2014. május 6., kedd

Kijevi hiénák és a feketesereg újabb offenzívát kezdett a Donyeck régióban


Ukrajna - A hadsereg különleges alakulatai összehangolt műveletet hajtanak végre a Donyeck régióban, Mariupol területén, melynek elsődleges célpontjai a felkelők által felállított ellenőrzőpontok. A város önvédelmi alakulatainak vezetője elmondta, hogy kiterjedt offenzíva kezdődött az állásaik ellen a város összes részén.
Mihail Krutko, a helyi önvédelmi alakulatok vezetője elmondta, hogy nincsenek pontos információk az áldozatokról, mert miután sorban érkeztek a hírek az ellenőrzőpontokat érő támadásokról, a kommunikáció is akadozni kezdett.
Az ukrán hadsereg május 3-án vonta blokád alá Mariupolt. Akkor az éj leple alatt az ukrán alakulatok behatoltak a város központjába és támadást intéztek a kormányzati épületet irányításuk alatt tartó felkelők ellen. A kiterjedt offenzíva azonban mindezidáig elmaradt.
Kijev lehetőségei korlátozottak. A NATO agresszív kelet-európai csapatösszevonása ellenére úgy tűnik, még nem érkezett elég amerikai haderő Ukrajnába (kivéve a zsoldosokat), mert Kijev láthatóan egyszerre csak egy város ellen tud kiterjedt támadást intézni.
Az ukrán hadsereg alakulatai rendre átállnak a lázadók oldalára ott, ahol a támadó haderő nagy része nem amerikai zsoldos. A Kijev által végrehajtott támadások azonban kegyetlen megtorló akciókba torkollnak. Az illegitim kormány az ukrán egyenruhát viselő amerikai zsoldosokat küldi a frontvonalra, az ukrán csapatokat pedig háttérben tartja az átállások miatti kiszámíthatatlanság okán.

http://www.hidfo.net/2014/05/06/kijev-ujabb-offenzivat-kezdett-donyeck-regioban




Vonul a latorhad Donbassz irányába


Aki volt katona-vagy már látott háborús filmeket-tudhatja: harckocsik és önjáró lövegek azok háborús szerszámok.
Ezeket az eszközöket a kisevi söpredékhatalom “nemzeti” gárda névre keresztelt nemzetközi zsoldosfalkája vonultatja Donbassz-felé.
https://www.youtube.com/watch?v=gaX1R-q3Qe0
Ám a vasúti szerelvényen szállitanak BM-21-es sorozatvetőket is!
“Katyusa” becenévre hallgató iszonyatokat. Ezek-még ha vannak már sokkal modernebb változatai is-elképesztő pusztitásra képesek 40 km-es hatósugárban. “Partizánok” ellen ilyen arzenál -amellett hogy alkalmatlanok városi harcok megvivására-HÁBORÚS INDITÓOK! Bevetésük még akár fegyveres civilek ellen is-SÚLYOS, EMBERISÉG ELLENI BŰNCSELEKMÉNY!
A kijevi hiénák teljesen elveszitették a maradék eszüket is!
EZEK TÉNYLEG CSINVALIT AKARNAK?

https://balrad.wordpress.com/2014/05/06/vonul-a-latorhad-donbassz-iranyaba/


Donbasszban a teljes fronton zajlottak tegnap az összecsapások a kijevi banditahatalom zsoldosai és az önvédelmi miliciák között. Mariupoltól-Luhanszkig szinte mindenütt dúlt a háború. Donyeckben a Népköztársaság Ideiglenes Kormánya lezárta a város repölőterét.
A leghevesebb összecsapások ezúttal is Szlavjanszknál voltak. Egy vasút-közút kereszteződésében volt a legnagyobb összetűzés. Mindkét oldal súlyos veszteségeket szenvedett, ám a halálos áldozatok számáról nincsenek megbizható adatok.
A kijevi hordavezér fogcsikorgatva fenyegetőzött tegnap. Hadbirósággal fenyegette azokat az ukrán katonákat, akik megtagadták a népellenes parancsot, és azokat, akik nem voltak hajlandóak a lelőtt és folyóba zuhant helikopter személyzetét kimenteni! (A kimentésnek amúgy sem lett volna értelme!)
Egyúttal bejelentették, hogy megkezdik az “önkéntes ukránok” leszerelését a hadseregből, akik tartalékosokként lettek beszervezve és a “terrorellenes műveletek” végrehajtására Kelet-Ukrajnába vezényelve. Helyükre a banditahatalomhoz hű egyedeket vezényelnek-Nyugatról!
(B-R )



Sorozatvetővel lőttek orosz újságirókra Szlavjanszknál!


A LifeNews orosz televiziós csatorna forgatócsoportjára forgatás közben lőtt ki egy rakétát egy sorozatvetőből a “nemzeti” büntetőhorda Szlavjanszknál.
A csapat szerencsésen megúszta a bulit, de a tudósitásukban emlékeztetnek: a kijevi hiénafalka még több ilyen “GRAD”-dal kivánja ellátni a veszett pitbullhordát.
A város körüli összecsapásokban már egyébként a cionfasiszták bevetették ezt a szörnyűséges fegyvert, ami kimondottan háborús, és csapásmérő eszköz. Nem véletlen, hogy legkisebb alkalmazható lőtávolsága 500 méter-egyes lövések esetén.

http://www.youtube.com/watch?v=oC4NXIx7E5w


Videobeszámoló az andrejevkai mészárlásról!
A Szlavjanszkhoz közeli Andrejevka faluban május másodikáról harmadikára virradó éjjel a kijevi banditahatalom zsoldosai belelőttek a fegyvertelen civilek tömegébe.
Az esztelen vérengzésnek tiz civil halottja, és negyven sebesültje lett. A helyiek beszámolói szerint a “nemzeti” gárdának nevezett söpredék jónéhány egyede se az orosz, se az ukrán beszédet nem érti, nem beszéli!
Az alábbi videokon a történések Ukrajna, Donyeck-régió, Andrejevka falu.


http://www.youtube.com/watch?v=UW4Wh5PKX7E

http://www.youtube.com/watch?v=vxdFtLIKmX0

A Nemzeti Fizetési Rendszer zöld utat kapott Oroszországban

Vlagyimir Putyin orosz elnök aláírta a törvényt tegnap, miszerint Oroszországban meg kell teremteni a Nemzeti Fizetési Rendszert. Az NFR a Visa és Mastercard rendszereket kiváltó megoldás lesz orosz bankok egymás közötti tranzakcióihoz mind üzleti, mind lakossági szinten is. Tervezik, hogy a későbbiekben nemzetközi rendszerré feljelsztik a megoldást.
Hídfő.net | PRO 100 kártyák, orosz Nemzeti Fizetési Rendszer
A Mastercard és a Visa mindketten csatlakoztak az Oroszország ellen bevezetett szankciókhoz, szinte azonnal. Április 28-án az USA 17 bank ellen vezetett be szankciókat, közöttük az "Oroszország" kisbank ellen is, ahol feltételezések szerint az orosz állami tisztviselők vagyonai vannak. A probléma az volt, hogy az "Oroszország" bank már akkor a PRO 100 Sberbank által fejlesztett fizetési rendszert használta, így ezek a szankciók csak annyiban érintették az állami szervek dolgozóit, hogy nem tudtak külföldre utalni, de a pénzükhöz így is hozzájuthattak.
Egyetlen dolog, amit az Egyesült Államok elért ezzel, hogy Oroszország végre belátta, hogy szükséges, egy a nyugattól teljesen független tranzakciós és bankkártyamegoldás bevezetése, hiszen a nyugat a pénzügyi rendszerek felügyeletén keresztük képes a legerősebb nyomásgyakorlás végrehajtására egy "fegyelmezetlen" ország esetében.
Az NFR bevezetésével foglalkozó cég 100% orosz állami tulajdon lesz. A következő két évben tervezik lecserélni az Oroszországban már forlalomban levő hozzávetőlegesen 100 millió bankkártyát az új rendszer kártyáira. Ezzel a Visa és a Mastercard ki lesz szorítva Oroszországból, és a nyugati megfigyelőrendszerek se lesznek képesek tájékozódni az országon belüli pénzmozgásokról. A bejelentésre a Visa részvényei 5%-ot gyengültek, a tendencia azóta is tart.
A két nyugati cég próbált szépíteni a napokban különféle nyilatkozatokkal, de az oroszok már közben Kínával tárgyalnak, mert az NFR érdekli Kínát is. A cél, hogy ezen a fizetési rendszeren keresztül bonyolítsa a két ország a nyersanyagtranzakciókat (is) egymás között, így megpróbálkozva kizárni az Egyesült Államokat és a globális pénzügyi háttérhatalmat mind a pénzáramlásból a két ország között, mind a tranzakciók nyomonkövethetőségéből is.
Nagy Kálmán

Újabb izgalmas moszkvai bejelentés! Újabb ok az izgalomra a latorszövetségnek, a Fenevadnak


Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter mai bejelentése nem igazán fogja lenyugtatni a latorszövetség NATO és társszervei zaklatott kedélyállapotát!-az már biztos.

“A flottát idén új tengeralattjárókkal és új generációs felszíni hajókkal bővítjük” – idézte a tárcavezetőt az Interfax hírügynökség. Hozzátette, hogy új légvédelmi és tengerészgyalogos alakulatokat is felállítanak a flotta támaszpontján. Elmondta még, hogy mostantól egy járőrhajó és két partra szállító hajó is csatlakozik a Krím félszigeti bázishoz. Sojgu közölte, hogy a flotta 2020-ig 86,7 milliárd rubelt (1,75 milliárd euró) kap fejlesztésre a szövetségi program keretében.
A fekete-tengeri hadiflottát, amely szakértők szerint mintegy 40 hadihajóból áll, Oroszország déli határai védelme biztosítékának tekintik, támaszpontját pedig fő támaszpontnak a Fekete-tenger és a Földközi-tenger felé.

http://balrad.wordpress.com/2014/05/06/ujabb-izgalmas-moszkvai-bejelentes-ujabb-ok-az-izgalomra-a-latorszovetsegnek/

G. K. Chesterton: A haladásról és a mai eretnekségről

Semmi sem árulkodik furcsábban a modern társadalom egyik iszonyú és alattomos kórságáról, mint az „ortodoxia” szó manapság divatos és szokatlan értelmezése. Hajdanán az eretnek azzal büszkélkedett, hogy nem eretnek. A világ hatalmasságai, rendőrségei és bíróságai voltak azok, akik eretnekek voltak. Ő azonban ortodox volt. Nem büszkélkedett azzal, hogy fellázadt ellenük, merthogy ők lázadtak fel ellene... Az ember büszke volt arra, hogy ortodox, büszke volt arra, hogy igaza van... Megannyi elfeledett pokol kínpadjára vonhatták, de el nem ismerte sohasem, hogy eretnek volna. Egy pár modern kifejezésnek köszönhető, hogy most kérkedik vele. Magabiztos nevetéssel így szól: „remélem, nagyon eretnek vagyok”, aztán körülnéz, és várja a tapsot. A szó, „eretnekség” nem csupán azt jelenti, hogy már nem gondolkodom tévesen; gyakorlatilag azt jelenti, hogy világosfejű és bátor vagyok. A szó, „ortodoxia” nem csupán azt jelenti, hogy nincs többé igazam; gyakorlatilag azt jelenti, hogy tévedek.
Mindez valamit jelent, pontosabban: egyetlen valamit. Azt jelenti, hogy az emberek nem sokat törődnek azzal, vajon filozófiai szempontból igazuk van-e. Hiszen nyilvánvaló, hogy az embernek őrültnek kéne nyilvánítania magát, mielőtt magát eretneknek nyilvánítja...
Általánosságban szólva, bolondság egy filozófustól, ha a Smithfield Market-en megéget egy másik filozófust, mert nem értenek egyet az univerzumra vonatkozó nézeteikben. Ilyesféle gyakorta megesett a középkor legutolsó, hanyatló korszakában, és célját illetően tökéletesen kudarcot vallott. Van azonban valami, ami mérhetetlenül abszurdabb és haszontalanabb, mint az, hogy egy embert a filozófiája miatt megégetünk. Ez pedig nem más, mint annak hangoztatása, hogy az illető filozófiája nem számít... „Az aranyszabály az, hogy nincs semmiféle aranyszabály.” ... Ha valaki véleményt mond a villamosokról, az számít; ha Botticelliről mond véleményt, az is. De hogy mi a véleménye a dolgok egészéről, az nem... Átkutathat bármit, csak egyetlen furcsa tárgyat tilos megtalálnia: az univerzumot, mert ha megtalálja, akkor már vallása lesz, és akkor neki vége! Minden számít − kivéve a Mindent...
Mikor a hajdani liberálisok megszabadítottak valamennyi eretneket a szájpecektől, az volt az elképzelésük, hogy ily módon vallási és filozófiai felfedezésekre jutnak. Azt gondolták: a kozmikus igazság annyira fontos valami, hogy mindenkinek külön-külön szükséges tanúskodnia. A modern felfogás szerint a kozmikus igazság annyira jelentéktelen, hogy bárki bármit mondhat − nem számít. (...)
Amit a haladásról általában el szoktunk mondani, az valóban rendkívüli! A „haladás”, ahogyan azt manapság kinyilatkoztatjuk, egyszerűen nyelvtani középfoknak felel meg, amelyhez nem állapítottuk meg a felsőfokot.
A vallás, hazafiasság, szépség vagy állatias gyönyör ideáljai helyett felkínáljuk a haladás alternatív ideálját − vagyis mindazzal szemben, amit jól ismerünk, többet kínálunk fel abból, amiről senki sem tud semmit. A haladásnak, ha helyesen értelmezzük, igencsak méltóságteljes és legitim jelentése van. Ha viszont a pontosan megállapított erkölcsi ideálok ellentéteként használjuk, egyszerűen nevetségessé válik.
A haladás eszménye nem áll szemben az etikai és vallási célszerűség eszményével; az igazság ennek éppen a fordítottja. Senki sem használhatja a „haladás” szót, hacsak nincs pontosan meghatározott hitvallása, megmásíthatatlan erkölcsi törvénykönyve. Senki sem lehet haladó, ha nincsenek doktrínái; sőt, azt is mondhatnám, senki sem lehet haladó, ha nem csalhatatlan − vagy legalábbis hisz valamiféle csalhatatlanságban. Mert maga a „haladás” szó irányt jelöl; s mihelyt egy kicsit is kételkedni kezdek az irányt illetően, kételkedni kezdek magában a haladásban.
Nem volt még korszak, mióta világ a világ, mely kevesebb joggal használhatta volna a „haladás” szót, mint mi. Lehetséges, hogy a katolikus 12. s a filozófikus 18. században egyszer jó, máskor rossz irányba indultak az emberek, s többé-kevésbé eltérő véleményük volt arról: milyen messze vagy pontosan merre menjenek, de hogy valamilyen irányt kell követniük, abban teljesen egyetértettek, s éppen ezért a haladás megtapasztalásának őszinte érzésében volt részük. Köztünk azonban épp az irányt illetően nincs egyetértés.

http://jovonk.info/2014/05/06/g-k-chesterton-haladasrol-es-mai-eretneksegrol

Minnesota, USA: Tilos a mobiltelefonok követése


Minnesota Államban a törvényhozás megszavazta 120-0 arányban a mobiltelefonok hatóságok általi követésének tiltását, hacsak erről nincs bírósági végzés. A törvény kisebb technikai módosítások után a kormányzóhoz kerül aláírásra.
Brandon Petersen szenátor, a törvény beterjesztője szerint: "Bármely kormányzati szerv számára tilos kell legyen a mobiltelefon helyzetének bemérése bírósági engedély nélkül. Eme bírósági engedélyt pedig csak annak a valószínűségében lehessen kiadni, hogyha az adott kormányzati szerv bizonyítani tudja, hogy mobiltelefon tulajdonosa elkövet, elkövetett, vagy épp elkövetni készül egy bűntényt."
Hídfő.net | A minnesotai képviselőházA minnesotai képviselőház
A törvénytervezetet még üdvözölhetnénk is, azonban az utolsó megfogalmazás kicsit széles lehetőségeket biztosít a jogalkotó számára. Az "elkövetni készül egy bűntényt" kitétel ugyanis ebben a formában majdnem bárkire ráhúzható, aki élve alkotmányos jogával fegyvert tart otthon, vagy rosszul néz egy rendőrre, esetleg ballonkabátban megy be egy boltba, hiszen az alatt fegyver rejtőzhet. Minnesota Állam "elkeseredett" küzdelme a nagy testvérrel mindenképpen jó kezdeményezés lenne, ám ebben a formában élhetünk a gyanúperrel, hogy a törvényjavaslat akár a jogi szövegezésben nem jártas állampolgárok megtévesztésére is szolgálhat.

http://www.hidfo.net/2014/05/06/minnesota-usa-tilos-mobiltelefonok-kovetese


Gyorshír: elnökválasztás helyett függetlenségi referendum lesz Luganszkban

Ukrajna - Luganszk régió Népi Tanácsának vezetője, Valerij Bolotov törölte a május 25-re kiírt elnökválasztást a régióban. Luganszk kormányzója ehelyett május 11-re népszavazást írt ki Luganszk régióban, amin a következő kérdésre kell majd válaszolni: "Ön támogatja-e a független Luganszki Népi Köztársaság megalapítását?"
Valerij Bolotov, Luganszk régió kormányzója, a független Népi Tanács vezetője
http://www.hidfo.net/2014/05/06/gyorshir-elnokvalasztas-helyett-fuggetlensegi-referendum-lesz-luganszkban

Vasúton robognak a harckocsi szállítmányok szerte az országban!


harckocsiMagyarország területén belül az elmúlt napokban megsokszorozódtak a vasúti szerelvényeken szállított hadieszközök!
Ennek több oka is lehet:
- Ukrajna a háború szélén áll, és egy ilyen konfliktus beláthatatlan következményekkel járhat Európában… Egy ilyen éles konfliktus egész Európa békéjét és gazdaságát fenyegeti… A vak is látja, hogy szinte egész Kelet-Európában hadkészültség van az Ukrán helyzet kiéleződése miatt!
- A Magyar haderő a napokban jelentős létszámú haditechnikai eszközök átcsoportosítását hajtotta végre, és “Tavaszi Áttörés 2014″  néven tartalékosok bevetésével nagyszabású 50 napos hadgyakorlatba kezdett… Erről bővebben itt: http://www.honvedelem.hu/cikk/43955_elkezdodott
Egy ilyen komplex, ennyi hadieszközt és nehézfegyverzetet felsorakoztató 50 napig tartó hadgyakorlat ebben a helyzetben jelenthet egy burkolt „részleges” hadkészültséget is!

Magyarország területén belül készült fotók:
Tatabánya – 2014. május 6.

A Magyar haderőnél nem rendszeresített harckocsi típusokat fényképeztek Gyomaendrődnél
/2014. május 6./

Kelenföld vasútállomás – 2014. május 5. – 18:00 körül 


Budapest, Kőbánya Kispest – 2014 május 6. – 11:30

Aradnál, Románia területén is fotóztak május 6.-án egy hasonló hadieszközt szállító szerelvényt, amin tucatnyi tankot látni… A vonat Nyugatról jött, az érkezési állomás nem ismert…

Románia, Arad – 2014. május 6.

Ausztriából is jöttek felvételek vonaton szállított harci eszközökről…
Ismertetőjel nélküli páncélos haditechnika szállítása Bécsen át Keletre!
Ha bárki tapasztal és lát, vagy látott hasonló csapatmozgásokat, ha információi vannak, vagy esetleg Fotót és Videót is készített, az ossza meg velünk itt az oldalon, vagy Facebook oldalunkon… 
Forrás: Az Ellenállás Jogunk és Kötelességünk
https://internetfigyelo.wordpress.com/2014/05/14/vasuton-robognak-a-harckocsi-szallitmanyok-szerte-az-orszagban/

Tavaszi Vihar az orosz határ mentén

Megkezdődött a NATO Tavaszi Vihar hadművelete Észtországban, emiatt további 6000 fős nyugati haderő érkezett a balti államokba. A hadgyakorlaton első alkalommal részt vesz egy francia kibervédelmi alakulat is. Észtországban a NATO gyakorlaton Lettországból érkező alakulatok is részt vesznek, de a csapatok nagy része amerikai, amit Észtország Védelmi Minisztériuma is megerősített. Lengyelország három Szu-22-es vadászgépet és egy SA-8 rakétavédelmi divíziót küld a hadgyakorlatra, ami egy Tallin melletti létesítmény védelmével lesz megbízva. Az idei Tavaszi Viharban a belga légvédelem is képviselteti magát.
A Tavaszi Vihar egy Észtország EU-csatlakozása óta évente megrendezett hadgyakorlat, amit mindeddig jóval kisebb számú állománnyal hajtottak végre. A gyakorlat az ukrán elnökválasztás kihirdetett időpontja előtt két nappal, május 23-án ér véget.
Tavaszi Vihar, utána ukrán rendőri egyenruha és Kijevben tömegoszlatási feladatok ellátása
A párhuzam nem véletlen: Észtország területén 15-ből 5 megyében is jelen lesznek a gyakorlaton részt vevő NATO csapatok, főként az orosz határ mentén. Vagyis a Tavaszi Vihar művelet ürügy arra, hogy az Egyesült Államok rakétavédelmet és újabb többezer katonát tartson készenlétben Moszkvához közel.
A NATO április 29 óta felgyorsította az orosz határ mentére történő átcsoportosításokat. Alig egy hete 150 amerikai deszantos érkezett az Amari légibázisra. A NATO sorban tucatnyi hadgyakorlatot hirdetett meg Kelet-Európában és mint mindig, az amerikai csapatok a hadgyakorlat végeztével is az országban maradnak. Észtországban hivatalosan 2014 végéig marad az amerikai haderő, amit várhatóan meghosszabbítanak majd. Az ukrán helyzetre hivatkozva a brit és francia légierő is újabb vadászgépeket küldött Litvániába és Lengyelországba. Május 2-án pedig a NATO flotta újabb hajókat küldött Litvániába, hogy "ügyeljék a térség biztonságát".
A NATO kelet-európai haderő-összpontosítása nem csak háborús provokáció, hanem nyílt háborús készülődés Oroszország ellen. A NATO vezetése mostanra hivatalosan is ellenségnek nyilvánította Oroszországot.

http://www.hidfo.net/2014/05/06/tavaszi-vihar-az-orosz-hatar-menten

Lavrov: Ez “…a fasizmus élő megnyilvánulása”


Szergej Lavrov orosz külügyminiszter fasizmusnak nevezte az Odesszában történteket
Ami Odesszában történt, az tiszta fasizmus, Oroszország pedig nem engedi szőnyeg alá söpörni a történteket – jelentette ki Szergej Lavrov szerdán az orosz külügyminisztériumban tartott győzelem napi megemlékezésen.
lavri
“Ez már nem egyszerűen a náci bűnösöket éltető jelszavakkal való felvonulás, hanem a fasizmus élő megnyilvánulása” – mondta a külügyminiszter. Lavrov bírálta Európát is, amely szerinte évek óta szemet huny afelett, hogy a fasiszta ideológiának egyre több híve lesz a kontinensen, sőt, arra sem figyel, hogy az ideológia követőit egyenesen toborozzák.
Odesszában a múlt pénteken az Ukrajna egysége mellett tüntetők és az oroszajkú aktivisták között kitört összecsapások során fasiszta elemek rágyújtották a szakszervezetek székházát az oda bemenekülőkre. Ma még nem ismert pontosan, hogy hány orosz nemzetiségű odesszai  égett benn az épületben. Hivatalos és nem hivatalos értesülések a halálos áldozatok számát 46 és 115 közé teszik.
(B-R )

Munkácson tegnap a “Jobb Szektor” harci kutyái berontottak a Podkarpatszkaja Rusz ülésére, a Ruszinok Házába!

munkács
Komoly verekedés vette kezdetét. A viszonylag gyorsan kiérkező rendőrök pedig-KITESSÉKELTÉK A RUSZINOKAT saját irodaikból. Amiket aztán a fasiszta söpredék megszállt, a bejárathoz pedig őrszolgálatot szerveztek.
munkács2
A városban az esemény hatására meglehetősen feszültté vált a közhangulat. Munkács lakosságának mintegy 20 százaléka magyar nemzetiségű-őket egyenlőre még nem érintette az erőszak.
(B-R-Vologya-Munkács)

Ukrajna: Amerikai mesterlövész lőtt agyon egy civilt a saját lakásában

Meggyilkoltak egy 30 éves nőt a Szlavjanszkban tevékenykedő amerikai zsoldosok - az áldozat nem követett el semmit, amiatt lőttek rá, mert kinézett a saját erkélyéről. A helyszínre érkező újságírók elmondása szerint a hadsereg egy mesterlövésze lőtte le, nem tudni miért.
Egy orosz sajtóorgánum helyszíni tudósítója órákkal a haláleset után érkezett az apartmanba, ahol Irinát meggyilkolták, akkor az ablak alatt ez a látvány fogadta:
Az épületegyüttes 6. emeletén élt az áldozat, távol a Szlavjanszkban zajló harcoktól. Az ablakból sehol nem láthatóak barikádok, ellenőrzőpontok.
Irina - egy szlavjanszki szakközépiskola igazgatója - soha nem vett részt az összetűzésekben, rokonai elmondása alapján a tüntetésekre sem ment ki. A "mesterlövész" akkor vette célba, amikor férje nem volt otthon, az áldozat éppen őt várta, a közeli garázsból tartott hazafelé.
A szomszédok elmondása szerint csak puffanó hangot hallottak, és a nő összeesett az ablakban. Nem követett el semmit, ki sem lépett otthonról. Hallgatólagosan támogatta ugyan az Oroszországgal újraegyesülést, de a környéken nehéz olyat találni, aki ne támogatná.
Szlavjanszkban az illegitim kijevi kormányt támogató csapatok hajtanak végre "terrorelhárítási műveletet". Oroszország Külügyminisztériuma szerint a Kelet-Ukrajnába küldött fegyveresek közt vannak az amerikai Greystone katonai vállalat zsoldosai, valamint Blackwater alakulatok. Az amerikai katonák ugyan az ukrán rendőrségben és hadseregben rendszeresített egyenruhákat viselik, de a civil halálesetek száma árulkodik arról, hogy hol vannak jelen. Az Irakban, Afganisztánban már bemutatott kegyetlenséggel lépnek fel egyszerű civilek ellen. Nem kérdeznek, az első mozdulatra lőnek, egyszerű zsoldosként járnak el.
Az amerikai zsoldosok bevetésére azért volt szüksége az illegitim kijevi kormánynak, mert a Kelet-Ukrajnába küldött ukrán katonák nagy része átállt a felkelőkhöz, páncélosaikat, fegyvereiket leadták az oroszpárti aktivistáknak. A térségbe küldött ukrán katonák szóba elegyedtek a helyi civilekkel, és a helyszínen döbbentek rá, hogy nem fegyveres terroristák, hanem civil tüntetők ellen akarják bevetni őket. Az amerikai zsoldos nem tud ukránul, oroszul, kiküldik a helyszínre és az első mozdulatra lő. Tegnap a "hadsereg" saját autójában lőtt agyon egy férfit, aki a blokád zárulását követően próbált a munkából hazajutni a családjához. Most egy újabb ártatlan civilt gyilkoltak meg. Amerre az amerikai katona megjelenik, ott civilek halnak meg.

http://www.hidfo.net/2014/05/06/ukrajna-amerikai-mesterlovesz-lott-agyon-egy-civilt-sajat-lakasaban
Már megint kezdik.Először rémisztgetik az embert.Világjárvány-halálos-nincs ellenszer.Miután megvan a kívánt mértékű tömeghisztéria,hirtelen mégis felfedeznek egy csodaszert.Csak be kell injekciózni,és máris minden rendben lesz...
Aztán meg csodálkozunk,amikor egyre több a rákos megbetegedés,lépten-nyomon allergiásokba botlik az ember,és még naphosszat sorolhatnám a betegségeket...

Wass Albert ''mai'' üzenete :

"Légy becsületes, tisztességes és igaz! Ezek azok az emberi értékek, melyeken nemzeteknek, országoknak épülniök kell. Hamis szó, hamis cselekedet ingoványba vezet. Aki csalásra épít: nyakát töri. A felelőtlen ember homokra épít, amit elfúj a szél, és elmos az eső. A becsületesség olyan, mint a sziklakő: kemény és maradandó. Bár úgy tűnik ma, mintha csak a hamisak, gazok és gonoszok számára gyümölcsözne az élet ne irigyeld őket! Összeomlik alattuk a csalásra épült világ. A jövendő az igazaké. Haladj csak bátran a becsület és tisztesség útján, a jövendő az igazakkal van."

Szlavjanszki kora délelőtti képek! (videoval)



reggel1reggel2reggel3reggel4reggel5reggel6reggel7reggel8reggel9Krasznoarmejszknél tegnap harckocsik és önjáró tüzérségi lövegek táboroztak. Polgári lakosság ellen-Európában-utoljára a varsói gettólázadás idején volt példa!
A kijevi hiénagyülekezet bármit elkövet, bármit megtesz annak érdekében, hogy Donbassz május 11-re tervezett referendumát meghiúsitsa!

https://www.youtube.com/watch?v=VZCL-cWUouU
(Ha ez ugyanis nem sikerül, kezdhetnek csomagolni!)

Testsúlyos edzés

Testsúlyos edzésnek hívják azt a mozgásformát, amelynél kizárólag saját súlyával erősít a sportoló. Az efféle edzések rendszerét bizonyos Paul "Coach" Wade fejlesztette ki a sitten, az egyszerű, mégis rendkívül hatásos módszer Magyarországon is egyre népszerűbb. Az egyik legismertebb itthoni képviselője, a 20 éves Jay pár éve még elhízott kamasz volt.

false

Magyar Narancs: Miért hívnak Jaynek?
Jay: Sportberkekben és főleg a netes oldal miatt inkább ezen a néven ismernek, így ha nem gond, az eredeti nevem, a Tar Gabi helyett maradjon inkább a Jay a megszólításom. Egyesek szerint rendkívül hasonlítok a Jay és Néma Bob című film szőke főszereplőjére, ráadásul bírom is ezt a figurát.
MN: Hogyan ismerted meg a fegyencedzést?
J: Mezőkeresztesről származom, ami egy apró város Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. Alapvetően lusta gyerek voltam, leginkább a Diablo II. nevű játék és az evés kombinációja kötött le. 17 éves koromra sikerült 93 kilósra híznom, iszonyatosan gátlásos lettem. Undorodva néztem a tükörbe. Bár voltak ismerőseim és barátaim, valósággal elszigetelődtem a külvilágtól. Ahogy az lenni szokott, megtetszett egy lány. De nagyon. Tetszeni akart
am neki, így erőt vettem magamon, és eldöntöttem, hogyan akarok élni és kinézni. Összefogtam a legjobb barátaimmal, és a Rocky filmek hatására elkezdtünk edzegetni otthon. A legelején szinte semmilyen rendszert nem vittünk az edzésekbe, mindent nyomtunk, ami eszünkbe jutott. Fekvőtámasz, felülések, boksz, húzódzkodás, persze én voltam a legbénább... Nem sokkal később a YouTube-on találtunk rá az első street workout felvételekre. Ez saját testsúlyos edzést és tornagyakorlatokat jelent a szabadban, általában játszótereken vagy parkokban, korlátokon, nyújtókon és a talajon művelik. "Hannibal For King" videója volt az első, amit megnéztünk, és teljesen elámultunk. Elképesztően hatott rám, amiket művel a testével... Megtartja magát a talajjal párhuzamosan - pusztán a karja és a törzse brutális erejével -, felhúzza és kitolja magát olyan könnyedséggel, mintha nem hatna rá a gravitáció. Fejembe vettem, hogy mindezt én is tudni akarom. Nem sokkal később megtaláltuk a neten a műfaj klasszikusát, Paul Wade Fegyencedzés 1 című kötetét. Őrület volt. Végre nem csak összevissza szöszmötölünk.

MN: Mi érintett meg a rendszerben?
J: Egyrészt, hogy otthon, egyedül, mindenféle edzőtermek meg méregdrága bérletek és eszközök nélkül is garantált a fejlődés! Másrészt a fegyencedzés több mint sport: olyan szubkultúra és életérzés, ami nagyon bejön a fiataloknak, underground jellege van. Amikor egyetlen este alatt elolvastam az angol könyvet, nagyon izgatott lettem. Leginkább az talált be, hogy megláttam benne a rendszert és a fejlődés lehetőségét: ugyanis a gyakorlatok összevisszasága helyett az alapoktól, lépésről lépésre építi fel a gyakorlatokat, míg végül képes leszel az ún. mesterlépésre. Végigvezet az alapszintű gyakorlatoktól a valóságos tornászmutatványokig. A fekvőtámaszt például úgy kezded el, hogy álló helyzetben a falnak dőlsz, és a falra nehézkedve nyomod ki a testsúlyod. Innen jutsz majd el egy idő múlva az egykezes fekvőtámaszig, ami az egyik mesterlépés. Azt is nagyon szeretem, hogy itt nincsenek kifogások: nem mentegetőzhetsz azzal, hogy nagyon gyenge vagy akár túlsúlyos vagy, hiszen az alapvető gyakorlatokat akár betegek vagy fizikai nehézségekkel küzdők is képesek teljesíteni.
MN: Mi a különbség a fegyencedzés és a street workout között?
J: Míg a fegyencedzés magányos műfaj, a street workoutot inkább csapatba verődve műveljük. Budapesten a legkomolyabb csoportok a Városligetben edzenek, továbbá a Petőfi híd lábánál - a Goldmann György téren tavaly októberben saját "játszóteret" avattunk fel.
MN: Melyik korosztály körében a legnépszerűbb a street workout?
J: Leginkább a 13-40 közötti férfiakat és a 18-40 éves nőket izgatja a dolog, de vannak kivételek: csoportunk egyik ikonja, Ernő bá' - akit csak öreg Rockynak hívunk - már túl van a hatvanon, ám irigylésre méltó erejével és testével sokaknak példaképe. Egyébként egy debreceni sportoló, Póvik Imi keresett meg a Facebookon: megtisztelném, ha belépnék a csoportjába, amely akkor 12 tagot számlált. Megalapítottuk a Fegyencedzés csoportot, ami mára 13 ezer tagot tart számon, a személyes oldalamnak pedig 3300 követője van. Ugyanakkor a lányokat is egyre jobban érdekli! Metálozott Angelocska önálló csoportot és közösséget működtet, hatalmas sikerrel. Közel 1400 lelkes nőt számlál a csoport, ez fantasztikus. Nagyon jó, hogy a lányok is megtalálták ezt az edzésformát.
MN: Milyen kérdésekkel találkozol az edzést illetően?
J: Furcsák az emberek. Nekem írogatnak a Facebookon, hogy kifogásokat keressenek önmaguk előtt, miért nem kezdtek még edzeni. Havonta ír például egy nagyon aranyos katolikus pap bácsi Egerből, hogy most nagyon edzeni fog, aztán meg, hogy nagyon elment a kedve. Edzéstervet naponta legalább öten kérnek, de előfordult már, hogy tizenkét levelet kaptam egy nap. Továbbra is csak azt tudom mondani, hogy az edzésterv megírásához minden tényezőt számításba kell venni, így csak egyedi, személyre szabott programmal tudok segíteni, mert az nem úgy működik, hogy 10 fekvőtámasz, 20 felülés mindennap. Szerencsére egyre kevesebben kérdezik, hogy a helyi fogyás miként lehetséges, mert köztudottan sehogy. Amikor elkezdtem a sportot, azt is elhatároztam, hogy nem eszem többé szemetet. Hiszek abban, hogy az vagy, amit megeszel. Éppen ezért kizárólag azt az ételt fogyasztom el, amit én készítek el, én főzök meg, tudom, honnan van, és pontosan mi van benne.

http://mkh.valosag.net/index.php/temakoeroek/tudomany/egeszseg/3154-testsulyos-edzes