2013. október 20., vasárnap

A Nyugat nem adta fel szíriai terveit

Tovább folyik a szíriai háború. A kormányerők újabb jelentős eredményeket értek el, mindazonáltal aggodalomra ad okot, hogy a terroristák a mai napig képesek erőösszevonásokat végrehajtani, valamint átszivárogni a kormány csapatai között és bejutni nagyvárosokba, és ott terrorista akciókat elkövetni, mivel nyugati felderítési adatokat kapnak.
A Nyugat nem adta fel a szíriai terveit annak ellenére sem, hogy diplomáciai vonalon Moszkva lemosta a nyugati kormányokat. Az Egyesült Államok 10 milliárd dollár értékű fegyvert ad arab szövetségeseinek, az Egyesült Arab Emirátusoknak, és Szaúd-Arábiának. Csak mellékesen jegyezzük meg, mindkét országban voltak az úgynevezett arab tavasz idején megmozdulások, és a kormányok erőszakkal verték le mindegyiket. Jellemző a nyugati kettős mércére, melyet előszeretettel használnak mindenhol.
Az aggodalmat tovább növeli, hogy Jordánián keresztül a szaúdi hadsereg 100 darab nyugati gyártmányú nehéz harckocsit adott  a szíriai gyerekgyilkosoknak, valamint nehéz fegyvereket. Állítólag légvédelemmel is el kívánják látni az emberevő hordát, de ehhez már személyzetet is adni kell, mert ezek kezelése sok tanulást és gyakorlatozást követel. Ezt önmagában a terroristák nem képesek kivitelezni, tehát ehhez kiképzett személyzet is kell.
A szíriai konfliktus hosszútávú következményeit egy Moszkva-Damaszkusz győzelem esetén a Nyugat is fel tudja mérni, ezért egyre valószínűbbnek tűnik elemzőink számára, hogy a török hadsereg be fog avatkozni Szíriában. Az USA nem fog felvállalni két vesztes háború után (Irak és Afganisztán) egy újabb, iszlám övezethez tartozó területen zajló konfliktust, de Törökországot belerángathatja. A török vezetés nem adta fel területi és politikai terjeszkedési terveit, lásd a krimi törekvéseikről szóló hír. Egy szír győzelem megpecsételné a hatalmi ábrándokat, így esélyes, hogy Ankara beavatkozik Szíriában. A háborút úgysem kerülheti el, legfeljebb elodázni tudja, de akkor már kénytelen lesz védekező pozícióból, egy kurd önállósági törekvéssel szemben fellépve. Mivel általánosan köztudott, hogy jobb megelőzni a bajt (megelőző csapás) ezért egyre valószínűbbnek tűnik számunkra egy török beavatkozás Szíria ellen.
Törökország jelentős erővel bír, a NATO haderőn belül az egyik legerősebb hadsereg. Egy invázióra csak ürügyet kell keresni, pontosabban gyártani. A tonkini öböl óta köztudott, hogy a Nyugat semmiféle gyilkosságtól sem riad vissza, hogy ürügyet gyártson, de megemlíthető a Word Trade Center esete is. Egyes elemzőknek talán meglepő lenne egy ilyen jellegű fordulat, de érdemes felkészülni rá, mert a világpolitikai történések tükrében egy teljesen kiszámítható és logikus lépés lenne. Törökország kezd lassan magához térni abból a lesújtó politikai csatavesztésből, melyet az elmúlt másfél év alatt kellett elviselnie, folyamatos melléfogásai miatt. Ellenben Asszad segítsége már már nem csak Moszkva vagy a Heszbollah lett, hanem az egész keleti világ, amely sátánként tekint az Egyesült Államokra és egy szabadságharcos hőst lát Asszadban, akinek támogatottsága nagyon megerősödött. Olyannyira, hogy mára már nem csak a terroristák toboroznak, hanem szinte az összes arab országból érkeznek csapatostul az önkéntesek Asszad seregébe. Ankarának, ha közbe akar avatkozni, és nagy népszerűséget szerezni az iszlám világban, akkor számolnia kell ezzel a mítosszal, amit le kellene küzdenie. A mítoszt azonban csak egy másik mítosszal lehet legyőzni, és ezt nagyon nehéz lesz a jelen helyzetben megvalósítani. Főleg a nyugati bandához tartozó materialistáknak, mert hiába járkálnak templomokba vagy mecsetekbe, valójában Mammon szolgálatában állnak valamennyien.
A fegyverek szállítása, a szaúdi fegyverbeszerzések, a jordániai csapatösszevonások és USA katonai jelenlét jelzi, hogy a Nyugat nem adta fel terveit. Túl sokat veszthet vele.
Kemény Gábor

Forradalom vagy harmadik világháború


Forradalom vagy harmadik világháborúAmíg az emberek nem válnak, válhatnak politikailag elég intelligensé ahhoz, hogy ezt a valóságot, és a kiváltó okait a jelenlegi válságnak megértsék, addig nem lesznek képesek legyőzni azt, ami miatt az életszínvonal továbbra is csökkenni fog, és mindannyiunkat lassú halálra ítéli a neo-feudális rendszerre épülő adósrabszolgaság. Az átlagember rettenetesen naiv kapcsolatban azzal, hogy mennyire romlott, korrupt és szenvedélybeteg "tápvezetékeken" él a bankkartell. A médián keresztüli kontrollt és dominanciát megtartották, és az emberiség elleni bűncselekmények még véletlenül sem nevén nevezve kerülnek ki a köztudatba. A globális pusztítás és népirtások már konkrét cselekedetek. Az eredmény egy gyanútlan lakosság zavaros és passzív emberei, akiknek a jövőjét letépték a feje fölül, közvetlenül a szemük láttára, anélkül, hogy szervezett védelmet és ellenállást tanúsítanának. Ahogy a rögzült globális banki kartell továbbra is irányítja az országok belpolitikáját, a politikai tervezet következő fázisban a válság elkerülhetetlen jellemzője az eszkalálódó tömeges erőszak.


Az Army War College kijelentette, a Pentagon "erőszakos, stratégiai zavarkeltésre készül az Egyesült Államokon belül "és a "széles körben elterjedt civil erőszak" miatt "céltudatos nemzeti ellenállást hirdet." Hogy mi jön, a jelek világosak. Zavargások és az erőszak következtében a gazdasági válság már tapasztalt sok országban, szerte a világon. Azonban zavargások még nem fordultak elő az Egyesült Államokban. Sok elmélet létezik, hogy miért volt olyan kevés ellenállás az amerikai lakosság részéről eddig, és ebbe számos tényező játszott bele. A legjelentősebb tényező az, hogy fontos volt a szociális háló program, amivel megakadályozták, hogy az emberek szélsőséges intézkedéseket tegyenek. A "módszer" más országokban, elsősorban Európában is lanyhuló erővel, de még működik. Logikusan, a szociális háló gondoskodik arról, hogy az emberek belekényszeríthetőek legyenek egy olyan helyzetbe, ami a "szegénység ellen küzdelem programjaiban" elvezet a globális megfigyelés "csere alapú" (zsarolás szintű) kialakíthatóságához, az élelmiszer-bélyegekhez, a munkanélküli ellátásokhoz, az orvosi és gyógyszerészeti kiszolgáltatottsághoz.

Ez már túlnyúlik a szociális háló rendszerén, amelyet arra terveztek, hogy elvezessen ahhoz, hogy lényegesen kevesebbet kapjanak az emberek, mint amennyi lehetséges. Ezt a "biztonsági háló rendszert" mára már lecsapolták, az összes tartalék erőforrást ellopták, és nyilvánvalóan nem tartható fenn a jelenlegi gazdasági és politikai feltételek mellett. A társadalmi nyugtalanság és az erőszak kitörése előbb-utóbb elkezdi buborékait egyre gyakrabban és sűrűbben eregetni a felszínre, és az uralkodó "elit" nem lesz képes fenntartani a hatalmát, vagy egyszerűen becsapni a tömegeket a mainstream média propagandagépezetén keresztül. A nagyhatalmak esetében ez végzetes következményekkel járhat, az uralkodó (rabló) elit számára. Hatalmi struktúrájuk csak polgári irányítás mellett fenntartható. A katonai irányítás hamar megunja a "polgári parancsokat". Az USA két világháborút is úgy vészelt át, hogy a polgári báb-irányítás a helyén maradt, de mára számolni kell azzal, hogy a dél-karolinai atomrobbantást megtagadó tábornokok követői már nem érik be a félreállításuk tényével. A várható "eredmények" így is láncreakciót indítanak el. Az USA gazdasági összeomlása elsőként európai összeomlást eredményez, ami Kína két legnagyobb piacának elvesztését jelenti. Kína, bármennyire nagy és látszólag erős, több száz millió ember munkanélküliségével és elégedetlenségével nem fog tudni megbirkózni, és ezt a BRICS országai sem tudják kompenzálni az amerikai és európai piac kiesését.

Ha a lakosság túlnyomó többsége közvetlenül érzi a negatív hatásokat saját életszínvonalában, a propaganda rendszer összeomlik. Az illúzió szétfoszlik, és az emberek végre elkezdenek bölcselkedni azon, hogy milyen szörnyű átverést játszottak velük. Amikor felébrednek a saját -és a média okozta álomból, és rájönnek, hogy ők most egy rémálmot élnek meg mint őrültek, és mint olyat, ami nem csak annak hangzik, rájönnek, hogy valójában saját maguk, saját érdekeik ellen szavaztak. Az apatikus többség nem szavaz, de aktív lesz az önfenntartás érdekében, mert a túlélési ösztönt nem könnyű háttérbe szorítani. Egyre türelmetlenebb hangok, írások és jelzések közlik az ún. uralkodó osztállyal, hogy vegye észre, egyre kevesebbet ér a báb politikusok szavazata, fejek fognak hullani, a szó szoros értelmében. Michael T. Klare (Planet a Brink): "Mivel az emberek elvesztik a bizalmukat a képesség iránt, hogy a piacok és a kormányok, megoldják a globális válság problémáit, valószínű, hogy heves tiltakozások törnek ki, vagy támadás mások, a felelősök elitélésére, beleértve a kormányzati tisztviselőket, a vezetőket, földesurakat, a bevándorlókat és az etnikai kisebbségeket (a lista a jövőben bizonyíthatóan hosszabb lesz és nyugtalanító). Ha a jelenlegi gazdasági katasztrófa tovább is így alakul, amire Obama elnök úgy hivatkozott, hogy a "elveszett évtized", az eredmény lehet globális táj, tele gazdaságil tüzfészkek megrázkódtatásaival".


Az egykori nemzetbiztonsági tanácsadó, Zbigniew Brzezinski is kifejezte félelmét:
"Én aggódok, mert mi történik, ha millió és millió munkanélküli lesz, az emberek tényleg szembe kerülnek Dire Straits (szörnyű szorosokkal). És mi lesz addig, ameddig a dolgok remélhetően javulnának."
Persze a jelenlegi helyzet okozásának egyik főkolomposa szájából nehéz lenne elhinni, hogy az emberek sorsa komolyan aggasztaná, bár krokodilkönnyeket eddig is hullatott a vén hóhér. Többek közt az ő áldatlan tevékenységének is eredményeként, a "terrorizmus elleni harc" hamis zászlaját felváltja a "civil erőszak", és a "belső rend és emberi biztonság" szintén hamis zászlajára hivatkozás, az országon belüli államterror kialakítására, a statárium bevezetését szorgalmazva. A "félelmektől gyötört patkányok" sorában természetesen megtalálhatók azok a szervezetek is, amelyek legfőbb eszközökként Sorossal, Brzezinskivel, Kissingerrel, a Rockefellerekkel, Rothchildokkal karöltve, vagy inkább kinyújtott karjukként, részt vettek a válság létrehozásában. Az IMF és a Világbank már régóta foglalkozik a társadalmi felfordulással, "IMF lázadás" címszóval, amely a titkos császársági gazdasági műveleteként Joseph Stiglitz, The Observerben kiszivárogtatott Pallas-interjúban leközöltek alapján, három (3,5) lépésben - ami valójában négy lépés - oldja meg a kérdést. A Nobel-díjas közgazdász szerint, aki korábban a Világbank vezető közgazdásza és alelnöke volt, a három (3,5-4) lépés taktikája elkerülhetetlen következményeként a lakosság jelentős részének elvesztéséhez vezet, ami elengedhetetlen a túléléshez. Nem kell sokáig kotorászni ideológiáktól, izmusoktól, HAARP besugárzástól, vegyi-permetezésektől, műkajáktól, ártalmas "gyógyszerektől" roggyant elménkben, hogy felismerjük az ENSZ 2010. szeptemberi jelentésének 50-50-50 célkitűzéseit.

Amerika és Európa szembekerült a legsúlyosabb foglalkoztatási válsággal, ami a 1930-as évekhez hasonlóan hatalmas kockázatot jelent, és "egy robbanásig feszült társadalmi nyugtalanságot" eredményez, hacsak nem változtatnak óvatosan, a Nemzetközi Valutaalap "figyelmeztetése" hatására. Az alattomos az IMF, a közelmúltban indított propaganda kampányt, nyilvánosan becsmérelve a deficitet okozó költségvetési megszorításokat és megszorító intézkedéseket. Azonban a színfalak mögött, már arra kényszerítve a végrehajtásukat, és így a szokásos kereslet csökkentést előidézendő, hogy a létfontosságú szociális szolgáltatásokat és az állami kiadásokat kell csökkenteni, amit a csökkentést végrehajtva zavargások fognak követni. Az Economistben Dean Baker azt írja: "A központi bankárok és cinkosaik az IMF-ben diktálják a politikát a demokratikusan választott kormányoknak. A program úgy tűnik, hogy mindenhol egyforma, visszavágott nyugellátások, csökkentik az állami támogatást az egészségügyben, gyengíti a szakszervezeteket és az egyszerű munkások csak fizetős darabjai a játéknak."


Míg az IMF-nek nem okoz problémát figyelmeztetni a nyugdíjasok "túl sok a szociális juttatásaira", a "másik oldal" nyilvánvalóan nem találta a hangját, amikor a kérdés az volt, hogy a szemét értékpapírokkal a Goldman Sachs vagy a Citigroup tevékenységét segítette, hogy "üzemanyagot biztosítson" a ház-botrány buborékjához. Az amerikai és a globális gazdaságot már kifosztották és megsemmisült helyrehozhatatlanul. A legtöbb komoly közgazdász is elismeri, hogy a kormányok már kimerítették a tőkéjüket a "bankok megmentésére", és figyelembe véve a példátlan, politikusok segítségével létrehozott kezelhetetlen mennyiségű adósságot. A szanálás a közelmúltban újra megindult, végső szakaszaként a fosztogatásnak, és a további konszolidáció a gazdagságokban soha nem látott mértékben. Még mindig több tíz trillió dolláros adósságot rejtenek off-book-ok és több száz dollármilliárdokat a sötét, derivatív kötelezettséget rejtő medencék. Mivel a visszaesés folytatódik, semmi sem maradt, hogy a gazdaság élénkítésére fordítsák, a tartalékok és a biztonsági hálók már elérték a határaikat.

Talán érdemes néhány szót ejteni arról, hogy a császári fasiszta banki kartell hogyan fog reagálni a lázadásra. Hogyan fogják fenntartani hatalmukat az egyre jobban radikalizálódó és ellenséges amerikai és európai lakosság ellen?
Elsősorban arra törekednek, hogy elhárítsák a szervezett lázadásokat, de már növekednek a propaganda erőfeszítési kísérletei, hogy megosszák és elvonják a lakosság figyelmét. A taktika az "oszd meg és uralkodj stratégia" már a teljes "kijelzőn" megjelent. A hagyományos médiában drasztikusan nőtt a lefedettség és ráirányította a figyelmet a megosztottság retorikájára - a megosztó kérdésekben, mint a bevándorlás, a rasszizmus, etnikai -és vallási fanatizmus, a "lusta munkanélküliek", "jogosultsági jólét" és a homoszexuális házasság. Megosztja, és elvonja a lakosságot, megakadályozza a tömegek megszervezését az igazi elnyomók ellen. Ez a propaganda erőfeszítés csak egy ideiglenes intézkedés, és nem lesz elegendő hosszú távon. Ahogy a gazdaság továbbra is az összeomlás szélén egyensúlyozik, a banki elit megkockáztatja, hogy megdöntsék, eredményeként saját kapzsiságuknak. Akkor már fizikai, katonai alapú erőszakkal próbálják elnyomni populációkat, hogy minden természetes és mesterséges erőforrást birtokolni és ellenőrizni tudjanak, minél kisebb létszámmal, mert a cionizmus "aranyköpései" csak egyet nem írnak le. Azt, hogy soha sem lesz békés bankár-bankár közti viszony...
A globális banki kartell sakkozik a Nagy Sakktáblán. Csak az utóbbi néhány hét eseményeit felsorolva is olyan listát kapunk a beavatkozásokról, illetve emberiség ellenes tranzakciókról, bűncselekményekről, hogy felsorolni is nehéz, nemhogy összeadni a költségeket. Az utóbbiakat viszont az a munkás fizeti, aki meg akarnak fosztani maradék jogaitól, akit lassú halálba küldenek, aki harcol nekik, értük, a hasznukért, és akit megvetve ki akarnak irtani, mert génhibás cionisták kikiáltották alacsonyabb rendű fajnak...

/Tulok /

Európából kapnak erősítést a szíriai felkelők

Egyre több szélsőséges iszlamista utazik Európából Szíriába, hogy csatlakozzon az Aszad-rezsim ellen harcoló felkelőkhöz – írta a Der Spiegel német titkosszolgálati értesülésekre hivatkozva. A szövetségi hírszerző szolgálat becslése alapján 2012 vége óta 250-ről 1000-re emelkedett a felkelőket segítő európai iszlamisták száma. Belgiumból és Koszovóból például egyaránt 150-150, Nagy-Britanniából pedig 90 önkéntes utazott Szíriába.
Az ország északi részén működik egy "német tábor", ahol a Németországból érkező önkénteseket várják. Eddig nagyjából kétszázan keltek útra, vagy érkeztek meg a táborba, ahol valószínűleg katonai kiképzést is kapnak.
A német belső elhárítás szerint azt nem tudni, hogy közülük hányan harcolnak fegyverrel Bassár el-Aszad elnök rendszere ellen, arra viszont számos jel utal, hogy sokan a felkelők propagandaoffenzíváját segítik.
Iszlamista lázadó csoportok állítólag azt tervezik, hogy felállítanak több úgynevezett sajtóközpontot, amelyek német nyelven népszerűsítik a szíriai "szent háborút" közösségi oldalakon és videomegosztó portálokon. Ez a tevékenység a felkelőkkel rokonszenvező németországi csoportok további radikalizálódásához vezethet, és komoly nemzetbiztonsági kockázatot jelent a fronton megedződött önkéntesek visszatérése is – derül ki a titkos minősítésű jelentésből.

HVG

Románia és Moldova egyesítéséért tüntettek Bukarestben

Több ezren követelték vasárnap délután Bukarestben Románia és a Moldovai Köztársaság egyesülését. A demonstráció résztvevői a román kormány székháza elől a parlamenthez vonultak. A szervező, a 2012-es Polgári Akció Platform szerint a bukaresti menetelés idején Párizsban, Rómában, Barcelonában és New Yorkban is hasonló megmozdulások voltak az ottani román és moldovai vendégmunkások részvételével.

A bukaresti tüntetés résztvevői Moszkva "zsaroló politikája" ellen is szót emeltek. Az Orosz Föderáció néhány hete fogyasztóvédelmi okokra hivatkozva leállította a moldovai bor importját. A lépést a román média úgy értékelte, hogy Moszkva így bünteti a Moldovai Köztársaságot az Európai Unióhoz való közeledésért.

A Moldovai Köztársaság társulási egyezményt készül kötni az Európai Unióval, amit a tervek szerint novemberben, a vilniusi Keleti Partnerség csúcstalálkozóján írnának alá.

Traian Basescu román államfő az utóbbi időben többször is jelezte, hogy támogatná a Moldovai Köztársaság és Románia egyesülését, de szerinte ennek nincs realitása, amíg a szomszédos országban a többség nem óhajtja az egyesülést.

Júliusi chisinaui látogatásán arra az újságírói kérdésre, hogy visszatérhet-e a Moldovai Köztársaság Románia határai közé, Basescu azt mondta: Románia prioritása az, hogy a Moldovai Köztársaság az EU tagállama legyen, ami szerinte 10-12 éven belül megvalósulhat.

A Moldovai Köztársaság korábban a Szovjetunióhoz tartozott. Függetlenségének 1991-es kikiáltása óta körülbelül negyedmillió moldovai szerzett román állampolgárságot. A román törvények a külföldi lakhely megőrzése mellett is lehetővé teszik az állampolgárság megszerzését azoknak, akiknek a felmenői valamikor román állampolgárok voltak. A több mint egy évtizede zajló visszahonosítási folyamatot 2009-ben könnyítették meg.
HVG

Póka Lászlóval, az otthonvédelem egyik legfőbb etalonjával tegnap, október 20-án készítettünk villáminterjút a budapesti Hősök terén.

Interjúalany: Póka László,
a "Nem adom a házamat" vezetője.
Riporter: Molnár F. Árpád.
Munkatársak: Domján Tibor,
Kovács Adrienn Nikoletta.



Póka László a magyarországi otthonvédelem egyik etalonja. Tehetséges és folyékonyan beszélő szónok, aki sosem papírból olvassa beszédeit. Bátor harcos, aki a kilakoltatásokon odabilincseli magát az utcára dobásra és teljes vagyonelkobzásra ítélt családosok lakása vagy háza bejáratához, így feltartva a kormány rendőreit. Bátor hazafi, aki ötleteinek megvalósításában sosem másokat küld előre, hanem mindig ő áll a tűzvonalba, az első sorba, a legtöbb találatot és a legnagyobb kormányzati büntetéseket vállalva.

A "Nem adom a házamat" nevű jogvédő mozgalmat vezető Póka László ellen széles lejárató kampánnyal is próbálkozott pl. az Orbán Viktor vezette Hír tv, valamint - ha már a minőségnél tartunk - Pintér Sándor belügyminiszter és polgári titkosszolgálati miniszter évek óta teljesen nyíltan védett és teljesen nyíltan bűnöző interkontinentális számítógépes hekkerbűnözői, akiknek fideszes tevékenysége alatt Magyarország a világ majdnem legutolsó országává vált abban is, hogy Magyarországról indítják a világ államai elleni 10. legtöbb számítógépes hekkertámadást. A primitív és átlátszó, államilag szervezett támadások nem gyengítették, hanem erősítették Póka LászlótBalogh Béla, az otthonvédő Koppány Csoport vezetője elleni, államilag szervezett támadások után is mintegy rekordlétszámú gyűlésen Balogh Bélát is abszolút 100 %-os többséggel választották újra elnöknek, miután lemondott.


Póka Lászlóval tegnap, október 20-án készítettünk villáminterjút a budapesti Hősök terén, a Városliget sarkán, egy ugrása a japán étteremtől.

Molnár F. Árpád riporter:
- Orbán Viktor a jövő évre eddig tízszer annyit kötött le stadionépítésekre, mint amennyiből fel lehetne számolni a teljes hajléktalanságot, úgy, hogy minden egyes hajléktalanra 10 zárható, önálló lakásként funkcionáló lakókonténer jutna. 40 ezer hajléktalannal számolva. Mi a véleményed erről, s hogy a stadionokra tízszer annyi jut, miközben a hajléktalanok börtönbe kerülnek?

Póka László válasza:
- Így van. Hát teljesen irreális, hogy stadionokra tízszer annyit költünk, mint amennyiből a hajléktalanokat meg lehetne menteni. Egész egyszerűen arról van itt szó, hogy rázzuk a rongyot, mutatunk kifelé valamit, amit most már nem hisz el a nyugat sem, tehát egyre több külföldi újságíró is jön és készít egyre több riportot olyanokkal, akiket kilakoltattak, akik az utcán élnek, akik elveszítették a jövedelmüket vagy bármi egyebet. Hiába próbálják ezeket már kozmetikázni, nem fog menni, az teljesen irreális, hogy a stadionok fontosabbak, mint az emberek élete.

Molnár F. Árpád:
- Ez nagyon finoman lett megfogalmazva. Keményebb szavakkal?

Póka László egy másodpercig elhallgatott, megállt, majd hirtelen válaszolt:
- Hát egy mocskos hazaáruló, aki a népét elárulja és hagyja az embereket meghalni, ki tudja, milyen érdekek miatt, leginkább a pénzhatalom érdekei miatt. Neki oda kellene állnia; tehát azt gondolom, akkor a vezetője egy országnak valaki, ha a nép érdekében tesz és ha ennek ez az ára, hogy elvágják a torkát, akkor álljon oda és mondja azt, hogy vágják el, de akkor is a népemet helyezem előre, nem pedig a mocskos bankárokat - nyilatkozta Póka László, aki vizet iszik és vizet prédikál, hiszen mint írtuk, mindig a tömeg élén vonult, minden szempontból, mindig a legtöbb felelősséget vállalta és mindig őt érte az első találat, egyes bankok részéről pedig - így pl. az OTP felől - a legtöbb gyűlölet is.

A "Nem adom a házamat" vezetője egyébként mostani nyilatkozata végén arra célzott, amikor Orbán Viktor háza előtti éhségsztrájkjuknál Orbán Viktor felesége, Lévai Anikó odament hozzájuk és - miközben nem vette észre, hogy egy webkamera be van kapcsolva - úgy próbált férje védelmére kelni, hogy olyasmit mondott, hogy a bankárok el is vágnák a Viktor torkát, ha ezt vagy azt csinálná. és hírnevét, amiképpen


Molnár F. Árpád, Kovács Adrienn Nikoletta, Póka László.




Póka László a hírek élére került, amikor Orbán Viktor házához szervezett éhségsztrájkot. A hírek élére került, amikor Orbán háza előtt bejelentette, hogy ha nem állnak le a rengeteg ember életét követelt és követelő kilakoltatások, bezúzza egy bank kirakatát. A hírek élére került, amikor a Csányi Sándor által vezetett OTP Bank ezért feljelentette Terrorcselekménnyel fenyegetés bűntettePóka Lászlóhoz pedig készségesen kiszállt az Orbán Viktor és Pintér Sándor irányítása alatt működött rendőrség, házkutatást tartott és 72 órára őrizetbe vette az életvédő és jogvédő vezetőt, megindítva ellene a büntető eljárást. A hírek élére került, amikor szabadulása után Orbán Viktor az egyik magán-titkosszolgálatán, a Terrorelhárítási Központon (TEK) keresztül azzal tiltotta ki a polgárjogi aktivistákat a saját (néppénzen vásárolt) házától, hogy szinte mindent egy az egyben Izrael budapesti nagykövetére, Ilan Morra kent. Póka László a média homlokterébe került, amikor - mivel elhitte az Orbán Viktor volt (és nyilván jelenlegi) bizalmi tanácsadója, Hajdu János által vezetett terrorelhárítás lejárató propagandáját - az Izraeli Nagykövetség közelébe ment, hogy megszervezzen oda egy tüntetést, mire Izrael nagykövete - egy váratlan és zseniális diplomáciai fordulattal - behívta a nagykövetségre teázni, ahol közölte, hogy semmi közük a TEK

Póka László jelenleg az október 23-ai tüntetéseket szervezi. címén, döntéséhez és az otthonvédők kitiltásához.


Molnár F. Árpád, Domján Tibor, Póka László.
http://www.alsoorsi-hirhatar.hu/hirek/poka-laszlo-orban-elarulta-nepet-es-sokak-halalaert-felelos

Járókelők fogták el az idős nénit megtámadó “fiatalt”

Fényes nappal “öregezés” – Idős nénit rántott a földre a “tini” táskatolvaj, – vagyis inkább a fiatal rabló gazember

A 14 éves tolvajt a járókelők kapták el.
A Soproni Rendőrkapitányságra pénteken, a délelőtti órákban érkezett bejelentés, mely szerint egy fiút tartóztattak fel, aki egy idős hölgy táskáját próbálta meg elrabolni.
A 14 éves hegykői fiatal, egy 73 éves nénit hátulról a földre rántott, majd rövid dulakodást követően elvette a sértett válltáskáját és elfutott vele. A járókelők még a közelben feltartóztatták.
A fiatalkorú gyanúsítottat a Soproni Rendőrkapitányságra előállították, ellene rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás. (Hír24-Győr)
Bal-rad komm : Természetesen a híradás nem szól az elkövető származásáról, – sebaj! A módszerek mindig árulkodnak, és ezekből már mindenki tudja, amit tudnia kell.
Ez az eset nem kevés figyelmeztetéssel bír; – nevezetesen arról; könnyen fordulhat a kocka, – és egy kis összefogással, nem a fiatal rabló brigantik lesznek a többségben a gyengébb idős magyarokkal szemben.
Gratulálunk az igazságszolgáltatásnak segítő önkénteseknek! – Na, meg aztán, ha “szegény fiatalt” idő előtt kiengednék, – minden önkéntes tudni fogja, hogy ezt a gyereket, na meg a családját és rokonait kell szemmel tartani…

Ipari kémkedés Brazíliában

A hír, hogy a Kanadai Kommunikáció Biztonsági Szervezet (CSEC) megfigyelte a brazil Bányászati Minisztériumot kezdi felfedni, hogy milyen messze is hajlandó elmenni a kanadai kormány a vállalatok érdekeinek kiszolgálásában.
A brazíliai botrány összefüggésben van azzal, amit a kanadai hatóságok otthon művelnek, és a diplomáciai testületeiken keresztül a világban, de egy lépéssel tovább mentek. Ez azt mutatja, hogy túl a politikai és kereskedelmi támogatáson, a kanadai kormány hajlandó akár fontos kereskedelmi kapcsolatokat veszélyeztetni, hogy a kanadai iparnak segítőkezet nyújtson.
Glenn Greenwald az egyesült királyságbeli Guardianben folyamatosan megjelenő cikkei és az egykoron az Egyesült Államok Nemzetbiztonsági Hivatalánál (NSA) dolgozó Edward Snowden – aki jelenleg száműzetésben Oroszországban él – kiszivárogtatott információi felfedték, hogy a CSEC kémkedése messze túllépet a terrorizmus nyomon követésén, és átcsúszott ipari kémkedésbe. Egy másik Guardian cikk rámutatott, hogy az ügynökség rendszeresen konzultált kanadai bányászati és energetikai cégekkel.
A kanadai nagykövetség becslése szerint mintegy ötven kanadai bányászati cég fektetett be Brazíliában, köztük olyanok, mint a Teck, Kinross Gold, IAMGold, Yamana Gold, Eldorado Gold, Belo Sun és mások. Az összes közvetlen kanadai külföldi befektetés Brazíliában eléri a 9,8 milliárd amerikai dollárt, amely eltörpül Brazília kanadai befektetéseivel szemben, amelyek 15,8 milliárd amerikai dollárt tesznek ki, többségében szintén a bányászati szektorban amióta a Vale megvásárolta az INCO-t. Valójában a kanadai kormány globális elkötelezettsége a kanadai bányászati szektor mellett elég furcsa, mert ez ellentétben áll azzal a szándékkal, hogy eladja a kanadai ásványkincs vagyont, és még olyan zászlóshajókat is, mint az INCO, a Falconbridge és az Alcan, anélkül, hogy bármilyen valós körülménnyel indokolná az eladásokat.
Azon felül, hogy a Harper-adminisztráció számos diplomáciai lépést tett a kanadai vállalatok tevékenységének támogatására, az elmúlt években gyakran utazott diplomáciai látogatásra a növekvő regionális hatalomba, Brazíliába. Külön figyelmet érdemel, hogy 2012 januárjában, a külkereskedelmi miniszter, Ed Fast létrehozta a kanadai-brazil CEO fórumot, ahol olyan vállalati vezetők, mint például a brazil bányászati óriás, a Vale, és a kanadai Kinross Gold Corporation vezetői találkozhatnak olyan jó kapcsolatokkal rendelkező volt politikusokkal, mint például a korábbi liberális miniszterelnök-helyettes, John Manley, aki jelenleg a kanadai vállalatvezetők tanácsának az elnöke. 
Azt, hogy a CSEC milyen információkat keresett a brazil Bányászati Minisztériumban, biztosan nehéz lenne megállapítani. De érdemes kiemelni, hogy 2008 óta megvitatás alatt álló brazil bányászati törvény többek között azt tartalmazza, hogy a bányajáradékot megduplázza 4 százalékra. Annak ellenére, hogy ez továbbra sem túl magas, elég ahhoz, hogy pánikot keltsen egy tipikusan adó és járadék érzékeny iparban, amely legutóbb is túlérzékenyen reagált arra, hogy Mexikó azt tervezte, hogy 7,5 százalékra emeli a bányajáradékot.
Összességében ez nem meglepő hír, hiszen a kanadai diplomácia tudatosan növeli a kanadai bányászati cégek rohamos és feltétel nélküli támogatását. Görögországtól Mexikóig, Ecuadortól a Fülöp-szigetekig, immáron tizenkét olyan esetről tudunk, amelyben a kanadai nagykövetek fokozták a kanadai bányavállalatok érdekeinek a kritikátlan védelmét, szemben az azt ellenző közösségekkel, és az állami adminisztráció ellenkezésével.
Mindazonáltal, Harper miniszterelnök és a kormányzati tisztviselők nem hajlandóak kommentálni a brazíliai ipari kémkedési vádakat, azzal az abszurd ürüggyel, hogy valami köze van a nemzetbiztonsághoz. Még bizarrabb, hogy Ray Boisvert, a Kanadai Biztonsági Szolgálat korábbi igazgatóhelyettese azt a látszott igyekezett kelteni, mintha a kiszivárgott dokumentumok valójában valamiféle „háborús játék” forgatókönyvei lennének.
De a nyilatkozatok egyaránt hiteltelenek és zavaróak annak a fényében, hogy mit tudunk a titkosszolgálataink belföldi ténykedéséről. Tavaly, a független újságíró, Tim Groves feltárta, hogy a kanadai kormány és a hazai hírszerzés 2005 óta rendszeresen tartott eligazításokat az energetikai cégeknek, többek között hozzáférést biztosítva az általuk kiválasztott minősített titkos jelentésekhez. A titkos eligazítások súlyosbították a már meglévő aggodalmakat, hogy az RCMP és mások is kémkednek környezetvédők és a First Nations után. 
A félteke közösségeinek, dolgozóinak és társadalmi szervezeteinek egyre növekvő fenyegetettséggel kell szembenéznie az egészségügy, a tisztes munka és a környezet védelmének képviselete során, és szégyenszemre azt kell, hogy megtudják, hogy a kanadai kormány milyen messze hajlandó elmenni egyes szűk körök érdekeinek védelmében.
Forrás: www.globalresearch.ca

Eurokommunisták egyesültek



Durvul a helyzet Rómában!

Mindenki számára otthont és munkát követelt egyebek között a Róma városközpontján szombat délután végigvonuló tüntető tömeg. A megmozdulás miatt a legmagasabb fokú biztonsági készültséget rendelték el, mivel a hatóságok a szélsőséges Black Bloc csoport akcióitól tartottak.
Ezrek tüntettek szombaton Róma belvárosában.
“Termelj! Fogyassz! Dögölj meg!”, “Nem kérünk a bankok hatalmából!” – ezek voltak a szervezők szerint háromszázezresre nőtt menet jelszavai. Ahol tudták, a felvonuló tömegből kizárták az arcukat eltakaró szélsőséges tüntetőket. Ez utóbbiak máshol kirakatokat törtek be, üveggel, kövekkel, papír- és füstbombával, tojással dobálták meg a rendőröket. A pénzügyminisztériumnál tüntetők egy csoportja motorokból és utcai hulladéktárolókból barikádot emelt, és onnan dobálta a rohamrendőrök falát. A rendőrség szétoszlatta az agresszív tiltakozók csoportjait, több személyt őrizetbe vettek. Az Anonymous nevű nemzetközi hackercsoport a tüntetéssel egy időben elsötétítette az olasz számvevőszék és több minisztérium honlapját.
A lateráni Szent János-bazilikától indult menet hét kilométeres útvonalán az üzletek bezártak, a bankok kirakatait bedeszkázták. A tüntetés elhaladt a Banca d’Italia olasz jegybank római székházánál, amelyet biztonsági gyűrű vett körbe. A menet az infrastrukturális minisztériumnál ért véget.
A tüntetést az északnyugat-olaszországi alpesi települések lakosságát és környezetvédőket tömörítő No Tav mozgalom hirdette meg, amely évek óta tiltakozik a Lyon-Torinó közötti nagysebességű vasútvonal olaszországi szakaszának megépítése ellen. A menethez a gazdasági megszorítások ellen tüntető baloldali szervezetek, az olasz diákmozgalmak, szakszervezetek és a bevándorlókat képviselő egyesületek is csatlakoztak.
Négyezer rendőr felügyelte Róma városközpontját. Az eddigi hírek 14 tüntetőt vettek őrizetbe, közöttük négy francia anarchistát, akiket azonnal kiutasítottak Olaszországból. A hatóságok sisakokat, botokat, a római utcákról felszedett kockaköveket vettek el a randalírozóktól.
Angelino Alfano belügyminiszter előre leszögezte, hogy nem ismétlődhetnek meg a 2011 októberében történtek, amikor a “felháborodottak” tüntetésén a rendőrséggel harcba szálló Black Bloc csoportjai csatatérré változtatták az olasz főváros központját.
A tüntetés részvevői elutasították, hogy a szélsőségesekkel azonosítsák őket. Egy kisebb csoport – letérve a menet útvonaláról és kikerülve a rendőröket – békés villámakciót tartott a római pénzügyminisztériumnál, “Mindenki gazdag szeretne lenni!” transzparenssel. Máshol petárdákat dobtak a római utcákat felügyelő pénzügyőrség páncélos járművére.
(ma.hu )