2013. április 24., szerda

Chuck Hagel megkezdte újabb közel-keleti körútját

A közelmúltban lezajlott átrendeződést követően az amerikai védelmi miniszter nemrég bejelentette, hogy a Közel-Kelet több országában is látogatást tesz. Az amerikai külügy most elsősorban azokra az országokra összpontosít, melyek bár instabilak, de erővel még az amerikai érdekszférában tarthatók.
Chuck Hagel ezúttal Jordániában, Szaúd-Arábiában, Egyiptomban és az Egyesült Arab Emírségekben tesz látogatást. Hagelnek - két hónappal ezelőtti - kinevezése óta ez a második körútja, az első szintén egy az amerikai külpolitika számára instabil országgal (Afganisztán) kezdődött. A jelenlegi körút első állomása Izrael lett, és valószínűleg egy újabb izraeli látogatással végződik, ami sok mindent elárul arról, melyik nemzetet is szolgálja az amerikai védelmi miniszter.
Hagelt korábban már előkészítették, hogy az izraeli viziten ne érezze nyeregben magát és védekező pozícióba kényszerüljön: a védelmi minisztert kinevezése előtt médiaössztűz vette körbe, miszerint antiszemita - emiatt sűrűn elnézést kellett kérnie, és most újabb juttatásokkal, kompenzációkkal érkezik Izraelbe, hogy a zsidó vezetők egyáltalán hajlandók legyenek tárgyalni vele. Az Egyesült Államok újabb elfogó rakétákat, radarokat és szállító gépeket szállít le az izraeli légierőnek, hogy cserébe a zsidó vezetők elnézőek legyenek az "antiszemita bűnt" elkövető védelmi miniszterrel.
Hagel nemrég nyilatkozott ezzel kapcsolatban; az elmondottak szerint Izrael azért kapja nyomott áron a haditechnikát, mert az amerikai nép érdeke, hogy Izrael erős térségi hatalom maradjon. Korábbi izraeli látogatását követően kijelentette, az Egyesült Államok nem fogja hagyni, hogy Irán atomfegyverhez jusson, és mindent el fognak követni, hogy Izrael erős pozícióját a térségben megőrizzék. Így az amerikai külügy egy független nemzet önvédelemhez való jogát használja ürügyként arra, az izraeli terrorállamot továbbra is modern haditechnikával lássa el.
A szaúdi látogatás is Irán pozíciójának gyengítését célozza, ugyanis Szaúd-Arábiában már nagyobb létszámú amerikai haderő tartózkodik, mint szaúdi. Szaúd-Arábia szintén "katonai segítséget" kap, hogy az Iránnal szembeni fenyegetés fenntartható legyen. Szaúd-Arábiába és az Egyesült Arab Emírségekbe F-16-os vadászgépeket és nagyszámú levegő-föld rakétát szállítanak le. Nem csak a politikai elit Nyugathoz való lojalitása miatt, hanem az országban jelen lévő amerikai haderő aránya miatt is kimondhatjuk, mindkét arab állam gyakorlatilag amerikai megszállás alatt van, így az amerikai haderő saját pozícióit erősíti a leszállított haditechnikával.
Az amerikai külügy ezzel a szír rendszer destabilizálását is folytatja, mivel Szaúd-Arábia és az Egyesült Arab Emírségek a szír terroristák legfőbb támogatói közé tartoznak. Azon kívül, hogy az amerikai külügy igyekszik magát kiterjeszteni a térség egészére, ezek a szállítmányok hosszú távon is hatalmas bevételeket jelentenek a halódó amerikai gazdaságnak.
A halódó nyugati rendszer most nem a totális megszállásban, hanem a térségi konfliktusok elhúzódásában érdekelt, hogy a fegyvereladásokból származó bevétel továbbra is biztosított legyen. Hagel újabb közel-keleti körútja elsősorban ennek a célnak az érdekében zajlik le. Az amerikai külügy természete semmit nem változik: profit a tömeggyilkosságokon, zavarosban halászás, és a katonai befolyás fenntartásának való teljes alárendelés, miközben igyekszenek elkerülni a háttérország elkerülhetetlen összeomlását.
Hídfő.net

 

Chuck Hagel is zöld utat ad a Szíria és Irán elleni támadásokhoz


Chuck Hagel amerikai védelmi miniszter megbánta Izrael elleni vélt bűneit. A volt nebraskai szenátort azért kritizálták kollégái, például John McCain, mert nem állt be az Irán elleni háborút támogatók táborába. Egyesek úgy gondolták, hogy az Iránnal szembeni szankciók helytelenítése antiszemita hozzáállás.
Lindsay Graham dél-karolinai szenátor egyenesen odáig ment, hogy kijelentette, Hagel „az ország történelmének leg Izrael ellenesebb védelmi minisztere.”
Minden kétely eloszlott, amikor Hagel néhány napja Tel-Avivban találkozott Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnökkel. Hagel tulajdonképpen zöld utat adott egy Irán elleni támadásra, ezzel semlegesítve a múltját beárnyékoló kijelentéseket. A Wall Street Journal szerint a miniszter szerepet váltott és inkább „az amerikai vonzerőt vetette be, amivel tulajdonképpen az izraeli célokat támogatja azzal, hogy megpróbálja meggyőzni Iránt, valós katonai veszéllyel áll szemben, miközben az ország a nyugat diplomáciai törekvéseit próbálja hárítani.”
Az izraeli katonai parancsnokságon tartott sajtótájékoztató során Hagel kihangsúlyozta, hogy Izrael és az Egyesült Államok „teljes” egyetértésben van az Iránnal kapcsolatban követendő politikát illetően. Megismételte, hogy Izraelnek, mint szuverén államnak, joga van Irán megtámadására az ország feltételezett atomfegyver programja miatt.
Kijelentette, hogy nincs rés az amerikai és izraeli álláspontok között az iráni atomreaktorok hatástalanítását illetően. Hagel elmondta, hogy ennek kivitelezésére az Egyesült Államok beleegyezett további fegyverek eladásába Izrael részére, V-22-es Osprey szállítórepülőket és üzemanyag feltöltő tankereket is beleértve, amelyeket egy támadás során használnának. Hagel szerint a fegyverszállítási megállapodás egyértelmű üzenetet közvetít Irán számára.
A támadáshoz elengedhetetlen feltöltő tankereket még a Bush kormány sem volt hajlandó eladni Izrael számára. Érdekes módon az amerikai illetékesek úgy gondolják, vagy úgy tesznek, mintha egy esetleges izraeli támadás jóváhagyásával és további fegyverek eladásával a támadások valószínűségét csökkentenék.
Amellett, hogy megerősítette Izrael „szuverén” jogát Irán megtámadására, Hagel biztosította Izraelt az amerikai kormány támogatásáról egy esetleges Szíria elleni támadást illetően is. Hagel és Moshe Ya’alon, izraeli védelmi miniszter egy UH-60-as izraeli katonai helikopterben utazva mintegy 5 kilométerre megközelítették a szíriai határt, és Damaszkusztól 50 kilométerre repültek el.
Hétfőn a Le Figaro nevű francia lap azt írta, hogy Jordánia két légifolyosót bocsátott Izrael rendelkezésére, amelyeken át Izrael támadásokat indíthat Szíria ellen. A megállapodás lehetővé teszi, hogy Izrael Libanon megkerülésével jusson el Szíriába.
Izrael még januárban támadást intézett a Jamraya-i szír katonai kutatóközpont, mások szerint a szír-libanoni határ felé tartó konvoj ellen. „Nem engedhetjük, hogy [Szíria] modern fegyverrendszereket juttasson el Libanonba,” nyilatkozta Ehud Barak a támadás után. Szerinte a támadás, amiben öt ember veszítette életét, bizonyítja, hogy „amikor Izrael mond valamit, azt komolyan gondolja.”
Forrás: Infowars.com

A DEMOKRATA BŰNÖZŐKNEK FELELNIÜK KELL

Az alábbi videóban két durva hazugságot említenek.

Először Dr. Kásler Miklós azt állította, hogy „1944. március 19-e után a Szent Korona jogai szünetelnek..”

Valóban? Valójában itt egy hatalmas zsidó hazugságról van szó, amit már közel húsz éve sulykolnak a közvéleménybe. Ezen a napon a német hadsereg csak jelképesen szállta meg Magyarországot, mert Horthy kormányai az ellenséggel, az angolokkal, az amerikaiakkal és az oroszokkal kezdtek tárgyalásokba. A németek ennek ellenére föltünően lovagisan bántak el a magyar vezetéssel. Horthynak Miklós nevű fiát, amikor az a szerb kommunistákkal tárgyalt, nem lőtték szitává, hanem szőnyegbe csavarba egy autóba rakták és Németországba vitték Horthy más családtagjaival együtt, ahol egy pazarul berendezett kastélyban töltötték el az időt a háború befejezéséig. Ez tették a németek a szövetségesükkel, az árulókkal. A fenti dátumtól kezdve a magyar királyság államformájába és működésébe a németek nem szóltak bele semmiben, semmiféle átalakítást nem végeztek. Ugyanígy a rövid hungarista kormány alatt sem. Viszont Szálasi Ferenc nemzetvezetőként (államfői jogkör) a Szent Koronára tette le az esküt, miután Horthy – beismerve árulását – írásban lemondott a kormányzói posztjáról. Ennyit a történelmi tényekről, tehát a Szent Korona jogai nem szüneteltek akkor. Ha már dátumokat kell fölhozni, akkor a debreceni „ideiglenes nemzetgyűlést” lehet fölhozni 1944 december végén, amikor a zsidók és a kommunisták, a szovjet Vörös Horda támogatásával, új államrendszer alapjait rakták le Sztálin kivánságainak megfelelően. De még a Rákosi-rendszer sem merte írásba adni azt, hogy a Szent Korona jogait fölfüggesztették volna. Sőt, arra is kínosan ügyeltek, hogy a királyság államformáját és a Szent Korona szót le se írják sehol, semmilyen jogi szövegben.

A másik hazugságot Tóth Zoltán József sütötte el, amikor azt mondta, hogy a Fidesz -féle alaptörvény Alapvetésének az E pontja a magyar államrendről kimondja hogy ennek a nemzeti hitvalláson, az alaptörvényen és a történeti alkotmány vívmányain kell alapulnia. Ezzel szemben itt idézzük azt amire a TZJ hivatkozott és abban semmi olyasmi nincs amit ő emlegetett. Ha megnézzük az egész Fidesz -féle alaptörvényt, ez egy az egyben a kommunista 1989-es alkotmánynak a szövege, annak lényegi tartalma, csak kozmetikázva. A Nemzeti Hitvallás alábbi szövege teljesen ellentmondásban van egymással és semmi köze a valósághoz. Miközben azt állítják, hogy az 1949-es kommunista alkotmányt nem ismerik el, de azt már nem teszik hozzá, hogy az 1989-es is ugyanaz és ez utóbbit tekintik „hazánk új demokráciája és alkotmányos rendje kezdetének.„ Továbbá az állítják, hogy „A közhatalom forrása a nép”. De milyen nép??? Még a magyar szót is kihagyták a nép szó elől! Valójában a Magyar Nemzetet kellett volna írniuk, amelyet a Szent Korona Törvény testesít meg. Tehát Magyarországon - valójában – az állami főhatalom és a jog forrása: a Magyar Nemzet, amit a Szent Korona Törvény testesít meg. A Magyar Nemzet pedig nem egyenlő az itt élő „kisebbségekkel” és az utóbbi évtizedekben beözönlő mindenféle idegen söpredékekkel.

NEMZETI HITVALLÁS

Valljuk, hogy a polgárnak és az államnak közös célja a jó élet, a biztonság, a rend, az igazság, a szabadság kiteljesítése. Valljuk, hogy népuralom csak ott van, ahol az állam szolgálja polgárait, ügyeiket méltányosan, visszaélés és részrehajlás nélkül intézi. Tiszteletben tartjuk történeti alkotmányunk vívmányait és a Szent Koronát, amely megtestesíti Magyarország alkotmányos állami folytonosságát és a nemzet egységét. Nem ismerjük el történeti alkotmányunk idegen megszállások miatt bekövetkezett felfüggesztését. Tagadjuk a magyar nemzet és polgárai ellen a nemzetiszocialista és a kommunista diktatúra uralma alatt elkövetett embertelen bűnök elévülését.

Nem ismerjük el az 1949. évi kommunista alkotmányt, mert egy zsarnoki uralom alapja volt, ezért kinyilvánítjuk érvénytelenségét. Egyetértünk az első szabad Országgyűlés képviselőivel, akik első határozatukban kimondták, hogy mai szabadságunk az 1956-os forradalmunkból sarjadt ki.

Hazánk 1944. március tizenkilencedikén elveszített állami önrendelkezésének visszaálltát 1990. május másodikától, az első szabadon választott népképviselet megalakulásától számítjuk. Ezt a napot tekintjük hazánk új demokráciája és alkotmányos rendje kezdetének. (részlet)

ALAPVETÉS

E) cikk

(1) Magyarország az európai népek szabadságának, jólétének és biztonságának kiteljesedése érdekében közreműködik az európai egység megteremtésében.

(2) Magyarország az Európai Unióban tagállamként való részvétele érdekében nemzetközi szerződés alapján - az alapító szerződésekből fakadó jogok gyakorlásához és kötelezettségek teljesítéséhez szükséges mértékig - az Alaptörvényből eredő egyes hatásköreit a többi tagállammal közösen, az Európai Unió intézményei útján gyakorolhatja.2

(3) Az Európai Unió joga - a (2) bekezdés keretei között - megállapíthat általánosan kötelező magatartási szabályt.

(4) A (2) bekezdés szerinti nemzetközi szerződés kötelező hatályának elismerésére adott felhatalmazáshoz az országgyűlési képviselők kétharmadának szavazata szükséges.

A DEMOKRATA BŰNÖZŐKNEK FELELNIÜK KELL

Addig, míg a Magyar Szent Korona Törvény nincs jogaiba visszaállítva, addig TÖRVÉNYEN KIVÜLI /EX-LEX/ ÁLLAPOT ÁLL FENN ! Akkor is ez van, ha a parlamenti idegen csőcselék, beleértve Izrael ügynökeit is, már 69 éve futószalagon gyártogatja az idótábbnál-idiótább joghézagait, ahol kitiltották az IGAZSÁG fogalmát. Ez azt jelenti, hogy az álhatalom 69 éve alatt hozott minden jogalkotási intézkedés SEMMIS! Tehát minden Magyar Nemzeti Vagyon ellopása nyilvánvaló hogy semmis, vagy akár a NATO vagy az EU-tagságunk is, aminek címén csillagászati összegeket loptak el, szintén a Magyar Nemzeti Vagyonból. Természetesen a Kárpáthaza szétdarabolása is SEMMIS, vagy Magyarország földjének kiárúsítása is az. (olvasónktól)
A kommunista, a cionista és a demokrata bűnözőknek felelniük kell. Az alaptörvény hazugságairól és a királyság lényegéről a Magyar Oldal októberi számában is olvashatunk.

http://amagyaroldal.hu/hirek/content/hazudnak-az-alapt%C3%B6rv%C3%A9nyr%C5%91l

Hová lett az ügyfelek pénze ügyvéd úr?



Dr Vitári JenőTelhetetlen pénzéhség – Vitári, a fosztogató ügyvéd…
A pofátlanság netovábbja: …”Aljasok, hogy bemerték adni a keresetüket, – nem létező hűségszerződésre hivatkozva!… A telefon végénél egy szemtelen pimasz nő ül, aki úgy beszél az emberekkel mint a ronggyal…”
- Egymásra tologatják a felelősséget a végrehajtóval -
Az embereknek hihetetlen sok panaszuk van a Vitári ügyvédi irodára. Itt van az ideje, hogy most már a sajtó is foglalkozzon ezzel, mert a jelek szerint; – Vitári Jenő ügyvéd és irodája, előszeretettel nyúlja le kisebb-nagyobb összegekkel az embereket.
Íme egy tipikus példa:
“Az anyámnak volt egy tartozása az akkori Pannon GSM felé, amit a Vitári képviselt. A biróság 103.000 Ft-ot itélt meg a felperesnek, amit a végrehajtó megspékelt, így lett 188.600 Ft. Az összeget elkezdték vonni, egészen tizenhárom hónapon keresztül, mire kiderült, hogy anyám 70.000 Ft-al túlfizette a megállapított összeget.
Most ott tartunk, hogy a Vitári ügyvédi iroda nem akarja visszaadni a többletet, újabb kamatokra hivatkozva. A titkárnője, pimasz, szemtelen, még válaszolni sem akar.”
És előzetesen még egy gyöngyszem:
“Ma kaptam egy levelet ettől a szerencsétlen ügyvéd…től, amiben tájékoztatnak, hogy nem tartozom semmivel a Pannonnak. (Telenor). – Semmiféle bocsánatot, vagy elnézést nem kértek a kicsinyes, már már gyerekes viselkedésük miatt, miszerint tartozom a Pannonnak.
Természetesen nem tartozom és nem is tartoztam. Mindenkinek felhívom a figyelmét erre az úgymond ügyvédi irodára, hogy alaposan nézzék át mit írnak, és keressék elő az összes számlájukat! Nálam is próbálkoztak, de nem sikerült nekik. Keresnek valakit (hasra ütés szerűen), aki valaha kapcsolatban állt velük (Pannon) és megpróbálnak rásózni valami tartozásfélét.
Ha bejön bejön, ha nem, tájékoztatnak, hogy nem tartozol…”
***
A Vitári ügyvédi iroda, többek közt a Telenor, (volt Pannon) telefontársaság, valamint egy gázszolgáltató hivatalos jogi képviselője. Alább, az ezen minőségeiben történt üzelmeiről lesz szó. Az itt leírt esetek, – eddig közösségi panaszoldalakon kerültek (korlátozott), nyilvánosságra. 18 esetet sorolunk fel, 2 részletben.
1. Jogtalan behajtás I.
“Nos én is kapcsolatba kerültem ezzel a jó kis irodával. Csak nem értem a dolgot! Követelnek, de nem is én vagyok én! Nem is tartózkodtam ebben a rohadt országban a kérdéses időben! Nem is szereplek a Telenor rendszerében! Feljelentést teszek az ügyvéd ellen!” - (Ádám).
SzRTI megjegyzés: Teljesen igaza van, kivéve abban, ahogyan nevezte a hazánkat. Senki ne merje “rohadt országnak” nevezni, sem “kurvaországnak”, – még ha itt született akkor sem. Ennél még az is elfogadhatóbb, ha felkeresi az ügyvéd “urat” és személyesen kéri tőle el a pénzét.
2. Jogtalan behajtás II.
“A Telenor megbízásából bizonyos tartozás miatt pert indítottak, amit két tárgyalás után a Bíróság jogtalanság miatt elutasított.10 hónapja él a jogerős bírósági határozat, de sem a Telenor, sem az ügyvédi iroda nem hajlandó tudomásul venni és intézkedni a feketelistáról való levételemről. Egymásra mutogatnak, de érdemi előrelépés a mai napig sem történt. Kihez lehet még fordulni panaszommal? Tisztelettel: a szórakoztatásukra kirendelt ügyfél.” – (M. Józsefné).
3. Eltűnt a befizetett pénz I.
“Egy hónappal ezelőtt kifizettem a Pannon felé a tartozásom és még mindig vonnak a fizetésemből, de a legszebb az egészben, hogy se a behajtócéghez nem ment be pénz sem a Pannonhoz.
Akkor hova megy három hónapja a havi 27.000 Ft, amit levonnak a fizetésemből? Az oké hogy az ügyvédi irodában nincs félfogadás. De, hogy még telefonon sem lehet őket elérni! Ez csúcs.” – (Hamvas).
4. Pénzzel elszámolni nem tudnak
“Én is hasonló cipőben járok. 4 éve volt egy Pannon tartozásom, 50.000 Ft-ról. Most pedig 320.000 Ft-ot követel tőlem az ügyvédi iroda. Elküldtem nekik a keresetem, ami havonta 52.000 Ft, és ez is úgy, hogy egyedül nevelek két kiskorú gyereket.
Őket nem érdekli, levonják a pénzt (20.000ft-ot). Telefonon, emailben zaklatnak, a telefon mögött egy ritka b…ó nő ül. Én biztos vagyok benne, hogy feljelentem a céget, mégpedig azért is, mert a pénzzel elszámolni nem tudnak, és érdemi választ sem arra, hogy jöhetett össze ennyi tartozás. (???)
Máskülönben a GYES-ből nem vonhatnának, és a Családi pótlékból sem. (GYES összege nekem a minimális)… Egy közösségi oldalon nyitni fogok egy ilyen klubbot, ahol mi károsultak össze dughatnánk a fejünket, sok lúd disznót győz. Szeretném, hogy akinek ilyen jellegű problémája van, – csatlakozzon, – hamarosan elérhetőséget is írni fogok!
Én minden esetre júliusban megyek a bíróságra, mert amit ezek művelnek, az tarthatatlan!” - (Ca).
5. Hová lett a pénzem?
“Nos röviden, megtapasztaltam én is! Nekem 213.000 Ft. túlfizetés nincs lekönyvelve a “Pannon-nál”, amit sérelmeztem, – fel nem hívtak, semmi kommunikáció!
Helyette a “Tisztelt ügyvéd úrral” jönnek, akit már jó párszor megkerestem, de érdemi válaszig nem jutottam el! Se a Pannon azaz Telenor munkatársait és munka metodikájukat nem értem, sem a “Tisztelt ügyvéd urat”, hogy ennyi panasz ellenére sem félti a jó hírét! Avagy kamarai tagságát!” - (F.L).
6. Eltűnt a befizetett pénz II.
“Befizetett pénz eltűnt. – (Nem pannonos – telenoros ügy, hanem szó szerint gázos).
Én sem értem ezt az ügyvédet. Még 2008-ban adott be egy fizetési meghagyást a bíróságra gáztartozásom volt, még akkor 1 hét múlva ki is fizettem. Erre most jön a behajtótól először 57.000 Ft, levelezés hatására most 41.000-re csökkent, perköltség stb.
Mért lett ebből per? Én fizessek behajtót? Most megyek egy ügyvédhez. Személyesen nem lehet őket felkeresni, vissza nem hívnak, a gázműveknek nem válaszolnak. Hiába írogatok a végrehajtónak, gázműveknek, bíróságnak és nekik, semmi eredmény. Én fizessek.” – (Margherita 5)
7. Lenyúlta a túlfizetést az ügyvéd úr – Az ügyvéd titkárnője pedig pimaszkodik a reklamáló ügyféllel
“A Panonnak tartoztam, levonták a nyugdíjamból kamatokkal, mindennel együtt. Majd 71.000 Ft-os túlfizetésem keletkezett, amit ez az ügyvédi iroda nem akar vissza adni. Már a végrehajtó is belátta a túlfizetésemet, ami nagy dolog.
Valóban a telefon végénél egy szemtelen pimasz nő ül, aki úgy beszél az emberekkel mint a ronggyal. Nem fogom magam hagyni, felfogom jelenteni az ügyvédi irodát, ha nem lesz meg a pénzem.
Még annyit, hogy semmiféle elszámolást nem kaptam a levont pénzemet illetően.
Mégis kinek mennyit és mikor utaltak át? Mint jeleztem, a telefonnál ülő hölgy alkalmatlan az emberi tárgyalásra tehát még kérni sincs módomban.” – (Andrea)
8. Nem létező követelés – Nem létező kommunikáció
“A Pannon GSM (Telenor), és az ügyvédi iroda zéró kommunikációjának köszönhetően, a nem létező számlatartozásomra sikerült összehozniuk egy 45 ezer forint követelést, amit tegnap egy végrehajtótól tudtam meg.
A pannonos hölgy szimplán ostoba és felületes, az ügyvédi titkárnő flegmatikus stílusú és végtelenül érdektelen (miután végre hajlandó felvenni a telefont), szikrányi segítőkészség sincs benne. Lehet, hogy épp fontos kávéiszogatás közben mertem zavarni a piti problémámmal.
A legdurvább az, hogy a bírósági végrehajtó a legempatikusabb, akitől végképp nem is várná az ember. Aki teheti nagy ívben kerülje ezt az ügyvédi irodát, mert úton-útfélen csak rosszat hallani róluk. Sajnos most én is tapasztalhattam.” – (Merci77)
9. Telhetetlen pénzéhség
“Velem 50,000 Ft-ot fizettetett a Pannon, 2 éven belüli szerződésfelbontás miatt. Holott a 2 év bőven eltelt. A kedves ügyvédi iroda az 50 ezerből csinált 86.000 Ft-ot, amit megkértem részletre, és be is fizettem
Amikor letelt a részlet,még a nyakamba akart akasztani 64.000 Ft-ot. Nagyon szép, az ilyen embereknek adnak diplomát a kezébe. Szégyellhetik magukat!” – (Maya)
10. A pofátlanság netovábbja
“Nagyon jó kis ügyvédi iroda! Most bukták el a Pannon nevében, az ellenem indított keresetüket. Hihetetlen mennyire pofátlanok/aljasok, hogy bemerték adni a keresetüket, nem létező hűségszerződésre hivatkozva! Bemerték adni, s mivel nincs hűségszerződés, ezért a bíróság el is utasította őket.
Sajnos ez van, beadják a keresetet, mivel tudják, hogy az emberek többsége úgyis fizet, – nem áll ki a jogai mellett, amiket amúgy sem ismer.” (B. Gábor)
11. Tán félnek az ügyfelektől? – Nem lenne csoda
Az irodába bejutni csak telefonos egyeztetéssel lehet, ügyfélfogadás nem megoldott. Aki ekkora céget/cégeket képvisel, annak illene heti 2 rövid alkalom helyett, rugalmasabb ügyfélfogadást megvalósítani. A recepcióról nem hajlandóak még telefonálni sem, hogy ez is az ügyfél anyagi kiadásait növelje. – (Béta)
12. Nem létező tartozás
“Nekem 5000 forint tartozást akarnak a nyakamba varrni, holott nincs és nem is volt pannonos (telenoros) előfizetésem. A válaszuk az volt: “Ha az adósok befizetnék a tartozásukat, nem kellene fizetési meghagyásokat küldeniük” - (Justitia)
13. Valótlan adatok, jogtalan követelés
“Véleményem szerint, ez az ügyvédi iroda, sajnos, nem körültekintően végzi munkáját! :-(
Úgy küldözget fizetési felszólítást, – (egy bizonyos részvénytársaság megbízásából), – hogy utána sem néz, valós adatokkal dolgozik-e! Jelen esetben egy ismerősömnek, a már több éve eladott ingatlanára, (ami csak a fellebbezés utáni 2. ügyvédi levélből derül ki, hogy ismerősömnek egy régebbi, már eladott ingatlanára), hivatkozva kér több tízezres nagyságrendű hátralékbefizetést. – Ráadásul rossz ügyfélszámra hivatkozva!
Na szép, mondhatom. Ha valaki nem nézi meg, hogy valóban tartozik-e, vagy valóban az ő tulajdonában levő lakásra hivatkozik-e az ügyvédi iroda, ijedtében kifizethet egy szép nagy összeget.
JÓ TANÁCS: Mindenki nézzen utána, valóban jogos-e az iroda általi követelés!”(Érdekes)
14. Saját hanyagságuk miatt, – önmagukkal is kitolnak
Nekem küldözgetnek hónapok óta felszólítást más tartozásáról, rossz címre, – aztán ha segíteni akarok nekik, meg sem hallgatnak. Ejnye-bejnye! (Birs Alma)
15. Káosz, összevisszaság
“Nekem most lesz perem velük, külföldi telefonálás miatt, de az adott országban sem jártam vagy 6 éve.
Kétszer küldtek ki felszólítást, fizetési meghagyással fenyegetve, hogy szerintük már rég perben állunk. Viszem a bíróságra az üres, vízum nélküli útlevelemet.
Levélre nem válaszolnak, a rendszerük egy káosz, de jelzem majd a bíróságon, hogy hogyan bonyolították a korábbi Sony beszerzéseiket, ahol komoly visszaélések is voltak.” – (Jenő Benő)
16. Hová lett a pénz ügyvéd úr? – Egymásra tologatják a felelősséget a végrehajtóval
- A levonás túlfizetése -
“Vettem egy telefont valakinek, aki nem fizette, ezért sajnos tőlem vonták a tartozást, pontosabban a nyugdíjamból. A levonás összege a bírósági végrehajtó által kiállított irat szerint 188.000 Ft. Ezt elkezdte vonni a NYUFIG.
Amikor ez az összeg lement, – még mindig vontak, – ekkor már 254.600 Ft-nál jártam. Elmentem a végrehajtó irodába, hogy egyeztessünk, de ők azt mondták forduljak az ügyvédi irodához, aki a felperes telefontársaságot képviseli. Elmentem.
Ők azt mondták, hogy náluk sincs semmiféle pénz, a végrehajtó milyen hülyeségeket beszél? Az ő nyilvántartásuk szerint 181.705 Ft. lett levonva, legalábbis ezt látják a gépben.
Visszamentem a végrehajtóhoz, aki még mindig nem tudta, hol keressem a pénzem. Illetve küldött egy faxot az ügyvédi irodába, hogy túlfizetésem van, állítsák le a letiltást!
Az ügyvédi iroda akkor is azt állítja, hogy őnáluk semmiféle pénz nincs, akkor lehet a felperes számlájára ment. Ezt viszont vissza kell igényelni és én privátilag nem tudom csak ők.
Tehát a pénz, ami közel 50 ezer forint NINCS MEG! Egymásra mutogatnak, küldözgetnek ide-oda. Kérem segítsenek mit tudnék tenni, mert a pénzemre szükségem van…”
Későbbi bejegyzés: “A – levonás túlfizetése, – azóta sem lett megoldva. A bírósági végrehajtó elismeri, hogy túlfizetés történt, csakhogy a pénz nem náluk van – mondták. A letiltást végre leállították januártól, de ezzel még a pénz nincs meg.
A végrehajtói iroda hivatalosan visszaigényelte az ügyvédi irodától a túlfizetést. Egy hete ott arról biztosítottak, hogy napokon belül utalják, ma már megint azt sem tudták miről van szó! (Felháborító pofátlan ügykezelés! – a szerk.)
Személyesen pontosan hatodszorra járok a végrehajtónál, aki ezek szerint nem tud mit tenni, az ügyvédi irodába (Vitári), nem igazán lehet személyesen bemenni, most akkor hová menjek?
Végül is pontosan 71.000 Ft-ról van szó. Megeshet,hogy a pénzemet valaki “beakarja nyelni”, mert nem tudok másra gondolni…” – (Zünüke)
17. A titkárnő pimasz és szemtelen
“Az anyámnak volt egy tartozása az akkori Pannon GSM felé, amit a Vitári képviselt. A bíróság 103.000 Ft-ot ítélt meg a felperesnek, amit a végrehajtó megspékelt, így lett 188.600 Ft. Az összeget elkezdték vonni, egészen tizenhárom hónapon keresztül, mire kiderült, hogy anyám 70.000 Ft-al túlfizette a megállapított összeget.
Most ott tartunk, hogy a Vitári ügyvédi iroda nem akarja visszaadni a többletet, újabb kamatokra hivatkozva. A titkárnője, pimasz, szemtelen, még válaszolni sem akar.” – (Anonym)
18. Ha nem tartozol, akkor is megpróbálnak rád sózni valamit
“Ma kaptam egy levelet ettől a szerencsétlen ügyvéd…től, amiben tájékoztatnak, hogy nem tartozom semmivel a Pannonnak. (Telenor). – Semmiféle bocsánatot, vagy elnézést nem kértek a kicsinyes, már már gyerekes viselkedésük miatt, miszerint tartozom a Pannonnak.
Természetesen nem tartozom és nem is tartoztam. Mindenkinek felhívom a figyelmét erre az úgymond ügyvédi irodára, hogy alaposan nézzék át mit írnak, és keressék elő az összes számlájukat! Nálam is próbálkoztak, de nem sikerült nekik. Keresnek valakit (hasra ütés szerűen), aki valaha kapcsolatban állt velük (Pannon) és megpróbálnak rásózni valami tartozásfélét.
Ha bejön bejön, ha nem, tájékoztatnak, hogy nem tartozol…” – (Elemér)
***
A Vitári Ügyvédi Iroda hivatalos elérhetősége:
Dr. Vitári Jenő – 1089 Budapest Gaál Mózes u. 5-7. (Volt Rezső utca) - Tel: 06.1.334.6612 – email: office@vitari.hu
***
Garbolczy János – Szabad Riport Tudósító Iroda
A szerkesztő bizottság megjegyzése:
Holnap akár vagyonvizsgálat is kezdeményezhető Vitári Jenő ügyvéd ellen. Az imént és a még ezek után felsorolt fosztogatási akciói után, nagy valószínűséggel nem fizetett adót.
Amennyiben önt is megkárosította ez az ügyvédi iroda, – és feljelentést kíván tenni ellene, – javasoljuk a csoportos feljelentést, (rendőrség, ügyészség), – hogy a károsultak egymást erősítsék. Ezt a szándékát az alábbi emailen jelezheti, az üggyel foglalkozó kollégánknak: janos.garbolczy@gmail.com

Facebook önkény és cenzúra

Nemrégen a Facebook megint átszabta az idővonalunkat. De nemcsak a miénket másokét is, gyanúnk szerint főleg azokét, akiket kellemetlennek találtak.
Az új formátum bal oldalán vannak a személyes információk, s jobboldalon a feltett cikkek és megosztások. Az olvasó tán nem tudja, a Fb programozói viszont nagy valószínűséggel igen, hogy a legújabb pszichológiai vizsgálatok szerint, egy képernyőn az olvasó először a közepét nézi, majd a bal fölső, s csak aztán a jobb fölső sarkot. Látszólag jelentéktelen, de valójában nem az. Főleg, ha a többi változtatással összeadjuk.
Az új formátum egysoros, ezért kevesebb információt is tartalmaz, – viszont nagyon ragaszkodó lett a névjegy, s főleg a névjegy személyes adatokat tartalmazó menüpontjai. Ezekből is a legfelháborítóbb; a “Milyen párkapcsolatban élsz?” menüpont. – Melyet eddig még nem sikerült eltüntetnünk. – Azért mi már megkérdezzük: Mi a franc köze van a Facebooknak ahhoz, hogy ki kivel él együtt?
De a Fb rendületlenül tovább turkál, kotorászik és önkényeskedik.
Mi már az “idővonalat” sem akartuk, azt is akaratunk ellenére állították be az oldalunkon. Persze mondhatják azt is; “Ingyen van, mit ugrálunk.” – Dehogy van ingyen! Komoly pénzeket zsebelnek be belőlünk, a látogatókból, – a reklámok, és az adat kereskedelem révén. Úgyhogy a frászt van ingyen!
Örüljetek, hogy használjuk a Facebookot! – Nélkülünk, a komoly tartalmakat megosztók nélkül a fene sem lenne kíváncsi rátok! A kereskedelmi tévékben megszokott nihillizmus, urizálás és hedonizálás, itt már nem dívik. És csak addig marad komoly látogatottsága a Facebooknak, amíg el nem kurvul ez is.
Ezt úgy látszik azonban a Fb programozói és döntéshozói még nem látják át, – ezért tovább próbálkoznak. Újabban minden megosztás előtt kódot kell beírni.
A cenzúra egy változata ez is, ha egy megosztást azzal nehezítenek meg, hogy egyetlen klikk helyett, mindenféle kódokat is beíratnak a megosztóval. Ennek célja egyértelműen az, hogy a megosztástól elvegyék a kedvét a renitens facebookozóknak. A Facebook amúgy is szelektíven cenzúrás, – azaz időről időre eltüntet “véletlenül” bizonyos bejegyzéseket. Ez a “megerősítgetősdi”, “kódbeírósdi” a cenzúra egy újabb fajtája. Vajon miért nem elégszenek meg a nyilvánvaló adathalászattal?
Úgyhogy térjetek magatokhoz Fb-s fiúk, lányok, – ha nem akarjátok, hogy a facebookos látogatók egyszer csak otthagyjanak benneteket a fenébe és átmenjenek más közösségi oldalakra. Nagyon jól tudjátok, hogy hova, éppen eléggé tartotok attól, hogy ezek legyőznek titeket.
És akkor mi lesz a reklámbevételekkel, s az adat kereskedelem mesés pénzeivel?
A Szabad Riport szerkesztő bizottsága

AKADÁLYOZZUK MEG A MIKROCHIPEK ÁLLATOKBA TÖRTÉNŐ BEÜLTETÉSÉT?

Ma még csak a kutyádat, szamaradat, öszvéredet lovadat kell becsippelni. Holnap már lehet a gyereked is kötelezően és jogi erőszakkal kapni fogja.

- A 2013. január 1-től bevezetett mikrochip beültetésekkel kapcsolatos rendelkezéseket állatellenesnek, felelőtlennek, átgondolatlannak és megalapozatlannak tartjuk! Ennek következtében sok ezer állat kerülhet utcára közvetlen életveszélybe.
- Az állatvédők, állatorvosok előtt ismeretes az, hogy oltási időszakokban nagyon sok állatot dobnak utcára a gazdáik, mert nem tudnak, nem akarnak az oltásra költeni…
Hasonló várható a kötelező chipezés jelenlegi módon szándékozott bevezetése és a komoly büntetéssel való riogatás miatt is! Ma sajnos vannak gazdák, akik önhibájukon kívül, már enni is alig tudnak adni az állataiknak, a chip beültetés kötelező költsége még nehezebb helyzetbe sodorja őket.
-A törvény az Európai Unió nyomására kötelezően kerül bevezetésre, ami súlyosan korlátozza mind az ország, mind a benne élő állampolgárok önrendelkezési jogát.
A törvény bevezetése nem szolgálja a közjót, az embernek lehetőséget kéne biztosítani arra, hogy szabadon eldönthesse, él-e a chip beültetéssel.
-A kutyatulajdonos az, aki gondoskodik az állatról, eteti, gondozza, érzelmileg kötődik hozzá, neki kellene döntési jogot biztosítani a kutyát érintő ilyen horderejű kérdésekben. Szankcionáló törvényekkel nem lehet embereket felelősség teljesebb állattartásra ösztönözni, aki rosszul bánik a kutyájával, az úgyis megtalálja a módját az állattal kapcsolatos visszaélésekre.
- A technikai vívmányok robbanásszerű fejlődésére a hétköznapi embernek nincsen rálátása az, hogy elhisszük, hogy a mikrochipek nélkül nem lehet az állattartás problémáját megoldani, pusztán a hatalom mellébeszélése…
-A gyorsan bevezetésre került törvény nem adott lehetőséget hatástanulmányok készítésére, így senki nem nyújthat garanciát a chipek veszélytelenségére, így előfordulhat az is, hogy a mikrochipben található lítium fekélyt vagy daganatot okoz az állatokban.
- A gondolkodó ember számára könnyűszerrel belátható, hogy a mikrochip beültetés nem természetes folyamat, egy mesterséges technikai eszköz beültetése az élő szervezetbe, ellene megy a természeti és isteni törvényeknek, végső soron az élet ellen hat.
-Úgy gondoljuk, hogy az érző ember, amit saját magának nem kívánna, nem szívesen teszi az állatokkal szemben sem.
-Az emberiség történetében még egyetlen technológia sem hordozott magában ilyen komoly veszélyt az emberi szabadságra nézve, mint a mikrochiptechnológia. Az állatok mikrochippel történő megjelölése egy messzire mutató folyamat első lépése lehet.
Ezen törvény társadalmi elfogadottsága előrevetíti az emberbe való chipültetés lehetőségét is. (Minthogy külföldön erre már több ezer példa van.)
Ez szélsőséges esetben lehetőséget biztosít az emberi önrendelkezést súlyosan korlátozó hatalmi rendszer kialakítására, ami nagyon sok ma még nem látható veszélyt hordozhat magában!

Kántálták, hogy mennyire gyűlölnek!

A “Határátkelő” c. blogoldalról egy keserű bejegyzés.
Magyarnak lenni Angliában=szolgaság!
Némi betekintés egy-a gyarmatositáshoz szokott ország mentalitásáról.
Egy kis magyarázatféle arra, amit nehezen értünk meg-mi magyarok: miből keletkezik a deviancia?
Némi magyarázatféle arra, hogy MILYENEKKÉ NE VÁLJUNK!
Olvassuk csak:
Ugyan ma is Anglia az úti cél, de a szigetországi létnem ezúttal a sötétebbik oldalával ismerkedünk meg. Kata egy családnál volt bébiszitter és körülbelül minden megpróbáltatáson átesett, amin ilyen helyzetben áteshet az ember. Horrorsztori őt megtámadó gyerekekkel, igénytelen szülőkkel, hideggel – de azért akad pozitívum is.
Anglia, kupi, Kata 130424.jpg A döntés
Először is, hogy miért döntöttem úgy, hogy elhagyom szülőföldem? Mert mikor a válság miatt három állásból kettőt elveszítettem, a megmaradt harmadikból már nem tudtam kifizetni a lakáshitelem, számláim, megélhetésem, adósságokat halmoztam fel, így gyakorlatilag Magyarország páros lábbal rúgott első körben Angliába.
2012 nyarán döntöttem úgy, hogy szerencsét próbálok Londonban bébiszitterként. Biztos lakás, biztos bevétel… gondoltam én… Egy ügynökségen keresztül gyakorlatilag pár nap alatt már meg is volt a fogadócsaládom, skypeos interjún megbeszéltünk minden részletet.
Következő nap e-mailben megkaptam a fogadó levelem a napi teendőkkel, munkabeosztással. Minden korrektnek, elfogadhatónak tűnt. Megvettem a repjegyet, nagy reményekkel szeptember elején meg is érkeztem a családhoz.
Az első hétvégén együtt töltöttem a napokat velük, mindenki kedves, befogadó, aranyos volt. Egy 4 és egy 7 éves fiúnak kellett gondját viselnem.
A gyerekek
A gyerekek a szülők jelenlétében imádtak, ahogy viszont egyedül maradtam velük, elszabadult a pokol. Rugdalózás, földön hempergés, üvöltés, de ők nem hajlandóak iskolába menni. Tapasztalt ex-tanárként meg sem lepett a dolog, mindig így van ez, hiszen a gyerekek bennem látták az ellenséget, aki ha megjelenik, a szülők el fognak tűnni… gondoltam én…
Az első hónap részemről hatalmas türelemmel (és ennek megfelelő esti sírással) telt.
Minden szituációban nagyon résen kellett lennem, már előre a lehető legrosszabb szituációkra kellett felkészülnöm. Néhány példa. Reggelente öltöztetés közben (mert a 4 évest még öltöztetni kellett) rengeteg rúgást, ütést, harapást kaptam.
Iskolába menet megpróbáltak minden arra járó autó elé kilökni. Kántálták, hogy mennyire gyűlölnek, és hogy mindent megtesznek, hogy eltegyenek láb alól. Több ízben meg is próbálták a késeket belém szúrni, szerencsémre mindig sikerült a kenyérvágó kést kiválasztani, aminek nem volt hegye. Egy nap a 4 évestől olyan ütést kaptam ököllel a számra, hogy kimozdult az implantátumom is.
Itt azért hozzátenném, hogy otthon sok-sok éves bébiszitteri és tanári tapasztalatom volt, szóval elhihetitek, hogy minden létező praktikát bevetettem, de semmi nem használt – egy darabig.
Az egészséges életmódnak se híre, se hamva nem volt. Cukrok, csokik tömkelege. Mivel az ellátásom is „biztosított” volt a családnál, így kénytelen voltam én is hasonlóan étkezni, ha nem akartam a heti fizetésem ételre el is költeni. Magam is édességfüggő lettem, amiről tudatosan tudtam csak leszokni.
A szülők
Hatalmas cégnél, vezető beosztásban dolgozó, ennek ellenére mocskosak, hanyagok, nemtörődöm emberek. A lakásban hatalmas mocsok, a szülők szobájában (mellékelt ábra) hatalmas kupi, bűz. A szülők heti egyszer fürödtek, és havi egyszer mostak hajat, azt is a fodrásznál.
A gyerekeket nem fürdethettem meg, csak heti egyszer, mert többször vízpazarlás. Ez a szabály rám is vonatkozott, de bevallom, volt, hogy napi kétszer is megfürödtem.
Anglia, kupi, Kata cikk.jpg A munkabeosztásomban az állt, hogy napi kétszer kutyákat etetni (mert az is volt kettő, a lakásban, of course, csak ha nem lett volna amúgy is elég bajom), reggel a gyerekeket elvinni iskolába, 3:20-kor összeszedni, és 6:10-ig velük lenni. Heti maximum két esti bébiszittelés tartozott még a feladataim közé.
A szülők kapásból elfelejtették közölni, hogy az anyuka 3 hétre még szeptemberben elutazik Ausztráliába. Tehát pár nap után egyedül is maradtam a gyerekekkel, ugyanis elég hamar rá kellett jönnöm, hogy az apuka nemigen szeret a gyerekekkel lenni, és nem is képes velük bánni. A gyerekek fele annyi tiszteletet se mutattak felé, mint felém (pedig felém sem volt sok).
Apuka egyetlen este sem jött haza, amikor az anya sem. Ez sajnos a végén odáig fajult, hogy csak péntek estétől vasárnap estig látták a szülőket. Hétköznap nem. Végig én voltam velük, én intéztem minden iskolai ügyet is.
Az ellátásom abból állt, hogy tortellini tésztát és quishe-t (brit rettenetesen íztelen étel) vettek nekem. Külön volt egy hűtőm, abban volt az én ételem. Más nem is volt benne, csak ez a két dolog. A végén már az ízeket sem variálták, egyféle volt. Az is gomba, amit első nap mondtam, hogy nem szeretek.
Próbáltam több ízben beszélni a családdal a problémákról, de gyakorlatilag hülyének néztek. Meghazudtoltak, nem hittek nekem, rám fogtak dolgokat, nem voltak hajlandók semmiben segíteni. Egy idő után rájöttem, úgy jutok a szülőkkel előbb dűlőre, ha hülyének is tettetem magam.
Végül számomra már valami tragikomédia lett az egész brit világ és élet. Nem etethettem többet kutyákat, mert elloptam a szeretetüket, ami a gazdának jár, nem holmi bébiszitternek.
Elkezdtem összegyűjteni a kifogásokat, amivel takarózva nem jött haza az apa. Párat leírok: elfelejtett leszállni a vonatról; elfelejtette, hogy reggel autóval ment dolgozni, majd hazajött vonattal, úgyhogy gyorsan visszavonatozott a kocsiért; lekéste a vonatot; rossz vonatra szállt; és hasonlók. Természetesen én már átláttam a szitán, egyszerűen nem akart hazajönni.
Anglia számomra arról volt híres, hogy ott nincsenek mínusz fokok. Ennek ellenére vannak. Sőt, elég tartósan. Rengeteg brit családnál megfordultam ott tartózkodásom alatt, de egy dolog minden házra igaz volt. Mocsok és hideg.
Hát mi sem fűtöttünk. A fűtésrendszer kóddal volt levédve (gondolom, már pár ex-bébiszitter próbálkozott a fűtés hackelésével). A lakásban általában 5-10 fok volt, míg kint mínuszok. Este 8-tól 10-ig volt fűtés, ami arra volt elég, hogy leizzadj, majd reszkess reggelig. Sikerült is többször úgy megfáznom, hogy végül tüdőgyulladás lett belőle, amire a család azt mondta, hogy halkabban kéne köhögni, mert nem tudnak aludni.
Békülés a gyerekekkel
Valami csoda folytán a rengeteg türelmemnek és magyarázásomnak az lett a gyümölcse, hogy a gyerekek végül 3 hónap után megszerettek, anyának szólítottak, és nem is voltak kíváncsiak többet a szüleikre.
Esténként, ha rémálmuk volt, az én ágyamba költöztek, velem osztották meg örömüket, bánatukat, velem voltak csak hajlandók iskolai összejövetelekre elmenni. Ez a gyerekekkel való viszonyomat nagyban javította, viszont a szabadidőmet gyakorlatilag nullára csökkentette, és ellenszenvet ébresztett a szülőkben.
Bepillantás a brit világba
Rengeteg emberrel megismerkedtem Angliában. Vessetek rám követ, de azok a britek, akikkel én megismerkedtem, igenis udvariatlanok és bunkók voltak. Mindenesetre nem akarok általánosítani, lehet, csak én forogtam rossz körökben.
Rengeteget gondolkodtam, hogy miért vállalnak az olyan emberek gyereket, akik soha nincsenek otthon. Majd rájöttem. Angliában az autó, a takarítónő, a gyerek és a bébiszitter mind státuszszimbólum. Van, mert megtehetik… Ezek után meg ne csodálkozzunk, ha ilyen felnőttek lesznek belőlük.
Gyakran tették fel nekem britek a kérdést, hogy mégis mik a céljai egy magyarnak Angliában. Elmondtam, hogy dentálhigiénikus végzettségem van, szeretnék fogászaton elhelyezkedni. A válasz mindig, kivétel nélkül ez volt: magyarként? Egy nap beszélgettem egy ír férfival, aki beházasodott egy brit családba. Ő mesélte el, hogy neki 14 évig tartott, mire feljebb jutott a cégénél, pedig ő nem keletről jött.
Több ízben tapasztaltam, hogy a magyar egyenlő az arabbal, törökkel, aki soha nem fog feljebb jutni a kétkezi munkásnál. Biztosan tudtok ellenpéldát (én sajnos nem), de annak akkor vagy nagyon szerencsésnek kellett lennie, vagy nagyon sokat küzdött a feljebb jutásért.
Anglia, Big Ben Kata 130424.jpg Biztosan rengetegen vágynak Angliába, mert olyan sok sikersztorit hallani, barátok, ismerősök, akik kimentek, és hogy megcsinálták a szerencséjüket. Én azóta jobban körülnéztem magam körül. Azok csinálták meg a szerencséjüket, akik már otthon is kétkezi munkásként dolgoztak havi 60-70 ezer forintért, ugyanis kétkezi munkásra, bébiszitterre, takarítóra nagyon nagy igény van Angliában, és mivel ők semmi pénzért nem csinálnák meg, viszonylag jó pénzeket fizetnek érte a keletieknek. Ez persze csak nekünk jó pénz, nekik semmi.
Tudják jól, hogy a keleti az olcsó, jó munkaerő. Tisztában vannak vele, hogy a keleti, az meg fogja csinálni rendesen a munkáját, és be fogja fogni a száját, mert örül, hogy Angliában a hó utolsó napjaiban is van még mit ennie. Én is vállaltam extra munkákat, takarítottam, bébiszitterkedtem más családoknál is, étteremben szolgáltam fel, úgyhogy nem a levegőbe beszélek.
Magyarnak ne dolgozz!
Az étterem tulajdonosa és dolgozói mind magyarok voltak. Külföldön, ha egyetlen lehetőséged van, inkább dolgozz bármilyen más népnek, de ne magyarnak. Azt a megaláztatást nem kívánom senkinek.
A magyar főképp tudja, hogy a népünk igenis tud dolgozni, és akar is, és úgymond „hozzá van szokva” ahhoz, hogy a főnökei szekálják. Na, ha Magyarországon alázott már meg főnököd, akkor azt szorozd meg tízzel, és körülbelül ott vagy, amit egy magyar munkaadótól kapnál Angliában.
Úgyhogy éttermi karrierem nem tartott sokáig, a sokadik ilyen megaláztatás után letettem mindent, a napi béremet is hátra hagyva kisétáltam az étteremből.
Sokan kérdezték, kinek jobb dolgozni, britnek vagy magyarnak. Egyértelműen britnek. Hogy miért? Mert a britek legalább nem direkt tesznek neked keresztbe, hanem egyszerűen sokszor képtelenek kezelni a helyzetet, míg a magyar igenis szánt szándékkal keseríti meg a munkában töltött napjaidat.
Vannak pozitívumok is
Az angol mentalitást, életvitelt, időjárást úgy gondolom, nekünk nagyon nehéz elfogadni és megszokni. Ők teljesen mások. Ha nem vagy hajlandó teljesen azonosulni, és lemondani a citromról a teádban, esélyed sincs elérni valamit is.
Ha le is mondtál mindenről, ami a magyarságod, az értékeid, a neveltetésed, ők akkor sem fognak nyitni feléd. Maximum hagyják, hogy élj az országukban.
Ennek ellenére Anglia pozitívumait is meg kell említenem. Az árak nagyon alacsonyak, ha tudod, hol vásárolj. Rengeteg dolgot az otthoni ár negyedéért meg tudsz venni.
A fizetést mindig a megbeszélt időpontban korrekten megadják. Az egyetlen dolog, ami drága, az valóban a lakhatás. Érdemesebb ismerősökkel közösen bérelni lakást.
Munkát találni Angliában nagyon egyszerű. Aki keres, az talál. Még akár nyelvtudás nélkül is. Én is végül 5 dolgot végeztem, spórolni, félretenni nagyon jól lehet. Összességében azt kell mondanom, hogy Anglia az ellenszenvesség ellenére is a legjobb életszínvonallal rendelkező ország Európában, ha nincs más vágyad, mint a pénzkeresés, és ezért hajlandó vagy aljamunkát végezni, igenis ajánlom Angliát.
Távozásom
December végén, mikor a tüdőgyulladásom a tetőfokára hágott, mikor a szülők kezdtek megorrolni rám azért, mert szerintük „elloptam” a gyerekek szeretetét, mikor már minden feladatot a házban és a gyerekek körül én intéztem, mikor már csak munkából és némi alvásból álltak napjaim, jött a megmentőnek hitt dentálhigiénikus állásajánlat egy európai állásközvetítő portálról Ausztriában.
Kapva kaptam a menekülési lehetőségen, szülőkkel közöltem, hogy családi probléma, és már ültem is a repülőn ismét nagy reményekkel, de ezúttal Ausztriába, ahol újra meggyőződtem róla, hogy sehol sincs kolbászból a kerítés…”

Harc a korrupció és az adócsalás ellen


Vladimir PutinTilos lesz az orosz parlamenti képviselőknek és állami tisztségviselőknek külföldi bankszámlákon tartani a pénzüket – erről döntött a duma pénteken – adta hírül az MTI.
Az orosz törvényhozás alsóháza második olvasásban elfogadta a Vlagyimir Putyin, valamint parlamenti képviselők által benyújtott törvényjavaslatokat tartalmazó jogszabálycsomagot.
A szabályozás az orosz főügyész helyetteseitől és a nemzeti bank igazgatótanácsának tagjaitól, valamint szövetségi állami tisztviselőktől kezdve a bírákon, a törvényhozási képviselőkön, katonákon, nyomozókon és ügyészeken, belügyi, vámhatósági és adóhatósági alkalmazottakon keresztül a városi, helyhatóságok tisztségviselőiig mindenkire vonatkozni fog. Sőt, feleségükre és gyermekeire is.
A törvényben felsorolt tisztségviselőknek és törvényhozási képviselőknek a tisztségük betöltését követő három hónapon belül meg kell szüntetniük a külföldi bankokban lévő betéteiket, és egyéb pénzügyi befektetéseiket. Ha ezt nem teszik meg, akkor a törvény szerint azonnal menesztik őket munkahelyükről, posztjukról.
Az orosz dumában pénteken elfogadott módosítások szerint azokra is vonatkozna a tiltás, akik választhatóak posztjukra, vagyis az államfőre és a helyhatósági vezetőkre egyaránt.
Korábban azt is meg akarták tiltani, hogy az érintetteknek külföldön ingatlanjuk lehessen. Erneszt Valejev, a duma kormányzópárti politikusa magyarázata szerint amint életbe lép a külföldi bankszámlákat és pénzügyi eszközöket tiltó jogszabály, a hatálya alá tartozóknak számot kell majd adniuk arról is, honnan van pénzük a külföldi ingatlanra.
Orosz szakértők a korrupció elleni reális küzdelem eszközeként értékelik a törvényt. Alekszandr Tocsjonov, az Alkalmazott Kutatások és Programok Központjának igazgatója szerint “a törekvés egészében véve helyes, mivel már túlságosan elengedték magukat a +zsíros macskák+”. A politológus ezzel a kifejezéssel a meggazdagodott politikusokra és állami tisztviselőkre utalt.
Szergej Suvalov orosz első miniszterelnök-helyettes, aki több mint 221 millió rubeles tavalyi jövedelmével a legtehetősebb orosz kormánytag, csütörtökön az Oroszország Fórum-2013 című moszkvai tanácskozáson kiállt azok mellett, akik szerinte becsületes úton szerzik meg vagyonukat az üzleti életben, s azután a politikai életben vagy az államigazgatásban érvényesülnek. Szerinte Vlagyimir Putyin államfő és Dmitrij Medvegyev kormányfő is többet foglalkozik a korrupcióval, mint amennyire az valóban jelen van Oroszországban.

***********

Úgy tűnik, vannak olyan vezetők, politikusok, akik komolyan veszik a rájuk bízott feladatot, vagyis az ország érdekeinek szolgálatát, legalábbis Ukrajnától keletre.
Le a kalappal Putyin előtt!
Míg nálunk a vezető elit és szövetségeseinek keze nemcsak, hogy maga felé hajlik, de folyamatosan a nép zsebében markolászik, addig erkölcsösebb országokban okulva a ciprusi offshoroláson, – magyarán adócsaláson – határozott fellépéssel szedik ráncba a hazai korrupt milliárdos gazembereket, és az egész politikusi és közszolga társaságot.
white_collarNálunk meg némely milliárdos bankelnök arról osztja az eszet, hogy aki nem offshorol és nem menekíti ki a korrupcióval, csalással és visszaéléssel szerzett millióit, az hülye, mert hogy ez nem csak helyes és jogszerű, de elvárható.
Azonban úgy véljük, hogy ami írott és íratlan etikai szabályokba, a jó erkölcsbe ütközik, az akkor is törvénytelen, és üldözendő, ha az érdekeltek bármilyen jogszabályt is fabrikáltak maguk mentségére.
A nemzetellenes politikai elitnek ezzel kellett volna már régen foglalkoznia, és nem holmi népirtást támogató bűnözőkkel, cionista bérencekkel kellett volna bulizgatnia, összefogva, sőt egy követ fújva állítólagos ellenzékével. De hát mi mást is várhatunk a Likud testvér pártjától!
Hát ennyit a nemzeti (sic) kormányról!
Úgy tűnik a jelen politikai erők továbbra is támogatják a számukra jövedelmező offshorolást, korrupciót és kifosztást.
Hiába no! Még nem elég fényesek azok a cionista hátsók.
Arató Péter – Szabad Riport Tudósító Iroda

A Szárnyalás Éve! Óriási összeggel tartozik az állam

Rekordközelbe, 72 milliárd forintra ugrott a költségvetési szervek lejárt tartozása a kincstári adatok szerint, amit jellemzően az áruszállítókkal szemben halmoztak fel az iskolák, kórházak, egyetemek – írta a Napi Gazdaság. Rezsicsökkentés ide, rezsicsökkentés oda, a kifizetetlen tartozást felhalmozó költségvetési szervek nem mernek ujjat húzni a közüzemi szolgáltatókkal – közölte a Napi Gazdaság. Az államkincstár adatai szerint ugyanis inkább a villanyszámlát fizetik ki a kórházak, iskolák, kormányhivatalok, semmint az áruszállítókat.
A Magyar Államkincstár (MÁK) legfrissebb adatai szerint kéthavi csökkenés után március végére újra rekord közelbe, 72 milliárd forintra ugrott a költségvetési intézmények lejárt szállítói tartozása. A minden idők rekordjának számító 74,1 milliárd forintos csúcsot tavaly novemberben állította be az állam.
A március havi tartozásállomány meghatározó része – 81,8 százaléka – az Emberi Erőforrások Minisztériumánál (Emmi) halmozódott fel 58,9 milliárd forint összegben, amelyből 33,0 milliárd forint a gyógyító ellátást végző szakintézeteké, míg 20,1 milliárd forint az egyetemek, főiskolák tartozása.
Az intézmények nézve továbbra is négy csoport különböztethető meg: egyetemek, iskolák, kórházak és kormányhivatalok. Ez utóbbiak nem annyira a beszállítók, hanem az állam felé tartoznak, bár ebben is vannak kivételek. A Pest Megyei Kormányhivatal megalakulása óta például komoly működési problémákkal küzd, a kormányhivatalok közül ez az egyetlen, amely komoly rezsitartozást is felhalmozott.
A listáról teljes mértékben eltűntek viszont a rendőrségek, ám ez vélhetően csak időleges. Ugyanis a rendőrség és a büntetés-végrehajtás rendre alulfinanszírozott, év közben milliárdos adósságot halmoznak fel, amit év végén eddig a kormány konszolidált. Új szereplő viszont a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ, ahova az iskolák kerültek, egyelőre viszonylag szerény, 1,6 milliárd forintos kifizetetlen számlahegyek görget maga előtt – tette hozzá a lap.Az összes tartozáson belül az állammal szemben fennálló tartozás (például központosított bevétel, központi költségvetést, irányító szervet megillető bevétel, állammal szembeni adótartozás) 9,4 milliárd forint, amelynek legnagyobb hányada – 78,2 százaléka, 7,3 milliárd forint – változatlanul a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumnál, azon belül a kormányhivataloknál jelentkezik.
(HVG)

Brzezinski és a szíriai helyzet

Egy polgárháborúban hivatalos hadviselő félnek olyan csoportot (továbbiakban fellépő fél) nevezhetünk csak, amely megfelel az alábbi kritériumoknak:
- a központi hatalom ellen fellépő fél rendelkezik egy megszervezett, strukturális alapokkal rendelkező katonai erővel
- létrehoz, vagy már rendelkezik olyan hatósággal, vagy felsőbb szervezeti csoporttal, amely ezt a pontosan behatárolható területet intézkedési felügyelete alá rendelve infrastrukturális és közigazgatási szinten is képes megszervezni, ellenőrizni
- a fellépő fél által megszervezett katonai erő ugyanezen hatóság vagy szervezet igazgatása alatt, annak utasításával összhangban cselekszik
- a fellépő fél központi igazgatási szintje a hozzá tartozó csoportok harci és egyéb cselekményeit teljes mértékben kontrollálja, azokért felelősséget vállal.
A dezertőrökből álló FSA-t ezért nem lehet hadviselő félnek tekinteni. Először is azért nem, mert az előbbiekben felvázolt kritériumoknak nem felel meg, és ezért a szíriai kormány nem ismeri el annak. Másodszor, mert az FSA mint központi irányítású, a fellépő felet képviselő katonai erő, mint önálló harccsoport, vagy soha nem is létezett, és mára ebben a formában biztos nem létezik. Harmadszor, mert a hazát eláruló dezertőrök már nem katonák, hanem bűnözők, akiknek legjobb esetben is tarkólövés a méltó büntetésük.
Az USA, Nagy Britannia, Franciaország, Törökország és a Perzsa-öböl autokrata rezsimjei által sebtében összetákolt Nemzeti Tanácsot, mely a szíriai lázadók politikai szervezetét képviselné, már az elejétől kezdve a még meg nem szerzett koncon való marakodás, és egymás kölcsönös semmibe vétele jellemezte. Olyan emberek ácsingóznak majdani államvezetői posztokra, akik évtizedek óta nem élnek, vagy soha nem éltek Szíriában. Kettős állampolgárok, külföldi atlantista ügynökségek emberei.
A szintén csak bábjáték-szereplő FSA, a mai napig megtagadja az együttműködést a Nemzeti Tanács nevű képződménnyel. Egy állam irányítását átvenni csak olyan erő képes, amelyben a politikai és katonai szárny között együttműködés van. Szíriában egyetlen ilyen erő van a központi Bath párt mellett, ez az Ali Haydar által vezetett Népfront. A lázadók fegyveres és politikai szárnya között semmilyen együttműködés nincsen, így számukra a bukás előre garantált.
A politikai szárny nyugati hotelekben cionista pénzeken konferenciázgat, és egyre elégedetlenebbül követeli a fegyverembargó feloldását, és nagy tömegű fegyver Szíriába szállítását hivatalosan is a terepen tartózkodó lázadó csoportok részére. Nem mintha ez nem történne meg minden nemzetközi egyezményt és szabályt felrúgva nap mint nap a zágrábi és egyéb repülőterekről.
Franciaország és Nagy Britannia a legutóbbi írországi EU külügyminiszteri, és a ma lezajlott brüsszeli NATO országok külügyminisztereinek egyeztető találkozóin kijelentették, hogy az egy hónap múlva lejáró fegyverembargó egyezmény megszűnésével nagy mennyiségű hadianyagot juttatna a lázadóknak, és erre agitálták a többi EU országot is. A francia és a brit hírszerzés nyakig benne van csendestársként az Al-Kaida Szíriára eresztésében, céljuk, hogy a szélsőséges iszlamisták minél több fegyverrel rendelkezzenek rövidtávon, így gyengítve a központi kormányzatot. Középtávú tervük, hogy egy általuk preferált háború utáni berendezkedésben a Földközi-tenger szíriai partvidékén található gázlelőhelyek kiaknázásából jó darabot hasíthassanak maguknak Katarral együtt.
Az USA Izraellel közösen már hivatalosan is elővette, ahogy annak idején Szadam Huszein ellen a - most is minden valós tényállást nélkülöző -„vegyifegyver retorikát”. Logisztikai, páncélos, és lövész alakulatainak intenzív harci csoportosítása folyamatban van a jordán-szíriai határon. Anno Irak lerohanásához ugyanilyen hídfőállást csoportosítottak Szaúd-Arábia területén. Az USA és Izrael elsődleges célja egy Irán elleni egyelőre előkészítő-felőrlő háborúhoz szükséges közeli hídfő kiépítése a területen, másodsorban az orosz flotta meleg tengeri kikötőbázisainak felszámolása a térségben, harmadszor pedig a Libanon és Izrael között vita tárgyát képező tengerparti földgázlelőhelyek sorsának végleges eldöntése Izrael javára. Ha felosztanák Szíriát két, esetleg három részre, és az északi kurdok lakta területre kitolt iszlamisták és a kurdok harcai teljesen lekötik a térségben hatalmi ambíciókat dédelgető Törökország katonai erejét, egy Irán elleni támadás esetén nem lenne más atlantista erőtényező a régióban az USA-n kívül. A térségben teljes lesz a káosz, Oroszország közvetlen határai mentén fog húzódni az „Arc of Crisis” - és akkor jöhetne a legnagyobb falat: maga Oroszország. És mindez miért?
A lengyelországi születésű zsidó, Zbigniew Brzezinski nevével jelzett amerikai külpolitika igazából nem a Szovjetunió ellen irányult. Brzezinski politikája az oroszok és Oroszország ellen irányult, és irányul még mindig. Mert egy Brzezinski mindig egy Brzezinski marad.
Gergely deák

Semmi nem az, aminek látszik


Kanadai_vonat_támadás…valójában a nemzetek, a megvezetett tömegek egyformán kiszolgáltatottak a világon, méghozzá ugyanannak a világuralomra törő pénzoligarchiának. Vagyis nem a különböző népek ellenségei egymásnak, ezt az ellenségeskedést csak szítják köztük.

cnn_canada_plot_130422a-615x345A kanadai rendőrség bejelentette, hogy a hatóságoknak sikerült megakadályozni egy terrortámadást, amit az Al-Kaida szervezett. A terroristák bombát akartak felrobbantani egy Torontóból New Yorkba tartó vonaton.
A kanadai CBC News jelentése szerint, a gyanúsítottakat, akik vélhetőleg az iráni Al-Kaidával álltak kapcsolatban, nem kanadai állampolgárok, és korábban hónapokon át tartották megfigyelés alatt. Az akciót amerikai hatóságokkal együtt hajtották végre, de ez az összeesküvés feltehetőleg nem áll kapcsolatban a múlt heti bostoni robbanással.
arrested_twoAmi azt illeti, Irán tagadja, hogy Teheránnak bármilyen kapcsolata lenne a két őrizetbe vett személlyel.Ráadásul semmiféle bizonyíték nem támasztja alá ezt a feltételezett kapcsolatot.
A cionisták vezérelte médiák mára teljesen elveszítették a hitelességüket. Egyre több a hisztériakeltés. Az amerikai CIA most épp Kanadába exportálta terrorizmusát.
Az Al-Kaida jelentős amerikai (közvetve cionista) támogatást tudhat maga mögött. Mint tudjuk a szír felkelőket is komoly erőkkel segítik. Anno Bin Laden-éket is (akkor még az oroszok elleni Afganisztáni fellépés tervével), mint oly sok terrorszervezetet is, a CIA és más, titkosszolgálatok képeztek ki, és látták, látják el minden szükséges eszközzel. Ez persze nem csak az al-kaidára, hanem még jó néhány erőszakos akciócsoportra is igaz. A baj mindig akkor van, amikor ezek a szervezetek némiképp “önjáróvá” válnak. Ha tetszik öntudatra ébrednek. Az ilyen történetek emlékeztetnek a műkedvelő tudósokra, akik szörnyet teremtenek, de aztán elveszítik felette az uralmukat.
Ha már hazugságokról és a bostoni összeesküvésről beszélünk, érdemes áttekinteni az ujvilagtudat.blogspot.com “Hiszel, vagy gondolkozol is?” címmel megjelent elméletét is.
inteligence_servicesVisszatérve Amerikára, az amerikaiak jó része azt hiszi, hogy a CIA az amerikaiak érdekét képviseli, ahogy más országokban meg azt hiszik a tömegek, hogy a hazai titkosszolgálatuk, nemzetbiztonsági szervezetük a saját hazájuk érdekében tevékenykedik. Nos, ez egy óriási átverés. A országok titkosszolgálatai épp úgy, mint a különböző titkos társaságok és szervezetek, a cionista pénzhatalom érdekeinek szolgálatában áll.
A cionisták által uralt nagy média birodalmak úgy szintén ennek a cionista hatalomnak a szócsövei. Simon Peresz egyszer azt nyilatkozta, hogy a média a legnagyobb fegyver a világon! A manipulálás, irányítás és elhitetés eszköztára a média.
A megtévesztés célja teljesen logikus, hisz akik a világuralomra törnek, igyekeznek eltitkolni szándékukat, másokat megvádolva elhitetni, hogy semmi közük az általuk kirobbantott és pénzelt háborúkhoz, terrortámadásokhoz, terIdegenek támadása_ vagy már régen itt vannak _ Világok harcamészeti- és ipari katasztrófákhoz. Ha mindenki előtt, rögvest nyilvánvalóvá válna részességük, az olyan nemzetközi felháborodáshoz vezetne, – mármint a naiv megvezetett emberek esetében -, hogy nem élnék túl. Ez természetesen nem vonatkozik a vezető pozícióban lévőkre, a politikusokra, ők nem háborodnak fel, hiszen maguk is részesei, sőt haszonélvezői ennek a színjátéknak.
Bár utóbb mindig lelepleződnek, apránként, de addigra a megtévesztett, nem gondolkodó tömegek, rég elfelejtkeznek az egyes esetekről, és a láncolat folyamatosságát épp úgy nem látják, mint ahogyan a kapcsolatot sem ismerik fel az egyes esetek között.
Mindenkit megfigyelnek és irányítanak is változatos módon, sőt ha szükségesnek látják tevőlegesen is beavatkoznak.
hüllö_szemek_Reptilian EyesAzt kell megérteni, hogy valójában a nemzetek, a megvezetett tömegek egyformán kiszolgáltatottak a világon, méghozzá ugyanannak a világuralomra törő pénzoligarchiának. Vagyis nem a különböző népek ellenségei egymásnak, ezt az ellenségeskedést csak szítják köztük.
A furcsa az egészben az, hogy bár nap, mint nap igyekeznek a média birodalmakon kívül álló média munkások és gondolkodók szétkürtölni az igazságot, minden tény falakba ütközik. A mesterséges butaság falába. Pedig lassacskán majd mindenki ismeri a pénzvilág táplálkozási láncának tetején ülő mintegy 300 cionista család és érdekeltségükbe tartozók és velük kollaborálók kilétét, elérhetőségét, mégsem görbült meg soha egy hajuk szála sem, ugyanakkor az emberek az eléjük tolt aktuális ellenségképet okolják helyettük.
idegenek_reptilian-alien-queenMondhatnánk: Ébresztő emberek! De ez egy szélmalom harc, mert amíg emberek milliárdjai a saját józan eszük helyett a neoliberális, vagy nemzeti mázba burkolt média hazugságaira hallgatnak, addig pusztába kiáltott szó marad minden igaz gondolat.
Amíg ezek az emberek kényelmesebbnek tartják a fotel- és fülke forradalmat, amíg kényelmesebbnek tartják sörrel a kezükben az eléjük vetített képeket bámulni és elhinni, hogy mindez csak összeesküvés elmélet, addig Don Quijote módjára küzdenek a kevesek. Mert ők kitartanak és hisznek.
Hisznek az igazságban, és hisznek abban hogy a világ megváltoztatható, és a gonosz hüllők nem győzhetnek. Azért vannak vereségre ítélve, mert hiányzik belőlük mindaz, ami az embert emberré teszi.

Cathair Donegal – Szabad Riport Tudósító Iroda