2014. március 28., péntek

BIOLÓGIAILAG AKTÍV F-VITAMIN EGYIK LEGGAZDAGABB FORRÁSA!


Népies nevei: csészekürt, kecsketubák, ligetéke, rapontikagyökér, idegen sárgaviola
LIGETSZÉPE

Észak-amerikai eredetű, Magyarországon meghonosodott növény.
A XVII. században jutott el Angliába, ahol “a király mindent gyógyító szere”-ként csodálták. A modern élelmiszeripar a múlt század hetvenes évei óta használja, a nyolcvanas évek óta az Egyesült Államokban, Japánban és Nyugat-Európában is kedvelt gyógynövény. Megtalálható töltések mellett, ugarokon. Többnyire évelő, 1,5-2 m-re is megnövő lágyszárú növény. Levelei átellenesek, pálhásak, füzérszerű virágzata 2-3 cm-es vajsárga vagy aranysárga virágokból áll. Virágzás: június-szeptember. Termése 4 kopácsú tok, apró, szögletes, barnás-fekete magvakkal. A virágzása pontosan akkor történik, amikor a Nap utolsó sugarai is eltűnnek a horizonton. Érdemes a néhány percig tartó nyílási folyamatot megnézni. Először a csészecimpák csapódnak hirtelen hátra, majd a szirmok többszöri hirtelen, gyors szaggatott mozdulatokkal kicsavarodnak és kiterülnek. A virág csak 1 napig “él”, majd elhervad. A ligetszépe gyógyító titka a növény érett magvaiból nyert olajban rejlik. Két létfontosságú, többszörösen telített zsírsav található benne: a linolsav és a gamma-linolénsav. A linolsav, az esszenciális zsírsavak közé tartozik, F-vitaminként is emlegetjük. A szervezet önmaga nem képes előállítani, csak táplálék révén jut hozzá. A gamma-linolénsavat viszont a szervezet is létre tudja hozni, ha jelen vonnak a hozzávalók.
A ligetszépéből nyert olajnak 72%-a linolsav, és 9%-a gamma-linolénsav, így ez a növény a biológiailag aktív F-vitamin leggazdagabb forrása. A gamma-linolénsav egészségügyi haszna, hogy hozzásegíti a szervezetet a helyi hormonoknak tekinthető prosztaglandinok előállításához, mivel ezeknek forrása. A prosztaglandinok sok emberben nem képződnek kielégítő módon. Ennek oka lehet genetikai adottság, tápanyag hiány, illetve egyéb más tényező. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) javaslata szerint, felnőtteknél a naponta bevitt kalória 3 %-át, szoptatós anyák és gyermekek esetében 5%-át telítetlen zsírsavaknak kell kitenniük. Például olyanoknak, mint ami a ligetszépében található.
A telítetlen zsírsavak antioxidáns tulajdonságúak, semlegesítik a test számára káros szabadgyököket, illetve gátolják azok keletkezését.
A parlagi ligetszépe hatóanyagai:
-linolsav (72%)
-gamma-linolénsav (GLA) (9%)
-olajsav- és palmitinsav-trigliceridek
-Felhasználható részei:
-levele (Oenotherae herba),
-magból kinyert zsíros olaj (Oenotherae biennis oleum),
-ritkábban a virágos hajtás (Oenotherae herba),
-gyökere (Oenotherae radix)
Felhasználásának módjai:
-hidegen sajtolt magolaj
-szirup
-élelmiszer
Olaj: A ligetszépe magból nyert olajnak mintegy 72%-a esszenciális linolsav, 9%-a pedig gamma-linolénsav. Belsőleg: naponta 2 ml (1 mokkáskanálnyi). Külsőleg: Test és arcápoló krémekbe keverve vagy vizes kézzel töményen a bőrbe masszírozva a ligetszépe olaj rendkívül hamar beszívódik, bőrünk bársonyosan selymes és friss lesz a használat után.
Szirup: Gyökeréből erősítő, roboráló, hurutoldó, köhögés elleni szirup készíthető a következő módon: 2-3 megmosott és hámozott gyökeret 1 cm-es darabokban, pár szegfűszeggel kevés vízben puhára főzünk. Fatörővel jól áttörjük, majd leszűrjük. Mézzel ízesítve kortyonként fogyasztjuk el. Az indiánok a vaskos karógyökerét télen szárítva ették. Élelmiszerként: Magját a szezámmaghoz hasonlóan péksüteményre süthetjük, desszertekben keverhetjük. Levest, salátát készíthetünk belőle.
A ligetszépe élettani- és gyógyhatásai:
Nőgyógyászati problémák: Enyhíti a PMS (premenstruációs szindróma), menstruáció, endometriózis okozta kellemetlen tüneteket. A ligetszépe olajban található GLA enyhíti a menstruációs görcsöket, mivel gátolja a menstruáció alatt a prosztaglandinok termelését. Segít továbbá a menstruáció előtt jelentkező kellemetlen tünetek enyhítésében (pl. ingerültség, puffadás, mellfeszülés, szénhidrátéhség, stb.) és az endometriózis okozta gyulladások mérséklésében. A mellek szöveteinek megóvására is kitűnő szer, mivel a ligetszépe olaj tartalmaz olyan esszenciális zsírsavakat, melyek támogatják a jód felszívódását, ami igen alacsony lehet a cisztás mellű nőknél. Csökkenti a mellben, méhben, valamint a petefészekben beindult rendellenes sejtszaporulatot.
Ízületi panaszok: Csökkenti az ízületi fájdalmat és az ízületi gyulladást. Számtalan tanulmány mutatta ki már, hogy a GLA tartalmú táplálék kiegészítők hatásosan csökkentik az ízületi fájdalmakat és megbetegedéseket. Reumás fájdalom csillapítására. Egyes betegeknél a ligetszépe olaj enyhíti a reumás ízületi gyulladással járó fájdalmat. A legjobb Omega-3 zsírsavakkal együtt alkalmazni (olajos húsú ha­lak, lenmag és kiegészítők fogyasztásával juthatunk hozzájuk).
Csökkenti a cukorbetegség okozta stresszt: Kutatások igazolták, hogy a ligetszépe magolaj megakadályozza, vagy egyes esetekben akár vissza is fordíthatja a stressz okozta kellemetlen tüneteket, amelyek gyakori velejárói a cukorbetegségnek.
Bőrproblémák: Enyhíti az ekcémás tüneteket. Egyes esetekben az ekcéma akkor fejlődik ki, mikor a szervezet nem képes az étkezéssel bevitt zsírokat GLA-vá alakítani. Ezért ha táplálék-kiegészítő formájában juttatjuk szervezetünkbe a GLA-t, az sokat segíthet a viszketés, húzódás, hámlás enyhítésében. Sok ekcémában szenvedő beteg számolt be arról, hogy a ligetszépe olaj rendszeres szedésével 3-4 hónap alatt enyhíthet a viszketésen, csökkenteni tudta szteroidos krémeknek alkalmazását (melyek gyakran kellemetlen mellékhatásokkal járnak). Kiváló az akne és a rozácea kezelésére. Azáltal, hogy leoldja a szébumot (ami az aknés betegek esetében megvastagodott olajos réteget jelent), a ligetszépe olajban található zsírsavak megakadályozzák a pórusok eltömődését. Az olajban található esszenciális zsírsavak pedig csökkentik a rozáceával járó gyulladásos tüneteket, kontrollálják a sejtek tápanyag felhasználását, és a prosztaglandin termeléssel pedig stimulálják a vérerek összehúzódását.

Dr. Madarasi Pál - Hernád Völgye Háztáji Közösség

Rövid esszé a sovinizmus margójára


A nemzeti béke egyik záloga, hogyha az etnikum lefedi a nemzet fogalmát! Minden olyan etnikum, amelynek eredettudata, történelemtudata, etno-szociokultúrája, --mint egykoron honosodott kisebbség-- eltér a többségi államalapító etnikumétól, azzal semmiféle etnogenezisbeli közössége nem volt, az ilyen csak gyengíti a nemzeti kohéziót. Egyes etnikumok szellemi mechanizmusai különböznek egymástól, ahogy különbözik a magyar a tóttól az oláhtól és a zsidótól is, de hosszú a sor!. Legalább 14 népcsoport él a mai "kis" Magyarország területén belül is, mégsem vizionál erőszakos magyar elnyomásról egyik sem. Ennek semmi köze ahhoz a kérdéshez, hogy léteznek-e tiszta etnikumok. Természetes minden etnikumnál volt valamiféle keveredés egy másik etnikummal. Ez a kevertség, azonban mindig más és más! Minden sajátosan egyedi etnikum nemzetté akar válni. Így a szlovákoknak nevezett szláv népcsoport is.
Ez a magyar történelem egyik kálváriája!
Azaz, minden etnikum gazdasági, politikai és szellemi környezetet próbál teremteni magának, amelyben minden részlet sajátos gondolkodásból ered, s ezért megfelel sajátos ízlésének is. Egy adott etnikum ilyen környezetet csak olyan országban hozhat létre, ahol Ő AZ ÚR (!) Ezért fokozatosan megpróbál környezetéből kiemelkedve úrrá válni és más etnikumok fölé kerekedni. Minden etnikum egyszer állammá kíván válni, ahogy a szlovákoknak nevezett szláv népcsoport is, mert csak saját államában érzi magát jól!" Ezeket a törvényszerűségeket a magyar etnikum saját rovására és vesztére nem vette és most sem veszi figyelembe, ezért évszázadok óta erodálódik!
Kárpát-medence és Közép-Európa felelős nemzeti vezetőihez
A hungarista és más valódi nemzeti rendeknek feladatuk az egymást megértő, szociálisan érzékeny konnacionalizmus fogalomkörébe szervesen beépíteni a mai divatossá váló Nemzeti/etnikumi önrendelkezést (Autonómiát), hogy ne lehessen, ne fordulhasson elő az egymás mellett békés nemzetekként élő etnikumok egymás elleni kijátszása. Hangsúlyosan, szorosan együttműködve államberendezkedési, erkölcsi/etikai és gazdasági alapokon. A kultúrát kell csupán mindenkinek a maga szájíze szerint őriznie és képviselnie a többi egymás melletti kultúra kölcsönös tisztelete mellett. Hiszen az elmúlt széttagolt évtizedek rá kellett, hogy mutassanak minden etnikum igazi vezetőnél szellemi síkon, hogy külön-külön nem haladhat Közép-Európa egyetlen "uniós Nemzetállama" sem. Sőt! Csak erkölcsi/kulturális/gazdasági romlásba taszították egymást értelmetlen "forradalmaikkal/fellángolásaikkal. Ezért kérünk minden felelős valódi nemzeti vezetőt, hogy fontolják meg újra felvetéseinket az együttműködés szorosabb kereteinek megfelelően.

Várhegyi Kálmán

A víz az úr

A globális éghajlatváltozás egyik legriasztóbb következménye a tengerszint emelkedése, ami százmilliókat tehet hontalanná. Mire számíthatunk?

Hollandia nagy része a tengerszintnél mélyebben fekszik – tanulhattuk meg az iskolában, azonban ha nem vigyázunk, előbb-utóbb London vagy New York is víz alá kerülhet.

A globális éghajlatváltozás egyik legkomolyabb következményét, a világtengerek szintjének emelkedését két tényező okozza. Egyrészt az olvadó gleccserekből és jégtakarókból a tengerekbe kerül a víz, másrészt – és ez a fő ok – a légkörrel együtt az óceánok is melegszenek, a hőtágulás pedig a vízszint emelkedéseként jelentkezik.

1870-óta körülbelül 20-25 cm-rel emelkedett a tengerszint, a következő évszázadban pedig akár további 7 méteres emelkedés is elképzelhető, de 1,5 méter szinte biztos. Egyes országoknak, mint például a Maldív-szigeteknek ez lényegében a végítéletet jelenti, hiszen az ország legmagasabb pontja is mindössze csak 2,4 méter, de hasonló helyzetben van például Banglades is, ahol 50 millióan laknak kevesebb mint 50 cm-rel a tengerszint felett.

De nem kell ilyen messze mennünk, a ma is mélyföld Hollandiát ilyen mértékű emelkedés esetén már biztosan nem tudnák szárazon tartani. Tokió, New York, London és egy sor másik nagyváros részei vagy egésze is ugyanígy a víz alá kerülhetnek, vagy csak hatalmas költséggel lehet majd megóvni őket. Ha mindez bekövetkezik, az nem csak a történelem legnagyobb menekülthullámát indíthatja el, de egyben olyan anyagi terhet róhat az emberiségre, amit mindenképpen el kell kerülnünk.

Ütött a Föld Órája! Mostantól nem megy nélküled! Csatlakozz a világ legnagyobb civil önkéntes akciójához, a WWF Föld Órájához! Hívjuk fel együtt a figyelmet a globális éghajlatváltozásra és a túlfogyasztás problémájára! Regisztrálj a www.foldoraja.hu weboldalon, nyerj otthon-zöldítést, és kapcsold le Te is a fényeket otthonodban március 29-én 20 óra 30 perckor!

http://koponyeg.hu/hireso/798-a-viz-az-ur


A Jobb Szektor betiltása - polgárháború előkészületei Ukrajnában


A Jobb Szektor betiltására készül az Ukrán kormány. Emiatt már Arsen Avakov kinevezett belügyminiszter egyeztetett a Nemzetbiztonsági Tanács vezetőjével Andrey Parubyival, és a Svoboda párt vezetőjével Oleg Tyagnibokkal. Avakov javasolta, hogy teljesen tiltsák be a Jobb Szektor nevű szervezetet. Andrey Parubyival támogatta, Oleg Tyagnibok elvetette az ötletet.
Történik mindez az alatt, hogy a Jobb Szektor tagjai, több százan körbevették újra a minisztérium épületét. A szervezet likvidálással fenyegette meg Avakovot, mivel szerintük ő felelős a szervezet egyik katonai vezetőjének megöléséért. A szervezet időközben nagy mennyiségű fegyvert zsákmányolt, katonai értelemben véve nem, de polgári értelemben véve komoly fegyveres erőt képvisel. A parlament félelmében napirendre tűzte Avakov felfüggesztési lehetőségeinek megtárgyalását. Avakov azzal védekezik, hogy számára a legfontosabb az emberi élet, sosem adna parancsot senki megölésére. Ettől függetlenül a szervezet harci készültségben tartja magát, és láthatóan elkerülhetetlen, hogy kitörjön a háború, a bársonyszékekbe betolakodott atlantista zsidók, és a Jobb Szektor között.
Hídfő.net | Jobb Szektror körbevette az ukrán belügyminisztériumotA Jobb Szektor körbevette az ukrán belügyminisztériumot
A folyamatok ilyen irányú elfajulása várható volt. Jelenleg Ukrajna nem rendelkezik egy egységes bevethető belügyi állománnyal, az ilyen helyzetekre kiképzett Berkut pedig feloszlatásra került az illegitim ukrán kormány által, a tagjait pedig meghurcolták. Ezeket az embereket a Krím-félsziget fogadta be, ahol aztán ismét megbecsült munkát végezhetnek.
Forradalmi helyzetekben a hatalom közeli és hatalomra jutott szervezeteknek megvannak a maguk félelmei. Ez minden forradalomban így volt, és ezek realizálódása esetén a szervezetek sokkal érzékenyebben reagálnak, és lépnek fel. A Jobb Szektor vezetőjének likvidálása a lehető legrosszabb döntés volt. Ezzel beállt a feloldhatatlan ellentét a magát kinevezett hatalmaskodók, és a radikálisok között. Hogy ki fog győzni, nem vitás, a nevető harmadik, aki jelen esetben Moszkva lesz.
http://www.hidfo.net/2014/03/28/jobb-szektor-betiltasa-polgarhaboru-elokeszuletei-ukrajnaban

A Krím-félszigeten újjáélesztik az ipart

Sergey Dorokhi, a Krím-félsziget ipari reintegrációs felelőse fejtette ki, hogy "A Fekete Tengeri flotta mielőbbi érdeke, hogy a Krím-félszigeten rendberakjuk a hajóipart. Ez természetesen érinti a Szevasztopoli Hajóépítő Üzemet, mint a Fekete-tenger legnagyobb ipari kikötőjét és hajójavító műhelyét. Ez az ipari létesítményt is, mint sok másikat, eltékozolták és szétlopták. Ennek most vége. Már találkoztam Alexej Csalij polgármester úrral, és megvitattuk az üzemek újraindításának alapvető kérdéseit."

Hídfő.net | Szevasztopoli Hajóépítő ÜzemA Szevasztopoli Hajóépítő Üzem is a "rendszerváltás" utáni klasszikus szétrablás áldozata lett.

Ha ez nem lenne elég, másodsorban tervezik az üzemhez csatolni a "Monszun" tengeri navigációs rendszer fejlesztéséért és teszteléséért felelős gyárat is, harmadik lépcsőként pedig a létesítményt kibővítik helikopterek és helikopter motorok javításához szükséges támogatólétesítményekkel és munkásokkal.
Látható ismét, hogy a munkahelyteremtés egy prosperáló elképzelés. Egyenlőre csak a hadiiparból fogja a Krím kivenni a részét, de a tendenciák magukkal hozzák az erre épülő szolgáltatások megjelenését is, továbbá a beszállító üzemek létrejöttét. A nyugat próbálkozása, hogy a keleti országokat a termelés nélküli fogyasztói státuszba lökjék, hogy aztán áremelésekkel zsigerelhessék őket, Oroszországon megdőlni látszik.

http://www.hidfo.net/2014/03/28/krim-felszigeten-ujjaelesztik-az-ipart


Az USA 29 állama szeretne elköszönni a Fehér Háztól

“Válóperes” dömping fájditja a fejét a Fehér Ház adminisztrációjának. Egyre több tagállam szeretne kiválni az USA-kötelékéből. Aláirásgyűjtési akciók sokasága zajlik, peticiók fogalmazódnak a “szent kötelék”-inkább béklyó-feloldása érdekében.
Már több mint 300 ezer ember irt alá ilyen értelmű peticiókat. Hétfőig Texas 70 ezer lakója irta alá a Fehér Ház honlapján a követelést, hogy Obama irasson ki népszavazást a dologról.
Válóperben gondolkodik Louisiana és 27 másik állam: Florida, Alabama, Indiana, New Jersey, Észak-és Dél-Karolina, Montana, Oregon, Missouri, Colorado, Mississippi, Michigan, Kentucky, Tennessee, North Dakota, Georgia, Arkansas és New York. De már kopogtat hasonló ötlettel Alaszka, Kalifornia, Nevada, Arizona, Delaware, Wyoming, Ohio, Oklahoma és a Pennsylvania … Ha egy üzlet beindul…!
Obama és adminisztrációja egyenlőre csak hümmög és a fejét vakarássza. Ugyanis saját Alkotmányukat sértenék meg, ha kellő aláirás megléte esetén nem irnak ki népszavazást.
Persze kétségünk ne legyen: az “emberi jogok bajnokaként” pózoló washingtoni hatalom-DE FŐKÉNT AZ ALAPJÁT KÉPEZŐ HÁTTÉRHATALOM-minden gond nélkül fog köpni saját alkotmányára ez esetben. (is!)
haldokló
Ám mindezzel együtt komoly-intő jel ez a Fhér Ház urának,és megbizójának-a HÁTTÉRHATALOMNAK: a libsi Amerika nagybeteg!
(Forrás: http://avrasiya.info)

Kémkedéstől félnek, elhagyják az iPadet az oroszok

Orosz kormányhivatalnokok Samsung tabletekre váltanak iPadekről, mert kémkedéstől félnek – ezt maga a telekommunikációért felelős miniszter, Nikolai Nikiforov jelentette be. Arra reagált, hogy újságírók már korábban észrevették, hogy a kabinet tagjai egymás után cserélik le Apple tabletjeiket.
A miniszterek új tabletjeinek külön védelme van, nyugodtan használhatják bizalmas információk tárolására is és dolgozhatnak vele anélkül, hogy az adatok ellopásától kellene félniük.
Persze felmerült, hogy az orosz kormány az amerikai cégek befolyását szeretné visszaszorítani válaszul a bevezetett szankciókra, de Nikiforov tagadta ezt. Azért azt hozzátette, hogy olvasott olyan híreket, amelyek az amerikai hírszerzés növeli az így szerzett információhalmazt. És ez aggodalmat kelt a kormányhivatalokban.

Index

Több mint négyszeres áron megszületett a 4-es metró első szakasza








Fájl:Budapest-metro-hun.png

Aggasztó, hogy a választás napján lakcímkártyát kapnak a határon túliak (újabb válaztási csalás)

Az ötpárti ellenzéki szövetség szerint választási csalásokra ad lehetőséget, hogy a választás napján is nyitva tartanak az okmányirodák.

Szigetvári Viktor, az Együtt-PM társelnöke pénteken sajtótájékoztatón elmondta: a jogszabályokba decemberben került be az a lehetőség, hogy a magyarországi állandó lakóhellyel nem rendelkező kettős állampolgárok a választási eljárás alatt bejelentkezhetnek magyar lakcímre, és így egyéni választókerületben is voksolhatnak.

A politikus szerint visszaélések gyanúját veti fel, hogy a kormány úgy döntött, április 6-án nyitva tartja az okmányirodákat, noha eddig nem lehetett okmányügyeket intézni a választás napján. Az ellenzéki szövetség félelme, hogy listás szavazatukat otthonról leadó kettős állampolgárok tömegesen jelentkezhetnek be magyarországi lakcímre, akár úgy is, hogy lakcímkártyájukat csak a választás napján veszik át, és így a többi határon túlival ellentétben egyéni körzetben is szavaznak – mondta. Szigetvári Viktor hozzátette, a hozzájuk érkező jelzések alapján két egyéni választókerületben is tájékoztatást kértek arról, hány határon túli jelentkezett be az elmúlt időszakban ottani lakcímre, de az egyikben semmilyen választ nem kaptak, másikban pedig elutasították a kérést.

2010-es emlék! Szervezett és irányitott döbrögista voksolók tömege!
A politikus – aki hangsúlyozta, hogy fiktív lakcímre bejelentkezni bűncselekmény – felszólította a kormányt, hogy ne tartsa nyitva az okmányirodákat április 6-án, az önkormányzatokat pedig arra, adjanak tájékoztatást, hány határon túli magyar jelentkezett be az utóbbi időben a körzetbe. Hozzátette: ellenkező esetben a kormányváltó szövetség aktivistái a választás napján nyomon fogják követni az okmányirodák forgalmát. Kiemelte továbbá, az, hogy például egy kolozsvári magyar bejelentkezik egy általa valóban használt magyarországi lakcímre, semmilyen problémát nem vet fel. A gyanúra szerinte az okmányirodák indokolatlan nyitva tartása ad okot. Braun Róbert szocialista politikus ezt úgy magyarázta: felvetődik a gyanú, hogy a választás napján busszal utaztatnak olyan embereket a szomszédos országból, akik reggel felveszik magyar lakcímkártyájukat, majd estére hazatérnek. Szerinte az okmányirodák nyitva tartása április 6-án tömeges választási csalás előkészülete is lehet.
(figyelo)

A YouTube és a Twitter törökországi blokkolása ellenére is kiszivárgott a Szíria elleni török terv

Ahogy arról korábban több portál is beszámolt, Recep Tayyip Erdogan török miniszterelnök előre blokkolta a Twitter elérhetőségét egész Törökországban, a „hihetetlenként“ beharangozott kiszivárogtatás és persze a most hétvégi választások előtt, majd tegnap reggel, a nagy kapkodás közepette a YouTube is blokkolásra került (annak ellenére, hogy a török bíróság határozata értelmében az ilyen tiltások nem legálisak). A manapság mindent mindennel összekötő hálózatoknak köszönhetően azonban a felvétel mégis kiszivárgott és így már valóban érthetőek a kiszivárogtatás megakadályozására tett kétségbeesett intézkedések. Ahogy azt a nyersfordításból megtudjuk, a felvételen magas rangú török katonai és politikai vezetők párbeszéde hallható, akik a jelek szerint egy Szíria elleni háború kiprovokálására szánt megrendezett eseményről beszélnek.
A felvételen az ország külügyminisztere, a titkosszolgálat vezetője, valamint a fegyveres erők második számú parancsnoka arról beszélgetnek, hogy megrendeznek egy fegyveres incidenst Törökország és Szíria között.
Néhány fontos részlet:
Ahnet Davotolu: „A jelenlegi fordulat tükrében a miniszterelnök azt mondta, hogy (a Szulejmán Sah síremlék elleni) támadást jó lehetőségnek kell tekintenünk.“
Hakan Fidan: „Küldök 4 embert Szíriából, ha erre van szükség hozzá. A háborút kiváltó eseményt pedig elő tudom állítani azzal, hogy rakétatámadást rendelek el Törökország ellen; Ha szükséges, akkor a Szulejmán Sah síremlék ellen is előkészíthetünk támadást.”
Feridun Sinirliolu: „Saját nemzetbiztonságunk egy közönséges, olcsó, belföldi irányelvi szervezetté vált.“
Yaar Güler: „Ez közvetlen hadüzenet. Úgy értem, amit csinálunk, az önmagában egy közvetlen háborús cselekmény.”

Feridun Sinirliolu: Néhány komoly globális és területi geopolitikai változás van folyamatban. Most más helyekre is átterjedhet. Éppen Ön mondta ma, és a többiek egyetértettek… hogy most már egy másfajta játszma felé tartunk. Ezt látnia kell. Mármint, hogy az Iraki és Levantei Iszlám Állam és a többi hasonló szervezet nagyon könnyen manipulálható. Egy olyan terület, ami hasonló szervezetekből áll, komoly biztonsági kockázatot jelent számunkra. Amikor először Észak Irakban jártunk, mindig fennállt a veszély, hogy a PKK (Kurd Munkapárt) az egészet szétrobbantja. Ha alaposan megvizsgáljuk a kockázatokat és megalapozzuk, … ahogy a tábornok most mondta…
Yaar Güler: Uram, amikor az előbb bent volt, éppen erről beszéltünk. Nyíltan. Úgy értem, a fegyveres erők egy olyan „eszköz“, amire minden lépésnél szükség van.
Ahnet Davotolu: Természetesen. Az Ön távollétében én is mindig ezt mondom a miniszterelnök úrnak, akadémiai szaknyelven, mármint, hogy nem lehetséges megmaradni ezeken a területeken igazi fizikai erő nélkül. Fizikai erőhatalom nélkül nincs elméleti hatalom.
Aki esetleg még mindig azt gondolja, hogy ezt valaki kitalálta és Erdogan jogosan tiltotta le a videót, érdemes megfontolnia, hogy a török államfő maga is elismerte, hogy az információ igaz.
#Turkey's PM Erdogan live in Diyarbakir calls leaking of meeintg at Foreign Mins. "immoral."
— Emre Peker (@wsjemre) March 27, 2014

„Erdogan török miniszterelnök élőben nevezte „erkölcstelennek” a külügyminisztériumi kiszivárogtatás.”
Röviden: Kiszivárog egy felvétel, hogy egy NATO tagország megrendezett támadás alapján indított háborút tervezett Szíriával (Hol is hallottunk ilyesmiről?) és a török miniszterelnök annyit volt képes reagálni, hogy a kiszivárogtatás „erkölcstelen“.
Erdogan mindenesetre nem örül:
Recep Tayyip Erdogan török miniszterelnök a vezető biztonságpolitikai tisztviselők között egy Szíria elleni lehetséges támadással kapcsolatban lezajlott beszélgetés kiszivárogtatását „aljasnak“ nevezte.
Egy nemzetbiztonsági ülést is kiszivárogtattak. Ez aljas, ez őszintétlen… Kit szolgálnak ezek, hogy hangalapú megfigyelést végeznek egy ilyen fontos megbeszélésen? - nyilatkozta Erdogan a támogatói előtt, a március 30-i helyi választásokat megelőzően, ami igazi próbatétel lesz számára a sok korrupciós botrány közepette.

Forrás: zerohedge.com

http://idokjelei.hu/2014/03/a-youtube-es-a-twitter-torokorszagi-blokkolasa-ellenere-is-kiszivargott-a-sziria-elleni-torok-terv/

NASA figyelmeztetés az USA elnökének

Az Egyesült Államok betiltotta a több felhasználású elektronikai termékek exportját Oroszországba. Ennek érelmében mától nem adható el olyan technika, amely mind polgári, mind hadi célra felhasználható. Erről Obama személyesen rendelkezett.

Charles Bolden NASA elnök
A válasz meglepő módon nem Moszkvából jött, hanem egyenesen a NASA-tól. A szervezet adminisztrátora (elnöke), Charles Bolden jelezte az Államok elnökének, hogy jó lesz vigyázni, mert az Egyesült Államoknak nincs olyan eszköze, amely fel tudna juttatni embert az űrbe, és a NASA költségvetési pénzeszközei alapján az elkövetkezendő években nem is lesz. Az Egyesült Államok jelenleg minden űrprogramjában Moszkva segítségére van utalva. Egy esetleges szankció elvághatja az Államokat a nemzetközi űrállomástól, és attól, hogy ezen keresztül hozzáférjen fizikailag a műholdjaihoz, illetve ott folytassa a megfelelő munkákat. Sem Kína, sem Franciaország, akik képesek űrrakéta kilövésére nem rendelkeznek a megfelelő eszközökkel. Ezzel a rendelkezéssel Oroszország évekkel képes visszavetni az USA űrkutatását és föld körüli megkezdett munkáit, komoly veszélybe sodorva a műholdak biztonságát.
"Mindez reális veszély, amelyet az Egyesült Államok elnöke szerintünk vegyen komolyan." - mondta Bolden.


Az USA könyörög az oroszoknak a Szojuz használatáért


Az Egyesült Államok 70 millió dollárt ajánlott fel Oroszországnak minden egyes Szojuz fellövésért, amin amerikai űrhajósok tudnak utazni az ISS-re (International Space Station, Nemzetközi Űrállomás). Az ajánlat érdekessége abban rejlik, hogy az Egyesült Államok épp telekiabálja a világ sajtóit, hogy micsoda rettenetes szenvedést fog okozni az oroszoknak ez a szankciócsomag. Hát, az első áldozata az USA szankcióinak maga az USA.
Hídfő.net | Szojuz kilővő állás BajkonurbanSzojuz kilővő állás Bajkonurban
A napokban hívtuk fel a figyelmet, hogy a NASA jelenlegi elnöke figyelmeztette Obamát, hogy az amerikai szankciók Oroszország ellen könnyen negatívan befolyásolhatják az amerikai űrpogramot. Úgy látszik, erre mára virradóan már Obama is rájött. Vagy rájöttek helyette, hogy jelenleg Kína és Oroszország jóindulatán múlik, hogy ki jut ki az űrbe.

http://www.hidfo.net/2014/03/30/az-usa-konyorog-az-oroszoknak-szojuz-hasznalataert

Felhívás! Martonyi és a Fidesz is lemondott a kárpátaljai magyarok autonómiájáról, de az ott élők nem

Támogassátok aláírásotokkal a kárpátaljai magyar civil szervezetek petícióját!
 

Kárpátaljaiak nyilatkozata
A kárpátaljai magyar civil szervezetek és történelmi egyházak nyilatkozata
Mi, az Ukrajnában élő őshonos magyar nemzetiségű lakosság által létrehozott civil szervezetek és történelmi egyházközösségek képviselői, aggodalommal figyeljük az országban zajló eseményeket. Az utóbbi időben Kárpátalján felfegyverzett radikális elemek jelentek meg, akik félelmet keltenek bennünk és gyermekeinkben, tovább csökkentik biztonságérzetünket. Aggasztó, hogy folytatódnak a magyarság elleni uszítások, és az ukrán médiában mind több, a történelmi tényeket meghamisító írás jelenik meg.
A kialakult konfliktusok békés rendezését támogatjuk, és abban bízunk, hogy az ország új vezetése az európai értékekre és a demokratikus szabadságjogokra alapozva tiszteletben tartja a nemzeti kisebbségek egyéni és kollektív jogait. Elvárjuk, hogy a kárpátaljai magyarokat államalkotó, őshonos nemzetnek tekintsék, és ennek megfelelően biztosítsák számunkra a kulturális és regionális önrendelkezést. Az állam ennek teremtse meg a törvényi kereteit, biztosítsa annak érvényesítését és anyagi feltételeit. Mi, kárpátaljai magyarok, szeretnénk továbbra is itt élni magyarként, törvénytisztelő állampolgárként egy jogállamban.
Ennek érdekében kérjük, hogy az állam biztosítsa számunkra:
- az esélyegyenlőséget az élet minden területén; - anyanyelvünk és kultúránk használatának, megóvásának és fejlődésének jogi és anyagi feltételeit; - az anyanyelvű oktatás lehetőségét az óvodától az egyetemig; - az államnyelv elsajátításának lehetőségét azon a szinten, amely az egyén társadalmi érvényesülését segíti. (Az ukrán nyelv oktatását ne politikai, hanem szakmai/módszertani alapon végezzék. Fogadják el, hogy mint minden embernek, nekünk is egy anyanyelvünk van, így számunkra az ukrán nyelv második nyelv, és ennek megfelelően oktassák, dolgozzák ki az oktatás tartalmi és követelményi rendszerét, és ez alapján kérjék számon az oktatás minden szintjén és a továbbtanuláskor.); - a kettős állampolgárság intézményének elismerését Ukrajnában, ami elősegíti az ország európai uniós integrációját; - a kisebbségi civil szervezetek, a történelmi egyházközösségek és az általuk létrehozott kulturális/oktatási intézmények törvényileg garantált anyagi támogatását.
Hisszük és valljuk, hogy Isten akarata a népek, nemzetek békés egymás mellett élése, és a politika irányítóinak is, mint minden embernek, legfontosabb feladata a Mindenható akaratának keresése, teljesítése. Mi, kereszt(y)ény kárpátaljai magyarok, akik több, mint 1100 éve itt élünk békében más nemzetiségekkel együtt, szeretnénk továbbra is itt élni, békében és szeretetben gyarapodni. Imádkozunk, és kérünk mindenkit, hogy imádkozzon és tegyen azért, hogy legyen minél hamarabb béke Ukrajnában, és a gonosz erők ne tudják a tüzet szítani az itt élő nemzetek között.
Beregszász, 2014. március 28.
Advance Kárpátaljai Tanácsadó és Fejlesztő Központ Beregszászi Járási Máltai Szeretetszolgálat Biokultúra Szövetség Cserkészliliom a Keresztény Ifjúságért Jótékonysági Alapítvány Dorcas Segélyszervezet Kárpátaljai Kirendeltsége Esélyt az Életnek Jótékonysági Alapítvány GENIUS Jótékonysági Alapítvány Gordiusz Magyar Diákszövetség Háló Kárpátaljai Megyei Katolikus Egyesület II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola Hallgatói Önkormányzata II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola Öregdiák Szövetsége Kárpátalja Völgyeiben és Hegyein Falusi Zöld Turizmus és Agroturizmus Fejlesztéséért Civil Szervezet Kárpátaljai Görögkatolikus Ifjúsági Szervezet Kárpátaljai Katolikus Szent Márton Egyesület Kárpátaljai Magyar Cserkészszövetség Kárpátaljai Magyar Művelődési Intézet Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesülete Kárpátaljai Magyar Pedagógusszövetség Kárpátaljai Magyar Vállalkozók Szövetsége Kárpátaljai Magyarok Protestáns Tudományos Egyesülete Kárpátaljai Református Egyház Kárpátaljai Református Ifjúsági Szervezet Kezünkben a Jövő Alapítvány Komjáthy Benedek Alapítvány Lehoczky Tivadar Intézet Magyar Értelmiségiek Kárpátaljai Közössége Mezőgecsei Hagyományőrzők és Falufejlesztők Egyesülete Momentum Doctorandus Kárpátaljai Magyar Doktoranduszok Szervezete Munkácsi Görögkatolikus Egyházmegye Beregszászi Magyar Esperesi Kerület Munkácsi Római Katolikus Egyházmegye, Bereg-Ugocsai Esperesi Kerület Nieuwleusen Kárpátaljáért Területi Jótékonysági Alapítvány Pro Agricultura Carpatika Megyei Jótékonysági Alapítvány Pro Cultura Subcarpathica Pulzus Kulturális és Információs Központ Rákóczi Szövetség Beregszászi Szervezete Sámuel Jótékonysági Alapítvány Spectator Társadalomkutató Műhely Szent Márton Karitász Kárpátaljai Megyei Jótékonysági Alapítvány Ukrán-Magyar Területfejlesztési Iroda

KÉRJÜK A KÁRPÁTALJÁN ÉLŐKET, HOGY CSATLAKOZZANAK A NYILATKOZATHOZ!
http://www.peticiok.com/karpataljaiak_nyilatkozata

Merkel: Németország nem kész a szankciók bevezetésére Oroszország ellen

A német kancellár egy sajtóinterjúban említette meg, hogy országa "...nem érdekelt az Oroszországgal szembeni feszültség eszkalációjában, továbbá reméli, hogy az ukrán helyzetnek politikai megoldása születik." Merkeltől menetrendszerűen jött a hangnemváltás, ahogy azt 20 nappal ezelőtt megjósoltuk. A kancellár hozzátette, hogy "A helyzet nem ért el arra a szintre, hogy gazdasági szankciókat kellene Németországnak bevezetnie, és reméljük, ez elkerülhető lesz."
Nézzük a kedves szavak mögött bujkáló számokat. Németország kétoldalú kereskedelmi kapcsolataiból Oroszországgal 2013 évben 76 milliárd euró forgalom jött össze, emelett 6000 cég 300.000 alkamazottja dolgozik be közvetlenül orosz partnereknek, csekély 20 milliárd euróért évente. Németország továbbá Európa legnagyobb exportőre Oroszország irányába, ebből kiemelendő, hogy ennek az exportnak az 50%-a autó és egyéb jármű, tehát az esetleges "szankciókat" a német autógyártó üzemek igencsak megszenvednék, ami leépítésekkel is járna. Ilyen megszorításokat, amik elbocsátásokkal is járnak, a német választópolgárnak igen nehéz lenne beadni, mint "indolkolt lépést".
Hídfő.net | Volkswagen üzem KalugábanVolkswagen üzem Kalugában, Oroszország.
Térjünk vissza a német autóiparhoz. Az Opel 2013 évben 80.000 autót adott el Oroszországban. Karl-Thomas Neumann, az Opel feje, a múlt héten kijelentette, hogy a rubel árfolyamingadozásai máris veszteséget jelentenek a cégének, amitől "nincs elragadtatva". Képzelhetjük, ha egy német autómágnás így fogalmaz, akkor mit érezhet. A VW rendelkezik Oroszországban is üzemekkel, és további 1.8 milliárd eurót szeretne befektetni 2018-ig. Látható, hogy a német cégeknek egyáltalán nem áll szándékukban Oroszországgal szembemenni, és mivel nekik nem áll szándékukban, a lobbierejüket tekintve a német kormánynak sem állhat szándékában. Ennyire nem jó barátjuk az USA, hogy elvágják a saját torkukat.

http://www.hidfo.net/2014/03/28/merkel-nemetorszag-nem-kesz-szankciok-bevezetesere-oroszorszag-ellen

Itt a lakáshitel-elengedés! Izlandon.

Az izlandi kormány bejelentette, reményeik szerint már májusban jelentkezhetnek a lakáshitelesek egy online felületen az adósság-elengedési programba. A tavalyi parlamenti választásokon győztes egyik párt fő ígérete volt ez, a törvénytervezetet hamarosan benyújthatják. A tervek szerint 20%-kal csökkenhet az adósságállomány, 100 ezer háztartást érinthet a 300 ezer fő népességű országban.
Iceland Faces Potential Bankruptcy


A program összköltsége 150 milliárd izlandi korona (nagyjából 262 milliárd forintnak megfelelő összeg) lehet. Egyik részében támogatást adnának az infláció-indexált jelzálogadósságok kiváltásához, igénylőnként maximum 4 millió korona (7 millió forint) összegben, másik részében lehetővé tennék, hogy az adósok adómentesen hozzáférjenek magánnyugdíjpénztári vagyonukhoz és abból törlesszenek.

A programban csak a saját használatú ingatlanokra nyújtanak támogatást, és számos további korlátozás is van a nyugdíjpénztári vagyon felhasználhatóságában, a programra való jelentkezésben is. A kormány szerint azonban így is 100 ezer háztartásnak segíthet a program és 20 százalékkal csökkentheti az adósságállományt.


Izlandnak nem ez az első erős húzása a pénzügyi válság kezelésében. Még mindig van nagyjából 5 milliárd dolláros követelése az Egyesült Királyságnak és Hollandiának Izlanddal szemben a brit és holland betétesek elmaradt kártalanítása miatt. Az izlandi Landsbanki a válság előtt magas kamatokkal csábította magához a külföldi betéteseket. A 2008-ban kirobbant válságban az óriásira hízott bankrendszer azonban gyorsan összeomlott, az Icesave betétesek pedig elvesztették pénzüket. Bár az izlandi parlament elfogadott egy részleges kártalanítási programot, az izlandi államfő nem írta alá a törvényt. Így a brit és holland államnak kellett állampolgáraikat kártalanítania.

A válság során, az erős sérülékenységtől ösztökélve az akkori kormány felpörgette az uniós csatlakozási tárgyalásokat, a 2013-ban megválasztott új parlament viszont visszavonta a csatlakozási kérelmet.
(portfolio)

Janukovics ma sajtótájékoztatót tart

Viktor Janukovics ukrán államfő pénteken újra sajtótájékoztatót tart Rosztovban. Az esemény időpontját nem közölték előre, az újságírókat közvetlen a sajtótájékoztató előtt értesítik. Március 11-én ugyanígy történt Janukovics utóbbi nyilvános megjelenése. Janukovics elnök akkor elmondta, hogy bárhol Ukrajna területén életveszélyben lenne, a rá és családjára veszélyt jelentő terroristák miatt hagyta el az országot.
A nyugat zsoldosai vadásznak Janukovicsra, mert - eltekintve a korábbi intézkedéseinek megítélésétől - demokratikus választások híján továbbra is ő az ukrán államfő. Okkal mondható, hogy Janukovics befolyása és hatalma a nullával vált egyenlővé Ukrajnában. Ennek ellenére azt láthatjuk, hogy a nyugati országok által puccsal hatalomra juttatott kijevi kormány sem rendelkezik ennél jóval nagyobb hatalommal. A kijevi kormány hatalma gyakorlatilag a legfontosabb kormányépületekre és a fegyveres erők tördékére korlátozódik. Az ukrán hadsereg túlnyomó része nem engedelmeskedik az illegitim kijevi kormánynak, emiatt mindennaposak a személycserék a vezérkarban. Eközben az állami költségvetés is összeomlik, a minap jelentette be Jacenyuk, hogy Ukrajna az államcsőd szélére sodródott. Kijev abból gazdálkodik, amit a nyugati országok hiteleket folyósítanak.
Annál nagyobb közvetlen ráhatása van azonban a Jobboldali szektornak és más radikális szervezeteknek, akik nem szolgáltatták be fegyvereiket Kijev utasítására, és továbbra is ellenőrzésük alatt tartanak helyi kormányzati épületeket, infrastrukturális csomópontokat, stratégiai létesítményeket. Ilyen körülmények közt Janukovics távolmaradása tekinthető stratégiailag fontos lépésnek is. A demokratikusan megválasztott, legitim államfő elűzése ugyanis a rend felbomlásához vezetett Ukrajnában. Eközben a hatalmat megkaparintó politikusok háborús uszítást folytatnak, az ország pedig a korábbi forradalmárok közt kirobbanó polgárháború szélére sodródott.
Janukovics személyének távolléte és az időről időre megtörténő nyilvános fellépése ráirányítja a figyelmet arra, hogy ami ma az országban zajlik, az a rend teljes hiánya, amit az alkotmányos rend helyreállításával lehet csak rendbe tenni. Ugyanakkor Janukovics felszólalásai azt is kihangsúlyozzák, hogy mivel még mindig él a legitim államfő, nem lehet halottnak nyilvánítani, vagyis a puccsisták ezen az úton sem tudnak látszólagos legitimitást szerezni.
Korábban a NATO által megszállt országok államfőit egyszerű civil tüntetőnek öltözött bérgyilkosok végezték ki. Líbia megszállását és Kadhafi halálát követően, a Szíria elleni támadás alatt Asszád elnök ellen több sikertelen merénylet történt. Mubarak szívrohamának körülményei szintén tisztázatlanok, az ő helyét is átvette a kormány, ami nagyon hamar eljutott a Washingtonba látogatáshoz és az IMF-hitelig. Janukovics ilyen feltételek mellett legfeljebb fokozott személyi védelemmel közlekedhetne Ukrajnában, és az sem garantálná, hogy nem kap rejtélyes módon "szívrohamot". A nép szemében a fokozott személyi védelem pedig visszatetszést váltana ki. Janukovics távolléte így a kormány ellen, a nyugatbarát szélsőjobb ellen hat, a nép idővel megelégeli a romló közállapotokat és akarni fogja az alkotmányos rend helyreállítását.
A március 11-én adott sajtótájékoztató alatt Janukovics utalást tett arra, hogy a közeljövőben visszatérhet Ukrajnába, de ehhez még időre van szükség. Vajon milyen bejelentést tesz?

http://www.hidfo.net/2014/03/27/janukovics-holnap-sajtotajekoztatot-tart



Janukovics szerint minden ukrajnai régióban népszavazást kell tartani


Ukrajna minden régiójában népszavazást kell tartani az adott terület státusáról – jelentette ki Viktor Janukovics megpuccsolt ukrán elnök pénteken az ukrán néphez intézett üzenetében.
Januk

A kijevi fölforgatók által február 22-én megpuccsolt államfő az ITAR-TASZSZ orosz állami hírügynökség által közzétett üzenetében kifejtette, hogy “a Délkelet-Ukrajnában lángra lobbanó tiltakozás a sűrűn lakott iparvidék (lakosságának) természetes reagálása az államcsínyre”.

Üzenetében kitért az IMF-EU-USA-trojka “segitsége” fejében tegnap a kijevi zsidóbérencek által megszavazott törvények ukrán népre “áldásos” hatásaira is.

Janukovics apuccs utáni napokban menekült Oroszországba. Azóta két alkalommal: előbb február 28-án, majd március 11-én jelent meg a nyilvánosság előtt, és mindkétszer közölte, hogy Ukrajna törvényes elnökének tartja magát.

Az Itar-Tassz beszámolója nem tér ki arra, hogy Janukovics hol mondta el mondandóját.
(Forrás:http://itar-tass.com)

A rendőrség tehetetlen, elszaporodtak a bűnöző módszereket alkalmazó szervezetek

A felfordulások befejeződése után Lembergben (Lviv) sok olyan szervezet jelent meg, amely bűnöző módszereket alkalmaz, miközben a rendőrség tehetetlen – jelentette ki csütörtöki lembergi sajtótájékoztatóján Omar Uzarasvili ismert helyi bűnügyi újságíró.
A riporter elmondta, hogy őt mint lembergi lakost aggodalommal tölti el a város közbiztonsági helyzete. Úgy vélte, a felforgatás után nagyon sok negatív jelenség került felszínre a nagyvárosban – adta hírül a zik.ua című lembergi hírportál.
Uzarasvili emlékeztetett arra, hogy azok az emberek, akik február 19-re virradóra elfoglalták a rendőrségi épületeket, most betörnek a bűnügyeket tárgyaló bírósági ülésekre, s előfordul, hogy megragadják a bírót, és hangoskodva követelik a vádlott szabadlábra helyezését, ami nem normális dolog. “Az utcán terepszínű ruhába öltözött fiatalok flangálnak, s bármelyikük odaléphet hozzám, hogy mutassam meg, mi van a zsebemben. Miért kellene engedelmeskednem?” – tette fel a kérdést az újságíró, megjegyezve, hogy aggasztja ez a helyzet. Amint az is – folytatta –, hogy egy bírósági tárgyaláson megjelenik valamelyik érintett fél hozzátartozója, nyomában fiatalemberek csoportjával, akik bejelentik, hogy a Jobboldali Szektort (PSZ) képviselik, és Ukrajna nevében felügyeletük alá veszik az ügy vizsgálatát. Életszerű, hogy ezek az emberek le vannak fizetve – tette hozzá a bűnügyi riporter.
Uzarasvili azt is elmondta, hogy Grúziában is a mostani ukrajnaihoz hasonló állapotok uralkodtak a rózsás forradalom után. Amikor Miheil Szaakasvili hatalomra került, az országban sok törvényen kívüli alakulat működött, amelyek nem annyira az abházok elleni harccal, mint a bankok kifosztásával voltak elfoglalva – fogalmazott, hozzátéve: most ugyanez figyelhető meg Ukrajnában.
a rendőrök az önvédelmi egységek tagjai nélkül nem mernek kimenni az utcára – mutatott rá a lembergi újságíró.
A hírportál beszámolója szerint csütörtöki lembergi sajtótájékoztatóján Jurij Hladun, Lemberg megye rendőrparancsnoka közölte, hogy a lakosság csak az egyharmadát szolgáltatta be azoknak a fegyvereknek, amelyeket a rendőrségi épületek február 19-i ostroma során zsákmányoltak. Elmondása szerint az elvitt 935 darab lőfegyver közül 617-et még nem adtak le. Említett egy esetet, amely szerint az egyik lembergi kerületi rendőrőrsről eltulajdonított pisztolyt a kijevi Boriszpil nemzetközi repülőtéren foglalták le egy verekedéssel kapcsolatos intézkedés során.
A közbiztonságról szólva a parancsnok kifejtette: Lembergben működik a rendőrség, de közel nem olyan hatékonysággal, mint amilyenre szükség lenne.
Szerencsétlen rendőrparancsnok! Pedig még a java csak ezután kezdődik. Hiszen az igaz bűnbandák tegnap meg is kötötték Kijevben az IMF-fel Ukrajna uzsorahitel-szerződését.
Második nekifutásra ugyan, de megszavazta a kijevi cionista rablóhorda tegnap azokat a gazdasági intézkedéseket – köztük az adóemelést és egyes állami támogatások csökkentését -, amelyeket a Nemzetközi Valutaalap a csőd szélére juttatott országnak folyósítandó uzsorahitel feltételeként szabott meg. A Rada épületében fészkelő rablóbanda 246 zsiványa szavazott Ukrajna kifosztására.
A Jacenyjuk hitestestvér által beterjesztett kifosztási menetrend egyebek mellett növeli az ásványolaj-, alkohol- és dohánytermékekre kivetett jövedéki adókat, és egyes területeken csökkenti az állami ártámogatást. A megszorításoktól csak az idén 25 milliárd hrivnyás (511 milliárd forintos) zsákmányt akar elkönyvelni a zsidó rablóhorda. Amely-bár még törvényt sem hozott a csürhe-egyébként már szerdán megkezdte a megszorításokat, miután 50 százalékos gázáremelést jelentett be május elsejei hatállyal. Ukrajnában a lakosság eddig jóval a beszerzési ár alatt kapta a földgázt, de a dotáció fokozatos megszüntetése volt az egyik feltétele annak, hogy az IMF vessen valami lenyúlható összeget kijevi kiszolgálóinak.
A zsákmányszerzésben reménykedve az IMF mellett az EU meg az USA is beszáll a bizniszbe, és kilátásba helyezték, hogy ők is adnak a kijevi hiénagyülekezetnek egy kis uzsoráspénzt.
A lemberi rendőrparancsnok hátán pedig-ha belegondol a közeljövő feladataiba-bizony fel is állhat a szőr. Mert ha eddig a rossz közbiztonságra panaszkodott, mit fog tenni ezután?
Ugyanis be kell látnia, hogy a kijevi hordas már felfogta a dolgok súlyát, és készül a várható elégedetlenségi hullám letörésére. Ami során nem igen számolhat a rendőrséggel és a hadsereggel, amely pedig egyre inkább hajlik arra, hogy tán mégiscsak Janukovics a legitim elnök, és igencsak vonakodik a kijevi hatalombitorlók igényeit kielégiteni.
Ezért aztán a zsidó horda el is kezdte kiépiteni a maga fegyveres védelmi alakulatát, a “Nemzeti Gárdát”! Ez a mindenféle lumpen egyedekből és rovott múltú személyekből verbuvált, sebtében fölszerelt és rohamtempóban kiképzett-kiképzendő csürhe feladata lesz “biztositani a törvényességet” Ukrajnában. És mit ád Isten? A “főkiképző” Dmitro Jaros! Az ő felügyeletével kiképzett banda fogja fegyverrel biztositani Jacenyjukék törvényességét. Fegyvertelen, elégedetlen-lázongó civilek ellen talán még alkalmazható lesz ez a pribékhad, de-ellentétben a nacionalista toborzó szövegre-CSAK ARRA!
Reguláris ellenféllel szemben, (akár az ukrán hadsereg, akár a rendőrség “ébredező öntudatú” erőivel szemben) semmire sem alkalmas. (Nem is beszélve esetleg az orosz hadseregről.)
Márpedig az erőfitogtatásra hamarosan sor fog kerülni! Olyan szintű megszoritásokra még Európa egyetlen országában sem volt mindeddig példa, mint amire a kijevi hiénafalka rászánta magát.
Az egyszerű ukránok pedig már hétfőtől a saját bőrükön fogják tapasztalni a Majdan “nagyszerűségét, és a Nyugat barátságát”!
A lembergi rendőrparancsnok pedig majd eldönti, hogy akkor kik is azok a bűnözők, akik ellen vezényli majd állományát?
De nem csak a lembergi parancsnok feje fáj a dolog miatt! Más régiók rendőrparancsnokai is felköthetik azt a bizonyost! Omar Uzarasvili pedig gyűjtögetheti az anyagot újabb tényfeltáró bűnögyi irásaihoz! Akár mindjárt be is állhat “parlamenti” tudósitónak. Bőséges anyaghoz juthat.
(B-R )