2014. március 28., péntek

A Krím-félszigeten újjáélesztik az ipart

Sergey Dorokhi, a Krím-félsziget ipari reintegrációs felelőse fejtette ki, hogy "A Fekete Tengeri flotta mielőbbi érdeke, hogy a Krím-félszigeten rendberakjuk a hajóipart. Ez természetesen érinti a Szevasztopoli Hajóépítő Üzemet, mint a Fekete-tenger legnagyobb ipari kikötőjét és hajójavító műhelyét. Ez az ipari létesítményt is, mint sok másikat, eltékozolták és szétlopták. Ennek most vége. Már találkoztam Alexej Csalij polgármester úrral, és megvitattuk az üzemek újraindításának alapvető kérdéseit."

Hídfő.net | Szevasztopoli Hajóépítő ÜzemA Szevasztopoli Hajóépítő Üzem is a "rendszerváltás" utáni klasszikus szétrablás áldozata lett.

Ha ez nem lenne elég, másodsorban tervezik az üzemhez csatolni a "Monszun" tengeri navigációs rendszer fejlesztéséért és teszteléséért felelős gyárat is, harmadik lépcsőként pedig a létesítményt kibővítik helikopterek és helikopter motorok javításához szükséges támogatólétesítményekkel és munkásokkal.
Látható ismét, hogy a munkahelyteremtés egy prosperáló elképzelés. Egyenlőre csak a hadiiparból fogja a Krím kivenni a részét, de a tendenciák magukkal hozzák az erre épülő szolgáltatások megjelenését is, továbbá a beszállító üzemek létrejöttét. A nyugat próbálkozása, hogy a keleti országokat a termelés nélküli fogyasztói státuszba lökjék, hogy aztán áremelésekkel zsigerelhessék őket, Oroszországon megdőlni látszik.

http://www.hidfo.net/2014/03/28/krim-felszigeten-ujjaelesztik-az-ipart


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése