2011. november 18., péntek

Közel az újabb szabadkőművesváltás - Orbán és Matolcsy menni fog

Talán sokak számára felkavaróak a fővonalú médiában olvasható hírek, de mi nem vagyunk ennyire meglepve. Már korábban mutatkoztak annak jelei, hogy újabb báb-váltás következik, hogy a bankrendszer az összeomlás szélére kerül (a magyarországi bankrendszer azonban nem spontán, hanem irányított módon) és hogy a gazdasági növekedéssel kapcsolatos előrejelezések csak a kormányprogram lakosság általi elfogadtatását szolgálják, ami után lassan mérsékelni fogják ezeket az előrejelzéseket, és bejelentik, hogy a magyar gazdaság közel a recesszióhoz. Egy átfogó, nemzetközi program lépései ezek.
Ma a fővonalú médiában olvasható:
"A Londonban tartózkodó Orbán Viktor így reagált Olli Rehn vészjósló megállapításaira: a magyar miniszterelnök „példátlanul jó hírnek” nevezte, hogy az unió nem kételkedik abban, hogy megvalósul a 3 százalékos idei hiánycél, amivel egyébként bekerültünk abba az „európai elitklubba”, melyet a 27 európai uniós tagállamból az a 7 ország alkot, amelyik képes tartani a tervezett hiánycélt...
...öt nappal később az MNB közli: az államadósság ismét nőtt, s elérte a 82 százalékot."
"...a Nemzetgazdasági Minisztérium (NMG) által jövőre áhított 1,5 százalékos GDP-növekedés helyett a 0,5 százalékos növekedésnek van realitása..."
Érthetetlennek és előre jelezhetetlennek tűnnek a fővonalú média hírei a gazdasági helyzet romlásáról, a gazdasági növekedésekkel kapcsolatos előrejelzések visszavonásáról?
Egy évvel korábban írtuk:
"Mit nem említ a magyar lakosságnak, amit a külföld felé nyíltan és egyenesen megmond? (Matolcsy) Először is, az államháztartási hiány csökkentésének hangoztatása nem a magyar lakosság érdekében történik, hanem hogy a maastrichti szerződés kritériumaihoz való igazodással az ország kockázat-besorolása javuljon, vagyis jogosult legyen újabb hitelek felvételére."
Ma a fővonalú médiában:
"Egyre több közgazdász beszél arról, hogy egy IMF-megállapodás jelentősen csökkentené a csőd kockázatát – még akkor is, ha egy fillért sem kérünk kölcsön a Valutaalaptól, de a befektetők tudják, hogy baj esetén ott áll a hátunk mögött..."
Egy évvel korábban írtuk:
"Az EU vezetését azzal kívánja meggyőzni, hogy a strukturális reformok 2012-re plusz 500 milliárd, 2013-tól 2015-ig pedig évente újabb 900 milliárd korrekciós igényt jelentenek majd, ami miatt az ország majd újabb IMF hitelt venne fel. Hogy konkrétan mekkora összeggel csökkentik az államadósságot, az nem derül ki, de az angol szövegből kiderül, hogy további 3200 milliárd forint IMF hitelt akarnak felvenni a későbbiekben."
Ma a fővonalú médiában:
"...mostantól számítva három éven belül a magyar államadósság 75 százalékát kell megújítani, azaz a visszafizetett hitelek helyett újabbakat felvenni.."
Egy éve írtuk:
"Az angol szövegben (a Széll Kálmán program eredeti, angol változatában) erre is megadják a választ: a valutaárfolyam jelenlegi alakulása mellett a strukturális reformok évente további 70 milliárd forint terhet rónak a háztartásokra. A lakosság fizetésképtelensége a bankrendszer azonnali összeomlásához vezet, ezért javasolják, hogy a Magyar Nemzeti Bankba helyezett külföldi letéteket vonják ki, mert az magával rántaná más országok bankrendszerét is."
Ma a fővonalú médiában:
"A forint folyamatos gyengülése kapcsán megindult a találgatás: van-e realitása egy esetleges államcsődnek. Az elemzők többsége – köztük jobboldali elkötelezettségükről ismert közgazdászok is – azt állítják, hogy van. A fő kérdés a héten úgy szólt: mikor? Mértékadó szakemberek szerint a vészjósló januári dátum irreális, azonban jelentős gazdasági fordulat híján 2012 közepére előállhat egy államcsőd...
...az MNB rendelkezik akkora devizatartalékkal, hogy a 320-330-as szint körül megállítsa a forint /euró árfolyamot, ám ehhez mind az eddigi gazdaságpolitikával, mind Matolcsy Györggyel szakítani kell, összegzi a Hetek mértékadó közgazdászok véleményét..."
Ami a folyamat összetettségét mutatja, hogy közbeszólt a lakosság demokratikus rendszerből való kiábrándulása. A hazai szabadkőművesség hiába áll elő újabb és újabb pártokkal, azok képtelenek felfogni a lakosság támogatását. Nem tudnak újabb energiákat felszabadítani, mert az elutasítottság már nem az egyes pártokat érinti, hanem a teljes demokratikus rendszert, a pártokat általánosságban véve. Emiatt már megtörtént az újabb próbálkozás. Mivel az újabb pártokat felfuttatni nem tudják, a jelenlegi kormányfő legitimitásának megtartásával próbálkoznak.
"... Orbán Viktor azonban mereven elutasítja ezt a lehetőséget. (az újabb IMF hitel felvételét - a szerk.) A Népszabadság szerint a Fidesz-frakcióban azt mondta, ha az IMF visszajön, ő lemond"
Láthatjuk: Orbán bizony nem támogatja az újabb IMF-hitelt. A Fidesz teljes programja erre épült, de ő most elhatárolódik. Brüsszelből le fogják váltani Orbánt, és az új kormányfő írja alá az újabb IMF-megállapodást. A hazai szabadkőművesség egyetlen, a nép szemében még többé-kevésbé hiteles vezetője Orbán Viktor. Tudatában vannak, hogy a lakosság nem támogatna egy újabb IMF-hitelt, így azt olyan személlyel fogják aláírattatni, aki az egységes európai állam brüsszeli kirendeltségét testesíti meg, és így a lakosság többsége eleve elutasítja. Így az utolsó népszerű vezetőjüket nem fenyegeti a lakossági támogatás végleges elvesztése. Ha a folyamatok kicsúsznának az irányításuk alól, le lehet váltani a kormányt, és újra elő lehet venni Orbánt a kalapból, aki a nemzeti függetlenség nagy harcosának képében tetszeleghet.
A fővonalú médiában:
„Elengedik a magyar államkötvények hozamát miután azok leminősülnek, és Magyarországnak napokon belül a fizetésképtelenség és a bankrendszer bedőlése vagy az Orbántól való búcsúzás között kell választania” – vázolta a közgazdász a kivitelezés részleteit."
"...a kormányváltás kikényszerítéséről szóló találgatásokat Róna Péter közgazdász is megerősítette. Róna a Hetek megkeresésére azt mondta, hogy hasonlóan az olasz és a görög kormányváláshoz, egy éven belül Magyarországon is változhat a miniszterelnök személye."
Az egységes európai állam egy karnyújtásnyira, és Magyarország periféria-állam. A kormányfőt le fogják váltani, ahogy megtették azt a többi periféria-állam esetében is. Ez az egységes gazdasági kormányzat kezdete. Orbán napjai meg vannak számlálva, ahogy Matolcsyé is. Nem azért, mert a szabadkőműves vezetés számára nem értékes eszközök többé, hanem épp ellenkezőleg - azért, mert elvégeztek egy-egy rájuk bízott feladatot.
A tömeg ismét bebizonyítja, hogy könnyen megvezethető. Nincs érteme tovább áltatni magatok! Magyarországnak egyetlen lehetősége van a feltámadásra, és ez a hungarista munkásállam kiépítése!
Fenyvesi Áron

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése