2013. április 24., szerda

AKADÁLYOZZUK MEG A MIKROCHIPEK ÁLLATOKBA TÖRTÉNŐ BEÜLTETÉSÉT?

Ma még csak a kutyádat, szamaradat, öszvéredet lovadat kell becsippelni. Holnap már lehet a gyereked is kötelezően és jogi erőszakkal kapni fogja.

- A 2013. január 1-től bevezetett mikrochip beültetésekkel kapcsolatos rendelkezéseket állatellenesnek, felelőtlennek, átgondolatlannak és megalapozatlannak tartjuk! Ennek következtében sok ezer állat kerülhet utcára közvetlen életveszélybe.
- Az állatvédők, állatorvosok előtt ismeretes az, hogy oltási időszakokban nagyon sok állatot dobnak utcára a gazdáik, mert nem tudnak, nem akarnak az oltásra költeni…
Hasonló várható a kötelező chipezés jelenlegi módon szándékozott bevezetése és a komoly büntetéssel való riogatás miatt is! Ma sajnos vannak gazdák, akik önhibájukon kívül, már enni is alig tudnak adni az állataiknak, a chip beültetés kötelező költsége még nehezebb helyzetbe sodorja őket.
-A törvény az Európai Unió nyomására kötelezően kerül bevezetésre, ami súlyosan korlátozza mind az ország, mind a benne élő állampolgárok önrendelkezési jogát.
A törvény bevezetése nem szolgálja a közjót, az embernek lehetőséget kéne biztosítani arra, hogy szabadon eldönthesse, él-e a chip beültetéssel.
-A kutyatulajdonos az, aki gondoskodik az állatról, eteti, gondozza, érzelmileg kötődik hozzá, neki kellene döntési jogot biztosítani a kutyát érintő ilyen horderejű kérdésekben. Szankcionáló törvényekkel nem lehet embereket felelősség teljesebb állattartásra ösztönözni, aki rosszul bánik a kutyájával, az úgyis megtalálja a módját az állattal kapcsolatos visszaélésekre.
- A technikai vívmányok robbanásszerű fejlődésére a hétköznapi embernek nincsen rálátása az, hogy elhisszük, hogy a mikrochipek nélkül nem lehet az állattartás problémáját megoldani, pusztán a hatalom mellébeszélése…
-A gyorsan bevezetésre került törvény nem adott lehetőséget hatástanulmányok készítésére, így senki nem nyújthat garanciát a chipek veszélytelenségére, így előfordulhat az is, hogy a mikrochipben található lítium fekélyt vagy daganatot okoz az állatokban.
- A gondolkodó ember számára könnyűszerrel belátható, hogy a mikrochip beültetés nem természetes folyamat, egy mesterséges technikai eszköz beültetése az élő szervezetbe, ellene megy a természeti és isteni törvényeknek, végső soron az élet ellen hat.
-Úgy gondoljuk, hogy az érző ember, amit saját magának nem kívánna, nem szívesen teszi az állatokkal szemben sem.
-Az emberiség történetében még egyetlen technológia sem hordozott magában ilyen komoly veszélyt az emberi szabadságra nézve, mint a mikrochiptechnológia. Az állatok mikrochippel történő megjelölése egy messzire mutató folyamat első lépése lehet.
Ezen törvény társadalmi elfogadottsága előrevetíti az emberbe való chipültetés lehetőségét is. (Minthogy külföldön erre már több ezer példa van.)
Ez szélsőséges esetben lehetőséget biztosít az emberi önrendelkezést súlyosan korlátozó hatalmi rendszer kialakítására, ami nagyon sok ma még nem látható veszélyt hordozhat magában!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése