2014. január 29., szerda

Szergej Lavrov - és az EU téveszméi

Szergej Lavrov az EU-Oroszország csúcstalálkozó után a szíriai helyzet rendezésére irányuló tárgyalásokkal kapcsolatos kérdésekre adott összegző nyilatkozatában kicsit helyére rakott mindenkit. Úgy orosz módra. Tehette azért, mert a komplett EU vezetés betojt öregemberekből álló bagázs szerepében tündökölte végig a talákozót, Catherine Ashton az EU külügyi főképviselőjének posztján billegő bányarém pedig sírógörccsel távozott a megbeszélésről. Az orosz diplomácia vezetője, mint jó osztályfőnök a maguknak túl sokat megengedő nebulók között, megrázta nekik egy cseppet a pofonfát.
Lavrov az újságíróknak kifejtette: “Oroszország nem támogatja kiemelten egyik felet sem Szíriában. Nem vagyunk jóbarátok sem Aszaddal, sem családjával. De súlyos aggodalmunkat fejezzük ki azzal a ténnyel kapcsolatban, hogy ez az ország, amely a kereszténység közel-keleti bölcsője, terroristák és szélsőségesek ostroma alatt áll, akiknek nincsen semmilyen vallásuk, akik kolostorokat és mecseteket fosztanak ki és égetnek fel, akik öregeket, asszonyokat és gyerekeket gyilkolnak le, és akiknek az emberi normák ismeretlen fogalmak. Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy némelyek leegyszerűsített primitív követelődzésekre helyezik a hangsúlyt. A legkönnyebb azt hangoztatni, hogy Aszad mondjon le, és minden rendben lesz. De emlékezünk csak Jugoszláviára, ahol mindenki ugyanígy követelte, hogy Milosevics mondjon le. Végignéztük, ahogy ugyanezek a követelések hangzottak el Szaddam Husszeint illetően. Aztán jött Líbia és Kadhafi. Látjuk, mi lett mindezekből. Ma annak a rögeszmének lehetünk tanúi, amely rendszerváltást követel Szíriában, csak mert néhány ember személyes gyűlöletet táplál Aszad iránt. De felnőtt emberek nem viselkednek így.“
Hídfő.net | Szergej Lavrov és az EU téveszméiAsszad és Lavrov - az orosz fél szerint a Szíriában tevékenykedő terroristáknak megvannak a maguk szponzorai.
Ennek a nyilatkozatnak az üzenete, bár látszólag a Genf 2 békekonferenciával kapcsolatos kérdésekre vonatkozik, nagyon sok mindent -nagyon sok mindenkinek- nagyon tisztán tartalmaz.
Oroszország elindult. Állítsa meg aki elég bátor hozzá.
Gergely deák

A hunok, Róma és Európa keletkezése

A nyugati civilizáció a hunokat lenézően barbár, fosztogató, agresszív ősi ázsiai népnek tekinti. Az ausztrál történész, Hyun Jin Kim bizonyítékokkal alátámasztott legfrissebb kutatásai cáfolják a történelem hamisítók állításait.
 hunok-1


A Sydney Egyetem történésze “A hunok, Róma és Európa keletkezése” (“Huns , Rome and the birth of Europe”) 2013-ban a Cambridge University Press által kiadott könyvében részletesen leírja, miként alapozták meg a hunok a feudális Európa kialakulását és miként jöhetett létre a Nyugat-Római Birodalom. A könyv bemutatja, milyen kifinomult politikai kultúrával rendelkeztek őseink. Belső Ázsiában éltek, sokféle kultúra befogadására voltak nyitottak, ezzel segítették a korai közép-eurázsiai kultúra meggyökeresedését. A Hun Birodalom egy igazi geopolitikai nagyhatalom volt.
A szerző, tanulmányában bemutatja, hogy a hunok először a közép-ázsiai szkíta területeket hódították meg, később nyugat felé vették útjukat.

Hyun Jin Kim bemutatja Atilla hadviselését Róma ellen, de kitér a balkán, a közép-európai népek és a gallok meghódítására is. A könyv tárgyilagosan új megközelítéssel értékeli a hunok szerepét Európában, valamint a Római Birodalomra gyakorolt hatását.
A mű megjelenése alátámasztja a magyar őstörténet kutatók állításait, amelyek szerint a hunok nem valamiféle barbár, vérengző, vándorló népek voltak. A világ körülöttünk már régen tudomást szerzett a történelem hamisítók hazug állításairól.
http://magyarno.com/a-hunok-roma-es-europa-keletkezese

A HUNok, Róma és Európa keletkezése

A nyugati civilizáció a hunokat lenézően barbár, fosztogató, agresszív ősi ázsiai népnek tekinti. Az ausztrál történész, Hyun Jin Kim bizonyítékokkal alátámasztott legfrissebb kutatásai cáfolják a történelem hamisítók állításait.

A Sydney Egyetem történésze "A hunok, Róma és Európa keletkezése" ("Huns, Rome and the birth of Europe"http://www.cambridge.org/ve/academic/subjects/classical-studies/ancient-history/huns-rome-and-birth-europe) 2013-ban a Cambridge University Press által kiadott könyvében részletesen leírja, miként alapozták meg a hunok a feudális Európa kialakulását és miként jöhetett létre a Nyugat-Római Birodalom. A könyv bemutatja, milyen kifinomult politikai kultúrával rendelkeztek őseink. Belső Ázsiában éltek, sokféle kultúra befogadására voltak nyitottak, ezzel segítették a korai közép-eurázsiai kultúra meggyökeresedését. A Hun Birodalom egy igazi geopolitikai nagyhatalom volt.

magyarno.com/wp-content/uploads/hunok-1.png


A szerző, tanulmányában bemutatja, hogy a hunok először a közép-ázsiai szkíta területeket hódították meg, később nyugat felé vették útjukat. Hyun Jin Kim bemutatja Atilla hadviselését Róma ellen, de kitér a balkán, a közép-európai népek és a gallok meghódítására is. A könyv tárgyilagosan új megközelítéssel értékeli a hunok szerepét Európában, valamint a Római Birodalomra gyakorolt hatását.

A mű megjelenése alátámasztja a magyar őstörténet kutatók állításait, amelyek szerint a hunok nem valamiféle barbár, vérengző, vándorló népek voltak. A világ körülöttünk már régen tudomást szerzett a történelem hamisítók hazug állításairól.
http://magyarno.com/a-hunok-roma-es-europa-keletkezese/

Létrejött 25 új munkahely - "hurrá"

Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár ma Ózdon a Felkor 2000 Kft. csarnokavatásán olyan beszédet mondott, ami nagyjából tükrözi is a mai magyar gazdaságban uralkodó állapotokat. Az elektronikai alkatrészek összeszerelésével, gyártásával foglalkozó vállalat egy új üzemcsarnokot avatott fel, az államtitkár pedig annak alkalmából jelent meg, hogy 25 új munkahely jött létre, amiből 6 felvett alkalmazott "roma származású".
Mindent elmond a mai állapotokról, hogy ma már 25 új munkahelynek is örülni kell. Hogy mindezt a kisebbségek felzárkóztatására adott EU támogatásból sikerült elérni, annak pedig méginkább örülni kell.
De Czomba elmondása szerint nem is igazán emiatt kell örülni a 25 új munkahelynek, hanem amiatt, mert ez egy követendő példa a magyar vállalkozásoknak. Politikai pártokhoz törleszkedéssel, EU-támogatásokból egy multinacionális cég beszállítójává válni - ez a követendő út a magyar vállalkozások számára. Az államtitkár szerint igen, "támogatással, segítséggel magyar kisvállalkozó is képes egy multinacionális cég megfelelő minőséget és mennyiséget kínáló beszállítójává válni".
Ez a követendő út: nyugati pénznyelő érdekeltségek kiszolgálójává válni.
Igaz, a mai gazdasági környezetben már ehhez is teljesítmény kell. Kezdődik ott a dolog, hogy a magyar kisvállalkozások többsége eleve nem tud nyereségesen működni (pár év után csődbe megy), mert a multik lenyomják az árakat. Mivel nem tudnak nyereségesen működni, hitelt sem kapnak. Egyrészt, mert még mindig a korábban szinte ingyen osztott hiteleket nyögik, amit felvettek ugyan, de hiába bővültek, mert a multik lenyomták az árakat. Így csak a veszteség lett nagyobb, marad a végelszámolás. A pénz pedig oda megy, ahol már eleve sok pénz van. Induló vállalkozások sehol nem kapnak hitelt, az uniós viszonylatban legalacsonyabb bérekből összekapart összegekből pedig érthető módon nem jönnek létre vállalkozások. Csodálkoznak, hogy halódik a magyar gazdaság, és nincsenek új munkahelyek?
A továbbra is lényeges kérdés: hol van a kormány által ígért egymillió új munkahely? Ugye nem azt értették munkahelyteremtés alatt, hogy lesz majd néhány kisvállalkozás, aki a hűséges Fidesz-kötődés miatt EU-s pénzeket kap, és az így létrehozott több tucatnyi új állást felmutatják propagandaként? Ugye nem? Dehogynem.
Magyarországnak új iparosításra, nagyarányú állami munkahelyteremtésre van szüksége! Nem kegyelemből leosztott EU-pénzekből, hanem felelős kormány által kigondolt stratégia mentén végrehajtott új iparosítással! Nem hitelekből, nem befektetőktől, hanem gazdálkodó állam által termelt profitból! Akkor lesz növekedés, lesz munkahely. Ameddig ennek közelében sem vagyunk, addig pedig legyenek szívesek nem ilyenekkel kiszúrni a választók szemét.
Fenyvesi Áron

Drónokkal figyelték meg és tartóztatták le

Új szintre érkezett az Amerikában kibontakozó technológiai diktatúra - egy észak-dakotai farmer volt az első amerikai állampolgár, akit a hatóságok már drónok használatával figyeltek meg és tartóztattak le.
A gazda bűne mindössze annyi volt, hogy hat tehén átvándorolt az ő birtokára, majd nem volt hajlandó intézkedni, hogy azok visszakerüljenek a szomszéd birtokra. Tipikus szomszédok közötti vita, ami hazánkban is gyakori. A szomszédban működő vállalkozó bejelentését követően hamar kiérkeztek a rendőrök, akikre a cowboy rá is lőtt. Majd nemsokára egy SWAT alakulat érkezett a farmra, hogy az immár gyanúsítottat és az "ellenállókat" letartóztassa. A SWAT csoport azonban nem volt elég, a Homeland Security által bérbeadott Predator drónt vették igénybe, ezzel a gazda három fiának tartózkodási helyét is meghatározták a több mint 3600 hektáros birtokon és értesítették a rendőröket, mikor biztonságos a letartóztatás.
Végül a teljes családot őrizetbe vették. Nem a hat elvándorolt tehén miatt, hanem mert a birtokra ok nélkül behatoló rendőrökre rálőttek. Ez egy példa arra, milyen értelmetlen zaklatásokra kell számolnia a jövőben az amerikai állampolgároknak. A drónok használata mostanra civil területen, amerikai állampolgárok ellen is engedélyezett. Nem is akármilyen módon. Gyakorlatilag bárki ellen beevethetnek katonai gépeket anélkül is, hogy bármilyen bűncselekmény elkövetése rá lenne bizonyítva. Már annyit sem kell hazudniuk, hogy terrorista, - mert a birka néppel ezt is meg lehet etetni. Ezek beszélnek Magyarországnak emberi jogokról, ezeknek hajbókolunk a külpolitikában?

http://www.hidfo.net/2014/01/29/dronokkal-figyeltek-meg-es-tartoztattak-le

A Bildenberges Martonyi nyíltan hülyének nézi az orosz diplomatákat

Martonyi kedden adott egy interjút a Gazdasági Rádiónak, amiben úgy tűnik egy közelmúltban tett nyilatkozatát akarta ellensúlyozni. Valaki igencsak rápiríthatott a külügyminiszter úrra a nyugati támogatók közül, miután fel mert szólalni, hogy az Egyesült Államok fogja vissza magát a Magyarországgal szembeni kritikákkal. Akár meg is billenthették alatta a leejtőt, és hogy nyugati elköteleződését bizonygassa, egy Moszkva ellenes kritikával akart visszatáncolni a nyugat kegyeltjei közé.
Martonyi szerint az orosz diplomácia rosszul mérte fel az ukrán helyzetet, sőt, még az se lenne rossz az orosz gazdaságnak, ha Ukrajnán keresztül az EU-s termékek elöntenék az orosz piacot. A külügyminiszter szerint Oroszország fenntartása az európai termékek beözönlésével szemben "nem túl komoly érvelés", és egyébként is, ha csak ez az egyetlen probléma, ez más úton is megoldható.
Vajon mivel kellett megfenyegetni egy gazdaságilag lepukkant ország külügyminiszterét ahhoz, hogy valaki a térség nagyhatalmának diplomatáit nyilvánosan hülyének nézze? Elég a személyes megfoghatóság, vagy az amerikaiak részéről szükséges volt annak felemlegetése is, hogy a magyar külügy nem-hivatalos dolgai esetleg nyilvánosságra kerülhetnek?
A külpolitikai összeesküvés belpolitikai előnnyé kovácsolása - zavarosban halászás
Apropó, nem-hivatalos külügy: Martonyi nem győzte hangsúlyozni azt is, Magyarországnak érdeke, hogy Ukrajna ne destabilizálódjon. Ez már csak annál fogva is érdekes, mert a közeljövőben akár napvilágot láthatnának olyan dokumentumok is, melyek alátámasztják, hogy amerikai-magyar államközi megállapodás van a kárpátaljai gázimport ellenőrzésére vonatkozóan.
Martonyi azt is hangsúlyozta, ma este összeülnek a Visegrádi Négyek miniszterelnökei, hogy megvitassák az Ukrajnában kialakult helyzetet. Ha az Ukrajnával határos országok miniszterelnökei tanácskoznak az ukrán helyzet kapcsán, az pedig azt jelenti, hogy - Martonyi megfogalmazásával élve - "hatalmas hibát követnek el".
Miért? Mert erre a tanácskozásra éppen annak az országnak a képviselőit felejtették el meghívni, aki rendezni fogja az ukrán helyzetet (Oroszország). Mi elhisszük, a külügyminiszter úgy gondolja, a nyugatiak majd betartják ígéreteiket a területek visszacsatolására vonatkozóan. De milyen garanciát lát arra, hogy amikor a bevonuló csapatok összetalálkoznak, a többi összeesküvő ország is betartja az ígéreteit? Talán úgy gondolja, az Ukrajnába bevonuló lengyel és román csapatok majd udvariasan megállnak a megbeszéltek szerint, ha a paktumban részt vevő egyik ország (Magyarország) gyakorlatilag semmilyen katonai erővel nem rendelkezik?
Külügyminiszterként nem érzi felelősnek magát amiatt, hogy Magyarországot belesodorja egy szomszédos ország feldarabolására szőtt összeesküvésbe, miközben hazánk akkora haderővel sem rendelkezik, hogy saját határait megvédje? Talán erre gondolt, amikor azt mondta, "Magyarországnak nem érdeke, hogy Ukrajna destabilizálódjon"?
Ha Ukrajna darabokra hullik, nem csak Ukrajna, hanem teljes Kelet-Európa térképe újra lesz rendezve. Ha így alakulnak a dolgok, az nyers katonai erő mentén fog történni, nem betarthatatlan ígéretek alapján. Egy ilyen helyzetben Magyarországnak felelős külképviseletre van szüksége, nem pedig Martonyi-féle behízelgő politikusokra.
Molnár István

Szíriai fenyegetés: Új szárazföldi hadosztályt állít fel az izraeli hadsereg

Az izraeli hadsereg új szárazföldi hadosztályt állít fel, amellyel a megszállt Golán-fennsíkon fokozzák a védelmi képességet - közölte kedden egy katonai szóvivő.
A fennsík bibliai megjelölése után elnevezett Basan hadosztályt az 1974-es tűzszüneti vonalhoz vezényelik, és azzal a feladattal bízzák meg, hogy hárítson el minden "biztonsági fenyegetést". A csapatok erősítik az izraeli hadsereg gyors reagálási képességét is a térségben - mondta.
A Golán-fennsíkon a szíriai polgárháború 2011 márciusi kirobbanása óta feszültebb a helyzet, vannak fegyveres incidensek is, ezek azonban nem súlyosak. Könnyűfegyverek vagy aknavetők lövedékei időnként eltalálják az izraeli hadsereg állásait, amire a katonaság esetről esetre válaszol.

Izrael hivatalosan háborúban áll Szíriával, és 1967 óta megszállás alatt tartja a Golán-fennsík mintegy 1200 négyzetkilométerét. A nemzetközi közösség nem ismeri el a zsidó állam fennhatóságát a területen, amelynek mintegy 510 négyzetkilométere maradt szíriai ellenőrzés alatt.

MTI

Obama: Amerikának ideje kikerülni az állandó hadi készültség állapotából

Az amerikai elnök az esélyegyenlőség erősítésére és a jövedelemkülönbségek csökkentését célzó intézkedéseire helyezte a fő hangsúlyt a helyi idő szerint kedd éjjel a kongresszus két háza előtt elmondott, az unió helyzetéről szóló hagyományos üzenetében. Obama: Amerikának ideje kikerülni az állandó hadi készültség állapotából
Barack Obama szerint a 2014-es esztendő áttörést hozhat az ország számára, és Amerika jobb helyzetben vág neki a 21. századnak, mint bármely más ország. Ezt a közelmúlt kedvező gazdasági mutatóival támasztotta alá. "Több mint egy évtized óta először jelentették ki világszerte gazdasági vezetők, hogy nem Kína a világ első számú befektetési helye, hanem Amerika" - mondta az elnök. Méltatta a költségvetés ügyében megkötött kongresszusi kétpárti kompromisszumokat, de úgy vélekedett, hogy nagyobb erőfeszítéseket kell tenni a munkahelyteremtés és az új válságok elkerülése érdekében. "Úgy vélem, hogy ezt a nemzetet fajra, régióra vagy pártra való tekintet nélkül, a fiatalokat és az időseket, a szegényeket és a gazdagokat egyaránt a mindenki számára elérhető lehetőségekbe vetett, egyszerű és mély hit egyesíti - az az eszme, hogy ha valaki keményen dolgozik és vállalja a felelősséget, akkor előre juthat" - mondta.
Intézkedéseket helyezett kilátásba a középosztály védelmére és az ebbe a társadalmi kategóriába való feljutás megkönnyítésére - akár támogatja azokat a kongresszus, akár nem. Együttműködésre szólította fel a kongresszust az adórendszer olyan kiskapuinak bezárása érdekében, amelyek a termelés külföldre telepítését ösztönzik, és kérte, hogy csökkentsék az Amerikában munkahelyeket teremtő vállalkozások terheit.
Bejelentette, hogy a fejlett technológiájú termelés fellendítése érdekében a kormánya által eddig létrehozott két ipari park mellett további hatot fognak létesíteni. Hangsúlyozta, hogy az Európával és az ázsiai-csendes-óceáni térséggel megkötendő kereskedelmi partnerségek célja a munkahelyteremtés. Sürgette a kutatás-fejlesztés szövetségi finanszírozásának növelését és a szabadalmaztatás reformját. A környezetvédelemmel kapcsolatban azt mondta, hogy a hagyományos tüzelőanyag-iparnak adott 4 milliárd dolláros adókedvezményt inkább a jövő üzemanyagainak támogatására kellene fordítani. Új normák bevezetését kezdeményezte az erőművek szén-dioxid-kibocsátásával kapcsolatban.
Szót emelt a bevándorlás reformja mellett, ami szerinte két évtized alatt 1000 milliárd dollárral csökkentheti a deficitet. Bejelentette, hogy a szolgáltatók igényeit jobban kielégítő képzési program kidolgozását kezdeményezte, és a tartósan munkanélküliek segélyezésének megújítását kérte a kongresszustól. Elmondta: arra kérte a legnagyobb amerikai cégek vezetőit, hogy nagyobb számban alkalmazzanak olyanokat, akik már régóta nem találnak munkát.
Hangsúlyozta a valós gazdasági igényeket kielégítő képzésnek, valamint annak a fontosságát, hogy a gyerekek számára már a legalsó szintű oktatásban biztosítsák a hozzáférést a legújabb generációs kommunikációs eszközökhöz.
Obama közölte, hogy a következő hetekben elnöki rendelettel - a korábbi 7 dollár 25 centről - 10 dollár 10 centre fogja emelni a szövetségi alkalmazottak minimális órabérét. Sürgette a kongresszust, hogy a törvényhozásban elakadt jogszabálytervezet támogatásával országos szinten ugyanennyire emelje meg a minimálbért.
Bejelentette, hogy elrendelte egy új típusú magánnyugdíj-rendszer kidolgozását. Védelmébe vette az egészségügyi reformot, és arra bátorította az amerikaiakat, hogy a március 31-én lejáró határidőig minél többen kössenek biztosítást.
A nemzetközi kérdések közül először az idén befejeződő afganisztáni csapatkivonásról szólt, rámutatva, hogy ha Kabul aláírja a kétoldalú biztonsági megállapodást, akkor a NATO-szövetségesekkel együtt egy kis létszámú amerikai kontingens is az országban marad. A terrorizmus elleni küzdelem támogatásának folytatást ígérte Jemenben, Szomáliában, Irakban és Maliban, valamint a terrorizmust elutasító szíriai ellenzék megsegítését. A szíriaiak diktatúra, terror és félelem nélküli életet érdemelnek - mondta. Kitért az új típusú fenyegetések elleni védelem és a katonai költségvetés reformjának fontosságára is.
Sürgette, hogy a kongresszus a Guantánamói-öbölben található börtön bezárása érdekében idén törölje el a foglyok elszállítására vonatkozó összes tilalmat. Hangsúlyozta, hogy főparancsnokként kész erőt alkalmazni az amerikaiak védelmében, üldözni fogja a terrorszervezeteket, de Amerikának ideje kikerülni az állandó hadi készültség állapotából. Mint mondta, ennek a törekvésnek a szellemében korlátozta a dróncsapásokat és fogott bele a megfigyelési programok reformjába.
A tömegpusztító fegyverek visszaszorítása terén elért sikerek között említette meg, hogy elkezdődött a szíriai vegyi fegyverek megsemmisítése, és tárgyalások kezdődtek annak szavatolásáról is, hogy Irán ne fejleszthessen ki nukleáris fegyvert. Az elnök ugyanakkor kilátásba helyezte, hogy vétót emel, ha a kongresszus újabb szankciókat szavaz meg Irán ellen. "Nemzetbiztonságunk érdekében esélyt kell adnunk a diplomáciának a sikerre" - mondta, elismerve, hogy a Teheránnal folytatott tárgyalások nehezek, akár kudarccal is végződhetnek, és Amerika tudatában annak, hogy Irán támogatja a terrorszervezeteket.
Az amerikai-európai szövetségről kijelentette, hogy az a legerősebb marad, amit "a világ valaha is ismert". "Ukrajnában kiállunk azon elv mellett, hogy mindenkinek joga van a szabad és békés önkifejezésre, valamint arra, hogy beleszóljon az országa jövőjébe" - mondta Barack Obama.

MTI

Várjuk az igazság percét

Ne engedd, hogy megzavarjon az a világméretű lárma, ami most fog elkezdődni. El fog jönni egy nap, amikor minden hazugság összeomlik a saját súlya alatt, és ismét győz az igazság.”

/Joseph Goebbels (néhány órával a halála előtt)/
A „lárma” (lásd holokauszt) most nemzeteket gyötörni hívatott gyilkos csenddé változott. Vajon az Igazság perce tolódott ki vagy ez a hallgatásra ítélt hosszú perc (stílusosan 70 másodperc) a „vihar” előtti állapot tükre? A farkasszemet nézésé!
Úgy illik, hogy a holokauszt évében mi is megemlékezzünk erről az eseményről...mivel országunkban nincs szólásszabadság, üldözik és törvénnyel büntetik az igazság kimondását, ezért mások véleményéből szemezgetünk. Megkérdeztük az utca emberét, mit gondol a holokausztról. Nem mi mondtuk...
H. László:
Személy szerint semmiféle felelősséget nem érzek a hetven évvel ezelőtt történtekkel kapcsolatban, mert sem én sem semelyik felmenőm nem ölt meg egyetlen zsidót sem a vallása vagy etnikai hovatartozása miatt!
Nem érzem szükségét, hogy közpénzből bármiféle megemlékezést tartsanak a zsidóság 70 évvel ezelőtti deportálása kapcsán.
Megemlíteném, hogy a háborút elszenvedő országok emberveszteségének elenyésző hányadát teszik ki a zsidó vallású – identitású - rasszú(?) egyének.
A holokausztnak nevezett folyamatban deportált, illetve az ezek közül elhalálozott magyar állampolgárságú egyénekből eredő veszteség nem állítható szembe a trianoni békediktátum okozta területi és emberveszteséggel főleg nem írhatja azt felül!
Elutasítok minden olyan törekvést, amely a magyarság jelenlegi tagjainak bűnösségét és kárpótlási kötelezettségét próbálja bizonygatni a 70 évvel ezelőtti események kapcsán, tekintve hogy sem a megcsonkított, sem a történelmi Magyarország területén NEM MŰKÖDTEK HALÁLTÁBOROK még a holokauszt legnagyobb önjelölt szakértői szerint sem!
B. Tibor:
Több milió túlélő tombol akkor hányan voltak ott ahol nem kellet volna ott lenni ott is volt bölcsi mert többen jöttek vissza min az elhurcoltak.Nagy okos emberek statisztika kérdés? Hány embert hurcoltak el és mennyi jött vissza a különbség a fájó veszteség.
Sz. Zoltán:
Hát, ha jóvátehetetlen bűn, akkor ablakon kidobott pénz volt az a sok milliárd, amit a holo-túlélőknek eddig kifizettünk? És nem értek egyet azokkal, akiket hidegen hagy ez a holo-emlékezés.

Emlékezzünk együtt arra, amiről nincs is emlékünk, és ünnepeljük dallal, tánccal e jeles napot - mint ők Trianont - és a magyarázata az ünneplésnek ugyanaz lehet, amit ők annak idején az orrunk alá dörgöltek.
- előre kell nézni és nem a múltat síratni,
- népek, vallások összefogása
- legyen ez a zsidó összefogás ünnepe
Több hülye politikai lózung nem jut eszembe, de elég ennyi ok is a vidámságra és ünneplésre. Majd azokat az egyes személyeket, - akikről tudom, hogy elvitték, és a családunk barátai voltak - meggyászolom és gyújtok értük egy mécsest, amikor én jónak látom. De nehogy már a cionisták írják elő, hogy hogyan és mikor!
F. Irén:
Már Mohácsnál is miattuk vesztettünk (Fortunátus, a király zsidó kincstárnoka kirabolta kincstárat, nem volt élelem, rossz volt a sereg felszerelése). 1919-ben a vörös vircsaft vezérkara mind zsidó volt, egyetlen magyart vettek be, hogy legyen, aki szombaton aláírja a magyarok halálos ítéleteit. 1956-ig úgy jutottunk el, hogy a zsidó kormányunk porig alázta a magyart, a fél ország büntetőtáborban, börtönben, vagy akasztófán lógott. És mi kérjünk bocsánatot?? Aki nem ismeri a történelmet, az kérjen bocsánatot a szüleitől és a tanárától!
J. Lóránd:
Én inkább arra emlékeztem, hogy sajnos nem sikerült kipucolni a szemetet az országból és végre egy csak magyarok által lakott Magyarországot kialakítani. Itt maradt a sok gaz meg az őket támogató korcsok, napról napra sokasodnak és szívják a becsületes magyarok vérét. A magyarok nem magyarokat gyilkoltak, hanem azon zsidókat, cigányokat és komcsikat tüntették el, akik nem voltak hajlandók elhagyni az országot (bár erre lett volna bőven idejük, hiszen a törvényeket nem egyik napról a másikra hozták - úgy mint ma) és megpróbáltak tovább élősködni a nép hátán. Szükség, nagy szükség van végre egy hatalommal is bíró politikai erőre, amely végre befejezné az elkezdett takarítást.
P. Tamás:
Nem ártana Áder "úrnak" kicsit jobban tájékozódnia, és akkor nem írna ekkora baromságokat. A 600.000-es szám a régi területi viszonyokra vonatkozott, és ez volt akkoriban a zsidóság teljes létszáma Nagy-Magyarországon. Ha el is vittek mindenkit oda, és mindenki elpusztult, akkor hogyan maradhatott ennyi zsidó a háború után a jelenlegi kis területen, főleg úgy, hogy sokan nem is tértek vissza, hanem az Államokba, vagy más országokba emigráltak?

Tény, hogy vittek zsidókat a Budapesti gettóba, de szerintem sok Magyar, vagy Német katona, szívesebben lett volna ott, mint mondjuk a Don kanyar -40 fokos poklában, vagy Sztálingrád halálkatlanában. Azokhoz képest a gettó egy nyári tábor volt. Mindenkinek megvan a maga szenvedése. Ne kényszerítsék már a másikra a sajátjukét. Majd, ha akarok, megemlékezek róla, persze feltéve, ha látom ennek viszonzását. De amíg nem, addig, kuss, van.
F.Exner:
Aki embernek teremtődött ebben a naprendszerben,és ha fent akar maradni,akkor gondolkodni,és alkotni kell. A földgolyón a természet szeretete, és kímélete az élet fennmaradása. Akik ezt nem veszik tudomásul,azok vagy gonoszok, vagy a földi élet ellenségei. Miért van az,hogy a Cionisták semmi hasznosat sem csinálnak ezen a földön?. Csak rombolnak, pusztítanak, és minden további élési lehetőséget tönkretesznek.
Szerintem nagyon nagy a valószínűsége annak, hogy a világegyetem egy másik galaktika baktériumait egy úgynevezett UFO utazók dobták le a födlre, millió évekkel ezelőtt, és ebből alakult ki a csont, hús Cionista.
A legnagyobb probléma most az, hogy ezeket az óriás baktériumokat hogyan fékezzük meg szaporodásukban?.
Idézetek
„Ha valaki Európából bírálja Izraelt, akkor felhozzuk a
holokausztot, ha pedig ebben az országban (Amerikában) kritizálja
Izraelt, arra azt mondjuk, hogy antiszemita. És a szervezet erős, és
sok pénze van, a kapcsolat pedig az amerikai és az izraeli zsidó
intézmények között nagyon erős, ők pedig különösen erősek ebben az
országban, mint ahogy azt Ön is tudja. És hatalommal rendelkeznek, ami
rendben is van. Tehetséges emberek, hatalmuk és pénzük van, sajtójuk
és más eszközeik, és a hozzáállásuk ez: "Izrael az én országom, ha
igaza van, ha nincs". És nem állnak készen a kritikára. És nagyon
könnyű antiszemitizmussal vádolni az izraeli kormány egyes lépéseit
bírálókat, vagy felhozni a holokausztot és a zsidó emberek
szenvedéseit, mint ami igazol mindent, amit a palesztinokkal teszünk."
(Részlet a Sulamit Alomi volt izraeli oktatási miniszterrel 2012-ben
készült interjúból)
„Korábban az volt az antiszemita, aki gyűlölte a zsidókat, most az az antiszemita, akit a zsidók gyűlölnek.” (David Irving)
„Az Igazság szabaddá tesz!”
Benjamin Harrison Freedman (NY,1890-1984) kongresszusi beszéde
Utóirat
Az állítólag mindig csak védekező Izrael az alábbi esztendőkben indított háborúkat arab szomszédai, illetve a palesztinok ellen: 1948, 1956, 1967, 1978, 1982, 1996, 1987, 2000, 2008.

Az arabok egyetlen esetben kezdeményeztek háborút Izrael ellen: 1973-ban.

1982: Izrael megtámadja Libanont. Az agressziónak 20.000 polgári áldozata volt, ezen kívül 2000 palesztint vadállati kegyetlenséggel meggyilkoltak az Izraellel szövetséges libanoni milicisták a sabrai és sathilai menekülttáborokban. Több, mint egy tucat ENSZ-határozat ítélte el Izraelt 1982 nyarán az elkövetett súlyos jogsértések miatt. Következmények nélkül.

1996: Izrael szándékosan ágyúzta a libanoni Qánában található ENSZ-központot, ahol civilek sokasága keresett menedéket. A halálos áldozatok száma meghaladta a százat, akik között sok volt a nő és a gyermek. Az ENSZ vizsgálatot folytatott az ügyben, és megállapította, hogy a zsidó állam katonái szándékosan bombázták az épületet. Az USA ezt követően nem járult hozzá General Butros Butros Ghali ENSZ-főtitkár újjáválasztásához.

2006: Izrael ismét megtámadta északi szomszédját. Porig rombolta Dél-Libanont, és több mint 1300 polgári személy halt meg a bombázások következtében. A Vöröskereszt és az ENSZ lobogói alatt haladó konvojokat is lőttek, sokan ekkor veszítették életüket. Az agresszió utolsó három napja alatt 2 millió fürtös bombát szórtak le az izraeli gépek Libanon területén.

2000 szeptembere és 2006 áprilisa között 5144 palesztin (köztük 952 gyermek) halt meg az izraeli hadsereg akciói következtében. A sebesültek száma 57.100.

1920 és 2006 között, tehát 86 év alatt összesen 3173 izraeli vesztette életét ún. "terrorista akciók" következtében.

A mostani, 17 napos gázai vérengzés során mintegy 1300 palesztint gyilkoltak le a zsidó állam katonái. "
Zárszó
Ha ezek a cselekedetek "jóvátehetetlenek" - miért fizetünk jóvátételt?
Várhegyi Kálmán összeállítása

Stratfor: márpedig Ukrajna az oroszoké

Stratégiai szempontból Ukrajna nem olyan fontos Európa, mint Oroszország számára, és alapvető geopolitikai realitás, hogy egyetlen országnak sincs akkora ereje, képessége Ukrajna jövőbeli sorsát alakítani, mint Moszkvának – állapította meg keddi elemzésében a Stratfor amerikai agytröszt.
Az európaiak nem fognak a közeljövőben fontos szerepet játszani Ukrajnában, az Egyesült Államok pedig csak annyiban érdekelt, hogy Ukrajna révén irritálja Oroszországot, de nem vállal komoly kockázatot – fejtette ki az ukrajnai tüntetések kilátásait elemezve George Friedman, a Stratfor alapítója a texasi agytröszt Geopolitical Weekly című internetes kiadványában.
Az európai uniós társulás lemondása által kiváltott, politikai változásokat és új választásokat követelő tiltakozások kapcsán Ukrajna geopolitikai fontosságát elemezve a szerző rámutat: stratégiai helyzete, a közös határ, mezőgazdasági termékei és ásványi kincsei, valamint Odessza és Szevasztopol kikötői miatt Ukrajna elsőrendűen fontos Oroszország számára.
A Stratfor szerint “a szorosabb Ukrajna-EU integráció esetlegesen halálos veszélyt jelentene az orosz nemzetbiztonságra”. A 2004-es narancsszínű forradalom után Vlagyimir Putyin orosz elnök egyértelművé tette: Ukrajna létfontosságú Oroszország biztonsága szempontjából.
Az elemző szerint a 2008-as orosz-grúz háború Kijev számára megmutatta, hogy a nyugati garanciák értéktelenek. Bebizonyosodott ugyanis, hogy az Egyesült Államok nem segíthet Grúziának, és Oroszországnak nagy katonai ereje van. Grúzia és Ukrajna akkor mutatott szándékot, hogy csatlakozna a NATO-hoz és az EU-hoz, és grúziai beavatkozásával Moszkvának az is volt a célja, hogy eltérítse Kijevet ezektől a szervezetektől.

Az ukrajnai tüntetések idején Oroszország viszonylag nyugodt maradt. Moszkva megértette, hogy ukrajnai befolyása nem egy emberen vagy párton nyugszik, így hagyta a válságot forrongani. Moszkvának az a jelenlegi Ukrajna-stratégiája, hogy nem kell fellépnie, legalábbis nem nyilvánosan. Mint a Stratfor rámutatott, bármilyen ukrán kormány ugyanolyan kényszerítő helyzettel néz majd szembe, mint eddig Viktor Janukovics elnök: kicsi a remény az uniós befogadásra, viszont fennáll a Moszkvától való energiafüggőség és Oroszországgal egybefonódik az ukrán gazdaság. Az oroszok Szocsi előtt már bizonyosan nem akarnak konfrontációt.
Az oroszok azzal is tisztában vannak, minél szorosabban ellenőrzik a nyugatbarát erők Kijevet, annál megosztottabb lesz Ukrajna. A nyugatorientált nyugati és az oroszbarát keleti országrész közötti feszültség tény, és egy erős nyugatbarát nyomás kettészakíthatja az országot. Egy esetleges EU-barát kormány konfliktussal és káosszal találná szembe magát, és egy ilyen forgatókönyv aligha felelne meg Moszkvának.
Stratégiai szempontból Ukrajna nem olyan fontos Európa, mint Oroszország számára. Európa sosem kívánta Kijevet soraiban látni, csak a lehetőséget megadni számára. A németek megértették, hogy Ukrajna uniós tagságára aligha kerülhet sor a közeljövőben. Több fontos üzletük, közös energetikai és beruházási érdekeik is van az oroszokkal, így Berlin aligha fogja nyilvánosan támogatni a tüntetőket. Lengyelország és a balti államok az orosz táboron kívül szeretnék látni Ukrajnát, mert ütközőövezetet jelenthet közöttük és Oroszország (és Fehéroroszország) között.
Az Egyesült Államok határozottan támogatta a narancsszínű forradalmat. Jelenleg azonban, amikor Washington igyekszik nem beavatkozni fölöslegesen az eurázsiai konfliktusokba, arra lehet következtetni, hogy az Egyesült Államok távol marad Ukrajnától. A titkos adatgyűjtés kiszivárogtatása, Edward Snowden ügyében tanúsított orosz magatartás feldühítette Washingtont, s az Egyesült Államok szívesen okoz gondokat Moszkvának a szocsi olimpia előtt, ha esetleg nem is nem támogatja a civil szervezeteket olyan mértékben, mint az európai országok. Szívesen kényszerítené Oroszországot védekező álláspontra, mint ahogy Moszkva tette vele nemrégiben.
A Stratfor összegzése szerint Ukrajnában magasak a tétek. Az oroszok tudják, hogy egy olyan játszmában vesznek részt, amelynek nem lehetnek a vesztesei. Többféle módon is nyerhetnek: például csak tarthatatlanná kell tenniük az ukránok számára az európai nyitást, s ezt az ukrajnai gazdasági és szociális feltételek lehetővé is teszik. Az európaiak nem fognak a közeljövőben fontos szerepet játszani Ukrajnában, az Egyesült Államok pedig csak arra akarja felhasználni Ukrajnát, hogy általa bosszantsa Oroszországot, komoly kockázatot azonban nem kíván vállalni-állapitja meg a Stratfor tanulmánya.
Amire viszont nem tér ki a tanulmány, az a Galicia jelentette hatalmas veszély. Hiszen ebben a térségben a legerősebbek az ukrán ultranacionalisták (a banderista Szvoboda) és az ukrajnai zsidó népesség is zömmel ebben a térségben koncentrálódik, amely már fegyveres önvédelmi osztagokat szervez. Ennek a régiónak a határain pedig-amelyek egyuttal az államhatárok menti térségeket jelentik-komoly létszámú lengyel, szlovák, magyar, és román kisebbségek élnek, amelyek elsősorban az ultranacionalisták dühének vannak kitéve. Ám a legveszélyeztetettebb kisebbség a kárpátaljai magyarság, amelyet az utóbbi években számos ultranacionalista támadás ért, és amely etnikum többségében inkább oroszbarátnak tekinthető, mintsem EU-pártinak.
Itt kell megemliteni azt, hogy a tervezett EU-társulási szerződés aláirásának lemondása miatt kirobbant Kijevi erőszakos cselekmények már régen okafogyottakká váltak. A demonstrációk eszkalációja az ország keleti-régióira már szociális okokkal magyarázható, amelyeket viszont a mostani politikai konstelláció nemhogy megoldani-de kezelni sem igen tud. Egy Klicsko-Tyimosenko konglomerátum pedig csupán a problémák továbbgörgetését jelentheti Ukrajna számára, egyúttal pedig szembefordulást az EU-számára végképp vállalhatatlan mostani-Szvoboda-alkalmi szövetségessel. Márpedig ez nyilt ellenségeskedést jelentene a jelenlegi nyugati országrészben, egyúttal pedig komoly nemzetközi feszültségforrást. Ehhez a-egyébiránt igencsak értéktelen- feszültségforráshoz pedig a Kreml nem nagyon akarna ragaszkodni! A bajlódást inkább rá fogja bizni az Európai Unióra, amelynek viszont anélkül is van épp elég gondja-baja!
Ez lesz Moszkva édes bosszúja!

http://balrad.wordpress.com/2014/01/29/stratfor-marpedig-ukrajna-az-oroszoke/

Teljes kudarc volt az EU-Oroszország csúcstalálkozó

Lezajlott egy újabb EU-Oroszország csúcstalálkozó, az azt követő sajtótájékoztatón pedig újabb információk is elhangzottak Kelet-Európa helyzetére vonatkozóan. Valószínűleg ez az a fórum, ahol a nagyhatalmak közt a térséget érintő paktumok is létrejöttek, de a külső szemlélő számára eljátszott színházi előadásból is sok mindenre következtetni lehet.
Mostanra senki nem rejti véka alá, hogy Ukrajna sorsásnak alakításába a legkevesebb beleszólása az ukrán kormánynak van. Az EU-Oroszország csúcstalálkozón ugyanis az Európai Unió meghatározta Ukrajnával kapcsolatos követeléseit, - nem az ukrán kormánynak címezve azt, hanem Vlagyimir Putyin orosz elnöknek. Ebből tudható, hogy szerencsére még nem az EU befolyása érvényesül Ukrajnában, ők vannak abban a pozícióban, hogy területi követeléseik legyenek.
Vlagyimir Putyin a kötelező diplomáciai körök lejárását követően zárt ajtó mögött tartott megbeszélést az Európai Tanács és az Európai Bizottság elnökeivel. A később tartott sajtótájékoztatóból leszűrhetjük, gyakorlatilag az uniós vezetés megkérte Oroszországot, hogy mondjon le Ukrajnáról és adja át az Európai Uniónak. Putyin pedig udvariasan nemet mondott.
Ez a gyakorlatban úgy zajlott, hogy Herman van Rompuy afelől érdeklődött, hajlandó-e Oroszország felülvizsgálni az Ukrajnával korábban kötött együttműködéseket és megállapodásokat, ha Kijevben az ellenzék akár demokratikus úton is, de hatalomra kerül. Putyin pedig közölte az uniós vezetővel, hogy nem, a megállapodások érvényben maradnak. Vagyis akár forradalmat csinálnak, akár előveszik a demokratikus színház összes kellékét és úgy játsszák el az előadást, a mindenkori ukrán kormányra ugyanúgy vonatkoznak az Oroszországgal kötött megállapodások, mint ha mi sem történt volna.
Vlagyimir Putyin elmondta, hogy ezeknek a megállapodásoknak a felmondásával az ukrán népet árulnák el, a Moszkvával kötött egyezményekből ugyanis nem az ukrán kormány, hanem az ukrán nép profitál. Nem az ukrán kormánynak olcsóbb a gáz, hanem az ukrán népnek olcsóbb a fűtés. Nem az ukrán politikusok tankolnak olcsóbban, hanem az ukrán nép. Ezért bármilyen egyezményt is rúg fel egy esetleges nyugati bábkormány, nem az ukrán kormánynak lesz rossz, hanem az ukrán népnek. Vagyis csinálhatnak forradalmat, vagy nyerhetnek választások útján, ha az új ukrán kormány a nyugat felé fordul, az ukrán nép azt nem fogja tolerálni. Senki nem támogatna ugyanis egy olyan kormányt, ami miatt kétszeres áron kell tankolni, és a fűtés is dupla annyiba kerülne.
Ezt az EU-Oroszország csúcstalálkozót már eleve nevetségesen megalázó körülmények között tartották meg. Az uniós vezetők úgy gondolták ugyanis, hogy Ukrajna aláírja a társulási egyezményt az Európai Unióval, így ők majd megalapozott követeléseket sorolhatnak fel Putyinnak a zárt ajtók mögötti megbeszéléseken. Ez a gyakorlatban nem volt megvalósítható, ugyanis az ukrán delegáció nem írta alá a társulási megállapodást. Emiatt az EU vezetői hét órával a csúcstalálkozó kezdete előtt elhalasztották a programot, amit így nem 2013 végén, hanem most tartottak meg. Úgy gondolták, mostanra az ellenzéki erők hatalmas eredményeket érnek el az országban és lesz tárgyalási alap, de ez sem egészen így alakult, lényegében annyi az EU tárgyalási alapja Ukrajna kapcsán, hogy az országban működnek a terroristáik és erre hivatkozva fenyegetőzhetnek.
Ennyit tudtak letenni az asztalra, felforgatást és atomerőművek felrobbantásával fenyegető terroristákat. Nem kérdéses, akár népszavazást is kiírhatnak, az eredmény továbbra is ugyanaz lenne.


http://www.hidfo.net/2014/01/29/teljes-kudarc-volt-az-eu-oroszorszag-csucstalalkozo


Putyin az EU-t bírálja Ukrajna ügyében: minél több a közvetítő, annál több a probléma


Vlagyimir Putyin orosz elnök bírálta kedd este az Európai Uniót amiért az magas rangú küldöttet meneszt Ukrajnába. Putyin szerint a lépés politikai beavatkozásnak tekinthető.
Az orosz államfő mindezt Brüsszelben mondta az EU és Oroszország egynapos csúcstalálkozójának értékelésekor. “El tudom képzelni, hogy mi lenne európai partnereink reagálása arra, ha a mi külügyminiszterünk egy ország válságának kellős közepén odalátogatna egy Európa-ellenes tüntetésre és további cselekvésre buzdítaná a demonstrálókat” – mondta Putyin hozzátéve, hogy minél több valahol a közvetítő, annál több a probléma.
Az orosz elnök szerint az EU túl elnéző az ukrán ellenzékkel, amelynek egyes tagjai rasszista és idegengyűlő kijelentésekkel népszerűsítik magukat. Ami az EU Ukrajnába menesztett küldöttségét illeti, Catherine Ashton, az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője már kedden kedden Kijevbe rohant. Ashton a héten amúgy is Ukrajnában vizitált volna, de előbbre hozta utazását, hogy segítsen a válság “rendezésében.”





http://balrad.wordpress.com/2014/01/29/putyin-az-eu-t-biralja-ukrajna-ugyeben-minel-tobb-a-kozvetito-annal-tobb-a-problema/

Izrael csak rosszul jöhet ki a szíriai helyzetből

Legalábbis ezt mondja Beni Ganc izraeli vezérkari főnök, aki szerint bármi is történik a jövőben Szíriában,
Az izraeli katonai rádió jelentése szerint Ganc a herclijai katonai központban beszélt a szíriai helyzetről szerda délelőtt azon a konferencián, amelyet egyik elődje, Amnon Lipkin-Sahak tábornok emlékére rendeztek. "Ha a jövő vonatkozásában tekintek Szíriára, fej vagy írás, bármi is az eredmény, Izraelnek mindenképpen rossz lesz" - mondta a vezérkari főnök.

"Ha Bassár el-Aszad elnök túléli, akkor elköteleződik az őt megőrző radikálisok, Irán és a Hezbollah felé, és az oroszok is támogatták. Ha Aszad elbukik, akkor a világméretű dzsihádhoz, az iszlám szent háborúhoz kötődő és más szervezetek lépnek a helyére. És ha túléli, akkor sem uralja majd egész Szíriát, ezzel nyitva hagyva az ajtót a szélsőségeseknek" - tette hozzá.

Ganc Izrael jelenlegi stratégiai viszonyait is elemezte. Megállapította, hogy ebből a szempontból folyamatosan változik az ország helyzete, és ehhez alkalmazkodnia kell. "Mind a négy határunkat többször is 'tesztelték' a múltban. Régi határaink és szomszédjaink, ahogy megismertük őket, csakis de jure léteznek, azonban kétséges, hogy de facto, azaz a valóságban is ez-e a helyzet" - vélekedett a vezérkari főnök.
HIRDETÉS

A rendezvényen szót ejtett a kiberhadviselésről is, és kijelentette, hogy ezen a téren Izrael még messze van attól, hogy szuperhatalomnak számítson. "Úgy gondolom, Izraelnek a jelenleginél sokkal többet kell tennie, és tehet is ezen a téren" - mondta. "Nagyhatalommá kell válnia. Izrael eljuthat erre a szintre, megvan hozzá az emberi erőforrása, csak a megfelelő nemzeti forrásokat kell megteremtenie" - fejtette ki.
NOL

Nincs megállás – újabb munkások kapták meg a felmondólevelet

Megkezdődött a létszámleépítés második üteme az ISD Dunaferr Zrt.-nél, miután a menedzsment hétfőn és kedden átadta a nevesített listákat a központi üzemi tanácsnak – közölte a vállalatcsoport HR-igazgatója kedden az MTI-vel.

Mezőközy András elmondta, hogy a listán “száz körüli” munkavállaló található, de az első ütemben elbocsátott 158 dolgozóval együtt is “mindenképpen négyszázon belül marad” a leépítettek létszáma. Hozzátette: az elbocsátásban érintettek között van kölcsönzött munkaerő is, de főként az adminisztratív területről küldenek el dolgozókat.
Közölte: az ISD Dunaferr Zrt. mellett az ISD Kokszoló Kft.-nél 25 fős, míg az ISD Power Kft.-nél tízfős elbocsátás van folyamatban. Az igazgató hozzátette: az első körös listán szereplők közül negyvenen a Dunaferr Foglalkoztatásért Acélalapítványhoz kerültek át, húszan pedig korábban kölcsönzött munkaerővel betöltött álláshelyen dolgoznak. Olyanról is tudnak, aki másik munkáltatónál már talált állást – mondta.
Kezdődik a felmondási idő
Az MTI érdeklődésére Borbély Zoltán a központi üzemi tanács elnöke megerősítette, hogy megkapták a listákat: hétfőn 85, kedden 16 név szerepelt ezeken, vagyis 101 dunaferres munkavállaló kapott értesítést. Megjegyezte, hogy a munkáltató eredetileg 150 főt jelentett le a munkaügyi központ felé. A többi valószínűleg kölcsönzött munkaerő – fűzte hozzá.
Az érvényben lévő kollektív szerződés alapján az első ütemben érintettek legkorábban február 3-án kaphatják meg felmondásaikat, míg a mostani bejelentésben érintettek várhatóan március végén kapják meg felmondólevelüket.
Az orosz tulajdonossal is tárgyaltak
Az ISD Dunaferr Zrt. tavaly augusztus 12-én jelentette be, hogy a korábbi terveknek megfelelően 1500 dolgozót érintő létszámleépítésbe fog.
Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter augusztus 21-én levélben kezdeményezett tárgyalásokat a Dunaferr Zrt. tulajdonosaival a cég megvásárlásáról, miután a kormány az augusztus 19-i székesfehérvári kihelyezett ülésén arról döntött, vételi ajánlatot tesz a dunaújvárosi vasműre.
Augusztus 29-én Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár és Evgeny Tankhilevich cégvezető egyeztetett, majd szeptember 10-én az újabb tárgyalásokat követően csak a tárgyalások magasabb szintű folytatását jelentették be.
Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter október 10-én Budapesten tárgyalt a Dunaferr-cégcsoport jövőjéről Evgeny Potapovval, az ISD Korporáció képviselőjével, és arról tájékoztatta, hogy a kormány továbbra is kitart vételi szándéka mellett.
Még nem adták fel
November 7-én Czomba Sándor az ISD Dunaferr Zrt. vezetésével folytatott egyeztetést követően jelezte, hogy a cégvezetés mintegy 400 fős létszámleépítést hajt végre, ami a korábban tervezett 1500-as számhoz képest jelentős változás. Mint mondta, a kormány tudomásul vette, hogy a cég menedzsmentje az eladás helyett a társaság hosszú távú működtetésében érdekelt, és ennek megfelelően próbál más területeken segítséget nyújtani a cégnek és a munkavállalóknak.
November 22-én a cégcsoport HR igazgatója közölte az MTI-vel, hogy megkezdődik a csoportos létszámleépítés, miután a vállalat vezetése nyilvánosságra hozott egy 158 nevet tartalmazó listát, valamint tájékoztatta az elbocsátások első üteméről a munkaügyi központot és a központi üzemi tanácsot.
Január 16-án a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal elnöke egy dunaújvárosi sajtóeseményen közölte, hogy a kormány még mindig nem adta fel azt a tervét, hogy megvásárolja az ISD Dunaferr Zrt-t. Dorkota Lajos azt mondta, hogy a tárgyalások folytatódni fognak a tulajdonos és a magyar állam között, amikor az ISD Dunaferr Zrt. fő tulajdonosa, az orosz állami Vnyesekonombank vezetője február elején Magyarországra érkezik.
(privatbankar)

Megsérti, aztán önre fogja?

Nem válaszol az e-mailre. Hiába ígéri, hogy lead valamit időre, nem teszi. Szabotál. Az ön felvetéseire az orrát húzza, kritizál, mindenben a rosszat látja. Beszólásai durvák, de mielőtt ön megsértődhetne, mosolyogva hozzáteszi, hogy az egész csak vicc volt. A társasága sokszor kényelmetlen, reakciói kiszámíthatatlanok. Gyakran mogorva, rossz kedvű, hisztis. Az egyik pillanatban cukinak, kedvesnek és segítőkésznek tűnik, a következőben úgy tesz, mintha ön ott sem lenne: hideg, elutasító, viselkedése bántó. És mi történik, ha ön nyíltan rákérdez, hogy mi a gond? Meglepetten tagad, kifogásokat, mentségeket gyárt, önre terheli a felelősséget. Ismerős? 
Ha igen, akkor ön is belefutott már a tipikus passzív-agresszív viselkedésbe. Sajnáljuk. Nem valami kellemes. Ráadásul a legnagyobb gond, hogy nagyon nehéz megfelelően kezelni ezeket az embereket. Néhány jó tanácsot azért ad a pszichológia, most ezeket szedtük össze, de előbb nézzük meg, pontosan mivel is állunk szemben.
 Mindent csak fű alatt
A passzív-agresszív viselkedés legfontosabb jellemzője a rejtett ellenségesség. Az agresszió, az ellenséges érzések nem kerülnek nyíltan kifejezésre, emberünk olyan, mint aki eleget akar tenni a társak igényeinek, kéréseinek, de valójában negatív, passzívan ellenáll. És mindenért, ami felhúzza, bosszút áll. Álcázottat, kicsinyeset. A munkatárs, aki a határidő lejárta után sem nem küldi át az ön munkájához elengedhetetlen anyagokat, az asszony, aki ehetetlenre borsozza a későn hazaérő férj vacsoráját, a pasi, aki megígéri, hogy kicseréli a villanykörtét, de aztán hetekre elfeledkezik róla. Persze mindannyian viselkedünk néha így. A passzív-agresszió is csak egy stratégia a sok közül, amivel a nehéz helyzeteket kezelni próbáljuk, de akadnak olyanok, akiknek ez állandó jellemzőjükké válik, alkalmazzák az élet minden területén, a munkán át a párkapcsolatig.
Preston C. Ni kommunikációs coach szerint a krónikusan passzív-agresszív embereknek négy közös jellemzője van: viselkedésük ésszerűtlennek tűnik, társaságuk kényelmetlen, ellenségességüket nem fejezik ki direkt módon, és kifogásokat, mentségeket találnak a viselkedésükre. A passzív-agresszív ember szarkasztikus, szereti a rosszindulatú pletykákat, rendszeresen piszkálódik, kritikus. Az emberekkel való érintkezés során gyakran nem reagál a másikra, elhanyagol, hátba szúr, kétszínű és tudatosan igyekszik manipulálni az embereket. Hajlamos az önbüntetésre, azaz az áldozatszerepre, a függőségekre és szereti sajnáltatni magát. Feladataiban pedig jellemző rá a halogatás, az időhúzás, az információk visszatartása, a felelősség tagadása, a kifogáskeresés. Gyakran hagyja félbe a dolgokat, és sokszor kevéssé hatékony a feladatai megoldásában. Ellenálló, merev és makacs.
Mielőtt azonban azt hinné, hogy a passzív-agresszív ember valójában a Sátán egyenesági leszármazottja, tudnia kell, hogy nem azért viselkedik így, mert neki ez jó. Egyszerűen így tud. Ezt tanulta. A passzív-agresszív embernek kevés az önbecsülése, dühös, de fél a saját haragjától, fél az autonómiától és sokszor a hatalomtól is. Bizonytalan, így hát a manipulációkon, játszmákon keresztül keres elégtételt, így szerez kontrollt. Tele van önellentmondásokkal: dühvel és jóindulattal, előzékenységgel és daccal, függőséggel és intimitástól való félelemmel, burkolt önérvényesítési késztetésekkel. Ráadásul sokszor nincs is tisztában azzal, miért ellenséges. Nem lehet túl vidám a bőrében élni. Ez persze nem menti fel a viselkedése alól, és nem lesz könnyebb a mi életünk sem mellette. Mégis, hogyan kellene őt kezelni? 

Tudatosság, az a kulcs

Mielőtt valakit elkönyvelnénk passzív-agresszív személyiségnek, érdemes megnézni, hogy nem a szituáció befolyásolja-e a viselkedését. Ha például a kollégánk nem válaszol egy levelünkre, lehet, hogy simán csak elfoglalt vagy nincs aznap net közelében. Egy ember viselkedése mögött számos ok húzódhat meg, érdemes tehát ezek közül minél többet számításba vennünk. Így legalább elkerüljük, hogy mindent személyes sértésnek vegyünk. Hiába tesz gúnyos megjegyzéseket, hiába okoz sok apró kellemetlenséget, hiába néz keresztül magán. A hiba nem önben van. A másik ember viselkedése ugyanis inkább róla szokott szólni, nem rólunk. Ha azonban valakinél egy viselkedés rendszeresen megjelenik, ha gyakran, az élet több területén mutat hasonló jellegzetességeket, akkor az a személyiségéből fakad. Például abból, hogy passzív-agresszív. 
Aki nyíltan támad, nyíltan ellenséges, az kiszámítható, de a passzív-agresszív alakoknál sohasem tudhatja, hogyan reagálnak majd egy-egy helyzetben. Kiszámíthatatlanok, így nincs velük szemben tökéletes stratégia. Csak tippek. 
1. Felejtse el Teréz anyát!
A legfontosabb, hogy ne próbálja őt megváltoztatni. Nem fog menni. A majd én megmentem típusú hozzáállás cuki, de csalódás a vége. A passzív-agresszív viselkedés gyökerei mélyek és komplexek, ráadásul ezek az emberek ritkán tudnak beszélni az érzéseikről, vagy arról, mi zajlik bennük. A változásukhoz arra van szükség, hogy felismerjék, van boldogabb út is az életben, illetve öntudatra, érettségre és motivációra van szükségük. Ezt pedig senki sem tudja megadni nekik. Még ön sem. 
2. Ne menjen bele vitákba!
Ha nyíltan támad, nyíltan kritizál, azzal követeléseket, elvárásokat támaszt, ami a passzív-agresszív emberben csak erősíti a dühöt, és így azokat a viselkedéseket is, amivel a dühét ki tudja fejezni. Minél nyomasztóbbnak érzi ezeket az elvárásokat, annál erősebben áll ellen. Számon kéri a pasitól, hogy miért nem hívja vissza rögtön? Lesz mentsége, viszont legközelebb sem fog telefonálni. Azért sem. Megkéri a feleségét, hogy kísérje el a rokonokhoz, akiket egyébként nem kedvel? Megígéri, de nem ér haza. Ja, és a közös autójuk is nála van. 
Ráadásul a passzív-agresszív ember nyílt szembesítéskor egyszerűen tagad. Mivel a póz szerint ő semmiben sem hibás, ön lesz rossz arc, amiért veszekszik. Ő egyszerűen csak a szegény áldozat. Ne legyenek kétségei: ebben jó lesz. Egész életében gyakorolta. 
3. Támadás helyett lágyság
Ha mégis muszáj vele konfrontálódni, ne támadjon. A hé, nem tartottad be a határidőt felütés helyett az eggyel lágyabb feltűnt, hogy lejárt a határidő típusú problémafelvetés hatékonyabb. Ilyenkor ugyanis van rá esély, hogy nem helyezkedik azonnal védekező állásba. Hasznos lehet az is, ha az ember elmondja: érzi, érti, hogy haragszik rá a másik. Nyilván ezt is tagadni fogja, de hosszú távon erősíti a bizalmat az, hogy hiába érezzük az indulatát, nem reagálunk rá negatívan. 
4. Jól jönnek a keretek
Ha a passzív-agresszív ember csak a tág környezetének része, például a munkatársa, érdemes tőle megfelelő érzelmi távolságot tartani, és amennyire lehet, formálisan kommunikálni. Legyenek kijelölt, átbeszélt feladatok, határidők, legyenek tiszta keretek.  
5. A következmény motivál
Hasznos az is, ha előre tisztázza egyes viselkedések konkrét következményeit, így a passzív-agresszív ember inkább hajlandó lesz együttműködni, ráadásul így nincs értelme a kifogások, mentségek gyártásának sem. Úgysincs belőle haszna. 
6. Önbizalom építése
Preston C. Ni szerint az együttműködés elősegítésére hasznos eszköz lehet az is, ha megpróbáljuk minél több tevékenységbe bevonni a passzív-agresszív személyt, minél több dologról megkérdezni a véleményét, lehetőséget adni neki egy-egy probléma megoldására. Ő ugyanis nem hisz eléggé magában, így érdeklődéssel és bizalommal érdemes építeni az önbecsülését. Persze megvan az esély, hogy a felvetéseire csak panaszkodás és fintorgás lesz a válasz, ilyenkor ne reagáljon. Engedje el a témát. 
Kitartást kívánunk!
(Sákovics Diana, Divany.hu )