2014. március 28., péntek

A rendőrség tehetetlen, elszaporodtak a bűnöző módszereket alkalmazó szervezetek

A felfordulások befejeződése után Lembergben (Lviv) sok olyan szervezet jelent meg, amely bűnöző módszereket alkalmaz, miközben a rendőrség tehetetlen – jelentette ki csütörtöki lembergi sajtótájékoztatóján Omar Uzarasvili ismert helyi bűnügyi újságíró.
A riporter elmondta, hogy őt mint lembergi lakost aggodalommal tölti el a város közbiztonsági helyzete. Úgy vélte, a felforgatás után nagyon sok negatív jelenség került felszínre a nagyvárosban – adta hírül a zik.ua című lembergi hírportál.
Uzarasvili emlékeztetett arra, hogy azok az emberek, akik február 19-re virradóra elfoglalták a rendőrségi épületeket, most betörnek a bűnügyeket tárgyaló bírósági ülésekre, s előfordul, hogy megragadják a bírót, és hangoskodva követelik a vádlott szabadlábra helyezését, ami nem normális dolog. “Az utcán terepszínű ruhába öltözött fiatalok flangálnak, s bármelyikük odaléphet hozzám, hogy mutassam meg, mi van a zsebemben. Miért kellene engedelmeskednem?” – tette fel a kérdést az újságíró, megjegyezve, hogy aggasztja ez a helyzet. Amint az is – folytatta –, hogy egy bírósági tárgyaláson megjelenik valamelyik érintett fél hozzátartozója, nyomában fiatalemberek csoportjával, akik bejelentik, hogy a Jobboldali Szektort (PSZ) képviselik, és Ukrajna nevében felügyeletük alá veszik az ügy vizsgálatát. Életszerű, hogy ezek az emberek le vannak fizetve – tette hozzá a bűnügyi riporter.
Uzarasvili azt is elmondta, hogy Grúziában is a mostani ukrajnaihoz hasonló állapotok uralkodtak a rózsás forradalom után. Amikor Miheil Szaakasvili hatalomra került, az országban sok törvényen kívüli alakulat működött, amelyek nem annyira az abházok elleni harccal, mint a bankok kifosztásával voltak elfoglalva – fogalmazott, hozzátéve: most ugyanez figyelhető meg Ukrajnában.
a rendőrök az önvédelmi egységek tagjai nélkül nem mernek kimenni az utcára – mutatott rá a lembergi újságíró.
A hírportál beszámolója szerint csütörtöki lembergi sajtótájékoztatóján Jurij Hladun, Lemberg megye rendőrparancsnoka közölte, hogy a lakosság csak az egyharmadát szolgáltatta be azoknak a fegyvereknek, amelyeket a rendőrségi épületek február 19-i ostroma során zsákmányoltak. Elmondása szerint az elvitt 935 darab lőfegyver közül 617-et még nem adtak le. Említett egy esetet, amely szerint az egyik lembergi kerületi rendőrőrsről eltulajdonított pisztolyt a kijevi Boriszpil nemzetközi repülőtéren foglalták le egy verekedéssel kapcsolatos intézkedés során.
A közbiztonságról szólva a parancsnok kifejtette: Lembergben működik a rendőrség, de közel nem olyan hatékonysággal, mint amilyenre szükség lenne.
Szerencsétlen rendőrparancsnok! Pedig még a java csak ezután kezdődik. Hiszen az igaz bűnbandák tegnap meg is kötötték Kijevben az IMF-fel Ukrajna uzsorahitel-szerződését.
Második nekifutásra ugyan, de megszavazta a kijevi cionista rablóhorda tegnap azokat a gazdasági intézkedéseket – köztük az adóemelést és egyes állami támogatások csökkentését -, amelyeket a Nemzetközi Valutaalap a csőd szélére juttatott országnak folyósítandó uzsorahitel feltételeként szabott meg. A Rada épületében fészkelő rablóbanda 246 zsiványa szavazott Ukrajna kifosztására.
A Jacenyjuk hitestestvér által beterjesztett kifosztási menetrend egyebek mellett növeli az ásványolaj-, alkohol- és dohánytermékekre kivetett jövedéki adókat, és egyes területeken csökkenti az állami ártámogatást. A megszorításoktól csak az idén 25 milliárd hrivnyás (511 milliárd forintos) zsákmányt akar elkönyvelni a zsidó rablóhorda. Amely-bár még törvényt sem hozott a csürhe-egyébként már szerdán megkezdte a megszorításokat, miután 50 százalékos gázáremelést jelentett be május elsejei hatállyal. Ukrajnában a lakosság eddig jóval a beszerzési ár alatt kapta a földgázt, de a dotáció fokozatos megszüntetése volt az egyik feltétele annak, hogy az IMF vessen valami lenyúlható összeget kijevi kiszolgálóinak.
A zsákmányszerzésben reménykedve az IMF mellett az EU meg az USA is beszáll a bizniszbe, és kilátásba helyezték, hogy ők is adnak a kijevi hiénagyülekezetnek egy kis uzsoráspénzt.
A lemberi rendőrparancsnok hátán pedig-ha belegondol a közeljövő feladataiba-bizony fel is állhat a szőr. Mert ha eddig a rossz közbiztonságra panaszkodott, mit fog tenni ezután?
Ugyanis be kell látnia, hogy a kijevi hordas már felfogta a dolgok súlyát, és készül a várható elégedetlenségi hullám letörésére. Ami során nem igen számolhat a rendőrséggel és a hadsereggel, amely pedig egyre inkább hajlik arra, hogy tán mégiscsak Janukovics a legitim elnök, és igencsak vonakodik a kijevi hatalombitorlók igényeit kielégiteni.
Ezért aztán a zsidó horda el is kezdte kiépiteni a maga fegyveres védelmi alakulatát, a “Nemzeti Gárdát”! Ez a mindenféle lumpen egyedekből és rovott múltú személyekből verbuvált, sebtében fölszerelt és rohamtempóban kiképzett-kiképzendő csürhe feladata lesz “biztositani a törvényességet” Ukrajnában. És mit ád Isten? A “főkiképző” Dmitro Jaros! Az ő felügyeletével kiképzett banda fogja fegyverrel biztositani Jacenyjukék törvényességét. Fegyvertelen, elégedetlen-lázongó civilek ellen talán még alkalmazható lesz ez a pribékhad, de-ellentétben a nacionalista toborzó szövegre-CSAK ARRA!
Reguláris ellenféllel szemben, (akár az ukrán hadsereg, akár a rendőrség “ébredező öntudatú” erőivel szemben) semmire sem alkalmas. (Nem is beszélve esetleg az orosz hadseregről.)
Márpedig az erőfitogtatásra hamarosan sor fog kerülni! Olyan szintű megszoritásokra még Európa egyetlen országában sem volt mindeddig példa, mint amire a kijevi hiénafalka rászánta magát.
Az egyszerű ukránok pedig már hétfőtől a saját bőrükön fogják tapasztalni a Majdan “nagyszerűségét, és a Nyugat barátságát”!
A lembergi rendőrparancsnok pedig majd eldönti, hogy akkor kik is azok a bűnözők, akik ellen vezényli majd állományát?
De nem csak a lembergi parancsnok feje fáj a dolog miatt! Más régiók rendőrparancsnokai is felköthetik azt a bizonyost! Omar Uzarasvili pedig gyűjtögetheti az anyagot újabb tényfeltáró bűnögyi irásaihoz! Akár mindjárt be is állhat “parlamenti” tudósitónak. Bőséges anyaghoz juthat.
(B-R )

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése