (darált por)
  • 4 egységnyi Ulmus Fulva (Slippery Elm) (''csúszós szilfa') napon szárított belsõ (nem külső!) kérge (darált por)
  • 1 egységnyi Rheum Palmatum (Turkish Rhubaarb) pulykarebarbara frissen szedett, napon szárított gyökere (darált por)
Ez utóbbi eredetileg egy bizonyos kanadai rebarbara (Rheum Officinale) volt, ami kevesebb sóskasavat tartalmaz, és ezért jobb a vesebeteg, vagy a csontritkulásos egyéneknél. A pulykarebarbara nagyobb sóskasav tartalma miatt kevésbé ajánlatos az erre érzékeny alkatú pácienseknél.
Dr. Gary L. Glum szerint a Rumex Acetosella a tumorellenes, a többi három gyógynövény vértisztító. Ezek külön-külön nem ennyire hatásosak, csak így együttesen, egymás hatásait felerõsítik ('synergistic effect'). "Az Essiac megerõsíti a test enzim-rendszerét, hormon-rendszerét, ami felerõsíti az immunrendszert és ezzel a szervezet képes kikúrálni a saját betegségét."- állítja Glum, aki saját magát gyógyította ki vele.
A René féle Essiac keveréknél csak egy hatásosabb formula van, méghozzá az eredeti indián recept, amely 8 összetevőt tartalmaz. Ugyanolyan hatékony a rákos esetek tekintetében, mint az Essiac, csak sokkal alaposabban méregtelenít, és több értékes hatóanyagot képes bejuttatni a szervezetbe.
Az eredeti ojibwa indián tea összetevőiről
Mint fent olvashattuk, René Caisse nővér az eredeti 8 komponensű indián receptet leegyszerűsítette, hogy mindenki számára hozzáférhetővé tegye.
A kanadai esszenciának is nevezett eredeti receptúra kíméletesen, de alaposan távolítja el a méreganyagokat az utolsó sejtig, emellett erősen stimulálja az immunrendszert, és még hatékony antioxidánsként is működik. A rákbetegek számára is pontosan akkora segítség, mint a rené féle Essiac. Azt is fontos megjegyezni, hogy az eredeti formula nem csak a rákbetegség kezelésében mutatkozik igen hatékonynak, de a Canadian Essence még a szklerózis multiplex, az Alzheimer-kór, a meningo-encephalitis, a rheuma és a reumatoid artritis kezelésében is fontos szerepet játszik. Emellett erősen ajánlott allergiás megbetegedések esetén, a cukorbetegek számára és a bőrbetegségek esetében is.
Az eredeti ojibwa recept a következő gyógynövényeket tartalmazza, és Canadian Essence néven kapható.
nagy-bojtorjan-arctium_lappaArctium lappa, Nagybojtorján: A gyökereiben rejlő hatóanyagnak köszönhetően kiváló sejtszintű méregtelenítő, igen hatásos vértisztító, megszünteti a pangást a nyirok és érrendszerben és segíti a fölhalmozott felesleges folyadék kiválasztását. Már a népi gyógyászatban is alkalmazták vértisztítóként, vizelethajtóként és izzasztószerként. Ezenkívül azt is fontos megjegyezni, hogy serkenti az epe elválasztását, és kifejezetten ajánlott a reuma és különböző bőrbetegségek kezelésére is. Olajokkal előállított kivonatait bedörzsölésre használják nemcsak a reumatikus fájdalmak ellen, de a hajhullás kezelésére is.
kis-mezei-soska-rumex_acetosellaRumex Acetosella, Mezei juhsóska vagy birkasóska: Levélzöldségként használják Európában, Észak-Amerikában, Ázsiában és Chilében is. E lágyszárú növényből általában főzeléket készítenek, de nem ritkán a saláták ízét fokozzák vele. Jellegzetes savanyú íze van, amit a benne található oxálsavnak köszönhet. E sav eredményezi étvágygerjesztő hatását. Ugyanakkor rengeteg C-vitamin található meg benne, ezáltal nagyon hatékony a skorbut gyógyítására és megelőzésére is. Nagy mennyiségben tartalmaz ásványi sókat, meszet, foszfort és vasat. Arra azonban figyelni kell, hogy ne fogyasszunk belőle túlságosan nagy mennyiséget, mert ebben az esetben nagy esélyünk van a vesekő kialakulására. Méregtelenítésre azért alkalmas, mert vértisztító hatású és serkenti a vizeletkiválasztó szervek működését is. Ezenfelül enyhíti a hasmenést, csökkenti a lázat, javítja az étvágyat és gyógyítja a szájgyulladást is.
Ulmus rubraUlmus Rubra, Vörös szil: A szil kérgében található anyag rendkívül hatásos vértisztító és méregtelenítő anyag. Már évszázadok óta használják gyógynövényként is: 1571-ben az olasz Matthioli Dioszkoridészre hivatkozva állítja, hogy e fának a borban feloldott kérge kitűnően csillapítja a gyomorbántalmakat. A szilfát már az idők kezdetei óta nagy becsben tartották: az ókori görögök Hermész szent fájaként tekintettek a szilre, a rómaiaknál pedig a szil Júnó istennő fája lett. Több csodás esemény, monda is fűzödik e növényhez: ennek oka valószínűleg a gyógyhatásában keresendő: a szil kérgében található anyag tisztítja a vért és méregteleníti a szervezetet. Emellett kiválóan alkalmas a hasmenés enyhítésére, a torok- és szájgyulladás kezelésére valamint sebgyógyításra is. Méregtelenítésre azért nagyon ajánlott használata, mert oldott állapotban magába szívja a mérgező anyagokat.
vizitormaNastortium Officinale, vizitorma: Az ovosi vízitormát már igen régóta használják a szervezet tisztítására, hiszen a vérből tökéletesen képes eltávolítani a méreganyagokat. Ugyanakkor kitűnően alkalmazható a skorbut gyógyítására, a máj-, tüdő- és idegbetegségek kezelésére. De nagyszerű segítség a cukorbetegek, a vérszegénységben szenvedők számára is. Paraziták és bélféreg ellen is hatékony.
rebarbara
Rheum palmatum, kínai (vagy más néven török/pulyka) rebarbara: A nemzetség mintegy ötven fajából a tenyeres vagy kínai rebarbara (Rheum palmatum), az orvosi rebarbara (Rheum officinale Baillon), az indiai vagy himalájai rebarbara (Rheum emodi Wall.) gyógynövényként ismertek, amelyek közül a leghatékonyabb és legsokoldalúbb gyógyerővel a kínai rebarbara bír. Gyökere antranol-glikozidokat tartalmaz, így ez is hashajtó hatású, ugyanakkor tisztítja a májat, szabályozza az emésztést és nagyszerűen lehet használni epebajok és aranyeres fájdalmak kezelésére is. Érdekesség, hogy a növény gyökeréből készített hajöblítő hamvasítja a szőke hajat.

benedekfuCnicus benedictus, benedekfű:  A benedekfű kiválóan alkalmas az emésztés és az étvágy javítására. A népi gyógyászatban epehajtóként és a sárgaság ellen is használják. Májvédő hatása is jelentős. Sokan ajánlják nőgyógyászati panaszok enyhítésére is és idegkimerülés ellen. Emellett antibiotikus hatása is van. Lázcsillapítóként is megállja a helyét. Azonban csak óvatosan alkalmazzuk, mert túladagolása émelygése, gyomorgörcsöt, hányást okozhat. A XVI. században tévesen még azt is gondolták, hogy a pestis gyógyítására is alkalmas.
voros-hereTrifolium pratense, vörös here: A vörös here igen gazdag fehérjékben, így takarmányként is termesztik. Gyógyászati célokra is kitűnően alkalmas a benne levő értékes anyagoknak köszönhetően, így hatékonyan lehet vele kezelni a légcsőhurutot, a tüdő, máj, és epe betegségeit, a cukorbetegség enyhítésében is nagyszerű segítség lehet. De ugyanakkor az asztmás és reumás betegek számára is ajánlott a fogyasztása.
barna-algaLaminaria digitata barna alga: A barna alga rengeteg nyomelemet tartalmaz és még azt is fontos megjegyezni, hogy mivel szerves kötésben lévő, természetes eredetű jódot tartalmaz, sokkal jobban hasznosul, mint a szervetlen jód, ezért ennek köszönhetően erősíti a pajzsmirigy működését azáltal, hogy segíti a pajzsmirigy-hormonok termelését és véráramba kerülését. Ezzel fokozza az anyagcserét, fokozza az oxigén fogyasztást, ezzel pedig a tápanyag hasznosulást és a hőtermelést. A tápanyag hasznosulástól szebb lesz a bőr, a hőtermeléstől karcsúbbak lehetünk. Ha a  pajzsmirigy a gázkazán, akkor a barna alga a termosztát: lekapcsol, ha megfelelő a hőmérséklet, és egész egyszerűn vizelettel kiürül a felesleg. A szerves jód a fogyókúrák és a méregtelenítő kúrák hatékonyságát is jelentősen javítja. Nincs olyan szerv vagy szervrendszer, aminek működését ne befolyásolná pozitív irányba.

Milyen esetekben ajánlja a szakirodalom a teakeverék fogyasztását?
  • Rák és egyéb daganatok (ciszták, miómák, lipómák, stb.) esetén
  • Cukorbetegség és hasnyálmirigy problémák esetén
  • Nehezen gyógyuló fekélyek, sebek, kelések esetén
  • Gyomorbajok, bél- és emésztési problémák esetén
  • Pajzsmirigy problémák esetén
  • AIDS
  • Tisztító kúrákhoz, átfogó méregtelenítésekhez, böjtökhöz
  • Immunnormalizálásra
  • Nátha, megfázás esetén
  • Ízületi, mozgásszervi panaszokra
  • Rendszeressé teszi a vastagbél működését, ezáltal tehermentesíti a májat, segíti a hasnyálmirigyet.
  • Tüdő és légzésproblémákra, asztmára
  • Allergiák kezelésére
  • Hormonrendszeri problémákra
  • Bizonyos demenciális megbetegedések esetén, mint pl. az Altzheimer-kór, a Sclerosis Multiplex, Parkinson-kór
A tea ellenjavallatai
  • Vesebeteg, vesekő-gyanús, csontritkulásos személyeknél csakis nagyon felhígítva szabad fogyasztani, és ki kell kérni más szakemberek véleményét is. Az eredeti receptúra nem pulykarebarbarát tartalmaz, azért az kíméletesebb a vesére, viszont emiatt enyhébb a rákellenes hatása.
  • Hasmenésre hajlamos egyéneknél kisebb mennyiség javasolt.
  • A tea igen magas vastartalma miatt azoknak nem ajánlatos, akik el vannak tiltva nagy vastartalmú ételektől.
  • Rákos betegeknél, ha a rák közvetlenül egy fő szerv közelében van, akkor csak kis mennyiségekkel kezdve ajánlatos fogyasztani, mert a terápia elején a tumor sokszor tovább nő, és csak azután csökkenhet. Ha hirtelen fájdalmat vált ki, akkor állítsa le használatát és ezt beszélje meg az orvosával.
  • Más gyógyszer szedésénél kérdezze meg orvosát.
  • Inzulint használó diabéteszes személyek állandóan figyeljék a vércukor szintet, mert a tea befolyásolhatja a test inzulin felhasználását. Sokan kevesebb gyógyszert igényelnek, de nem feltétlenül mindenki.
  • Epehólyagjukat kioperáltatott személyek csakis orvosi beleegyezéssel fogyaszthatják.
  • A teakeverék gyógynövényeinek egyes alkotóanyagai megnövelhetik a vérfolyást a medence térségében, és ezzel akár stimulálhatják is a menstruációt. Terheseknek, vagy kismamáknak ezért csak indokolt esetben ajánlatos.
A "Világ rák nélkül" szervezet is első helyen javasolja a rákmegelőzésben és a kiegészítő terápiában
Mit ír a www.worldwithoutcancer.org.uk?
  • A Caisse nővér által alkalmazott teakeverék egy egészség-formula, amely a szervezet erőit segíti az életkor előrehaladtával felgyülemlő mérgek eltávolításában.
  • A rebarbara a májat és a beleket támogatja, míg a birkasóska és a bojtorjángyökér csillapítja az irritált nyálkahártyákat és megnyugtatja a légzőszerveket, erősíti a tüdőt.
  • René Caisse kanadai nővér 60 éven át rákbetegek ezreit kezelte az Ojibwa Indiánok kedvelt gyógynövény italával. 1937-ben a kanadai Királyi Rákbizottság tárgyalást rendelt el az Essiac-kal („Caisse” visszafelé) kapcsolatosan, és végkövetkeztetésként a készítményt rákellenes tulajdonságúként jellemezte.
  • Az Essiac egy kiváló étrend kiegészítő azok számára, akik B17 (laetril) metabolikus terápiának vetik alá magukat.
Néhány magyar tapasztalat a tea fogyasztásával kapcsolatban
Jómagam 6 éve ismerem és alkalmazom az eredeti indián keveréket, ami szerintem elengedhetetlen része kell, hogy legyen a böjti teáknak és a tisztító kúráknak. Számtalan segítségért hozzám forduló embernek ajánlom kiegészítő terápiaként főleg daganatosoknak, májbetegeknek és cukorbetegeknek. Az a tapasztalatom, hogy szinte minden betegség gyógyulását támogatja, lábadozóknál nagyon hamar képes regenerálni a szervezetet, nagyon hatékonyan méregtelenít, és fiatalítja szervezetet azáltal, hogy tisztít, harmonizálja a szervezetünk működését, energetizál, szebb lesz tőle a bőr és a haj. Kiollóztam néhány használati tapasztalatot és visszajelzést, amit levélben kaptam a teával kapcsolatban:
  • „Anyukám autoimmun ízületi problémáit enyhítette, bár kiegészítve szedte Cordycepsszel, Zöldkagyló kivonattal, Zyflamend növényi gyulladásgátlóval és Maximmun béta-glükánnal. Valószínűleg komplex hatottak.”
  • „8 éves kislánynak nyirokmirigy láza volt, ami azért nagyon veszélyes, mert az érintett személy állandóan lázas, és erre a betegségre nincs gyógyszer sem. Az orvosok egyetlen javaslata az, hogy 8 hétig a szülők próbálják ágyban tartani a gyereket, hogy nyugodt állapotban maradjon (magyarán ne ugráljon, szaladgáljon stb.) A problémára Canadian Essence indián teát is ajánlottunk. A szülők elmondása alapján a kislánynak két nap után már egyáltalán nem volt láza és nem kellett kivárni a 8 hét "türelmi időt" sem. Hat hét után már a nagymamánál volt "megőrzésen".” (Lengyel Timea)
  • „Mire szép lassan elszopogattam egy dobozzal, egy határtalan belső nyugalmat vettem észre.” (Hetényi Imre)
  • " Makacs nőgyógyászati cisztáim gyönyörűen elmúltak a Canadian Essence teától, igaz átestem egy nagy és átfogó méregtelenítésen is, de ez a tea volt az, amit a méregtelenítés alatt és után is folyamatosan ittam. Négy és fél hónap alatt tüntek el teljesen a ciszták." (Gavrik Gézáné)
  • "Májrákomból az orvosi prognózis ellenére teljesen felgyógyultam egy személyre szabott tisztító kúra, gyökeres életmódváltás és az indián tea segítségével."
  • "Soha nem hozott egy tisztító kúra sem ilyen gyökeres változást, mint aminek része ez a tea is. A 8 kg-os túlsúlyomtól is szerencsésen megszabadultam" (Takáts Elekné)
  • "Megcsináltam egy méregtelenítő kúrát, aminek része volt ez a tea, és valamilyen belső indíttatásból folyamatosan visszanyúlok a teához. Nem tudom miért. De mindig jelez a szervezetem, hogy kéri. Egyszerűen szeretem!" (Csordás Kitti)
Felhasznált forrásanyagok:

http://antalvali.com/az-kanadai-ojibwa-indianok-csodatevo-teaja.html

A bankszektor káros tevékenysége

A világ adósságának növekedése percről - percre..látni lehet, mely országok hogyan vannak "eladósodva" a magánbankoknak...
és nem Görögország a csúcstartó. Szinte bármely ország lehetne, csak most Görögországot fosztják ki, gyarmatosítják.
Global Debt
A másik trükk ettől a "társaságtól": Görögországon keresztül veszik ki az Európai országok által a görögöknek összeadott pénzét. Talán ez a történelem eddigi legnagyobb pénzszivattyúja, és ezzel még ráadásul szűkítik az európai államok mozgásterét, mivel pénzt vonnak ki a rendszerből, egyúttal ennek pótlására felvett hitelekkel ismét eladósítják majd őket. Zseniális. Ezt nem tudnák megtenni az országok politikai-gazdasági elitjének közreműködése nélkül. Szomorú, de minden eladósodott nemzet vezetői hazaárulók, mert 
A megoldás  annyi lenne, hogy nem a magántulajdonú bankoktól kellene kamatos pénzt felvenni a kormányoknak, hanem minden ország saját jegybankja bocsátana ki pénzt, hitelezné a saját gazdaságát. A hitelezés nem is jó szó, inkább finanszírozná kamatmentes pénzzel. És nem lenne adósság.
A nemzeti jegybankok végezhetnék a dolgukat:
- a gazdaság finanszírozása,
- őrködni az infláció felett: ne legyen több pénzforgalomban, mint az áruk és szolgáltatások mennyisége.

Így nem lenne gond a nyugdíjak kifizetése, ingyenes oktatás, egészségügyi ellátás sem.
Létbiztonságot lehetne nyújtani minden nemzetnek.
Így fosztanak ki minket is, amíg hagyjuk.
A mostani hitel-, devizahitel válság is része a káosznak, ami eredményezheti világkormány létrejöttét.
A megoldás a tanulás, a helyzetünk megértése és az összefogás, pl:  ‎Magyar vagyok, szeretem a hazám, és tenni akarok érte!
http://lmv.hu/node/7221

Étel kiegészítők Düsseldorfi Orvosi Egyetem Gyermekklinika megállapításai.

1.Semlegesek:
E 100,101,103,104,105,111,121,122,126,130,132,140,151,152,160,162,163,170
E 174,180,181,200,201,236,237,238,260,261,262,263,270,280,281,282,290,300
E 301,305,306,307,308,309,322,325,326,327,331,332,333,334,335,336,337,382
E 400,401,402,403,404,405,406,408,410,411,413,414,420,421,422,440,471,472
E 473,474,475,480
2. Gyanúsak:
E 125,141,150,153,171,172,173,240,241,477
3.Veszélyesek:
E 102,110,120,124
4.Egészségünkre károsak
   1.  Bél károsodás           E 220,221,222,223,224
   2. Emésztési zavarok
                     E338,339,340,341,450,451,483,485,486
                      Eiscreme E 107, E 230,231,232,233
   3. B12 vitamin semlegesítő      E 200
   4. Koleszterin                            E 320,321
   5. Ideg túlérzékenység              E 311,312
5. Fokozottan rákkeltő      E 330 legveszélyesebb !!!
(tengeri rák húsában , BONBEL sajtban, dobozos gombában,
dobozos paradicsomban található)
6. Rákkeltők
E 131,142,210,211,213,214,215,216,217,239

Vigyázat!  az E 123 erősen rákkeltő !!!
USA-ban és Oroszországban tiltott a használata !
Tessék ezt a listát használni !
Kerülje ezek használatát azzal, hogy gondosan kiválogatja a vásárolt
termékeket. Gondoljon az Ön saját és gyermekei egészségére.