2013. június 1., szombat

Cigányokat képez harcra az állam

2013. májusában alig pár hét telt el azóta, hogy azzal borzolták a kedélyeket országunk istenverte vezetői, hogy a cigány fiatalokat bokszolni tanítják állami támogatással, úgymond felzárkóztatás céljából. Ahogy Simicskó István, sportért és ifjúságért felelős (felelőtlen) államtitkár elmondta: „az érintett fiatalok esélyt kapnak arra, hogy gyorsabban, hatékonyabban és eredményesebben tudjanak felzárkózni a társadalomban”. Aki ebben az országba él (és nem kiváltságosok kék-fehér ködös világában), nagyon jól tudja, hogy ez egy hazaárulással ér fel. De most egyértelműsítették: már fegyveres harcra képeznék a „felzárkóztatandó” cigányokat!
„Esélyegyenlőségi tábor 2013 – pályázat roma fiataloknak katonai táborban való részvételre” címmel írt ki pályázatot a Honvédelmi Minisztérium és az Országos Roma Önkormányzat. Már a kiírás címe egy önellentmondás: esélyegyenlőség – csak cigányoknak. Mert ugye, Magyarországon nincs diszkrimináció!
Arról, hogy nem csak játékról van szó, árulkodik az, hogy nem nyaralni vágyó kisgyerekeknek írták ki a vidám militáns táborozgatást, hanem 17-25 év közötti – tehát valóban harcra és gyilkolásra képezhető, bevethető korosztályra korlátozzák a részvételt.
Nem az első hasonló próbálkozás, korábban már hallani lehetett róla, hogy iskolákban tartottak „honvédelmi” alapismereteket – teljesen véletlenül szinte színcigány iskolákban. (Fanyar gúnnyal a képzést egy szélsőjobboldali jellegű egyesületre bízták.) Ez a mostani azonban túllő minden határon!
Tanítsuk őket bokszolni, az apraja már általános suliban hadd lásson fegyvert, a nagyját meg képezzük fegyveres harcra! Aztán persze csodálkozás van, mikor felbolydulás van a cigánysátor miatt! Ott mire fogják őket kultúrálni? Terrorizmusra?!
Uraim, ez színtiszta hazaárulás!
Juhász Pál

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése