2013. június 1., szombat

Cigányokat képez harcra az állam

2013. májusában alig pár hét telt el azóta, hogy azzal borzolták a kedélyeket országunk istenverte vezetői, hogy a cigány fiatalokat bokszolni tanítják állami támogatással, úgymond felzárkóztatás céljából. Ahogy Simicskó István, sportért és ifjúságért felelős (felelőtlen) államtitkár elmondta: „az érintett fiatalok esélyt kapnak arra, hogy gyorsabban, hatékonyabban és eredményesebben tudjanak felzárkózni a társadalomban”. Aki ebben az országba él (és nem kiváltságosok kék-fehér ködös világában), nagyon jól tudja, hogy ez egy hazaárulással ér fel. De most egyértelműsítették: már fegyveres harcra képeznék a „felzárkóztatandó” cigányokat!
„Esélyegyenlőségi tábor 2013 – pályázat roma fiataloknak katonai táborban való részvételre” címmel írt ki pályázatot a Honvédelmi Minisztérium és az Országos Roma Önkormányzat. Már a kiírás címe egy önellentmondás: esélyegyenlőség – csak cigányoknak. Mert ugye, Magyarországon nincs diszkrimináció!
Arról, hogy nem csak játékról van szó, árulkodik az, hogy nem nyaralni vágyó kisgyerekeknek írták ki a vidám militáns táborozgatást, hanem 17-25 év közötti – tehát valóban harcra és gyilkolásra képezhető, bevethető korosztályra korlátozzák a részvételt.
Nem az első hasonló próbálkozás, korábban már hallani lehetett róla, hogy iskolákban tartottak „honvédelmi” alapismereteket – teljesen véletlenül szinte színcigány iskolákban. (Fanyar gúnnyal a képzést egy szélsőjobboldali jellegű egyesületre bízták.) Ez a mostani azonban túllő minden határon!
Tanítsuk őket bokszolni, az apraja már általános suliban hadd lásson fegyvert, a nagyját meg képezzük fegyveres harcra! Aztán persze csodálkozás van, mikor felbolydulás van a cigánysátor miatt! Ott mire fogják őket kultúrálni? Terrorizmusra?!
Uraim, ez színtiszta hazaárulás!
Juhász Pál

Jön a Japán összeomlás?

A világ harmadik legnagyobb gazdaságának pénzrendszere a teljes összeomlás szélén áll, és ennek hatását a föld minden pontján érezni fogjuk. Senki nem tudta pontosan megjósolni, mikor üt be a japán gazdasági krach, de abban a legtöbben egyetértettek, hogy a számadás napja egyszer eljön. Az ország gazdasága immár egy évtizede válságban van, a GDP-hez viszonyított adóssága pedig jóval meghaladja a 200 százalékot. Ez azt jelenti, hogy az adóbevételek 50 százalékát az adósság fenntartására kénytelenek fordítani.
Végső kétségbeesésében a központi bank szerepét betöltő Bank of Japan óriási pénzösszegeket pumpált a rendszerbe. Eleinte úgy tűnt, ez az intézkedés meghozza a kívánt eredményt, mivel a gazdasági tevékenység erősödése egy időre felpörgette a japán tőzsdét, sajnos azonban a pénznyomtatás komoly negatív következményekkel is jár. Egy idő után a befektetők elkezdenek magasabb hozamot követelni a pénzükért és ez felveri a kamatokat. A japán kormány azonban ezt nem engedheti meg magának, mivel alacsony kamatok nélkül az állam pénzügyileg összeomlana, a gazdaság pedig nem lenne képes növekedni.
A magas kamatokat mindenáron el kell kerülniük, ugyanakkor a központi banki intézkedések éppen hogy felverik őket.
Sokan aggódnak az országban. Május 23-án a Nikkei 7,3 százalékot zuhant. Ilyen mértékű esést két éve nem tapasztaltak, majd rá néhány napra újabb 3,2 százalékos csökkenést regisztráltak.
Vajon elkezdődött a világ harmadik legnagyobb gazdaságának összeomlása? Amennyiben az összeomlás hirtelen következik be, a hatás Európában és Észak-Amerikában is komolyan érezhető lesz.
Graham Summers a következőket mondta:
„Ahogy Japán jelezte, amikor a kötvényárfolyamok esnek, a részvények is rosszul járnak. Ma a japán kötvénypiac 7%-ot esett. Az egész piac 7%-ot esett, annak ellenére, hogy a Bank of Japan 19 milliárd dollárt pumpált a rendszerbe.
Így néz ki, amikor egy központi bank kezdi elveszíteni az irányítást. Ami ma Japánban történik, hamarosan az USA-ban folytatódik.
Aki azt gondolja, hogy a Fed nem reszket ettől, rosszul gondolja. A Fed ezermilliárd dollárt pumpált külföldi bankokba, abban a reményben, hogy megállíthatja a lavinát mielőtt az USA-ba ér. A japán helyzet megmutatta, hogy ez nem fog sikerülni.
Befektetők figyelem! A pénzrendszer figyelmeztető jeleket ad le.
A pénznyomtatás teljesen tönkreteszi a jent. A japán központi bank intézkedései példanélküliek: bejelentették, hogy két év alatt 1,4 ezermilliárd dollárnak megfelelő összeget akarnak pumpálni a gazdaságba.
„Ez 70%-a annak az összegnek, amit a Fed az USA-ban tesz, de a japán gazdaság az amerikainak csupán egyharmada,” idézi Kyle Bass befektetőt a Business Insider. Bass elmondta, hogy mindenki, akivel Japánban beszél, teljes beletörődéssel szemléli a helyzetet. „Ha a kamatok felmennek, az Japánnak game over.”
A ciprusi és görög problémák aprócska porszemek ahhoz képest, amit a japán pénzválság okozhat. Ez a kártyavár több ezermilliárd dollár értékű befektetést veszélyeztet a világon.
A japán események súlyos figyelmeztetésül szolgálnak az Egyesült Államok számára is, mert ahogyan Japánban az átmeneti tőzsdei fellendülést zuhanás követte, a Fed pénzgyártási kampányának is hasonló következményei lesznek.
A történelemben még egyetlen egy lufi sem maradt épen. Idővel mindegyik kidurrant. Ez történik majd a Fed által felfújt megalufival is, és ez a durranás soha nem látott következményeket fog okozni, amelyeket leginkább a lakosság, nem pedig a bankok fognak elszenvedni.

Visszavágtak a gyarmatosítók: Új rabszolgatörvények Magyarország


fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc1/485484_666263753389725_745410258_n.jpgMagyarország tavaly jelentős költségvetési erőfeszítéseket tett 2012-ben és a GDP 1,9 százalékát kitevő költségvetési hiánnyal túlteljesítette a tanács ajánlásában a GDP 2,5 százalékában meghatározott hiánycélt - szögezi le a jelentésben a bizottság, amely hiteles és növekedésbarát költségvetési stratégiát, kiegyensúlyozott, a kiadások csökkentésére összpontosító fiskális politikát javasol. A brüsszeli testület szerint az államadósság csökkenő pályán tartása a felgyülemlett makrogazdasági egyensúlytalanságokat is csökkenteni fogja. Brüsszel úgy látja, hogy a Költségvetései Tanácsnak nagyobb hatáskörrel kellene rendelkeznie, a testületnek utólag ellenőriznie kellene, hogy a költségvetési szabályokat számszerűleg betartották-e, rendszeres előrejelzéseket kellene készítenie, valamint hatástanulmány a "jelentős szakpolitikai javaslatok" költségvetési hatásáról.

A pénzügyi szektorral kapcsolatban a bizottság azt szeretné, ha Magyarország javítaná a hitelezés feltételeit, a többi között például a szektorra kivetett különadók mérséklésével. Magyarországnak a bizottság szerint a jövőben az ágazatot érintő kezdeményezésekről egyeztetnie kellene az érintettekkel, ez ugyanis Brüsszel szerint a múltban több esetben nem így történt.

"A kormány az utóbbi években számos intézkedést hozott a devizahitelesek megsegítésére, több esetben is a bankszektor érdekeltjeivel folytatott konzultációk nélkül" - állapítja meg a jelentés.

Brüsszel szerint emellett a kormánynak olyan lépéseket kellene tennie, amelyek a hitelfelvevők körében nem növelik "az erkölcsi kockázatot". A bizottság ugyanis úgy véli, hogy a múltban számos intézkedés erősítette azt a hitet az adósokban, hogy a kormány beavatkozik a védelmükben. A bizottság azt is javasolja, hogy a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete kapjon hatékonyabb vészhelyzeti hatáskört, és Magyarország hozzon létre bankszanálási rendszert.

Az adóztatás területén megfogalmazott ajánlások szerint Magyarországnak "stabil, kiegyensúlyozottabb és kiszámíthatóbb" társaságiadó-rendszerre lenne szüksége. A bizottság kerek-perec úgy fogalmaz, hogy Magyarország ezzel kapcsolatban nem követte a tavalyi ajánlást. A bizottság szerint a növekedés és a foglalkoztatás előmozdítása érdekében kívánatos volna minimálisra csökkenteni az ágazati különadók által a forráselosztásban teremtett torzulásokat. A bizottság az alacsony keresetűek adóterhelését is csökkentené.

"Jóllehet a munkahelyvédelmi akcióterv részeként bevezetett új kisvállalkozási adó kialakítása kedvező, a különböző vállalati szektorokban alkalmazott több eltérő adókulcs gátolja a források hatékony elosztását és kihat a beruházásra és a hitelezésre. A társadalombiztosítási járulékok munkahelyvédelmi akcióterv keretében bevezetett csökkentett mértéke a munka adóékének csökkentése irányába tett helyes lépés. Az alacsony keresetűeket terhelő adóék azonban még mindig nagy" - taglalja a részleteket a dokumentum.

Brüsszel úgy véli, Magyarországnak maradéktalanul és minél hamarabb meg kell valósítania a már bejelentett intézkedéseket, amelyek célja az adómorál javítása és az adószabályok betartásához kapcsolódó költségek csökkentése, mint például a pénztárgépek bekötése az adóhivatalhoz.

A foglalkoztatás terén a fiatalok munkanélküliségének visszaszorításával kapcsolatosan fogalmaz meg ajánlást a brüsszeli testület, emellett pedig azt szeretné, ha a közmunkaprogram dominanciája csökkenne.

"Magyarország megerősítette aktív munkaerő-piaci intézkedéseit, de javítani kell bizonyos hátrányos helyzetű csoportok ezekhez való hozzáférését" - ismerteti az országspecifikus ajánlás.

A növekedés érdekében Brüsszel kívánatosnak tartja, hogy Magyarország teremtsen "támogató üzleti környezetet", és "állítsa helyre a külföldi közvetlen befektetők számára vonzó környezetet" a szabályozási keret stabilabbá tételével és a piaci verseny elősegítésével. A bizottság azt javasolja, hogy Budapest azonnal hajtsa végre az adminisztratív terhek csökkentésére irányuló tervezett intézkedéseket, javítsa a versenyt a közbeszerzés terén és hozzon megfelelő intézkedéseket a korrupció leküzdésére.

Ezenkívül az Európai Bizottság azt szeretné, ha Magyarország orvosolná az igazságszolgáltatás függetlenségével kapcsolatos aggályokat, megszüntetné a szolgáltatási szektorban nemrégiben bevezetett akadályokat, és célzott ösztönzőkkel támogatná az innovatív vállalkozásokat.

Az oktatás területén a bizottság azt szeretné, hogy Magyarország minden fiatal számára biztosítsa a munkaerőpiacra jutáshoz szükséges készségeket, szaktudást és képesítéseket, és javítsa az általános iskolai oktatáshoz való hozzáférést, különösen a romák számára. Brüsszel szerint a magyar felsőoktatásnak minél több ember számára lehetővé kellene tennie a felsőfokú végzettség megszerzését, különösen a hátrányos helyzetű tanulók esetében.

Az energiaszektorral kapcsolatosan Brüsszel azt szeretné, ha Magyarországon fokozatosan megszűnnének a hatóságilag szabályozott energiaárak, miközben biztosított lenne a kiszolgáltatott fogyasztók védelme. A bizottság azt szeretné, ha a központi kormányzat további lépéseket tenne az energiahivatal függetlenségének növelése érdekében.

Emellett a bizottság ajánlást fogalmaz meg az állami tulajdonú közlekedési vállalatok pénzügyi vállalatok pénzügyi fenntarthatóságával kapcsolatban is: Brüsszel ezen a téren a működi költségek csökkentését és a bevételek növelését tartaná kívánatosnak.

MTI

Ne fizess a banknak! – Ez olyan nagy kérés?

Sokszor megfogadtam, hogy többet nem írok egy sort sem… De azt, ami a „ devizás „ oldalakon megy, én már nem bírom nézni. Tudom nem kötelező. De érzek magamban annyi felelősséget, hogy segítsek akinek csak tudok.
Én csak a józan paraszti eszemmel gondolkodom… NE FIZESS A BANKNAK! Ez olyan nagy kérés ?
Mindenki mindent felrak. Nagyon jó. Soha nem dobálóztam sem a Htp.vel sem a paragrafusokkal, az a bíróság és az ügyvédem dolga. Itt mindenki, – aki velem együtt laikus ebben a témában, – osztja a paragrafusokat.
Nekem sok időmbe telt amíg tisztán láttam ezt az un. „ devizahitelt „. De arra gyorsan rájöttem, hogy a bank csúnyán lenyúl. Na ezt nem hagyom! BÍRÓSÁG!
Más út nincs. Lehet menni az utcára, meg dühöngeni a székben, semmi nem fog történni!
A bírósági utat viszont mindenkinek végig kell járnia. Nem kell kifogást találni!
Az ügyvédekkel lehet egyezkedni! Tudják, hogy milyen helyzetben vagyunk higgyétek el!
Írj vagy írass egy jó kereset levelet és ballagj el a bíróságra. Tegyél mellé egy költségmentességi kérelmet, és aki tényleg „ nem tud megélni „ az meg is kapja! Nem kell azt írni, hogy úgysem kapom meg. Mert ez nem igaz… Sokan tunyaságból meg sem próbálják.
Én 2011-től harcolok a bankkal a bíróságon. És vannak sikerélményeim! Ha nem is sok, de van! És lesz több, mert még folytatódik.
Arra senki ne várjon, ha esetleg én nyerek, akkor Ő is nyer. Mert ilyen Magyarországon nincs! Mindig a bank előtt kell járni! Nem akkor kell lépni, amikor jön a végrehajtó!
Én már tisztán látom, hogy senki nem fog bennünket megvédeni, segíteni. Ilyenre ne számítson senki. Esetleg ha nem fizetünk a BANK BEROGGYAN!
ÉS KIT ÉRDEKEL A BANK?
Szeretnék 61 évesen – koromhoz méltóan – tisztességesen élni, és nem azon törni az agyam, hogy mi lesz holnap. Ledolgoztam 40 évet. DE ÉN NEM HAGYOM MAGAM !!!!
Megfogadtam, hogy bárhova elmegyek, de az igazságot bebizonyítom!
Szalágyi Erzsébet – Fb