2011. november 18., péntek

Oroszország már nem titkolja: honvédő háborúra készül

November 17-én az orosz vezérkar főnöke, Nyikolaj Makarov hadseregtábornok bejelentette, 700 000 tartalékost készenlétbe helyeznek, és megkezdik behívásukat.
„Fenntartjuk a hadsereg színvonalát. Nem csökkenni, hanem nőni fog a katonák létszáma, és a sorkötelesek száma is. Minden erőforrást felhasználunk, hogy hadseregünk felkészült maradjon a legmagasabb fokon” - mondta a tábornok.
Ugyanezen a napon a vezérkari főnök részletes elemzést adott róla, melyek azok a fegyvernemek, melyekben az orosz hadsereg elmarad a nyugatitól. Ennek legfőbb oka az lehet, hogy a színvonal emelésére még több pénzt próbáljon kicsikarni a vezetéstől. Putyin hajlik a költségvetés emelésére, mivel komoly fenyegetés rajzolódik ki Oroszország körül.
A tábornok ugyanis rámutatott: Oroszország határai közelében, és a térség államaiban helyi és regionális konfliktusok tömegháborúvá nőhetik ki magukat, melyek akár az atomfegyver bevetéséig is elfajulhatnak. Ezekben a konfliktusokban már a saját határaik védelme lesz az elsődleges cél. Egy tábornok nem tehet ilyen kijelentéseket a nagy nyilvánosság előtt, ha arra a politikai vezetéstől nem lenne meg a felhatalmazása.
Ezen a napot az EU elfogadott egy ENSZ határozatot, miszerint Dél-Oszétia és Abházia megszállt terület, és Grúzia jogosan tart igényt rájuk. Az orosz hadsereg pedig megszállóként grúz területen tartózkodik. Előzőleg Condoleezza Rice bírálta Oroszország belpolitikáját, és személy szerint Vagyimir Putyint. Mivel a jelenlegi miniszterelnök egészen biztosan megnyeri az elnökválasztást, hangot adott félelmeinek. Bírálta az alkotmányos intézményeket, magát a választást, és Putyin politikáját. Pár nappal előtte pedig az USA védelmi minisztériuma jelentette be, hogy a csendes-óceáni térségben növelni fogja jelenlétét, és a Fülöp-szigetekkel, valamint Japánnal és Dél-Koreával folyamatos hadgyakorlatokat kezd a térségben, Kína miatt. A Kuril-szigetek miatt Oroszország is veszélyeztetve érzi magát.
Az orosz tábornok atomháborúra utaló mondatai kizárólag csak az Egyesült Államokra vonatkozhatnak. Ugyanis egyedül ők rendelkeznek olyan nukleáris erővel, ami egy Oroszországot érintő háború estén szóba jöhet. Az orosz vezetés a korábbi jelzések alapján már nyíltan kijelenti: honvédő háborúra készülnek.
Kemény Gábor


Az orosz vezérkar nem zárja ki a nukleáris háború lehetőségét

 

Nyilolaj Makarov hadseregtábornok, az orosz vezérkar főnöke azt mondta, hogy a Szovjetunió összeomlása után ugrásszerűen megnőtt a fegyveres konfliktus a lehetősége Oroszország határai mentén.
A Orosz Föderáció Nyilvános Kamarájában (az orosz parlament és kormány mellett működő testület) tartott előadásában Makarov többek között a következőket mondta: ”Nem zárom ki azt, hogy bizonyos körülmények között a helyi és regionális konfliktusok tömegháborúvá nőhetik ki magukat, beleértve a nukleáris fegyverek alkalmazását is”.
A tábornok emlékeztetett arra, hogy a korábbi Varsói Szerződés szinte minden országa és a volt Szovjetunióhoz tartozó balti államok is a NATO tagjaivá váltak. A vezérkari főnök arra is panaszkodott, hogy egy sor hazai fegyver fejlesztése elmaradt külföldi megfelelőitől. Elmondása szerint például a legkorszerűbb nemzetközi előírásoknak csak 26 katonai repülőtér felel meg Oroszországban.
Megerősítik a FÁK légvédelmét
Meg fogjuk erősíteni a FÁK egyesített légvédelmi rendszerét, közölte Anatolij Szergyukov orosz védelmi miniszter Alma-Atában, összegezve a FÁK Védelmi Miniszterei Tanácsa ülésének eredményeit.
Korrigálást hajtottak végre a közös légvédelmi rendszer szerkezetében és harci állományában, amely most már mintegy 100 egységet foglal magában. Az ülésen jóváhagyták a jövő évi tervet, amelyben 20 rendezvény szerepel, beleértve a Tiszta Ég nevű közös hadgyakorlatot is.
Argumenti.ru/ruvr.ru

A NATO az arab államokat használja fel Szíria ellen

Szíria szabadon engedett 1180 fogva tartottat, akiket az elmúlt hónapok kormányellenes zavargásai során tartóztattak le a biztonsági erők. November elején már elengedtek 5553 letartóztatottat, a kormány szerint azért, hogy így csökkentsék a feszültséget és véget vessenek a zavargásoknak. A szír kormány most különösen nehéz helyzetben van, ugyanis a zavargásokat vasököllel kell leverni, de a kormány ugyanakkor törekszik arra, hogy ne a megvezetett emberek bűnhődjenek, hanem a hangadókat emeljék ki a tömegből, és a fegyveres merényletek elkövetői legyenek lekapcsolva.
Az Arab Liga szombaton a Kairóban tartott rendkívüli ülésén függesztette fel Szíria tagságát és felszólította a tagállamokat Szíria gazdasági és politikai elszigetelésére. Walid al-Muallem szír külügyminiszter szerint a döntés az Arab Liga követeléseivel összhangban történt, és az Arab Liga annak ellenére függesztette fel Szíria tagságát, hogy az ország rendre teljesíti a szövetség feltételeit és követeléseit a zavargásokkal kapcsolatban. Muallem illegitimnek és veszélyesnek nevezte az intézkedést, és Szíria kizárását követően az országban több ezres spontán tüntetések kezdődtek. A tüntetésen megjelentek elítélik az Arab Ligát és kifejezték támogatásukat Asszád elnök kormányzata felé.
Szíria kizárása előrevetíti azt a képet, hogy a NATO az ország elleni katonai beavatkozásra az arab államokat fogja felhasználni. Oroszország és Kína nem támogatja az ország belügyeibe való nyugati beavatkozást, és a NATO most gyengébb, mint valaha. Gyengeségei a líbiai hadművelet során kiütköztek, amire több orosz szakértő is felhívta a figyelmet. Ha a NATO meg akarja dönteni a szír kormányt, az egyetlen út, amivel elkerülheti az orosz érdekszféra közvetlen sértését, ha az arab államokat használja fel eszközként. Szíria Arab Liga tagságának felfüggesztését ennek előjeleként értékelhetjük.
Fenyvesi Áron


Orosz hadihajók léptek a szíriai vizekre, hogy megelőzzék a NATO-beavatkozást

Orosz hadihajók léptek be a Szíria területéhez tartozó vizekre, hogy megakadályozzák a NATO-t abban, hogy egy újabb "humanitárius beavatkozás" ürügyén lerohanja Szíriát. Egy szír hírügynökség szerdán közölte, hogy az orosz hadihajók nemsokára megérkeznek a szíriai vizekre, ami közvetlen üzenetet jelent a Nyugat számára: Moszkva ellenáll minden, a szíriai zavargásokat érintő külföldi beavatkozásnak.
Oroszország az elmúlt napokban fokozta a Szíria megvédésére tett lépéseit, és Szergej Lavrov külügyminiszter kijelentései is afelé mutatnak, hogy Oroszország minden lehetséges eszközzel támogatja a szíriai kormányzatot a Nyugat polgárháborút gerjesztő, felforgató tevékenységével szemben.
Mint látható, a NATO ugyanúgy démonizálja a szíriai kormányzatot, ahogy azt a líbiai kormányzattal tette a "humanitárius beavatkozást" megelőzően, és kizárólag ezt a célt szolgálja az Asszád-kormányzat elleni mindennapos tiltakozás a tüntetések leverése kapcsán, miközben teljesen figyelmen kívül hagyják az országban zajló fegyveres merényletek eseteit. A Szíriában működő terrorista csoportok tevékenysége egyre fokozódik, ami ezen a héten már a szír légierő egy létesítményén való rajtaütést jelentette - 20-an haltak meg a biztonsági erők soraiból.
Az USA kormányszóvivője, Mark Toner elutasítja Oroszország azon állítását, miszerint Szíriában polgárháború van, szerinte az Asszád-kormány ártatlan civilek ellen lép fel agresszívan, elnyomja és megfélemlíti az ártatlan tüntetőket. Természetesen ezt a retorikát hallhattuk azelőtt is, hogy a NATO a "békés tüntetők" védelmében lerohanta Líbiát és a lakosság megtörése céljából szinte teljes egészében lerombolta az ország közműhálózatát. Természetesen "békés tüntetők" védelmében avatkoztak be, és a nyugati média egy szóval nem említette, hogy a NATO által kiképzett (és vezetett) lázadók szabadon fosztogatják a lakosságot. Az Irán ellen irányuló agresszív, háborús retorika ellenére Szíria a legvalószínűbb célpontja a következő, NATO-által kivitelezett rendszerváltásnak.
Barack Obama augusztusban felszólította a szír elnököt, Bashír Asszádot, hogy mondjon le. Az ENSZ már visszavonta minden, nem alapvető fontosságú személyzetét az országból. Oroszország segítsége nélkül Szíria nagyrészt védtelen a NATO támadása ellen. A francia légierő korábbi vezetője, Jean Rannou úgy fogalmazott: "Nem látok semmilyen, tisztán katonai problémát. Szíriának nincs védelme a nyugati rendszerekkel szemben ... [de] ennek ellenére még a líbiainál is kockázatosabb vállalkozás lenne. Kifejezetten összetett katonai beavatkozásról van szó."
Tekintettel arra, hogy a nyugati sajtó kifejezetten hatékonynak bizonyult azon a téren, hogy hazugságokat gyártson a NATO katonai beavatkozásainak igazolására, egy polgárháború kellős közepén nem látható tisztán, hogyan viszonyul az Asszád-kormányzat a civil lakossághoz. Vannak, akik szerint a kormány lakossággal szembeni fellépésének nemzetközi médiában való megjelenése még meg is van szépítve, miközben Robert Baer korábbi CIA-ügynök és Alastair Crooke volt-MI6 ügynök szerint a szíriai lakosság változást akar, de nem a NATO "humanitárius" beavatkozásának formájában.
Az országban rendszeresen NATO-ellenes és kormánypárti tüntetések is zajlanak (ezekről szintén hallgat a nyugati sajtó). Mivel egyértelmű vált, hogy Oroszország honvédő háborúra készül, Oroszország számára kiemelkedően fontossá vált a szíriai orosz katonai létesítmények és a kikötők megtartása, amire az Asszád-kormány biztosítékot jelent. A NATO az utóbbi években egyre több lépést tesz abba az irányba, hogy kiszorítsa a Földközi-tengerről az orosz katonai jelenlétet. Ha Szíria elbukik, a NATO Oroszország elleni agressziója eggyel kevesebb fronton fog zajlani, ami a lehetséges válaszlépések körét szűkíti és így sebezhetőbbé teszi Oroszországot.
Szíria védelme a NATO bombázásaival szemben - bár javítja az esélyeket - önmagában nem elég Szíria NATO elleni védelmére. A NATO még nem vállalja fel az orosz haderővel szembeni nyílt fellépést, így a szír kormány megdöntése is belső kormányellenes erők, illetve a szomszédos arab államok katonáinak képében jelenik meg, amit a NATO-országoknak (fél)hivatalosan csak a légiereje biztosítana. Ahogy a líbiai kormány megdöntése esetében is helyi "lázadóknak" öltözve és hamis személyazonossággal voltak jelen a nyugati különleges alakulatok tagjai és a katari haderő, nagy valószínűséggel a szíriai katonai létesítmények és kormányhivatalok elleni támadások mögött is ezek az erők állnak.
Fenyvesi Áron 
Megjegyzés: Marseille-ben 1789-ben, vagy 1917-ben Szentpéterváron (és szinte mindenhol, ahol forradalom volt) zsidó pénzen toborzott kikötői csőcselék kezdte meg a rend szétverését. Magyarországon Cattaroban volt egy matrózlázadás 1918-ban, de ez csőcselék hiányában nem tudott eredményt elérni, és csak 1919-ben a bolsevista zsidók és az arisztokrácia elzsidósodott (adósságokkal megvett) erkölcstelen bandája a budapesti csőcselékkel, igazi csatornalakókkal megcsinálta a patkányforradalmat. Ez a forgatókönyv mind a mai napig rendszerben van, csőcselék a líbiai "forradalmárok" bandája épp úgy, ahogy a moszkvai "tüntetők", vagy a szíriai "felkelők". Egyetlen közös nevező jellemzi ezeket a nemzetellenes műveleteket: mindenhol idegen csatornatöltelékek, pszichopata zsoldosok, közönséges bűnözők a forradalmárok és az ellenállók. Aki rokonszenvezik velük, vagy támogatja őket, az magát minősíti annak ami a rend ellenségeit is jellemzi: szemétnek, az emberiség söpredékének.

Közel az újabb szabadkőművesváltás - Orbán és Matolcsy menni fog

Talán sokak számára felkavaróak a fővonalú médiában olvasható hírek, de mi nem vagyunk ennyire meglepve. Már korábban mutatkoztak annak jelei, hogy újabb báb-váltás következik, hogy a bankrendszer az összeomlás szélére kerül (a magyarországi bankrendszer azonban nem spontán, hanem irányított módon) és hogy a gazdasági növekedéssel kapcsolatos előrejelezések csak a kormányprogram lakosság általi elfogadtatását szolgálják, ami után lassan mérsékelni fogják ezeket az előrejelzéseket, és bejelentik, hogy a magyar gazdaság közel a recesszióhoz. Egy átfogó, nemzetközi program lépései ezek.
Ma a fővonalú médiában olvasható:
"A Londonban tartózkodó Orbán Viktor így reagált Olli Rehn vészjósló megállapításaira: a magyar miniszterelnök „példátlanul jó hírnek” nevezte, hogy az unió nem kételkedik abban, hogy megvalósul a 3 százalékos idei hiánycél, amivel egyébként bekerültünk abba az „európai elitklubba”, melyet a 27 európai uniós tagállamból az a 7 ország alkot, amelyik képes tartani a tervezett hiánycélt...
...öt nappal később az MNB közli: az államadósság ismét nőtt, s elérte a 82 százalékot."
"...a Nemzetgazdasági Minisztérium (NMG) által jövőre áhított 1,5 százalékos GDP-növekedés helyett a 0,5 százalékos növekedésnek van realitása..."
Érthetetlennek és előre jelezhetetlennek tűnnek a fővonalú média hírei a gazdasági helyzet romlásáról, a gazdasági növekedésekkel kapcsolatos előrejelzések visszavonásáról?
Egy évvel korábban írtuk:
"Mit nem említ a magyar lakosságnak, amit a külföld felé nyíltan és egyenesen megmond? (Matolcsy) Először is, az államháztartási hiány csökkentésének hangoztatása nem a magyar lakosság érdekében történik, hanem hogy a maastrichti szerződés kritériumaihoz való igazodással az ország kockázat-besorolása javuljon, vagyis jogosult legyen újabb hitelek felvételére."
Ma a fővonalú médiában:
"Egyre több közgazdász beszél arról, hogy egy IMF-megállapodás jelentősen csökkentené a csőd kockázatát – még akkor is, ha egy fillért sem kérünk kölcsön a Valutaalaptól, de a befektetők tudják, hogy baj esetén ott áll a hátunk mögött..."
Egy évvel korábban írtuk:
"Az EU vezetését azzal kívánja meggyőzni, hogy a strukturális reformok 2012-re plusz 500 milliárd, 2013-tól 2015-ig pedig évente újabb 900 milliárd korrekciós igényt jelentenek majd, ami miatt az ország majd újabb IMF hitelt venne fel. Hogy konkrétan mekkora összeggel csökkentik az államadósságot, az nem derül ki, de az angol szövegből kiderül, hogy további 3200 milliárd forint IMF hitelt akarnak felvenni a későbbiekben."
Ma a fővonalú médiában:
"...mostantól számítva három éven belül a magyar államadósság 75 százalékát kell megújítani, azaz a visszafizetett hitelek helyett újabbakat felvenni.."
Egy éve írtuk:
"Az angol szövegben (a Széll Kálmán program eredeti, angol változatában) erre is megadják a választ: a valutaárfolyam jelenlegi alakulása mellett a strukturális reformok évente további 70 milliárd forint terhet rónak a háztartásokra. A lakosság fizetésképtelensége a bankrendszer azonnali összeomlásához vezet, ezért javasolják, hogy a Magyar Nemzeti Bankba helyezett külföldi letéteket vonják ki, mert az magával rántaná más országok bankrendszerét is."
Ma a fővonalú médiában:
"A forint folyamatos gyengülése kapcsán megindult a találgatás: van-e realitása egy esetleges államcsődnek. Az elemzők többsége – köztük jobboldali elkötelezettségükről ismert közgazdászok is – azt állítják, hogy van. A fő kérdés a héten úgy szólt: mikor? Mértékadó szakemberek szerint a vészjósló januári dátum irreális, azonban jelentős gazdasági fordulat híján 2012 közepére előállhat egy államcsőd...
...az MNB rendelkezik akkora devizatartalékkal, hogy a 320-330-as szint körül megállítsa a forint /euró árfolyamot, ám ehhez mind az eddigi gazdaságpolitikával, mind Matolcsy Györggyel szakítani kell, összegzi a Hetek mértékadó közgazdászok véleményét..."
Ami a folyamat összetettségét mutatja, hogy közbeszólt a lakosság demokratikus rendszerből való kiábrándulása. A hazai szabadkőművesség hiába áll elő újabb és újabb pártokkal, azok képtelenek felfogni a lakosság támogatását. Nem tudnak újabb energiákat felszabadítani, mert az elutasítottság már nem az egyes pártokat érinti, hanem a teljes demokratikus rendszert, a pártokat általánosságban véve. Emiatt már megtörtént az újabb próbálkozás. Mivel az újabb pártokat felfuttatni nem tudják, a jelenlegi kormányfő legitimitásának megtartásával próbálkoznak.
"... Orbán Viktor azonban mereven elutasítja ezt a lehetőséget. (az újabb IMF hitel felvételét - a szerk.) A Népszabadság szerint a Fidesz-frakcióban azt mondta, ha az IMF visszajön, ő lemond"
Láthatjuk: Orbán bizony nem támogatja az újabb IMF-hitelt. A Fidesz teljes programja erre épült, de ő most elhatárolódik. Brüsszelből le fogják váltani Orbánt, és az új kormányfő írja alá az újabb IMF-megállapodást. A hazai szabadkőművesség egyetlen, a nép szemében még többé-kevésbé hiteles vezetője Orbán Viktor. Tudatában vannak, hogy a lakosság nem támogatna egy újabb IMF-hitelt, így azt olyan személlyel fogják aláírattatni, aki az egységes európai állam brüsszeli kirendeltségét testesíti meg, és így a lakosság többsége eleve elutasítja. Így az utolsó népszerű vezetőjüket nem fenyegeti a lakossági támogatás végleges elvesztése. Ha a folyamatok kicsúsznának az irányításuk alól, le lehet váltani a kormányt, és újra elő lehet venni Orbánt a kalapból, aki a nemzeti függetlenség nagy harcosának képében tetszeleghet.
A fővonalú médiában:
„Elengedik a magyar államkötvények hozamát miután azok leminősülnek, és Magyarországnak napokon belül a fizetésképtelenség és a bankrendszer bedőlése vagy az Orbántól való búcsúzás között kell választania” – vázolta a közgazdász a kivitelezés részleteit."
"...a kormányváltás kikényszerítéséről szóló találgatásokat Róna Péter közgazdász is megerősítette. Róna a Hetek megkeresésére azt mondta, hogy hasonlóan az olasz és a görög kormányváláshoz, egy éven belül Magyarországon is változhat a miniszterelnök személye."
Az egységes európai állam egy karnyújtásnyira, és Magyarország periféria-állam. A kormányfőt le fogják váltani, ahogy megtették azt a többi periféria-állam esetében is. Ez az egységes gazdasági kormányzat kezdete. Orbán napjai meg vannak számlálva, ahogy Matolcsyé is. Nem azért, mert a szabadkőműves vezetés számára nem értékes eszközök többé, hanem épp ellenkezőleg - azért, mert elvégeztek egy-egy rájuk bízott feladatot.
A tömeg ismét bebizonyítja, hogy könnyen megvezethető. Nincs érteme tovább áltatni magatok! Magyarországnak egyetlen lehetősége van a feltámadásra, és ez a hungarista munkásállam kiépítése!
Fenyvesi Áron

Ö már régesrég megírta...

... hogy milyen is ez a végtelenül mocskos nép valójában. Hamvas Béla,  irodalmunk idáigi legnagyobb misztikus írója. ( http://hamvasbela.org/hu/szavak.html )

„Semmi szent nincs, amit ez a nép ne gyalázott volna meg, ne süllyesztett volna hitvány eszközzé, és ami a barbárok között is égi tiszta marad, azt ezek a huncut vadak iparként űzik, és nem is tudnak mást – ahol az embert megalázzák, ott már nem tud másként élni, mint saját érdekéért, saját hasznát keresi, és nincsen benne többé szív, még akkor sem, ha ünnepel, vagy ha szeret, vagy ha imádkozik.”


Eredetileg megjelent a szentkoronaradio.com-on.

Hamvas Béla ’56 utóéletéről és az árulásról

Részlet az (ön)interjújából

Hogy mi történik ma itt, azt tudjuk. Ezerkilencszázötvenhatot az egész irodalom, az egész sajtó, a zene, a festészet, a művészet, a társadalom, a tudomány, a politika elárulta. Minek árulta el? Annak, hogy élni csak kell. Senki se mert meghalni, mint az orosz tankok alatt a munkások és a diákok és a gyermekek. Költő, író, szobrász, zenész, festő, orvos, tanár, mérnök, miniszter, katona, paraszt, munkás. Soha még nép nem volt ilyen elhagyatott. Semmiféle vagyon, ház, hatalom nem ér annyit, mint amennyit mindezért most fizetni kellett. Nincs az életnek olyan mélysége és magassága, amely ez alatt az árulás alatt ne roskadna össze.

Egy év múlva már úgy éltek, mintha semmi sem történt volna.

Mintha e hitvány és korrupt, nyomorult és züllött, tisztátalan és aljas népben egyszer, egyetlenegyszer és egyedül, az egész földön egyes-egyedül nem ragyogott volna fel az igazság, és nem mondta volna ki egyszerre és egyhangúlag mindenki, aki itt él, kétszázszoros túlhatalom ellenére. Aki ezt elárulta, az már nem hitvány és nem aljas és nem korrupt és nem nyomorult. Tovább élnek és énekelnek és festegetnek és szónokolnak és tanítanak. Tényleg semmi sem történt?

Évek óta azon gondolkozom, ha még valaha a történelemben az igazság szóhoz jut, mit fognak mondani arról az időről, ami ezerkilencszázötvenhatot követte, azokról az emberekről, akik zenét komponáltak és képeket állítottak ki, és színpadon játszottak, jóízűen ettek és ittak, ahelyett, hogy fogukat csikorgatták volna. Nem írni több mint írni. Ahelyett, hogy elvonultak volna kapálni és fát vágni, édes volt nekik az érvényesülés és a pénz.

Eleinte azt hittem, hogy a mai nevek csak azért maradnak fenn, hogy azokat még ezer év múlva is leköpjék. De túl jól ismerem a magyarokat. Azonnal elkezdtek mentségeket koholni, elkezdtek sugdolózni, hogy mennyire szenvednek, miközben vastag összegeket gyúrtak zsebükbe, a libapecsenyén hízott vértanúk. Fogadok, hogy a történelembe mint mártírokat jegyzik fel őket, e koszos és ripők söpredéket, dicsőítik egymást, és bevezetik egymást a történelembe, óvatosan Berzsenyi és Csokonai, Petőfi, Bartók, Csontváry, Arany és Kemény közé, ahelyett, hogy rémpéldaként mutatgatnák őket a panoptikumban: íme, akiknek drágább volt a selyem nyakkendő, mint ezerkilencszázötvenhat. Mintha életnek lehetne tartani azt, amit ezek élnek, mintha költészet és zene és dráma lenne az, amit ezek csinálnak, mintha lehetne ilyen feltételek között élni akárcsak hivatalban, vagy gyárban.


Persze, élni csak kell. Nagyon nehéz. De ha nagyon nehéz, hát nagyon nehéz. Elrejtőzni és hallgatni, és napszámos munkát vállalni, és fogakat összeszorítani, és nem lázadni, vagyis igenis lázadni, és nem engedni, és átkozott és bőszült görcsben élni, és nem engedni. Hol van ma az a név, börtönökön kívül, amely nem ragad a mocsoktól?

„Semmi szent nincs, amit ez a nép ne gyalázott volna meg, ne süllyesztett volna hitvány eszközzé, és ami a barbárok között is égi tiszta marad, azt ezek a huncut vadak iparként űzik, és nem is tudnak mást – ahol az embert megalázzák, ott már nem tud másként élni, mint saját érdekéért, saját hasznát keresi, és nincsen benne többé szív, még akkor sem, ha ünnepel, vagy ha szeret, vagy ha imádkozik.” (Hölderlin)


Majd igazolják őket. Lemosogatják őket, bekerülnek a lexikonba, az irodalom- és a kultúrtörténetbe, mint akik magas esztétikai értékeket valósítottak meg. Milyen történelem ez?

– Engem ez nem elégít ki. Már néhányszor elmondtam. Oroszországban is az történt, ami másutt, és mindenütt, ahol valaha forradalom volt. A baloldali demokratikus testvériség forradalma nem tudta magát tartani, és mint Athénben, és Rómában, és Londonban és Párizsban a demokratikus és felszabadító egyenlőség forradalma egyéni diktatúrává, és jobboldali privilegizáltak önkényuralmává lett. Ez történt Oroszországban Sztálinnal. Ez az amit nem szoktak tudni, sőt ez az, amiről nem szabad tudni. Oroszországban 1924 óta fasizmus, vagyis jobboldali diktatúra van, és ez azonnal fölismerhető, és minden ismertetőjeléről azonnal megállapítható. A baloldaliság mindössze az a hazugság, amely ezt a hazugságot elviselhetetlenné teszi. Ez a hazugságot hozták át ide a háború után, és ötvenhatban ez ellen a hazugság ellen kelt fel ez a „korbácsra és igára született nép”. De Magyarországon mindig ugyanaz történik. Mindegy, hogy itt milyen kormányzat van. Azért a véres moslékért, ami itt ötvenhatig folyt, a bolsevizmus nem vonható felelősségre, és ami azóta történt nem a kormányzat felel. A nép az emberi igazság nevében felkelt a bolsevizmus ellen. Ha a forradalom győzött volna, akkor sem történt volna más, mint ami van. Igaz, hogy a bolsevizmus a forradalom következtében őrjöngő gazságnak bizonyult, de továbbra is az történt, ami ezer éve A nagyidai cigányokban

Vezérelv: mindenki meg akarja szolgálni azt, amit elsején kap, és olyan világnézeti elveket táplál, amelyek jövő havi fizetését is biztosítják. Nem munkából hanem hazugságból élünk. Egyetlen ilyen lény jelenlétével ezer ember életét mérgezi meg.

Ami Magyarországon történik, annak semmi köze a bolsevizmushoz, ahogy a huszas években semmi köze nem volt a keresztény nemzetiességhez, később fasizmushoz.


A behódoltaktól való undorom olyan erős volt, hogyha elvben azokkal meg is egyeztem volna, a világért sem álltam volna közéjük, nehogy azokkal összetévesszenek. Nem lehet itt semmit a fehérekre, vagy a vörösökre hárítani. Az elaljasodásnak minden kedvezett, és semmi egyéb nem volt, mint elaljasodás. Ha a forradalom győzött volna, akkor sem lett volna más, sőt.

Akkor jöttek volna a magyarok.


Ez a szint azonban számomra már régóta érvénytelen. A fasizmus-bolsevizmus az emberi egzisztencia leszűkítése, mint ahogy az egész politika az. A leszűkített ember primitívvé válik, ezért kezdünk ma hasonulni a vadakhoz. Egyedül az ember kitágítása a fontos. Szűkítés süllyedéssel jár, tágulás felemelkedéssel. Nekem minden politika kevés. Még a művész is kevés, a költő is kevés. A világirodalomban csak kevesen bírták ki, hogy költők legyenek. Ha költő lettem volna elzüllöttem volna, mint ahogy a többiek léha mutatványokban elzüllöttek. Nekem még a szent is kevés.

Ma már egyetlen banknak sem szabadott volna tevékenykednie,mivel dolgoztak ellenünk a háborút megakadályozni egyféleképpen lehet

A megtisztulás éjszakáján a dollár égetése közben fényképeztem. Úgy néz ki, mintha az ördög ugrana ki a zsidók nyomta pénzből! Elképesztő!

USA