2014. május 6., kedd

Ukrajna: Amerikai mesterlövész lőtt agyon egy civilt a saját lakásában

Meggyilkoltak egy 30 éves nőt a Szlavjanszkban tevékenykedő amerikai zsoldosok - az áldozat nem követett el semmit, amiatt lőttek rá, mert kinézett a saját erkélyéről. A helyszínre érkező újságírók elmondása szerint a hadsereg egy mesterlövésze lőtte le, nem tudni miért.
Egy orosz sajtóorgánum helyszíni tudósítója órákkal a haláleset után érkezett az apartmanba, ahol Irinát meggyilkolták, akkor az ablak alatt ez a látvány fogadta:
Az épületegyüttes 6. emeletén élt az áldozat, távol a Szlavjanszkban zajló harcoktól. Az ablakból sehol nem láthatóak barikádok, ellenőrzőpontok.
Irina - egy szlavjanszki szakközépiskola igazgatója - soha nem vett részt az összetűzésekben, rokonai elmondása alapján a tüntetésekre sem ment ki. A "mesterlövész" akkor vette célba, amikor férje nem volt otthon, az áldozat éppen őt várta, a közeli garázsból tartott hazafelé.
A szomszédok elmondása szerint csak puffanó hangot hallottak, és a nő összeesett az ablakban. Nem követett el semmit, ki sem lépett otthonról. Hallgatólagosan támogatta ugyan az Oroszországgal újraegyesülést, de a környéken nehéz olyat találni, aki ne támogatná.
Szlavjanszkban az illegitim kijevi kormányt támogató csapatok hajtanak végre "terrorelhárítási műveletet". Oroszország Külügyminisztériuma szerint a Kelet-Ukrajnába küldött fegyveresek közt vannak az amerikai Greystone katonai vállalat zsoldosai, valamint Blackwater alakulatok. Az amerikai katonák ugyan az ukrán rendőrségben és hadseregben rendszeresített egyenruhákat viselik, de a civil halálesetek száma árulkodik arról, hogy hol vannak jelen. Az Irakban, Afganisztánban már bemutatott kegyetlenséggel lépnek fel egyszerű civilek ellen. Nem kérdeznek, az első mozdulatra lőnek, egyszerű zsoldosként járnak el.
Az amerikai zsoldosok bevetésére azért volt szüksége az illegitim kijevi kormánynak, mert a Kelet-Ukrajnába küldött ukrán katonák nagy része átállt a felkelőkhöz, páncélosaikat, fegyvereiket leadták az oroszpárti aktivistáknak. A térségbe küldött ukrán katonák szóba elegyedtek a helyi civilekkel, és a helyszínen döbbentek rá, hogy nem fegyveres terroristák, hanem civil tüntetők ellen akarják bevetni őket. Az amerikai zsoldos nem tud ukránul, oroszul, kiküldik a helyszínre és az első mozdulatra lő. Tegnap a "hadsereg" saját autójában lőtt agyon egy férfit, aki a blokád zárulását követően próbált a munkából hazajutni a családjához. Most egy újabb ártatlan civilt gyilkoltak meg. Amerre az amerikai katona megjelenik, ott civilek halnak meg.

http://www.hidfo.net/2014/05/06/ukrajna-amerikai-mesterlovesz-lott-agyon-egy-civilt-sajat-lakasaban

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése