2008. december 30., kedd

Kadarkúti Hétfői üzenetek - 11 - A Szentlélek beszél a türelemről

A szentlélek a türelemről
Drága Engesztelő Gyermekeim, ne féljetek, Én vagyok a 3. isteni Személy a Szentlélek, és eszközömön keresztül szólok hozzátok. Ma egy fontos és szép erényről, a türelemről foglak tanítani benneteket.
„ A türelem rózsát terem!" - mondja a közmondásotok. Így is van. Aki türelmes, az lelki kincseket gyűjt magának. Az emberrel bizony nem születik együtt a türelem. Az újszülött csecsemő nem tud várni semmire, nagy sírással jelzi igényét. A dackorszakos kisgyermek toporzékolva, sírva követelőzik, ha nem kapja meg azonnal, amit akar.  Az iskolások - ha nincsenek türelemre nevelve - nem tudják kivárni, míg rájuk kerül a sor, önző módon mindenhol előretolakodnak. A felnőttek között is hány és hány olyan van, aki dühös megjegyzéseket tesz a sorbaállásnál. Tehát, ha nem születik veletek ez az erény, akkor ki kell nevelni gyermeketekben és saját magatokban is.
Hogy lehet türelemre szoktatni a gyermeket? Már pici korban kell kezdeni. Abban a pillanatban, hogy megnyikkan, nem kell felvenni és órákig dajkálni a kisbabát, mert így megszokja, hogy egy kicsit várni kell a sorára. A 2-3 éves kisgyermeket is akkor nevelitek egészségesen, ha megtanítjátok a türelmes várakozásra. Hiába nyafog, hozzá kell szoknia, hogy anyuka először befejezi az elkezdett mosogatást vagy tésztagyúrást, és csak pár perc múlva kapja meg, amit akar.
A kis és nagyiskolások akkor vannak okosan nevelve, ha nem teljesül azonnal minden óhajuk, hanem hosszabb, rövidebb ideig várniuk kell. Ha vágyakozik egy drága játék után vagy egy komolyabb ajándék után, pl. mobiltelefon, bicikli, hifi torony, autó, akkor se kapja meg azonnal, ha anyagilag megalapozottak vagytok. Edzeni kell a lelkét, hogy megtanuljon türelmesen várni. Az így nevelt gyermekekből lesznek a türelmes felnőttek.
Az élet milyen helyzeteiben van legnagyobb szükség a türelemre?
1.) Először is a nehéz emberekkel való bánásmódkor. Elmesélek egy esetet. Egy férj a munkahelyén öntelt viselkedése és nagy szája miatt összeszólalkozik a főnökével. Feldúlva érkezik haza, és rosszkedvét a családján tölti ki. Beleköt a feleségébe, gyerekeibe, anyósába. Semmi sem tetszik neki. Ha a feleség türelmes és így neveli gyermekeit is, nem szól vissza, akkor az ideges férj is lecsillapodik és béke lesz a házban. De amikor a férj kiegyensúlyozott állapotban kerül, türelmesen kéri, hogy máskor uralkodjon hangulatain, mert az ilyen kirohanás árt a gyermekeik lelkének. Az ilyen türelmes feleség nemcsak a család békéjét állítja helyre, hanem örök érdemeket szerez magának az Égben.
2.) Másodszor nagy szükség van a türelemre, ha betegség ér titeket. Az egészség nagy kincs, de nem a legnagyobb. A hívő, igazi mély hittel rendelkező ember el tudja fogadni betegségét. Ez azért van, mert tisztában van vele, hogy a szenvedésnek értelme van. Fel lehet ajánlani Istennek a saját lelke üdvösségéért, mások lelkéért. Tudja, hogy a felajánlott szenvedés, bármilyen kicsi vagy nagy, mindennél nagyobb érték Isten szemében. Még ha élete végéig is hurcolnia kell betegségét, akkor is türelemmel viseli, mert hiszi, hogy ez a szenvedés és az egész földi élet csak ideiglenes, de utána a boldog örök élet vár rá türelméért. A betegnek nem csak a betegséget és fájdalmait kell türelemmel viselnie, hanem az ágyhoz kötöttséget és kiszolgáltatottságot.
Hány és hány fekvő beteg van, aki türelmetlen, szekánt viselkedésével pokollá teszi családtagjai vagy kórházi ápolói életét. Folyton ugráltat mindenkit maga körül. Rögtön megsértődik és kiabál, káromkodik, ha nincs ott azonnal, amire vágyik. Áldott legyen az az ágyban fekvő, beteg gyermekem, aki megértő és türelmes ápolóihoz, családtagjaihoz! Aki megérti, hogy nem ő van egyedül a világon, akivel környezetének foglalkoznia kell.
3.) Szükség van a türelemre, ha ti vagytok az ápolók. Bele kell képzelni magatokat a szegény, tehetetlen, fájdalmak között vergődő felebarát vagy hozzátartozó helyzetébe, mivel nem tud felkelni az ágyból, egy pohár vizet se tud hozni magának. Lelki támaszra is vágyakozik: egy-két együttérző, meleg szóra. Szörnyű nyomasztó a betegnek, ha úgy telnek napjai -még ha ki is szolgálják - hogy senki egy szót se szól hozzá, mintha csak egy tárgy lenne. Valahogy így érzik magukat az elfekvő osztályokon a betegek. Tőletek, forrón szeretett engesztelő gyermekeim elvárom, hogy betegjeiteket türelmesen és szerető szavakkal ápoljátok. Jutalmatok nagy lesz érte a Mennyben.
4.) Negyedszer szükségük van a türelemre a választottjainknak. Egyre több kegyelemmel halmozzuk el őket, de ezeknek az ajándékoknak az idejét ki kell várniuk. Az új kegyelem akkor érkezik meg, mikor jónak látjuk és nem múlik a választott lelkek érdemein. Ingyenes ajándék.
Végezetül azt szeretném elmondani nektek, hogy milyen a Szentháromság egy Isten türelme. VÉGTELEN.
1.) Hogy nyilvánul meg ez a végtelen türelem az egyénnel szemben? Megszületik az ember, gyermek lesz, ifjú lesz, felnőtt lesz. Mi mindenkit saját hasonlóságunkra teremtettünk, tehát a végén tökéletesnek akarjuk látni. Ezért életében kegyelmeket küldünk neki, melyeket - szabadakarata szerint - vagy elfogad, vagy visszautasít. Gyengeségénél fogva hajlik a gonosz kísértéseire és gyakran elbukik. Ha megbánja ezeket az eleséseket, Mi lehajolunk hozzá és felemeljük, megtisztítjuk, hogy új lappal indulhasson. Már az első halálos bűnnél eltaposhatnánk, elvehetnénk földi életét, és kárhozatba küldhetnénk, de nem tesszük, mert végtelenül türelmesek vagyunk, és nagyon szeretjük. Előre ismerjük sorsát és tudjuk, hogy lesznek életében jobb napok, mikor majd közelebb kerül Hozzánk a szíve, és elfogadja kegyelmeinket, irgalmunkat.
Még ahhoz is türelmesek vagyunk, aki halála pillanatáig sem hisz Bennünk és nem szeret Minket, és nem tér meg. Jézus Uratok az első ítéletkor, mikor személyesen találkozik az ilyen kilátástalannak tűnő bűnös lélekkel, mint haldoklóval, utoljára bűnbánatra szólítja fel és felajánlkozik neki, hogy Őt válassza, ne a gonoszt, mert így megmenekül az örök haláltól, a pokoltól és a tisztítóhelyre, a remény helyére kerülhet. Tehát a Szentháromság türelme az ember születésétől egészen a haláláig tart.
2.) Hogyan fejeződik ki Isten türelme az egész emberiség sorsával szemben? Tekintsetek vissza az Ószövetségben leírt vízözönre! Akkoriban a bűn olyan mértékben elhatalmasodott az emberekben, hogy Isten haragra gyúlt. Mégsem pusztított el mindenkit, mert Noét és a hozzátartozó embereket és állatokat meghagyta, hogy ki ne pusztuljon teljesen az Ő teremtése. Ma az emberek romlottsága még nagyobb, mint Noé idejében volt. A próféciák szerint kb. 2000-ben már el kellett volna pusztulnia a Földnek. De Isten végtelenül türelmesen vár.
Az engesztelők imái felszállnak a trónjáig a felajánlott szenvedésekkel és áldozatokkal együtt, és ezért tart még a haladék, amit kaptatok. Ebből a kegyelmi időből már nagyon kevés van hátra. Már csak a Mennyei Atya szavára vár az Ég és Föld, és megindulnak a rátok váró nagy események. Ennek első és nagyon közeli megnyilvánulása lesz a Nagy Figyelmeztetés. Ez a legnagyobb isteni irgalom megjelenése lesz az emberiség számára. Ha ez elmaradna, nagyon kevés ember lelke jutna el az Örök Életre. Tehát az egész teremtéssel szemben is látszik Isten végtelen türelme, hogy figyelmeztetés nélkül nem zúdítja rátok a nagy Büntetést.
Drága, engesztelő Gyermekeim! Örömmel látom, hogy nagyon várjátok már a Nagy Figyelmeztetést és az Én kiáradásomat. Boldog vagyok, ha hívogattok, mert legcsodálatosabb pillanat lesz számomra, ha lelketeket fényemmel bevilágíthatom, ha milliókat előkészíthetek a megtérésre. Váratlanul és nagyon hamar itt leszek. Mégse az időpontot kutassátok, hanem készen álljatok, hogy bármelyik percben fogadhassatok! Legyetek tele szeretettel és tisztasággal! Türelemmel várjatok, félelem ne legyen bennetek, mert lángoló szeretettel jövök közétek és lelketekbe.
Megáldalak benneteket a türelem lelkével az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében. Amen.
Az 5 Szent Seb Rózsafüzér imádkozása előtt
Én: Drága Jézusom! Még csak pár napja múlt Karácsony. Képzeletbeli szemlélődéssel magam elé képzellek Téged, a kisded Jézust és ezzel a szép rózsafüzérrel szeretném megköszönni Neked emberré válásodat. Hogy otthagytad értünk a tündöklő Mennyországot, és egy időre leköltöztél erre a nyomorul, bűnökkel terhelt Földre, hogy megszabadíts minket a kárhozattól. Engedd meg, hogy képzeletben a legnagyobb tisztelettel megcsókoljam kicsi gyermekkezedet köszönetül áldozataidért, Sebeidért, Könnyeidért, Véredért.
Kérlek, zárd kicsi karjaidba és öleld Szent Szívedre minden engesztelő gyermekedet, akik itt vannak a templomban. Amen.
Jézus: Drága, engesztelő Gyermekeim! Ti testvéreim is vagytok a Mennyei Atyában. Én nemcsak a képzeletetekben vagyok itt, hanem valóságosan itt ülök Édesanyám ölében, mint kicsi gyermek. Itt állunk Évámtól jobbra. Ezt csak egy valaki láthatja közületek most, ha elfogadja kegyelmünket. Mikor Éva kérte kezemet, hogy megcsókolhassa, valóságosan belehelyeztem tenyerébe. Oly jól esett ez Nekem, hogy nyájatokra rámosolyogtam. Most felemelem csöpp kis kezemet, mely később szöggel át lesz szúrva és egy fekete keresztet nyújtok felétek. Ez a kereszt jelképe azoknak a szenvedéseknek, melyek rövidesen az egész emberiségre várnak. Ne féljetek, veletek leszek. Megáldalak titeket az egész Szentháromság nevében.
2008. december 29. hétfő