2013. március 13., szerda

Pénzügyi szuperrendőrséget készül létrehozni Ukrajna

Csaknem korlátlan hatalommal felruházott, közvetlenül Viktor Janukovics elnök alá rendelt pénzügyi rendőrséget készül létrehozni az ukrán vezetőség.

A Kommerszant-Ukrajina című lap írása szerint az ötlet a kormány legnagyobb befolyással bíró tagjától, Szerhij Arbuzov első miniszterelnök-helyettestől származik.

Az új szerv feladata elsősorban a költségvetésből finanszírozott vállalatok ellenőrzése és a korrupció elleni küzdelem lenne. A testületbe tömörítenék a belügyminisztérium, az ukrán titkosszolgálat (SZBU), a vámőrség és az adórendőrség gazdasági bűnügyekkel foglalkozó részlegeit.

Az új pénzügyi "szuperrendőrség" munkatársainak a készülő törvénytervezet szerint joguk lesz a nap bármely szakában házkutatást tartani nemcsak cégeknél, hanem magánszemélyek lakásában is. Bírósági vagy ügyészségi határozat nélkül 24 órára bárkit őrizetbe vehetnek.

A pénzügyi rendőrség tagjainak joguk lesz fizikai erőszakot, gumibotot, gázspray-t, sőt akár lőfegyvert is használni.

A széles körű jogkörök mellett szociális juttatásokban is részesülnének, azaz kapnának egyebek mellett szolgálati lakást, amelyben ott lakhatna a munkatárs halála után is a család, továbbá kompenzációként megkapnák az elhunyt tízévi fizetését is.
http://kulfold.ma...place=srss

Páncélosok az amerikai utcákra

Többször írtuk már, hogy a felfordulás csúcspontja, melyet a már megkezdődött nyugati bomlás elér, az Egyesült Államok lesz. Amikor ott is elkezdődik a nagy "móka", akkor jön el a világszabadságharc kezdete. Addig csak helyi fellángolások lehetnek.
Azt, hogy merre is halad az USA, jelezte sok olyan információ, melyeket megosztottunk az olvasókkal. Kezdve az amerikai műanyag koporsóhegyektől, a kész koncentrációs táborokon és a speciális roncsoló lőszereken át, a politikai folyamatokig. Most itt egy újabb bizonyítéka annak, hogy mire is készül az amerikai állam. Az amerikai rendőrség 2700 városi használatra alkalmas páncélost rendelt. Kihangsúlyozzuk, hogy nem páncélozott terepjárókról van szó, a tender kifejezettet TANK szót ír. A tender kiírása szerint, a megrendelendő jármű páncélozott legyen, 6 fegyveres személy szállítását tudja elvégezni, és lövegtoronnyal rendelkezzen.
Ezek mellett 30 000 (!) darab pilóta nélküli repülőt különböző mértekeben, a legkisebbektől a legnagyobbakig, melyek már komoly fegyverzet és rakéták szállítására is alkalmasak lehetnek. E mellett megrendeltek 2 milliárd darab lőszert. Vajon mire készül az amerikai rendőrség ekkora arzenállal? Mivel a terrorizmus a nullával egyenlő, azt nem mondhatja senki, hogy a mindennapos terrortámadások leverésére.
Aki tudja mit jelent ekkora haderő megrendelése, és azt is tudja, hogy a rendőrség ezeket a saját területén fogja használni, az nagyjából tudja mit jelent ez.
Hídfő.net

Mi a titka? A 70 éves nő aki 30 -nak néz ki!

Oroszország a BRICS befolyásának növelését javasolja

Oroszország azt javasolja, hogy erősítsék meg a BRICS informális klub globális befolyását, amelyhez rajta kívül tartozik Brazília, India, Kína és Dél-Afrika. A kezdeményezést az orosz szakértők beszámolójában fogalmazták meg, amelyet a BRICS csúcstalálkozójára készítettek. A csúcsértekezletre március 26-án – 27-én kerül sor a dél-afrikai Durban-ban.

A szakértők szükségesnek tartják a BRICS állandó titkárságának létrehozását. Először az virtuális lehet, majd pedig teljes formátumú. Tavaly India javasolta a Fejlesztési Bank létrehozását. A beszámoló továbbfejleszti a kezdeményezést, és javasolja, hogy a bank székhelye Moszkvában legyen, alaptőkéje 50 milliárd dollár.

Tavaly tavasszal a New Delhi-ben megtartott csúcstalálkozón úgy döntöttek, hogy a partnerek közötti kereskedelmi és egyéb elszámolásokat nem dollárban, hanem nemzeti valutában végeznek majd. Ehhez az orosz szakértők javasolják a Nemzetközi Elszámolási Bank létrehozását, hogy megvédjék a BRICS-tagok gazdaságát a dollár éles ingadozásától és a „deviza háborúktól”. Megfogalmaztak egy másik kezdeményezést is: a 240 milliárd dolláros válságkezelő alap létrehozását.

Az orosz kezdeményezések lényege: az integráció megerősítése, vélik a szakértők. Az is javasolják, hogy a gazdasági integrációt bővítsék a biztonsági problémák közös megoldásával. Ide tartozik, többek között, tömegpusztító fegyverek elterjedése, a számítógépes bűnözés, a kábítószer-kereskedelem és a kalózkodás elleni küzdelem.

A szakértői beszámoló felhívja a figyelmet a BRICS-en belüli ellentmondásokra. A beszámoló szerzői késleltetett aknáknak nevezik Kína és India közötti területi vitákat, a nyersanyagok-forrásokért folytatott versenyt, kereskedelmi konfliktusokat, és azokat a különbségeket, amelyek az éghajlatváltozás problémája terén tapasztalhatók. A beszámoló szerzői azonban nem kételkednek benne, hogy Moszkva képes „semlegesíteni” ezeket az aknákat. Tekintélyének köszönhetően Oroszország ösztönözheti a BRICS-beli partnereit arra, hogy számolják fel a súrlódásokat, véli Joszif Gyiszkin politológus:

Oroszország partnerei kívánják, hogy az aktív állást foglaljon a gazdasági és külpolitikai kérdésekben. A kérdés most az, hogy milyen mértékben felelnek meg Oroszország javaslatai ezeknek az igényeknek.
Szakértők rámutatnak, hogy a Nyugat geopolitikai riválisát látja a BRICS-országokban. Ezért mindent megtesz, hogy az ötök ne erősítsék meg pozícióikat a nemzetközi porondon. Az orosz szakértők dokumentuma javasolja, hogy akadályozzuk meg ezt a helyzetet. A beszámoló Oroszország nemzeti stratégiája alapját képezi majd a BRICS keretein belül.
Oroszország Hangja

Két héttel előre hozzák az EP-választást?

Két héttel, június elejéről május végére hozná előre az európai parlamenti választásokat az a javaslat, amelyet kedden fogadott el a Coreper, a tagállamok állandó képviselőiből, lényegében uniós nagyköveteiből álló testület.

Az Európai Unió Tanácsának közleménye hangsúlyozza, hogy a döntést még a miniszterek tanácsának formálisan is el kell fogadnia, ráadásul egyhangúlag. Közben az Európai Bizottság kedden elfogadta azt az ajánlást, amelynek értelmében a pártoknak az EP-választásokon világossá kellene tenniük, melyik európai pártcsaládhoz tartoznak, és kit jelölnének az Európai Bizottság elnökének.

A tanács közleménye azzal indokolja a döntést, hogy a tagállamok azt szeretnék, hogy optimálisak legyenek az EP-választások feltételei, ezáltal pedig az EP nagyobb legitimitással rendelkezzen. Az eredeti szabályok szerint ugyanis június 5. és 8. között kellett volna megtartani az EP-választásokat, ez pünkösd hétvégére esett volna. Az Európai Parlament is azért kérte a voksolás előbbre hozatalát, mert így várhatóan többen mennek majd el szavazni, mint pünkösdkor, amikor inkább szabadságra mennek az emberek, mint választani. A tanács közleménye emlékeztet rá, hogy nem példa nélküli, hogy az EP-választást az eredetileg előírtnál korábban tartják, így történt 1984-ben és 1989-ben is.
Közben az Európai Bizottság kedden elfogadta azt az ajánlást, amelynek értelmében a pártoknak az EP-választásokon világossá kellene tenniük, melyik európai pártcsaládhoz tartoznak, és kit jelölnének az Európai Bizottság elnökének. A bizottság közleménye szerint a javaslat célja, hogy a választók tájékozottabbak lehessenek azzal kapcsolatban, hogy mi is forog kockán az EP-választáson. Ezzel a bizottság fokozottabb társadalmi vitát szeretne beindítani az európai kérdésekről és a választókat is részvételre szeretné ösztönözni. A brüsszeli testület emellett azt kéri a tagállamoktól, hogy az EP-választást az egész Európai Unióban ugyanazon a napon tartsák meg.
MNO