2011. december 9., péntek

Hitelválság

Mindössze kétszázmilliárd forintot kellene összerakni, hogy kisegítsék a bajbajutott hiteleseket Magyarországon .
Jelentős összeg ez, de ha a fölöslegesnek tűnő beruházások tőkebefektetéseit nézem, akkor elenyészően kevésnek bizonyul . Mikor kevés a sok ? Amikor olyan beruházásokra adósodunk el, ami értéket teremt, miáltal gyarapodik egy ország . Például ha a Nemzeti Bankban elhelyezett euró milliárdokat nem a hazánkban kamatozó külföldi bankok hasznára költenénk, hanem annak a fedezetére, helyi pénzt vezetnénk be, a gazdaság is meglódulna . 
Sokan jártak pórul a svájci frankban felvett hiteleik miatt, mert amikor aláírták a szerződést, figyelmen kívül hagyták a spekulációs tényezőt .
Milyen érdekes, hogy a legatyásodott Magyarországon majdnem egymillióan kötelezték el magukat idegen valutában, holott forintban kapják legtöbben a jövedelmüket . Hárommillió koldus országában hirtelen kivirágzott az ingatlanpiac, ahol egymást lökdösve rohantak az emberek hiteleket felvenni ! Akik autót vettek, vagy nagyobbra cserélték ki a régit, azok is házukat adták fedezetnek a kölcsönükhöz . Voltak akik gyengélkedő vállalatukat szerették volna megtámogatni, vagy csak egyszerűen azt gondolták, hogy egy nyaralást megengedhetnek maguknak . Aztán hirtelen rájuk szakadt az ég . Elkezdték erősíteni a svájci frankot az US dollár ellenében spekulánsaink, ami valutát repesztő tevékenység, ahol a mi mezítlábas forintunk képtelen volt lábon maradni .  
Egyszerre romlott az euró, a forint és a dollár a frankkal szemben . Ilyen helyzetben egy erős gazdaság talán képes ellent állni, de a rendszerváltást követő privatizáció hatására megszűnt a magyar gazdaság ! Szolgáltatások, beszállítások még működnek ugyan, de valós gyártási műveleteket az önellátás szintjén sem folytattunk . Így törvényszerű lett a bukás . Rengetegen kerültek utcára eddig, de várhatóan emelkedni fog a hajléktalanok száma Budapesten .
Nagybankárjaink amúgy is elég nehéz helyzetbe kerültek a görög válság miatt, amit valószínűleg már ők sem tudnak a szőnyeg alá beseperni . Törésvonal keletkezett a hitelező, és a hitelfelvevő országok között . Németország gazdagsága sem lehet már garancia arra a szemtelen eladósításra, amit gazdasága életben tartásának reményében felhasználtak a pénzemberek . Szarkozy úr is idegesen vakargatja buksiját, mert hasonlóan Mértkell asszonyhoz, ő is belement ebbe a pilótajátékba . Eleinte sokat hozott az ötletgazdának, de akik később ocsúdnak, azok biza pórul jártak vele . 
Hol van ilyenkor az ECB, BIS, és a többi okoska, akik megmondják föntről a hitelfelvevőnek, hogy vigyázzanak, mert ha nem, akkor így meg úgy lesz . Ezek a maffiacsaládszerű óriás beruházások csendben voltak akkor, amikor kiépítették aljas hálózatukat az ő emberei, de most sunyítanak, árnyékba vonulnak a szemünk elől . Bajban vannak ! Nagy bajban . Mert ha Görögország az izlandi utat választja, akkor nézhetik a pénzüket a spekulánsok, sőt a görögöket a spanyolok, olaszok, portugálok, írek, magyarok követhetik, de még sorolhatnám azokat a mesterségesen eladósított államokat, akik az összeomlás előtt állnak miattuk .  
Mozgalmas év végére van kilátás, amit tapasztalat szerint egy kisebb, vagy nagyobb háború kitörésével lepleznek szokásaik szerint ezek a nagyurak . Meddig lehet a rétest nyújtani szakadás nélkül ? Hamarosan meglátjuk... Régebben nagyvonalúan elengedték hasonlóhelyzetben az adósságokat, amivel helyreállt  vásárlóképessége azoknak, akik vesztesei voltak a kamatrabszolgaságnak . Helyreálltak a tulajdonlási viszonyok egy rövid időre, tanulhattak saját hibáikból azok, kik korábban megégették magukat .  
Érdekes, a muzulmánoknál nem engedélyezik a kamatszedést, de a katolikusoknál is volt olyan időszak, amikor egyenesen üldözték az uzsorát, az uzsorásokat . Angliából egyenesen kizárták őket a tizenkettedik századtól fogva , és csak 1640-ben, Cromwell árnyékában jöhettek vissza oda . Bosszújuk a király, IV.-ik Károly fejét követelte, sőt a Stuartokat az Orange ház váltotta fel . Nem sokkal ezután született az első nemzetközi pénzügyi magánvállalkozás, a Bank of England . Ők garantálták más országokban is a váltóik beváltását . Hát ezért uralkodhatnak még ma is rajtunk ezek a piócák, mert nemzetközivé váltak a kárunkra . Ez a nemzetköziség nem fogja hagyni az évszázadok alatt felépített birodalmi állásait, arra számít, hogy egymásra uszíthatja megint a térség nemzeteit szokása szerint .  
Szóval örvendjetek hitelkárosultak, mert hamarosan megszűnik a tartozásotok, de hogy milyen áron, azt rövid időn belül megtudjátok ! Ilyenkor jól jön az állam támogatása, de amikor zűrös ügyeit vizsgálná saját bankjában az állam, akkor ahhoz semmi köze ! Nesze neked banktörvény, központi bank és miegyéb . Mostantól kezdve az államok visszatérhetnek jól bevált, régi pénzükhöz, megerősített határaikhoz, mert ez a fajta határtalanság, csak a bűnözőknek kedvez . Nemzetközivé lett mostanra a világ, énekeljetek tolvajok, s te, megvezetett áldozat, gondolkodj el azon, hogyan kerültél ebbe a helyzetbe . 

http://mkh.valosag.net/index.php/koezzetevk/hatterhatalom/686-hitelvalsag