2013. május 4., szombat

“Isten ajándéka” légicsapást mért Szíriára


4h_50604900Az “Oroszország hangja” rádióállomás információi szerint:
- Izrael légicsapást mért Szíriára -
Az amerikai kormánynak információi vannak arra nézve, hogy Izrael légicsapást mért Szíriára – jelentették washingtoni sajtóorgánumok.
Az amerikai hírszerzés információkat kapott, hogy a Szíriával szomszédos Libanon területén több izraeli harci repülőgépet észleltek – állítják az újságírók. A légicsapás során, amely péntekre virradóra következett be, az izraeli repülőgépek nem érintették a szíriai légteret.
Az információt sem az amerikai, sem pedig az izraeli kormány nem erősítette meg.

Izraeli támadás: sunyi, alattomos, amilyenek valójában


Izrael rakétákkal támadta Damaszkuszt, pontosabban nem közvetlenül Damaszkuszt, hanem egy Damaszkusz melletti vegyi üzemet. Az üzemet jelentős katonai erő védte, hogy a vegyi gyár véletlenül se kerülhessen a terroristák kezére. Orosz források szerint a hatalmas erejű (4-es erősségű földmozgást mértek) robbanások 300 fős veszteséget okoztak a szíriai hadseregben. Jellemző, hogy a zsidó állam gyáva volt felvállalni a támadás tényét.
A nyugat és Izrael minden elkövet, hogy Szíriát valahogy háborúba rángassa. Volt már vegyi fegyver bevetésről szóló hazugságözön, népirtási vádak, minden, amivel ki lehet csikarni egy Szíria elleni támadást. A mostani rakétatámadás oka, hogy válaszcsapást akartak kicsikarni Szíriától, amire ráfoghatnák a zsidó állam elleni fellépés miatt a háború kitörését. Asszad elnök az orosz információk szerint a hadüzenet határán volt. Az orosz tanácsadóknak jelentős munkába kerülhetett, hogy ezt megakadályozzák.
A támadás időzítése sem volt véletlenszerű. John Carry amerikai külügyminiszter a napokban járt Moszkvában, ahol Szíriáról akart egyezkedni. A találkozó utáni nyilatkozataiból leszűrhető, hogy rövid úton távozott dolga végezetlenül. Mivel Putyin elnök egyenesen és nyíltan kijelentette egy évvel ezelőtt, hogy az USA politikusainak semmit nem hisz el, és egy egyezkedés során adott összes ígéretük csak hazugság, ezért nincs semmi, amiről beszélhetnének. Ennek szellemében Carry gyorsan távozott Moszkvából. A gyors távozás utáni támadás várható is volt. Szíria azonban nagyon jól és ügyesen politizál, bár tanácsadói sem ma kezdték a pályafutásukat. Szíria már nyilvánvalóan nem agresszor, hanem áldozat. Megtörni, háborúba rángatni alaptalan gyanúsítgatásokkal nem sikerült immár két éve. Jól ismerjük az okait a cionista aknamunkának.
A zsidó hadsereg és a zsidó katona gyáva, mindig is az volt, és az is marad. Szemtől szembe egyenlő félként soha nem mer támadni, ezért nem volt az ókorban és a középkorban egyetlen híres zsidó harcos sem (csak mítoszok és legendák szintjén). Győzelmet csak százszoros túlerőben sikerült elérniük, amióta világ a világ. Most sincs máshogy. Alattomos és sunyi. Csak így mer harcolni, név nélkül, alattomosan, bátorság nélkül. Ezek ilyenek.
A nyugat bajban van Szíria kapcsán. Ugyanis egy valamit tényként fogadhatunk el. Amennyiben nem sikerül Asszadot és rendszerét térdre kényszeríteni, olyan erős orosz-kínai érdekszféra lesz egész Szíria, amivel a Kelet 100 évre bebetonozza magát az arab világ kellős közepére. Jelentős orosz katonai támaszpontokkal, kikötőkkel, ellátó és hírszerző központokkal, libanoni társországgal, közvetlenül Izrael nyakában. Hatalmas feltárt olaj és földgáz mezőkkel, önellátással, és megingathatatlan katonai szövetségesekkel. Ez maga lenne a pokol kezdete Izrael számára. Márpedig ha Asszad és tanácsadói ilyen okosan sakkoznak tovább, akkor könnyen lehet, hogy ez lesz a végeredmény.
Kemény Gábor

Nem tudják hol a helyük
 
Az Izraeli légierő pénteken és vasárnapra virradóan ismételten rakétatámadást hajtott végre Szíriában. A célok feltételezett rakétaszállítmányok, amiket Irán biztosított a libanoni Hezbollah siíta szervezetnek.
„Az újabb izraeli támadással megpróbálják növelni a harci szellemet a terroristák soraiban” – közölte a szíriai állami TV az Aszad megdöntéséért harcoló lázadókra utalva. A riportok között beadott képeken, a szíriai hadsereg katonái masíroznak és harcolnak, ami a Washington Post cikke szerint egyértelmű jele annak, hogy a szír kormány nem hagyja annyiban a támadást. Izrael egyelőre nem volt hajlandó kommentálni az újabb szíriai célpont elleni állítólagos izraeli akciót.
Az indok nagyon egyszerű! A szíriai kormány és politikája, nem fér bele Izrael és szövetségesei (kutyái pl:USA) rövid és hosszútávú terveibe, ezért jól megszokott módon lázadást szítanak, és azt hátulról finanszírozzák. Ha ez nem elég, akkor nyílt fizikális segítséggel tolják a lázadók "szekerét".
Jó lenne, ha az izraeli terror hatalom elgondolkodna a kialakult helyzeten, és átértékelné jövőbeni politikáját! Nincs az a pénz, nincs az a katonai erő, mely le tudja győzni az igazságot, és felül tudna kerekedni az Isteni szereteten!
A sátán letaszított, és örök kárhozatra van ítélve minden hívével együtt, melynek sorában ott van Izrael is!
Alföldi Pál 
 
 
Izraeli támadások Szíriában
A vasárnap reggeli, kéthét leforgása alatt immár második Szíria elleni izraeli támadást követően a reakciók egyelőre visszafogottak. Szíria szerint az agresszió egyértelműen háborús cselekmény.
Szíria „megígérte, hogy megtorolja a Damaszkusz ellen vasárnap reggel elkövetett támadást. A szír kormány egyik illetékese a CNN-nek nyilatkozva elmondta, hogy a katonai kutatóközpont elleni támadás „háborús cselekménynek” minősül, amit a kormány nem vehet félvállról. „Szíria nem olyan ország, amelyik elfogadhatónak tart egy ilyen inzultust és megaláztatást,” mondta Omran Zoabi, Szíria információs minisztere. Zoabi hozzátette, hogy a támadás szélesre tárta az ajtót minden opció előtt.”
 Az egyelőre kérdéses, hogy Szíria milyen opciókra gondolt, illetve, hogy csupán retorikáról van-e szó, ami viszont szinte garantálja a további légitámadásokat. Valószínűleg bármilyen válasz mellett döntenek, ahhoz szükség lesz Putyin előzetes jóváhagyására és segítségére is.
Egyelőre kizárólag Izraeltől érkezett válasz az eseményekre. A Stratfor, izraeli hírekre hivatkozva bejelentette, hogy Izrael május 9-ig lezárta az északi országrész légterét az Izraeli Védelmi Erők május 5-én kiadott direktívája miatt, ami azt jelenti, hogy a Golán-fennsíkon át Szíriával határos északi területek felett kizárólag katonai gépek repkednek majd.
Egyes elemzők szerint a provokáció célja egy kiterjedtebb konfliktus elindítása, amihez idővel az amerikai szponzorok is csatlakozhatnak. Reményeik szerint Szíria és Irán katonai választ ad majd a támadásokra, hogy az USA a „másik lábát is letehesse” a térségben és közvetlenül is intervenciót indíthasson Szíria és egy kis „szerencsével” Irán ellen, Nagy-Britannia, Franciaország és régiós szövetségeseik bevonásával.


Forrás: Zerohedge.com

43 év szolgálat után: kivonult az utolsó szovjet metroszerelvény

Április 30-án indult utolsó útjára Budapesten az utolsó orosz (szovjet) metrókocsi a 2-es (piros) vonalon. 43 évig utaztunk rajta.

Kataklizma.info

Kedves Látogató!

Az igazság ott van mindenben és mindenkiben. Itt többé ne keresd!

Köszönet az elmúlt három évért mindenkinek!

Morgó Sapiens

--------

A kataklizma.info oldal 2013. május 04. kezdettel elbúcsúzott közönségétől. Az oldalon lévő tartalmak itt a kata.tars.ro linken lesznek ezentúl elérhetőek. Új tartalmak a jövőben nem kerülnek fel, a hozzászólás lehetősége megszűnt. Az oldal archívuma meghatározatlan ideig még elérhető lesz. A kataklizma.info domain 2013 októberében végleg megszűnik, de a kata.tars.ro dominen az oldal jelenlegi formájában továbbra is elérhető lesz.